|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Kamila,na czkawke czekamy,aż przejdzie,przykrywamy dziecko,bo może mu chłodno lub podajemy na chwilę cycka.
Faktycznie daleko macie... Lazurowa,Alantan zasypka(mam taki) czy jest wersja np.w kremie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ---------- Kuba spał 5 godz,a nie jadł 6.tak grzecznie spał,ze ja też sny miałam i przez chwilę zapomniałam o dziecku. Właśnie oproznia mi balon,żegnaj Pamelo! 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
![]() Potem go usypial bo ja zasypialam na stojąco. Teraz jak mały płakał to zamiast jego próbując w kolysce to siebie bujalam ![]() ---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ---------- U nas czkawka musi sama przejść :/
![]() |
#4533 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję problemów z krwiakiem. Dobrze że masz sytuację pod kontrolą i już bliżej niż dalej zażegnania problemu. Oby się szybciutko wygoilo ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas druga pobudka tej nocy. Brzuszek pełen tylko usypiamy się już godzinę. Przez ostatnie dni zostawiam śpiącego małego pod opieką taty i ide się przespać kilka godzin ok 19-20. Wstaję ok 23.00 karmimy się, ja ściągam sobie pokarm na noc i idziemy spać. Tym sposobem daję już radę przetrwać pobudki w nocy i nie ziewam cały dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję! A z krwiakiem dużo, dużo lepiej -wizualnie już go nawet nie widać, dopiero czuć pod palcami. Podróż 65 km powinniście przetrwać bezproblemowo - po max 10 km powinien być odlot ![]() Dobrze wymyśliłaś wieczorne drzemki. Wyspana mama to szczęśliwa mama, a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ![]() Stała się rzecz niesłychana - Staś zasnął po 22:30 i uwaga - właśnie go obudziłam na jedzenie!! Ciągle spał, szok ![]() Ja obudziłam się przed 3-cią i czekałam na pobudkę... Zasnęłam, a tu 5-ta, szok!! Jeszcze z dobudzeniem był problem ![]() Aż dobrej nocy jeszcze nie było ![]() A sukces ma 3 elementy -kąpiel, woombie, nakarmienie. I za każdym razem się to potwierdza -Staś w woombie śpi bez porównania dłużej niż bez niego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
Olutka a od kiedy śpi w woombie,czy jak kupię teraz to nie będzie za późno by się przyzwyczaił?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
My noc mielismy ladna tylko poranek kijowy.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Ja już czekam na kupę małego jak na zbawienie
![]()
#4539 |
Rozeznanie
|
A ile nie robil? Meczy go? Dajesz mu ten sab? Daj mu moze troszke rumianku lub wody, u nas to ruszylo.
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Wesoła Ania taki mamy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Olutka mogłabym prosić o przepis na mufiny? Jeśli to nie kłopot oczywiście ![]()
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley Edytowane przez Lazurowa1 Czas edycji: 2016-08-14 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki...
Wesoła Ania, my Stasia do woombie zaczynaliśmy pakować w 2-gim tygodniu życia. Czasem zapomnimy :/ Nie raz się buntuje przy pakowaniu rączek, ale nawet jak zacznie płakać/krzyczeć to po max 3 min noszenia się uspokaja i zaraz zasypia. Do przewijania odpina się zamek od dołu, więc na szczęście zmiana pieluchy nie oznacza konieczności ponownego pakowania.
Słyszałam, że nie wszystkie dzieci lubią tak ciasne spowijanie. Zanim kupisz, możesz spróbować owinąć Kubę na maxa ciasno pieluszką czy kocykiem i sprawdzić reakcję. Lazurowa, muffiny robię trochę na oko i dostosowując się do tego co mam w lodówce - ale blisko tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/muffiny-jagodowe Do owocowych zamiast maślanki często daję jogurt owocowy lub mleko. Nie raz zmniejszam ilość cukru a dorzucam kawałeczki czekolady. Kattoo, jak jest jakaś gula, to raczej trzeba by spuścić jej zawartość... dobrze by było, żeby doktor zrobił usg i dokładnie zobaczył ile czego się tam skumulowało... Na szczęście to spuszczanie przynajmniej u mnie prawie wcale nie bolało. Byłam na ip, ale ja rodziłam w specjalistycznym szpitalu ginekologiczno-położniczym, jak jest w normalnym to nie wiem... Staś kończy drugie karmienie. Rodzice wyspani ![]() Edytowane przez olutka Czas edycji: 2016-08-14 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Kupka była ostatnio wczoraj ale po włożeniu rurki w tyłek przez położna. Sam nic nie wycisnie
![]() A męczy go to bo ciągle napina się i płacze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A kropelki dostaje :/
#4544 |
Rozeznanie
|
A ty go dokarmiasz mm? Moze przez to mleko ma zatwardzenie?
Olutka zainteresowalo mnie to woombie, moja czesto macha rączkami i ja to wybudza. Ale czy lubilaby tak ciasne spowijanie... ja juz w szpitalu musialam ja wyciagac z becika, bo wiecznie rece jakimś cudem wyciagala ![]() Edytowane przez Kosia22 Czas edycji: 2016-08-14 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Dostaje bardzo mało albo wcale mm
![]()
#4546 |
Zakorzenienie
|
Hej. Jedziemy do Mikolajek do parku wodnego.
Schudlam po porodzie 10kg jeszcze 17i bedzie idealnie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z woombie rączek nie wyciągnie ![]() My mamy to: https://www.google.pl/imgres?imgurl=...act=mrc&uact=8 Na lato w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Kamila, przy kp dziecko nie musi codziennie robić kupy... Mój mimo że robi kilka razy dziennie i tak się parę razy dziennie pręży i płacze - może po prostu maluszki tak mają... Układ pokarmowy dopiero im się rozwija... A jakieś probiotyki dajesz? Czekoladowe Serce, w Mikołajkach byłam w podstawówce i pamiętam super zabawę ![]() Jesteś z Mazur?? Staś spał na tacie na żabkę, tata w tym czasie oglądał mecz a ja wzięłam prysznic, zrobiłam leczo, włączyłam pralkę i zmywarkę, wypiłam kawę ![]() Teraz karmię, później ściągnę mleko i niedługo pojadę na shopping ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
A my spakowalismy Kubę w auto i jedziemy do Oleśnicy odwiedzic rodzinke😉
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
Ale wyjazdowy weekend
![]() ![]() Dziś pojechałam sama do sklepu i kur.wa zapomniałam karty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suwalszczyzna, koniec świata ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
A ja na luzie już 3-cią godzinę na shoppingu ![]() Młody podobno śpi, tata prasuje, to ja korzystam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Olutka nie mam w domu probiotyku. Jutro pozamykane więc czekam na wtorek.
![]() Biogaia będzie ok?? Zazdroszczę Wam, że tak się ogarniacie z maluchami. Ja każda wolna chwile na den wykorzystuje. A jak nie to odpoczywam. Nie wyobrażam sobie z małym gdzieś do sklepu sama wyjść bo nigdy nie wiem kiedy kolka nas zaatakuje... a jak ja ma to już koniec. Można cudowac i nic nie pomaga. Samo musi przejść :/ Skype na tel mi nie działa ![]()
#4555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
O widze ze kazdy gdzies jezdzi
![]() Kamila nie boj sie jezdzic, moze akurat twoj w aucie bylby spokojniejszy. Moja dzis w H&M sie darla a darla, ale po prostu marudzila. No i trudno, male dzieci czasem marudza i płaczą, przeciez nie zamkne sie w domu na rok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Dzieci czesto w sklepach marudza bo im swiatlo przeszkadza... oczywiscie sa wyjatki
![]() Nie bojcie sie jezdzic ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
#4558 |
Zakorzenienie
|
Jezu!!! Właśnie dostałam zawału !!!!
Leży sobie młody u mnie na klacie i czuje, że go napina. I raz drugi i trzeci... myślałam, że on tak wymiotuje ale na szczęście to czkawka. A te pierwsze dźwięki to mu się przez czkawkę cofnelo. Matko
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Kamila, mi położna mówiła, że probiotyki przyspieszają rozwój układu pokarmowego noworodka - wpływają na zmniejszenie bóli brzuszka, na kolki jeśli takie są, pomagają regulować kupki. Kupiłabym... Nie wiem jakie mają w niemieckich aptekach, ale na pewno poradzą co będzie dobre dla takiego maluszka.
Eska, a czemu jak się Laila budzi musisz pędzić do domu? Jak odciągniesz mleko to tata sobie z Młodą 2-3 godzinki nie poradzi? Ja jak wróciłam to moi panowie razem spali, wrzucę później fotkę na fb ![]() Kamila, ja z Młodym sama tylko do lekarza jechałam. A tak jak chcę wyjść to odciągam mleko i karmię Młodego przed wyjściem, usypiamy go i spadam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Współczuję!! A my na koleżankę z pracy i jej faceta czekamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Olutka dzięki
![]() Pośle T do apteki we wtorek. Szlag mnie trafia, że tu w niedzielę kompletnie wszystko pozamykane :/ a w sobotę apteka tylko do 12. Mały bije rekordy w niespaniu... ja już padam, T pada... no masakra. I jak załapać cycka bez kapturka nie chciał tak nadal nie chce. Już nie wiem czy się nauczy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.