|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Jeśli chodzi o smoczek i butelkę po 4 tygodniu życia to mówili u mnie na SR. Jeśli chodzi o jedzenie na blogu Hafiji: http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-m...lamy-mity.html Na temat smoczka u Hafiji znalazłam taki art, który w sumie potwierdza to co powiedziała u nas na SR położna: http://www.hafija.pl/2015/01/piers-k...ca-ssania.html
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarze tutaj czesto tez nie mówią szczegółów i człowiek tak naprawde nie wie. Bariera jezykowa tez nie pomaga. Ja jestem w uk juz 8 lat, ale tez czasami mnie stresują wizyty u lekarzy czy w szpitalu bo mogą nie do konca zrozumieć co chce im przekazać i mnie oleją mimo, ze moj jezyk jest na b.dobrym poziomie ![]() Co do tego Polaka, dzizas jaki matoł ![]() Ja takie cos uwazam za obraze jesli uznają, ze nie dogadam sie normalnie z anglikiem. :/ no dzieki, ale ja wszystko rozumiem bez problemu ![]() Ja jestem zdania, ze konowały moga sie zdarzyc nie wazne gdzie sie jest i uogólnianie, ze np angielska sluzba zdrowia to patałachy to dla mnie myslenie zasciankowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Dziś jest piątek - czekam na smsa, że jedzie.
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Rozeznanie
|
to Ty nie wiesz że duża część mężczyzn dojrzewa tylko do 12 roku życia a potem tylko rośnie?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za info w zakresie dodatniego gbs, troche mnie uspokoiło ze to dość częste. Tija dzieki za ten PDF, nie bede wobec tego wykupować tego kremy czy co tam dostałam na receptę...szkoda tylko ze moj lekarz nie ma podstawowych informacji....
Tija a jakie badania należy jeszcze raz wykonać przed porodem? Bo ja robię tylko morfologię i mocz (nie licząc tych pierwszych zalecanych badań). Czy wszystkie macie jakies położne środowiskowe? Bo ja nie mam żadnej....to jest obowiązkowe? Skoro trzeba podbijać jakies kartki ze szpitala u położnej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Też wielu rzeczy nie wiem, to moje pierwsze dziecko, ostatnie dziecko w rodzinie urodzilo się 1,5 roku temu, ale nie mam bliskiego kontaktu z tą mamą. Reszta troszke odległa wieć info czerpie od was ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wielkie dzięki za relacje! Nakupowałam juz miniatrki i zapakowałam więc juz przy tym zostane ale masz racje na co to wszystko skoro 1 produkt daje rade. Słyszałam o podaniu przychodni i spedza mi to sen z powiek bo nie mam kompletnie pomysłu. Najbliższe przychodnie nas to wyglądają gorzej jak ośrodek zdrowia z mojej rodzinnej wioski... Ja mam 1 pake pampersów - 88szt, roz 1 i to te co wy piszecie ze białe - jasne takie opakowanie, nie zielone. zapakowałam z 15 szt w razie czego mąż dowiezie. Nie kupuje wiecej zobaczymy w praniu jak to wyjdzie. Jeszcze odniosę się do FB. Ja nie zamierzam ukrywać małej ale wszystko z głową. Nie chce zaspamować profilu a juz na pewno nie walne zdj upackanej pupy. Co do grupy, też uciekłam tzn nie wchodze tam chyba ze napiszecie ze cos tam sie dzieje ciekawego. Nieswojo się tam czuje, każdy ma dostep do mojego profilu (nie ukrywam go, nie uwazam zebym tam wrzucala jakies straszne rzeczy czy prywatne mega) a chyba nie chciałabym żeby te wszystkie dziewczyny miały taki łatwy dostep (chyba chodzi mi o ogólną mentalność niektórych osób tam...) Dobra a teraz się grzecznie żegnam bo mam nadzieje dzis dotrzeć na wizyte:P To chyba jedna z ostatnich wizyt... tzn mam nadzieje na jeszcze jedną pod koniec lipca...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Współczuję takich teściowych :/ Człowiekowi przykro się robi a zawsze jest w takim szoku, że nie wie jak odeprzeć "komplement". Czasem powiedziałby człowiek coś takiego, że by w buty poszło, ale gryzie się w język...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o teściową, to ja zawsze na szpilę odpowiadam szpilą. Jakiś czas temu skrytykowała sweterek mojego dziecka, że zmechacony, kiepska jakość. Na co jej odpowiedziałam, że to h&m, a skoro h&m, to ona go kupiła, bo my nie chodzimy do tego sklepu
![]() ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na SR nie było ciśnienia na KP, dużo mówiła o WYBORZE i byłam szczerze zdziwiona. Ale chyba przy okazji UK ma najniższy wskaźnik KP w Europie więc może też stąd wynika ciśnienie. Ostatnio gdzieś widziałam informację o tym, że im bardziej "cywilizowany" kraj tym mniejszy procent KP. Co jest śmieszne to o ile się nie mylę w UK jest zakaz reklam mleka MM w tv podobnie jak położna nie może zaproponować żadnego leku/suplementu/nazwy firmy do kąpieli.
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby ilośc dobiła do parzystej ![]() Z tego co czytalamsrednia ilośc pieluch na dobę to 10szt Nie stresuj .... ![]() Cytat:
Chciałam rodzic albo w Wejherowie albo w Redłowie. Tydzień temu oczarował mnie Puck... Ale gin zadecydował ze nam byc na klinicznej. aquapark- wczoraj buło otwarcie dla vipow a 29lipca dla szaraczków bedzie te Twoje skurcze to taki poligon ćwiczenie Twojej cierpliwości i wytrzymałości. ---- Co do znajomosci angielskiego.... Moja koleżanka z mężem mieszka w UK ponad 6 lat, wiem ze UK prowadzi zajęcia z angielskiego dla emigrantów. A jeszcze w marcu dzwoniła do mnie z bootsa ze musi kupić mężowi cos na jakiś wyprysk na plecach ale nie wie jak to powiedzieć obsłudze wiec dzwoni do mnie żebym ja porozmawiała z obsługa. Dlaczego dziewczyna nie chce sie doszkolić??? Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
On nie mówił ze mną po polsku, bo w pokoju były położne i mówił do mnie po ang więc może chodziło o to, że ta sama narodowość mnie uspokoi, nie mam pojęcia ![]() Tutaj na USG w 12tc położna też się mnie zapytała czy ją rozumiem i też się poczułam urażona ![]() ![]() Najgorsze co może być to fakt, że rodacy nie korzystają z tłumaczy. W szpitalach są za darmo i lepiej mieć tłumacza niż nie potrafić powiedzieć co Ci dolega;/ Nawet na wywiadówki w szkole przychodzą tłumacze. No ale jak nie poprosisz to nikt nie będzie wiedział.
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Buhahahahahahahahahahaha: D ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kuś, bo Ci napiszę, co dostalam na 30 urodziny ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Ziuta, tata-paparazzi 😂 Wybacz, ale lzy mi ciekna po policzkach ze smiechu, po Twoim opisie. Juz widze oczami wyobrazni, jak pilujesz duzego palucha, a tata cichaczem wychyla sie zza drzwi ze srajfonem i trzaska foty
![]() A tak serio, to musisz powiedziec, ze nie zyczysz sobie zdjec dziecka za fejsie i koniec. Najwyzej sie obrazi-przejdzie mu. Luna, przeciez nie musisz tam rodzic, mozesz jeszcze zmienic zdanie. Powiem Ci, ze ja sie sugerowalam wlasnymi obserwacjami. Na Ujastku dwa razy trafilam na chamski personel i sie zrazilam. Potem odwiedzilam Zeromskiego i Kopernika, pogadalam z poloznymi i wybralam. Stwierdzilam, ze nie ma co sie sugerowac netem itp. Tinkerr , wlasnie o te wedke chodzi. Najlepiej doradzac bez ponoszenia odpowiedzialnosci za te porady. I linczowac. A te Justyne kojarze chyba. Szczerze mowiac, jej posty strasznie mnie irytowaly. Moze byly takie jakie byly, bo to jeszcze bardzo mloda dziewczyna (19lat chyba). No, ale w zwiazku z powyzszym nigdy nie odpisywalam. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dodam jako ciekawostkę, że ja w 3 lata wyszłam z ang z poziomu podstawowego na poziom taki, że mogłam pracować na wyższym szczeblu bez wstydu. Nie wiem jaki mogę mieć poziom szkolny, bo zrezygnowałam ze szkoły ang na poczet prywatnych lekcji. Które dały mi dużo więcej niż czytanie zadania domowego przez 90 min zajęć.... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Napisz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||||||
Zakorzenienie
|
Weź tak nie pisz
![]() Cytat:
![]() A teściowa to widzę niezła jędza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Położna środowiskową Ty już masz zapewne wybraną, bo każda kobieta ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
To był garnek, Tinkerr. Garnek. Niezły, ale garnek
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to jest idealne bo nie ma tego cisnienia na matki, ze musi byc kp ![]() Cytat:
Byłam tutaj tłumaczem przez około rok, cudów róznych sie nawidziałam, ze nic mnie nie zdziwi. ![]() Najsmieszniejsze jest to, ze w szkole mialam z angielskiego same dwóje, a jak przyjechałam do uk to szybko załapałam jezyk ![]() Jedynie rozumiem starszych ludzi, jak np moja mama. Chodzila do szkoly na kurs angielskiego, o ile duzo rozumie to ciezko jest odpowiadać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na stronie szpitala jest napisane ze do porodu zgłaszać sie należy z wynikami ostatniej morfo i moczu +WR. I oczywiście grupa krwi. Pozostałe (różyczka, toxo) powinny byc wpisane w kartę ciazy. Dodatkowo nadobowiązkowe HIV Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Także wiesz ![]() Ale żeby nie było, jak była ostatnio dostałam srebrny pierścionek z czarnym okiem. ŁADNY. Ale podejrzewam, że kupiła go w jakimś lumpie ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Znam ten ból. Ja na tłumacza dla obcych się nie nadaje bo jestem zbyt nerwowa, nawet wśród znajomych ukróciłam bo było to wykorzystywane na maxa. Jak pracowałam w Amazonie to przy moim biurku była zawsze kolejka polaków, a moja skrzynka INNE na FB przyprawiała mnie o mdłości. Ludzie mnie polecali innym jako, że to ja wszystko załatwię. Jak przestałam załatwiać to już byłam ta najgorsza i wredna i nie pomagająca rodakom. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzizas chyba bym padła jakby mnie teściowa po tyłku klepnęła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie przed chwilą moja szanowna córka chciała wyciągnąć swoją rękę przez moją szyjką ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Rozeznanie
|
eeee myślałam że gorzej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4556 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam już 13 kg na plusie ![]() ![]() ![]() U mnie ból brzucha porównywalny ze skurczem łydek ![]() ![]() Mimo obsypania malin trzcinowym cukrem wyszły kwaskowe ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() DobraDuszo, wybacz, moze nie powinnam tego pisac, ale tesciowa zachowala sie jak ostatni cham i burak. Jak tak mozna powiedziec? W ogole, jak tak mozna powiedziec, a co dopiero kobiecie w pologu, kiedy wiadomo, ze cialo jeszcze nie wrocilo do formy i kazda sie tym przejmuje. Dla mnie to dno. Nie placz, tylko powiedz mezowi, zeby ustawil matke do pionu. Masakra jakas :/ Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za darmo pracować nie bede. pff Przestali sie odzywac. Jedyne co mi sie podobało to jak pracowałam jako tlumacz przez agencje to dostawalam 10 f za godzine, ale po jakims czasie przestałam dostawac zlecenia i tak jakos sie samo skonczyło. teraz pewnie bym do tego nie wrocila. Juz wolałabym pracować z domu jako tlumacz papierów, ale do tego musze zrobic jakis szkolenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Są też takie specjalne diety dla osób otyłych w ciąży. To są specjalne diety, pod okiem lekarza, specjalistów i nie wolno na własną rękę. Jeżeli kobieta nie tyje, dziecko rozwija się prawidłowo TO NIE JEST NICZYM ZŁYM. A wręcz zdrowym bo to oznacza, że kobieta się przyłożyła do zaleceń lekarza. Oczywiście złe są ketony w moczu bo to oznacza, że organizm głoduje - ale jeśli jest się pod kontrolą dietetyka, lekarza, specjalisty to oni będą proponować zmianę diety. U mnie to oznaczało wprowadzenie insuliny np. U kogoś innego może wystarczy modyfikacja diety. Ale ciężko modyfikować kiedy po kromce chleba Ci wyskakuje cukier jak po 10 pączkach.
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czy tylko moja teściowa pyta się co chcę/chcemy dostać? Ewentualnie daje kasę, kartę upominkową do sklepu (który sobie z TŻem wybierzemy), albo idzie z nami do sklepu i płaci. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-07-15 o 13:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.