![]() |
#4561 |
Moderator
|
Dot.: Żony 2015 część 14
obiad- tż zjadł rozmrożonego meksyka, ja rosół bo wczoraj ugotowałam...
#4562 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj rozczajałam ekspress, posprzatałam, częściowo przygotowałam jedzenie dla TŻ. Jak wrócimy z baletu to skończę. Aa po drodze jeszcze goście byli. Dzień zleciał nie wiem kiedy.
Jutro mam wolne przed południe i się zastanawiam czy nie uderzyć do fryzjera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
... choć nie Westwood
|
Też przebimbalam prawie cały dzień, ale tez mam @ i też już miałam potrzebę leżenia w łóżku. Zresztą mówię sobie, że musiałam odpocząć, bo czeka mnie cały tydzień wstawania o 4 i już widzę te piękne wory pod oczami :d starość <3
![]() |
#4564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do TM to ja mam akurat podobne wrażenie, co mnie karmią czymkolwiek z TM to masakra. Moje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
U nas druga część niedzieli leniwa, ale w dobrym znaczeniu.
![]() Za oknem kurzył śnieg, prawie cały dzień, także pogoda nie sprzyjała niczemu innemu.
#4566 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;82264361]Twoj Tż zmienia prace? Bedzie mial blizej?
Co do TM to ja mam akurat podobne wrażenie, co mnie karmią czymkolwiek z TM to masakra. Moje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Bo jak się czyta przepisy tm to wiadomo że się sałatki z kapusty nie zrobi tylko coś czego normalnie się nie robi i wjeżdża pizza, knedliczki, sosy, ciasta i inne cuda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Żony 2015 część 14
Cytat:
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;82264361]Twoj Tż zmienia prace? Bedzie mial blizej? Co do TM to ja mam akurat podobne wrażenie, co mnie karmią czymkolwiek z TM to masakra. Moje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No nie wiem, ja tam żadnych knedli ani klusek nie robię ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jestem z TM mega zadowolona i powoli odzyskuje smak (kilka przepisów mi mie podeszło jak osławiony kurczak w sosie brzoskwiniowym), tzn są rzeczy które mi smakują, a ostatnio było o to trudno. Generalnie uważam ze teraz jemy zdrowiej i nie kupuje praktycznie żadnych gotowych rzeczy. Tak Istapp, zmienia prace, wraca do starej firmy ale na dg bo od wprowadzenia zmian w styczniu bardziej Mu się to opłaca. Nie będzie miał bliżej, tez w Krakowie. Był na kilku rozmowach w Kato ale no niestety, nigdzie Mu nie dadzą tyle co w Krakowie, nawet po odjęciu kosztu za benzynę. Kato pod względem branży IT wypada dość słabo, przynajmniej wg Tzta, ja się tam nie znam specjalnie ![]() Ide myć pedzle, pluskać się i spać żeby być wypoczęta jutro do nowej robo ![]() Dokumentów nadal nie znalazłam mimo zrobienia porządków w całym mieszkaniu i w każdej szafce :/ będę musiała napisać maile z prośba o wysłanie duplikatów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2018-03-18 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4569 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak mi ktoś zrobi pokaz fit gotowania to wezme ![]() Cytat:
Jednak w IT lepiej z tymi zmianami, u tż zakazy konkurencji, krzywo patrzą jak by tak zmieniac inwracac do firmy. a nasz znajomy w IT z projektu na projekt zmienia firme i to normalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
na przekór do celu
|
Juleczku, dopiero po haśle "lidlomix" domyśliłam się co to TM
![]() Wcześniej myślałam, że to jakaś sieciówka z jedzeniem. Bez komentarza, idę spać ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Żony 2015 część 14
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;82267451]pewno tak jest.... ale ja takich rzeczy nie robie a namawiają mmie zebym kupila takimi potrawami. zresztą jak na święta 7 doroslych osób i 9 największych blach ciasta. Jedna osoba byla w gosci...
![]() jak mi ktoś zrobi pokaz fit gotowania to wezme ![]() Kurcze, ale mowisz o tych zmianach co rzad wprowadzil? To weszło? bo u tżta w pracy w ogole nie ma problemu, mowią że nic sie nie zmienia, bo tego jeszcze nie ma. I po staremu wszystko. czy to jakieś wewnetrzne zmiany? Jednak w IT lepiej z tymi zmianami, u tż zakazy konkurencji, krzywo patrzą jak by tak zmieniac inwracac do firmy. a nasz znajomy w IT z projektu na projekt zmienia firme i to normalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Chodzi o jakieś koszty autorskie czy coś takiego. Firma mogła płacić niższe podatki dzięki tym kosztom czy jakoś tak, a teraz nie mogą. Dodatkowo jakiś maksymalny limit zusu maja znieść w przyszłym roku. Nie znam szczegółów dokładnie. . Poprzednia firma sama zadzwoniła do Tzta po wprowadzeniu tych zmian z propozycja dg, a ze akurat w tej firmie On ma bardzo dobre papiery wiec cieszą się, ze wraca. Tz tez się cieszy bo lubił prace tam. Dla mnie to jest jakiś kosmos wszystko i nawet nie próbuje tego zrozumieć xD ja tylko znam nazwę firmy w jakieś Tz pracuje a jak ktoś się zapyta czym się dokładnie zajmuje to nawet nie jestem w stanie powtórzyć ![]() A jeszcze odnośnie TM, przed pokazem babka się mnie zapytała na czym nam najbardziej zależy jeśli chodzi o TM. No to jej powiedziałam ze o czas i żeby jedzenie było zdrowe. I ten pokaz co nam robiła to pokazała właśnie jak te wszystkie rzeczy zamienić na fit, ze zamiast śmietany jogurt itd. No najmniej na pokazie fit były bułeczki i masło, a cała reszta czyli zupa, drugie danie, sok, lody i pasta z fig były właśnie fit i wszystkim mega smakowało ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2018-03-18 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Moderator
|
Pysia- tylko te soki to wcale takie fit nie są
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Żony 2015 część 14
Cytat:
Wiem ze to nie do końca takie super, ale i tak dla nas to jest duży krok w przód. Soki nas ratują przed rzuceniem się na słodkie. Poza tym akurat pomarańcza, cytryna i grejfrut nie są najsłodszymi owocami na świecie, a w zasadzie tylko z tego robię sok bo te owoce lubimy najbardziej. A co do śmietany uwierz, w TM jest tyle tej śmietany ze nie wyszło by to na dobre ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2018-03-18 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
... choć nie Westwood
|
Dzień dobry. Jest 4.
Pysia, powodzenia! ![]() [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;82267451]pewno tak jest.... ale ja takich rzeczy nie robie a namawiają mmie zebym kupila takimi potrawami. zresztą jak na święta 7 doroslych osób i 9 największych blach ciasta. Jedna osoba byla w gosci... ![]() jak mi ktoś zrobi pokaz fit gotowania to wezme ![]() Kurcze, ale mowisz o tych zmianach co rzad wprowadzil? To weszło? bo u tżta w pracy w ogole nie ma problemu, mowią że nic sie nie zmienia, bo tego jeszcze nie ma. I po staremu wszystko. czy to jakieś wewnetrzne zmiany? Jednak w IT lepiej z tymi zmianami, u tż zakazy konkurencji, krzywo patrzą jak by tak zmieniac inwracac do firmy. a nasz znajomy w IT z projektu na projekt zmienia firme i to normalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja też nie wiem czy coś w końcu weszlo?
![]() |
#4575 | |
Moderator
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4576 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Aplikacja na termomixa że się wrzuca przepisy? ![]() Jestem zdziwiona jak pani Solska zmywarką ![]() Dzisiaj Ikea, lekarz i 66 urodziny dziadka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
... choć nie Westwood
|
Droga do pracy biała... Trzeci świat :/
IMG_20180319_053718.jpg Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pysia brzmi super ![]() Mam też by się przydało coś zmienić w jedzeniu. Bo obydwoje mamy lekkie brzuszki - no ja nie wiem z czego ![]() Pierwsze co to ograniczylismy chipsy (przede wszystkim ja) teraz tylko sa na jakis imprezach (czyt. Ostatnia była w lutym)- niezbyt pomogło. Sałatki do pracy - też nie Rygor braku kupowania jedzenia w sklepie podczas pracy typu drożdżówka itp - też nie Także ten. Trzeba sie chyba za to zabrać i to bardzo porządnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Moderator
|
Teraz jest tak, że jak przekroczysz 30-krotność średniego wynagrodzenia (w tym roku to ok. 133 tys), to przestają pobierać składkę emerytalną i rentową. Od stycznia 2019 znoszą to i podstawa ubezpieczenia emerytalnego i rentowego nie będzie ograniczona.
#4580 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4582 |
Moderator
|
W tym roku jest jeszcze tak, że jak przekroczysz te 133 tysiące (bez różnicy czy jednorazowo czy narastająco) potrącają Ci tylko składkę chorobową ale już bez emerytalnej i rentowej. Oczywiście podstawa na zdrowotne jest wtedy wyższa.
Od przyszłego roku niezależnie ile zarobisz, zawsze będą potrącać wszystkie składniki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4583 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Ja nie ogarniam już tego :d
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
#4585 |
... choć nie Westwood
|
Ja powiem tylko jedno. Jak wejdą te zmiany w kp to chyba będę szukać lepszego życia za granicą
![]()
![]() |
#4586 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Czy kiedyś zaproponują jakąś zmianę która mi się spodoba?
Co do tm to wg mnie nie ma znaczenia czy tm czy lidlomix. Serio. Jedno i to samo urządzenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już w necie miałam szukać jaka to dieta jest ![]() Cytat:
![]() Co do jedzenia to TŻ ma sporą nadwagę i kiepskie wyniki. Na urodziny dostał opiekę dietetyka na 2 mies. i teraz właśnie zaczął. Mamy jadłospis na pierwszy tydzień. Ja cześć z tych rzeczy też będę jadła bo nie będę gotowała 2 razy, a poza tym ja często jem gotowe itd, albo nie jem w ogóle. Najlepsze jest to że wyniki TŻ wedlug dietetyk masakrycznie złe, ale potrwało zanim jadłospis dała. Oczywiście poszedł też do lekarza. Najważniejsze, że chce o siebie zadbać. Ja dzisiaj jeszcze wolne. Zaraz jakaś kawa z nowego ekspresu i działam. W sobotę wieczorem sprzątałam, a wczoraj jak zaświecił słońce to masakra jaki kurz. Cały czas liczę na to, że to przez metraż i że w domu kurz będzie się na większej powierzchni rozkładał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod względem samego urządzenia nie, ale już aplikacja i synchronizacja jej z TM dla mnie to mistrz. Właśnie całe te Cookidoo Cook Kay, a tego w Lidlomixie nie uświadcze. Bez tego dla mnie by to było jak no może trochę bardziej niezwykły robot kuchenny xD No ale ja uwielbiam takie technologiczne nowinki. [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;82269221]Hej ![]() Aplikacja na termomixa że się wrzuca przepisy? ![]() Jestem zdziwiona jak pani Solska zmywarką ![]() Dzisiaj Ikea, lekarz i 66 urodziny dziadka ![]() No ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam brzuszka u Ciebie nie widziałam ![]() Cytat:
Ja tez nie ![]() Jadę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.