![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
Potrafisz udowodnić to, że Sabbath użyła tego słowa pierwsza w kontekście zapachów? Ja na przykład w ogóle nie kojarzę, że to ona użyła go pierwsza. Serio. Tak samo nie wiem kto wymyśli kwiatki-sratki. A używamy tego określenia i nie podajemy źródła. I co? ktoś nas za to będzie ścigał? Żeby było jasne, uważam, że dziewczyna jeśli rzeczywiście wzorowała się na blogach dziewczyn, powinna podać źródło, ale już nie przesadzajmy, że autorstwo użycia jakiegoś słowa w danym kontekście możemy przypisać jednej osobie. Bo skąd mamy pewność, że ktoś, gdzieś, na innej stronie, na innym forum nie użył go wcześniej?
![]() |
#4562 |
grozi wypollizowaniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Przyczajenie
|
Droga Sabbath,
Przypis do tekstu został już umieszczony, wedle wskazówek jego autorki. Pisząc o "niemoralnym wyzysku", oczywiście karykaturowałem ![]() Portal oficjalnie wystartował 3 dni temu i mamy nadzieję, że niedługo uda nam się dogadać z kilkoma firmami, po to aby udostępniały nam produkty do testów, jak i zapraszały redaktorów portalu na różne ciekawe wydarzenia i premiery perfum. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i zapraszam do współpracy jak i do publikowania swoich uwag (tu na forum, w komentarzach pod artykułami czy mailem) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę że w tym konkretnym przypadku wzięła stąd co ja myślę i nie był to wizaz ![]() A wogólę widze że sprawa się wyjaśnia, co tylko potwierdza to że miałam rację ![]() ![]() Aha i co innego pisac bzdety i kwiatki-sratki na forum, a co innego w artykule i dokładnie mówię że mogła napisać o jakiś źródłach, nie zabraniam jej pisać o dziwadełkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
grozi wypollizowaniem
|
Saaab, widze,że masz nową przyjaciółkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
Wiedźma
|
Hihi, wiem. Piszę dla takich różnych... za wynagrodzenie w naturze też czasami.
![]() A ja wiem. Nasza nieoceniona Eenax O Ostrym Języku. ![]() Cytat:
Życzę powodzenia. ![]() Cytat:
Ogólnie okazało się, tak, jak zaznaczyła w przypisie Autorka, że rzecz cała trzyma się kupy bardziej, niż nawet przypuszczałam. ![]() Chciałabym zaznaczyć jasno, że nie jestem zła, nie jestem urażona, nie mam żadnych pretensji. Dla mnie sprawa została wyjaśniona wystarczająco. ![]() edit: Polly, okazało się, że starą. Zupełnie serio. ![]() Kurczę, no nie chcę sypać, ale ta Osoba jest mi naprawdę bliska i nawet pisała tu, na forum, że jestem dla niej autorytetem, co strasznie mnie wzruszyło (i speszyło przy okazji). W każdym innym przypadku uznałabym to korzystanie z moich pomysłów i tekstów za "rżnięcie", ale w tym przypadku daję Wam słowo, że jest to szczerze z Jej strony. Że tak myśli. Nawet w kwestii Black Tourmaline...
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-12-18 o 13:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Okazalo sie, ze ludzie z tego portalu naprawde chca prowadzic ta strone w normalny sposob, przyciagnac osoby zainteresowane perfumami. Mi sie to podoba i po takim wyjasnieniu sprawy cale moje zniechecenie odeszlo. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam nie pisać tego w Scencie - ale , nie potrafiłabym ściemniać. Tak. To ja jestem autorką tego tekstu. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że od nikogo nie rżnęłam, nikogo nie plagiatowałam. Podobieństwa zarówno i w poglądach i w sposobie wypowiedzi wynikają najprawdopodobniej z tego, że często i rozmawiamy i piszemy i czytamy siebie nawzajem. Niektóre zwroty tak bardzo wryły się w pamięć, że inne nie przychodzą już do głowy. chociażby szumne "dziwadełka". Przypis został dodany, sprawa z Sabbath wyjaśniona - chociaż nawet by mi przez myśl nie przeszło, żeby Ją kopiować - jest jedyna i niepowtarzalna ![]() Zresztą za to Ją uwielbiam ( no nie tylko za to ale między innymi ) Nie pisałam o tym wcześniej, bo chciałam żebyście miały szansę obiektywnie oceniać to co piszę, bez świadomości, że jest to jedna " Z Nas" A teraz czekam na lincz ![]() Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-12-18 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast Ty w tym poście: Cytat:
Co do podania źródeł nie dyskutuję, bo wyraźnie napisałam jakie jest moje stanowisko. Natomiast dyskutuję z przypisywaniem wyrazów istniejących od dawna, używanych przez wiele osób w różnych kontekstach jednej osobie. edit: Hah ujawnił nam się "ptaszek" ![]()
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-12-18 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
rude jest piękne:)
|
Fav-domyslilam sie wlasnie zanim napisalas posta napisalam ,to do innej Wizazanki
![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2008-12-18 o 13:21 Powód: DUZA LITERA:) |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() No to se poczekasz... ![]() To parafraza cytatu ze Shreka, żeby była jasność w temacie. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4572 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||
Zakorzenienie
|
ćwir ćwir
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości przeszukałam nasze forum i jak się okazuje nie Sabbath pierwsza użyła słowa "dziwadełka".
Kiedy po raz pierwszy padło ono na forum w kontekście perfum, jej jeszcze tutaj nie było. KLIK Następnie użyło go wiele innych dziewczyn przed Sabbath. Proszę mnie zatem nie przekonywać, że można takie połączenie przypisać jednej osobie. Ode mnie EOT
#4575 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chodzi mi konkretnie o Twojego posta Polly, w którym pisałaś/dałaś do zrozumienia, że to określenie wymyśliła Sabbath. I teraz naprawdę już kończę, nie ma sensu kłócić się o dziwadełka ![]()
![]() |
#4577 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Przyznaję, że mnie przyszło w tym szerokim kontekście do głowy, że to musiał być ktoś, kto zna mnie osobiście i miałam rację. ![]() Dla mnie EOT, sprawa rozwiązana została nie tylko honorowo, ale ostatecznie bardzo miło, więc nie będę jej drążyć. A żeby zmienić temat pochwalę się zupełnie niespodziewaną radością, a mianowicie przez dwutygodniowe duszności związane z zapaleniem oskrzeli, czyli mówiąc wproszt przez ciągły, upierdliwy kaszel wylazł mi znów pięęęęękny kaloryfer na brzuszku. ![]() Ciekawe, jak długo wytrzyma? A może szkoda marnować i pora wrócic na siłownię? Bo wiem z doświadczenia, że sto skrętnych brzuszków dziennie na kaloryfer nie wystarcza. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-12-18 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą przeczytałam jeszcze raz całą dyskusję od momentu, kiedy Favkes podała linka do artykułu i powiem Wam, że poczułam się dziwnie.
Mam bardzo mieszane odczucia. BARDZO BARDZO mieszane. Zupełnie inaczej czyta się teraz te posty, wiedząc, kto jest autorką artykułu. I naszła mnie taka refleksja, właściwie to truizm chyba, że zanim się coś napisze na forum, to trzeba sobie zadać pytanie, czy tak samo odważne byłyby nasze osądy/ słowa/posty, gdybyśmy musiały je skierować bezpośrednio do osoby zainteresowanej. I co kiedy okazuje się, że my tę osobę znamy, a nawet lubimy?
#4579 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmroziło mnie kiedy przeyczytałam: Cytat:
![]() czy to: Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie Was lubię dziewczyny - ale tak się zastanawiam, czy czytając jakikolwiek tekst nt. perfum ( to dotyczy tez mnie ) nie napisany przez którąś z nas, nie jesteśmy trochę ... jak by to ująć ... złośliwe? Czy nie za bardzo uzuprujemy sobie wszechwiedzę w tej materii ? Czy jesteśmy w stanie pozytywnie ocenić taki artykuł, kiedy rzeczywiście nie jest pisany przez wizażankę ?? Zastanawia mnie to ... ps. no i teraz nie wiem czy mam pisać dalej czy nie. Bo wydaje mi się, że powyżej zacytowane opinie były szczere. A jeśli tak ... no to ... no cóż ... nie chcę się bawić w grafomaństwo. Jeśli coś robić to dobrze, a jeśli nie dobrze - to lepiej wcale. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
Favkes, niechcący zafundowałaś nam wszystkim bardzo pożyteczną lekcję
![]() Baj de łej, ja przeczytałam ten artykuł już po tym jak Favkes się do niego przyznała i pomyślałam sobie, że przecież od razu widac że to Wizażanka i że osoba zna się na rzeczy. Ale licho wie, pewnie, co by mi zaraz pochodziło po głowie, gdybym myślała, że to ktoś zupełnie obcy. Acha, i żeby nie było tak zupełnie idealnie: trochę literówek się wkradło i parę machlojek stylistycznych chiba. Ale się moze nie wypowiadam, bo polonistka ani filolożka ze mnie żadna, a wręcz odwrotnie. Edit. Acha, i jeszcze jedno. Ten artykuł może i najrewelacyjniejszy nie jest, ale i tak powinnaś pisać jeśli tylko masz ochotę i gdziekolwiek chcesz, bo reprezentujesz nas i nasza wiedzę przed światem, tak samo zrestą jakby którakolwiek z nas pisała taki artykuł. Więc jeśli ktokolwiek ma do tego zaparcie, to powinien pisac. Nawet jeśli by miało to być troszkę mniej składnie niż by napisała jakaś gładka dziennikareczka-profesjonalistka, która pięknie i stylistycznie pisze, ale za to nie zna na rzeczy. Czyli według mnie ogólnie przedsięwzięcie na plus, resztę się dopracuje, to jasne.
próbki na wymianę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4743 szukam, chcę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=68887936&p ostcount=4633 http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/7334/# Edytowane przez gwaihally Czas edycji: 2008-12-18 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
grozi wypollizowaniem
|
Myślę, ze możliwe, że się czepiamy troszkę, ale akurat moja krytyka dotyczyła bardziej takiej tępawej stylistyki, ten artykuł wydaje mi się (nadal) trochę beznamiętny( sorry Favkes) Ale czytałam artykuł o perfumach na jakimś portalu dla kobiet i bardzo mi się podobał, potem się zorientowałam że to wizażanka pisała. Swoją drogą nie mogę sobie przypomnieć co to za portal był,a chętnie bym tam wróciła (że coś z intymnościa miał w nazwie?)Jest też jeden blog o którym wiem że wizazanka pisze i mi sie nie podoba wcale, więc nie jest to tak do końca z tym uprzedzaniem się...A trochę mną zatrzęsło, bo bloga Sabbath przeglądam regularnie, więc mnie szybko uderzyło wiadomo co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie przepraszać za popełnione teksty, bo to bardzo sugerujące ("asekuracyjnym zakończeniom" mówię nie) i uwzględniać wszelkie nawiązania. Dla mnie inspiracja była ewidentna. Z drugiej strony przepraszam, że było tak ostro, ale ja z tą strona, pomimo że jeszcze prawie pusta, mam już niemiłe skojarzenia. Głównie przez nachalną reklamę, którą próbowali sobie zrobic na wizażu. Mnie już pokarało... Kurier nie zdążył dostarczyć mojego wniosku wizowego do firmy pośredniczącej i najprawdopodobniej nie zdążą mi jej wyrobić do 29.12. A 30 miałam lecieć. Więc albo będę miała maraton dom-Kraków-Wawa-Moskwa w niecałe 2 dni, albo znowu z wyjazdu NIC. ![]()
![]() |
#4583 |
grozi wypollizowaniem
|
Pisać! Treść dobra była merytorycznie, styl każdemu odpowiada inny, a w ogóle praktyka czyni mistrza!
Coś dla miłośniczek Durbano prostownica z turmalinowymi płytkami ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-277760 Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-12-19 o 19:06 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Jak tam świąteczne nastroje? U mnie żadne
![]() ![]() Zawsze tak czekałam na święta, czułam ten nastrój a teraz lipa ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
grozi wypollizowaniem
|
Aha! Favkes! Witam w klubie miłośniczek Persenu!
![]() Madziczka-strasznie romantycznie wyglądasz i wzrok taki zamglony.... Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2008-12-18 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Ja natomiast lubię Kalms - "rozluźnia" ale bez uczucia senności i otępienia
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
No niestety, tak jest i sama się na tym złapałam kiedyś, kiedy ze szczerym (daję słowo) oburzeniem wsiadłam na Rozterkę nie mając racji. Niestety, nie mając. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do samego tekstu i zbieżności z tym, co piszę i myślę... To chyba wyjaśniłyśmy sprawę dokładnie między sobą we dwie. Pisałam już, że szanuję to, że się odezwałaś do mnie, szanuję Twoją cywilną odwagę, zapewniłam, że sie nie gniewam i nie gniewam się serio ![]() Wiem, że trudno się postawić w takiej sytuacji, ale rozumiesz? Z resztą, ja cytowałam już swoją własną wypowiedź, w której pisałam, co myślę o tekście (zważ, że mimo urazy nie była to opinia negatywna!) i co mnie w nim wkurzyło (moje zdania i moje opinie - a nie nierzetelność). Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mną, podobnie jak Tobą, zatelepała nie sama treść, tylko też to, co "wiadomo co". ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
ja też bym chciała przeczytać artykuł o niszy, ale albo oślepłam, albo jest napisany takimi bladymi, małymi i niewyraźnymi robaczkami
![]() mogę coś z tym zrobić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
grozi wypollizowaniem
|
mnie Persen nie otępia własnie, wręcz potrafiłam się po nim godzinami uczyć w sesji, a uspokajał moją panikę i gonitwę myśli i pozwalał się skupic.
Madziczka, myślę, że to własnie ten look który powinnać zastosować na stałe ![]() ło matko ja chyb aza wolno nawijam klawiaturą No i właśnie gdybym w tym konkretnym przypadku wiedziała że to wizazanka to bym była spokojniejsza, a tak to reakcja była taka że 1-portal nowy 2-usiłuje siętu reklamować 3-żeruje na wizazu i blogach wizazanek A tak trochę żeby namieszać bardziej, to jak zaczęłam czytać bloga Sab to nie wiedziałam że ona jest z wizazu, dopiero potem mi się informacje połaczyły w mózgu, no i nie uprzedziłam sie ![]() Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-12-19 o 19:56 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polly - mój dzisiejszy look jest typowo jajcarski ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.