|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
W pazdzierniku jest wesele meza kuzynki z ktora sie widza raz na 10 lat. Tż dziadka brata wnuczka wychodzi za maz. No i tz chce isc na to wesele. A ja musialabym kupic sukienke, plus fryzjer makijaz do tego Adranowi tez cos do ubrania. Nie widzi mi sie wydawac kase na sukienke ktora ubiore raz, do tego nie poszaleje na tym weselu i bede siedziala z przymusu. Jak sie z tego wywinać
|
#4532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że kuzynka męża powinna zrozumieć to ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Do tego pół dnia byłam zła o nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
Asia hormony. Ja też dzisiaj miałam kiepski nastrój
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli jednak się zdecydujecie to mogę Ci podesłać zdjęcie sukienki, którą miałam na roczek Michasia, potem miałam ja w sierpniu na imprezie i teraz mam zamiar ją założyć jeszcze na chrzciny jakoś w październiku i wiem ze nie raz ja zaloze jeszcze niezależnie od brzuszka. Tak mialo wczoraj lać cały dzień a u nas ani kropelki. My jutro do tego chirurga z malutkim i już powoli zaczynam się denerwować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Sunny po co idziecie do chirurga bo chyba nie doczytałam?
My za godzinę idziemy do kina bo obiecałam młodemu taki miły poranek tata niech sobie śpi bo pewnie po wczorajszym będzie miał kiepski dzień ![]() Mam pytanie do mam mających młodsze maluchy (nie pamietam żeby za młodego to było)... czy macie może szumisia lub whisbeara? Bo się zastanawiam nad kupnem jak sobie wspomnę noce z Natanem... ciekawa jestem czy to rzeczywiście tak cudownie działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
))---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Podobno dziala cuda, ja sobie tel zepsulam przez puszczanie ciągle nagrania suszarki na you tube z Adasiem :-D
|
|
|
#4539 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie mam jeszcze dzieci ale jakoś ten szumis mnie nie przekonuje i nie kupię na pewno. Za to kupie lampkę która świeci na niebiesko na sufit, wyświetla fale które się poruszają i gra albo szum fal albo taką melodię spokojną idealna dobrą do zaśnięcia. Kupiłam w zeszłym roku chrześniakowi i z mężem sami byśmy ja chcieli
. Chrześniakowi się mega podobała, nawet rodzicom kazał włączać żółwia i kazał iść spać, a tak zasypiał tylko z tabletem :/Ta lampka to cloud b żółw morski. A wygląd ma przesłodki. Na pewno u mnie będzie
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
Moje kolezanki tez polecaja te szumisie. Ja pewnie tez go kupie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam wesele w październiku ale z chęcią się wybiorę, w sukienkę inwestować nie będę na pewno w którąś się zmieszczę
![]() Bardziej przeraża mnie następny rok bo mam 4 wesela i na wszystkich chciałabym być. Pierwsze w maju więc to będzie wyzwanie dla nas Potem we wrześniu 3 w tym wesele brata A ja znowu nadaję z pracy tu mam chwilę żeby spojrzeć na wizaż bo w domu nie ma szans.
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mielismy z fb konika niby usypiajacego ale mojego malego on raczej rozbudzal niz usypial. Szumy puszczalam z apki i srednio na niego dzialaly. Kolezanka miala szumisia i się nie sprawdzil u nich kompletnie. |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
myślę, że zanim kupimy szumisia warto zobaczyć jak takie dźwięki działają na malca tylko tak jest ze wszystkim- zanim kupisz sprawdź, z laktatorem,podgrzewaczem, sterylizatorem, nawet pampersow nie kupisz na zapas bo jeśli się okaże, że ma uczulenie? Hm, a później bank obrabowac zostanie Hehehhe ja zamawiam szumisia, bujaczek, sterylizator i podgrzewacz mam nadzieje, ze nie będe żałować... ![]() Witam się tym samym w 15. Tygodniu!! Jak to dumnie brzmi
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam taka sukienkę ale z rekawem 3/4 i ciut dluzsza. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6187407988 I mam zamiar zalozyc ja na chrzciny i jesli bede sie dobrze czula to na zabawe andrzejkowa jeszcze pojdziemy w listopadzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jedziemy za miesiąc na 40sto-lecie ślubu rodziców Męża i mam nadzieje, ze potańcze choć powoli Wczoraj byliśmy na urodzinach szwagra i też chwile tańczyłam ale później brzuch mnie bolał :/
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, że różne są dzieci i niektóre będą zasypiać same zaraz po jedzeniu, a na drugiego szumisie, kołysanki itp. nie pomogą
ale chyba przed zakupem faktycznie można sprawdzić np. puszczając te szumy z telefonu i zobaczyć jak reaguje dziecko, jak usypia to wtedy od razu zamawiać . A laktator to chyba nie wyobrażam sobie nie kupić, sterylizacje można robić w mikrofali w takich specjalnych woreczkach, tylko nie wiem czy to zdrowe. Bujaczek lub taki leżaczek na pewno kupię lub dostanę. A ja 14 tydzień jak ren czas leci...
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak kupić porządny laktator to wydatek jest.Tutaj jeśli masz problemy z kamieniem piersią to idziesz do lekarza i dostajesz receptę na laktator tylko części się dokupuje samemu wiec nie będę szaleć. Jak nie da rady to kupię lepszy jeśli będzie potrzeba
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laktator mam z tommee tippee reczny. Lezaczek z fisher price, w sumie ma jakies wibracje, ale malemu sie nie podobaly, bardziej mu odpowiadalo zwykle bujanie. Przy lezaczku nam zalezalo na metalowym stelazu, bo duzo ma plastikowe. Ogolnie duzo u nas byl lezaczek w uzyciu, potem doczepialismy palak z tiny love. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma wibracje i zwykle bujanie, jak Dzieć nie będzie lubił wibracji to włączę mu bujanie i na odwrót a jak nie podejdzie w ogóle to zostanie samo jako leżaczek
|
|
#4551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam w sekrecie, ze czasem sama go sobie wlaczam jak nie moge usnac ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
my bylismy na weselu z Laurką jak miala trzy tygodnie
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
haha ja się właśnie zastanawiam jak przy tym szumie można zasnąć ale ze względu na dobre opinie go kupię na pewno, ewentualnie jak ktoś zapyta co kupić dla dziecka to podpowiem szumisia, mi się ten jego wygląd bardzo podoba
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z bright starts mielismy mate i bylam bardzo zadowolona ![]() W sumie chyba jedyna rzecza jakiej bym nie zamienila na pewno byla karuzela rainforest. Czasami Michas nawet godzine potrafil na nia patrzec, a ja moglam spokojnie robic swoje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie uzywalam w ogole sterylizatora i podgrzewacza ale u nas na watku dziewczyny mm uzywaly podgrzewacza sporo. Sterylizatora chyba nie
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a te karuzele nad łóżko to dla jakich dzieci są? bo chyba taki noworodek to ich nie zauważy?
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4559 |
|
Rozeznanie
|
Laktator to ja kupię zwykły ręczny z aventu, któraś z was tu polecała. Nie widzę sensu kupowania traktora za 400 zl już na samym początku, bo równie dobrze może się nie przydać, a do sporadycznego ściągania wystarczy ręczny chyba.
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze ale u nas zimno, wyszlam teraz koc wytrzepac i mnie tak zgesilo, spojrzalam na termometr az 14stopni, a trzy dni temu 30 w cieniu...
Michas juz drzemie, mezus poszedl robic kawke, dla mnie capuccino karmelowe ![]() Ktos ostatnio pytal o ruchy, ja czulam w piatek, wczoraj nic i teraz poczulam delikatne smyranie. Powsciagliwa narazie ta moja dzidzia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

taki miły poranek 

. Chrześniakowi się mega podobała, nawet rodzicom kazał włączać żółwia i kazał iść spać, a tak zasypiał tylko z tabletem :/

a jak kupić porządny laktator to wydatek jest.