|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Kurcze, czyli nie tylko mnie męczą niby banalne czynności... Czasem się zastanawiam, jak to by było gdybym musiała jeszcze pracować-czy padłabym czy jakoś bym się rozruszała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam o tej szkole rodzenia, ale mąż kategorycznie powiedział, że drugi raz nie będzie chodził. poza tym córki nie zostawiamy jeszcze samej w domu. jak się córka urodziła, mieszkaliśmy na Bemowie. Też blisko było. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
olutka ja to się nawet nie zastanawiam, bo w mojej pracy to bym padła po 1 dniu
![]() ![]() ![]() ![]()
#4535 |
Raczkowanie
|
mamaNiny ja będę chodzić sama na szkole rodzenia. W czasie jak on jest w pracy a mała w przedszkolu od 9.30 do 11 chyba. W sumie on i tak mi tak potrzebny nie jest a prawdopodobnie przy porodzie tez go nie będzie bo ktoś musi przecież z córką zostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
U nas też remont na froncie... Ale mój mąż to artysta i do remontów się nie tyka na szczęście... Raz chciał przetrzymać listws gdy teściu przywiercał do podłogi i przewiercił mu palca... A mój mąż to śpiewak i pianista i zarabia palcami ... Od tamtej pory trzymam Go z daleka od jakichkolwiek prac...
Wczoraj był fachowiec wymierzyć nam ile płytek mamy kupić i omówić szczegóły remontu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
No to jak o remontach to i u nas się szykuje. Całe szczęście że z zewnątrz, bo mamy do zrobienia podbitke przy dachu elewacje do pomalowania. Jak kupiliśmy dom to był właśnie tylko ocieplony ale i tak mnie urzekł. Teraz będzie tylko piękniej. Ekipa miała być niby od wczoraj, ale padał deszcz i gdyby mieli być dziś, to by dzwonili. Mąż dopiero w sobotę był zamawiać materiał i pewnie jeszcze nie przyszedł skoro ich nie ma. Mogę jeszcze polezec bo gdyby mieli być jutro to beda dom obstawiać rusztowaniem i zaglądać mi do sypialni:-o więc jutro pewnie o 8 z wyra. Ale dwa tyg i po robocie, oby pogoda dopisała. Potem jeszcze tylko skujemy taras i schody i zrobimy z kostek bo póki co jest beton :-( a nam się nie podoba a płytek nie będziemy kłaść bo to strata kasy, i tak odpadna na mrozie.... Miłego dnia wszystkim :-D
Edytowane przez Iza0808 Czas edycji: 2016-02-16 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do nas w czerwcu teściowa przyjedzie. Nie mam innego wyjścia, bo moja mama nie może się ruszać :-( mam nadzieję, że to jakoś przeżyję. Podobno na razie teściowie są zadowoleni, bo to ich pierwszy wnuk.. Teściu nawet dla mnie domowy smalec zrobił ;-) Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że meczy mnie nawet oddychanie. A sprzątanie to porażka...
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
mamaNiny nie musisz podjeżdżac nawet, można się przez internet zapisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płytki jak są dobrze położone to nie odpadną na mrozie. U mnie na ganku już 7 lat są i mają się dobrze. U moich rodziców jeszcze dłużej. Na tarasie mam drewno. Więc tylko od czasu do czasu trzeba zaolejować. Oglądam pościele dla dzieci... wypatrzylam na allegro takie piękne wzory w szare kotwice <3 nawet jak by się odmieniło na dziewczynę. To muszę je mieć... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Witam się w przerwie na kawę ![]() mary poziomkowa - gratulacje udanej wizyty! olutka - powodzenia! Niech się ekipa spisze ![]() My jesteśmy w trakcie remontu, kładziemy gładź i nie ma problemu ze schnięciem. Jak położyliśmy jedną warstwę, to na następny dzień można kłaść drugą ![]() Do mnie dziś przychodzi kolejny "fachowiec" od cyklinowania obejrzeć co i jak i zrobić wycenę. Już powoli zaczynam tracić wiarę, że znajdę kogoś kto mi zrobi tak jak chcę za rozsądną cenę. Bo póki co wrażenia żaden nie zrobił dobrego, a ten dzisiejszy przez telefon wydawał się najbardziej konkretny. Oby... Co do pielęgniarki środowiskowej, to w mojej najbliższej przychodni pracuje jedna Pani, którą polecają na kilku forach itd. Z tym, że ja mam wątpliwości czy na pewno chcę należeć do tej przychodni. Chyba mam problem z podejmowaniem decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pomyślałam o tym palcu to mnie dreszcze przeszły... U mnie liczenie płytek do łazienki najdokładniej wychodziło z projektu. A poza tym jednak jak widziałam swoje różne pomysły na wizualizacjach to zawsze wyglądały nieco inaczej niż w mojej głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a wiecie że ta położna środowiskowa to przysługuje nam już w ciąży? Od 21 tygodnia raz na tydzień wizyta a od 30 dwa razy w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Ok urząd skarbowy juz załatwiony teraz musze odpocząć po nim.
U nas remont samodzielnie zrobi maz a ja będę pomagać ![]() Olutka mnie też męczą banalne czynności i wszelkie dłuższe "spacery" od razu odczuwam je w kregosłupie. MamaNiny pokaż pościel ![]() Aha w nowej gazetce Carrefour jest gazetka dziecięca a w niej między innymi jakieś body, pytajcie itp.
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
Bajkowa Szkoła Rodzenia-jak to ładnie brzmi 😉
Taaaak mi sie dobrze spalo a dzis z rana serwisant do bojlera przyszedł i niestety caly do wymiany, plus ze na gwarancji, minus ze maja do 14dni na przeslanie nowego sprzętu. Liczę na to ze będzie szybciej,, bo juz wczoraj myłam sie w misce! Mąż wkurzony chodzi, jakby to cos miało zmienić. Cała kuchnia zawalona brudnymi garami. Dziś godzinę będę myła włosy i juz widzę naszą kłótnie 😉 Dziś urodziny teściowej, chociaż gotować nie.muszę. Moze się wykąpie u niej? 😁
#4547 |
Zakorzenienie
|
Aclerya, dzięki za linka
![]() Ja w sumie nie bardzo wiem po co mi ta położna przed porodem... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Misia, w opisie są wzory. Mnie po prostu urzekłybte szare kotwice <3 http://allegro.pl/olo-3cz-posciel-do...ium=LikeButton A na innej aukcji są zasłony.. Tylko kolor ścian z kremu na jakiś błękicik chyba zmienię. Muszę jeszcze pomyśleć ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#4548 |
Raczkowanie
|
Zapisałam się na 9 marca na pierwsze zajęcia.
Ja w sumie też się cały czas zastanawiam nad tą położna. Z jednej strony nie wiadomo po co, a z drugiej czytałam że niektóre położne przynosza zestaw do posłuchania serca malucha, przygotowują do porodu. Będę chciała właśnie zapytać się na szkole rodzenia położnych czy warto. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Co do remontu to my odmalujemy sypialnie-pokój tez dla małego i tyle. Mysle tez o zmianie podłogi i drzwi na białe, bo obecny kolor mi sie nie podoba, ale bawić sie w to tez mi sie nie chce i tak odwlekam. Mój mąż do złotych rączek nie należy. Jemu niedoróbki nie przeszkadzają, nie widzi ich, a mnie męczą strasznie niedociągnięcia. Mistrzostwem bylo jak przybijał młotkiem listwę przy blacie w kuchni i oczywiście nie przewidział skutku i walnął mlotkiem tez w płytę kuchenną i ja zbił😈 także ten.....
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie-dziękuję ![]() Fachowcy to temat rzeka... Kasę chcą masakryczną, większość jest niestety nieterminowa, niesłowna i nie ma za grosz poczucia estetyki a czasem nawet i logiki ;( Ja w zeszłym roku nie chciałam się przez niby znajomych fachowców wprowadzić do chaty-część rzeczy tak z☠☠☠... że jak to zobaczyłam beczałam, że rzygać mi się chce jak na to patrzę i że się tu nie wprowadzę ;( przez 2 tyg nie mogłam się przemóc i nawet tu wejść ;( To co się da, jest teraz poprawiane. Ale części nie da się zrobić. Tak naprawdę to powinnam mieć skute obydwie łazienki i płytki położone od nowa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
MamaNiny bardzo Ładna ta pościel i taka stonowana jak mi się szalenie podoba
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dzielnie pracuję (właśnie w tej chwili ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już kiedyś o tym pisałam ![]() Szkoły rodzenia są w ramach tego -korzystając z zajęć grupowych, indywidualnie jest chyba tylko 1 spotkanie czy jakoś tak ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
O właśnie -ktg jest jeszcze też nam należne u położnej w ramach SR, tylko nie pamiętam ile razy wykonywane ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
CWK, to bolało... My ubezpieczyliśmy płytę na wszelki wypadek ;-)
Misia, fajnie, że można u nich kupić wkłady i inne rzeczy ![]() Nie mam pojęcia od czego zacząć zakupy... Yousthyna, to super, że chociaż jedna z nas nie narzekają ;-) ja miałam fatalny 1 trymestr. Teraz jest lepiej, ale miodowym miesiącem,to.bym tego nie nazwała ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten opis pasuje jak ulał do mojego tż-ta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
W mojej SR tez od 21tyg pelni dyżur polozzna i można raz na tydzień przyjść na konsultacje, ale chyba nie skorzystam, bo mam dość daleko.
A chciałam Was zapytać jak to jest z ktg pod koniec ciąży? Gdzie się je wykonuje? Bez sensu żebym jezdzila co pare dni z mega brzuchem przez całe miasto do położnej u mojej gin, czy można zrobić ktg w przychodni rodzinnej? A jesli tam nie mam deklaracji położnej to można?
#4558 |
Zakorzenienie
|
CWK, ja jeździłam do szpitala, w którym chciałam rodzić. Na izbie przyjęć mi robili.. Ale nie wiem czy to dalej tak działa..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#4559 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę takiej pracy ![]() Poza porą wstawania oczywiście ![]() U mnie wieczny stres -plany sprzedażowe, zawirowania na rynku finansowym, mierzenie miliona parametrów bo wszystko jest najważniejsze!! Szkoda gadać ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Z tego co ja wiem, to w ciąży i po porodzie opiekuje się nami ta sama osoba. Spotkania w ciąży nie są w domu ciężarnej-chyba że ta musi leżeć. Tak to położna przyjeżdża dopiero w bardzo ostatnich dniach, żeby np zrobić ktg jak chcemy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że pod koniec położna może robić nam ktg u nas w domu... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Yousthyna u mnie też praca niby lekka no może po za atmosfera. Ale mnie na ostatniej wizycie doktorowa powiedziała ze i tak by naciskala na zwolnienie lada moment bo cały dzień siedzenia tez nie jest dobry dla macicy bo ponoć się ją wtedy uciska, już nie mówiąc nawet o kregosłupie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.