|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Dzień dobry po ciężkiej nocy. Córka złapała katar i co chwilę pobudka , zostawiłam ją w domu i kurczę nic nie zrobię oprócz obiadu pewnie a miałam sprzątać 😕
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Oj :/ zdrówka dla córci! |
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Geosmina zdrówka dla małej Za tydzień wyjeżdżam na 10 dni i już mi z tym źle :-/ |
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w Anglii bardziej dopisuje lato niz w Hiszpanii.Wczoraj na dodatek popsulo mi sie okno w salonie tam gdzie mamy lozko i musze czekac az mi zrobia...Nie moge okna otworzyc a juz 20´C
![]() Dzisiaj idziemy na zakupy do szkoly.Sukienki,buty,skar petki a w przyszle wolne meza pojdziemy po bluzy itp bo trochu daleko. Alba juz zapowiedziala ze bedzie wybierac ciuchy dla siostry moj portfel zaczyna plakac
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no zebys wiedziala ze by sie tego wiecej przydalo, zwlaszcza jak sie zjedzie teściowa i szwagierki tżtowi pokazałam to powiedział że stanowczo nie- chyba zrozumiał do kogo to hahahaalbo te https://kids.showroom.pl/dziecko/561...ale-z-granatem |
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Wczoraj miałam ciężki dzień. Też co chwilę twardniał mi brzuch, mały strasznie się rozpychał. Pewnie moje nerwy miały w tym swój udział 😒 nospa, melisa i jakoś przeżyłam. Po południu byłam na SR, nawet fajnie było. Sympatyczna babeczka prowadzi. Mówiła wczoraj, co zabrać do szpitala i o przepisach, urlopach itp. Czatowała też na salę porodową, ale nie udało się zwiedzić, bo jak jedna laska urodziła to przyszły 2 następne 😉 Zwróciła uwagę, żeby na początek kupić sobie te podkłady z wkładką absorbującą wilgoć (np. Tena), a zwykłe jak np z Belli na potem, bo są mniej chłonne i często przeciekają. Dostałam worek z makulaturą i próbkami, z których najbardziej podoba mi się mini butelka avent natural 😉 Ma być też spotkanie z babeczką od chustowania, od komórek macierzystych. I można chodzić do innej grupy na spotkania ze specjalistami m.in. neonatologiem, anestezjologiem. Także zapowiada się ciekawie 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
a co do dady ciągle są dwa rodzaje bo moja siostra używa dla młodego i tylko jeden rodzaj jest ok ale który nie wiem ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Blue dobrze ze dziś juz lepiej...niech się dziec juz ładnie ułoży żebyś się męczyć nie musiała! ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja Alba jest tak samo aktywna jak i byla w brzuchu. Kopala, fikala a teraz nie potrafi usiedziec 10sekund w bezruchu. Aczkolwiek dawala popalic w nocy w brzuchu a juz w pierwszy tydzien po narodzinach przesypiala cala noc. Wiec nie wiem czy regula sie sprawdza. Wiem jedno. Ktoregos dnia Sofía mi noga wyjdzie przez pepek
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
jakies dziwaczne ciuchy. Smoczek ma byc z Kocham moja siostre
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to chodzi o te podklady do majt czy podklady na lozko??? Listopadowa ewidentnie masz te dolegliwosci co ja. U mnie ostatnio bylo lepiej, ale wczoraj nie przeciazylam sie na pewno a cos boli spojenie. Moze maly jakos zmienil pozycje ze bardziej boli. Blue ale masz buszujace dziecie Moj spokojniutki, chyba ze mi sie tak tylko wydaje przez lozysko na przodzie.
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4544 | ||
|
Zadomowienie
|
Uff, udało mi się wziąć skierowania od lekarza rodzinnego. Mam nadzieję, że już nie będą robić problemów w labie, bo ich chyba rozniosę
a glukozę kupiłam w końcu zwykłą. Pani w aptece powiedziała, że nie mogła zamówić smakowych w hurtowni, bo wycofali, podobno te dodatki smakowe czy aromaty zaburzały wyniki no trudno, poratuję się cytryną. Cytat:
Cytat:
Haha, podpachy, jasno, prosto i na temat |
||
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! U mnie noc tez taka sobie. Corka zakatarzona, więc byly czeste pobudki. Synek natomiast bardzo akttwny jest noca i trudno bylo sobie dobra pozycję znaleźć.
Corka zostaje ze mna w domu, wiec muszę trochę plany swoje zmodyfikować. Jak u Was jest z wyprawka do szpitala? Corke rodzilam w szpitalu, gdzie musialam sobie zapewnic wszystko. I dla siebie i dla dziecka. Teraz planuje rodzić w innym, gdzie te wszystkie rzeczy sa zapewnione, ale czesto jest przepelniony i potrafia z niego odeslac. Tak, czy siak jakas trobe musze miec przygotowana.
|
|
#4546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() współczuję przeżyć, jedni się martwią że dzieć za bardzo się rusza, inni że za mało i bądź tu mądry Ja też jestem zmarzluch - nieraz podczas upałów jak wieczorem spadnie temp powiedzmy do 22 stopni to ja długi rękaw muszę ubierać bo zimno. Zawsze się śmieję, że ja południowe geny po jakiś przodkach musiałam odziedziczyć ![]() Cytat:
Tęczowa mój maluch też jest dość spokojny tzn czasem buszuje zwłaszcza wieczorem jak leżę, ale zazwyczaj czuję dość spokojne ruchy w ciągu dnia. W nocy mnie nie budzi a ja mam lekki sen. Jak się przewracam z boku na bok czy nawiedzam wc to czuję, że się troszkę pokręci i uspokaja. Mam nadzieję, że to taki śpioch jak ja i wie co to noc . No i ja od połówkowych mam położenie główkowe na każdym usg a jak maluch się kręci to pewnie i doznania są dużo mocniejsze
|
||
|
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę do szpitala wziąć chyba większość rzeczy, ale dokładnie nie jestem w stanie co, bo strona mojego szpitala nie działa już od tygodnia ![]() Cytat:
zmarźluch okropny. Dopiero teraz w ciąży jest mi trochę cieplej.
|
||
|
|
|
#4549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście o SN będę mogła zapomnieć ![]() Cały 1% dzieci się tak układa ![]() Cytat:
Uczucie jakbym niewiadomo jaką biegunkę miała mieć i po jelitach by jeździło ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Ale sobie zrobiłam burdello w domu rozebrałam obydwie kanapy na części pierwsze
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie prywatnie mozna zrobic kazde badanie Cytat:
|
|||
|
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Soso mega te bodziaki
![]() Jestem po wizycie u ginki. Miałam usg, Zosia rośnie tak akurat, widzieliśmy buziaczka, ziewała sobie Powinna ważyć ok. 3,2 kg na koniec ciąży. Z racji tego, że miałam tego płynu niby za dużo wcześniej, skontrolowano i to. Ilość się zmniejszyła i wszystko jest w normie. Gin pytała mnie o pochodzenie, podobno kobiety "ze wschodu" mają wiecej płynu niż Włoszki. Fajna ta ginka mi robiła usg, wszystko nam super wytłumaczyła i była przesympatyczna. A jeśli chodzi o wizytę, to przytyłam oczywiście za dużo - 3 kg w miesiąc ale żadnego słodycza w domu nie mam i nie zamierzam kupować!Szyjka ok, ale gin twierdzi, że troszkę za często twardnieje mi brzuch, zwiększyła mi dawkę magnezu. Mówi, żeby dociągnąć co najmniej do 36. tygodnia Trochę mnie tym wystraszyła.---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- My chyba się zdecydowaliśmy, gdzie będziemy rodzić. Na początku miał to być najbliższy szpital, 10 min od nas, ale zdecydowaliśmy się jednak na ten, gdzie byłam na patologii ciąży na kontroli. Około pół godzinki drogi, ale chyba tak szybko nie urodzę ![]() Jeszcze a propos ruchów, pytałam się gin, czy mam je jakoś monitorowa a ona, że nie i dopier po 36 tygodniu mam liczyć i że później mi to wyjaśni
Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-08-24 o 12:20 |
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wizyta udana. Oby dodatkowa dawka magnezu załatwiła sprawę a 30 minut do szpitala to na spokojnie się wyrobicie ![]() I też bym chciała żeby młoda ważyła 3,2 na koniec, zobaczę co mi powiedzą na wizycie w przyszłym tygodniu. Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam kryzys ubraniowy... w niczym, kompletnie w niczym się sobie nie podobam... ide do lumpa może coś upoluję :P |
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio - cellulitis, udziec jakiś obly mi się zrobił, ręce jakieś tłuste Dobrze, ze chociaż kłak i cera mi się odrobinę poprawiły, bo bym chyba sfiksowała. Muszę ruszyć trochę zadek, ale jak to zrobić. Nienawidzę upałów, u nas codziennie 30 stopni i slońce, w domu z klimą ledwo żyję, co dopiero na spacerze |
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sądzę że bardzo dobra waga urodzenia się szykuje ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

tżtowi pokazałam to powiedział że stanowczo nie- chyba zrozumiał do kogo to hahaha

Fajne zakupki, widzę, że przyszłościowe co niektóre

no trudno, poratuję się cytryną. 
a to jedyne u mnie laboratorium otwarte w weekend... a właśnie zależało mi, żeby w weekend pójść bo nie ma kolejek i TŻ mógłby tam ze mną być. W tygodniu nie ma szans.