METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 09:20   #4561
kanett
Raczkowanie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Dziewczyny moglybyscie mi poradzic? Mam pokoj w kolorze fioletu, dwie przeciwlegle sciany sa ciemnofioletowe a dwie pozostale to jasny fiolet. Mam biale rolety w oknach (meble sa stare tak samo dywan-moze bedzie okazja wymienic je w najblizszym czasie) na scianach chcialabym powiesic zdjecie w bialych drewnianych ramkach, łózko ma brzydkie obicie ale niestety musi zostac takie jakie jest dlatego chcialabym kupic jakas narzute tylko nie wiem jaki kolor by pasowal? Myslalam nad biala ale boje sie ze bedzie sie za bardzo brudzic (na lozku sa rozowe poduszki) Z gory dziekuje
kanett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:40   #4562
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
sweetish tylko taka nowoczesna inspiracja nijak sie ma do tego domu, zwroc uwage na styl schodow i drzwi.
Choc nie powiem inspiracja mi sie bardzo podoba.
Wybacz, ale nie rozumiem....
Co w takim razie byś zaproponowała?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kanett Pokaż wiadomość
Dziewczyny moglybyscie mi poradzic? Mam pokoj w kolorze fioletu, dwie przeciwlegle sciany sa ciemnofioletowe a dwie pozostale to jasny fiolet. Mam biale rolety w oknach (meble sa stare tak samo dywan-moze bedzie okazja wymienic je w najblizszym czasie) na scianach chcialabym powiesic zdjecie w bialych drewnianych ramkach, łózko ma brzydkie obicie ale niestety musi zostac takie jakie jest dlatego chcialabym kupic jakas narzute tylko nie wiem jaki kolor by pasowal? Myslalam nad biala ale boje sie ze bedzie sie za bardzo brudzic (na lozku sa rozowe poduszki) Z gory dziekuje
Proponowałabym beżową narzutę.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:55   #4563
evuska
Raczkowanie

Bardzo dziekuje za podpowiedzii muszę się pochwalić ze o wszystkim o czym piszecie myslałam, tak wiec...kwitek"bidulka" stoi za narożnikiem, ponieważ zaczeła pękać sciana i chcieliśmy tak na szybko czyms to zakryć,dywan ze schodów zniknie całkowicie, jest z nami juz kilka lat, wiem ze wzór jest jaki jest, ale jak sie urządzaliśmy takie były modne, styl schodów i domu, no cóż, czasami finanse nie pozwalaja na szaleństwo.fotele wiklinowe jeszcze troszkę pobędą, ale myśle o kupnie jednego wygodnego fotela (np. w Ikea), dywan na srodek czy pod ławę ?i jeszcze jeden problem..stół taki na 4 osoby, a nad nim lampa, gdzie go najlepiej ustawic?Karnisz planuję kupic taki rurkowy na firanke i zasłone , no i oczywiście juz nie na całą scianę, rolety tez do wymiany, na jaki kolor?
evuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 22:09   #4564
sweetish
Zakorzenienie

Swoje pomysły naniosłam na Twoje zdjecia- zobacz sobie.

Stary 2010-03-26, 05:55   #4565
kliwia
Zakorzenienie

sweetish ja bym to nazwała 'wiejską posiadłością' ale nie mam fajnego zdjęcia do inspiracji. Ale poszukam
[bez złych skojarzeń ze słowem wiejska]
mam kilka:
nawet sie zielone zalapało
i widac tam fajnie jak mozna laczys stare z nowoczesnym.

evuska a stolarkę drzwiowa i schody mozesz przemalować na bialo? [schody bez stopni, tylko szczebelki]
A co do reszty to nie mam jeszcze pomyslu, mozesz zamiescic plan?
Na pewno sciany i ten pasek, narznik i meble do eliminacji do tego oswietlenie

Ja bym stol postawila pod oknem, bedzie ladne przedluzenie z kuchni.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-03-26 o 06:20
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 11:01   #4566
angelkaaa
Przyczajenie

Witam wszystkich mam nadzieję że mi pomożecie. Mam problem z doborem koloru wykładziny do pokoju :/ pokój jest koloru zieleń leszczynowa jak na zdjęciu, meble brązowe z jasnymi elementami. Jakiego koloru wykładzina by pasowała? pomóżcie
angelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 11:57   #4567
eweliinek
Raczkowanie

evuska moim zdaniem też stół pod oknem.

angelkaaa ja pomyślałam o szarości... albo o jakimś ciemnym oliwkowym, jakaś taka zgniła zieleń...?
eweliinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 18:34   #4568
kanett
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Wybacz, ale nie rozumiem....
Co w takim razie byś zaproponowała?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Proponowałabym beżową narzutę.

dziekuje Ci bardzo

myslam tez nad jakas limonkowa ale marza mi sie kolorowe poduszki na lozku i chyba wygladaloby to zbyt kolorowo...
kanett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 18:54   #4569
evuska
Raczkowanie

Drogie Panie, wszystko fajnie,tylko tak..meble są robione na zamówienie i nie ma możliwości rozstawienia ich, zreszta mój maz nie chce w tym miejscu tv zdecydowałam, ze ława pójdzie do przerobienia i bedzie nizsza, jest taka, bo zastepuje stół, jest jeszcze opcja ze szafkę ze szklankami można wywalic i tam wstawic stół....jak proponowałam kiedys ze pod oknem ustawimy stół to wszyscy byli przeciwni(czyli maż i dzieci), szczerze mówiac nie chciałabym przemalowywać drzwi i schodów..może kiedyś później,narazie to taki dosyc szybki remont, bo w maju komunia.A jeszcze jedno a np. stół przy scianie miedzy kuchnią, a drzwiami do pokoju?
Stary 2010-03-26, 20:31   #4570
eweliinek
Raczkowanie

Powiem tak... wydaje mi się, że stół na tej ścianie nie będzie praktyczny... będzie stał na drodze ze schodów do kuchni... (takie mam wrażenie patrząc na zdjęcia). Na tym miejscu postawiłabym tv. A stół pod oknem. ( a dzieci i mąż się przyzwyczają ;p
eweliinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:32   #4571
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evuska Pokaż wiadomość
Drogie Panie, wszystko fajnie,tylko tak..meble są robione na zamówienie i nie ma możliwości rozstawienia ich, zreszta mój maz nie chce w tym miejscu tv zdecydowałam, ze ława pójdzie do przerobienia i bedzie nizsza, jest taka, bo zastepuje stół, jest jeszcze opcja ze szafkę ze szklankami można wywalic i tam wstawic stół....jak proponowałam kiedys ze pod oknem ustawimy stół to wszyscy byli przeciwni(czyli maż i dzieci), szczerze mówiac nie chciałabym przemalowywać drzwi i schodów..może kiedyś później,narazie to taki dosyc szybki remont, bo w maju komunia.A jeszcze jedno a np. stół przy scianie miedzy kuchnią, a drzwiami do pokoju?
***W takim razie stół przy ścianie, na której wisi telefon.
*** Ławę bym w ogole zmieniłą na inną(szpeci człe pomieszczenie)... fotele wiklinowe przeniosłabym do innego pomieszczenia, bo też tu nie pasują...
*** "szafę ze szklaneczkami" zostaw tam, gdzie jest..
*** Na ścianie , przy ktorej bedzie stał stół powieś obrazek lub kilka takiej samej wielkości.
*** Lampę wybierz w kolorze, ktory ma dominować w pokoju. W takim samym kolorze uszyj sobie poduchy na łóżko...
*** Nad łóżkiem powiesiłabym jeden wiekszy obraz zamiast tych trzech (te mozesz przeniesc na ścianę przy stole). Pamiętaj jednak, by ramki były tego samego koloru.
*** Jesli chodzi o okno to może coś w tym stylu?
http://th.interia.pl/40,gb76859b63677453/i905737.jpg
Z zasłon w ogole bym zrezygnowała.
*** Półeczkę na płyty cd albo wyrzuć albo zmień na inną... ewentualnie pochowaj te płyty do szafek. Moim skromnym zdaniem takie kolekcje nie wyglądają fajnie w salonie.
*** Ściany pomalowałabym na TAKI kolor lub TAKI

Tyle pomysłów jak narazie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 21:53   #4572
evuska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
***W takim razie stół przy ścianie, na której wisi telefon.
*** Ławę bym w ogole zmieniłą na inną(szpeci człe pomieszczenie)... fotele wiklinowe przeniosłabym do innego pomieszczenia, bo też tu nie pasują...
*** "szafę ze szklaneczkami" zostaw tam, gdzie jest..
*** Na ścianie , przy ktorej bedzie stał stół powieś obrazek lub kilka takiej samej wielkości.
*** Lampę wybierz w kolorze, ktory ma dominować w pokoju. W takim samym kolorze uszyj sobie poduchy na łóżko...
*** Nad łóżkiem powiesiłabym jeden wiekszy obraz zamiast tych trzech (te mozesz przeniesc na ścianę przy stole). Pamiętaj jednak, by ramki były tego samego koloru.
*** Jesli chodzi o okno to może coś w tym stylu?
http://th.interia.pl/40,gb76859b63677453/i905737.jpg
Z zasłon w ogole bym zrezygnowała.
*** Półeczkę na płyty cd albo wyrzuć albo zmień na inną... ewentualnie pochowaj te płyty do szafek. Moim skromnym zdaniem takie kolekcje nie wyglądają fajnie w salonie.
*** Ściany pomalowałabym na TAKI kolor lub TAKI

Tyle pomysłów jak narazie
Podoba mi sie i powiem że raczej sie zastosuje do twoich rad, tylko...myslałam o innym bardziej intensywnym kolorze, kremowy jest teraz a wczesniej było na biało, półeczka nie ma problemu..wyleci, z ławą chwilowo bedzie problem, a fotele latem powędruja na taras, znalazłam takie dosyć fajne lampy i mozna je zamówić w ciemnej zieleni lub innych kolorach...http://lampadina.com.pl/catalog/prod...roducts_id=165
lub cos takiego: http://lampadina.com.pl/catalog/product_info.php?products _id=128

Edytowane przez evuska
Czas edycji: 2010-03-26 o 22:00
Stary 2010-03-26, 22:07   #4573
sweetish
Zakorzenienie

Parę inspiracji

1) mogłabyś jako motyw przewodni dodać troszkę różu w tym salonie (ale nieeeeeewiele) -tak jak na załaczniku nr 1

albo

2) coś w tym stylu jak na załączniku nr 2

Stary 2010-03-26, 22:15   #4574
sweetish
Zakorzenienie

Mogłabyś też jedną ścianę pomalować na różowy kolor- taki jak na TYM zdjęciu...

Stary 2010-03-27, 05:58   #4575
kliwia
Zakorzenienie

stol przy tej scianie z 'telefonem'zaburzy ciag komunikacyjny do kuchni
Jesli to remont na komunie, to maz nie moze zagrysc zebow na ten telewizor?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 09:16   #4576
sweetish
Zakorzenienie

kliwia- zaburzy nie zaburzy...... -jeśli nie chcą stołu przy oknie, to co się tak upierasz?
Wiadomo, że tam byłoby najlepsze miejsce, ale autorka wyraźnie podkreśliła, że trzeba znaleźć inne.
evuska
Stół ma stanąć w tym pokoju na stałe, czy tylko na czas Komunii? Jeśli tylko na ten jeden dzień to postawiłabym go na środku pokoju (moim zdaniem najprostsze rozwiazanie).

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Apropo Komunii:

kilka pomysłów na dekoracje stołu:
a) KLIK biel
b)KLIK róż
c)KLIK błękit

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

angelkaaa - jeśli chodzi o wykłdziny to może coś w tym stylu?

a) KLIK /pomarańcz/

b)KLIK /róż~fiolet/

c) KLIK /beż/

d) KLIK /brąz/

Wszystko jednak zalezy od tego, jakiego koloru masz kanapę, zasłony i inne elementy w pokoju.

Stary 2010-03-27, 14:50   #4577
evuska
Raczkowanie

sweetish stół ma tam stanac na stałe, myslałam o takim prostym z Ikea, na 4 osoby (to nie telefon tam na ścianie, tylko domofon)uparłam sie z tym stołem bo mnie już "trafia' jak jedzą przy ławie
Na Komunie to ja cały pokój musze stołami i krzesłami zastawić
hmmm....różowy powiadasz...powiem Ci że nie myślałam o różowym, ale podoba mi się, w sumie to nie wiem dlaczego mam ciagle w głowie zielony, chyba dlatego, ze ten narożnik jest jakis taki pod zieleń
kliwia może to i dobrze ,że zaburzy, bo jak narazie to mój syn sie rozpędza za schodów i ląduje pod kwiatkamina kolanach

tak sobie myslę, ze jest jeszcze opcja żeby szafke przestawic na sciane z domofonem a na jej miejsce postawic stół.
zaczyna mi sie podobać całkiem serio pomysł z różem a nawet fioletem na scianie lub dwóch..tylko których? znalazłam tez ciekawą tapetę http://allegro.pl/item970848087_tapety_nowo sc_2011_nowosc_extra_tape ta_hit.html
na All. jest jeszcze kilka tapet które mi sie podobają np.http://allegro.pl/item967751217_tape...tapety_bn.html

Edytowane przez evuska
Czas edycji: 2010-03-27 o 19:18
Stary 2010-03-27, 16:35   #4578
KtosTakiJakTy
Przyczajenie

Question Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Witam, chyba dobrze trafiłam?
Chciałam prosić Was drogie wizażanki o pomoc w urządzeniu pokoju dla dwóch młodych dziewczyn (22-23 lata). Chciałabym żeby pokój był przytulny, w ciepłych barwach. Podoba mi się takie zestawienie kolorów jak w załączniku, szukałam czegoś podobnego ale nie znalazłam wiele. Proszę o pomoc
Załącznik 2983494
Załącznik 2983526
Gołym i wesołym być
KtosTakiJakTy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 13:36   #4579
miken
Przyczajenie

Witam, ja również potrzebuję pomocy w urządzeniu pokoju. Mój pokoj jest długi i wąski(430x237) przez co cięzko jest ustawić w nim meble tak, żeby uzyskac trochę przestrzeni. Dodatkowym utrudnieniem jest wysokośc pomieszczenia( w najwyższym punkcie-tam gdzie w projekcie ustawiona jest szafa- ma 206cm, w najniższym przy oknie ok.170) załączam zdjęcia z projektu, który zrobiłam żeby mniej więcej przedstawić, jak pokój wygląda. Wstępnie wybrałam też meble:
http://meble.meblopol.pl/p/pl/ft_tdk...ndi_tdk27.html
http://meble.meblopol.pl/p/pl/ft_tdb...ndi_tdb95.html
w kolorze orzech morgana do tego planuję dokupić szafę narożną i sofę w kolorze beżu.
Bardzo proszę o wasze propozycje co do aranżacji tego malutkiego wnętrza z góry dziękuję za pomoc.
Załącznik 3004378

Załącznik 3004379

Załącznik 3004380

Załącznik 3004381

Edytowane przez miken
Czas edycji: 2010-04-04 o 13:55
miken jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 18:47   #4580
Madziorek08
Rozeznanie

GG do Madziorek08

cześć dziewczyny,
będę robić remont pokoju mam już kasę i miałam pomysł, ale po odwiedzeniu kilku sklepów wszystko zaczęło się mieszać:/

co należy wiedzieć o moim pokoju
mam meble jeszcze z dziecinstwa:/ zwykla mebloscianka ale nie mam narazie az tyle kasy zeby ja wywalic i kupic cos innego kolor taki jasny drewniany :P w jej sklad wchodzi duza szafa na ubrania, jedna waska wysoka jedna na ksiazki i biurko
mam tez łóżko duze czerowne zdjecie tu http://www.abra-meble.pl/sofa_riva,p...2,0,1,2,0.html tylko u mnie poduszki sa w jasnym bezowym kolorze ale to mozna latwo zmienic....
do pomalowania mam w sumie tylko 2 sciany bo jedna jest drewniania a na innej sa okna.....

na poczatku mialam koncepcje na elfa swietego mikolaja czyli polaczyc czerowny z zielonym trawowym kolorem....w zalozeniu super by bylo ale nie ma takiej wykladziny nigdzie, jest jasna zielona ale taka sie nie nada do tego chcialam zrobic sciany zielone jasniejsze i czerowne dodatki na scianach.....teraz juz sama nie wiem

dzisiaj znowu szukalam wykladziny znalazlam fajna ale czerwona za duzo czerownego wiec odpada

byla jedna ktora przykula moja uwaga.....ciemny fiolet w rozne kolka w kolorach czerownym i szarym super wygladala i byla mega tania..... wiec nie wiem moze to na podloge ale zas jakie sciany do tego....
dziewczyny pomozcie bo jak same widzicie nie jestem zbyt dobra w kabinowaniu

czekam na pomysly a w zalaczniku plan mojego pokoju....planuje nie zmieniac ukladu bo jak na taki pokoj jest to super ulozenie i jest baaardzo przestrzennie dzieki temu
czekam na podpowiedzi bo chcialabym juz zaczac a nie wiem jak:P
Stary 2010-04-06, 19:36   #4581
trojka
Zakorzenienie

Tę ścianę drewnianą możesz pomalować na biało akrylem - świetnie wyglądają tak zrobione ściany,

w takim maleńkim pokoiku ciemne kolory jeszcze by go zmniejszyły, proponuję wersję biało-czerwoną.
Białe panele na podłogę, białe ściany, czerwona lampa sufitowa i stojąca z czerwonym kloszem, czerwone rolety na okna- firanki i zasłony zmniejszają pokój więc można się ich pozbyć. Osłonki na donice czerwone

ta szafa pod kątem zajmuje dużo miejsca, ja bym ją wyrzuciła i starała się dokupić coś pasującego na wymiar. Lub tą środkową postawić w innym miejscu, tak by ta kopnięta się tam zmieściła

Meble i biurko też można akrylem na biało pomalować. Kanapa jest bardzo ładna i nowoczesna.
antyramy na ścianę z fotografiami czarno-białymi.
Jakiś niewielki miękki dywanik rzucić na podłogę

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:44   #4582
Madziorek08
Rozeznanie

GG do Madziorek08

zapomnialam dodac ze mam psa dlugowlosego ktory najwiecej czasu spedza u mnie w pokoju wiiec panele odpadaja bo kudly beda sie unosic nad ziemia:/ lepiej wykladzina....

dzieki za pomysl i czekam na wiecej
Stary 2010-04-07, 06:38   #4583
kliwia
Zakorzenienie

sweetish no przepraszam, ze sugeruje najlepsze rozwiazanie. Bo po co robic cos na odwal sie i byle jak? Wyrazilam swoje zdanie a evuska i tak zrobi jak zechce.

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 18:37   #4584
urwisek
Raczkowanie

Jeszcze raz zapytam. Mam drzwi calvados (1 zdj) i panele dąb (2). Jakie kolory ścian i mebli (w kolorze drzwi czy podłóg) pasują do takiego zestawienia? Jeśli chodzi o ściany to najlepiej soczyste kolory, ale niekoniecznie. Z góry dzięki
Stary 2010-04-17, 10:56   #4585
kalinkap13
Rozeznanie

czesc dziewczyny

od jakiego czasu Was podczytyje a teraz postanowilam Was sie poradzic-moze Wy bedziecie mialy jakies pomysly
za jakis czas czeka mnie i tz'ta remont ale juz myslimy jak by tu sie urzadzic.mieszkanie jest na poddaszu z duzymi skosami. bedziemy remontowac glownie dwa pokoje, w tym z jednego chcemy zrobic kuchnie + pokoj dzienny.wstawie fotki i opisze:

1) pierwsze zdjecia to korytarzyk (1 i 3 foto) i pokoj obecny brata (2). bedzie tu zburzona sciana w strone schowka (tam gdzie jest boazeria) i sciana gdzie sa drzwi. nowa scianka powstanie 1,5 metra dalej-w strone korytarza. tam bedzie wejscie do kuchni (a w kuchini zostana drzwi do schowka) i potem jeszcze jedna scianka (na rzucie mniej wiecej widac)-wejscie do pokoju. pokoj ktory powstanie bedzie mial podobny (a nawet identyczny) ksztalt jak sypialnia-na kolejnych zdjeciach. tyle ze tez pokoj bedzie wiekszy.

myslalam zeby w tym pokoju postawic tv (tam gdzie skos) i jakis naroznik gdzie sciana wysoka (na przeciwko, tj.w sypialni szafa)

kuchnie przyjdzie facet od mebli projektowac

2) zdjecia 7,8,9 to pokoj obecny (goscinny) tez chce go zmienic. tzn pomalowac na nowo-jakie kolory (braz z ecru)?? tapety? i kupic nowe meble.myslalam zeby w tym pokoju wstawic stol z krzeslami a tv przeniesc do pokoju k.kuchni.

bylabym wdzieczna za kazda wskazowke.

aha, i chyba w kuchni bedzie wstawione okno dachowe.w pokoju raczej potrzeby nie bedzie

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2010-04-17 o 11:00
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 23:14   #4586
Amnesti
Raczkowanie

Question Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Mam nadzieję że otrzymam jakieś rady. Otóż po remoncie pokoju otrzymałam dużo większą przestrzeń do zagospodarowania jeśli chodzi o ściany. Przede wszystkim mam jedną dużą pustą ścianę nad łóżkiem, i dwie mniejsze po bokach. Weszłam na ten wątek w poszukiwaniu inspiracji i od razu chce zaznaczyć że lubię ozdabiać swój pokój rzeczami związanymi z moimi pasjami, a nie jakimiś przypadkowymi obrazeczkami w ramkach. Mam zatem mnóstwo plakatów i różnych kolażo-podobnych rzeczy ale zupełnie nie wiem jak je zestawić aby do siebie cokolwiek pasowało. Mam plakaty ukochanych wykonawców, widoków ulubionego miasta Londyn, plakaty z reporodukcjami malarskimi, z tańcem. Największy problem mam z główną dużą scianą bo nie chce np poświęcić jej tylko piosenkarzom, Londynowi czy czemuś innemu - a jak pomieszam to wydaje mi się że będzie za duży misz-masz. Proszę o porady bo ściana naprawdę duża. A co do pozostałyvh - to czy wystarczy jak na każdej scianie dam coś z innej tematyki czy to i tak będzie sprawiać wrażenie chaosu? Jakie mam wyjscie z sytuacji? No i co poza plakatami mogę zrobić ze scianami? Bo jak patrze na zdjęcia tutaj to widze ze tylko albo obrazki albo wzory na scianach. Z góry dziękuje
Amnesti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 23:39   #4587
trojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urwisek Pokaż wiadomość
Jeszcze raz zapytam. Mam drzwi calvados (1 zdj) i panele dąb (2). Jakie kolory ścian i mebli (w kolorze drzwi czy podłóg) pasują do takiego zestawienia? Jeśli chodzi o ściany to najlepiej soczyste kolory, ale niekoniecznie. Z góry dzięki
meble nie w kolorze ścian bo się zlewają wtedy z podłogą, w kolorze drzwi byłyby niezłe

ściany jaśniutki beż a z mocniejszych zieleń
tu porady zobacz http://www.dulux.pl/c_cc_questions.html

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 14:30   #4588
kalinkap13
Rozeznanie

up pomoze ktos?

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 22:25   #4589
MakaronSwiderek
Rozeznanie

Dziewczyny, proszę Was bardzo o porade.
Mam prostokątny pokój, dosc dlugi a waski. Na jednej z mniejszych scian są drzwi a na przeciw okno.
Chciałabym coś z odcieni fioletu oraz cos jasniejszego do rozjasnienia pokoju. I tu mam problem gdyż nie mogę połączyć kolorów.
Nie wiem także jaki kolor na jaką scianę, żeby nie wyszlo za ciemno np
A Wy się na tym znacie
Podoba mi się kolor jagodowy mus oraz śliwka węgierka. Teraz mam problem ktory odcien jako ciemniejszy wybrać oraz jaki jaśniejszy dopasować.
Meble są w kolorze jasnej gruszy.

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 23:18   #4590
EjjSenioritta
BAN stały

Dziewczyny , maly pokoik ( 4 m / 3 m ) , prostakatny , okno na przeciwko drzwi ( krotsza sciana ) .
Teraz jest filoletowy .
Planuje calkowita zmiane kolorystyki , mebli itp .
Chcialabym jakis ladny odcien rozu . moze nawet dwa . sama nie wiem . bardzo podoba mi sie tez kolor mietowy, ale chyba go z rozem nie idzie polaczyc w zaden ladny sposob
Poczatkowo chcialam szafe z lustrem , juz miala byc robiona na zamowienie , ale chyba zdecyduje sie na jakas szafe z ikei . Bardzo zalezy mi na bialych meblach . i calosc pokoju zeby byla w wersach roz-biel-czern .Nie wiem co z dodatkami .
Mama ma sklep z firankami i bede miala piekne rozowe ( amarant ) , fantazyjnie zawiazane firanki , meble biale i teraz nie wiem co z ta czernia , jakie dodatki moga byc czarne ?? meble odpadaja . Lozko chcialam biale tego typu jak na zdjeciu . Calosc chcialabym zeby wygladala podobnie jak tamte na zamieszczonych zdjeciach , tylko wydaje mi sie,ze pokoj ze zdjecia jest wiekszy niz ten moj
Chcialbym lozko,szafe,komode,toalet ke z lustrem,jakis maly stoliczek i poduchy . nie wiem czy mi sie to wszystko pomiesci nie umiem rozmiescic tych rzeczy .

a moze mi ktos powiedziec jaki to jest kolor scian na zdjeciu ? bede wdzieczna na wszelkie sugestie,pomysly,inspirac je,rady,zdjecia

Załącznik 3046052

Załącznik 3046061

Załącznik 3046062

Załącznik 3046063
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości