Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 08:52   #4531
olutka
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Kurcze, czyli nie tylko mnie męczą niby banalne czynności... Czasem się zastanawiam, jak to by było gdybym musiała jeszcze pracować-czy padłabym czy jakoś bym się rozruszała...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 08:52   #4532
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Elfka, to ja głupia myślałam, że dam radę ;-) mój mąż robił to pierwszy raz w życiu
Taka duża dziewczyna i takie pomysły
Stary 2016-02-16, 08:54   #4533
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
W cmp na berensona może? Z tamtąd też miałam położna środowiskowa 3 lata temu i przesympatyczna była, Agnieszka miała na imię taka młoda dziewczyna. Przychodziła do mnie najpierw normalnie obejrzeć córkę a potem zwyczajnie na kawę tak sobie pogadać.
Ostatnio zapisałam się do szkoły rodzenia z cmp, jest darmowa i na przeciwko poradni w love dance academy. Stwierdziłam że w sumie mogę sobie pochodzić i przypomnieć jak trzeba oddychać
Teraz mam panią z cmp Berensona, ale nie pamiętam jak się nazywa :-D

Myślałam o tej szkole rodzenia, ale mąż kategorycznie powiedział, że drugi raz nie będzie chodził. poza tym córki nie zostawiamy jeszcze samej w domu.

jak się córka urodziła, mieszkaliśmy na Bemowie. Też blisko było.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 08:56   #4534
Elfka86
Zakorzenienie

olutka ja to się nawet nie zastanawiam, bo w mojej pracy to bym padła po 1 dniu dlatego podziwiam te mamy, które chcą pracować jak najdłużej ja bym zwyczajnie nie miała na to siły zresztą wolę teraz mieć czas na trochę odpoczynku, bo wiem jak to wygląda po porodzie
Stary 2016-02-16, 08:58   #4535
aclerya
Raczkowanie

mamaNiny ja będę chodzić sama na szkole rodzenia. W czasie jak on jest w pracy a mała w przedszkolu od 9.30 do 11 chyba. W sumie on i tak mi tak potrzebny nie jest a prawdopodobnie przy porodzie tez go nie będzie bo ktoś musi przecież z córką zostać.
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 08:59   #4536
alloffkowa
Zakorzenienie

U nas też remont na froncie... Ale mój mąż to artysta i do remontów się nie tyka na szczęście... Raz chciał przetrzymać listws gdy teściu przywiercał do podłogi i przewiercił mu palca... A mój mąż to śpiewak i pianista i zarabia palcami ... Od tamtej pory trzymam Go z daleka od jakichkolwiek prac...

Wczoraj był fachowiec wymierzyć nam ile płytek mamy kupić i omówić szczegóły remontu
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:05   #4537
Iza0808
Rozeznanie

No to jak o remontach to i u nas się szykuje. Całe szczęście że z zewnątrz, bo mamy do zrobienia podbitke przy dachu elewacje do pomalowania. Jak kupiliśmy dom to był właśnie tylko ocieplony ale i tak mnie urzekł. Teraz będzie tylko piękniej. Ekipa miała być niby od wczoraj, ale padał deszcz i gdyby mieli być dziś, to by dzwonili. Mąż dopiero w sobotę był zamawiać materiał i pewnie jeszcze nie przyszedł skoro ich nie ma. Mogę jeszcze polezec bo gdyby mieli być jutro to beda dom obstawiać rusztowaniem i zaglądać mi do sypialni:-o więc jutro pewnie o 8 z wyra. Ale dwa tyg i po robocie, oby pogoda dopisała. Potem jeszcze tylko skujemy taras i schody i zrobimy z kostek bo póki co jest beton :-( a nam się nie podoba a płytek nie będziemy kłaść bo to strata kasy, i tak odpadna na mrozie.... Miłego dnia wszystkim :-D

Edytowane przez Iza0808
Czas edycji: 2016-02-16 o 09:07
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 09:10   #4538
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
mamaNiny ja będę chodzić sama na szkole rodzenia. W czasie jak on jest w pracy a mała w przedszkolu od 9.30 do 11 chyba. W sumie on i tak mi tak potrzebny nie jest a prawdopodobnie przy porodzie tez go nie będzie bo ktoś musi przecież z córką zostać.
Dałaś mi do myślenia może pojadę i zapytam

Do nas w czerwcu teściowa przyjedzie. Nie mam innego wyjścia, bo moja mama nie może się ruszać :-( mam nadzieję, że to jakoś przeżyję. Podobno na razie teściowie są zadowoleni, bo to ich pierwszy wnuk.. Teściu nawet dla mnie domowy smalec zrobił ;-)
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
U nas też remont na froncie... Ale mój mąż to artysta i do remontów się nie tyka na szczęście... Raz chciał przetrzymać listws gdy teściu przywiercał do podłogi i przewiercił mu palca... A mój mąż to śpiewak i pianista i zarabia palcami ... Od tamtej pory trzymam Go z daleka od jakichkolwiek prac...

Wczoraj był fachowiec wymierzyć nam ile płytek mamy kupić i omówić szczegóły remontu
Faktycznie, też bym nie ryzykowała.. U mnie w domu wszyscy mamy jakieś uzdolnienia praktyczne i manualne, więc odpukać jest bezwypadkowo..

Mikołaj <3
Stary 2016-02-16, 09:12   #4539
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Kurcze, czyli nie tylko mnie męczą niby banalne czynności... Czasem się zastanawiam, jak to by było gdybym musiała jeszcze pracować-czy padłabym czy jakoś bym się rozruszała...

Ja mam wrażenie, że meczy mnie nawet oddychanie. A sprzątanie to porażka...
Stary 2016-02-16, 09:16   #4540
aclerya
Raczkowanie

mamaNiny nie musisz podjeżdżac nawet, można się przez internet zapisać http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/
Stary 2016-02-16, 09:16   #4541
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
No to jak o remontach to i u nas się szykuje. Całe szczęście że z zewnątrz, bo mamy do zrobienia podbitke przy dachu elewacje do pomalowania. Jak kupiliśmy dom to był właśnie tylko ocieplony ale i tak mnie urzekł. Teraz będzie tylko piękniej. Ekipa miała być niby od wczoraj, ale padał deszcz i gdyby mieli być dziś, to by dzwonili. Mąż dopiero w sobotę był zamawiać materiał i pewnie jeszcze nie przyszedł skoro ich nie ma. Mogę jeszcze polezec bo gdyby mieli być jutro to beda dom obstawiać rusztowaniem i zaglądać mi do sypialni:-o więc jutro pewnie o 8 z wyra. Ale dwa tyg i po robocie, oby pogoda dopisała. Potem jeszcze tylko skujemy taras i schody i zrobimy z kostek bo póki co jest beton :-( a nam się nie podoba a płytek nie będziemy kłaść bo to strata kasy, i tak odpadna na mrozie.... Miłego dnia wszystkim :-D
Znam ten ból,my w tym roku będziemy myć tynk. Bo taki brudny się zrobił.. Ale z tym nie ma pośpiechu.. Duży remont będzie przed komunią córki.. Pewnie za 2 lata chyba, że znów coś zmienią i komunią Będzina rok :-D
Płytki jak są dobrze położone to nie odpadną na mrozie. U mnie na ganku już 7 lat są i mają się dobrze. U moich rodziców jeszcze dłużej. Na tarasie mam drewno. Więc tylko od czasu do czasu trzeba zaolejować.

Oglądam pościele dla dzieci... wypatrzylam na allegro takie piękne wzory w szare kotwice <3 nawet jak by się odmieniło na dziewczynę. To muszę je mieć...

Mikołaj <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 09:20   #4542
Yousthyna
Zadomowienie

Dzień dobry!
Witam się w przerwie na kawę

mary poziomkowa - gratulacje udanej wizyty!
olutka - powodzenia! Niech się ekipa spisze

My jesteśmy w trakcie remontu, kładziemy gładź i nie ma problemu ze schnięciem. Jak położyliśmy jedną warstwę, to na następny dzień można kłaść drugą
Do mnie dziś przychodzi kolejny "fachowiec" od cyklinowania obejrzeć co i jak i zrobić wycenę. Już powoli zaczynam tracić wiarę, że znajdę kogoś kto mi zrobi tak jak chcę za rozsądną cenę. Bo póki co wrażenia żaden nie zrobił dobrego, a ten dzisiejszy przez telefon wydawał się najbardziej konkretny. Oby...

Co do pielęgniarki środowiskowej, to w mojej najbliższej przychodni pracuje jedna Pani, którą polecają na kilku forach itd. Z tym, że ja mam wątpliwości czy na pewno chcę należeć do tej przychodni.

