Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-20, 20:56   #4561
Nicole03
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Na fb dziewczyna wystawiła dzisiaj zdjecie synka urodzonego w 27 tyg. Teraz jest 19 dni po cc i maly stabilny. Taka kruszynka biedna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 20:58   #4562
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Ojezu Oleg? Nawet nie Olek? Ja nie rozumiem takich ludzi. Biedne te dzieci beda. Moja jedna klientka ma Bryanka.....

Też byłam w szoku, myślałam że zrobiła literówkę jak ta druga przy Hanie no ale wygląda na to, że nie. Śmiałam się z tż że w takim razie musimy dać na imię Mara, bo Maria to zbyt zwykłe...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Na fb dziewczyna wystawiła dzisiaj zdjecie synka urodzonego w 27 tyg. Teraz jest 19 dni po cc i maly stabilny. Taka kruszynka biedna.

Widziałam! Nawet mężowi pokazywałam to maleństwo

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 21:01   #4563
Nicole03
Rozeznanie

Pierwsze co jak przeczytalam Hana to mi sie Hanna- Barbera skojarzyła 🙈🙈

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Też byłam w szoku, myślałam że zrobiła literówkę jak ta druga przy Hanie no ale wygląda na to, że nie. Śmiałam się z tż że w takim razie musimy dać na imię Mara, bo Maria to zbyt zwykłe...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Az niesamowite ze medycyna jest w stanie takie maluszki ratować .

Stary 2018-06-20, 21:02   #4564
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:

Bo Oleg to rosyjskie 🤣 moze Mundial daje znac o sobie
To ja jestem ale niemodna, bo moj bedzie Aleksander

Apropos literowek, to wczoraj jedna pani napisala do mnie czy sa miejsca w salonie na żęsy......trzy razy czytalam i nie moglam skumac o co chodzi

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 21:03   #4565
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Ja mysle, ze on sie stresowal tez tym naciskaniem na brzuch. Byl wczoraj naprawde mocno niespokojny caly dzien. Dzis juz wszystko wrocilo do normy. Cieszw sie, bo sie troche martwilam.
Tz sie smieje, ze caly czas lulany i glaskany przez mamusie, a tu go ktos nagle ugniata
Tu ponoc chodzi o fale ultradzwiekowe, ktore mozg plodu odbiera. Ja jestem po fizyce-akustyce i troche mnie to zaiteresowalo, sprawdze to.
Jest to mozliwe bo mozg odbiera tego typu fale. Ja po studiach pracowalam krotko w szpitalu przy badaniach przesiewowych noworodkow i przy badaniu fala v mozgu. To badanie bylo kropka nad i czy ktos ma raka mozgu.

Corka tz zaczyna fochy strzelac, dzis powiedziala mu, ze ona nie chce przyjechac do tz na wakacje( ma zasadzony tydz), bo tata oglada mecze i ze mna rozmawia i ona sie nudzi.
Miala byc od ndz do czw u tz mamy, potem od czw do ndz u nas, ale obrazila sie na niego. Ja juz sie boje co bedzie jak Aleks sie urodzi....

A jesli chodzi o coreczke klientki to jest zdrowa. Miala duzo szczescia. 2 mc byla w szpitalu by nabrac wagi do 2 kg.

Chloe (pewnie pisalas, przepraszam) ile ta córka tzta ma lat. Po tym co opowiadasz to widzę mocno rozkapryszona nastolatke, która bardzo dobrze wie co mówić i robić żeby bylo tak jak ona chce...
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 21:04   #4566
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Bo Oleg to rosyjskie 🤣 moze Mundial daje znac o sobie
To ja jestem ale niemodna, bo moj bedzie Aleksander

Apropos literowek, to wczoraj jedna pani napisala do mnie czy sa miejsca w salonie na żęsy......trzy razy czytalam i nie moglam skumac o co chodzi

Żęsy nie przebija Pani która oferowała fręcz 😂😂😂 Myślałam ze to jakas nowa technika😂😂😂

Stary 2018-06-20, 21:07   #4567
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Emcia daj koniecznie znać!

Ludzie mnie zadziwiają doborem imion (w bliskim otoczeniu). U jednej zamiast Hanny jest Hana, bo to brzmi mniej pospolicie. U drugiej Oleg, bo zwykły Aleksander to chyba passe.

Hana Solo - pierwsze skojarzenie
A Oleg to nie rosyjskie imię? W sumie Borysa i Igora dość często się spotyka, to czemu nie Oleg. Mnie chyba bardziej mierzi Brajan i Kewin.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 21:10   #4568
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Hana Solo - pierwsze skojarzenie
A Oleg to nie rosyjskie imię? W sumie Borysa i Igora dość często się spotyka, to czemu nie Oleg. Mnie chyba bardziej mierzi Brajan i Kewin.
Może i rosyjskie ale moje pierwsze skojarzenie to Oleg - napaleniec z serialu Dwie Spłukane Dziewczyny na Comedy Central

I tak każdy zawoła na niego Olek a na Hanę- Hania, a tłumacz Pani w urzędzie że to jest poprawnie zapisane imię

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 21:15   #4569
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Chloe (pewnie pisalas, przepraszam) ile ta córka tzta ma lat. Po tym co opowiadasz to widzę mocno rozkapryszona nastolatke, która bardzo dobrze wie co mówić i robić żeby bylo tak jak ona chce...
No on juz sie tez wkurza, widzi to, taki plus. Ma niecale 12 lat. Ale zachowuje sie czasami jak 6 latka.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Żęsy nie przebija Pani która oferowała fręcz Myślałam ze to jakas nowa technika

Ahahahahaha!!!!! Mistrz!!!!!!! Padlam

Ja widzialam na lawce, swierzo malowane raz 🤣

Stary 2018-06-20, 21:20   #4570
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
No on juz sie tez wkurza, widzi to, taki plus. Ma niecale 12 lat. Ale zachowuje sie czasami jak 6 latka.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Ahahahahaha!!!!! Mistrz!!!!!!! Padlam

Ja widzialam na lawce, swierzo malowane raz 🤣

No jak swierzo to trzeba uwarzać i nie siadać bo morzna sie pszyklejić i jusz nie wstać 😂😂😂

Stary 2018-06-20, 22:02   #4571
limonka84
limonka84

Hej dziewczyny! Ale dziś się rozpisałyście przeczytałam, ale nie dam rady odnieść się do wszystkich postów.

Aniu dobrze, że to fałszywy alarm, słuszna decyzja o zmianie lekarza!
Gratuluję udanych wizyt! dzieciaczki coraz większe już mojego przegoniły.
Byłam dziś na wizycie u nowej ginekolog, zrobiła bardzo dobre wrażenie. Wszystko jest w porządku z maluchem, waży 2200 (33t4d). Czyli w 10 dni przybrał tylko 100g, ale lekarka powiedziała, że teraz jest w normie. Szyjka twarda i zamknięta, ale skróciła się i obecnie ma 30mm. Dostaliśmy zdjęcie z usg, jest trochę niewyraźne, ale mnie bardzo rozczuliło, później może wstawię.

Miałam też ktg i okazało się, że miałam skurcze czułam wprawdzie, że coś się dzieje w trakcie, ale myślałam, że maluch się tak wypina po prostu. Ginekolog zaleciła brać aspargin 3x2 tabletki przez kolejne dwa tygodnie.

Stella - proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 04.07.2018 dzięki!

Byłam też dziś zrobić sobie zabieg na stopy dedykowany dla kobitek w ciąży pełen relaks... należało mi się po dentyście a później dokończyłam pakować torbę na jutro. Rano jadę do szpitala, pielęgniarka poradziła mi żeby nie brać nic swojego do jedzenia, bo podobno kobietki z cukrzycą mają zapewnioną odpowiednią dietę... okaże się jutro
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-20, 22:10   #4572
sylwia1906
Zadomowienie

Ja jestem chyba wątkową rekordzistką jeśli chodzi o usg, no ale co ja mam im zabronić jak wczoraj mi zrobił lekarz przy przyjęciu na oddział a po 10 minutach lekarka, bo ona też chce zerknąć...
Jeśli chodzi o ktg też będę przodować bo jestem dopiero w 31 tygodniu, a już miałam 11razy

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 22:39   #4573
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Ja jestem chyba wątkową rekordzistką jeśli chodzi o usg, no ale co ja mam im zabronić jak wczoraj mi zrobił lekarz przy przyjęciu na oddział a po 10 minutach lekarka, bo ona też chce zerknąć...
Jeśli chodzi o ktg też będę przodować bo jestem dopiero w 31 tygodniu, a już miałam 11razy

Gratulacje udanej wizyty!
Ja to chyba będę rekordzistą w braku badań. Przy pierwszej ciąży, pierwsze ktg miałam przy porodzie dopiero, także tego.
Do tej pory usg co wizytę, krew 2 razy badana, mocz zero. I do porodu tylko usg pewnie i nic więcej. Nie mówiąc o braku prób cukrzycowych i np badaniu usg bioderek niemowlat.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie czy czujecie ból, silne ukłucie przy ruchach dziecka w okolicy (tak przynajmniej mi sie wydaje) szyjki macicy?

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 22:47   #4574
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaa89 Pokaż wiadomość
Gratulacje udanej wizyty!
Ja to chyba będę rekordzistą w braku badań. Przy pierwszej ciąży, pierwsze ktg miałam przy porodzie dopiero, także tego.
Do tej pory usg co wizytę, krew 2 razy badana, mocz zero. I do porodu tylko usg pewnie i nic więcej. Nie mówiąc o braku prób cukrzycowych i np badaniu usg bioderek niemowlat.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie czy czujecie ból, silne ukłucie przy ruchach dziecka w okolicy (tak przynajmniej mi sie wydaje) szyjki macicy?

Tak, czasem tak zakłuje jak mała jest gdzieś nisko.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Ale dziś się rozpisałyście przeczytałam, ale nie dam rady odnieść się do wszystkich postów.

Aniu dobrze, że to fałszywy alarm, słuszna decyzja o zmianie lekarza!
Gratuluję udanych wizyt! dzieciaczki coraz większe już mojego przegoniły.
Byłam dziś na wizycie u nowej ginekolog, zrobiła bardzo dobre wrażenie. Wszystko jest w porządku z maluchem, waży 2200 (33t4d). Czyli w 10 dni przybrał tylko 100g, ale lekarka powiedziała, że teraz jest w normie. Szyjka twarda i zamknięta, ale skróciła się i obecnie ma 30mm. Dostaliśmy zdjęcie z usg, jest trochę niewyraźne, ale mnie bardzo rozczuliło, później może wstawię.

Miałam też ktg i okazało się, że miałam skurcze czułam wprawdzie, że coś się dzieje w trakcie, ale myślałam, że maluch się tak wypina po prostu. Ginekolog zaleciła brać aspargin 3x2 tabletki przez kolejne dwa tygodnie.

Stella - proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 04.07.2018 dzięki!

Byłam też dziś zrobić sobie zabieg na stopy dedykowany dla kobitek w ciąży pełen relaks... należało mi się po dentyście a później dokończyłam pakować torbę na jutro. Rano jadę do szpitala, pielęgniarka poradziła mi żeby nie brać nic swojego do jedzenia, bo podobno kobietki z cukrzycą mają zapewnioną odpowiednią dietę... okaże się jutro
gratuluje udanej wizyty. Kładziesz się na Polną?
Cytat:

W zeszłej ciąży leżałam pod ktg prawie cały tydzień praktycznie non stop z małymi przerwami. Jak słyszałam później ten dźwięk "łup, łup" to aż mną wzdrygało.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 23:04   #4575
limonka84
limonka84

Forester - tak, na Polną.
Sylwia - niezly wynik! ja ktg miałam dopiero 3 razy, teraz przez tę cukrzycę mam mieć 2 razy w tygodniu.
Malaa- Po dzisiejszym badaniu gin. czuje drobne kłucie w szyjce gdy chodzę. Mam nadzieję, że przejdzie.

Stary 2018-06-20, 23:04   #4576
Chloestic
Zakorzenienie

Ja nie mialam jeszcze ktg, czy to zle?

Stary 2018-06-20, 23:06   #4577
limonka84
limonka84

Ja pierwszy raz miałam ktg po skończonym 32 tygodniu

Stary 2018-06-20, 23:08   #4578
forester
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mialam jeszcze ktg, czy to zle?

Ktg nie jest standardowym badaniem, robi się je po 30 tc w przypadku ciąż patologicznych lub obciążonego wywiadu. Jeśli wszytsko jest ok to możesz mieć ktg dopiero na porodówce albo i nie.

Stary 2018-06-20, 23:08   #4579
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja też teraz jeszcze nie miałam a w pierwszej ciąży ktg zaczęliśmy od 36tc

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 23:09   #4580
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz miałam ktg po skończonym 32 tygodniu

Mi też lekarz kazał chodzić od 32 tc. Zaczynam w przyszły czwartek.

Stary 2018-06-20, 23:16   #4581
Dalianna2311
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, tak mi tu się pokazywały mamusiowe wątki, więc postanowiłam zajrzeć. To moja druga ciąża (obie wystarane i wyczekane), ta obarczona od początku cukrzycą, którą mam od 2 lat. Za chwilę wchodzę w 32 tc, będzie chłopiec (mam już córkę). Piszecie o ktg. Pewnie od kolejnej wizyty i u mnie się zacznie, jestem zszokowana, że jak do tej pory szyjka się nie skracała, bo w pierwszej (nieobciążonej) ciąży już w 5 miesiącu zaczęła.

Ma może któraś z Was doświadczenie porodu na Polnej? Tym razem najprawdopodobniej tam będę rodzic i mam dużo obaw...

Stary 2018-06-21, 05:19   #4582
sylwia1906
Zadomowienie

Szczerze mówiąc moja ciąża była do tej pory zupełnie prawidłowa i tak po prostu zrobili mi ktg w przychodni i się zaczęło... więc czasem może lepiej jak zrobią, żeby sprawdzić czy jest ok. Wczoraj wieczorem znowu mi wyszło płaskie i robili mi kolejne przed spaniem...czekam na obchód to może wreszcie się coś dowiem, bo na wieczornym się tylko dowiedziałam, żeby pytać rano

Stary 2018-06-21, 05:56   #4583
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc moja ciąża była do tej pory zupełnie prawidłowa i tak po prostu zrobili mi ktg w przychodni i się zaczęło... więc czasem może lepiej jak zrobią, żeby sprawdzić czy jest ok. Wczoraj wieczorem znowu mi wyszło płaskie i robili mi kolejne przed spaniem...czekam na obchód to może wreszcie się coś dowiem, bo na wieczornym się tylko dowiedziałam, żeby pytać rano

Najlepiej rano pytać. Jak ja lezalam to nawet wieczorem rzadko kiedy był obchód. A co do ktg to ja miałam najwięcej razy przez leżenie w szpitalu ponad 20x ale teraz to mnie prześcigniesz bo pewnie 2x dziennie będziesz miała. A co w ogóle lekarze mówią? Np. przy przyjęciu co mówili?

Ale nam się dziewczyny posypały z tym szpitalem tak jakbym jaki worek rozwiązała bo ode mnie się zaczęło w sumie...

Wczoraj z tych nerwów i emocji padlam jak mucha. Chcialam z Wami popisać i się nie udało.
Wieczorem mąż odebrał paczki które przyszły przyszedł szumiś, pielucha bambusowa 120x120 i rogal do karmienia. Czekam jeszcze na ręcznik z kapturkiem i to by było na tyle. W sobotę mamy jechać na działkę i przejrzeć łóżeczka co są na strychu i coś wybrać.

Jeszcze mi wczoraj ciśnienie na wieczór skoczyło bo pisałam Wam że mam batalię z zusem i mialam wszystkie dokumenty prawidłowo złożone a pani która moją sprawą się zajmuje stwierdziła że nie są prawidłowo i 11.06 wydala mi decyzje a wczoraj ją cofnęła... od ponad dwóch miesięcy nie dostaje swoich pieniędzy bo ktoś jest niekompetentny i nie potrafi należycie wykonać swojej pracy. Jestem już załamana tym...

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 06:32   #4584
Bitamina
Raczkowanie

Cześć Wam!
Aniu, zastaawiam się, czy gdy zostanę mamą to też stadardowo po piątej będę już online...
Ale topewie dlatego, że wczoraj wcześnie zasnęłaś.
Mi się dziś śniło, że z Chloe (! - w ogóle przecież się nie znamy) przeglądałyśmy, które łóżeczko bardziej pasuje Aleksowi, a Aleks już był na świecie i miał niebieskie oczy i blond czuprynę. Ot, co robi czytanie forum przed zaśnięciem...

Aniu, wspólczuję Ci tego ZUSU. wiem co czujesz, ja wczoraj dzwoniłam ,w teorii pierwsza transza ma do mnie wyjść dzisiaj (czyli najpóźniej myślę, że pieniądze powinnam na koncie widzieć w poniedzialek)- ale dopóki nie zobaczę to nie uwierzę. Tym bardziej, jeśli jeszcze w tym ZUSie lubią się bawić w cofanie decyzji na ostatnią chwilę... :/
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 06:45   #4585
ania9o
Zakorzenienie

Bitamina, nie ma znaczenia o której się położysz spać, jak szefuńcio zarządzi to pobudka bez litości może być o 5 mimo, że pójdziesz spać o 1 My dzisiaj w nocy mieliśmy przerwę w spaniu od 1:30 do 2:30 a potem pobudka 5:50, jeszcze przed budzikiem TŻ dlatego godzina 7 to my już po porannej toalecie, niunia po śniadaniu i gotowi do działania

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 07:36   #4586
forester
Zadomowienie

Cytat:

Ale to plaskie ktg oznacza, że nie zapisuje się tetno Małej? Płaskiego nigdy nie miałam jeśli chodzi o puls, poniżej 100 uderzen/min owszem.

Pobudki poranne to taki chrakterystyczny element wczesnego macierzyństwa. Często widać kobiety wracajace z zakupow o 9 rano i pchające wózek. Jak moja córka budziła się o 5, to po 10 miałam już zrobione zakupy i podgotowany obiad teraz to o 10 ona wstaje. Nie wiem jak ja się przestawie na te bestialskie pory

Stary 2018-06-21, 07:39   #4587
NoBoTak
Rozeznanie

Witam Dzis ja wizytuje, ciekawe czy moja kruszynka tez będzie taka pokaźna jak wasze szkraby
Stella mozesz zmienić w wolnej chwili na pierwszej stronie chlopca na dziewczynkę
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 08:00   #4588
sylwia1906
Zadomowienie

Płaskie oznacza że jest jednostajne tetno a u dziecka w brzuchu powinno byc takie skaczące
Na obchodzie stwierdzili, że jest jednak ok ktg. Jutro rano mam mieć usg, badanie itp. I do domu jak wszystko ok! Wreszcie:p

Stary 2018-06-21, 08:05   #4589
forester
Zadomowienie

Cytat:
Płaskie oznacza że jest jednostajne tetno a u dziecka w brzuchu powinno byc takie skaczące
Na obchodzie stwierdzili, że jest jednak ok ktg. Jutro rano mam mieć usg, badanie itp. I do domu jak wszystko ok! Wreszcie:p

aha, teraz rozumiem. To oby jutro było to wyjście, kciuki!

Stary 2018-06-21, 08:14   #4590
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Cześć Wam!
Aniu, zastaawiam się, czy gdy zostanę mamą to też stadardowo po piątej będę już online...
Ale topewie dlatego, że wczoraj wcześnie zasnęłaś.
Mi się dziś śniło, że z Chloe (! - w ogóle przecież się nie znamy) przeglądałyśmy, które łóżeczko bardziej pasuje Aleksowi, a Aleks już był na świecie i miał niebieskie oczy i blond czuprynę. Ot, co robi czytanie forum przed zaśnięciem...

Aniu, wspólczuję Ci tego ZUSU. wiem co czujesz, ja wczoraj dzwoniłam ,w teorii pierwsza transza ma do mnie wyjść dzisiaj (czyli najpóźniej myślę, że pieniądze powinnam na koncie widzieć w poniedzialek)- ale dopóki nie zobaczę to nie uwierzę. Tym bardziej, jeśli jeszcze w tym ZUSie lubią się bawić w cofanie decyzji na ostatnią chwilę... :/
Hahaha, padlam 🤩

Niebieskie oczy moga byc po tacie i mamie, a blond czuprynka w sumie tez, bo u nas same ciemne blondasy w rodzinie chyba, oprocz mojego taty.
Jestem ciekawa czy sie spelni
A lozeczko pamietasz jakie ?

Ja dzis pobudka po 8:30, ponad 7 godz snu, jest dobrze. Lepszy humorek niz wczoraj mam, ale ponoc dzis ma byc 31 stopni.....

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Witam Dzis ja wizytuje, ciekawe czy moja kruszynka tez będzie taka pokaźna jak wasze szkraby
Stella mozesz zmienić w wolnej chwili na pierwszej stronie chlopca na dziewczynkę
Powodzenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości