|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Winter is coming
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
a śpicie tu czy wracacie? lipa straszna.
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Velika zawsze spimy...ale jutro maz ma powiedziec niby wszem i wobec ze jesli tak bedzie wygladalo to nie bedziemy przyjezdzac...
|
#4533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki, podpatrzyłam sobie, ma dziewczyna talent, kto wie moze sie zgłoszę do Niej na sesje film o naturalnym porodzie Jesuuuu co zamknę oczy to widzę obraz tej "alternatywnej" kobiety... Psycha zryta, oby mi sie nie przyśniło ![]() gardło płukanie woda z solą, woda z solą emską, tantum verde do psikania.. No i trochę trzeba przeczekać, jutro na pewno bedzie lepiej nozyczki czy cążki mamusie co używałyście dla niemowląt do obcinania pazurków? Takie cążki dziecięce czy raczej zaokrąglone nożyczki?
|
|
|
#4534 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
co ja czytam: http://historia.org.pl/2015/03/22/wo...dawnej-polsce/ "Popularnymi środkami leczenia były maści i napary z ziół, a okłady z kobylego łajna uważano za skuteczny sposób łagodzenia bólów porodowych" no teraz mamy trochę lepiej
|
|
#4535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby jutro było lepiej
|
||
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
MUSZĘ MUSZĘ MUSZĘ wam to tu skopiować bo płaczę ze śmiechu !!
Więc sobie weszłam na vinted bo laska do mnie napisała, a tam po prawej pojawiają się tytuły wątków na tamtejszym forum i widzę taki tytuł: Zrobiłam sobie sama dziecko zaintrygowałam się! Więc wchodzę i echm echm ! uwaga ! cytat: Pewnie potraktujecie ten wątek jako troll ale wcale tak nie jest.. albo uwierzycie albo nie. Wasza sprawa.Prychłam, śmichłam i padłam Cytat:
ale jak im powie w ten sposób to nie zachęci ich do zmiany ;/Ja bym uderzyła jakoś delikatniej by jednak nie rozpętać żadnej kłótni Cytat:
na bank nie kobieta hehheheA z takich hitów Mama mi opowiadała, że w jej czasach po seksie (wiadomo, że bez zabezpieczenia) jak kobeita bala się, że wpadnie to wlewała sobie do pochwy ocet. ..... pozostawię bez komentarza. A - oczywiście wpadała.
|
|
|
#4537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet no-spy według niego.Na razie jadę na czosnku. Właśnie się męczę z mega kosmiczną zgagą po tym czosnku . Miód odpada bo cukier miałabym kosmiczny.Ewentualnie daje chwilową ulgę płukanka gardła wody z niewielką ilością wody utlenionej. Więcej naturalnych sposobów nie znam. A jeśli chodzi o apteczne specyfiki to kompletnie nie wiem co jest dozwolone.Filmiki porodowe Wolę nie oglądać i być nieświadoma jak to wygląda z perspektywy położnej. Na samą myśl o tym wolę się nie nakręcać i nie wywoływać nerwicy. I tak będę kłębkiem nerwów przed porodem i będę się stresować ale jeszcze wolę się nacieszyć spokojem i spać spokojnie po nocach. Jeszcze czas na koszmary nocne o porodzie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypał niech Twoj mąż ich postraszy, bo stracą kontakt z dziećmi i wnukiem jak tak dalej bedzie...
|
|
|
#4539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciężko zmieni czyjeś podejście.Tż ma grypę żołądkową, a coś czuje że i mnie teraz coś zaczyna zbierac ![]() Z octem gdzieś to czytałam. W ogóle nie wyobrażam sobie jak kiedyś było, brak podpasek, zwykła wata... Dziwne czasy;p Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2016-01-09 o 23:07 |
|
|
|
|
#4541 |
|
Winter is coming
|
i brak internetu
piękne czasy teraz mamy, aż za dużo tego wszystkiego a zzo jak nie było wszędzie, tak nie ma ![]() o tym occie też gdzieś czytałam. A ciąża z palca co jakiś czas pojawia się na intymnym
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, delikatnie to juz probowalismy...od 1,5 roku.....i nic!!! Tragedia!!! Nie przyjade tu wiecej jak tak to bedzie wygladac....strata czasu po prostu....
Łajno na bole porodowe...
|
#4543 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, długo mnie nie było, no i wpadłam tylko zajrzeć co u was.
Jakoś tak mi czas ucieka, ostatnio wszystko mnie boli i jakieś takie kiepskie samopoczucie, że nawet nie chce mi się kompa odpalać... |
|
|
|
#4544 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
cudeńka Cytat:
masz jeszcze te pare dni żeby zobaczyc jak się sytuacja rozwinie Cytat:
Cytat:
Cytat:
macie się z nimiCytat:
nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
|
|||||||
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Poli Hahahaha dobre
jakbym takie coś zobaczyła to bym napisała żeby szybko połknąć a doleci tam gdzie trzeba ![]() Cholera ale jestem zła. . Mój tz siedzi jeszcze ze szwagrem i kolega u nas chleja i pala i dra ryje. . Mam go już dosyć niech się ogarnie! !
|
#4546 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Coś często u Ciebie tego typu popijawy i imprezy . Biedna
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
Asia właśnie ☠☠☠☠a wyszli... tz jeszcze poszedł ich odprowadzić... niestety jako jedyni mamy swoje mieszkanie i mieszkamy sami. . Inni mieszkają z rodzicami wiec teraz w zimie siedzieć na dworze zimno wiec każdy zlazi się do nas... w listopadzie nie zapowiedziany ch gości mieliśmy 19 osób. .. myślałam że ich po wyrzucam... dzisiaj tz od nowego roku chciał sobie wypić bo leżał chory ale miało być kulturalnie. . Przyszła moja siostra z chłopakiem tz siostra z mężem i po drodze spotkali kolegę. . Siostrę z chłopakiem i tz siostrę odwiozlam a tamci zostali... juz mnie szlak trafia ze zawsze wszyscy u nas. . Ale skończy się jak dziecko się pojawi. . Oj skończy się!
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
A ja standardowo się witam w tą piękną niespana noc
mały się tak ułożył i nie chce przekręcić ze nie mogę na lewym boju leżeć... próbowałam na plecach ale krzyż odmówił posłuszeństwa i tak szperamy Internet Dzisiaj gadałem z mamą i ona ostatnia cała noc w ciąży ze mną przespala w 5 miesiącu tak mnie pocieszyla i powiedziała że spokojnie za jakieś 5 lat się wyspie
|
#4549 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Marne pocieszenie Patryska: O rany! 😲 nie dość, że dajecie miejsce, to jeszcze ich wozisz??? Zgłaszam nadużycie! Ale fakt, jak się pojawi Dominik, to imprezy się wyciszą
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Patryska o kurczę to bym sie wkurzyla :/ ale przede wszystkim za palenie!!
A co do tego ze wszyscy u was - jaki wiek macie? +/- ? Bo ja tak miałam jak zaczelam sie z moim spotykać i przyjeżdżałam do niego na weekend to nagle się zwalali znajomi bo sobie przyjechali na imprezę do Krakowa i u kogo nocują? Nosz kurdesz u mojego faceta. Zero intymności wtedy, chlali od rana do nocy! No ja ich nie wyprosze bo to nie moje mieszkanie. Znów mój mąż nie wiem, nie potrafił. Nie bylo to bardzo częste ale jak ja pezyjezdzalam stesniona i chcilam spędzić ten czas tylko z nim a nie cala banda znajomych... Ale sie w koncu pokonczylo bo zaczelam mówić mężowi jakie to męczące, i jak chcieli przyjechać mąż mowil ze nikogo nie bedzie na mieszkanku :P Ale żebyś sie nie zdziwiła jak bede tysiąc razy pępkowe chcec robić. Nasz kumpel do mnie ze przyjedzie tydzien po porodzie do nas na weekend bo musi pępkowe zrobic dla mojego męża. Opiepszyam go i juz siedzi cicho. Powiedziałam zw ja zdecyduje kiedy on przyjedzie i na pewno nie będzie u nas spac. I mam spokój <3 ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Ale mój mąż nigdy z nimi nie pil, za to go uwielbialam oni sie zachowywali dupnie a on niet. <3
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
szkarlatyna jest niebezpieczna dla mnie... działa na podobnych zasadach co ospa z tym, że szkarlatyna jest bateryjna a ospa wirusowa. Z tym, że podobno rzadko się zdarza groźna postać szkarlatyny, zazwyczaj jest ona łagodna, tylko co z tego jeżeli musisz brać leki, bo jak dopuści się do powikłań to już może nie być tak wesoło.
|
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
Patryska ja bym rozgonila to towarzystwo juz dawno, nie dosc ze meczaca noc i w dodatku pala to jeszcze ich odwozisz.
Kejka wspolczuje takich akcji, lepiej nie marnować czasu i energii na takie odwiedziny. Mój wczoraj tez troche wypil, przyjechał kuzyn z zona, ale bylo kulturalnie, pare piwek chlopacy zrobili i pojechali o 12. Okazja byly moje urodziny, które mam we wtorek ehh 29, jeszcze troche i 3 na poczatku
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż zawsze mnie zabierał na imprezki z kumplami, nigdy jakoś nie pił sam
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas leci szybko jak nie wiem.. Poznałam do jak miał 23 lata a tu już na karku 3 dyszki gonią na zaś wszystkiego najlepszego!
|
|
#4555 |
|
Raczkowanie
|
TABASKA 3 na przedzie to nic strasznego
![]() Ja po 30 dostałam takiego powera że ho ho Wczoraj byliśmy na imprezie i też miałam do czynienia z pijakami,ochlali sie jak świnie tylko że było kulturalnie to nie narzekam a po powrocie do domu nawet na amorrry nam sie zebrało i ajajajajjjjj
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
dzisiaj już smaka nie mam na słodkie w sumie Za to mój chłop dzisiaj skacowany na potęge Cytat:
czasem tak mocno że bałam sie żeby mi zaraz ręki z brzucha nie wyciągnął albo nogi Momentami nawet bolało jak za mocno. Fajny widok Nożyczki zdecydowanie. Miałam z firmy canpol |
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gardło, to są pastylki na bazie ziół. Mnie pomagało. Cytat:
Skoro nic nie rozumieją to nie przyjezdzajcie, jak się dzidzius urodzi to się MOŻe obudzą... Szkoda waszych nerwów Cytat:
Dasz rade, jak w nocy spać nie możesz to w dzień nadrabiaj ile się da Tz już zaczął o 8 rano gotować rosołek, ja po 9 wstałam to zrobił mi śniadanko Teraz do kościółka i potem len przez cały dzień :P ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Oboje jesteśmy z czerwca ☺Poznałam go jak miałam niecałe 17 lat a on 24. Niektórzy się dziwili że jak to razem z raka różnica. A my się świetnie dogadujemy i jesteśmy szczesliwi, narazie we dwoje A niedługo we troje |
||||
|
|
|
#4559 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam koszule z pepco.
|
#4560 |
|
Winter is coming
|
patryska współczuję.
ja kiedyś byłam bardzo imprezowa dziewczyna, ale z roku na rok coraz mniej. Starzeję się, ale 3 z przodu w tym roku Ale dobrze mi z tym, wybawiłam się za wszystkie czasy na studiach i już mi nie potrzeba tylu wrażeń i alko. Chociaż dobrą imprezą i wódeczką raz na jakiś czas nie pogardzę. Ale w ciąży to lipa nie imprezy, jak trzeba o suchym pysku siedzieć.My oboje z mężem kończymy 30, on w marcu, ja w lipcu. Mam problem z jego urodzinami, bo nie wiem, jak to zorganizować. O ile dla znajomych to nie problem, mogą przyjść do nas, to dla rodziny już tak, bo nie mamy stołu, a ja nie będę w 9 m-cu gotować i obsługiwać gości. Muszę popatrzeć jakie ceny mają w knajpach. A poznaliśmy się, jak mieliśmy po 16 lat i po roku zostaliśmy parą, w tym roku w czerwcu 13 lat razem i 2 rocznica ślubuzmierzyłam sobie bebzon, 91 w pępku. Chłop chciał się ze mną licytować, że już go dogoniłam, ale jeszcze mi sporo brakuje
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-01-10 o 10:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

a śpicie tu czy wracacie? lipa straszna.

ale jak im powie w ten sposób to nie zachęci ich do zmiany ;/
nawet no-spy według niego.
. Miód odpada bo cukier miałabym kosmiczny.Ewentualnie daje chwilową ulgę płukanka gardła wody z niewielką ilością wody utlenionej. Więcej naturalnych sposobów nie znam. A jeśli chodzi o apteczne specyfiki to kompletnie nie wiem co jest dozwolone.

niech Twoj mąż ich postraszy, bo stracą kontakt z dziećmi i wnukiem jak tak dalej bedzie...
Ciężko zmieni czyjeś podejście.
piękne czasy teraz mamy, aż za dużo tego wszystkiego 

i baw się dobrze.
dzisiaj już smaka nie mam na słodkie w sumie