Chyba mam problem z podejmowaniem decyzji
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:21   #4543
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

Jak pomyślałam o tym palcu to mnie dreszcze przeszły...
U mnie liczenie płytek do łazienki najdokładniej wychodziło z projektu. A poza tym jednak jak widziałam swoje różne pomysły na wizualizacjach to zawsze wyglądały nieco inaczej niż w mojej głowie
Stary 2016-02-16, 09:22   #4544
aclerya
Raczkowanie

Dziewczyny a wiecie że ta położna środowiskowa to przysługuje nam już w ciąży? Od 21 tygodnia raz na tydzień wizyta a od 30 dwa razy w tygodniu.
Stary 2016-02-16, 09:24   #4545
*misia*
Zakorzenienie

Ok urząd skarbowy juz załatwiony teraz musze odpocząć po nim.
U nas remont samodzielnie zrobi maz a ja będę pomagać
Olutka mnie też męczą banalne czynności i wszelkie dłuższe "spacery" od razu odczuwam je w kregosłupie.
MamaNiny pokaż pościel
Aha w nowej gazetce Carrefour jest gazetka dziecięca a w niej między innymi jakieś body, pytajcie itp.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 09:24   #4546
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Bajkowa Szkoła Rodzenia-jak to ładnie brzmi 😉

Taaaak mi sie dobrze spalo a dzis z rana serwisant do bojlera przyszedł i niestety caly do wymiany, plus ze na gwarancji, minus ze maja do 14dni na przeslanie nowego sprzętu. Liczę na to ze będzie szybciej,, bo juz wczoraj myłam sie w misce! Mąż wkurzony chodzi, jakby to cos miało zmienić. Cała kuchnia zawalona brudnymi garami. Dziś godzinę będę myła włosy i juz widzę naszą kłótnie 😉

Dziś urodziny teściowej, chociaż gotować nie.muszę. Moze się wykąpie u niej? 😁
Stary 2016-02-16, 09:28   #4547
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Aclerya, dzięki za linka a Ty kiedy zaczynasz?
Ja w sumie nie bardzo wiem po co mi ta położna przed porodem...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Misia, w opisie są wzory. Mnie po prostu urzekłybte szare kotwice <3
http://allegro.pl/olo-3cz-posciel-do...ium=LikeButton

A na innej aukcji są zasłony.. Tylko kolor ścian z kremu na jakiś błękicik chyba zmienię. Muszę jeszcze pomyśleć

Mikołaj <3
Stary 2016-02-16, 09:29   #4548
aclerya
Raczkowanie

Zapisałam się na 9 marca na pierwsze zajęcia.

Ja w sumie też się cały czas zastanawiam nad tą położna. Z jednej strony nie wiadomo po co, a z drugiej czytałam że niektóre położne przynosza zestaw do posłuchania serca malucha, przygotowują do porodu. Będę chciała właśnie zapytać się na szkole rodzenia położnych czy warto.
Stary 2016-02-16, 09:31   #4549
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Co do remontu to my odmalujemy sypialnie-pokój tez dla małego i tyle. Mysle tez o zmianie podłogi i drzwi na białe, bo obecny kolor mi sie nie podoba, ale bawić sie w to tez mi sie nie chce i tak odwlekam. Mój mąż do złotych rączek nie należy. Jemu niedoróbki nie przeszkadzają, nie widzi ich, a mnie męczą strasznie niedociągnięcia. Mistrzostwem bylo jak przybijał młotkiem listwę przy blacie w kuchni i oczywiście nie przewidział skutku i walnął mlotkiem tez w płytę kuchenną i ja zbił😈 także ten.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 09:31   #4550
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witam się w przerwie na kawę

mary poziomkowa - gratulacje udanej wizyty!
olutka - powodzenia! Niech się ekipa spisze

My jesteśmy w trakcie remontu, kładziemy gładź i nie ma problemu ze schnięciem. Jak położyliśmy jedną warstwę, to na następny dzień można kłaść drugą
Do mnie dziś przychodzi kolejny "fachowiec" od cyklinowania obejrzeć co i jak i zrobić wycenę. Już powoli zaczynam tracić wiarę, że znajdę kogoś kto mi zrobi tak jak chcę za rozsądną cenę. Bo póki co wrażenia żaden nie zrobił dobrego, a ten dzisiejszy przez telefon wydawał się najbardziej konkretny. Oby...

Co do pielęgniarki środowiskowej, to w mojej najbliższej przychodni pracuje jedna Pani, którą polecają na kilku forach itd. Z tym, że ja mam wątpliwości czy na pewno chcę należeć do tej przychodni.

Chyba mam problem z podejmowaniem decyzji

Nie-dziękuję

Fachowcy to temat rzeka...
Kasę chcą masakryczną, większość jest niestety nieterminowa, niesłowna i nie ma za grosz poczucia estetyki a czasem nawet i logiki ;(

Ja w zeszłym roku nie chciałam się przez niby znajomych fachowców wprowadzić do chaty-część rzeczy tak z☠☠☠... że jak to zobaczyłam beczałam, że rzygać mi się chce jak na to patrzę i że się tu nie wprowadzę ;( przez 2 tyg nie mogłam się przemóc i nawet tu wejść ;(
To co się da, jest teraz poprawiane. Ale części nie da się zrobić. Tak naprawdę to powinnam mieć skute obydwie łazienki i płytki położone od nowa... ale już się przyzwyczaiłam. Ja się nabeczałam ile było trzeba, 'kierownik' wyleciał z roboty i tyle...
Stary 2016-02-16, 09:31   #4551
*misia*
Zakorzenienie

MamaNiny bardzo Ładna ta pościel i taka stonowana jak mi się szalenie podoba
Stary 2016-02-16, 09:32   #4552
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja też widzę po sobie, że się szybko męczę... Nawet spacerem
Ale dzielnie pracuję (właśnie w tej chwili ). Lubię swoją pracę - 8h siedzenia przy biurku, fajna atmosfera, zero stresów, więc nie mam na co narzekać. No i przede wszystkim ja jestem przypadek, który bardzo dobrze się czuja od samego początku ciąży. Jedynie ból głowy często mnie męczy, ale to zdarzało się i przed ciążą. Gdybym tylko nie musiała wstawać o 6
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:37   #4553
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a wiecie że ta położna środowiskowa to przysługuje nam już w ciąży? Od 21 tygodnia raz na tydzień wizyta a od 30 dwa razy w tygodniu.

Już kiedyś o tym pisałam
Szkoły rodzenia są w ramach tego -korzystając z zajęć grupowych, indywidualnie jest chyba tylko 1 spotkanie czy jakoś tak

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Zapisałam się na 9 marca na pierwsze zajęcia.

Ja w sumie też się cały czas zastanawiam nad tą położna. Z jednej strony nie wiadomo po co, a z drugiej czytałam że niektóre położne przynosza zestaw do posłuchania serca malucha, przygotowują do porodu. Będę chciała właśnie zapytać się na szkole rodzenia położnych czy warto.

O właśnie -ktg jest jeszcze też nam należne u położnej w ramach SR, tylko nie pamiętam ile razy wykonywane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 09:37   #4554
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

CWK, to bolało... My ubezpieczyliśmy płytę na wszelki wypadek ;-)

Misia, fajnie, że można u nich kupić wkłady i inne rzeczy póki co przeglądam aukcje.
Nie mam pojęcia od czego zacząć zakupy...

Yousthyna, to super, że chociaż jedna z nas nie narzekają ;-) ja miałam fatalny 1 trymestr. Teraz jest lepiej, ale miodowym miesiącem,to.bym tego nie nazwała

Mikołaj <3
Stary 2016-02-16, 09:38   #4555
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Co do remontu to my odmalujemy sypialnie-pokój tez dla małego i tyle. Mysle tez o zmianie podłogi i drzwi na białe, bo obecny kolor mi sie nie podoba, ale bawić sie w to tez mi sie nie chce i tak odwlekam. Mój mąż do złotych rączek nie należy. Jemu niedoróbki nie przeszkadzają, nie widzi ich, a mnie męczą strasznie niedociągnięcia. Mistrzostwem bylo jak przybijał młotkiem listwę przy blacie w kuchni i oczywiście nie przewidział skutku i walnął mlotkiem tez w płytę kuchenną i ja zbił także ten.....

