|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Moje kosmetyczne nowości hehe
![]() A smoczek dostałam w prezencie od kolegi z pracy ![]()
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Madziara to życzę by szybciutko cos się znalazło idealnego dla was i blisko was!
![]()
![]() |
#4533 |
Rozeznanie
|
wkładka do wanienki
Temat może już się pojawił wcześnie ale ja albo nie pamiętam albo mi umknęło uwadze. Czy kupujecie lub macie wkładkę do kąpieli taka wkładaną do wanienki ? Czy to się sprawdza ? Jeśli tak, to jaką polecacie?
#4534 |
Zakorzenienie
|
Slyszalam ze te wkladki malo praktyczne i tylko strata kasy.
O wiele lepiej i wygodniej dziecko na reku kapac
#4535 |
Zadomowienie
|
My nie kupujemy ani gabek ani wkladek. Według mnie to wcale nie praktyczne. Wystarczy pieluszka tetrowa+ nasza ręka ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Winter is coming
|
madziara ale was załatwiła z tym wózkiem baba wstrętna
![]() wkładka do wanienki- ja nie kupuję. Polinezyjka fajne zakupy ![]() mała kopie jak szalona, a niby ma mało miejsca, taaaa. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Byłam u lekarza...te spinania nie dawały mi spokoju, ból pleców nie przeszedł . Napisałam mu smsa i kazał przyjechać. Szyjka znow skrócona 1,7, mam nieszczelne nerki (tzn jedna) i stad podobno ten bol pleców. Skurcze nie wiadomo czemu, ale główka nie jest nisko, o tym jaka szyjka nic nie mowil, ale chyba nie jest zle bo o pesaarze nie wspominał. Przepisał mi furagine na nerki i jakis wziewny lek na spinanie maciczki. Jeśli do poniedziałku nie bedzie poprawy (czuli do mojej wizyty, bo i tak mam przyjść) to położy mnie do szpitala i bede to dostawać w kroplowce :/ mały spoko, urósł prawie 300 g w te 1,5 tygodnia. Przepływy ok, ale na bank cięcie bedzie w 38 tc-w pon dostosujemy termin. Gbs dodatnim mam sie nie przejmować. No i chyba tyle, powiedział ze dobrze ze przyszłam.. Mamy juz siatkę leków i wracamy do domu :/ ehhhh mam tylko nadzieje, ze ta ilośc leków ktore bede brać przez najbliższe 2,5 tyg nie wpłyną negatywnie na małego. Zapytałam gina o to i mowi ze bardziej mu zaszkodzi jak soe Tersz urodzi.
Co do bagme-tez dostałam nr przesyłki ale babka jutro dopiero wyśle (poczta) wiec podejrzewam ze do mnie na wiochę dotrze dopiero w pon. Madziara jakaś masakra z tym wózkiem. Znajdziecie cos na pewno, dużo jest ofert ![]() A wanienkę Mam profilowana Onde i bede dawac tylko tetrę żaby sie mały nie ślizgał Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-02 o 20:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wkładki nie kupowałam i teraz też nie bo mam wanienke profilowaną co jest bardzo fajne. Po cesarce jak sie jest to bardzo pomocne bo dziecko sie nie rozjeżdża i nie trzeba sie wysilać żeby maluszka trzymać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W twoim tyg ciąży już się chyba nie zakłada krążka. Trzymamy kciuki by wszystko było dobrze i byś dotrwala do terminu planowanej cc w dwupaku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję, dla mnie to było spore ułatwienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Rozeznanie
|
Madziara jak juz macie cos na oku to bardzo fajnie
![]() Gosiaczek dobrze, ze poszłaś oby przeszło i szpital nie był konieczny ![]() Wkładka do wanienki Nie mam, nie kupuje ![]() Uszyłam zaslony ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkich udanych wizyt
![]() ![]() Ducha brawo za egzamin, ale oszczędzaj się... Salud Ginka powiedziała, że dobrze jakbym wytrwała do 38 tyg czy miała na myśli cesarkę nie wiem. Poczytałam wszystko o czym pisałyście. Od 18 leżałam plackiem bo ciśnienie miałam 145/100. Wiem marudzę, ale już mam tego dość, zapowiadają się dla mnie bardzo ciężkie 3, 4 tygodnie. -KLIN DO ŁÓZECZKA- Będziecie używały? ja miałam kupić, ale z racji, że ograniczam wydatki póki co będę podkładała kocyk pod materac. Jak to się nie sprawdzi to kupię ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-02 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maskę jutro będę obczajać ![]() a pasta - no zobaczymy ![]() ![]() ![]() A fitomed - tą firmę pierwszy raz będę próbować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez w sumie drobiazgi kupiłaś a sporo kasy się nazbierało daj znać jak ta odżywka do włosów fitomed ja bardzo polecam ich żele do twarzy, naprawdę ładne składy maja i kosztują ok. 10 zł tez zamówiłam te pastę, uwielbiam je, a mąż nie znosi ![]() najbardziej zazdroszczę Ci w Krakowie drogerii pigment, na moim ulubionym blogu dziewczyna często poleca kosmetyki i promocje tam, na bank poszłabym z torbami jakbym miała takie okazje u siebie ostatnio znów mam jakąś faze na kupowanie kosmetyków, jutro lecę na dermokonsultacje sylveco bo okazało się ze mam niedaleko domu, pewnie nic nie kupie, bo ostatnio uzupełniłam sowje zapasy o krem do twarzy, który gorąco polecam, moja miłośc od chyba 2 lat już ![]() bedize okazja zeby sprawdzic stan nawilżenia skóry i moze jakies nowości wybrobowac a co do sytuacji w tramawaju to akurat miałam taką kurtkę ze raczej widac i w zapiętej, no moze nie wyglądam jak w prawie 9 miesiącu ale mimo wszystko nie sądze ze myśleli ze jestem zwyczajnie gruba ![]() Cytat:
![]() żeby mój chociaż 2 kg miał w poniedziałek i oby się wreszcie odwrócił akrobata Cytat:
![]() moze spróbuj tez na facebooku znaleźć jakieś grupy sprzedażowe trzymam kciuki zeby trafił Ci się jakis z Twoich wymarzonych modeli ![]() Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-03-02 o 22:06 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do klina - nie kupie Padam na nos, zmykam spać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Velika znasz się na prawie pracy? A po drugie wiesz może czy po przemeldowaniu się wniosek o zasiłek macierzyński składam w byłym ZUS-się czy tym nowym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide wziac druga porcyjke leków... Masakra ![]() Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
My po wizycie wszystko cacy. Dzisiaj 32t2d i maly waży 2130g
![]() ![]() ![]()
#4550 |
Raczkowanie
|
wkładki do wanny
Nie używałam wkładek do wanienki i teraz też nie zamierzam. Kopycio Pokaż zasłony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo duży brzuch, ciekawe czy nie mam za dużo tych wód
![]() Tż mnie dziś rozśmieszył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie wierze,ze to już 36 tydz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
No to koniec spania chyba, że uda mi się jakimś cudem jeszcze zasnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Ja mam wanienkę stokke Flexi bath i wkładkę kupiłam tej samej firmy ![]() ![]() ![]() Klin zamierzam kupic
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-03 o 05:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
RENATA mozesz dac np taka foczkę do kapieli. Ona jest na przyssawki. Tak moja wanienka wyglada juz fabrycznie, tzn jest tak wyprofilowana ale wlasnie u teściów do zwykłej wanienki miałam tez ta foczkę. Wlasnie mi sie przypomniało. Na to tetra i sie nie bedzie maluch ślizgać ImageUploadedByWizaz Forum1456987728.491091.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
Klin
A czy nie wystarczy podłożyć książki pod łóżeczko żeby zrobić lekki spad? Wanienka Na szkole rodzeni mówiła babka,że te wkładki do wanny do porażka, bo dzieci często n tym w ogóle leżeć nie chcą... Wiecie co...dopada mnie panika, qrcze za miesiąc będzie już dzidziuś, wszystko się zmieni... Na plusie mam już 14 kg ![]() ![]() ![]() Strasznie ciężko mi już się podnosić z łóżka (szczególnie wieczorami).. Wyszedł mi rozstęp na 1,5 cm...boje się, że popruje się dalej;/ Mialam zrobic porzadek w szafie Zosi ale nie mialam weny,...chyba dzisiaj to zrobie.. Torba nie spakowana, brak weny rowniez...
3.09.2010- pierwsza randka ![]() 1.01.2014- zaręczyny 1.08.2014- ślub ![]() 3.08.2015- dwie kreski 10.04.2016- dzidzia ![]() Edytowane przez a_g_ata Czas edycji: 2016-03-03 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiaczek071 Ty to masz los, zawsze coś nowego. Dobrze, że już nie długo. WKŁADKA Ja mam fajną z materiału. Chcę mieć wolne ręce przy ciapcianiu dzieciaczka ![]()
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Agata, spokojnie
![]() ![]() ![]() A taka nakładka nie jest droga, wiec wg mnie warto zaryzykować (mowię o tej plastikowej) dzieci sa rożne i takie generalizowanie jest bez sensu. Ja nie umiałam kapać na ręce, tzn trzymając tylko ręka dziecko. Zwłaszcza, ze przy Hance musiałam miec ręce "wolne" jak łapałam Kubę, ale nawet jak Hania była mała t mi sie duzo lepiej kapało w tej profilowanej wannie.plecy tak nie bolały, bo nad zwykła to sie trzeba pochylać. No a maz nie zawsze był do kąpieli, wiec ja jestem albo za nakładkami albo profilowanymi wannami. Trzeba sobie ułatwiać życie ![]() Ten lek co dostałam na skurcze to fenoterol, podobno duzo babek go dostaje na przedwcześnie zagrażający poród. Ja dostałam w aerozolu, gin powiedział ze nie ma skutków ubocznych w postaci kołatania serca. Mam brać 6 wziewow dziennie. Oby na cos to pomogło bo czeka mnie szpital ![]() Minimonix a nic mi nie mów... Czasem mm wrażenie, ze ja sobie wmawiam te wszystkie rzeczy, no ale badania i to co mowi gin potwierdza. Ja bym wczoraj nie pojechała nawet do tego lekarza, nie chciałam "robić kłopotu" bo maz miał duzo ważnej pracy, ale nakłamał mi ze skończył i ze mamy jechać, ze to 9 miesiąc i lepiej 10 razy pojechać za duzo niz o 1 za mało Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-03 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Rozeznanie
|
Ja mam te foczkę plastikową do wanienki, ale Młody nam w ogóle leżeć w tym nie chciał. Więc u nas się nie sprawdziło.
Klinu nie mam. Jak będzie taka potrzeba to najwyżej dokupię ![]()
#4560 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() gosiaczek mądry mąż, zgadzam się z nim ![]() agata nie przejmuj się kg, zlecą po porodzie zanim się obejrzysz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.