|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97 to jest całe forum o pielęgnacji włosów,w którym są zawarte rożne tematy. Każdy temat odpowiada innej kwestii. Ten akurat jest o piciu pokrzywy Tamten o Inneovie. Nie widzę tutaj żadnego problemu Odesłałam cię do ww wątku,bo chciałam ci ułatwić odnalezienie informacji,które ciebie interesują. Jeśli byłam niemiła,to przepraszam. Amen. Chyba sobie zaparzę drugi kubeczek.
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Przyczajenie
|
no dobrze...to skoro nikt nie chce sie wypowiedziec inneov....
to mam inne pytanie. czy jest na tym forum PIJACZKA POKRZYWY ktora miala taki sam problem jak ja(czyli niegdys gęste włosy a pozniej znacznie przerzedzone) i pokrzywa przywróciła jej naturalną gęstość włosów ??
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie: wizażanka o nicku Kokuryu, od ktorej zaczęło się to szaleństwo pokrzywowe miala niegdys gęste włosy, które jej sie przerzedziły. Pokrzywe pija od kilku lat i nie dość, że wrócila jej dawna gęstośc wlosów, to jeszcze muisla aje nawet cieniować, taką miala szopę (a z natury ma włosy cienkie). I nie czepiaj się amelsss, bo bardzo dobrze zrobila odsylając Cię do wątku, który poświęcony jest danemu zagadnieniu. W ten sposob możesz sobie wątek przeczytac i skorzystac z zawartych tam informacji. Bez sensu jest pytać w temacie poświęconemy piciu pokrzywy o tabletki Inneov. Jeszcze jedna drobna sugestia: być może to Twój pelen pretensji ton sprawia, że nikt nie chce odpowiedzieć na Twoje posty?
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-02-01 o 16:24 |
|
|
|
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Po ciężkim dniu pracy pracy melduje się z kubkiem pokrzywy
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
a ja pije znow pokrzywke od 27 stycznia.... nio i dostalam malego wysypu
Troche boli mnie czolo ale co zrobic...wlosy sa przynajmniej ladne
|
|
|
|
#4566 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no moze za bardzo sie unosilam .przepraszam jesli urazilam kogos po prostu jestem zalamana swoimi wlosami i to sie obija na wszstkich wokolo wyobraz sobie jakie to jest zalamjuace jak z peiknych gestych wlosów zostaje polowa dzisiaj pozyczylam od mojej babci ksiazke o nazwie APTEKA NATURY i sa tam opisane wszystkie ziola i ich wlasciwosci, jak z nich korzystac ,jak przyrzadzac leczniczo itd. moze znajde cos ciekwego ... JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ZA MOJE WZNIOSY...
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piję pokrzywę dwa tygodnie, właśnie skończyłam opakowanie i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Jeśli chodzi o włosy, to myślę, że to za krótki czas, żeby zobaczyć efekty ale pokrzywka na pewno bardzo dobrze wpłynęła na moje paznokcie
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
a ja robie sobie dwutygodniowa przerwe...
ale....zauwazylam ogromna zmiane w swoich wlosach teraz chyba przerzuce sie znowu na skrzyp
|
|
|
|
#4569 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj rano wstaję a tu pokrzywka zaparzona
Mamusia ![]() Piję od przedwczoraj, więc szybko się przyzwyczaiła ![]() Ale drożdży jakoś nigdy nie chciała mi zaparzyć ![]() Zielsko nie działa na mnie moczopędnie
|
|
|
|
#4570 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie "Pijaczki"
Dołączam... od tygodnia pije Pokrzywkę. Jedno opakowanie mam w domku, drugie w pracy. Staram się pić przynajmniej 2 kubeczki dziennie. Mieszam z innymi herbatami, czasami lekko dosładzam... lecz wizja posiadania pięknych włosów pomaga mi przetrwać smak i zapach tego magicznego napoju ![]() 3mam kciuki za efekty...wszystkich Pijaczek
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam w aptece i kupiłam 2 op.pokrzyki i jedno skrzypu, zaparzyłam ta waszą Skrzypokrzywe i wiecie co? wolę jednak je osobno
dosyć mocno przyzwyczaiłam się do smaku samej pokrzywkiA tak na marginesie to przy kupowaniu patrzcie na ilość torebek i ilość gram w jednej, bo ja dziś najpierw złapałam jakies opakowanie pokrzywy firmy Flos i tam było 20 torebek x 1,5 g (mało!) aż za 5 zł , ale pogrzebałam bardziej przy regale i kupiłam pokrzywke co ma 30 torebekx2 g i to za 3 zł z groszem
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Wizażanki i powiem szczerze że przeczytałam tu kilka stron i sama za chwilkę polecę po pokrzywę
mam nadzieję że da się to wypić hehehe jak moje włosy się poprawią to będę Waszą dłużniczką za ten wątek |
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
to ja pojezdze na rowerku i tez zaparzam pokrzywke, juz 3 dzien
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam jakos od poczatku smakowala pokrzwa
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam miłe Panie
Jeśli można to przyłącze się do Was. Właśnie popijam mój pierwszy kubek pokrzywy, parzyła się mi nie wiem ile bo wolę wypić jak jest zimna inaczej nie przełknę ![]() Czytałam że niektóre z Was piją jednocześnie skrzyp no i również zakupiłam ale nie smakuje mi ale czego się nie robi dla urody
|
#4576 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
ale że co? zawsze możesz dosłodzić jeśli posłodzisz sokiem np malinowym to nie czuć prawie wcale oryginalnego smaku, tylko malinę jeśli dasz dość sporo ![]() Witamy
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-02-02 o 22:16 |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a soczku nie pomyślałam, dziękuję za podpowiedz
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
od dziś wznawiam picie pokrzywy (miało być od wczoraj ale sobię zapomniałam
)myślicie, że można zaparzać razem ze skrzypem czy lepiej osobno pijać? |
|
|
|
#4579 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
wiele Pijaczek tak robi, miedzy innymi ja
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kubeczek wyglada tak: pokrzywa (na włosy) + bratek (na cerę) + żurawina z maliną (na pęcherz) więc nie dość, że jest nawet smaczny ten kubeczek do picia to jeszcze ma wszystko to co dla zdrowia muszę pić
|
|
|
|
#4581 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie popijam sobie teraz skrzyp i pokrzywkę czytając wasze wpisy
na zdrówko
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zaczęłam do pokrzywy dodawać skrzyp i w sumie dla mnie smakuje tak samo jak pokrzywa z bratkiem
Miałam pokrzywę w ogóle odstawić na jakiś czas, ale nie mogę, uzależniłam się
|
|
|
|
#4583 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja w ogóle nie planowałam picia pokrzywy. Ale polubiłam się z krwawnikiem, który piję na drobne krwawienia układu pokarmowego [ na wszelki wypadek :P ] i jakoś za ciosem zakupiłam pokrzywę oraz skrzyp. No i się zaczęło
![]() No to zdrówko!
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
na dziś pragnienie pokrzywowe zaspokojone
nawet mi smakuje
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz na nią trafiłam ale pokrzywka jest ok, napar wychodzi mocny tak jak powinien, wydaje mi się ze firma nie ma znaczenia, ja miałam i Herbapolu i Malwy i jeszcze jakieś inne i wg.nie różniły się zbytnio między sobą, tylko pozostaje kwestia ceny ![]() Ja dziś zaliczyłam 2x pokrzywka 1xherbatka receptury natury i 1x skrzyp
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety byłam bardoz chora i pokrzywy nie piłam ale dziś zacyznam znów. I kupiłam w aptece suplement diety na włoski mam nadzieję,że to pomoże !
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
wyrywałam w sobotę brwi i normalnie zrobiłabym to znów w ta sobotę, ale pokrzywa najwidoczniej działa, bo musiałam wyrywać już wczoraj
![]() szkoda, że na głowie na razie bez takich spektakularnych efektów
|
|
|
|
#4589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale nikt nie mówił,że pokrzywa działa na porost włosów tylko na głowie
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
No co wy, wyrywacie co kilka dni? Ja muszę wyrywać codziennie, bo niestety tam gdzie nietrzeba włoski rosną szybciej
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

to mam inne pytanie. czy jest na tym forum PIJACZKA POKRZYWY ktora miala taki sam problem jak ja(czyli niegdys gęste włosy a pozniej znacznie przerzedzone) i pokrzywa przywróciła jej naturalną gęstość włosów ??

po prostu jestem zalamana swoimi wlosami i to sie obija na wszstkich wokolo 

21.06.2014r.

ale że co?

pierwszy raz na nią trafiłam ale pokrzywka jest ok, napar wychodzi mocny tak jak powinien, wydaje mi się ze firma nie ma znaczenia, ja miałam i Herbapolu i Malwy i jeszcze jakieś inne i wg.nie różniły się zbytnio między sobą, tylko pozostaje kwestia ceny