Ten opis pasuje jak ulał do mojego tż-ta
Stary 2016-02-16, 09:39   #4556
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Ja myślę tak, jak cwk

Spójrz w ranking -Położna na medal-czy nie masz w pobliżu kogoś chwalonego.
Poza tym, to że ktoś źle trafił, nie znaczy, że u nas tak musi być. Myślimy pozytywnie
Cytat:
No właśnie podobno co innego jest "położna", którą sobie wybieramy do porodu i po porodzie, a kim innym jest pielegniarka środowiskowa, którą wybieramy w przychodni i ona przychodzi już w drugim trymestrze (o ile ją zawnioskujemy w przychodni). Ja sie jeszcze powstrzymam od tego - im mniej wizyt tym lepiej, bo u nas nie ma warunków na dziecko obecnie (nie ma ścian i podłóg i połowy sufitu)

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:40   #4557
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

W mojej SR tez od 21tyg pelni dyżur polozzna i można raz na tydzień przyjść na konsultacje, ale chyba nie skorzystam, bo mam dość daleko.

A chciałam Was zapytać jak to jest z ktg pod koniec ciąży? Gdzie się je wykonuje? Bez sensu żebym jezdzila co pare dni z mega brzuchem przez całe miasto do położnej u mojej gin, czy można zrobić ktg w przychodni rodzinnej? A jesli tam nie mam deklaracji położnej to można?
Stary 2016-02-16, 09:41   #4558
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

CWK, ja jeździłam do szpitala, w którym chciałam rodzić. Na izbie przyjęć mi robili.. Ale nie wiem czy to dalej tak działa..

Mikołaj <3
Stary 2016-02-16, 09:46   #4559
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Ja też widzę po sobie, że się szybko męczę... Nawet spacerem
Ale dzielnie pracuję (właśnie w tej chwili ). Lubię swoją pracę - 8h siedzenia przy biurku, fajna atmosfera, zero stresów, więc nie mam na co narzekać. No i przede wszystkim ja jestem przypadek, który bardzo dobrze się czuja od samego początku ciąży. Jedynie ból głowy często mnie męczy, ale to zdarzało się i przed ciążą. Gdybym tylko nie musiała wstawać o 6

Zazdroszczę takiej pracy
Poza porą wstawania oczywiście

U mnie wieczny stres -plany sprzedażowe, zawirowania na rynku finansowym, mierzenie miliona parametrów bo wszystko jest najważniejsze!! Szkoda gadać ale kasa wynagradzająca ten dramat. Moi koledzy z pracy mi taaak zazdroszczą ciąży i bycia z dala od tego.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
No właśnie podobno co innego jest "położna", którą sobie wybieramy do porodu i po porodzie, a kim innym jest pielegniarka środowiskowa, którą wybieramy w przychodni i ona przychodzi już w drugim trymestrze (o ile ją zawnioskujemy w przychodni). Ja sie jeszcze powstrzymam od tego - im mniej wizyt tym lepiej, bo u nas nie ma warunków na dziecko obecnie (nie ma ścian i podłóg i połowy sufitu)

Z tego co ja wiem, to w ciąży i po porodzie opiekuje się nami ta sama osoba. Spotkania w ciąży nie są w domu ciężarnej-chyba że ta musi leżeć. Tak to położna przyjeżdża dopiero w bardzo ostatnich dniach, żeby np zrobić ktg jak chcemy a na inne spotkania, przygotowujące do porodu, umawia się raczej w przychodni czy szkole rodzenia nikogo nie musisz więc do chaty wpuszczać

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
W mojej SR tez od 21tyg pelni dyżur polozzna i można raz na tydzień przyjść na konsultacje, ale chyba nie skorzystam, bo mam dość daleko.

A chciałam Was zapytać jak to jest z ktg pod koniec ciąży? Gdzie się je wykonuje? Bez sensu żebym jezdzila co pare dni z mega brzuchem przez całe miasto do położnej u mojej gin, czy można zrobić ktg w przychodni rodzinnej? A jesli tam nie mam deklaracji położnej to można?

Wydaje mi się, że pod koniec położna może robić nam ktg u nas w domu...
Stary 2016-02-16, 09:48   #4560
*misia*
Zakorzenienie

Yousthyna u mnie też praca niby lekka no może po za atmosfera. Ale mnie na ostatniej wizycie doktorowa powiedziała ze i tak by naciskala na zwolnienie lada moment bo cały dzień siedzenia tez nie jest dobry dla macicy bo ponoć się ją wtedy uciska, już nie mówiąc nawet o kregosłupie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości