Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-24, 14:59   #4531
megi314
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Ja tez schudłam ale nie wiem ile dokładnie w tym momencie jakies -2kg. Tez wole jak ubranka są dopasowane

Tak sie zastanawiam nad tym testem pappa bo zupełnie tego noe rozumiem. Pobrać krew do tego testu mogę np na kilka dni przed usg genetycznym i z wynikami krwi pójść na to usg żeby gin sobie wbił do komputera? Czy to chodzi info ze krew musi byc pobrana tego samego dni co test? Sorry za głupie pewnie pytanie ale juz nie ogarniam 🙄
Stary 2016-09-24, 15:07   #4532
malwiska
Zakorzenienie

To chodzi o parametry przeziernosci u bodajże poziom hcg, powinny być w tym samym czasie pobrane bo oni wtedy robią zestawienie tych rzeczy co do tygodnia ciąży. U większości dziewczyn te badania robi się tego samego dnia.
Dużo osób rezygnuje z krwi bo często podają większe ryzyko a tak naprawdę wszystko jest ok. Skupiają się na usg

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-24, 15:37   #4533
patrysia333
Zadomowienie

Rozmawiałam z lekarzem, okazało się, że test Papp-a został zrobiony na aparacie, który nie jest licencjonowany (tu się wkurzyłam, bo mogli powiedzieć jaki to ma być aparat ). W każdym razie nawet jak wpisano te moje nielicencjonowane parametry to wynik testu wyszedł bardzo dobry. Z jednej strony się uspokoiłam, z drugiej jestem zła, bo już za późno na powtórkę badania.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 15:44   #4534
nadiak1
Rozeznanie

Patrysia nie ma sensu powtarzać badania. Najważniejsze ze waszystko dobrze. Trzeca się cieszyć.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 16:01   #4535
Bozenaabi
Przyczajenie

Ciesze sie, widzisz wszystko skonczylo sie dobrze

Z drugiej strony wcale Ci sie dziwie, ze jestes zla.
Bozenaabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 16:24   #4536
meniaa94
Wtajemniczenie

Ok dzieki dziewczyny wolałam się spytać bo chciałam zrobić na obiad ale tak nie będę ryzykować nigdy nie jadłam więc teraz jak nie zrobie nic sie nie stanie.
byłam na pogotowiu ... zapłaciłam kupe kasy za to zeby tylko kazał mi plaster przyklejać bo mi skora pekła i wycieka płyn ... i plaster z klejem przykleił i oczywiscie tak to zrobil ze klej przykleil na chora skóre :/ i nie wiem jak ja to oderwe !!!!!!!!
Stary 2016-09-24, 16:31   #4537
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Ok dzieki dziewczyny wolałam się spytać bo chciałam zrobić na obiad ale tak nie będę ryzykować nigdy nie jadłam więc teraz jak nie zrobie nic sie nie stanie.
byłam na pogotowiu ... zapłaciłam kupe kasy za to zeby tylko kazał mi plaster przyklejać bo mi skora pekła i wycieka płyn ... i plaster z klejem przykleił i oczywiscie tak to zrobil ze klej przykleil na chora skóre :/ i nie wiem jak ja to oderwe !!!!!!!!
Odmocz porzadnie, jedyna opcja

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 16:51   #4538
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak tam z Waszą wagą?

Bo ja w poniedziałek zaczynam 13 tydzień a na razie -2kg. Ciekawe kiedy zacznę przybierać, ale jak na razie mam problemy z jedzeniem, mało co potrafię zjeść, więcej jestem głodna niż najedzona..

U mnie 11 tyd -5 kg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Bozenaabi Pokaż wiadomość
Patrycia333 - trzymam kciuki aby bylo dobrze. Aczkolwiek troche tego nie rozumiem. Czemu lekarz Ci od razu wszystkiego nie wyjasnil ?

Wczoraj tez bylam na genetycznych. Jestem w 11tc tetno 175 czyli prawidlowe. Dzidzius ma miec do 180. Mi lekarz robil badania i od razu wyjsnial wszystko. Takze dodatkowo dostalam opis badania w ktorym jest napisane, ze wszystko jest dobrze.

Nastawilam sie na chlopczyka. Slodyczy nie jem, jakos nie widze abym jakies wypryski na buzi dostala a mimo to okazalo sie, ze na 80% bedzie dziewczynka. Musze sie teraz przestawic psychicznie haha. Nawet imie dla chlopczyka wybralismy haha, bo jakos tak czulam ze bedzie chlopczyk.

Super ze wszystko ok🏻
Tez sie nastawiam na chlopca ale dziewczynka tez OK a najwazniejsze by bylo zdrowe

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
My smażymy z małą placki do naleśników i będziemy jeść z dżemem akurat mam swojej roboty dżemy,różany pomarańczowy,banan z kiwi i gruszka z goździkami trzeba któryś w koncu wyprobówac

Mniam
Mnie sie chce polskiego jedzenia ktorego tu nie ma

CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 17:04   #4539
kinga_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z lekarzem, okazało się, że test Papp-a został zrobiony na aparacie, który nie jest licencjonowany (tu się wkurzyłam, bo mogli powiedzieć jaki to ma być aparat ). W każdym razie nawet jak wpisano te moje nielicencjonowane parametry to wynik testu wyszedł bardzo dobry. Z jednej strony się uspokoiłam, z drugiej jestem zła, bo już za późno na powtórkę badania.
Patrysia cieszę się że wszystko ok i to jest najwazniejsze ale rozumiem że jesteś zła bo też bym była na twoim miejscu

15.03.2017r.
Liliana
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 17:12   #4540
Ewelcia32
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię za dużych ubrań. Córka urodziła się 54 cm. Ubranka na 56 nosiła trzy miesiące a te na 62 kolejne 3. Teraz mamy 80/86. Ma 15 miesięcy. A bratanica tż ma 8 miesięcy i nosi ten sam rozmiar z tym że wszystko ma takie luźne. Zależy kto co lubi.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Patrysia trzymam kciuki za interpretacje. Koniecznie daj znać co się okazało!
To rodzilas w czerwcu 2015?

Ewelcia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 17:38   #4541
meniaa94
Wtajemniczenie

CzarnyElf- to gdzie Ty mieszkasz ? polskiego sklepu nie masz?
Ja też nie mam polskiego jedzenia normalnie ... tylko jak skoczę do polskiego sklepu chociaż tam wyboru dużego nie ma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 17:45   #4542
ecia91
Wtajemniczenie

patrysia333- najważniejsze, że teraz możesz być spokojna! Licencjonowany, nielicencjonowany... Trzeba się cieszyć, że wyniki w końcu wyszły dobre! Gorzej gdyby w drugą stronę to nielicencjonowanie zadziałało... Strasznie się cieszę!

Widzę, że wiele osób ma wagę "na minusie". Trochę się uspokoiłam bo zgodnie z wykresem wagi który jest w bellybestfriend już powinnam rosnąć, a ja ciągle maleję z wagą. No a w sumie wymiotować nie wymiotuję jednak mam problem z jedzeniem. Niejednokrotnie mnie od czegoś odrzuca, dlatego tak jak już pisałam częściej jestem głodna niż najedzona... Mam nadzieję, że za chwilę to minie i już będzie lepiej bo tak szczerze to chciałabym by mi już brzuszek się zaokrąglił

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 17:50   #4543
meniaa94
Wtajemniczenie

ecia-mnie też odrzuca od niektorego jedzenia ... teraz probowalam zjesc pieczonego indyka z ryżem i nie dam rady ale prince polo z chęcia jem :brzyda l:
Stary 2016-09-24, 17:54   #4544
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
CzarnyElf- to gdzie Ty mieszkasz ? polskiego sklepu nie masz?

Ja też nie mam polskiego jedzenia normalnie ... tylko jak skoczę do polskiego sklepu chociaż tam wyboru dużego nie ma

Usa
Polskiego sklepu brak,najblizsza Polska restauracja 2 godziny jazdyw jednym sklepie jest kilka produktow z Niemiec ale wybor okrojony.Po 14 latach tu nadal tesknie za polskim zarciem

Stary 2016-09-24, 17:58   #4545
nadiak1
Rozeznanie

A ja już przytyłam 3 kg. I się strasznie boję żeby nie powtórzyła się sytuacja z pierwszej ciąży że przytyłam 25kg. To było straszne widzieć się po porodzie z takim ciałem. Ale mdłości mijają a ja zaczynam wciąż futrować. Chyba przejde się do dietetyka zeby mi powiedzial jak mam jeść żeby tyle nie przytyć. Tym bardziej że po wycięciu tarczycy jestem bardziej podatna.
Stary 2016-09-24, 18:28   #4546
meniaa94
Wtajemniczenie

CzarnyElf- ja mieszkam na Islandii,akurat w stolicy to mam polskie sklepy blisko ale jak jest dostawa to można coś kupić,jak nie ma to same proszki tzn zupki w proszku sosy itp itd a tak to mieso sie dostanie,wedliny kiełbasy serki twarogi dużo jest .
Restauracji niestety polskiej nie mamy
Stary 2016-09-24, 18:34   #4547
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
CzarnyElf- ja mieszkam na Islandii,akurat w stolicy to mam polskie sklepy blisko ale jak jest dostawa to można coś kupić,jak nie ma to same proszki tzn zupki w proszku sosy itp itd a tak to mieso sie dostanie,wedliny kiełbasy serki twarogi dużo jest .

Restauracji niestety polskiej nie mamy

No to fajnie masz-ja marze o kabanosach ,twarogu.Tutaj jest strasznie kiepsko jezeli chodzi o dobre wedliny i nabial ,w miare dobre pieczywa.takze nic z tego tu nie jem.Ogolnie zyje na salatkach Czasami zrobie pierogi-ostatnio zrobilam prawie 100 to chlopak zjadl w dwa dni a stalam w kuchni z 3 godziny

Stary 2016-09-24, 18:48   #4548
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Esor ja wole jak ubranka sa dopasowane. Nie lubię podwijac i jak dziecko sie plącze. Ale masz racje, ze rozne dzieci sie rodza. U nas 56 byly do okolo 3 miesiąca potem 58 do jakiegoś 5 teraz mamy 86 niektore 92.

15/40

Ja tez lubię jak sa dopasowane, no moze kapkę za duże (ale dosłownie kapkę) bo łatwiej sie zakłada takie. Twój synuś był widać po prostu kruszyna a moja ciagle ponad normy siatek centylowych we wzroście, a waga koło 50-60 centyla

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
No to fajnie masz-ja marze o kabanosach ,twarogu.Tutaj jest strasznie kiepsko jezeli chodzi o dobre wedliny i nabial ,w miare dobre pieczywa.takze nic z tego tu nie jem.Ogolnie zyje na salatkach Czasami zrobie pierogi-ostatnio zrobilam prawie 100 to chlopak zjadl w dwa dni a stalam w kuchni z 3 godziny

Pierogi sa pyszne, ale fakt, ze długo sie je robi, dlatego ja nie robię :P Ty w USA mieszkasz tak?

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
patrysia333- najważniejsze, że teraz możesz być spokojna! Licencjonowany, nielicencjonowany... Trzeba się cieszyć, że wyniki w końcu wyszły dobre! Gorzej gdyby w drugą stronę to nielicencjonowanie zadziałało... Strasznie się cieszę!

Widzę, że wiele osób ma wagę "na minusie". Trochę się uspokoiłam bo zgodnie z wykresem wagi który jest w bellybestfriend już powinnam rosnąć, a ja ciągle maleję z wagą. No a w sumie wymiotować nie wymiotuję jednak mam problem z jedzeniem. Niejednokrotnie mnie od czegoś odrzuca, dlatego tak jak już pisałam częściej jestem głodna niż najedzona... Mam nadzieję, że za chwilę to minie i już będzie lepiej bo tak szczerze to chciałabym by mi już brzuszek się zaokrąglił

Ha rownież nie wymiotuje, a waga na -2.5 bo odrzuca mnie od większości pokarmów brzuszek bedzie sie zaokrąglać spokojnie. Dzidziuś jeszcze malutki ja to bym chciała przytyć maks 10 kg w ciazy, najlepiej 8, co u mnie jest do zrobienia bo mam nadwagę lekka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 18:58   #4549
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelcia32 Pokaż wiadomość
To rodzilas w czerwcu 2015?

Tak A czemu?

Patrysia trzeba się cieszyć z tego co i jest i nie rozpamiętywać co by było gdyby ;-)

Ja mam na plusie już 3 kg. Ale jem co dwie godziny bo inaczej mdłości nie dają mi żyć. A dziś zaliczyłam pierwsze ciążowe rzyganko. W 13 tc. W pierwszej ciąży w tym czasie to już mi mijało, mam nadzieję że teraz się nie zaczyna...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 19:00   #4550
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
A ja już przytyłam 3 kg. I się strasznie boję żeby nie powtórzyła się sytuacja z pierwszej ciąży że przytyłam 25kg. To było straszne widzieć się po porodzie z takim ciałem. Ale mdłości mijają a ja zaczynam wciąż futrować. Chyba przejde się do dietetyka zeby mi powiedzial jak mam jeść żeby tyle nie przytyć. Tym bardziej że po wycięciu tarczycy jestem bardziej podatna.
Idź, idź, niech Ci rozpisze jakąś dobrą diete

Faktycznie bardzo dużo z was schudło, powiem wam, że moja sąsiadka do 14 tygodnia przytyła 7 kg, mówiła otwarcie, że się obżerała i zero ruchu, nawet spacerów bo jej się nie chce... dla mnie to straszne.

Megi314, co do pytania kiedy robić test pappa to ginekolog u którego robilam prenatalne mówił, że pacjentki zgłaszają się do niego zazwyczaj juz z gotowym wynikiem krwi, więc podejrzewam, że robią dzień przed. Ja natomiast wyniku nie miałam i powiedział, że jeszcze mogę się zdecydować ale najlepiej zaraz po usg lub tak max 1, 2 dni po, po prostu im dalej od usg tym wynik wyjdzie bardziej zakłamany. Ale tak jak pisałam w końcu nie robiłam.

Zuzolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 19:05   #4551
patrysia333
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, pocieszyłyście mnie.

Ja też nadal kilogram na minusie, ale i tak już nadrobiłam 3 stracone kilogramy, bo od tygodnia jem, w końcu Chociaż wieczorami mdłości nadal męczą, ale już bez wymiotów.
Stary 2016-09-24, 19:07   #4552
Bozenaabi
Przyczajenie

Wracajac do tematu ubranek za wasza namowa wbilam o OLX " wielka paka dla dziewczyni " i ludzie sprzedaja np.100 szt ubranek na 100 zl.

Jestem w szoku, ze mozna to tak tanio kupic
Stary 2016-09-24, 19:09   #4553
Ewelcia32
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Tak A czemu?

Patrysia trzeba się cieszyć z tego co i jest i nie rozpamiętywać co by było gdyby ;-)

Ja mam na plusie już 3 kg. Ale jem co dwie godziny bo inaczej mdłości nie dają mi żyć. A dziś zaliczyłam pierwsze ciążowe rzyganko. W 13 tc. W pierwszej ciąży w tym czasie to już mi mijało, mam nadzieję że teraz się nie zaczyna...
A tak tylko pytam bo moj ma 14 miesuecy jest z lipca wiec podobna różnice wieku bedziemy miec u dzieciakow

Ewelcia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 19:09   #4554
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Najlepsza jest dieta dla kobiet z cukrzyca ciążowa w necie są zasady

Stary 2016-09-24, 19:09   #4555
justka2209
Rozeznanie

Przypominam sie nieśmiało z moimi trojaczkami. Mamy juz 12 tydzień i jesteśmy po usg prenatalnym. Wszystko wyszło książkowo, więc nie ma potrzeby robienia innych badań.
Jak na razie jestem 5 kg na minusie, ale od wczoraj ciut więcej jem i juz nie wymiotuję. Ale brzuszek mimo minusowych kg juz widać
justka2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 19:11   #4556
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justka2209 Pokaż wiadomość
Przypominam sie nieśmiało z moimi trojaczkami. Mamy juz 12 tydzień i jesteśmy po usg prenatalnym. Wszystko wyszło książkowo, więc nie ma potrzeby robienia innych badań.
Jak na razie jestem 5 kg na minusie, ale od wczoraj ciut więcej jem i juz nie wymiotuję. Ale brzuszek mimo minusowych kg juz widać
Super! rzadko sie odzywasz ale o trojaczkach wszystkie pamiętamy i chyba pobiłaś rekord - 5kg na minusie i to z trojaczkami...

Zuzolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 19:35   #4557
Bozenaabi
Przyczajenie

Justka,

rowniez gratuluje dobrych wynikow

Trojaczki duze pewnie zaskoczenie ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 19:37   #4558
nadiak1
Rozeznanie

Malwiska - muszę siostrę poprosić żeby mi dała bo cukier wyszedł jej na pograniczu i miała stosować. Nie pomyślałam. Dzięki
Stary 2016-09-24, 19:39   #4559
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Cudowne wieści. ależ to musi super wygladac na usg, trzy fasolki ❤️

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Najlepsza jest dieta dla kobiet z cukrzyca ciążowa w necie są zasady

To prawda. Znam dziewczynę co dzięki diecie cukrzycowej przytyła tyle co nic w ciazy, tzn wiadomo waga dziecka, krwi i tak dalej, ale po porodzie dawna figura plus nieco sflaczała skóra na brzuszku wiadomo czemu

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 19:54   #4560
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:

Super, gratulacje. Brzuszek z trójką w środku z pewnością już się nieźle musi prezentować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości