![]() |
#4561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Pewiem wam szczerze ze endorfiny mnie rozpierają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze mówisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74771581]Wcale nie zwariowałaś!! Dobrze mówisz ![]() ![]() No właśnie, pierwszych. Przy takiej aktywnej czterolatce to za bardzo człowiek nie odpocznie, chociaż nie mam co narzekać, bo jak tylko czuję zmęczenie, idę nynać do sypialni, a mąż się nią zajmuje. Dziewczyny! Godzinę temu wróciłam ze szpitala. Od rana zauważyłam, że po oddaniu moczu na papierze pojawiają się malutkie plamki krwi. Zadzwoniłam do położnej, kazała jechać na pogotowie. A tam szał na ginekologii i porodówce. Lekarza sam mówił, że dzisiaj pacjentek od groma. Na szczęści wszystko w porządku, nie wiadomo skąd te plamki. Chciał mnie zostawić na obserwacji, ale się nie zgodziłam. Doszliśmy do wniosku, że po prostu jakieś naczynka mi po sprzątaniu popękały. Powiedział, że jak coś się będzie działo, natychmiast do szpitala. Zrobił USG , moja Hania waży 1117 g. ;-) Poza tym ostatnie dni to był szał pał. We wtorek wystawiliśmy auto na OLX, w czwartek już sprzedaliśmy, a w piątek kupiliśmy nowe. ;-) Cieszymy się jak dzieci, chociaż mój remont szlag jasny trafił. Z drugiej strony sobie myślę, że i tak doktor kazał leżeć, więc może to i lepiej, bo ja na dupie usiedzieć bym nie mogła przy remoncie. Napiszcie mi, która z Was cierpi na bezsenność, tzn. niby śpię, ale co chwilę się budzę i ciągle jestem przez to zmęczona i rozdrażniona. W ogóle strasznie mi już ciężko i upały mnie wykańczają . Też już tak macie? Może przez to, że mam 11 kg do przodu. Dzisiaj w szpitalu Pani mnie pytała czy jestem już w 9 miesiącu ciąży??? No żesz Ty jak się wkurzyłam. ;-)
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017t
Ja tak na chwilkę i wybaczcie, że tylko o sobie
![]() ![]() Jest super, przyjechałam połowę drogi kierując ![]() ![]() Zjadłam już lody, gofry, pizze, rybki, grilla. Teraz też grilujemy, a mąż robi mi banany w czekoladzje na grillu ![]() Pogoda dopisuje, wygladam jak rak, chociaż leżałam w cieniu to nogi wystawiłam za parasol i mi się łydki spaliły. Po tym czasie twarz, dekolt i łydki mam jak raczek a reszta blada, smaruje się kremem pięćdziesiątką, ale nawet nie wiem kiedy mnie tak złapało. No i cieszę się że wzięliśmy naszą psinkę a nie zostawiliśmy komuś pod opieką ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-06-19 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017t
Cytat:
Ale cudownie! Piękne zdjęcie! Jedz,pij i odpoczywaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74771581] Wcale nie zwariowałaś!! Dobrze mówisz ![]() ![]() [/QUOTE] To fakt - mając w domu już brykające i wieczne pełne energii dziecko ciężko o zwykły odpoczynek - ale jak się zachciało dzieci to się ma ![]() Maluchna dobrze, że sprawdziłaś te plamienia i że to nic groźnego! Odpocznij i się zrelaksuje. Twoja córeczka chodzi do przedszkola? moja tak i wtedy przez te parę godzi staram się "jakoś" wypocząć, choć wiecznie coś robię - jak to w domu - a to pranie, a prasowanie, a to obiad, kwiaty w ogrodzie i dzień mija a wieczorem zasypiam o 21 razem z moją małą. Tylko że też nie śpię za dobrze - znaczy śpię tak do o. 3 a potem już nie bardzo.. więc rano jestem jak zombie ![]() Marta piękne zdjęcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zadomowienie
|
Marta miłego wypoczynku! Zasługujesz na pełen relaks.
Anitaxas tak, Ola chodzi do przedszkola, chociaż w tym tygodniu zatrzymałam ją w domu, bo w piątek jedziemy na testy alergiczne i nie chcę, żeby jakiegoś wirusa załapała. Już dwa razy wizytę przekładałam, bo chora była. Zdycham dziewczyny. U nas 30 stopni. Powiesiłam tylko dzieci we ciuszki i siedzę a muszę jeszcze obiad zrobić, ale dzisiaj skromnie: naleśniki z dżemem.
#4568 |
Wtajemniczenie
|
Marta - zaaaazdrooo milion!
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie z kolei endorfiny coś się ostatnio wyciszyły...i do głosu dochodzą jakieś dziwne, niefajne emocje, obawy... Czytam na grupie na fb i jeszcze na innym forum, że dziewczyny mają przeróżne problemy, szpital etc. Mnie się nic nie dzieje, a zamiast się cieszyć, to się zamartwiam i zastanawiam, czy tak będzie do końca, czy uda mi się bezproblemowo wszystko dokończyć... Z racji mojego zawodu zaczynam też myśleć o tym, czy dziecko będzie zdrowe, bez żadnych dysfunkcji czy zaburzeń, a co by było gdyby... I czy uda mi się wychować moje dziecko tak, żeby wyrosło na fajnego, mądrego człowieka - na co dzień widzę tylu nieudolnych wychowawczo rodziców... Normalnie takie łapię rozkminki że szok! Nie wiem skąd się to bierze i dlaczego właśnie teraz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem Ci szczerze ze tez tak dzisiaj sobie myślałam ze teraz jestem w takiej super formie psychicznej i fizycznej i ze porodem to w sumie sie nie martwię bo rodzę w prywatnym szpitalu wiec bedzie pięknie, czysto, sympatycznie ale boje sie tego ze wrócę do domu i moge sie nie czuć najlepiej a jak nie daj Boże włączy mi sie jakiś babyblues??? Tego sie boje najbardziej ze zamiast sie cieszyć sfiksuję ... tez macie takie myśli? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Ja boje sie troche czasu po porodzie- ze bedziemy niewyspani, zli, rozczarowani, i ze to odbije sie na zwiazku i na dziecku. Zwlaszcza, ze macierzynskiego mam tylko 3 miesiace, a potem trzeba bedzie laczyc wychowanie z praca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | ||
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74733956]Ja mam do tego szpitala 77km... jak nie zdążymy to pojedziemy do tego w moim mieście. (...) Ale wybrałam ten prywatny, ma bardzo dobre opinie i pod względem "ładności"
![]() Można sobie też wykupić salę poporodową jednoosobową, w której można cały czas być z partnerem.[/QUOTE]Ja też się nastawiam na niepubliczny o podobnym standardzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bezsenność to może nie, ale ciężko znaleźć mi w nocy dogodną pozycję, więc też się wybudzam i wiercę - denerwuje mnie to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też bym gdzieś pojechała ![]() ![]() usagisama, świetne wieści! ![]() ![]() Ja dziś wybrałam położną środowiskową, mąż skręcił łóżeczko - coś się dzieje ![]() Jutro mam wreszcie wizytę, nie mogę się doczekać ![]() No i w czwartek może wreszcie zacznę "przeszkalać" moją zastępczynię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
Maluchna, gratuluję nowego zakupu i życzę zdrówka. A z Hani juz kawał babki
![]() Marta, zazdroszcze ![]() Te upały to masakra, mi juz tak ciężko oddychać. Madziek, też mam czasem takie życiowe rozkminy, jak to będzie, czy podołam. To chyba normalne, przed nami nowa rola. Każdy mi powtarza, ze będę najlepszą matką dla swojego dziecka. Agnieszka, tez się martwie tym, że młody będzie ciągle płakał a ja będę ręce rozkładać z bezradnosci. Ale damy radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
W tym naszym prywatnym szpitalu ma sie położna dla siebie tzn na cały czas porodu i pierwsze godziny po a potem są położne "dochodzące". No i super jest to ze mamy sale tylko dla siebie i ze mąż moze nocować, ma swoje łóżko i normalnie dostaje posiłki - to jest dla mnie super opcja bo nie wiem czy sama po porodzie dałabym rade zajmować sie dzidziusiem... Trzymam kciuki za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 89Otojestkasia Czas edycji: 2017-06-20 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj na szkole rodzenia m.in. o cesarskim cięciu.
Tylko upewniłam się w przekonaniu że za wszelką cenę będę się starała rodzić naturalnie, bardzo się boję cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też planuję rodzic w prywatnej klinice, ale tak dobrze to nie ma. Tyle się nasluchalam o szpitalach w moim mieście, że na 80% prywatnie. Przy piwrwszym Dziecku chcę mieć pomoc przy dostawieniu do piersi, wsparcie laktacyjne i w ogóle polozna zainteresowana tematem. W jednym ze szpitali w moim miescie jest tylko killa sal mama + dziecko, a cześć dzieci jest oddzielnie i nie można ich wynosić z sali, przynosić do łóżka. Trzeba więc latać na karmienie, a po cc to raczej ciężko, wiec mm idzie w ruch. Dzieci płaczą niemiłosiernie. Mam świeże info, bo koleżanka rodziła. Ja się pytam gdzie te całe standardy okołoporodowe.?? [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74818216]Dzisiaj na szkole rodzenia m.in. o cesarskim cięciu. Tylko upewniłam się w przekonaniu że za wszelką cenę będę się starała rodzić naturalnie, bardzo się boję cc ![]() Też się boję. Jednego i drugiego 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie luksusy tylko w Łodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wczoraj się go pytałam czy będzie cały czas ![]() A jeśli mam być sama przez pół dnia to wolę być z jakąś koleżanką, może jakaś przyjaźń się nawiąże ![]() Ej ej, w Katowicach też nie najgorzej ![]() Mam nadzieję że potwierdzę dobre opinie we wrześniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agnieszka tylko 3 miesiące macierzyńskiego - strasznie krótko. Kurcze to taki maluszek jest przecież.. nie za fajny ten system pod tym względem macie. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74825956] A jeśli mam być sama przez pół dnia to wolę być z jakąś koleżanką, może jakaś przyjaźń się nawiąże ![]() [/QUOTE] Ja po pierwszym porodzie miałam jednoosobową sale. W szpitalu spędziłam 6 dni i fakt - chwilami brakowało kogoś żeby sobie tak po prostu pogadać. Wiadomo przychodził mąż i na kilka chwil siostra czy mama, ale jednak przez większość doby jest samemu. Co ma i plusy i minusy. Nigdy nie wiadomo na jaką współlokatorkę trafisz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Konto usunięte
|
No to też prawda
![]() Ja wczoraj się trochę wystraszyłam na sr jak położna opowiadała o baby bluesie, depresji poporodowej i co najgorsze psychozie... Przestraszyłam się bo nie mamy wpływu na to, mózg jest taki skomplilowany ![]() I też zaczęłam mieć obawy że mimo radości z wyczekiwanego synusia będzie płacz z niewiadomo jakiego powodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziopeczki! Miałam dawać znać, to daję - byłam wczoraj na pierwszej wizycie i gina, widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. W poniedziałek jestem umówiona na serduszko
![]() Ja wczoraj złapałam taką rozkminę (wiem, że jest wcześnie na takie przemyslenia, nie wiem, skąd mi się to wzięło...) czy dam radę wychować tego Malucha, czy sobie poradzę z porodem (mąż mówi, że miliardy kobiet sobie radzą, to ja nie dam rady? A mimo wszystko gdzieś tam mnie to przeraża...), że nie będę potrafiła sprostać obowiązkom matki... Także łączę się z Wami w bólu, choć w głebi serca wiem, że będzie wszystko dobrze ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myslę że każda z nas prędzej czy później będzie miała takie obawy. Ale damy radę! Wszystkie bez wyjątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
![]() czy któraś z was ma taki problem jak przepuklina pod pępkiem? próbowałam znaleźć w tym wątku przez wyszukiwarkę ale chyba nie działa ![]() ![]() piszcie jeśli któraś miała tak samo
![]() |
#4584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Raczkowanie
|
Oj tak, a jeszcze tyyyle przed nami...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74825956] Ej ej, w Katowicach też nie najgorzej ![]() Mam nadzieję że potwierdzę dobre opinie we wrześniu ![]() ![]() ![]() Chyba każda z nas ma jakieś obawy... większe czy mniejsze - ja na razie staram się nie rozmyślać za dużo ![]() Jutro mamy szkołę rodzenia, będzie temat obecności i roli ojca przy porodzie ![]() ![]() ![]() Dzisiejsza wizyta bardzo miła... wyniki w porządku, generalnie wszystko OK, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W Łódzkiej Profamili babyboom nie istnieje ponieważ nie ma kontraktu z NFZ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
Czy u was tez tak goraco? U mnie 28 stopni w cieniu. W dzien przesiedze w biurze w klimatyzacji, ale wieczorem ten upal wcale sie nie zmniejsza, o 19 ma byc wciaz 31 stopni. Pierwszy raz myslalam dzis, ze nie dajade rowerem do pracy, bo o 8:30 rano juz bylo niesamowicie upalnie a musialam pedalowac pod gorke na moscie.
Ciezko mi sie spalo w nocy, budzilam sie wielokrotnie- a i tak mam szczescie, bo mieszkania na parterze z sypialnia od wschodu. Jakies tricki na upal? Myslicie, ze wystawienie miski z kostkami lodu by cos pomoglo? Albo zasloniecie okien? (mam rolety, ale biale). Do plazy mamy tylko 25 km, ale w ogole nie chce tam jechac- za malo cienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
U mnie (dolnośląskie) masakra. Mam wrażenie że jest 50 stopni. Pojechałam do sklepu i wróciłam mokra. Nic dzisiaj nie robię. Mam w nosie. Dobrze że nas teść na obiad zaprosił, to i gotowanie mam z głowy.
#4590 |
Rozeznanie
|
U nas w Lodzi tez tropiki... niestety musiałam wybrać sie do centrum pozałatwiać papiery, odebrać faktury itp i rozpływam sie ... a jeszcze na 17:00 mamy obiad ze znajomymi a do tego w przyszła sobotę wesele a ja nie mam sukienki... i nic mi sie nie podoba...na szczęście chociaż na poprawiny juz kupiłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.