Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)" - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-18, 16:03   #4531
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ta mega kupa była niesłyszalna
Wierze! U nas skonczylo sie na strachu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 16:44   #4532
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Zapisuj gdzie odkładasz dziecko !!!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Brawo Wy!
A ja sie przed chwila przestraszylam... odglosu kupy wlasnie wystrzal taki, ze hej! Boje sie zajrzec do pampa
tez tak mam
Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
To mydełko to jest to Laura tez juz po pachy zrobiła...a wczoraj jak ja przebieralam kichnela i dostałam złotego strzała prosto na białą bluzkę 😨
to jeszcze przede mna dzis malej cofnelo cale mleko- zarzygala mi cala reke + zmieniam pieluche z kupa, poszedl pierd i obsrala mi prawa reke co mnie dzis jeszcze czeka
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 17:11   #4533
jagata
Wtajemniczenie

Hehe, ale atrakcje. u nas tylko sikanie czasem jest mocne a tak to spoko.
Ja jem wszystko w granicach rozsadku. Jeszcze nie zauważyłam by cos szkodzilo.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-18, 17:11   #4534
fiii
Rozeznanie

Cytat:
A ja myślałam, że urodziłąś teraz pierwsze dziecko
Czy Ci o becikowe chodzi? Jak się składa po 31.10 to liczą się dochody za 2015 rok. Do tego jak się poprawiła w 2016 roku sytuacja (np. nowa praca, dodatkowe umowy o dzieło itp) to je się też uwzględnia

Pstryczek
Chyba nie pisałam wcześniej: z tymi pitami to w końcu tak nam babka powiedziała, ze jak miało się dochód tylko z umowy o pracę to nie trzeba tego pitu dawać tylko wpisać ile się zarobiło, ale jak były dodatkowo umowy o dzieło i zlecenia (jak u mnie) to trzeba te pity przynieść i same umowy też No i jeszcze umowy podpisane w 2016. Sterta papierów Jak doliczą umowy o dzieło z 2016 to się chyba nie załapiemy na becikowe, bo już bez nich brakowało nam 50zł/os/miesiąc żeby przekroczyć kwotę od której dają becikowe.
no tak 1 dziecko i mowie o tym 500 + maz moj sie informowal kobita stwierdzila ze zalapiemy sie na 500 bo nie przekroczylismy dochodow i zeby zlozyc wniosek i pity i umowy z 2014 nic nie mowila o 2015 chyba ze jakas nie douczona byla no nic w poniedzialek maz pojedzie skladac dokumenty to zobacztmy
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 17:13   #4535
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz...myślałam że dziś

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Mam nadzieje, że jutro nie zacznę rodzić. Mama torta mi robi, chciałabym go zjeść sobie jutro ;P

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67662696]Dzień dobry

Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7

Zrobię sobie cappucinko i lecę Was nadrabiać [/QUOTE]

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 17:22   #4536
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Chodziłam do Włodzimierza Karpiela (przyjmuje w okolicach WSB w poniedziałki i czwartki). Właśnie mówił ostatnio że ma dużo pacjentek z zagranicy.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

To też. Jeśli np. skończyła się umowa, to tzreba przynieść świadectwo pracy i jakoś odliczą ten dochód.
Dla mnie to też masakryczna papierologia. O ile z papierami nie mam więszego problemu i to zawsze jest na mojej głowie, tak z tym to kosmos. Tzn nie byłby kosmos gdybyśmy nie mieli tych dodatkowych dochodów. Powiedziałam, że przyniesiemy wszystko i żeby babka sama uzupełniła

Co do olejów, to ogólnie lepsze są nierafinowane, bo mają zachowane wszystkie cenne składniki. W trakcie rafinacji mogą ulec częściowemu zniszczeniu, ale z kolei są bezpieczniejsze dla dziecka.

Z tego co widzę na stronie Nacomi to mają rafinowany Ale skoro tak to 17 zł za 30ml takiego oleju to jest dużo. Etja ma 50ml za 14 zł.
A jeszcze w Tesco jest marka Bioamare - to jest ten sam producent co Nacomi i produkty się pokrywają a są chyba ciut tańsze. Oleje też są.

Olej z awokado z Etja, którego teraz używam do kąpieli Oskara jest nierafinowany. Wlewam 3-4 krople do wanienki i jest wstarczająco.
Trzeba przyznać że sporo wiesz i tych olejnych kosmetykach itd szacun

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Nie zniesłam! Odkurzyłam mieszkanie😏 masakra nie jestem w stanie siedzieć w kurzu no way! Ale czuję się całkiem dobrze więc to jedyna dzisiejsza aktywność 😉 mała się weranduje przy otwartym balkonie bo jest takie piękne słońce 😍 na żółtaczkę w sam raz😉

Zaraz idę robić zakupy w rossmannie bo odkryłam jaką super mają drogerie internetową i akurat to wykorzystam😀

Dziewczyny kp, co jecie? ?? Trzymacie dietę czy wszystko jak leci? Tzn wiadomo bez kapuchy czy cebuli i z małą ilością mleka ale co ze świeżymi owocami chociażby? Ryby wędzone można?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Ja mogę jeść tylko kopytka makaron ziemniaki parówki mleko i masło bez laktozy bułki pierś kurczaka i ryż bo jak zjem coś innego mała ma wysypke więc jestem na diecie ale nie narzekam kg lecą w dół ;-)

Stary 2016-11-18, 17:24   #4537
domek_z_piernika
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67670766]u nas raz była mega kupka, Tż się przeraził i zapytał ''czy małżonka zechce mi pomóc?'' odpowiedziałam, że nie i dał sobie radę sam [/QUOTE]

A ja nadal nie umiem rozróżnić odgłosu kupy od bąków a kup mamy mało, nawet bardzo, więc z każdym większym bąkiem liczę na brudnego pampersa, a tam tylko siku z reguły.

Cytat:
U mnie już trochę lepiej, zrobiłam sobie placki ziemniaczane na obiad bo stwierdziłam że potem to za tłusto przy kp to ostatnia szansa :P

Też zaraz zabiorę się za sprzątanie i wieczorkiem jedziemy się przejść do galerii ;p pomimo że co roku irytowała mnie atmosfera świąt już w listopadzie to teraz jakbym mogła to byle odciągnąć myśli od ciąży to kupiłabym żywą choinkę i ją ubrała.. no ale nie ma żywych choinek jeszcze haha i by padła do świąt :P

ale są bombki! a to będzie nasza pierwsza prawdziwa choinka na nowym mieszkanku <3 w tamtym roku jeszcze wynajmowaliśmy mieszkanko i nie było gdzie postawić, poza tym dzień przed wigilią poroniłam ciążę to i nie było nastroju.. ;/ cieszę się ogromnie że już na święta Mała będzie z nami dzięki czemu nie będę pamiętać o tamtych wydarzeniach

Jakby komuś brakowało ciuszków to jest jakiś weekend z Avantii i -20% w coccodrillo, albo -25% na e-bielizna, -20% intymna.pl jakbyście nowe staniki potrzebowały a swoją drogą jak rozmiary Waszych biustonoszów, mieścicie się w te które kupiłyście do wyprawki?

Mi są ciasne... spłaszczają i im bliżej karmienia tym bardziej boli. Ale noszę drugi dzień, bo wcześniej z bólu nie byłam w stanie niczym sutków nakryć. Ale poczekam jeszcze zanim kupię inny rozmiar, bo na razie chyba jeszcze za wcześnie by mówić o unormowanej laktacji tylko jak 75g ciasny to nie wiem co brać.

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 17:34   #4538
pstryczek84
Zakorzenienie

Soso-widze, ze u Ciebie full wypas

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
no tak 1 dziecko i mowie o tym 500 + maz moj sie informowal kobita stwierdzila ze zalapiemy sie na 500 bo nie przekroczylismy dochodow i zeby zlozyc wniosek i pity i umowy z 2014 nic nie mowila o 2015 chyba ze jakas nie douczona byla no nic w poniedzialek maz pojedzie skladac dokumenty to zobacztmy
My pisLysmy o becikowym, ze u nas nie trzeba bylo zadnych pitkow a u Hosenki tak. I badz tu madry

Stary 2016-11-18, 17:34   #4539
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak a jeszcze dzien sie nie skonczyl, juz mi 2 razy reczniki po kapieli sasiurala bo nie zdazylam pieluchy podsunac dzis to jeszcze przed nami hahahah
Stary 2016-11-18, 17:38   #4540
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiele rzeczy po ciąży mija, ale budyń chyba nie do końca. Nastawiałam pranie i nie mogłam znaleźć swetra, więc nastawiłam bez. Potem poszłam wyrzucać śmieci i znalazłam sweter
A wczoraj, wstyd się przyznać, zgubiłam majtki w łazience, rozebrałam się przed prysznicem, wszystko było tylko gatki gdzieś wcięło. Znalazłam je dziś w szufladzie z kosmetykami
Wybacz ale się uśmiałam ;-)

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
:-D

Stary 2016-11-18, 17:39   #4541
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
a jak a jeszcze dzien sie nie skonczyl, juz mi 2 razy reczniki po kapieli sasiurala bo nie zdazylam pieluchy podsunac dzis to jeszcze przed nami hahahah
Ja syaram sie przy kazdej zmianie podkladac ten podklad na lozko. Zostalo mi tego od groma. Nie raz uratowalo mi to przewijak a jak tylko nie podloze to prawie moge byc pewna ze sie mlody zsika

Stary 2016-11-18, 17:42   #4542
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiele rzeczy po ciąży mija, ale budyń chyba nie do końca. Nastawiałam pranie i nie mogłam znaleźć swetra, więc nastawiłam bez. Potem poszłam wyrzucać śmieci i znalazłam sweter
A wczoraj, wstyd się przyznać, zgubiłam majtki w łazience, rozebrałam się przed prysznicem, wszystko było tylko gatki gdzieś wcięło. Znalazłam je dziś w szufladzie z kosmetykami
Wstyd się przyznać ale ja na przykład zgubiłam wkładkę higieniczną, ubrałam świeżą a potem patrze a w przedpokoju leży Wczoraj na przyklad nie wziełam do usc karty ciązy, gdzie jest potrzebna do uznania ojcostwa, a pralkę czesto nastawiam blednie na dużą bawełnę przez co czekma aż 3,5 godz a z sie wypierze. Mam nadzieje, ze jednak mi to minie potem
Stary 2016-11-18, 17:49   #4543
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie wiem. Wydawało mi się, że trzeba mieć co najmniej 2 dzieci - na drugie i kolejne każdy dostaje, a na pierwsze jeśli nie przekracza się jakiejś tam kwoty.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać ale ja na przykład zgubiłam wkładkę higieniczną, ubrałam świeżą a potem patrze a w przedpokoju leży Wczoraj na przyklad nie wziełam do usc karty ciązy, gdzie jest potrzebna do uznania ojcostwa, a pralkę czesto nastawiam blednie na dużą bawełnę przez co czekma aż 3,5 godz a z sie wypierze. Mam nadzieje, ze jednak mi to minie potem
Spoko, ja kiedyś zgubiłam tampon

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

My pisLysmy o becikowym, ze u nas nie trzeba bylo zadnych pitkow a u Hosenki tak. I badz tu madry
Tak jak pisałam - jakbyśmy mieli tylko po umowie o pracę to bez pitów, a że mieliśmy jeszcze po kilka umów o dzieło, to te pity i same umowy tez mamy przynieść (z 2015 i 2016)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 17:49   #4544
fiii
Rozeznanie

Cytat:
No to nie wiem. Wydawało mi się, że trzeba mieć co najmniej 2 dzieci - na drugie i kolejne każdy dostaje, a na pierwsze jeśli nie przekracza się jakiejś tam kwoty.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

No my właśnie nie przekroczymy tej kwoty dlatego dostaniemy na 1 dziecko bo biorą pod uwagę dochody z 2014 roku

Stary 2016-11-18, 17:51   #4545
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myślałam, że urodziłąś teraz pierwsze dziecko
Czy Ci o becikowe chodzi? Jak się składa po 31.10 to liczą się dochody za 2015 rok. Do tego jak się poprawiła w 2016 roku sytuacja (np. nowa praca, dodatkowe umowy o dzieło itp) to je się też uwzględnia

Pstryczek
Chyba nie pisałam wcześniej: z tymi pitami to w końcu tak nam babka powiedziała, ze jak miało się dochód tylko z umowy o pracę to nie trzeba tego pitu dawać tylko wpisać ile się zarobiło, ale jak były dodatkowo umowy o dzieło i zlecenia (jak u mnie) to trzeba te pity przynieść i same umowy też No i jeszcze umowy podpisane w 2016. Sterta papierów Jak doliczą umowy o dzieło z 2016 to się chyba nie załapiemy na becikowe, bo już bez nich brakowało nam 50zł/os/miesiąc żeby przekroczyć kwotę od której dają becikowe.
Myslę, że może chodziło o 500+ na pierwsze dziecko
Ciekawa jestem jak to u nas bedzie bo z 2014 i 2015 mamy dochody zza granicy i z wielokrotnie przekraczamy ale teraz jestesmy w pl na kuroniówkach. W mopsie uznali, ze nam sie nalezy i dali nam az 4 wnioski. Kosiniakowy, 500+ i jakies dwa jeszcze.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Tak jak pisałam - jakbyśmy mieli tylko po umowie o pracę to bez pitów, a że mieliśmy jeszcze po kilka umów o dzieło, to te pity i same umowy tez mamy przynieść (z 2015 i 2016)
Mam nadzieje, że zgubiony nie w miejscu publicznym
Stary 2016-11-18, 17:53   #4546
jagata
Wtajemniczenie

O kurcze... to mi budyń odszedl. Zwlaszcza dzisiaj jak polozna straszy, ze zoltaczka dziecku sie utrzymuje i trzeba bedzie do szpitala wracac. Powiedziałam jej, że nie jest tak żółty i na pewno sie nie nasila. A ona dalej, ze wg niej tak. Mam ochote jej juz wiecej nie przyjmowac.
A z drugiej strony mowi, ze przy kp zoltaczka wolniej schodzi. No to co ona oczekuje po dwoch dniach od ostatniej wizyty, ze bedzie juz różowy...

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-18, 17:55   #4547
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Myslę, że może chodziło o 500+ na pierwsze dziecko
Ciekawa jestem jak to u nas bedzie bo z 2014 i 2015 mamy dochody zza granicy i z wielokrotnie przekraczamy ale teraz jestesmy w pl na kuroniówkach. W mopsie uznali, ze nam sie nalezy i dali nam az 4 wnioski. Kosiniakowy, 500+ i jakies dwa jeszcze.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Mam nadzieje, że zgubiony nie w miejscu publicznym
No tak, tylko byłam przekonana, że trzeba mieć też chociaż drugie dziecko.
Muszę poczytać bo lubię wiedzieć takie rzeczy

Instagram

Stary 2016-11-18, 17:57   #4548
pstryczek84
Zakorzenienie

A nie na odwrot? Ze przy kp schodzi szybciej???

Stary 2016-11-18, 18:00   #4549
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
O kurcze... to mi budyń odszedl. Zwlaszcza dzisiaj jak polozna straszy, ze zoltaczka dziecku sie utrzymuje i trzeba bedzie do szpitala wracac. Powiedziałam jej, że nie jest tak żółty i na pewno sie nie nasila. A ona dalej, ze wg niej tak. Mam ochote jej juz wiecej nie przyjmowac.
A z drugiej strony mowi, ze przy kp zoltaczka wolniej schodzi. No to co ona oczekuje po dwoch dniach od ostatniej wizyty, ze bedzie juz różowy...

Z tą żółtaczką o tej porze roku jest problem :/ Czatuj na słońce i wychodźcie na spacery.

Instagram

Stary 2016-11-18, 18:01   #4550
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie na odwrot? Ze przy kp schodzi szybciej???
Gdzie nie czytam to pisza, ze kp spowalnia. Jednak tym sie nie przejmuje bo mi to nie przeszkadza. Ona mnie straszy a wszedzie pisza, zeby spokojnie przeczekac i powoli, ale zoltaczka przejdzie.

Stary 2016-11-18, 18:04   #4551
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No my właśnie nie przekroczymy tej kwoty dlatego dostaniemy na 1 dziecko bo biorą pod uwagę dochody z 2014 roku

Rozumiem, tylko miałam na myśli, że mając np. dwójkę na drugie zawsze się "należy" a no pierwsze jak się nie przekroczyło tej kwoty. Dzieci musi być więcej niż 1. Muszę doczytać

Instagram

Stary 2016-11-18, 18:08   #4552
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja syaram sie przy kazdej zmianie podkladac ten podklad na lozko. Zostalo mi tego od groma. Nie raz uratowalo mi to przewijak a jak tylko nie podloze to prawie moge byc pewna ze sie mlody zsika
tez tego uzywam ale nie zawsze mi sie chce podlozyc i pod recznik nie klade po kapieli, obylo sie bez zasiurania
Stary 2016-11-18, 18:09   #4553
fiii
Rozeznanie

Cytat:
No tak, tylko byłam przekonana, że trzeba mieć też chociaż drugie dziecko.
Muszę poczytać bo lubię wiedzieć takie rzeczy
tez tak myslalam znajomi mnie doinformowali

Cytat:
Gdzie nie czytam to pisza, ze kp spowalnia. Jednak tym sie nie przejmuje bo mi to nie przeszkadza. Ona mnie straszy a wszedzie pisza, zeby spokojnie przeczekac i powoli, ale zoltaczka przejdzie.

spowalnia zgadza sie ale nie ma sie co przejmowac moze sie utrzymywac do 3 tygodni jesli nie przejdzie lub zacznie sie nasilac trzeba sie skontaktowac z lekarzem
Stary 2016-11-18, 18:09   #4554
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

moja miala 2tyg lekka
Stary 2016-11-18, 18:32   #4555
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
A ja nadal nie umiem rozróżnić odgłosu kupy od bąków a kup mamy mało, nawet bardzo, więc z każdym większym bąkiem liczę na brudnego pampersa, a tam tylko siku z reguły.

Mi są ciasne... spłaszczają i im bliżej karmienia tym bardziej boli. Ale noszę drugi dzień, bo wcześniej z bólu nie byłam w stanie niczym sutków nakryć. Ale poczekam jeszcze zanim kupię inny rozmiar, bo na razie chyba jeszcze za wcześnie by mówić o unormowanej laktacji tylko jak 75g ciasny to nie wiem co brać.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Znajdziesz spokojnie większy rozmiar ja mam 75j

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Laura wczoraj zrobiła dwojeczke na biały ręcznik...I właśnie tak sobie myślę że mydełkiem go nie zapralam...ciekawe czy poszedł na straty...

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 18:42   #4556
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Nie zniesłam! Odkurzyłam mieszkanie😏 masakra nie jestem w stanie siedzieć w kurzu no way! Ale czuję się całkiem dobrze więc to jedyna dzisiejsza aktywność 😉 mała się weranduje przy otwartym balkonie bo jest takie piękne słońce 😍 na żółtaczkę w sam raz😉

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67662696]Dzień dobry

Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7

Zrobię sobie cappucinko i lecę Was nadrabiać
no to waga pięknie leci

Cytat:
A np. orzechy, czekolada, jajka?? Bo przy Lenie położna zakazała mi takich rzeczy. Tak samo winogron i rodzynek, wiadomo smażeniny ale też tłuszczu w ogóle np. śmietany, wszystko chude i na jogurcie naturalnym, gotowane i duszone. I zgłupiałam teraz jak nawet w poradniku ze szpitala czytam że można wszystko i niedowierzam😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
czekoladę, jajka jem, orzechy w placku jadłam i migdały w rafaello, tłusto raczej nie jem dużo ale kanapki masłem smaruję a naleśniki na oleju smażyłam wszystko zależy jak dziecko toleruje

Cytat:
U mnie już trochę lepiej, zrobiłam sobie placki ziemniaczane na obiad bo stwierdziłam że potem to za tłusto przy kp to ostatnia szansa :P

Też zaraz zabiorę się za sprzątanie i wieczorkiem jedziemy się przejść do galerii ;p pomimo że co roku irytowała mnie atmosfera świąt już w listopadzie to teraz jakbym mogła to byle odciągnąć myśli od ciąży to kupiłabym żywą choinkę i ją ubrała.. no ale nie ma żywych choinek jeszcze haha i by padła do świąt :P

ale są bombki! a to będzie nasza pierwsza prawdziwa choinka na nowym mieszkanku <3 w tamtym roku jeszcze wynajmowaliśmy mieszkanko i nie było gdzie postawić, poza tym dzień przed wigilią poroniłam ciążę to i nie było nastroju.. ;/ cieszę się ogromnie że już na święta Mała będzie z nami dzięki czemu nie będę pamiętać o tamtych wydarzeniach

Jakby komuś brakowało ciuszków to jest jakiś weekend z Avantii i -20% w coccodrillo, albo -25% na e-bielizna, -20% intymna.pl jakbyście nowe staniki potrzebowały a swoją drogą jak rozmiary Waszych biustonoszów, mieścicie się w te które kupiłyście do wyprawki?
kupiłam jakiś jeden do kp z tych tanich ale jest beznadziejny, chodzę w sportowych. I strasznie mnie ucieszyło jak z głupa przymierzyłam ciążowy stanik i jest dobry czyli za bardzo już nie urosłam

Cytat:

Cytat:
super rada

Cytat:
Brawo Wy!
A ja sie przed chwila przestraszylam... odglosu kupy wlasnie wystrzal taki, ze hej! Boje sie zajrzec do pampa
mamy to samo

Cytat:

Mopsy mają jakiś program który pozwala im sprawdzić dochody w bazie danych skarbówki, tylko dla własnej wygody żądają dokumentów choć nie powinni. Tylko danych z bieżącego roku nie mają więc te bieżące umowy za 2016 r. mogą żądać

jestem 2 tygodnie po porodzie i znowu czuję takie bardziej nabrzmiałe piersi, maluch nie jest w stanie wypić do "zera" czy to znaczy że kp się dostosowuje do większego zapotrzebowania malucha czy coś nie tak się dzieje??? (nic nie boli)
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 18:42   #4557
zielinka_87
Zakorzenienie

Dziewczyny, podajecie dzieciom wit K przy kp? Jakie dostalyscie zalecenia? Podobno od wrzesnia weszly jeszcze nowsze ze jesli dziecko dostalo do miesnia po porodzie to juz nie potrzeba.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 18:47   #4558
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podajecie dzieciom wit K przy kp? Jakie dostalyscie zalecenia? Podobno od wrzesnia weszly jeszcze nowsze ze jesli dziecko dostalo do miesnia po porodzie to juz nie potrzeba.
Ja mam zalecenie tylko witamine d podawac.

Stary 2016-11-18, 18:49   #4559
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zalecenie tylko witamine d podawac.

Ok dzieki. Ja tez wlasnie.

Ale wit K zdazylam kupic wiec jesli ktoras z was podaje to chetnie wyślę bi szkoda zeby sie zmarnowala.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 18:55   #4560
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdziesz spokojnie większy rozmiar ja mam 75j
Ile??

ja już wchodzę w mój stary 75c

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości