Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-27, 07:48   #4561
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak patrze na godziny, o kotrycj piszecie te watki, to masakra! Wspolczuje wam takiego zlego snu
Ja zasypiam doslownie w 10 sekund i obudzilam sie na siku raz w nocy taka mega wyspana, ze myslalam ze zaraz trzeba wstawac, patrze na zegarek a tam 24:00 wiec poszlam spac i wstalam rano

Ja wlasnie tak sie boje kopa w nocy, ze albo spie plecami do tz, albo klade poduszke ciazowa miedzy nami, zeby byla ochrona, inaczej sie budze jak sie tylko ruszy:p

Ja juz w pracy, zjedzone dwie drozdzowki na sniadanie i ciesze sie, ze juz czwartek! Odliczam dni do urlopu, jeszcze 2 tygodnie.. Ja pojde na urlop a niektore z was zaczna rodzic

Ja o wczesniejszy porod sie nie obawiam juz tak strasznie, bo wiem, ze mlody ma juz na pewno dosc sporo ponad 2 kg no i nic sie na ten porod nie zanosi, wiec nawet sie nie nastawiam. Chcialabym Vicarika zebysmy urodzily 5.11, ale u mnie pewnie bedzie 15.11, albo 25.11

Dziewczyny bierzecie dalej witaminy? Ja biore i duzo osob mi mowi, ze dlatego mlody troche wiekszy, niz przecietnie, a czy to prawda czy zabobon to nie wiem
biore pregnantcare, pierewsza dzidzia 4 kg wiec moze cos w tym jest. wczoraj mlody tak sie wypial ze mialam po lewej stronie brzucha gorke 10 cm... az sie wystraszylam a Lilka mowi o Olek kopieszkoda ze zdjecia nie zrobilam ...

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-09-27, 07:53   #4562
smileska
Zadomowienie

Macie dla wszystkich ktorym sie wydaje ze juz większym byc nie mozna, oto zdjecie na dowod na ze mozna
Znienawidzilam lustro w szafie
Ja biore dalej witaminy. Screenshot_20180927-085142.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 07:56   #4563
AnetaErr
Wtajemniczenie

Ja cały czas biorę witaminy i zamierzam je brać do momentu jak skończę karmić piersią (o ile w ogóle zacznę ). No, chyba że mój lekarz ma inną wizję na mnie. Dziś się przekonam

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 07:59   #4564
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
moja tez do nas przyszla i orzez sen dostalam od niej z liscia

Mój w nocy się rozryczal jakby go ze skóry obdzierali koniecznie musiał spać z nami ale ze swoją kołdrą i swoimi miskami.... Więc no... Znów spałam w nogach

Cytat:

Dziewczyny bierzecie dalej witaminy? Ja biore i duzo osob mi mowi, ze dlatego mlody troche wiekszy, niz przecietnie, a czy to prawda czy zabobon to nie wiem
Nie biorę witamin, a sama wiesz jakiego ponoć klocka nosze... Z Igorem brałam do końca i 3400 się urodzil dlatego jakoś mi się nie podoba gadania, że od witamin większe dzieci...

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 08:04   #4565
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
biore pregnantcare, pierewsza dzidzia 4 kg wiec moze cos w tym jest. wczoraj mlody tak sie wypial ze mialam po lewej stronie brzucha gorke 10 cm... az sie wystraszylam a Lilka mowi o Olek kopieszkoda ze zdjecia nie zrobilam ...

Biore te same witaminy, w uk chyba sa najbardziej polecane A tam, niech sobie rosna, wazne zeby nic im i nam nie brakowalo

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Macie dla wszystkich ktorym sie wydaje ze juz większym byc nie mozna, oto zdjecie na dowod na ze mozna
Ja biore dalej witaminy. Załącznik 7640600

Wcale nie jest zle, wygladasz bardzo ladnie!! to ze masz brzuch to normalne, jestesmy na koncowce ciazy! Wiadomo, ze czasami ciezko to zaakceptowac, bo jednak cialo sie zmienia, ale jeszcze chwila i bedziemy znowu soba
wiem, ze prawdopodobnie kazda ciezarna tak mowi, ale mi sie najbardziej smiac chce, jak patrze na zdjecia np w 23 tygodniu i wydaje mi sie, ze jestem duza a od tamtej pory uroslam x3
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 08:08   #4566
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Biore te same witaminy, w uk chyba sa najbardziej polecane A tam, niech sobie rosna, wazne zeby nic im i nam nie brakowalo

Wcale nie jest zle, wygladasz bardzo ladnie!! to ze masz brzuch to normalne, jestesmy na koncowce ciazy! Wiadomo, ze czasami ciezko to zaakceptowac, bo jednak cialo sie zmienia, ale jeszcze chwila i bedziemy znowu soba
wiem, ze prawdopodobnie kazda ciezarna tak mowi, ale mi sie najbardziej smiac chce, jak patrze na zdjecia np w 23 tygodniu i wydaje mi sie, ze jestem duza a od tamtej pory uroslam x3
Ja przeglądam swoje zdjęcia które robiłam od początku ciąży to też nie mogę ogarnąć kiedy ja tak urosłam
Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Ja biore dalej witaminy. Załącznik 7640600

Wyglądasz bardzo dobrze!

Stary 2018-09-27, 08:12   #4567
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie jak w 17 miałam taki duży, w 24 ogromny a teraz bydle takie że zaraz do zdjęć się nie będzie mieścić

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-27, 08:13   #4568
smileska
Zadomowienie

Klamczuszki kochane

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-27, 08:14   #4569
dews
Zakorzenienie

Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Mój w nocy się rozryczal jakby go ze skóry obdzierali koniecznie musiał spać z nami ale ze swoją kołdrą i swoimi miskami.... Więc no... Znów spałam w nogach

Nie biorę witamin, a sama wiesz jakiego ponoć klocka nosze... Z Igorem brałam do końca i 3400 się urodzil dlatego jakoś mi się nie podoba gadania, że od witamin większe dzieci...

Mnie wczoraj siostra opierniczyla, ze za duzo jem i na pewno przez to mlody jest wiekszy.. Co tam, ze ostatnio widziala mnie w 16 tygodniu i nie ma pojecia jak wyglada moja dieta i ze np regularnie cwicze

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Ja przeglądam swoje zdjęcia które robiłam od początku ciąży to też nie mogę ogarnąć kiedy ja tak urosłam Wyglądasz bardzo dobrze!

Wlasnie przed ciaza myslalam, ze jakos to bardziej oczywiste jest, ze brzuch rosnie, ze jakos bardziej sie to czuje, a u mnie to jest bardziej na zasadzie, ze nagle stane przed lustrem i mam takie zdziwko, ze boze kiedy ja uroslam o te 10
cm

11 tygodni różnicy xD
IMG_1538032553.513200.jpg

Edytowane przez dews
Czas edycji: 2018-09-27 o 08:16
Stary 2018-09-27, 08:17   #4570
jajoanka
Zakorzenienie

Wiecie, ja robie sobie te kolaze zdjeciowe... i ostatnio wlaczylam fotki wlasnie z 18/20 tyg. To byl blad... myslalam, ze sie rozplacze jak przypomnialam sobie jaki teraz mam bebzon. Bo ale coz... Ile kilo "spada" w dniu porodu? Moze nie bedzie az tak zle, hm?

Jak wy sie teraz ubieracie na dwor? U nas strasznie zimno... pozyczylam sweter, taki "kimono" od mamy, ale jestem w nim ogromna. Probuje jakos na cebulke sie ubiersc w ciuchy, ktore jako-tako dopne na brzuchu, ale we wszystkim jak scisnieta parowa... macie jakies patenty? Wrzuccie cos jesiennego na stylizacje na fb, bo sama nie wiem co robic :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 08:20   #4571
smileska
Zadomowienie

Dews piękny brzuszek. Chociaż Ci tylka tak jak mi nie rozwalilo

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-27, 08:23   #4572
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wczoraj siostra opierniczyla, ze za duzo jem i na pewno przez to mlody jest wiekszy.. Co tam, ze ostatnio widziala mnie w 16 tygodniu i nie ma pojecia jak wyglada moja dieta i ze np regularnie cwicze

Wlasnie przed ciaza myslalam, ze jakos to bardziej oczywiste jest, ze brzuch rosnie, ze jakos bardziej sie to czuje, a u mnie to jest bardziej na zasadzie, ze nagle stane przed lustrem i mam takie zdziwko, ze boze kiedy ja uroslam o te 10
cm

11 tygodni różnicy xD
Załącznik 7640601
Bardzo fajne foto! Ta sama stylowka ;-)
Fajnie wygladasz, nawet tak... uroczo z ta za krotka koszulka

Stary 2018-09-27, 08:23   #4573
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Wiecie, ja robie sobie te kolaze zdjeciowe... i ostatnio wlaczylam fotki wlasnie z 18/20 tyg. To byl blad... myslalam, ze sie rozplacze jak przypomnialam sobie jaki teraz mam bebzon. Bo ale coz... Ile kilo "spada" w dniu porodu? Moze nie bedzie az tak zle, hm?

Jak wy sie teraz ubieracie na dwor? U nas strasznie zimno... pozyczylam sweter, taki "kimono" od mamy, ale jestem w nim ogromna. Probuje jakos na cebulke sie ubiersc w ciuchy, ktore jako-tako dopne na brzuchu, ale we wszystkim jak scisnieta parowa... macie jakies patenty? Wrzuccie cos jesiennego na stylizacje na fb, bo sama nie wiem co robic :-P

U nas zlota jedzien od wczoraj, wiec ciezko powiedziec, zimno bylo w tamtym tyg, ale bylam na chorobowym, wiec jak gdzies szlam to w bluzie tz

Ja ogolnie jestem fanka ogromnych szalikow, wiec jak sie zimno zrobi, to bede brala cieply swetr, plaszcz i szal, ewentualnie mam taki pas na brzuch, ktorego w sumie nie uzywalam, ale moze sie przydac jako ogrzewacz na te ostatnie tygodnie

https://iwantzone.com/products/suppo...0aAvQGEALw_wcB

Tz mi mowil, ze idziemy na zakupy ciuchowe w piatek zebym sobie cos kupila, a mi sienawet nie chce, bo szkoda mi kasy wywalac na ciuchy, ktorych nie bede nosila za miesiac, czy dwa
Stary 2018-09-27, 08:23   #4574
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ale miałam noc..
Wstałam o 3 siku oczy jak 5 zł i do 5.30 się męczyłam już nie wiedziałam co robić ze sobą.
Mój kładzie płytki w kuchni. Ja kończę śniadanie i mam zamiar zrobić porządek w szafie choć to może być trudne..
A co do lekarza ja będę się dziś pytać czy będę mogła dzwonić w razie co ;-)
Głupia baba ze mnie skusiła mnie oferta na e-zebra.pl i zamówienie poszło
Małż spał wtedy ale dla niego też coś zamówiłam żeby nie było że ja egoistka

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 08:25   #4575
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zlota jedzien od wczoraj, wiec ciezko powiedziec, zimno bylo w tamtym tyg, ale bylam na chorobowym, wiec jak gdzies szlam to w bluzie tz

Ja ogolnie jestem fanka ogromnych szalikow, wiec jak sie zimno zrobi, to bede brala cieply swetr, plaszcz i szal, ewentualnie mam taki pas na brzuch, ktorego w sumie nie uzywalam, ale moze sie przydac jako ogrzewacz na te ostatnie tygodnie

https://iwantzone.com/products/suppo...0aAvQGEALw_wcB

Tz mi mowil, ze idziemy na zakupy ciuchowe w piatek zebym sobie cos kupila, a mi sienawet nie chce, bo szkoda mi kasy wywalac na ciuchy, ktorych nie bede nosila za miesiac, czy dwa
Ja sie ciesze, ze kupilam te ciazowe jeansy! Bo w legginsach to juz marzne w tylek... co prawda nadal sa luzne, ale chocaz troche wygladam jak ubrana, a nie w pizamie

Stary 2018-09-27, 08:28   #4576
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajne foto! Ta sama stylowka ;-)
Fajnie wygladasz, nawet tak... uroczo z ta za krotka koszulka

Smialam tez wczoraj, ze mlody juz spod koszulki zaglada, bo sie nie moze doczekac

W ogole mialam okropny sen, ze mialam mlodego na rekach takiego malenkiego i plakal i tak bardzo sie rzucal, a ja go nie moglam utrzymac i cos mu peklo w kregoslupie i byl sparalizowany Pamietam taka panike, ze co ja teraz zrobie Chyba mnie podswiadomie jakis stres bierze
Stary 2018-09-27, 08:28   #4577
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Właśnie ubrałam ciążowe dziś, bo mam wizytę i wiecie co mam głupie wrażenie że powinnam ten pas opuścić. Że ściska za bardzo brzuch czy ja schizuje?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-27, 08:29   #4578
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chodze w bluzie męża bo tylko w niej sie dopinam . A co do kg po porodzie to u mnie w tydzien po , bo wtedy sie zwazylam spadlo 15 kg ;-)

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 08:30   #4579
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Smialam tez wczoraj, ze mlody juz spod koszulki zaglada, bo sie nie moze doczekac

W ogole mialam okropny sen, ze mialam mlodego na rekach takiego malenkiego i plakal i tak bardzo sie rzucal, a ja go nie moglam utrzymac i cos mu peklo w kregoslupie i byl sparalizowany Pamietam taka panike, ze co ja teraz zrobie Chyba mnie podswiadomie jakis stres bierze
O matko ile razy mi sie tak snilo za pierwszym razem , albo ze mi z rak wylatuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-27, 08:30   #4580
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Właśnie ubrałam ciążowe dziś, bo mam wizytę i wiecie co mam głupie wrażenie że powinnam ten pas opuścić. Że ściska za bardzo brzuch czy ja schizuje?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Moim zdaniem schiz. Ten pas jest przeciez elastyczny. Moj np. ma u gory jeszcze taka tasiemke, ktora mozna regulowac.

Stary 2018-09-27, 08:30   #4581
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie ciesze, ze kupilam te ciazowe jeansy! Bo w legginsach to juz marzne w tylek... co prawda nadal sa luzne, ale chocaz troche wygladam jak ubrana, a nie w pizamie

Tez mam dwie pary, ale jak mam je zalozyc to mnie skreca Nienawidze jeansow, zawsze nosze sukienki albo spodnice, a poza praca jak nie chce sie dziubowac to takie legginsy sportowe grubsze .. Teraz czasami do pracy jak probuje zalozyc jeansy to zawsze w ostatniej chwili sie przebieram, jakos nie lubie grubych materialow na nogach A szkoda, bo zawsze lepiej sie w nich wyglada
Stary 2018-09-27, 08:32   #4582
Sylvana
Zadomowienie

Dziewczyny nie ma co rozpaczac, przecież już bliżej jak dalej! !! ) na szczęście :P

dzisiaj idę na usg, jak dr powie ze mały nie ma jeszcze 2kg to się rozrycze bo tak codziennie się obraca, że nie wyrabiam, czuje jakbym kota swojego w za małym pudelku włożyła sobie do brzucha a on w szale.

Kochane mam spadek limfocytów we krwi i oczywiście w internecie piszą ze może to świadczyć o nowotworze , chloniaku HIV albo same najgorsze.

Ale też natknęłam się na wzmiankę ze w ciąży może być niżej pytanie miała któraś z Was tak?
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-27, 08:48   #4583
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja kupiłam ciążowe spodnie ok. 20 tc i do tej pory w nich chodzę bo są mega elastyczne i ten pas mnie nie uciska, a różnica w wielkości brzuszka jest ogromna Na którą masz wizytę?

Ja jestem duża w tej ciąży ale muszę przyznać, że jestem też mile zaskoczona, że wszystko idzie w brzuch.. Wiadomo, biodra i uda też mi trochę urosły ale nie roztyłam się jakoś bardzo Nawet ostatnio się widziałam z moim wfistą z gimnazjum (bardzo krytyczny gościu chociaż przesympatyczny) i powiedział, że bardzo dobrze wyglądam Mile to było

Stary 2018-09-27, 08:50   #4584
tetrikk
Zakorzenienie

Sylvana, zapytaj lekarza, ale wg mnie jeśli spadek niewielki to nic się nie dzieje przecież to oczywiste, ze jak się zaczyna czytać internety to od razu rak
Stary 2018-09-27, 08:50   #4585
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Po 17 pewnie jakoś wejdę.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-27, 08:52   #4586
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 17 pewnie jakoś wejdę.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
To daj później znać co i jak Ja mam na 17:30

Stary 2018-09-27, 08:53   #4587
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ciekawe co mi powie. Mam nadzieję że krążek siedzi na miejscu, mały bardzo ruchliwy był w nocy. Przekręciłem się na bok w nocy chciałam łyka wody wziąć butelka mi upadła mój się obudził, i mówi Kochanie pomóc Ci ? A ja że nie dam radę
Ej a teraz proszę kopa w dupę bo muszę się zabrać za tą szafę

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-27, 08:55   #4588
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma co rozpaczac, przecież już bliżej jak dalej! !! ) na szczęście

dzisiaj idę na usg, jak dr powie ze mały nie ma jeszcze 2kg to się rozrycze bo tak codziennie się obraca, że nie wyrabiam, czuje jakbym kota swojego w za małym pudelku włożyła sobie do brzucha a on w szale.

Kochane mam spadek limfocytów we krwi i oczywiście w internecie piszą ze może to świadczyć o nowotworze , chloniaku HIV albo same najgorsze.

Ale też natknęłam się na wzmiankę ze w ciąży może być niżej pytanie miała któraś z Was tak?
U mnie to normalne jak i w pierwszej i drugiej . Tylko ja mam za duzo limfocytow

Stary 2018-09-27, 08:57   #4589
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe co mi powie. Mam nadzieję że krążek siedzi na miejscu, mały bardzo ruchliwy był w nocy. Przekręciłem się na bok w nocy chciałam łyka wody wziąć butelka mi upadła mój się obudził, i mówi Kochanie pomóc Ci ? A ja że nie dam radę
Ej a teraz proszę kopa w dupę bo muszę się zabrać za tą szafę

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Będzie dobrze a z tym dam radę to też tak zawsze mówię. Ostatnio poszłam do marketu i produkt który chciałam był na samym dole. Kucnęłam żeby go wziąć i wstać nie mogłam aż pracownica podeszła i spytała czy mi pomóc, a pomoc oznaczałaby mój brak samodzielności, więc odpowiedziałam "nie, poradzę sobie" i wstałam ale aż się spociłam

Stary 2018-09-27, 09:03   #4590
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Będzie dobrze a z tym dam radę to też tak zawsze mówię. Ostatnio poszłam do marketu i produkt który chciałam był na samym dole. Kucnęłam żeby go wziąć i wstać nie mogłam aż pracownica podeszła i spytała czy mi pomóc, a pomoc oznaczałaby mój brak samodzielności, więc odpowiedziałam "nie, poradzę sobie" i wstałam ale aż się spociłam

Haha ja jak chce usiasc na ziemi to kucam, przechylam sie i po prostu upadam na tylek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości