|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
[B]Kambro
![]() Ilibr ![]() Kryniaczek dziękuje za Twoje słowa otuchy mamy podobną sytuację Dziękuje za powitanie Ktoś się wybiera do Dębicy około 22 kwietnia bo było by raźniej. Pozdrawiam i mocne kciukasy za staraczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też słyszałam, że to nie wskazane w ciąży. Poza zwierzątkami ktoś mi mówił, żeby unikać gorącej wody i raczej używać prysznica niż wanny, bo to pobudza skurcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że jest to przykre, człowiek żyje z miesiąca na miesiąc, że może akurat to ten cykl i wszystko podporządkowuje pod ten jeden cel..
![]() |
#4534 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki w ten ponury dzień
![]() chciałam sie wam pochwalić że dostałam się do innej kliniki na 3 próbę no ja do tego sceptycznie podchodze no ktoś nad nami tam u góry czuwał bo nawet w najmniejszym stopni nie myślałam że sie dostaniemy poszliśmy do innego dr bo.......nie które wiedzą jak było w naszej sytuacji było jedno jedyne miejsce które na nas czekało ![]() ![]() i powiem wam szczerze że nie żałuje no oprócz jednego że tak pużno ![]() ![]() poza tym nie zdzierają z pieniadzy(jak inne ) co dało sie odczuć na 1 wizycie i to co jest w programie to sie NIE PŁACI NIC a jeżeli chodzi o leki to same jak wiecie każdy jest inny organizm i inne dawki! my idziemy teraz długim protokołem dlatego bo nie miałam wyciszonych jajników przez 2 ivf i punkcje bede mieć w maju bedziemy sie z kamilą mam nadzieje dopingować z tym że ja pod koniec no i całkiem inne leki a w domu mam zapasów duuużo no cóż może sie kiedyś przydadza ![]() ![]() ![]() ![]() Justyś wątek chyba bedziesz nowy zakładać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- czy któraś z was miała scratching robiony i czy to jest jakiś dodatkowy koszt! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymamy za Ciebie mocno kciuki ![]() ![]() A co do kolejnej części - bo to już niedługo - to może znajdzie się któraś chętna do kontynuowania ![]() ![]()
Trojaczki urodzone 24.10.2016 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez justyna183 Czas edycji: 2016-04-12 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
nadzieja82 kochana bardzo sie cieszę ze udało Wam sie załapać na ta 3 próbę. Należy sie Wam. Trzymam ogromnie za Was kciuki zeby zakończyło sie to pozytywna beta. Trzymaj sie ciepło, musi sie udać tym bardziej ze to miejsce czekało wlasnie na was.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
gorąca woda rozszerza naczynia krwionośne w skórze w związku z czym może dojść do przesunięcia większej ilości krwi do skóry, a dobre zaopatrzenie w krew jest potrzebne w macicy ze względu na rozwijające się łożysko i zarodek, poza tym może dojść do omdlenia, co wcale nie jest wskazane w ciąży, zwłaszcza przy braniu różnych leków, unikajcie gorących kąpieli i term
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Raczkowanie
|
oj tak czekało na nas
![]() ![]() ![]() Justyna nie ma sprawy bede zdawać raporty ![]() dziewczyny nie dajcie sobie wmówić nikomu że nie ma pieniedzy na ivf to nie prawda nasz przypadek o tym świadczy! tylko fakt czas krótki ale walczyć trzeba myśmy już zwątpili i zaraz powstali głowa do góry i ja może kiedyś na pierwszwj stronie bede mieć ![]() i łezka z oka zniknie!! ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nadzieja82 Czas edycji: 2016-04-12 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Byłam dziś na wizycie u naprotechnologa - w naszym przypadku nie chciał włączać leczenia tą metodą, bo ja miałam kilka lat monitorowane cykle na bieżąco. Nic nowego nam nie powiedział. Za wizytę zapłaciliśmy 300 zł
![]()
#4540 | |
Wtajemniczenie
|
Doczekałam się swoich wyników ALLO-MLR.
Przeciwciała blokujące - przeciwciała blokujące - obecne (4,6%) Test cytotoksyczny - nie stwierdzono obecności przeciwciał. Jakie działania proponuję Dr z takimi wynikami? ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Koszt bad allo - 300zł + test cytotoksyczny - 94 zł Osobiście polecam sprawdzić kolejkę do badan lub nawet niech jedno z was zajmie kolejke, a druga osoba do rejestracji i kasy...choć może to ja tak trafiłam, że czekałam prawie 3 godz najpierw w jednej kolejce a potem do badań |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
za obie osoby ta cena? no to dziękuję Ci za rady. Radzisz być dużo przed 7? tak zrobimy, że się rozłączymy... czyli trzeba sie najpierw zarejestrować, a potem zapłacić??
![]() ![]()
![]() Edytowane przez paulinajazy Czas edycji: 2016-04-12 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rejestracja czynna jest chyba od 7:30 kasa...nie wiem (chyba też 7:30) ... a badania od 8:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Nadzieja super wieści
![]() ![]() ![]() ![]() Paulinkajazy mam nadzieję, że kolejek nie będzie i ze wszystko ładnie załatwicie na spokojnie ![]() ![]() ![]()
#4545 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi
![]()
![]() |
#4546 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kasy...jest za apteką czyli jakieś 20m od rejstracji....chyba że u Ciebie Kamila ta była zamknięta ![]() Bad Allo-MLR robią we wtorki, środy i czwartki, tak mam na skierowaniu od Dr P. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
Raczkowanie
|
![]()
[QUOTE=paulinajazy;5882835 1]Witajcie. Byłam dziś na wizycie u naprotechnologa - w naszym przypadku nie chciał włączać leczenia tą metodą, bo ja miałam kilka lat monitorowane cykle na bieżąco. Nic nowego nam nie powiedział. Za wizytę zapłaciliśmy 300 zł
![]() Ja się wybieram na te badania, allo plus test ok.400 zł, wyniki 2 tygodnie,na pewno środa i czwartek robią i jeszcze pn lub wt, mówiła Pani żeby być między 7.30 a 8.00. Można lekkie śniadanie zjeść. Nr do rejestracji jakby ktoś potrzebował więcej info 12 658 20 11, a na Ana ja dostałam odrazu na Ana 2 skierowanie, a nie miałam wcześniej Ana 1. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Mia_2016 Czas edycji: 2016-04-12 o 17:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli tylko zaleca większa dawkę progesteronu? Wiem, że każdy przypadek jest inny i pewnie i zalecenia Dr bedą pewnie też zależne od reszty badań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,ja rozmawialam dużo z Dr P o allo mlr,bo mnie to meczylo,chyba z 3 razy pytalam czy nie robić szczepień,bo ja mam niskie,8,8% ale Dr mi wytlumaczyl,ze moze spaść do zera,ze tylko zerowe allo mlr wysyla na szczepienia,więc dalam spokój,pokazal mi w komputerze listę pacjentek z zerowym allo i ze tylko te kieruje na szczepienia,ze jak jest niskie ale jest to nie,bo moze spaść,a ono w ciazy rosnie,to powinno byc ok,a ja wlasnie sie teraz zastanawiam nad jednym,ze jeśli w ciazy rosnie to moze moje allo bylo jeszcze wyższe,bo badanie robilam 2 tygodnie po poronieniu,moze teraz jest nizsze,co o tym sądzicie?Z drugiej strony Dr wiedzial,ze szlam na nie po poronieniu,gdyby to mialo zaburzyc wyniki to chyba by mi o tym powiedział.Sama nie wiem...W każdym razie ja po punkcji,o ile do niej dojdzie,nie odejdę od Dr bez recepty na Metypryd.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=ania0208;58814251]
Cytat:
![]() Dziewczyny moja beta 12dpt 424, progesteron 26,2. Dziękuję wszystkim za kciuki i słowa wsparcia. Jeszcze nie umiem się odnaleźć na forum z tymi wszystkimi opcjami, cytowaniem ... Marzena_83 ja również z term wróciłam z zwierzątkiem, 2 miesiące leczenia .. Już nigdy więcej ... ![]() Edytowane przez tic_tac_toe Czas edycji: 2016-04-12 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Wtajemniczenie
|
Paulina,to jednak tak jak myslalam,ta naprotechnologia to nic innego jak to,co my my od lat u Dr P,a to,ze to jest alternatywa do in vitro to jedna wielka ściema Kosciola i pisu.I jeszcze tyle kasują...Szok,wielcy znawcy.Ana 1 to ja robilam po poronieniu ale chyba robilam od razu Ana 2,bo jak 1 wyjdzie źle to robi sie 2,to mi poradzili żeby zrobić od razy tu drugie,jedno.Zapytaj,w Prokocimiu wiedza dużo na temat tych badań,mi Np pani mowila żeby nie robić jeszcze tego 2 tygodnie po,poronieniu,bo moze wyjsc zly wynik jak jeszcze jest stan zapalny w organizmie.
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Dziewczyny,co do term to ja uwielbiam ale tez bym sie bala i odkad staram sie o dziecko,od 2,5 roku tez nie bylam,ostatnio to boje sie nawet na basen chodzic,a tak lubię plywac ale ja wszystko lapie zaraz,te infekcje,a przed in vitro boje sie jakiegoś świństwa,to rezygnuje z basenu,moja Córka juz od dawna mnie prosi żeby pojsc do Parku Wodnego,dawno nie bylysmy,no,nie mogę sobie na to pozwolić.
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odp
![]()
#4553 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ,poradźcie,proszę,tylko jeszcze dzisiaj.Dostalam wlasnie okres,po 20,zywa krew,czerwona ale jeszcze Male krwawienie,nie rozkrecilo sie,mam wziąć Marvelon od 1 dc,na noc,tyko teraz nie wiem czy od dzis czy od jutra,nigdy nie dostalam okresu o tej porze,albo rano,albo w nocy,nie wiem teraz jak to liczyć,a mam uśpić jajniki,jak wezmę na jutro na noc to krwawienie sie rozkręci i beda rosnąć pęcherzyki,a mi bardzo szybko rosna,to moze wziąć dzis?Co radzicie?
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Paulina,Dr P kieruje na szczepienia dopiero jak jest zerowe allo,inaczej nie,bo spada jak jest niskie i faktycznie dużo osób tu,na forum pisalo,ze tak jest.
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Nadzieja super - bardzo się cieszę że udało Ci się załapać się jeszcze na program - po tym co przeszłaś to uważam że macierzyństwo powinno ci to podejście zagwarantować ale oni rządzą się swoimi prawami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Wtajemniczenie
|
Chal ale ja ten Marvelon biore na noc,bo Glowa mnie po nim bolala bardzo,to do jutra nocy okres mi sie rozkręci,a ja mam tak szybko owulacje i mi szybki pęcherzyki rosna,a tu chodzi o wyciszenie jajników,to moze dzis policzyć jako 1 dc.
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
ja mam 0,0%, dr wspomniał o szczepieniach, ale nie namawiał, bo i tak miałam małe szanse na sukces, trochę poczytałam i jedni są za , inni przeciw , nie ma dużych badań potwierdzających skuteczność, drP mówił mi że to działa ale u mnie nie naciskał, za to w II połowie cyklu biorę metypred 8 mg-tak tez można, każdy przypadek jest inny, nie ma schematu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę powodzenia najbliższym testerkom ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
Dzis mam 7dpt. Na test Czekam do soboty bo boje sie wyniku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.