|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
lise-kotta
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Tekila - twój chłop strzela sobie w stopę, ale wiem jak cieżko jest odmówić bliskiej osobie. Tyle tylko że to dorosła osoba i ma w obowiązku zadbać o siebie. Pomoc owszem ale w okrojonym zakresie.
Obawiam się że nawet jeśli byście jej znaleźli mieszkanie to zaczęłaby wybrzydzać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jej mówiliśmy, że się wyprowadzamy, to przytakiwała. Teraz powoli przechodzimy do konkretów i ona jest zaskoczona całą sytuacją, bo jak ona utrzyma taki wielki dom (od roku trąbimy, żeby sprzedała dom i przeniosła się do jakiegoś mieszkania, gdzie nie będzie musiała wchodzić po schodach).
![]() |
#4533 |
lise-kotta
|
Wyprowadźcie się i finansowanie się skończy. Matka niech zadba albo o pieniądze swoje albo niech sie zainteresuje mniejszym mieszkaniem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko jej jeden problem. Ten dom ma 3 piętra i 8 pokoi. A korzysta tylko z salonu, kuchni, łazienki i sypialni. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4535 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie mam pretensji o to, że się wyprowadzili. Niczego takiego nie napisałam ![]()
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Moja jest zatrudniona, ale od ponad roku jest na chorobowym. W zasadzie lubi swoją pracę (obecnie jest nauczycielem), ale narzeka na bardzo złą atmosferę w pracy i to, że teraz nie usiedziałaby tyle godzin w pracy.
#4539 |
Raczkowanie
|
Drogie bezdzietne
Czy jest tu ktoś kto sam nie ma dziecka,ale dostał takowe po części wraz z partnerem? Ja mam taka sytuację - mój mąż miał przede mną żonę z którą ma dziecko.Ja dzieci mieć nie chcę ,jego młodą widuję raz w tygodniu,to już 13 latka więc ciężko tu mówić o jakimś małym dziecku ,natomiast ciekawi mnie jak to jest u Was. W wychowanie młodej się nie angażuję , nie przeszkadza mi ona w życiu - spędza u nas bardzo mało czasu ,często jak jest to i tak się musi uczyć i jest zajęta,zazwyczaj jakieś kino raz w tygodniu , razw tygodniu u nas śpi no i 1 w roku tygodniowe wakacje razem. W takiej formie nie przeszkadza mi dziecko- natomiast sama bym w pełnym wymiarze nie chciała takiej małej mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Naczelna Nastolatka
|
Tak. Mój mąż ma córkę. Jak się poznaliśmy to była w gimnazjum.
wysłane telepatycznie
#4541 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Ja nie, nie weszłabym w taki związek.
#4542 |
Zakorzenienie
|
#4543 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
Wracając na chwilę do wątku ślubno-domowego. Ja jakbym brała ślub to w kiecce czerwono-czarnej, ombre. Takiej ala balowej, ale krótkiej z przodu i przedłużanej z tyłu. To chyba tylko na zamówienie, choć na razie to nie zanosi się.
W tej chwili z Tż mamy w planach budować dom w ciągu najbliższego pół roku. Być może dostaniemy działkę. Mały domek, około 50-70 m. I zaczęło się zrzędzenie rodziny o ślubie itd. Koszmar... Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
#4545 |
Naczelna Nastolatka
|
ej, 50 metrów to strasznie mało na domek, nie?
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
Tak, ale nam w tej chwili więcej nie jest potrzebne. Zobaczymy co wyjdzie z projektu. Liczymy max 70.
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
#4547 |
Konto usunięte
|
Ja mam wielki dom na wsi (ten o którym kieeeedys tu pisałam), nadal nic z nim nie zrobione. I niszczeje tylko. Jest wystawiony na sprzedaż, za bezcen dosłownie iiii nic. Nikt go nie chce kupić. A szkoda, bo może miałabym wkład na własne mieszkanie, bo chciałabym mieszkać gdzie indziej niż moje miasteczko. Mama mojego tż ma dwa mieszkania w mieście studenckim , wynajmuje je i juz nam z góry powiedziała, że ona nam NIE DA! Że ona z tego wynajmu żyje i opłaca rachunki, więc nam NIE DA!
Szkoda tylko, że nikt nie pytał ani nie dawał do zrozumienia, że chcemy to mieszkanie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiele osób skupuje mieszkania, które docelowo mają być "dla dzieci". Może założyła, że syn liczy na jedno z tych mieszkań. Tak swoją drogą, to bardzo dobrze, że kobieta sobie zapewniła źródło utrzymania ![]() Moja teściowa bardziej przypomina teściową tekila901. Też mieszka w domu, na który ją nie stać. W dodatku ten dom jest jej tylko w 1/12 (przez wiele lat nikt nie poszedł do notariusza tego rozsądnie podzielić). Ona ciągle powtarza, że to jej, bo emocjonalnie jest z tym związana. W dodatku zamiast najpierw ogarnąć formalności, wrzuciła w tamtym roku kilkadziesiąt tysięcy (pożyczonych) w remont. Tydzień później była wielka awantura z pozostałymi współwłaścicielami, którzy zaproponowali jej spłatę w mniejszej kwocie niż ona w remont wrzuciła. Ostatnio coraz częściej sugeruje mojemu mężowi, że ona już nie daje rady finansowo. Ogólnie czasami zadaje takie pytania o nasze pieniądze, że mam wrażenie, że przewiduje się w naszym budżecie ;-) Ostatnio TŻ powiedział, że stac nas na to, abym ja nie pracowała przez jakiś czas. Wtedy się oburzyła, że nie stać nas. W domyśle nie będzie nas stać na nią. :-/ Jest dosyć roszczeniowa. Kiedyś czasami o coś prosiła. Teraz ma podejście: należy mi się. Jak chce pożyczyć pieniądze to wydzwania co pięć minut, jak mąż nie chce to strzela focha, a pieniędzy jeszcze nigdy nie oddała TŻ. Raz ja jej pożyczyłam to oddała :P Temat rzeka. Czasami myślę, że z teściową to się nieźle wpakowałam :-( Ma dopiero 53 lata. :-( Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2017-01-31 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
BAN stały
|
dom trzeba budować dla siebie a nie dla dzieci, bo one odejdą prędzej czy później, ma być mały chyba że stać cię na ukrainkę do sprzątania, i ma być funkcjonalny dla wygody Twojej a nie ładny dla gości (można połączyć piękno z funkcjonalnością oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Albo inaczej, jeśli korzysta tylko z dwóch pokoi, a Twój TŻ z jednego, to może pozostałe 5 wynająć? Lekarze mają prawo domagania się od serwisu usunięcia negatywnych opinii, więc wiarygodność takich portali jest ograniczona.
![]() Edytowane przez efflorescence Czas edycji: 2017-02-01 o 02:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
50 trochę mało, ale 70 byłoby ok
![]() ![]()
#4553 |
lise-kotta
|
Tekila, takie osoby jak twoja teściowa są ostatnie w kolejce do samobójstwa, serio. Takie narcyzy, lub jak kto woli "attention whores" zbyt kochają siebie oraz (nie zapominajmy) ATENCJĘ, by podjąć jakiekolwiek dramatyczne kroki.
Prędzej teściowa będzie przedłużać i przedłużać, bo jak juz sie wyprowadzi (do czego jest zdecydowanie zdolna skoro mówisz że rodzina chłopa twego miała zafundowane przeprowadzki bez przerwy), to wtedy skończy sie bycie w centrum zainteresowania swojego syna. A to o to w tym wszystkim chodzi (moim zdaniem). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Konto usunięte
|
Takie wielkie domy, budowane z myślą o całej rodzinie, a w których finalnie mieszkają 1-2 osoby to koszmar do sprzedaży - obecnie ludzie nie kupują trzykondygnacyjnych domów z kilkunastoma pomieszczeniami, a z kolei sprzedający chcieliby za takie "kloce" niewiadomo jakie pieniądze. I kółko się zamyka, a chata staje się w wielu przypadkach praktycznie nie do sprzedania.
My planujemy średniej wielkości energooszczędny dom na obrzeżach miasta; zobaczymy co z tych planów wyjdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie na szczęście póki co żadne z rodzeństwa nie pali się do rozmnażania, więc argument dzieci byłby dość słaby. Ale co będzie w przyszłości? Nie chce mi się o tym myśleć, niby na razie relacje mamy bardziej niż w porządku, ale perspektywa finansowa potrafi zmienić ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4559 |
Naczelna Nastolatka
|
O. Moja siostra ma dzieci i były lata ze słyszałam że ona dostanie, że jej pomoc trzeba bo dzieci. I tak i moja matka i dziadkowie podchodzili. Jak dzieci to pomagać.
wysłane telepatycznie
#4560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jakby się zastanawiać, to sporo rodzin obiecuje, że coś da/przepisze komuś coś, ale tylko pod warunkiem, że obdarowany będzie żył według widzimisię darczyńcy. Najpewniejszą formą wyłączenia mieszkania z masy spadkowej, jest umowa dożywocia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.