Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-27, 13:29   #4531
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt dziewczynki

Czytam sobie na gdzierodzić o moim szpitalu i pisze "Po porodzie zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie od 5 do 30 minut.". Myślicie że mogę się domagać dłuższego kangurowania? Bo przecież dziecko powinno być ok. 2 godziny na piersi matki.
I druga sprawa- kangurowanie przez ojca odbywa się tylko podczas cc? Znaczy wtedy, gdy matka nie może?

Teściowa nie przestaje mnie zadziwiać. Całą ciążę w dupie miała mój brzuch, a wczoraj przy TŻcie zaczęła mnie po brzuchu głaskać i mówić żeby ją kopnął
Myśle, że masz takie prawo. Ja tylko dodam, ze młoda była u mnie 30 min i modliam się zeby już ją zabrali, z wykończenia mdlałam.

Starania

U nas trwały rok, tak intensywnie to pół, wcześniej usuwałam nadżrekę i tak 2 miesiącye wypadły. Zaszłam we wakacje i w zasadzie to nie liczyłam na to, bo niby wszystko dobrze, wspomagacze brałam i długi czas nic. A we wakacje to wiadomo imprezki, piweczko Jak zobaczyłam test to byłam w szoku. A też nad morzem tż z wyra nie wypuszczałam

WESOŁYCH ŚWIĄT !!

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 13:29   #4532
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Cloche hahah dobra nie wiesz skąd pochodzi?
Z Rumunii ale kurde personel ma problem z nią się dogadać, a ja mam polewkę, istny kabaret
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 13:30   #4533
Martinixxx
Zadomowienie

I oczywiście alarm nocny, myślałam,że mi wody odeszły Muszę spakować torbe do szpitala, bo się w końcu zdziwię

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 14:04   #4534
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt dziewczynki

Czytam sobie na gdzierodzić o moim szpitalu i pisze "Po porodzie zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie od 5 do 30 minut.". Myślicie że mogę się domagać dłuższego kangurowania? Bo przecież dziecko powinno być ok. 2 godziny na piersi matki.
I druga sprawa- kangurowanie przez ojca odbywa się tylko podczas cc? Znaczy wtedy, gdy matka nie może?

Teściowa nie przestaje mnie zadziwiać. Całą ciążę w dupie miała mój brzuch, a wczoraj przy TŻcie zaczęła mnie po brzuchu głaskać i mówić żeby ją kopnął
Jasne, że możesz. 2 godziny są w standardach opieki - czyli masz prawo. No chyba, że dziecko wymaga pomocy w oddychaniu itp. Ojciec może kangurować na przemian z Tobą, także nie tylko wtedy kiedy Tobie nie wolno.

starania
My się staraliśmy 2 lata. Ja nie miałam endometrium (zazwyczaj 3 mm...) + brak owulacji. Brałam różne leki, żeby coś ruszyło - ale długo nic się nie działo. Dopiero po piciu mieszanek ziołowych zaczęłam mieć owu (nie w każdym cyklu), ale bez endometrium. TŻ musiał mieć zabieg robiony, bo nie tylko ze mną był problem. A pierwsze 10 mm endometrium zaczęłam mieć kiedy kupiliśmy kota W drugim cyklu zaszłam. Wiem, że to dziwne, ale wydaje mi się, że kot pomógł mi się wyciszyć i uspokoić.
A dzień przed wykonaniem testu kotka obwąchała mi brzuch i rzuciła twarde spojrzenie - także ona wiedziała pierwsza. Rano od niechcenia zrobiłam test - 2 kreski. TŻ nie było akurat w domu, więc musiałam się wstrzymać z wiadomością do kolejnego dnia. Wtedy powtórzyliśmy test i ponownie 2 kreski
Nadal jesteśmy w szoku.

Tak w ogóle dziewczyny to WESOŁYCH ŚWIĄT
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 14:34   #4535
a_g_ata
Rozeznanie

##Starania##
Ja już pisalam moja historie ale w skrócie napisze jeszcze raz
Po ślubie, a nawet przed były starania..w sensie bez zabezpieczeń, ale nie patrzyłam na dni płodne. W sierpniu był slub...listopad a tu nic..
Wybralam się do gina w dni płodne. Powiedziała,ze nie widzi pęcherzyka i może nie mam owulacji. Od stycznia brałam tabsy na jajeczkowanie...chodziłam na monitoring owulacji. Pęcherzyk był od drugiego cyklu, ale tża nie było bo w delegacji...a w weekendy nigdy nie wypadała mi owulacja..
Było czasem tak,ze szlam do gina w poniedziałek a ona mówiła "Owulacja w ciągu 3dni będzie"... Już sciagalam tżta z wrocka...przychodze w środe do gina a ona mówi " juz po owulacji"...
Mega nieprzyjemny i stresujacy czas..czekalam więc na nauczycielskie wakacje...
Pojechalam w lipcu do wrocka na akcję pt"plodzimy potomka"...
Juz nie chodziłam na monitoring, nie bralam tabsów...jakoś nie wierzylam,ze zajde w wakacje.
Przyjeżdżali do mnie znajomi, imprezowalismy we wrocku...nadszedł czas dni płodnych 17lipiec...a tu znajomi przyjechali...
My w salonie spaliśmy więc jakoś nie było okazji zbytniej kopulacji...
O 6 rano był mały numerek po którym zasnelam i nawet nie poszlam (tak jak zawsze) do toalety...tak leżałam do 8 z całym "dobrodziejstwem" od mojego męża...
Potem 19lipca pojechalismy do Karpacza i tez nie było sexów...
Ten miesiąc zaliczylam wiec do "straconych" i pilam, paliłam i imprezowałam
1 sierpnia pojechalismy do Krakowa w ramach pierwszej rocznicy ślubu. Zatrzymalismy się w uroczym hoteliku na Kazimierzu na ulicy Kupa:p
Bolal mnie brzuch jak na okres wiec na rynku kupilam tamponu a mój TŻ ..uwaga...zasypke dla niemowląt:p (odparzył pupe jadąc w polskim busie hehe)...to był znak:p

Ostatnie piwo wypilam w ukochanej knajpie Kolanko nr.6 na Kazimierzu...pamiętam,ze było niedobre i cierpkie:p

3 sierpnia. Poniedzialek

Wstaje, pije kawę, odpalam papierosa i mowie "Zmieniam swoje życie. Od dzisiaj dieta i ostre ćwiczenia z Chodakowską".
Poszlam do łazienki, patrzę...a tam taki ostatni tescik ciążowy sobie leży..." Dobra jeszcze ☠☠☠☠☠☠☠ne sobie tescik i zaczynam ćwiczyć":p

Tescik zrobilam, ale spojrzalam szybko...jedna krecha..wyszlam...zapalil am papierosa, siadlam na necie...i tak zleciała z godzina...
IDE znowu do toalety, myje zęby...patrzę na ten test i nie wierze..
Widać drugą bardzo ale to bardzo jasną kreskę...
Pobieglam po drugi test- efekt ten sam...krecha jest ale jasna...
Następnego dnia było juz badanie krwi...i jest!!! Ciąża jak byk!!

Jak się domyslacie, moja zmiana życia pt dieta i ćwiczenia odeszły w zapomnienie:p

Miało być krótko wyszło długo hehe

Wnioski dla starających się?
1.Olać starania
2. Imprezować
3.Mieć farta w wystrzelić się w cykl
4.Leżeć po stosunku dość długo (moim zdaniem to było kluczowe dla splodzenia Zosi:p)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia

Edytowane przez a_g_ata
Czas edycji: 2016-03-27 o 14:37
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:00   #4536
lulka19
Zakorzenienie

Agata bardzo fajna historia ja miałam kilka powodów by zajść w ciążę i urodzić w kwietniu. Pierwszy to umowa, gdybym nie zaszła zwolniliby mnie, bo umowę miałam na czas określony, a po drugie to wymarzony miesiąc, a nie chciałam chodzić z brzuchem latem Udało się od razu

Ale tu pustki. My czekamy na rodzinę, i pewnie jakaś imprezka
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:09   #4537
Polinezyjka
Zakorzenienie

Moi rodzice przyjechali w odwiedziny z bratem mym
Super milutkie popołudnie i jeszcze na dodatek zwieźli nam tyle żarełka

A mój tato jeszcze zanim znaliśmy płeć "przewidywał mi" córeczke. Podobno mnie i brata też dobrze trafił . W ogóle u mnie to przewidział kiedy ja się urodzę.
I teraz mi wróży, że urodzę Sarę 10.04 o 10:30
Lovely hahha..
no zobaczymy

GGI - Chrześni
Och ja to już w grudniu mówiłam szwagrowi i mojej kuzynce, że będą chrzestnymi
Nawet ich nie pytałam tylko tak po prostu poinformowałam, że nimi będą.

W sumie to chyba już po ślubie im mówiłam, że jak będziemy mieli dziecko to oni będą chrzestnymi

Wiec no - wszystko zależy od wielu czynników relacji, kontaktu itp. itd.

patulinka94
HORMONY

Jeja! bardzo mnie to cieszy co prawda mogłabyś się jeszcze rozpłakać jak ktoś Ci ustąpi miejsca hihih wtedy nie czułabym się tak całkowicie nienormalna hihihihi
Ale taki powód płaczu też mnie satysfakcjonuje

Więcej hormonów dziewczynki!!!

: cmok:

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Z Rumunii ale kurde personel ma problem z nią się dogadać, a ja mam polewkę, istny kabaret
hehehehh no to ładne jajka tam macie
Kiedy Cię wypuszczają do domku?

jowitazz
starania
Pokaż kota proooszeęę może już pokazywałaś, ale nie pamiętam
I Twój kot to w takim razie taki koci bohater pomógł Ci się wyciszyć wyluzować BOSKO

a_g_ata
Starania

PADŁAM
świetna historia!!!
Fajnie, że przypomiałaś bo nie pamieałam i fajnie, że nie krótko hihihi
No cudownie
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:18   #4538
danika
Zakorzenienie

A ja się czuję jak kupa coś mnie chyba rozkłada, łamie mnie w kościach, gardło boli, węzły chłonne na szyi bolą.
Rewelacja, nie miało kiedy...

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:28   #4539
cloche
Zakorzenienie

Poli chyba jednak do wtorku... z dwóch powodów w sumie. Raz, że pediatra będzie dopiero we wtorek rano - ale to by szło ogarnąć też w ramach wizyty domowej... tyle że oni chcą mieć młodą na oku do czasu badania... a dwa: pani doktor chce obserwować moje krocze. Wygląda nieźle, ale po pierwszym porodzie długo się to goiło i jakby "spięło", przez co potem długi czas miałam dziwne bóle przy podnieceniu przypuszczam, że to przez to, że szybko byłam zmuszona latać i wysiadywac na intensywnej terapii, nie było kiedy poleżeć, no i nerwy... ale nie wiadomo w sumie jak będzie tym razem. Ja czuję się lepiej, jestem na chodzie od początku, no ale... moja ginka woli na mnie chuchać i dmuchać

Zwolnił się jeden pokój i mnie przenieśli - już nie mam kabaretu ... ale za to nie będzie nikt stękał mi 24h na dobę no i tak swobodniej się poczuję, może młodej pośpiewam w końcu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:30   #4540
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Danika bidulko

GGI ja juz z 2 mce temu "zalatwilam" chrzestnych

Tesciowa pojechala ...uffffnie bylo zle bo obylo sie bez placzu chocby...teraz jestesmy juz u siebie i odpoczywamy

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:40   #4541
Kalpana
Zakorzenienie

Tylko z tym kangurowaniem to czy oni sobie nie "zastrzegli", wpisując że u nich do 30minut? Ja bym chciała żeby mały sobie u mnie na brzuszku poleżał i cyca doił, a potem żeby jeszcze TŻ go kangurował Ale nie wiem jak to rozegrać, bo na pewno będą się w szpitalu rzucać, że wymyślam, nie ma czasu i nie ma powodów ku temu

Agata fajna historia Dużo słyszy się przypadków, że jak się ma luźniejszy cykl i nie stara tak bardzo, to zaraz ciąża

Chrzestni. Ja bym normalnie zapytała, czy się zgadza zostać chrzestnym/chrzestną. Nie ma w tym nic złego, żeby zapytać wcześniej. Lepsze to niż na ostatnią chwilę

Matko, jak ja zaczęłam dużo jeść Ciągle chodzę i a to coś słodkiego, a to chipsy...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 16:48   #4542
danika
Zakorzenienie

U mnie tez juz chrzestni zapytani powiedziałam, że na razie pytam nieoficjalnie a Adaś sam poprosi jak się urodzi

Starania

My się nie zabezpieczalismy od września 2014 ale też specjalnie się nie staraliśmy. Mieliśmy luz, o córkę staraliśmy się 4 lata więc teraz też byłam nastawiona że skończy się lataniem po lekarzach ale chciałam poczekać rok. No i w lipcu się udało

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 17:12   #4543
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Poli chyba jednak do wtorku... z dwóch powodów w sumie. Raz, że pediatra będzie dopiero we wtorek rano - ale to by szło ogarnąć też w ramach wizyty domowej... tyle że oni chcą mieć młodą na oku do czasu badania... a dwa: pani doktor chce obserwować moje krocze. Wygląda nieźle, ale po pierwszym porodzie długo się to goiło i jakby "spięło", przez co potem długi czas miałam dziwne bóle przy podnieceniu przypuszczam, że to przez to, że szybko byłam zmuszona latać i wysiadywac na intensywnej terapii, nie było kiedy poleżeć, no i nerwy... ale nie wiadomo w sumie jak będzie tym razem. Ja czuję się lepiej, jestem na chodzie od początku, no ale... moja ginka woli na mnie chuchać i dmuchać

Zwolnił się jeden pokój i mnie przenieśli - już nie mam kabaretu ... ale za to nie będzie nikt stękał mi 24h na dobę no i tak swobodniej się poczuję, może młodej pośpiewam w końcu
Fajnie, że jednak sama będziesz z córeczką w pokoju
Floo Cię odwiedził czy takich maluszków nie wpuszczają do szpitala?

A w sumie to miłe ze strony gin, że tak dba o Ciebie!

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Witam dziś 38 tydzień !!!
21 tc córeczka
Stary 2016-03-27, 17:56   #4544
beth007
Zadomowienie

U mnie dziś początek 37 tygodnia. .. kiedy to zlecialo:-(

Wróciliśmy od mojej mamy a mąż nawet nie namawiał na wizytę u teściów wiec chyba zrozumiał.

Teść ma jutro wpaść na kawę. .. mam nadzieje ze sam :-P

Co do chrzestny to myślę że na tym etapie juz spokojnie można się zapytać

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 17:56   #4545
velika
Winter is coming

wróciłam z wyżerki u babci, ale widzę, że mam mniej miejsca w żołądku, bo nie zjadłam tyle, ile bym chciała ale wzięłam sobie co nieco jutro żarło u teściowej ;]
cloche fajnie, że masz inny pokój a do wtorku zleci!
agata fajna historia
ja w dniu pozytywnego testu poszłam do sklepu po wino do śniadania, ale obok była apteka i coś mnie tknęło, żeby jednak test też kupić. No i wino wypił chłop ;D
młoda ma dzisiaj szalony dzień, chyba w ogóle nie spała ciągle się wierci ;]
Poli gratuluję 38 tc

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 18:08   #4546
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kurde, ja dzis zaczelam 39 tydzien (38+0) wiec no...Miko bezpieczny i zaraz bedzie na "pokladzie"

Velika ja tez nie zjadlam tyle co bym chciala, zoladek maly ale chyba zaczynam sie podswiadomie stresowac tym ze za chwile mały bedzie z Nami (mimo calej ekscytacji) bo jest mi tak niedobrze ze kosmosjak na poczatku ciazy...nie jadlam niczego co mogloby zaszkodzic, nie nażarlam sie ani nic...nie wiem o co chodzi, czuje sie jakby walec po mnie przejechal

Cloche super ze juz nie masz tej laski obok siebie wlasnie tez mialam pytac czy Flo byl juz zobaczyc Ninke? bedzie swietnym starszym bratem

Tak jeszcze sobie mysle o Naszej Gosi, ze dzieciaczki jutro wracaja prawda? ale beda szczesliwi

W ogole nachodza mnie mega dolujace mysli...ze sobie z tym "wszystkim" nie poradze...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-27, 18:23   #4547
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kejka ! Ja tez zaczynam leciutko panikować

Boziu bo to tyle do ogarnięcia nowych rytuałów i rzeczy i co po kolei, i tak bym chciała by wyszlo-KP - i w ogóle juz samo KP przeraza bo wiem jak znajome miały klopot z brodawkami,zapaleniem piersi, maly zle zsal i sto innych rzeczy

Sam poród i po porodzie - milion pytan jak będzie hehe

A mój Maly Skarbek ma czkawkę i tlucze sie cos gdzies na dole a wczesniej odpychala sie stopami kolo jajnika i wypinala coś (tyleczek czy glowka) po prawej stronie nad pępkiem az męża zawolalam bo widok nieziemski

Ja juz czuje jak ona tam sie ciasno

Chce wtorek i USG! Nie doczekam sie nooo!!! Chce znac wagę, przeplywy, czy lozysko jest dobrusie, jej ułożenie i w ogóle och oszaleje pierwszy raz tak sie doczekać wizyty nie moge wczesniej czułam taki luz bluz przed wizytami
21 tc córeczka
Stary 2016-03-27, 18:30   #4548
velika
Winter is coming

ja wizytuję w czwartek i też nie mogę się doczekać... chociaż może coś ruszy do czwartku i się spotkam z gin na porodówce
na razie obaw nie mam, jakoś damy radę. W sumie to nie wiem, czego się spodziewać ani jeśli chodzi o poród, ani o opiekę nad dzieckiem, może to i lepiej ale nastawiona jestem pozytywnie i liczę, że wszystko pójdzie w miarę gładko

Stary 2016-03-27, 18:30   #4549
valaria
Raczkowanie

Ale tu cichutko dzisiaj
Te początki były straszne, brr... My się pochwaliliśmy mojej rodzinie gdzieś w połowie września - po prostu mama widziała, że coś jest nie halo. Wprawdzie miałam wtedy inne kłopoty (ortopedyczne) ale jednak mama ma oko na wszystko i widzi, kiedy coś odbiega od normy. A z teściami czekaliśmy do 3 miesiąca. W pracy dowiedzieli się po pierwszym pobycie w szpitalu, na początku października, bo na chorobowym widniała kategoria B - także trzeba było już pogadać co i jak.
Ucieszyłam się, kiedy na teście pokazały się dwie kreseczki, ale na krótko. Dzień później dostałam strasznej gorączki, wylazło paskudne przeziębienie i jeszcze tego samego dnia poszłam do pierwszego lepszego gina zapytać, co robić. Potwierdził pęcherzyk, dał mi antybiotyk, no i już głowa nabita, że pięknie zaczynamy... Potem dwa razy szpital... Ach, nie było łatwo się nastawić pozytywnie przez te pierwsze miesiące.
Tak naprawdę to dopiero w grudniu jakoś tak spokojniej zaczęłam do tematu podchodzić. Że będzie już dobrze, że się uda. Wprawdzie drugi pobyt w szpitalu wcale nie dodawał optymizmu - na sali same ciężkie przypadki - ale już w końcu zaczęłam się cieszyć, że przecież będzie dobrze W sumie to chyba dopóki maluszek nie pojawi się na świecie i nie usłyszy się magicznego zdania, że jest cały i zdrowy, to ten niepokój będzie w środku siedzieć do końca.
Któraś już tu napisała, że te 9 miesięcy to za długo i starczyłoby 7 - zgadzam się w zupełności

Małemu chyba smakowały świąteczne przysmaki, bo wierci się cały dzień. Zastanawiam się też, co on tam robi, kiedy tak brzuch pulsuje. Leżąc na plecach czasami da się zauważyć takie miarowe, systematyczne ruchy góra-dół. Jakby pompki ćwiczył
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-27, 18:31   #4550
patryska0804
Zadomowienie

Lulka ma dni ze bardzo mało a ma ze jest mooocno ruchliwy. . Np dzisiaj cały dzień się kręci aż mnie brzuch boli. .

U mnie było tak ze ostatni okres miałam 2 czerwca i powiedziałam sobie ze nie robie żadnych testów nic kompletnie i zaczynamy się bawić na maxa z mężem czyli wycieczki chlanie itp w lipcu 13 miałam wizyte u gin aby mi wyregulowala ten okres bo juz mnie ☠☠☠☠i.ca brała a ona do mnie ze właśnie jestem przed owu no to przyszłam i mówię do męża ze narazie koniec sexu bo jestem przed owu ale jakoś parę dni później wziął mnie na spiocha no i tak wyszedł synio a zaczynaliśmy się znowu bawić i tak zrobiłam mężowi prezent na 1 rocznicę ślubu
Kejka mam to samo i z tyg i z tym ze mi niedobrze i z tym ze sobie nie poradzę...

Słuchajcie czy Wasze dzieciaczki jak mają czkawke to normalnie czy czasami czkaja szybciej? Domi mnie dzisiaj obudził i czkal co 2 sek i tak mocno czułam to w du.pie. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 18:32   #4551
Trisdom
Zadomowienie

Wesołych kochane

U nas dziś intensywnie- byliśmy w Zoo i jeszcze na spacerze i właśnie leżę z bólem głowy i krzyża.

Wizytę mam w środę i się wtedy dowiem, na kiedy mniej więcej mam się szykować

Starania- u mnie zaskoczyło w pierwszym cyklu, więc nawet się nimi nie "nacieszylismy"

Gratuluje skończonych tygodni

Cloche- miałam właśnie pytac, kiedy będzicie miały U2. U mnie problem pokoju odpada, bo mam Zusatz na 1-Bett zdrówka i spokoju!
Stary 2016-03-27, 18:37   #4552
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Valaria kazda z mas chce uslyszec magiczne "dzieciaczek zdrowy i ma wszystko na swoim miejscu"...o niczym innym nie marze ale nie oszukujmy sie, ciaza to dopiero poczatek zmartwien, zagwostek i decyzji..jak malec bedzie na swiecie to dopiero sie zacznie!

Poli mnie chyba najbardziej to KP po CC przeraza reszte jakos ogarne... Bolu rany po ....tez sie boje, nie bede ukrywac. I modle sie o to, zeby wraz z przyjsciem na swiat Mikołaja odszedl bol spojenia...bo inaczej sobie na pewno nie poradze

Mikołaj <3
Stary 2016-03-27, 18:37   #4553
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Witam dziś 38 tydzień !!!
Cytat:

Boziu bo to tyle do ogarnięcia nowych rytuałów i rzeczy i co po kolei, i tak bym chciała by wyszlo-KP - i w ogóle juz samo KP przeraza bo wiem jak znajome miały klopot z brodawkami,zapaleniem piersi, maly zle zsal i sto innych rzeczy
Chce wtorek i USG! Nie doczekam sie nooo!!! Chce znac wagę, przeplywy, czy lozysko jest dobrusie, jej ułożenie i w ogóle och oszaleje pierwszy raz tak sie doczekać wizyty nie moge wczesniej czułam taki luz bluz przed wizytami
Polinezyjka gratulacje 38 tygodnia!!!

Właśnie rozmawiałam z mężem i tak do nas dociera że niedługo Zosia będzie z nami. Tyle rzeczy się zmieni.
Nagle w głowie pojawia mi się tyle różnych myśli i pytań związanych z samym porodem no i potem co po porodzie. :P

Trzymam kciuki za wtorkowa wizytę.
Może my już we wtorek będziemy z Zosia

KRĄŻEK-PORÓD
Mama mnie pyta czy nie chcę jeszcze poczekać z tym zdjęciem krążka a tym samym porodem.
Ale myślę sobie tak:
Po 1: Mamy 37 tydzień, w środę zaczniemy już 38 więc moja ciąża jest donoszona.
Po 2: Nasza księżniczka jest już gotowa bo pcha się niemiłosiernie i tak już tyle mi powstrzymywali poród na siłę a teraz już nie ma sensu hamować.
Po 3: Tak jak wam wspominałam mój gin jest tylko do środy a potem idzie na urlop. Zawsze to inaczej kiedy on jest obecny w szpitalu podczas porodu.
Więc chyba lepiej już teraz zgłosić się na zdjęcie krążka? Jeśli Zosia zechce już wyjść to wyjdzie a jak nie to będziemy czekać
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-27, 18:44   #4554
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Trisdom po takim intensywnym dniu to sie nie dziwie ze oranizm wysiada odpoczywaj i niech szybko przechodzi

Patulinka moje zdanie znaszdziwil mnie gin zakladajac krazektakze jesli on twierdzi ze lepiej sciagnac i zobaczyc jak sie sytuacja rozwinie to tak wlasnie bym zrobila

Mikołaj <3
Stary 2016-03-27, 18:49   #4555
velika
Winter is coming

patulinka, ja bym słuchała gina. Mała już się pcha od dawna, więc nie wiem, czy jest sens dalej ją powstrzymywać
widzę, że nie tylko moja jest bardzo aktywna w święta

Stary 2016-03-27, 19:03   #4556
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Hej dziewczyny no i my witamy sie w 40!!! Tygodniu. Ciezki dzien dzis dla mnie, strasznie puchne, ale nogi wysoko położone troche odpuszczają, do tego doszedł bol spojenia!! Jak staje na jednej nodze to boli ale chodzić mogę wiec to juz pewnie taki etap ze wszystko boli, czy mam się martwic? Weszłam na wagę i sie przeraziłam, bo w tydzień przybylo 2.5kg(( w środę ostatnia juz wizyta, której doczekac się nie mogę, troche jestem podłamana, mam nadzieje ze młody w końcu będzie chcial juz sam wyjść..
Stary 2016-03-27, 19:04   #4557
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Kejka wiem co czujesz tez sie boje ...
Jutro ostatni dzien w domu we wtorek rano jadę do szpitala w środę CC ...
Jutro moja mama przyleci na 2 tyg
Juz za tydz będę w domu z córka i nic juz nie bedzie takie samo. Boje sie jak wszystko pójdzie

Ja to bym jadła cały czas teraz i to najlepiej słodkie owoce owsianki nie mam ochoty na obiady tylko na słodko wszystko. Aż mnie to przeraża oby cukrzycy nie było z tego

Dziś upiekłam pyszne wege ciasto

3 woreczki kaszy jaglanej ( zmielone)
3 banany
2 duze łyżki masła z orzechów nerkowca
Szklanka mleka ryżowego
Łyżeczka proszku do pieczenia

Banany zblendowac dodać masło wymieszać i dodać resztę. Wylać do foremki na gore rozkruszylam gorzka czekoladę

ImageUploadedByWizaz Forum1459101875.666421.jpg

U mnie dziś 39+2 kiedy to zleciało

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-03-27 o 19:05
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-27, 19:07   #4558
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Tabaska ta waga to pewnie tez woda, jesli mowisz ze puchniesz. Na tym etapie bol spojenia to normalne, nie masz sie czym martwic oby w srode cos juz gin widzial...mam na mysli zmiany w szyjce + ew. rozwarcie

Kropcia damy rade cooo?

Mikołaj <3
Stary 2016-03-27, 19:08   #4559
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

A mój Maly Skarbek ma czkawkę i tlucze sie cos gdzies na dole a wczesniej odpychala sie stopami kolo jajnika i wypinala coś (tyleczek czy glowka) po prawej stronie nad pępkiem az męża zawolalam bo widok nieziemski

Ja juz czuje jak ona tam sie ciasno

witaj w klubie! moja wiecznie sie tak wypycha chyba to tyłek smieje sie zawszze do meża ze na niego wystawia

Gratki 38 tc

Cloche no super ze bedziesz sama w pokoju z maleństwem cisza i spokój najważniejszy

Chrzciny
widze ze wiekszość z Was juz ogarnęła temat

Starania
to u mnie temat rzeka..... ale nie mam weny opisywać.
Stary 2016-03-27, 19:09   #4560
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Tabaska ta waga to pewnie tez woda, jesli mowisz ze puchniesz. Na tym etapie bol spojenia to normalne, nie masz sie czym martwic oby w srode cos juz gin widzial...mam na mysli zmiany w szyjce + ew. rozwarcie

Kropcia damy rade cooo?

Pewnie ze damy - musimy dla naszych M
Tylko jestem pełna obaw juz widzę jak śpię z wtorku na środę w szpitalu

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości