|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() 2. jeszcze fajniej by było.... albo po cc gdyby tata mógł kangurować... 6. nam mówiła, że jedne odbijają, drugie nie - zależy od dziecka ![]() 8. ![]() 10. u nas się położna z tego śmiała - mówiła że ona by nie miała cierpliwości na to, poza tym po 10 minutach leci już inny pokarm niż na samym początku , bardziej treściwy, więc te 7 minut to dziecko bardziej pije niż je. Także to raczej naprawdę tylko jak jest problem z KP, nie zapobiegawczo. Dziękuję za cenne rady ![]() ![]() EDIT: A co do karmienia to ja też mam przed tym stracha, ale ostatnio koleżanka po cc mnie pocieszyła- niecały tydzień po z nią rozmawiałam; nie miała wcześniej w ogóle żadnych wycieków z piersi, biust mały, no i cc czyli potencjalne utrudnione karmienie na początku - a mówi, że karmienie akurat super, ma dużo pokarmu, jedyny problem to że mała w trakcie przysypia, a tak bajka ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-10-19 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że co specjalista to opinia i wszystkie rady nie będą identyczne.
![]() Wg mojej po cc też powinnyśmy kangurować, jeśli nasz stan na to pozwoli, a jeśli nie - wtedy to zadanie przejmuje tata. Kangurowanie jest bardzo ważne dla uruchomienia laktacji. Z tymi przeciwciałami jest tak, jak piszesz - dziecko dostaje je z mlekiem matki. Powiem Wam, że na te 21 mamuś na warsztatach tylko 4 miały kangurowanie 2 godzinne bez przerwy ![]() Nastawiam się na kp, nie biorę innej opcji pod uwagę i jeszcze się tym nie stresuję, chociaż jestem gotowa, że będzie ciężko. Na szczęście moją szkołę rodzenia prowadzi m.in. ta doradczyni laktacyjna, więc będę miała juz dojście i łatwiej będzie ją prosić o pomoc. ![]()
#4533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Syrop cebula+czosnek+miód. I ogólnie to unikać wszystkiego słodzonego Parówki z macierzanki, tymianku, majeranku są super przy katarach i zatokach KPZ śliczny brzuszek ![]() Niebie fajnie, że mały rośnie i mieści się w siatce *** W sobote teściowa się dowiedziała, że będzie mieć 10-tego wnuczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie testuję nowy telefon, ciekawe czy uda mi się wstawić fotki. Widać coś? 😀 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O kurcze. W trakcie czytania twojego posta zapomniałam że opisujesz sen a nie rzeczywistość 😁 Cytat:
Też mam nadzieję że mi ten steryd pomoże i też ubolewam nad brakiem badań. O właśnie, tak myślałam że pewnie coś dodatkowego będzie żeby ocieplić. Ale pracę idą szybciej niż wykończenie, serio ![]() To zależy od lumpka. Jak oferuje ładne rzeczy to nie szukasz tylko kupujesz. Nic trudnego. Dzięki za info o kp! 😀 Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
8. Jest laktacyjny leksykon leków, tam są informacje, czy dany lek jest bezpieczny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś zostawiłam na chwilę starszaka u dziadków - ma atrakcje ![]() Zamierzam być dziś kucharką, krawcową (naprawda uszkodzonych ciuchów) i weterynarzem (naprawiam książeczki z ruchomymi obrazkami starszaka - będę przyczepiać papierowemu pieskowi ucho, a kotu ogon) ![]()
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ! Jezu ale pospalam.. 12 godzin ! Myślicie że to przez pogodę ?? Nawet pies mnie nie budził bo sam spał jak zabity..
Niebie dzięki za info z mlekoteki ![]() ![]() Chyba muszę zabrać się za prasowanie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||
Rozeznanie
|
Takie złe sny się sprawdzają na odwrót
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co to pkt 2 to nam też tak położna mówiła, ale podkreślała, że to tylko gdy nie ma przeciwwskazań. Bo jak cokolwiek ich zaniepokoi u dziecka, to wtedy najpierw zabierają na badania. I tak samo zwykle zabierają na czas 3 etapu porodu, wtedy tatuś może albo kangurować (jeżeli szpital pozwala), albo przynajmniej stać i gadać do dziecka (podobno się wtedy uspokaja ![]() Cytat:
Też się nastawiam na kp, nawet się zapisałam na warsztaty laktacyjne w SR, zobaczymy co mi tam powiedzą... Dzięki za kciuki i życzenia zdrowia! Na razie się trzymam, ale męża nieźle rozłożyło - nie pozwala mi się do siebie zbliżać teraz :P |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() Mam pytanie z serii głupich: wszędzie czytam, że ciuszki trzeba wyprać z dwa razy, ale ja mam je wyprać wysuszyć i znowu wyprać? ![]() ![]()
#4539 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i dzięki za info o karmieniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam pierwszy, niewielki wyciek z piersi i mega się ucieszyłam ![]() A co do foteli - my mamy fajny fotel z rozkładanym podnóżkiem - i jest to fotel Tżta do grania w xboxa, na którym ja nawet nie siadam. Ciekawe jak by zareagował jakbym go oświeciła, że teraz to będzie fotel do karmienia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Wtajemniczenie
|
u nas z karmieniem sie udało-karmiłam 2,5 roku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tez mały nie odbijał, nie ulewał, jadłam praktycznie wszystko, kolki nas nie ominęły ale trwały 2 tygodnie co 2 dni więc też nie było źle ![]() Byłam u endo i wszystko ok ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-10-19 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Ja też nastawiam wie na KP a różnie może być. Mam nadzieję że się uda i nie odpuszczę tak łatwo. Moja bratowa po tygodniu stwierdziła że nie będzie karmić bo to tyle trwa i dziecko cały czas na piersi. No ale tak to na początku jest.
Nie pochwalam tego ale nie krytykuje bo sama zobaczę dopiero co i jak. Dziękuję za wszystkie kompletny. Niemniej jednak czuje się jak slonica o przytyłam sporo :-( ale ostatnio pozwalałam sobie na dużo. Na kręgosłup pomaga mi tylko basen bo Tz jak usłyszy słowo masaż nagle ma coś ważnego do zrobienia albo zaczyna chrapać :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale tez nie wszystkie dzieci non stop piją, niektórym potrzeba kilka minut i sa najedzone ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To czy da się rady karmić piersią to zależy chyba przede wszystkim od odpowiedniego nastawienia się. TRZEBA BARDZO CHCIEĆ Polecam najlepszy blog o karmieniu piersią https://www.facebook.com/Hafijapl/?fref=ts ,http://www.hafija.pl/ szkoda, że go nie było jak ja zaczęłam karmić ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- aaaa a kolki to mieliśmy takie przez 4-ce, że cała klatka nie spała. Sąsiadka co Nas nie znala chciala policję wzywać, bo myślała, że znęcamy się nad dzieckiem na szczęscie wczesniej zapytala innej, która była w temacie i ją uspokoiła Edytowane przez ebena Czas edycji: 2016-10-19 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jejku tez nie zapomnę nigdy tego płaczu jak mały miał kolki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam o kolkowych dzieciach - nas to ominęło. Szkoda maluchów ![]()
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ! Jezu ale pospalam.. 12 godzin ! Myślicie że to przez pogodę ?? Nawet pies mnie nie budził bo sam spał jak zabity..
Niebie dzięki za info z mlekoteki ![]() ![]() Chyba muszę zabrać się za prasowanie... Chyba coś jest w tym dniu, bo ja też spałam 12h ! Muszę sobie chyba zacząć nastawiać budzik ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
![]()
Bry.
Chupacabra ja piorę raz. Moja pralka ma program krótkie pranie. Więc wypiorę w proszku + płukanie w płynie sensitive trwa ok 40 minut. Potem prasowanie i gotowe ![]() Pequenina widać śliczne ciuszki ![]() Uf, przeżyłam glukozę nawet nie było tak źle ![]() ![]() Dzisiaj położna poczuła od pacjentki obok fajki i jej przy nas dała wykład. A laska już na wylocie czeka na poród tylko na porodówce miejsc zabrakło dlatego ją położyli na ginekologii...
#4551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na warsztatach babeczka mówiła, że pneumo jakieś 150zł, a meningokoki zależy od rodzaju, ale 250 - 400zł. Gratuluję kilogramowego dziecia ![]()
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Meningo dobre jak dziecko posyła się do żłobka. Moje będzie miało babcie i dziadka do 3 rż więc zaszczepimy tylko na pneumo. Zresztą mają być chyba obowiązkowe od 2017r.
#4553 |
@}-,-'-
|
Dziewczyny, które zamierzają karmić 2-3lata, czym sie kierujecie? Oprocz tego, zeby nie podawać dziecku chemii? Dla mnie to abstrakcja, za długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Obowiązkowe, ale płaci państwo, tak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
Ja chce max rok. Szczerze powiem że nie chcr być uwiazana i uprawiać dalej sporty ekstremalne a z cyckami pełnymi mleka chyba będzie ciężko. .
Później do diety dziecka wprowadza się już inne produkty i myślę że rok spokojnie wystarczy. Oby tylko się udało! Szczepionki to dla mnie ma razie abstrakcja... Dziś wieczorem jadę po cześć wyprawki od babeczki która niedawno rodziła. Piekne ciuszki ma więc wzięłam od niej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam Was a teraz chyba idę spać ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg. niektórych kp nie różni się od mm , ale trudno to porównać na dziecku bo albo ma kp albo mm albo mieszane wiec jak na tym samym organizmie zbadać co lepsze co gorsze?? U mnie córka zawsze była najzdrowsza w żłobku, przedszkolu, szkole ...panowały różne choroby a ona albo nie chorowala albo konczyło sie na katarze . Do tego jest bardzo zdolna (najzdolniejsza w klasie...a nie uczy sie wcale poza odrobiniem z przymusu lekcji), bierze udział w różnych konkursach i nieźle jej idzie. Teraz ukierunkowała się na matematykę i odnosi niezłe sukcesy. Jest spokojna, opanowana, "dobrze ułożona" a przyznam, że nie poświęcamy jej za wiele czasu. Nie wiem czy akurat długie karmienie ma wpływ na to czy to że prowadzimy zdrowy tryb życia ...pewnie wszystko na raz. Chcę by moja druga też taka była Wiem, ze dla niektórych to zboczenie tyle karmić, ja też nie wiem ile dam radę, bo mąż już nosem kręci jak mu mówię, ze chcę tyle karmić. Zobaczymy. Do pracy wracam po roku....ale tu akurat nie ma problemu bo już to przerabiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
Pequenina w takim razie kciuki za badania żeby wyszły dobre.
Co do szczepień to myśle ze jak będą obowiązkowe to i refundowane. Chyba że wymyślą jakieś lepsze płatne tak jak to jest z innymi szczepionkami ![]()
#4560 |
Zadomowienie
|
Z tymi szczepieniami to o tyle przykre ze tylko w Polsce i Bułgarii albo Rumunii są one płatne, tak to w całej Europie są bezpłatne..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.