Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-12, 13:23   #4531
marlena343
Przyczajenie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

[B]Kambro
Ilibr
Kryniaczek dziękuje za Twoje słowa otuchy mamy podobną sytuację Dziękuje za powitanie
Ktoś się wybiera do Dębicy około 22 kwietnia bo było by raźniej.

Pozdrawiam i mocne kciukasy za staraczki
marlena343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:27   #4532
Nowa_1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzena_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje porady
Wybieram sie w ten weekend do Zakopanego, a przy okazji chciałam pójść na termy. Ale testuje 20 kwietnia, czyli przyszła środa i teraz nie wiem, co robić. Oczywiście czuje, że nic z tego, ale jakby się zdarzył jakiś cud... Czy termy mogłyby zaszkodzić w ewentualnej wczesnej ciąży?

Ja też słyszałam, że to nie wskazane w ciąży. Poza zwierzątkami ktoś mi mówił, żeby unikać gorącej wody i raczej używać prysznica niż wanny, bo to pobudza skurcze.
Nowa_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:55   #4533
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wybieram sie w ten weekend do Zakopanego, a przy okazji chciałam pójść na termy. Ale testuje 20 kwietnia, czyli przyszła środa i teraz nie wiem, co robić. Oczywiście czuje, że nic z tego, ale jakby się zdarzył jakiś cud... Czy termy mogłyby zaszkodzić w ewentualnej wczesnej ciąży?
Po transferze czytałam by nie zażywać gorących kąpieli...więc nie wiem jak to ma się do ewentualnej wczesnej ciązy, ale chyba nie na plus.
Wiem, że jest to przykre, człowiek żyje z miesiąca na miesiąc, że może akurat to ten cykl i wszystko podporządkowuje pod ten jeden cel..
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 15:13   #4534
nadzieja82
Raczkowanie

Witam was dziewczynki w ten ponury dzień
chciałam sie wam pochwalić że dostałam się do innej kliniki na 3 próbę no ja do tego sceptycznie podchodze no ktoś nad nami tam u góry czuwał bo nawet w najmniejszym stopni nie myślałam że sie dostaniemy poszliśmy do innego dr bo.......nie które wiedzą jak było w naszej sytuacji było jedno jedyne miejsce które na nas czekało
i powiem wam szczerze że nie żałuje no oprócz jednego że tak pużno w innych klinikach jest naprawde inna atmosfery i ludzie otoczenie warto sie konsultować z innymi lekarzami a nie tylko jednego sie trzymać i czekać od wizyty do wizyty co bedzie co powie itd
poza tym nie zdzierają z pieniadzy(jak inne ) co dało sie odczuć na 1 wizycie i to co jest w programie to sie NIE PŁACI NIC
a jeżeli chodzi o leki to same jak wiecie każdy jest inny organizm i inne dawki!
my idziemy teraz długim protokołem dlatego bo nie miałam wyciszonych jajników przez 2 ivf i punkcje bede mieć w maju bedziemy sie z kamilą mam nadzieje dopingować z tym że ja pod koniec no i całkiem inne leki a w domu mam zapasów duuużo no cóż może sie kiedyś przydadza na koniec chciałam podziekować jednej osobie która mi dodaje odwagi trzymam za was kciuki choć nie jestem już u dr ale jakoś z forum nie moge sie razstać podczytuje was codziennie to naprawde uzależnia no i gratuluje mamuską i nie odchodcie z forum bo kiedyś był tan temat bo co byśmy bez was zrobiły
Justyś wątek chyba bedziesz nowy zakładać sorki że sie troche rozpisałam to i tak w skrócie stron by nie starczyło

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

czy któraś z was miała scratching robiony i czy to jest jakiś dodatkowy koszt!
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 15:19   #4535
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Napisane przez nadzieja82 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki w ten ponury dzień
chciałam sie wam pochwalić że dostałam się do innej kliniki na 3 próbę no ja do tego sceptycznie podchodze no ktoś nad nami tam u góry czuwał bo nawet w najmniejszym stopni nie myślałam że sie dostaniemy poszliśmy do innego dr bo.......nie które wiedzą jak było w naszej sytuacji było jedno jedyne miejsce które na nas czekało
i powiem wam szczerze że nie żałuje no oprócz jednego że tak pużno w innych klinikach jest naprawde inna atmosfery i ludzie otoczenie warto sie konsultować z innymi lekarzami a nie tylko jednego sie trzymać i czekać od wizyty do wizyty co bedzie co powie itd
poza tym nie zdzierają z pieniadzy(jak inne ) co dało sie odczuć na 1 wizycie i to co jest w programie to sie NIE PŁACI NIC
a jeżeli chodzi o leki to same jak wiecie każdy jest inny organizm i inne dawki!
my idziemy teraz długim protokołem dlatego bo nie miałam wyciszonych jajników przez 2 ivf i punkcje bede mieć w maju bedziemy sie z kamilą mam nadzieje dopingować z tym że ja pod koniec no i całkiem inne leki a w domu mam zapasów duuużo no cóż może sie kiedyś przydadza na koniec chciałam podziekować jednej osobie która mi dodaje odwagi trzymam za was kciuki choć nie jestem już u dr ale jakoś z forum nie moge sie razstać podczytuje was codziennie to naprawde uzależnia no i gratuluje mamuską i nie odchodcie z forum bo kiedyś był tan temat bo co byśmy bez was zrobiły
Justyś wątek chyba bedziesz nowy zakładać sorki że sie troche rozpisałam to i tak w skrócie stron by nie starczyło

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

czy któraś z was miała scratching robiony i czy to jest jakiś dodatkowy koszt!
No kochana, bardzo się cieszę, że podzieliłaś się z nami tą cudowną nowiną bo już chyba żadna nie liczyła na to że dostanie się na rządowe, a tu proszę
Trzymamy za Ciebie mocno kciuki i chcemy być oczywiście na bieżąco

A co do kolejnej części - bo to już niedługo - to może znajdzie się któraś chętna do kontynuowania Dla mnie oczywiście nie ma problemu i jeżeli to zadanie zostanie mi powierzone, to już wkrótce będę miała dużo czasu ale powoli przechodzę też na drugą stronę mocy

Edytowane przez justyna183
Czas edycji: 2016-04-12 o 15:23
justyna183 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 15:20   #4536
asiorekkkk
Rozeznanie

nadzieja82 kochana bardzo sie cieszę ze udało Wam sie załapać na ta 3 próbę. Należy sie Wam. Trzymam ogromnie za Was kciuki zeby zakończyło sie to pozytywna beta. Trzymaj sie ciepło, musi sie udać tym bardziej ze to miejsce czekało wlasnie na was.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 15:22   #4537
sabeth2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nowa_1987 Pokaż wiadomość

Ja też słyszałam, że to nie wskazane w ciąży. Poza zwierzątkami ktoś mi mówił, żeby unikać gorącej wody i raczej używać prysznica niż wanny, bo to pobudza skurcze.
gorąca woda rozszerza naczynia krwionośne w skórze w związku z czym może dojść do przesunięcia większej ilości krwi do skóry, a dobre zaopatrzenie w krew jest potrzebne w macicy ze względu na rozwijające się łożysko i zarodek, poza tym może dojść do omdlenia, co wcale nie jest wskazane w ciąży, zwłaszcza przy braniu różnych leków, unikajcie gorących kąpieli i term
sabeth2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 15:47   #4538
nadzieja82
Raczkowanie

oj tak czekało na nas kciuki potrzebne napewno
Justyna nie ma sprawy bede zdawać raporty chyba nikt mnie nie wyrzuci z tego forum bo nie należe już do dr !
dziewczyny nie dajcie sobie wmówić nikomu że nie ma pieniedzy na ivf to nie prawda nasz przypadek o tym świadczy! tylko fakt czas krótki ale walczyć trzeba myśmy już zwątpili i zaraz powstali głowa do góry i ja może kiedyś na pierwszwj stronie bede mieć
i łezka z oka zniknie!!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
No kochana, bardzo się cieszę, że podzieliłaś się z nami tą cudowną nowiną bo już chyba żadna nie liczyła na to że dostanie się na rządowe, a tu proszę

A co do kolejnej części - bo to już niedługo - to może znajdzie się któraś chętna do kontynuowania Dla mnie oczywiście nie ma problemu i jeżeli to zadanie zostanie mi powierzone, to już wkrótce będę miała dużo czasu ale powoli przechodzę też na drugą stronę mocy
ja odpadam jestem za tobą jeden głos masz jesteś mentorką tego forum

Edytowane przez nadzieja82
Czas edycji: 2016-04-12 o 15:41
Stary 2016-04-12, 16:09   #4539
paulinajazy
Raczkowanie

Witajcie. Byłam dziś na wizycie u naprotechnologa - w naszym przypadku nie chciał włączać leczenia tą metodą, bo ja miałam kilka lat monitorowane cykle na bieżąco. Nic nowego nam nie powiedział. Za wizytę zapłaciliśmy 300 zł no i jedyne co doktor zlecił to badanie allo MLR+test cytotoksyczny i pojadę jutro do Prokocimia to sprawdzić, wiem, że byłyście tam na badaniach - na pewno Kamila, i pamiętam, że trzeba się jakoś tam zorganizować, żeby ogarnąć kolejki. Ten dr mówił, żeby zrobić od razu ANA 1? tez tak uważacie?? wiem, że mrożą próbki krwi jak coś, no i pytanie ile to kosztuje. wiem, że było to już na wątku ale tyle informacji na nim jest, że mi się to miesza. Mimo, że nie poroniłam dr doradził to badanie. I tak tylko tego badania mi brakuje póki co z tych do leczenia przyczyn niepłodności, że je już zrobię...
Stary 2016-04-12, 16:19   #4540
blaira
Wtajemniczenie

Doczekałam się swoich wyników ALLO-MLR.
Przeciwciała blokujące - przeciwciała blokujące - obecne (4,6%)
Test cytotoksyczny - nie stwierdzono obecności przeciwciał.

Jakie działania proponuję Dr z takimi wynikami?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinajazy Pokaż wiadomość
Witajcie. Byłam dziś na wizycie u naprotechnologa - w naszym przypadku nie chciał włączać leczenia tą metodą, bo ja miałam kilka lat monitorowane cykle na bieżąco. Nic nowego nam nie powiedział. Za wizytę zapłaciliśmy 300 zł no i jedyne co doktor zlecił to badanie allo MLR+test cytotoksyczny i pojadę jutro do Prokocimia to sprawdzić, wiem, że byłyście tam na badaniach - na pewno Kamila, i pamiętam, że trzeba się jakoś tam zorganizować, żeby ogarnąć kolejki. Ten dr mówił, żeby zrobić od razu ANA 1? tez tak uważacie?? wiem, że mrożą próbki krwi jak coś, no i pytanie ile to kosztuje. wiem, że było to już na wątku ale tyle informacji na nim jest, że mi się to miesza. Mimo, że nie poroniłam dr doradził to badanie. I tak tylko tego badania mi brakuje póki co z tych do leczenia przyczyn niepłodności, że je już zrobię...
Paulina, ja dziś dostalam swoje wyniki.
Koszt bad allo - 300zł + test cytotoksyczny - 94 zł
Osobiście polecam sprawdzić kolejkę do badan lub nawet niech jedno z was zajmie kolejke, a druga osoba do rejestracji i kasy...choć może to ja tak trafiłam, że czekałam prawie 3 godz najpierw w jednej kolejce a potem do badań
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 16:20   #4541
paulinajazy
Raczkowanie

za obie osoby ta cena? no to dziękuję Ci za rady. Radzisz być dużo przed 7? tak zrobimy, że się rozłączymy... czyli trzeba sie najpierw zarejestrować, a potem zapłacić?? pamiętam jak Kamila to opisywała...

Edytowane przez paulinajazy
Czas edycji: 2016-04-12 o 16:22
paulinajazy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 16:27   #4542
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
za obie osoby ta cena? no to dziękuję Ci za rady. Radzisz być dużo przed 7? tak zrobimy, że się rozłączymy... czyli trzeba sie najpierw zarejestrować, a potem zapłacić?? pamiętam jak Kamila to opisywała...
Tak cena za parę.
Rejestracja czynna jest chyba od 7:30 kasa...nie wiem (chyba też 7:30) ... a badania od 8:00
Stary 2016-04-12, 16:28   #4543
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulina,tak,ja to robilam w październiku,koszt ok 400 zl razem z testem t,oczywiście z mężem robia go chyba 2 razy w tygodniu,trzeba sprawdzić jakie dni,nie pamiętam,tak,najlepiej byc wcześnie rano,o 6.30 i zajac kolejkę do rejestracji,a druga osoba stoi do pobierania krwi,jak rejestracje otworzą musisz po zarejestrowaniu leciec na drugi koniec szpitala do kasy,glupota i tylko gotówką,potem z tym idziesz do punktu pobrań krwi,najlepiej żeby maz wcześniej zajal kolejkę,my tak zrobilismy i poszlo sprawnie ale jak sie nie wie to mozna tam 3 godziny stracić w kolejkach.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 16:34   #4544
kambro
Raczkowanie

Nadzieja super wieści trzymamy teraz mocno kciuki zobaczysz teraz uda się i doczekasz się pięknej betki
Paulinkajazy mam nadzieję, że kolejek nie będzie i ze wszystko ładnie załatwicie na spokojnie i za wyniki są
Stary 2016-04-12, 16:36   #4545
paulinajazy
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za odpowiedzi Mąż dziś tam dzwonił i mówili, że nie ma żadnej rejestracji :P a pobierają w dni wg rozpiski i wg tego o co mąż pytał wt, śr., czw. A mam mówić o mrożeniu krwi? i robić od razu ana1??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 16:37   #4546
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Paulina,tak,ja to robilam w październiku,koszt ok 400 zl razem z testem t,oczywiście z mężem robia go chyba 2 razy w tygodniu,trzeba sprawdzić jakie dni,nie pamiętam,tak,najlepiej byc wcześnie rano,o 6.30 i zajac kolejkę do rejestracji,a druga osoba stoi do pobierania krwi,jak rejestracje otworzą musisz po zarejestrowaniu leciec na drugi koniec szpitala do kasy,glupota i tylko gotówką,potem z tym idziesz do punktu pobrań krwi,najlepiej żeby maz wcześniej zajal kolejkę,my tak zrobilismy i poszlo sprawnie ale jak sie nie wie to mozna tam 3 godziny stracić w kolejkach.
Ja właśnie straciłam te 3h z mężem :/
Co do kasy...jest za apteką czyli jakieś 20m od rejstracji....chyba że u Ciebie Kamila ta była zamknięta

Bad Allo-MLR robią we wtorki, środy i czwartki, tak mam na skierowaniu od Dr P.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Bardzo dziękuję za odpowiedzi Mąż dziś tam dzwonił i mówili, że nie ma żadnej rejestracji :P a pobierają w dni wg rozpiski i wg tego o co mąż pytał wt, śr., czw. A mam mówić o mrożeniu krwi? i robić od razu ana1??
Rejstracja jest...do badań odpłatnych, musisz dostać kwit do kasy i na badania
Stary 2016-04-12, 18:08   #4547
Mia_2016
Raczkowanie

Smile Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

[QUOTE=paulinajazy;5882835 1]Witajcie. Byłam dziś na wizycie u naprotechnologa - w naszym przypadku nie chciał włączać leczenia tą metodą, bo ja miałam kilka lat monitorowane cykle na bieżąco. Nic nowego nam nie powiedział. Za wizytę zapłaciliśmy 300 zł no i jedyne co doktor zlecił to badanie allo MLR+test cytotoksyczny i pojadę jutro do Prokocimia to sprawdzić, wiem, że byłyście tam na badaniach - na pewno Kamila, i pamiętam, że trzeba się jakoś tam zorganizować, żeby ogarnąć kolejki. Ten dr mówił, żeby zrobić od razu ANA 1? tez tak uważacie?? wiem, że mrożą próbki krwi jak coś, no i pytanie ile to kosztuje. wiem, że było to już na wątku ale tyle informacji na nim jest, że mi się to miesza. Mimo, że nie poroniłam dr doradził to badanie. I tak tylko tego badania mi brakuje póki co z tych do leczenia przyczyn niepłodności, że je już zrobię...[/QUOTE

Ja się wybieram na te badania, allo plus test ok.400 zł, wyniki 2 tygodnie,na pewno środa i czwartek robią i jeszcze pn lub wt, mówiła Pani żeby być między 7.30 a 8.00. Można lekkie śniadanie zjeść. Nr do rejestracji jakby ktoś potrzebował więcej info 12 658 20 11, a na Ana ja dostałam odrazu na Ana 2 skierowanie, a nie miałam wcześniej Ana 1.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Doczekałam się swoich wyników ALLO-MLR.
Przeciwciała blokujące - przeciwciała blokujące - obecne (4,6%)
Test cytotoksyczny - nie stwierdzono obecności przeciwciał.

Jakie działania proponuję Dr z takimi wynikami?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Paulina, ja dziś dostalam swoje wyniki.
Koszt bad allo - 300zł + test cytotoksyczny - 94 zł
Osobiście polecam sprawdzić kolejkę do badan lub nawet niech jedno z was zajmie kolejke, a druga osoba do rejestracji i kasy...choć może to ja tak trafiłam, że czekałam prawie 3 godz najpierw w jednej kolejce a potem do badań
Dr ponoć wysyła na szczepienia tylko jak wynik jest 0procent,bo jak jest mało to może spaść jeszcze bardziej.Tak było wcześniej,ale może ktoś ma bardziej aktualne informacje?

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość

Justys ta ciepla posadka jest tylko dla Waszej trójki

Edytowane przez Mia_2016
Czas edycji: 2016-04-12 o 17:55
Mia_2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 18:33   #4548
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mia_2016 Pokaż wiadomość
Dr ponoć wysyła na szczepienia tylko jak wynik jest 0procent,bo jak jest mało to może spaść jeszcze bardziej.Tak było wcześniej,ale może ktoś ma bardziej aktualne informacje?
Chyba zwariuje zanim wróci Dr, z braku wiedzy...
Czyli tylko zaleca większa dawkę progesteronu?
Wiem, że każdy przypadek jest inny i pewnie i zalecenia Dr bedą pewnie też zależne od reszty badań.
Stary 2016-04-12, 19:06   #4549
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny,ja rozmawialam dużo z Dr P o allo mlr,bo mnie to meczylo,chyba z 3 razy pytalam czy nie robić szczepień,bo ja mam niskie,8,8% ale Dr mi wytlumaczyl,ze moze spaść do zera,ze tylko zerowe allo mlr wysyla na szczepienia,więc dalam spokój,pokazal mi w komputerze listę pacjentek z zerowym allo i ze tylko te kieruje na szczepienia,ze jak jest niskie ale jest to nie,bo moze spaść,a ono w ciazy rosnie,to powinno byc ok,a ja wlasnie sie teraz zastanawiam nad jednym,ze jeśli w ciazy rosnie to moze moje allo bylo jeszcze wyższe,bo badanie robilam 2 tygodnie po poronieniu,moze teraz jest nizsze,co o tym sądzicie?Z drugiej strony Dr wiedzial,ze szlam na nie po poronieniu,gdyby to mialo zaburzyc wyniki to chyba by mi o tym powiedział.Sama nie wiem...W każdym razie ja po punkcji,o ile do niej dojdzie,nie odejdę od Dr bez recepty na Metypryd.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2016-04-12, 19:08   #4550
tic_tac_toe
Przyczajenie

[QUOTE=ania0208;58814251]
Cytat:
Napisane przez tic_tac_toe Pokaż wiadomość
Witam,
mój mąż zażywał taki zestaw:
rano:
Androvit x 1
Maca Bioselen Plus x 1
Kwas foliowy x 1
Koenzym Q10 x 1
Magnez+B6
Palma sabałowa x1

wieczorem:
Kwas foliowy x 1
Salfazin x 1
L-karnityna x 1
Koenzym Q10 x 1
Żeń szeń x1

piekny zestaw ,podziwiam twojego meza ,ze chcial zazywac tyle tabl naraz i to przez taki dlugi okres
No musiał choc nie był zadowolony.

Dziewczyny moja beta 12dpt 424, progesteron 26,2. Dziękuję wszystkim za kciuki i słowa wsparcia.

Jeszcze nie umiem się odnaleźć na forum z tymi wszystkimi opcjami, cytowaniem ...

Marzena_83 ja również z term wróciłam z zwierzątkiem, 2 miesiące leczenia .. Już nigdy więcej ...

Edytowane przez tic_tac_toe
Czas edycji: 2016-04-12 o 22:08
tic_tac_toe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 19:24   #4551
kamilamimila
Wtajemniczenie

Paulina,to jednak tak jak myslalam,ta naprotechnologia to nic innego jak to,co my my od lat u Dr P,a to,ze to jest alternatywa do in vitro to jedna wielka ściema Kosciola i pisu.I jeszcze tyle kasują...Szok,wielcy znawcy.Ana 1 to ja robilam po poronieniu ale chyba robilam od razu Ana 2,bo jak 1 wyjdzie źle to robi sie 2,to mi poradzili żeby zrobić od razy tu drugie,jedno.Zapytaj,w Prokocimiu wiedza dużo na temat tych badań,mi Np pani mowila żeby nie robić jeszcze tego 2 tygodnie po,poronieniu,bo moze wyjsc zly wynik jak jeszcze jest stan zapalny w organizmie.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Dziewczyny,co do term to ja uwielbiam ale tez bym sie bala i odkad staram sie o dziecko,od 2,5 roku tez nie bylam,ostatnio to boje sie nawet na basen chodzic,a tak lubię plywac ale ja wszystko lapie zaraz,te infekcje,a przed in vitro boje sie jakiegoś świństwa,to rezygnuje z basenu,moja Córka juz od dawna mnie prosi żeby pojsc do Parku Wodnego,dawno nie bylysmy,no,nie mogę sobie na to pozwolić.
Stary 2016-04-12, 19:39   #4552
paulinajazy
Raczkowanie

Dziękuje za odp a to Ana 1 ile kosztuje? bo skoro najpierw trzeba iść do kasy to muszę chyba wiedzieć za co płacić? Myślę, że może naprotechnologia to nie ściema, ale faktycznie coś zbliżonego do naszego monitorowania - tylko więcej monitoruje się to samemu w domu. faktycznie stawiają na poszukiwanie problemu, ale u nas nie wiedzial za bardzo o co się zaczepić, bo już wszystkie badania porobione. Ten lekarz mówił, że się szczepi jak wynik będzie poniżej 40% ale zaznaczał, że są rózne stanowiska lekarzy. Za to pochwalił dietę bezglutenowa i w ogole mowil, że nasz Dr dobrze mnie prowadzi wg niego i poprzednia lekarka tez dobrze mnie prowadziła... no ale wizyta droga, tym bardziej, że ja sie nic nowego nie dowiedziałam - tylko kazał podtrzymywać dotychczasowe leczenie... i przyjśc z wyikiem testu cytotoksycznego i allo.
Stary 2016-04-12, 19:55   #4553
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny ,poradźcie,proszę,tylko jeszcze dzisiaj.Dostalam wlasnie okres,po 20,zywa krew,czerwona ale jeszcze Male krwawienie,nie rozkrecilo sie,mam wziąć Marvelon od 1 dc,na noc,tyko teraz nie wiem czy od dzis czy od jutra,nigdy nie dostalam okresu o tej porze,albo rano,albo w nocy,nie wiem teraz jak to liczyć,a mam uśpić jajniki,jak wezmę na jutro na noc to krwawienie sie rozkręci i beda rosnąć pęcherzyki,a mi bardzo szybko rosna,to moze wziąć dzis?Co radzicie?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Paulina,Dr P kieruje na szczepienia dopiero jak jest zerowe allo,inaczej nie,bo spada jak jest niskie i faktycznie dużo osób tu,na forum pisalo,ze tak jest.
Stary 2016-04-12, 20:00   #4554
Kaja_1986
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny,ja rozmawialam dużo z Dr P o allo mlr,bo mnie to meczylo,chyba z 3 razy pytalam czy nie robić szczepień,bo ja mam niskie,8,8% ale Dr mi wytlumaczyl,ze moze spaść do zera,ze tylko zerowe allo mlr wysyla na szczepienia,więc dalam spokój,pokazal mi w komputerze listę pacjentek z zerowym allo i ze tylko te kieruje na szczepienia,ze jak jest niskie ale jest to nie,bo moze spaść,a ono w ciazy rosnie,to powinno byc ok,a ja wlasnie sie teraz zastanawiam nad jednym,ze jeśli w ciazy rosnie to moze moje allo bylo jeszcze wyższe,bo badanie robilam 2 tygodnie po poronieniu,moze teraz jest nizsze,co o tym sądzicie?Z drugiej strony Dr wiedzial,ze szlam na nie po poronieniu,gdyby to mialo zaburzyc wyniki to chyba by mi o tym powiedział.Sama nie wiem...W każdym razie ja po punkcji,o ile do niej dojdzie,nie odejdę od Dr bez recepty na Metypryd.
Kamikamimila dziękuję za odpowiedź na temat hamowania,ja robiłam dwa tygodnie temu i wyszło mi 6,6% hamowania .ostatnie poronienie było rok temu.Czyli dr tak jak piszesz nie wyśle na szczepienia...mi zlecił jeszcze Kir ale Zupełnie nic mi nie mówi ten wynik.
Kaja_1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:08   #4555
chal
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ,poradźcie,proszę,tylko jeszcze dzisiaj.Dostalam wlasnie okres,po 20,zywa krew,czerwona ale jeszcze Male krwawienie,nie rozkrecilo sie,mam wziąć Marvelon od 1 dc,na noc,tyko teraz nie wiem czy od dzis czy od jutra,nigdy nie dostalam okresu o tej porze,albo rano,albo w nocy,nie wiem teraz jak to liczyć,a mam uśpić jajniki,jak wezmę na jutro na noc to krwawienie sie rozkręci i beda rosnąć pęcherzyki,a mi bardzo szybko rosna,to moze wziąć dzis?Co radzicie?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Paulina,Dr P kieruje na szczepienia dopiero jak jest zerowe allo,inaczej nie,bo spada jak jest niskie i faktycznie dużo osób tu,na forum pisalo,ze tak jest.
Kamilka pierwszy dzień cyklu jutro

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Nadzieja super - bardzo się cieszę że udało Ci się załapać się jeszcze na program - po tym co przeszłaś to uważam że macierzyństwo powinno ci to podejście zagwarantować ale oni rządzą się swoimi prawami - bardzo mocno trzymam kciuki
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:11   #4556
kamilamimila
Wtajemniczenie

Chal ale ja ten Marvelon biore na noc,bo Glowa mnie po nim bolala bardzo,to do jutra nocy okres mi sie rozkręci,a ja mam tak szybko owulacje i mi szybki pęcherzyki rosna,a tu chodzi o wyciszenie jajników,to moze dzis policzyć jako 1 dc.
Stary 2016-04-12, 20:16   #4557
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
Kamilka pierwszy dzień cyklu jutro

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Nadzieja super - bardzo się cieszę że udało Ci się załapać się jeszcze na program - po tym co przeszłaś to uważam że macierzyństwo powinno ci to podejście zagwarantować ale oni rządzą się swoimi prawami - bardzo mocno trzymam kciuki
Chal oni i ich prawa siesze się że ich nie muszę oglądać ! Za bardzo byłam zapatrzona i zaślepiona no ale otrząsnełam i prubuje za walczyć o skarbeńka trzymajcie mocno kciuki
Stary 2016-04-12, 20:35   #4558
sabeth2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Chyba zwariuje zanim wróci Dr, z braku wiedzy...
Czyli tylko zaleca większa dawkę progesteronu?
Wiem, że każdy przypadek jest inny i pewnie i zalecenia Dr bedą pewnie też zależne od reszty badań.
ja mam 0,0%, dr wspomniał o szczepieniach, ale nie namawiał, bo i tak miałam małe szanse na sukces, trochę poczytałam i jedni są za , inni przeciw , nie ma dużych badań potwierdzających skuteczność, drP mówił mi że to działa ale u mnie nie naciskał, za to w II połowie cyklu biorę metypred 8 mg-tak tez można, każdy przypadek jest inny, nie ma schematu
sabeth2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:46   #4559
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Marzena, a gdybyś zrobiła bete przed wyjazdem to będzie dużo za dużo za wcześnie? Co do term, tez unikam, tak samo jak wszelakich jakuzzi itp, wszystkiego gdzie jest gorąca woda. Do Zakopanego weź strój - zawsze możecie iść do aqua parku, tam też jest co robić niekoniecznie w gorącej wodzie Relax gwarantowany.

Cytat:
Napisane przez Kinia191 Pokaż wiadomość
Witam, ja już po transferze mojego jedynego zarodeczka . Niestety nie udało się nic zamrozić, toszkę mnie to podłamało. Jak na forum dużo jest dziewczyn którym się udało zajść w ciąże z świeżego zarodka, bo z tego co czytam to większość dopiero po transferze rozmrożonych. Boję się. Na razie nic się nie dzieje, brzuch pobolewa, piersi troszkę też, testuję piątek, sobota.
Powodzenia, najgorsze jest to czekanie, a który dzień po transferze będziesz w piątek? Nie kusi cie aby testować wcześniej?

Cytat:
Paulina, powiem Ci ze droga ta wizyta do tanich nie należała a ile czasu wam poświęcił? Mi p zlecil ana2, allo rownkez nke robilam. Zamiast chodzenia do naprotechnologa proponuje prowadzenie swojego cyklu na ovufriend, z niego też bardzo dużo można wywnioskować.

Życzę powodzenia najbliższym testerkom
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 21:00   #4560
Kinia191
Raczkowanie

Dzis mam 7dpt. Na test Czekam do soboty bo boje sie wyniku
Kinia191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości