Panny Młode 2017 cz. 9 ;) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-15, 14:14   #4531
Harika
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 9 ;)

Dziekuje za mile przyjecie jesli chodzi o nas to moj TZ jest Francuzem. Znamy sie prawie 10 lat, od 1,5 roku mieszkamy razem na poludniu Francji. Chcemy sobie jak najbardziej ulatwic sprawy formalne zwiazane ze slubem, wiec slub cywilny planujemy we Francji, a slub humanistyczny + wesele w Polsce. Ja pochodze z Wroclawia, ale marzy nam sie wesele w jakims pieknym, cichym miejscu, najlepiej w gorach. Wstepnie bardzo nam sie podoba sala Dwor Korona Karkonoszy Mi bardzo zalezy na tym by ceremonia zaslubin odbyla sie w plenerze i dlatego szukamy miejsca z pieknym ogrodem lub widokiem Gosci bedzie ok 80.
Harika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 14:15   #4532
micia00
Wtajemniczenie

Ja siostrzenicy (6lat) kupiłam rolko-wrotki (można zrobić z tyłu 2 kółka, z przodu jedno albo 3 w jednym rządku)

TZtowi kupilam 2 kremy chce mu coś jeszcze małego kupić, żeby poza przydatnymi rzeczami miał coś co go zaskoczy

Rodzicom kupujemy kalendarz, mamie jakiś krem, dla taty nie mam pomysłu jeszcze.

w ogóle w rossmannie widziałam za☠☠☠iaszcze kubki 500ml takie wysokie za 8,39zł.
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 14:39   #4533
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez Harika Pokaż wiadomość
Czesc PMki, mozna dolaczyc? Bardzo sie ciesze, ze znalazlam ten watek Jakis czas temu zdecydowalismy z moim TZem, ze chcemy sie pobrac w czerwcu lub wrzesniu 2017. Na razie rozgladamy sie za miejscem. Czy sa tu jeszcze jakies PMki, ktore mieszkaja za granica, a wesele beda robic w Polsce? Troche mnie przeraza ta organizacja na odleglosc..
hej

ja tez organizuje wesele na odleglosc
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 14:51   #4534
Harika
Zadomowienie

Zambeza i jak ci idzie? Co macie juz zalatwione? Ja nawet nie wiem kiedy przylecimy, by poogladac sale. Predzej niz na Wielkanoc sie nie zapowiada.. Chyba, ze sama przylece ale podejmowac decyzje w pojedynke to troche lipa... My rzadko bywamy w Polsce, bo polaczenie mamy do d...
Harika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 14:53   #4535
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
No też, ale wyższe będę miała, mam nadzieję ze z tytułem inż. i wystarczy
Mój Tż też został z samym inż

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Jak można nienawidzić kraju w którym się wychowało?
Normalnie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
"Ewangelia świętego Apokalipsy"
Świetne teksty

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj do neurologa, który zajmuje się bólem (ostatnio mi dokucza znowu bardziej).

Anka chyba za bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego że ktoś 'nienawidzi' kraju. Sama wiesz jak tu jest, więc nie dziw się że ktoś chce jak najszybciej stąd wyjechac i nigdy nie wrócić. Z chęcią zrobiłabym to samo. Bo ten kraj jest okropny
A to że ktoś tam walczył? No walczył i co? To nie znaczy że trzeba pałać miłością do kraju w którym od dawna źle się dzieje.

Cytat:
Nie o taką, ale teraz my władze wybieramy.
Nie zgadzam się z tym. Ja takiej władzy nie wybierałam i wielu moich znajomych/rodziny również.

Hej
Tż mnie dziś ciągnie do kościoła

Kupił mi ten szalik na który się napaliłam szalik - kocyk ten taki duży, ciepły, cudowny I sweterek i leginsy wczoraj mi kupił

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

WItam wszystkie nowe
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 15:13   #4536
micia00
Wtajemniczenie

co do nienawidzenia kraju...

Nie pałam do Polski nie wiadomo jaką miłością, nie żyje mi się tu rewelacyjnie, ale nie jest źle.

Natomiast rozumiem tych, którzy kochają kraj (za historię, za krajobrazy, albo tak o, poprostu), jak i tych, którzy nienawidzą (za polityków, za to, że w swojej miejscowości nie mogą dostać pracy bez znajomości).

Nie powiem osobie, która nienawidzi kraju, ze nie może tak mówić. Nie znam jej historii.

Niestety, żyjemy w kraju, gdzie odbierane są dzieci matce, bo jest zbyt biedna i przekazywane rodzinom zastępczym, które dostają taką tasę, ze spokojnie ta matka sama by je za to utrzymała. Jest mnóstwo rzeczy za które można kraju nienawidzić i pragnąć z niego wyjechać jeśli tylko będzie taka mozliwość.

Natomiast mi osobiście nie jest źle i posiedzę tu trochę

Edytowane przez micia00
Czas edycji: 2015-12-15 o 15:59
Stary 2015-12-15, 15:36   #4537
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Zambeza i jak ci idzie? Co macie juz zalatwione? Ja nawet nie wiem kiedy przylecimy, by poogladac sale. Predzej niz na Wielkanoc sie nie zapowiada.. Chyba, ze sama przylece ale podejmowac decyzje w pojedynke to troche lipa... My rzadko bywamy w Polsce, bo polaczenie mamy do d...
no my jezdzimy do PL zawsze samochodem, innych opcji nie ma samolot drogi, w dodatku limit bagazowy. totalnie sie nie oplaca

ja juz mam wszystkie podstawowe rzeczy zalatwione. wszystko klepnelismy w grudniu 2014, bo jestem PM 2016 a tu sie tylko paletam pod nogami

mamy sale, dj, fotografa, kamerzyste, zaproszenia, wodke. teraz chce kupic suknie. reszte zalatwimy w marcu
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:20   #4538
papaPapaya
Zakorzenienie

witam nową

nie palę już 30 dni - czyli pełen miesiąc

dzisiaj napisałam jedno koło a jutro mam drugie, więc znowu musze sie uczyc, to mnie nie bedzie tu z wami

prezent dla TŻ już został wysłany, mam nadzieję, że zdąży dojść przez tydzień

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:21   #4539
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
witam nową

dzisiaj napisałam jedno koło a jutro mam drugie, więc znowu musze sie uczyc, to mnie nie bedzie tu z wami

Jestem z Ciebie dumna
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:24   #4540
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za mile przyjecie jesli chodzi o nas to moj TZ jest Francuzem. Znamy sie prawie 10 lat, od 1,5 roku mieszkamy razem na poludniu Francji. Chcemy sobie jak najbardziej ulatwic sprawy formalne zwiazane ze slubem, wiec slub cywilny planujemy we Francji, a slub humanistyczny + wesele w Polsce. Ja pochodze z Wroclawia, ale marzy nam sie wesele w jakims pieknym, cichym miejscu, najlepiej w gorach. Wstepnie bardzo nam sie podoba sala Dwor Korona Karkonoszy Mi bardzo zalezy na tym by ceremonia zaslubin odbyla sie w plenerze i dlatego szukamy miejsca z pieknym ogrodem lub widokiem Gosci bedzie ok 80.
O, jak fajnie a jak z rodzinami? Obie przyjadą do polski i obie do Francji na cywilny? Czy cywilny bez rodziny a humanistyczny z rodziną?
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Mój Tż też został z samym inż

Normalnie

Świetne teksty

Anka chyba za bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego że ktoś 'nienawidzi' kraju. Sama wiesz jak tu jest, więc nie dziw się że ktoś chce jak najszybciej stąd wyjechac i nigdy nie wrócić. Z chęcią zrobiłabym to samo. Bo ten kraj jest okropny
A to że ktoś tam walczył? No walczył i co? To nie znaczy że trzeba pałać miłością do kraju w którym od dawna źle się dzieje.

Nie zgadzam się z tym. Ja takiej władzy nie wybierałam i wielu moich znajomych/rodziny również.

Hej

Kupił mi ten szalik na który się napaliłam szalik - kocyk ten taki duży, ciepły, cudowny I sweterek i leginsy wczoraj mi kupił

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

WItam wszystkie nowe
Mamy demokrację, każdy z nas wybiera władzę, każdy ma równy głos. A to ze większość wybrała inną partie niż ty nie oznacza ze nie wybieralaś Chyba ze nie głosowałaś to inna sprawa.
Pokaż szalik ogólnie zakupy pokaż
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;53809366]U mnie rano też sypał, ale jest chlapa :/[/QUOTE]
U mnie się utrzymuje jest biało na dworze

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:27   #4541
malgosiaw123
Zakorzenienie

Ale jestem padnięta... Wyczyściłam calą wykładzinę u rodziców i padam. A muszę jeszcze podłogi zmyć i o 19 przychodzi koleżanka robić pasemka.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:27   #4542
aankaa092
Zakorzenienie

Trochę ciemne zdjęcie ale coś tam widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450196861722.jpg (45,2 KB, 11 załadowań)

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 16:33   #4543
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę pierwszy ślub humanistyczny na wątku Przyznam szczerze,że nic o nim nie wiem-czy on ma moc prawną?
Ile macie lat?

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Hej

no to idź
Ja byłam w sobotę u spowiedzi na pogrzebie dziadka i do świąt myślę wytrzymać Mój tata był pierwszy raz od 15 lat

Też mam ten szalik,przecudowny jest Jeszcze kupiłam go po okazyjnej cenie Jaki masz kolor?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
co do nienawidzenia kraju...

Nie pałam do Polski nie wiadomo jaką miłością, nie żyje mi się tu rewelacyjnie, ale nie jest źle.

Natomiast rozumiem tych, którzy kochają kraj (za historię, za krajobrazy, albo tak o, poprostu), jak i tych, którzy nienawidzą (za polityków, za to, że w swojej miejscowości nie mogą dostać pracy bez znajomości).

Nie powiem osobie, która nienawidzi kraju, ze nie może tak mówić. Nie znam jej historii.

Niestety, żyjemy w kraju, gdzie odbierane są dzieci matce, bo jest zbyt biedna i przekazywane rodzinom zastępczym, które dostają taką tasę, ze spokojnie ta matka sama by je za to utrzymała. Jest mnóstwo rzeczy za które można kraju nienawidzić i pragnąć z niego wyjechać jeśli tylko będzie taka mozliwość.

Natomiast mi osobiście nie jest źle i posiedzę tu trochę
Stary 2015-12-15, 16:34   #4544
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
witam nową

Super!!! Oby tak dalej

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 16:35   #4545
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
witam nową

Super-za palenie i za koło

No oby doszedl prezent,moja paczka która wysłałam z OLX szła 6 dni

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Stary 2015-12-15, 16:36   #4546
91Agulina91
Raczkowanie

Jest tu ktoś ze Szczecina?

Nadia 27.11.2014
Zaręczyny 24.12.2014
Ślub 19.08.2017
91Agulina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:53   #4547
aasiejka
Zadomowienie

Dzisiaj na kolacje dla TŻ zrobię ryż, warzywa i muffinki z jajek

Tomorrow’s never promised so I started living for today.
aasiejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:53   #4548
Edithh_21
Zakorzenienie

Witam się po pracy
Już myślałam, że wpadnę dzisiaj do was i będzie wątek skończony
A tak w ogóle to minął nam wczoraj rok od zaręczyn
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 16:56   #4549
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ja mam zjazd 9 stycznia OSTATNI 3,5roku czekałam na ten moment
Ja czekałam co najmniej od gimnazujm, aż wreszcie skończę edukację.
Cytat:
Serio? Kasa taka ważna?
Oczywiście że trzeba mieć za co żyć, ale nie powiesz mi, że w Polsce nie da się znaleźć porządnej pracy. Jakos mój tata się wybił, ze zwykłego robola na zakładzie doszedł do posady kierownika działu informatycznego w banku. Bez dojść, samą wiedzą, umiejętnościami i odpowiednim charakterem. Mieszkam w Polsce "Z" gdzie o pracę trudno, ale wiem, że mi się uda, bo jestem ambitna.
Twoje podejście jest moim zdaniem bramą do sukcesu. Jak ktoś uważa, że nic nie osiągnie i wszyscy są źli, to sam to na siebie ściąga. Nie mówię, że jest prosto, że nie ma układów i znajomości, ale najważniejsze to iść do przodu i walczyć o siebie.
Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
dla mnie robienie cos bo wypada albo bo tak nalezy nie wchodzi w gre. Mi na pewno nikt nic nie narzuci. Bedzie tak jak my chcemy i tyle
Dokładnie. Mam nadzieję, że nie będę musiała znosić fochów, bo ktoś chciałby inaczej.
Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
No w koncu sie doczekałas

Ja chce tatuaz Polski Walczącej bo KOCHAM POLSKĘ i szanuje oraz podziwiam wszystkich tych którzy walczyli po to żebyśmy mogli mowić w naszym ojczystym i jakże pięknym języku.
Polecam odwiedzić Muzeum Powstania Warszawskiego.

Fakt w Polsce jest zle ale nigdy nie powiem, że nienawidzę własnego kraju. Troche drażni mnie jak ludzie tak mówią a za granica nie byli i nie musieli radzić sobie sami. W kazdym kraju jest korupcja i układy.

Ale wychował sie z woli rodzicow, chyba najważniejszych osob w naszym życiu. Przecież chcieli dla nas jak najlepiej a że w Polsce teraz jest jak jest to nie ich wina.

Popieram
Zgadza się.

Cytat:
Wiecie czego jeszcE nie rozumiem? Jak Polak mieszkając w Anglii mówi glosno, że jest rasistą. Czarnuch to a ciapak tamto... A kupują w ich sklepach, pracują z nimi, nawet chodzą razem do barów. Wg mnie prawdziwy rasista powinien siedzieć w swoim kraju a nie mieszkać w tak tolerancyjnym kraju jak UK. Strasznie mnie irytują takie polaczki.
Kupują pewnie dlatego, że prawie wszystkie osiedlowe sklepiki prowadzą Ciapaki. Mieszkałam w kilku miejscach, sklepików odwiedziłam z kilkadziesiąt i tylko jeden kojarzę, by był prowadzony przez Anglika . Co więcej, to samo jest z pocztami, obsługą klienta, itp.
Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
no my jezdzimy do PL zawsze samochodem, innych opcji nie ma samolot drogi, w dodatku limit bagazowy. totalnie sie nie oplaca
Ja wolę lecieć. Znacznie szybciej, ale mojemy TŻowi się spodobało autem, więc jedziemy.
Cytat:
witam nową

Ekstra .

Udało mi się nadrobić . U mnie dziś brzydko i ponuro.

Zrobiliśmy listę. Obejrzałam kilka sal w necie, ale tak dla orientacji.
Dziewczyny, szukałyście sali na necie czy z polecenia? Jeśli nie ma info o cenie i szczegółach, to wysyłacie maila?
Laura Rose jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 17:03   #4550
papaPapaya
Zakorzenienie

zaczęłam się zastanawiać czy by nie mieć płaskich butów na ślubie, ALE

*po pierwsze - w wyższych będę wyglądała lepiej w każdej sukience
*a po drugie - znowu spojrzałam na te buty ktore mi sie spodobały i cały czas jestem w nich zakochana

Cytat:

a u mnie szaro i ponuro i deszczowo

13.12.2016 Julian

Edytowane przez papaPapaya
Czas edycji: 2015-12-15 o 17:05
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 17:10   #4551
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 91Agulina91 Pokaż wiadomość
Jest tu ktoś ze Szczecina?
Ja jestem z Koszalina Znaczy się obecnie tutaj mieszkam.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Ale się wściekłam. Moja dentystka już dawno nie ma terminów a mnie ząb zaczyna boleć Muszę dopiero w nowym roku iść ech..
Ale postanowiłam od nowego roku chodzić na jakiś fitness bo pracuję na etat w końcu
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 17:10   #4552
Edithh_21
Zakorzenienie

Laura Rose my na początku szukaliśmy na necie i jak coś nam się spodobało to po prostu umawialiśmy się na spotkania żeby obejrzeć salę, ale ostatecznie wybraliśmy salę, której właścicielem jest Tż siostry męża wujek i oni tam właśnie mieli też wesele.
Stary 2015-12-15, 17:16   #4553
micia00
Wtajemniczenie

My wesele robimy na sali ktora ma mama mojej koleżanki z gimnazjum. Wczesniej moja siostra tam miala.

Mam tam najbliżej, cena standardowa a ze względu na znajomości łatwiej mi się dogadać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 17:27   #4554
motylek825
Zakorzenienie

Hej witam sie po pracy

My sale i zespol wybraliśmy dlatego, ze mieliśmy tam studniówkę i było cudownie powiedzieliśmy sobie z TZ ze jak dojdzie do slubu to ich bierzemy i tak sie stało

Mam dylemat. TZ nie czyta książek a ja nie wiem co mu kupic. Z chęcią bym mu wlasnie książkę kupiła o kulturystyce ale czy on ją przeczyta?

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 17:32   #4555
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Hej witam sie po pracy

My sale i zespol wybraliśmy dlatego, ze mieliśmy tam studniówkę i było cudownie powiedzieliśmy sobie z TZ ze jak dojdzie do slubu to ich bierzemy i tak sie stało

Mam dylemat. TZ nie czyta książek a ja nie wiem co mu kupic. Z chęcią bym mu wlasnie książkę kupiła o kulturystyce ale czy on ją przeczyta?
Mój Tż też się tym interesuje, ale nie sądzę, że książka o tym by go ucieszyła
Stary 2015-12-15, 17:35   #4556
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Mój Tż też się tym interesuje, ale nie sądzę, że książka o tym by go ucieszyła

Dzieki

Stary 2015-12-15, 17:36   #4557
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki
A chodzi twój Tż na siłownię?
Stary 2015-12-15, 17:37   #4558
motylek825
Zakorzenienie

Panny Młode 2017 cz. 9 ;)

Dodaje kilka inspiracji z gazetki ImageUploadedByWizaz Forum1450200964.769393.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1450200980.516830.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1450200994.486854.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1450201010.838904.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1450201022.339172.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1450201181.385747.jpg

Edytowane przez motylek825
Czas edycji: 2015-12-15 o 17:39
Stary 2015-12-15, 17:38   #4559
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
A chodzi twój Tż na siłownię?

Chodzi

Stary 2015-12-15, 17:41   #4560
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi
Ja swojemu Tż w tym roku zamawiałam na allegro na święta parę rzeczy na siłownię, ale to bardziej sprzęty, bo ma siłownię w domu, ale może twojego ucieszyłyby np. jakieś rękawiczki na siłownie, pas czy torba sportowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości