|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Ja kupiłam już wiatrak, głównie z myślą o szpitalu, ale przydał się wcześniej.
Ogladalam właśnie ten słynny odcinek inicjacji Kossakowskiego i wiem teraz, że jednak nie jestem gotowa na poród, tzn na ten ból. |
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Faceci to mięciochy bólowe więc bym się nie sugerowała Kossakowskim 😝😝
|
|
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiatrak nic nie daje u mnie ...
Ciąża i upały ... to nie dla mnie ... Współczuję sierpniówkom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ją już nie śpię oczywiście z gorącą.
Jak noc minęła żadna nie pojechała rodzić? Elfka dobrze dziewczyny poza piszą lepiej wiedzieć teraz niż stojąc tam u drzwi z torba i skurczami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaptaszam na porody listopadowe
))Cytat:
![]() Im nas wiecej tym weselej ![]() O kurcze ani razu nie bylam w nocy w lazience... hm... to jednak musi cos oznaczac ;p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia może to że to co wypijesz to przez ten upiekł upał wypocisz zamiast wysikać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Dzien bry, u nas juz goraco.
Nocka minela ekspresowo , jeszcze tylko do 13 i do domku. Patryczek to typ, ktory zasypia przy cycku i absolutnie jest niedkladalny na plecki, udaje sie 1 na 20 razy kiedy juz mocno zasnie, ale wtedy trzeba patrzec czy nie majta lapkami w odruchu moro. W nocy przespalismy ciagiem prawie 3 godz ale maly lezal jak zabka na klacie, co nie jest wskazane u maluszkow. Musimy sie jakos nauczyc spac na pleckach bez cycka obok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze to lepiej polezec niz polazic ![]() Cytat:
![]() A otulasz Malego? Mozevto by pomoglo? Albo sprobujcie spac na boku ![]() Wstawilam zmtwarkw i obiad sie gotuje )Witaj leniwa soboto z ksiazka w lozku ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
)))Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj nie otulalam, udalo nam sie zasnac brzuszek do brzuszka, a teraz bokiem na moim brzuszku.
W szpitalu pod reka mam albo taki kocyk, ktory wczoraj zdal egzamin i dzieki otuleniu kimnelam 2 godzinki. Leze i sie pooooce, gdzie te deszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
silver i kassante dzwoniła do mojego szwagra jakaś pracownica z Roztoki, z którą zna się prywatnie :/ jeszcze w poniedziałek zadzwonię bezpośrednio na miejsce, bo mają tam moje wszystkie badania itd. i chcę wiedzieć co z tym zrobią :/
silver do Tarnowa w życiu do Tuchowa pojadę
M M Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2016-06-25 o 07:17 |
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Melduję się w dwupaku Jest już milion stopni na dworze, słońce i żadnych oznak deszczu Spalam na staniku i gaciach a i tak sie rozplywam. Arida ja bym na prawdę za każdym razem jak chcesz Patryka odłożyć otulala ciasno. Podobno działa cuda. Ale ja to tylko znam z książek więc wiesz... Miałam znowu okropne sny i juz powoli boję się zasypiac. Obudziłam sie z bolacym brzuchem z nerwów. :/
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Arida, może warto zażyczyć sobie od rodzinki w prezencie woombie?
Dalej nie ogarniam, że niedługo też będę z takim maleństwem!! Ananka, nie wiem co to za program o bólu porodowym, ale już wiem, że na pewno go nie obejrzę! Margosia, jesteś moim mistrzem za to, że obiad już gotujesz!! Ja tam po dobroci o takiej porze z łóżka nie wyjdę!! |
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba muszę się ogarnąć i na zakupy
|
#4544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez polecam otulanie, przypomina dziecku środowisko z brzucha, warto zainwestować w pieluszkę lub kocyk bambusowy w takie upały na otulanie właśnie. No i na początku moze byc cieżko z odkładaniem, bo dziecko chce byc ciagle przy mamie, tak mu najlepiej no i tez jest to genialne dla laktacji taki kontakt ciągły brzuszek do brzuszka ![]() Noc tragiczna, okno balkonowe otwarte na maksa, wiatrak i dupa gorąco jak nie wiem, budziłam się średnio co godzinę i jestem padnięta, i córka oczywiscie juz wstała, ehh |
|
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, melduję się w dwupaku
![]() Przyznam szczerze, że jak do niedawna chciałam jak najdłużej małą nosić w brzuszku, tak teraz zmieniłam zdanie. Mam już takie rozstępy okropne, że to jest masakra ja na prawdę myślałam, że mnie to ominie, bo moja mama nie miała...Wczoraj jak przyszła pora na robienie obiadu, to mała była tak nadaktywna, że myślałam, że mi brzuch rozerwie! Tak okropnie wierzgała, brzuch mi się spinał, nawet jakby od nerek miałam bóle, że zaczęłam się zastanawiać, czy to nie poród. Było mi tak źle, że się nad tymi garami popłakałam. Nogi mi puchną i wszyscy w koło muszą to zauważać. "Ojeeeeej ale Ci nogi puchną..." i mina jak na pożyg (moja mama). No co ja mam zrobić, szpilką przekłuć? Polewam się zimną wodą ale to daje ulgę na parę sekund. Dzisiaj straszne upały i kolejna półdniowa impreza rodzinna, do tego ze mszą ![]() Mąż mnie denerwuje, teściowa mnie denerwuje, rodzina mnie denerwuje, bałagan w domu i to że kurna dalej nie jest na ostatni guzik wszystko dopięte. Bo ja nie mam siły, no nie mam! Dziecko moje chyba nie będzie miało wyprasowanych ubrań i koniec. Mam nadzieję, że Wam dzień zaczął się lepiej i tak zostanie. Wybaczcie smęty, ostatnio tylko złą energię tu roztaczam. Ale nie chcę się na mężu wyładowywać, bo jak jeszcze się z nim pokłócę to się załamię. Elfka, kurczę lipa z Twoją porodówką mam nadzieję, że uda Ci się ogarnąć temat, żeby rodzić w fajnych warunkach mimo wszystko.Arida, dla mnie to co piszesz, że masz dziecko przy sobie jest jak z kosmosu! Ale ja się zastanawiam, jak to jest, że Patryk się taki duży urodził chyba się nie spodziewałaś, co?
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba wyjdę na dwór nago
Poce się jak świnka.... Nie mam co zjeść nawet za bardzo bo koty postanowiły poczestowac się chlebem ( brawo dla mnie za to, że o nim zapomniałam ) a do piekarni nie chce mi się iść :P ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
Ja tu marudze wiele bardziej i wszystkie żyją :P Lepiej się tu wygadac niż wyzywac na kimś z rodzinki. Każda z nas już czuję się jak kupa gówna i niestety nic na to nie poradzimy... musimy się przemeczyc niestety. A często nasi bliscy nam nie pomagają choćby tekstami o opuchnietych nogach. Nie przejmuj się prasowaniem
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Ananka na żaden ból nie jesteś w stanie się przygotować
![]() nutik już ogarnęłam, bo czasu nie ma moja ciotka jest pielęgniarką anestezjologiczną w tym szpitalu, do którego w końcu pojadę - już dzwoniłam, warunki ponoć super, no i znajomości ![]() Arida mały chce być jak najbliżej Ciebie w domku się jeszcze dogracie kamila skoro u Ciebie dalej gorąco to u nas przez następne dni się też nie zapowiada na ochłodzenie :/
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę ma być chłodniej u nas ale ja w to nie wierzę
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, pociesze was ze 3 dni po porodzie widze moje kostki z których zawsze bylam dumna i troszke, a nawet wiecej niz troszke zszedl mi cellulit z nog. Skora na brzuchu,boczkach, plecach to kosmos,sflaczala bardzo, ale myslalam ze bedzie gorzej i opadnie mi do kolan. No rozstepy sa i to okropne i jedyne czego nie cofne...
Mam otulacz taki lekki z mamaspapas i duza pieluszke bambusowa wiec będziemy dzialac. *** teraz siedze jak na szpilkach i czekam na wyrok czy wychodzimy czy nie. Moje cisnienie caly czasbwyssokie, taki sam poziom bez lekow czy z nimi i na wyniki zoltaczki malego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super udanych wakacji! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. Rano byla burza i jest mniej wiecej czym oddychaj. Jupi!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja narzekając od rana. W nocy upał, nawet prze chwile nie było przyjemnie chłodno
nogi od rana spuchnięte, mniej, ale spuchnięte. Czuje że mi się woda zatrzymuje bo mogę pić i pić a sikam mało. W poniedzialek wizyta to wypytam gina, choć jestem pewna że przy tych upałach to w ciąży normalne te puchnięcie
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Alloffkowa ja zaczelam wlasnie puchnac od 34tc wlasnie. Od tamtej pory caly czas lepiej lub gorzej
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Kattoo mi zwrocila uwage pielęgniarka, że moze polezec 15 min a nie spaac 3 godz bo moze się udusic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Blue, nic nie wiem o tym. Po porodzie tylko go obrarli i mi dali, a później to nie wiem. Chyba nie??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.