|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Dziewczyny moglybyscie mi poradzic? Mam pokoj w kolorze fioletu, dwie przeciwlegle sciany sa ciemnofioletowe a dwie pozostale to jasny fiolet. Mam biale rolety w oknach (meble sa stare tak samo dywan-moze bedzie okazja wymienic je w najblizszym czasie) na scianach chcialabym powiesic zdjecie w bialych drewnianych ramkach, łózko ma brzydkie obicie ale niestety musi zostac takie jakie jest dlatego chcialabym kupic jakas narzute tylko nie wiem jaki kolor by pasowal? Myslalam nad biala ale boje sie ze bedzie sie za bardzo brudzic (na lozku sa rozowe poduszki) Z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co w takim razie byś zaproponowała? ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuje za podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Swoje pomysły naniosłam na Twoje zdjecia- zobacz sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
sweetish ja bym to nazwała 'wiejską posiadłością' ale nie mam fajnego zdjęcia do inspiracji. Ale poszukam
![]() [bez złych skojarzeń ze słowem wiejska] mam kilka: nawet sie zielone zalapało ![]() i widac tam fajnie jak mozna laczys stare z nowoczesnym. evuska a stolarkę drzwiowa i schody mozesz przemalować na bialo? [schody bez stopni, tylko szczebelki] A co do reszty to nie mam jeszcze pomyslu, mozesz zamiescic plan? Na pewno sciany i ten pasek, narznik i meble do eliminacji ![]() ![]() Ja bym stol postawila pod oknem, bedzie ladne przedluzenie z kuchni. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-26 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
evuska moim zdaniem też stół pod oknem.
angelkaaa ja pomyślałam o szarości... albo o jakimś ciemnym oliwkowym, jakaś taka zgniła zieleń...? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje Ci bardzo ![]() myslam tez nad jakas limonkowa ale marza mi sie kolorowe poduszki na lozku i chyba wygladaloby to zbyt kolorowo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
Drogie Panie, wszystko fajnie,tylko tak..meble są robione na zamówienie i nie ma możliwości rozstawienia ich, zreszta mój maz nie chce w tym miejscu tv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Raczkowanie
|
Powiem tak... wydaje mi się, że stół na tej ścianie nie będzie praktyczny... będzie stał na drodze ze schodów do kuchni... (takie mam wrażenie patrząc na zdjęcia). Na tym miejscu postawiłabym tv. A stół pod oknem. ( a dzieci i mąż się przyzwyczają ;p
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Ławę bym w ogole zmieniłą na inną(szpeci człe pomieszczenie)... fotele wiklinowe przeniosłabym do innego pomieszczenia, bo też tu nie pasują... *** "szafę ze szklaneczkami" zostaw tam, gdzie jest.. *** Na ścianie , przy ktorej bedzie stał stół powieś obrazek lub kilka takiej samej wielkości. *** Lampę wybierz w kolorze, ktory ma dominować w pokoju. W takim samym kolorze uszyj sobie poduchy na łóżko... *** Nad łóżkiem powiesiłabym jeden wiekszy obraz zamiast tych trzech (te mozesz przeniesc na ścianę przy stole). Pamiętaj jednak, by ramki były tego samego koloru. *** Jesli chodzi o okno to może coś w tym stylu? http://th.interia.pl/40,gb76859b63677453/i905737.jpg Z zasłon w ogole bym zrezygnowała. *** Półeczkę na płyty cd albo wyrzuć albo zmień na inną... ewentualnie pochowaj te płyty do szafek. Moim skromnym zdaniem takie kolekcje nie wyglądają fajnie w salonie. *** Ściany pomalowałabym na TAKI kolor lub TAKI *** Tyle pomysłów jak narazie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lub cos takiego: http://lampadina.com.pl/catalog/product_info.php?products _id=128 Edytowane przez evuska Czas edycji: 2010-03-26 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Parę inspiracji
![]() 1) mogłabyś jako motyw przewodni dodać troszkę różu w tym salonie (ale nieeeeeewiele ![]() albo 2) coś w tym stylu jak na załączniku nr 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
stol przy tej scianie z 'telefonem'zaburzy ciag komunikacyjny do kuchni
Jesli to remont na komunie, to maz nie moze zagrysc zebow na ten telewizor? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
kliwia- zaburzy nie zaburzy...... -jeśli nie chcą stołu przy oknie, to co się tak upierasz?
Wiadomo, że tam byłoby najlepsze miejsce, ale autorka wyraźnie podkreśliła, że trzeba znaleźć inne. evuska Stół ma stanąć w tym pokoju na stałe, czy tylko na czas Komunii? Jeśli tylko na ten jeden dzień to postawiłabym go na środku pokoju (moim zdaniem najprostsze rozwiazanie). ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Apropo Komunii: kilka pomysłów na dekoracje stołu: a) KLIK biel b)KLIK róż c)KLIK błękit ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- angelkaaa - jeśli chodzi o wykłdziny to może coś w tym stylu? a) KLIK /pomarańcz/ b)KLIK /róż~fiolet/ c) KLIK /beż/ d) KLIK /brąz/ Wszystko jednak zalezy od tego, jakiego koloru masz kanapę, zasłony i inne elementy w pokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Raczkowanie
|
sweetish stół ma tam stanac na stałe, myslałam o takim prostym z Ikea, na 4 osoby (to nie telefon tam na ścianie, tylko domofon
![]() Na Komunie to ja cały pokój musze stołami i krzesłami zastawić ![]() hmmm....różowy powiadasz...powiem Ci że nie myślałam o różowym, ale podoba mi się, w sumie to nie wiem dlaczego mam ciagle w głowie zielony, chyba dlatego, ze ten narożnik jest jakis taki pod zieleń kliwia może to i dobrze ,że zaburzy, bo jak narazie to mój syn sie rozpędza za schodów i ląduje pod kwiatkami ![]() tak sobie myslę, ze jest jeszcze opcja żeby szafke przestawic na sciane z domofonem a na jej miejsce postawic stół. zaczyna mi sie podobać całkiem serio pomysł z różem a nawet fioletem na scianie lub dwóch..tylko których? znalazłam tez ciekawą tapetę http://allegro.pl/item970848087_tapety_nowo sc_2011_nowosc_extra_tape ta_hit.html na All. jest jeszcze kilka tapet które mi sie podobają np.http://allegro.pl/item967751217_tape...tapety_bn.html Edytowane przez evuska Czas edycji: 2010-03-27 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, chyba dobrze trafiłam?
![]() Chciałam prosić Was drogie wizażanki o pomoc w urządzeniu pokoju dla dwóch młodych dziewczyn (22-23 lata). Chciałabym żeby pokój był przytulny, w ciepłych barwach. Podoba mi się takie zestawienie kolorów jak w załączniku, szukałam czegoś podobnego ale nie znalazłam wiele. Proszę o pomoc ![]() Załącznik 2983494 Załącznik 2983526
#4579 |
Przyczajenie
|
Witam, ja również potrzebuję pomocy w urządzeniu pokoju. Mój pokoj jest długi i wąski(430x237) przez co cięzko jest ustawić w nim meble tak, żeby uzyskac trochę przestrzeni. Dodatkowym utrudnieniem jest wysokośc pomieszczenia( w najwyższym punkcie-tam gdzie w projekcie ustawiona jest szafa- ma 206cm, w najniższym przy oknie ok.170) załączam zdjęcia z projektu, który zrobiłam żeby mniej więcej przedstawić, jak pokój wygląda. Wstępnie wybrałam też meble:
http://meble.meblopol.pl/p/pl/ft_tdk...ndi_tdk27.html http://meble.meblopol.pl/p/pl/ft_tdb...ndi_tdb95.html w kolorze orzech morgana do tego planuję dokupić szafę narożną i sofę w kolorze beżu. Bardzo proszę o wasze propozycje co do aranżacji tego malutkiego wnętrza ![]() Załącznik 3004378 Załącznik 3004379 Załącznik 3004380 Załącznik 3004381 Edytowane przez miken Czas edycji: 2010-04-04 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny,
będę robić remont pokoju mam już kasę i miałam pomysł, ale po odwiedzeniu kilku sklepów wszystko zaczęło się mieszać:/ co należy wiedzieć o moim pokoju mam meble jeszcze z dziecinstwa:/ zwykla mebloscianka ale nie mam narazie az tyle kasy zeby ja wywalic i kupic cos innego kolor taki jasny drewniany :P w jej sklad wchodzi duza szafa na ubrania, jedna waska wysoka jedna na ksiazki i biurko mam tez łóżko duze czerowne zdjecie tu http://www.abra-meble.pl/sofa_riva,p...2,0,1,2,0.html tylko u mnie poduszki sa w jasnym bezowym kolorze ale to mozna latwo zmienic.... do pomalowania mam w sumie tylko 2 sciany bo jedna jest drewniania a na innej sa okna..... na poczatku mialam koncepcje na elfa swietego mikolaja czyli polaczyc czerowny z zielonym trawowym kolorem....w zalozeniu super by bylo ale nie ma takiej wykladziny nigdzie, jest jasna zielona ale taka sie nie nada do tego chcialam zrobic sciany zielone jasniejsze i czerowne dodatki na scianach.....teraz juz sama nie wiem dzisiaj znowu szukalam wykladziny znalazlam fajna ale czerwona za duzo czerownego ![]() byla jedna ktora przykula moja uwaga.....ciemny fiolet w rozne kolka w kolorach czerownym i szarym super wygladala i byla mega tania..... wiec nie wiem moze to na podloge ale zas jakie sciany do tego.... dziewczyny pomozcie bo jak same widzicie nie jestem zbyt dobra w kabinowaniu ![]() czekam na pomysly a w zalaczniku plan mojego pokoju....planuje nie zmieniac ukladu bo jak na taki pokoj jest to super ulozenie i jest baaardzo przestrzennie dzieki temu ![]() czekam na podpowiedzi bo chcialabym juz zaczac a nie wiem jak:P
#4581 |
Zakorzenienie
|
Tę ścianę drewnianą możesz pomalować na biało akrylem - świetnie wyglądają tak zrobione ściany,
w takim maleńkim pokoiku ciemne kolory jeszcze by go zmniejszyły, proponuję wersję biało-czerwoną. Białe panele na podłogę, białe ściany, czerwona lampa sufitowa i stojąca z czerwonym kloszem, czerwone rolety na okna- firanki i zasłony zmniejszają pokój więc można się ich pozbyć. Osłonki na donice czerwone ![]() ta szafa pod kątem zajmuje dużo miejsca, ja bym ją wyrzuciła i starała się dokupić coś pasującego na wymiar. Lub tą środkową postawić w innym miejscu, tak by ta kopnięta się tam zmieściła ![]() Meble i biurko też można akrylem na biało pomalować. Kanapa jest bardzo ładna i nowoczesna. antyramy na ścianę z fotografiami czarno-białymi. Jakiś niewielki miękki dywanik rzucić na podłogę ![]()
#4582 |
Rozeznanie
|
zapomnialam dodac ze mam psa dlugowlosego ktory najwiecej czasu spedza u mnie w pokoju wiiec panele odpadaja bo kudly beda sie unosic nad ziemia:/ lepiej wykladzina....
dzieki za pomysl i czekam na wiecej ![]()
#4583 |
Zakorzenienie
|
sweetish no przepraszam, ze sugeruje najlepsze rozwiazanie. Bo po co robic cos na odwal sie i byle jak? Wyrazilam swoje zdanie a evuska i tak zrobi jak zechce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz zapytam. Mam drzwi calvados (1 zdj) i panele dąb (2). Jakie kolory ścian i mebli (w kolorze drzwi czy podłóg) pasują do takiego zestawienia? Jeśli chodzi o ściany to najlepiej soczyste kolory, ale niekoniecznie. Z góry dzięki
![]()
#4585 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() od jakiego czasu Was podczytyje a teraz postanowilam Was sie poradzic-moze Wy bedziecie mialy jakies pomysly ![]() za jakis czas czeka mnie i tz'ta remont ale juz myslimy jak by tu sie urzadzic.mieszkanie jest na poddaszu z duzymi skosami. bedziemy remontowac glownie dwa pokoje, w tym z jednego chcemy zrobic kuchnie + pokoj dzienny.wstawie fotki i opisze: 1) pierwsze zdjecia to korytarzyk (1 i 3 foto) i pokoj obecny brata (2). bedzie tu zburzona sciana w strone schowka (tam gdzie jest boazeria) i sciana gdzie sa drzwi. nowa scianka powstanie 1,5 metra dalej-w strone korytarza. tam bedzie wejscie do kuchni (a w kuchini zostana drzwi do schowka) i potem jeszcze jedna scianka (na rzucie mniej wiecej widac)-wejscie do pokoju. pokoj ktory powstanie bedzie mial podobny (a nawet identyczny) ksztalt jak sypialnia-na kolejnych zdjeciach. tyle ze tez pokoj bedzie wiekszy. myslalam zeby w tym pokoju postawic tv (tam gdzie skos) i jakis naroznik gdzie sciana wysoka (na przeciwko, tj.w sypialni szafa) kuchnie przyjdzie facet od mebli projektowac 2) zdjecia 7,8,9 to pokoj obecny (goscinny) tez chce go zmienic. tzn pomalowac na nowo-jakie kolory (braz z ecru)?? tapety? i kupic nowe meble.myslalam zeby w tym pokoju wstawic stol z krzeslami a tv przeniesc do pokoju k.kuchni. bylabym wdzieczna za kazda wskazowke. aha, i chyba w kuchni bedzie wstawione okno dachowe.w pokoju raczej potrzeby nie bedzie Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2010-04-17 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam nadzieję że otrzymam jakieś rady. Otóż po remoncie pokoju otrzymałam dużo większą przestrzeń do zagospodarowania jeśli chodzi o ściany. Przede wszystkim mam jedną dużą pustą ścianę nad łóżkiem, i dwie mniejsze po bokach. Weszłam na ten wątek w poszukiwaniu inspiracji i od razu chce zaznaczyć że lubię ozdabiać swój pokój rzeczami związanymi z moimi pasjami, a nie jakimiś przypadkowymi obrazeczkami w ramkach. Mam zatem mnóstwo plakatów i różnych kolażo-podobnych rzeczy ale zupełnie nie wiem jak je zestawić aby do siebie cokolwiek pasowało. Mam plakaty ukochanych wykonawców, widoków ulubionego miasta Londyn, plakaty z reporodukcjami malarskimi, z tańcem. Największy problem mam z główną dużą scianą bo nie chce np poświęcić jej tylko piosenkarzom, Londynowi czy czemuś innemu - a jak pomieszam to wydaje mi się że będzie za duży misz-masz. Proszę o porady bo ściana naprawdę duża. A co do pozostałyvh - to czy wystarczy jak na każdej scianie dam coś z innej tematyki czy to i tak będzie sprawiać wrażenie chaosu? Jakie mam wyjscie z sytuacji? No i co poza plakatami mogę zrobić ze scianami? Bo jak patrze na zdjęcia tutaj to widze ze tylko albo obrazki albo wzory na scianach. Z góry dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ściany jaśniutki beż a z mocniejszych zieleń tu porady zobacz http://www.dulux.pl/c_cc_questions.html
![]() |
#4589 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, proszę Was bardzo o porade.
Mam prostokątny pokój, dosc dlugi a waski. Na jednej z mniejszych scian są drzwi a na przeciw okno. Chciałabym coś z odcieni fioletu oraz cos jasniejszego do rozjasnienia pokoju. I tu mam problem gdyż nie mogę połączyć kolorów. Nie wiem także jaki kolor na jaką scianę, żeby nie wyszlo za ciemno np ![]() A Wy się na tym znacie ![]() Podoba mi się kolor jagodowy mus oraz śliwka węgierka. Teraz mam problem ktory odcien jako ciemniejszy wybrać oraz jaki jaśniejszy dopasować. ![]() Meble są w kolorze jasnej gruszy.
#4590 |
BAN stały
|
Dziewczyny , maly pokoik ( 4 m / 3 m ) , prostakatny , okno na przeciwko drzwi ( krotsza sciana ) .
Teraz jest filoletowy . Planuje calkowita zmiane kolorystyki , mebli itp . Chcialabym jakis ladny odcien rozu . moze nawet dwa . sama nie wiem . bardzo podoba mi sie tez kolor mietowy, ale chyba go z rozem nie idzie polaczyc w zaden ladny sposob ![]() Poczatkowo chcialam szafe z lustrem , juz miala byc robiona na zamowienie , ale chyba zdecyduje sie na jakas szafe z ikei . Bardzo zalezy mi na bialych meblach . i calosc pokoju zeby byla w wersach roz-biel-czern .Nie wiem co z dodatkami . ![]() Mama ma sklep z firankami i bede miala piekne rozowe ( amarant ) , fantazyjnie zawiazane firanki ![]() ![]() Chcialbym lozko,szafe,komode,toalet ke z lustrem,jakis maly stoliczek i poduchy . nie wiem czy mi sie to wszystko pomiesci nie umiem rozmiescic tych rzeczy . ![]() a moze mi ktos powiedziec jaki to jest kolor scian na zdjeciu ? ![]() ![]() ![]() Załącznik 3046052 Załącznik 3046061 Załącznik 3046062 Załącznik 3046063 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.