Scent Bar VI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-18, 12:50   #4561
irkax
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Chodzi o użycie w danym sensie i kontekscie, a nie o samo słowo to chyba jasne
A potrafisz to udowodnić?
Potrafisz udowodnić to, że Sabbath użyła tego słowa pierwsza w kontekście zapachów?
Ja na przykład w ogóle nie kojarzę, że to ona użyła go pierwsza. Serio.
Tak samo nie wiem kto wymyśli kwiatki-sratki.
A używamy tego określenia i nie podajemy źródła.
I co? ktoś nas za to będzie ścigał?

Żeby było jasne, uważam, że dziewczyna jeśli rzeczywiście wzorowała się na blogach dziewczyn, powinna podać źródło, ale już nie przesadzajmy, że autorstwo użycia jakiegoś słowa w danym kontekście możemy przypisać jednej osobie.
Bo skąd mamy pewność, że ktoś, gdzieś, na innej stronie, na innym forum nie użył go wcześniej?

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:53   #4562
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Co zaś do "niemoralnego wyzysku" - nikt tu tego określenie nie użył. Po prostu normalne jest, że komercyjne serwisy dostarczają swoim autorom przynajmniej produkt testowany za darmo (jeśli już nie wynagrodzenie).
Sab! dobrze kombinujesz
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:55   #4563
michalswier
Przyczajenie

Droga Sabbath,

Przypis do tekstu został już umieszczony, wedle wskazówek jego autorki.

Pisząc o "niemoralnym wyzysku", oczywiście karykaturowałem
Portal oficjalnie wystartował 3 dni temu i mamy nadzieję, że niedługo uda nam się dogadać z kilkoma firmami, po to aby udostępniały nam produkty do testów, jak i zapraszały redaktorów portalu na różne ciekawe wydarzenia i premiery perfum.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i zapraszam do współpracy jak i do publikowania swoich uwag (tu na forum, w komentarzach pod artykułami czy mailem)
michalswier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:58   #4564
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
A potrafisz to udowodnić?
Potrafisz udowodnić to, że Sabbath użyła tego słowa pierwsza w kontekście zapachów?
Ja na przykład w ogóle nie kojarzę, że to ona użyła go pierwsza. Serio.
A używamy tego określenia i nie podajemy źródła.
I co? ktoś nas za to będzie ścigał?

Żeby było jasne, uważam, że dziewczyna jeśli rzeczywiście wzorowała się na blogach dziewczyn, powinna podać źródło, ale już nie przesadzajmy, że autorstwo użycia jakiegoś słowa w danym kontekście możemy przypisać jednej osobie.
Bo skąd mamy pewność, że ktoś, gdzieś, na innej stronie, na innym forum nie użył go wcześniej?
Ja tego nie powiedziałam Widzisz sama na to wpadłaś że to Sab
Myślę że w tym konkretnym przypadku wzięła stąd co ja myślę i nie był to wizaz
A wogólę widze że sprawa się wyjaśnia, co tylko potwierdza to że miałam rację
Aha i co innego pisac bzdety i kwiatki-sratki na forum, a co innego w artykule i dokładnie mówię że mogła napisać o jakiś źródłach, nie zabraniam jej pisać o dziwadełkach
Stary 2008-12-18, 13:08   #4565
Polly_
grozi wypollizowaniem

Saaab, widze,że masz nową przyjaciółkę
Stary 2008-12-18, 13:09   #4566
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sab! dobrze kombinujesz
Hihi, wiem. Piszę dla takich różnych... za wynagrodzenie w naturze też czasami.

Cytat:
A ja wiem. Nasza nieoceniona Eenax O Ostrym Języku.

Cytat:
Napisane przez michalswier Pokaż wiadomość
Droga Sabbath,

Portal oficjalnie wystartował 3 dni temu i mamy nadzieję, że niedługo uda nam się dogadać z kilkoma firmami, po to aby udostępniały nam produkty do testów, jak i zapraszały redaktorów portalu na różne ciekawe wydarzenia i premiery perfum.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i zapraszam do współpracy jak i do publikowania swoich uwag (tu na forum, w komentarzach pod artykułami czy mailem)
Dziękuję bardzo za szybką reakcję, dziennikarską rzetelność i miły kontakt.
Życzę powodzenia.

Cytat:
Aha i co innego pisac bzdety i kwiatki-sratki na forum, a co innego w artykule i dokładnie mówię że mogła napisać o jakiś źródłach, nie zabraniam jej pisać o dziwadełkach
Tak szczerze mówiąc, to same "dziwadełka" by mnie nie zaintrygowały. Dopiero w kontekście i w połączeniu z innymi powiedzonkami obudziły moje podejrzenia.

Ogólnie okazało się, tak, jak zaznaczyła w przypisie Autorka, że rzecz cała trzyma się kupy bardziej, niż nawet przypuszczałam.

Chciałabym zaznaczyć jasno, że nie jestem zła, nie jestem urażona, nie mam żadnych pretensji. Dla mnie sprawa została wyjaśniona wystarczająco.

edit:
Cytat:
Saaab, widze,że masz nową przyjaciółkę
Polly, okazało się, że starą.
Zupełnie serio.

Kurczę, no nie chcę sypać, ale ta Osoba jest mi naprawdę bliska i nawet pisała tu, na forum, że jestem dla niej autorytetem, co strasznie mnie wzruszyło (i speszyło przy okazji). W każdym innym przypadku uznałabym to korzystanie z moich pomysłów i tekstów za "rżnięcie", ale w tym przypadku daję Wam słowo, że jest to szczerze z Jej strony. Że tak myśli. Nawet w kwestii Black Tourmaline...

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2008-12-18 o 13:13
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:09   #4567
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:

Princesko, zacytuję jeszcze raz Twoją wypowiedź.
Nie tylko dlatego, że to dobra rada była , ale dlatego, że sprawa chyba ma się ku końcowi.

Autorka odezwała się do mnie sama, przyznała do inspiracji - częściowo podświadomych i obiecała napisać maila do redakcji w celu dodania aneksu do artykułu. Jestem przekonana, że dziewczyna dopilnuje, żeby wszystko było tak, jak być powinno.

Co Wy na to?
Fajnie, ze cala sprawa wlasnie tak sie skonczyla.

Okazalo sie, ze ludzie z tego portalu naprawde chca prowadzic ta strone w normalny sposob, przyciagnac osoby zainteresowane perfumami. Mi sie to podoba i po takim wyjasnieniu sprawy cale moje zniechecenie odeszlo.

Cytat:
Napisane przez michalswier Pokaż wiadomość
Droga Sabbath,

Pisal Pan do Sabbath w tym poscie, ale pozwole sie sobie wypowiedziec Czytalam publikacje z tej strony i chcialabym zapytac czy to jest tak, ze kazdy moze napisac recenzje konkretnego zapachu czy moga byc gora dwie, negatywna i pozytywna? Bo moze warto poszukac do wspolpracy ludzi, ktorzy pisali by cos wiecej niz nuty zapachowe przepisane ze sklepu internetowego czy strony producenta? Nie chodzi mi o to, ze sie czepiam Tylko poprostu Pan okazal sie bardzo wporzadku wyjasniajac cala sytuacje z Sabbath, a wydaje mi sie, ze recenzje perfum, szczegolnie na portalu poswieconym tej tematyce moglyby wniesc wiecej niz to, co mozna znalezc w zasadzie wszedzie. W ten sposob portal przyciagnie wiecej osob, ale to tylko moje zdanie
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 13:10   #4568
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Nie mam też w tej chwili najmniejszych wątpliwości co do tego, że to honorowa Osoba i sprawę, przy Pańskiej pomocy, załatwi najwłaściwiej.
Dziękuję

Miałam nie pisać tego w Scencie - ale , nie potrafiłabym ściemniać.
Tak. To ja jestem autorką tego tekstu. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że od nikogo nie rżnęłam, nikogo nie plagiatowałam. Podobieństwa zarówno i w poglądach i w sposobie wypowiedzi wynikają najprawdopodobniej z tego, że często i rozmawiamy i piszemy i czytamy siebie nawzajem. Niektóre zwroty tak bardzo wryły się w pamięć, że inne nie przychodzą już do głowy. chociażby szumne "dziwadełka".

Przypis został dodany, sprawa z Sabbath wyjaśniona - chociaż nawet by mi przez myśl nie przeszło, żeby Ją kopiować - jest jedyna i niepowtarzalna
Zresztą za to Ją uwielbiam ( no nie tylko za to ale między innymi )

Nie pisałam o tym wcześniej, bo chciałam żebyście miały szansę obiektywnie oceniać to co piszę, bez świadomości, że jest to jedna " Z Nas"

A teraz czekam na lincz

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2008-12-18 o 13:17
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:13   #4569
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wpadłam na to Tylko Sabbath napisała w TYM poście, że to jest jej ulubione określenie.
Natomiast Ty w tym poście:

Cytat:
Naprawde fajnie że się Pan tu wypowiada i stara się wyjasnic parę spraw. Autorkę artykułu "zgubiło" to ,że użyła kilku zwrotów bardzo naznaczonych osobowościowo- każdy wie że ich nie wymyśliła sama i kazdy wie kto je wymyślił. Widzę że bardzo jej się spodobały "dziwadełka", które jednak mogła sobie darowac...
dałaś do zrozumienia, że wymyśliła je Sabbath, a autorka powinna sobie podarować ich użycie.

Co do podania źródeł nie dyskutuję, bo wyraźnie napisałam jakie jest moje stanowisko.
Natomiast dyskutuję z przypisywaniem wyrazów istniejących od dawna, używanych przez wiele osób w różnych kontekstach jednej osobie.

edit: Hah ujawnił nam się "ptaszek"

Edytowane przez irkax
Czas edycji: 2008-12-18 o 13:16
Stary 2008-12-18, 13:14   #4570
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Fav-domyslilam sie wlasnie zanim napisalas posta napisalam ,to do innej Wizazanki

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2008-12-18 o 13:21 Powód: DUZA LITERA:)
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:19   #4571
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Fajnie, ze cala sprawa wlasnie tak sie skonczyla.

Okazalo sie, ze ludzie z tego portalu naprawde chca prowadzic ta strone w normalny sposob, przyciagnac osoby zainteresowane perfumami. Mi sie to podoba i po takim wyjasnieniu sprawy cale moje zniechecenie odeszlo.
Moje też.

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
A teraz czekam na lincz
No to se poczekasz...
To parafraza cytatu ze Shreka, żeby była jasność w temacie.

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Fav-domyslilam sie wlasnie zanim napisalas posta napisalam ,to do innej wizazanki
A ja napisałam, że to ktoś w Wizażu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 13:23   #4572
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Dziękuję

Miałam nie pisać tego w Scencie - ale , nie potrafiłabym ściemniać.
Tak. To ja jestem autorką tego tekstu. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że od nikogo nie rżnęłam, nikogo nie plagiatowałam. Podobieństwa zarówno i w poglądach i w sposobie wypowiedzi wynikają najprawdopodobniej z tego, że często i rozmawiamy i piszemy i czytamy siebie nawzajem. Niektóre zwroty tak bardzo wryły się w pamięć, że inne nie przychodzą już do głowy. chociażby szumne "dziwadełka".

Przypis został dodany, sprawa z Sabbath wyjaśniona - chociaż nawet by mi przez myśl nie przeszło, żeby Ją kopiować - jest jedyna i niepowtarzalna
Zresztą za to Ją uwielbiam ( no nie tylko za to ale między innymi )

Nie pisałam o tym wcześniej, bo chciałam żebyście miały szansę obiektywnie oceniać to co piszę, bez świadomości, że jest to jedna " Z Nas"

A teraz czekam na lincz
Fakt, że to Ty, wiele wyjaśnia, na plus oczywiście
Stary 2008-12-18, 13:27   #4573
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
edit: Hah ujawnił nam się "ptaszek"
ćwir ćwir
Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Fav-domyslilam sie wlasnie zanim napisalas posta napisalam ,to do innej Wizazanki

Cytat:
No to se poczekasz...
To parafraza cytatu ze Shreka, żeby była jasność w temacie.
No masz. A ja już dwa perseny łyknęłam na tę okolyczność
Cytat:
Fakt, że to Ty, wiele wyjaśnia, na plus oczywiście
Dziękować
Stary 2008-12-18, 13:36   #4574
irkax
Zakorzenienie

Z ciekawości przeszukałam nasze forum i jak się okazuje nie Sabbath pierwsza użyła słowa "dziwadełka".
Kiedy po raz pierwszy padło ono na forum w kontekście perfum, jej jeszcze tutaj nie było.

KLIK

Następnie użyło go wiele innych dziewczyn przed Sabbath.

Proszę mnie zatem nie przekonywać, że można takie połączenie przypisać jednej osobie.

Ode mnie EOT

Stary 2008-12-18, 13:41   #4575
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Z ciekawości przeszukałam nasze forum i jak się okazuje nie Sabbath pierwsza użyła słowa "dziwadełka".
Kiedy po raz pierwszy padło ono na forum w kontekście perfum, jej jeszcze tutaj nie było.

KLIK

Następnie użyło go wiele innych dziewczyn przed Sabbath.

Proszę mnie zatem nie przekonywać, że można takie połączenie przypisać jednej osobie.

Ode mnie EOT
Irka Ty uparciuchu! Przecież nie mówię po pierwsze, że na forum i w ogóle chodzi o dziwadełka w połączeniu z innymi sformułowaniami, dziwadełka to był taki przykład na przykład
Stary 2008-12-18, 13:45   #4576
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Irka Ty uparciuchu! Przecież nie mówię po pierwsze, że na forum i w ogóle chodzi o dziwadełka w połączeniu z innymi sformułowaniami, dziwadełka to był taki przykład na przykład
Jestem uparta, kiedy mam przeświadczenie, że ktoś jest niesprawiedliwy, bądź próbuje mnie przekonać w temacie, w którym nie ma racji
A chodzi mi konkretnie o Twojego posta Polly, w którym pisałaś/dałaś do zrozumienia, że to określenie wymyśliła Sabbath.

I teraz naprawdę już kończę, nie ma sensu kłócić się o dziwadełka

Stary 2008-12-18, 13:49   #4577
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Rozumiem przykład na przykład i tez pisałam, że o kontekst szeroki chodziło.

Przyznaję, że mnie przyszło w tym szerokim kontekście do głowy, że to musiał być ktoś, kto zna mnie osobiście i miałam rację.
Dla mnie EOT, sprawa rozwiązana została nie tylko honorowo, ale ostatecznie bardzo miło, więc nie będę jej drążyć.

A żeby zmienić temat pochwalę się zupełnie niespodziewaną radością, a mianowicie przez dwutygodniowe duszności związane z zapaleniem oskrzeli, czyli mówiąc wproszt przez ciągły, upierdliwy kaszel wylazł mi znów pięęęęękny kaloryfer na brzuszku.
Ciekawe, jak długo wytrzyma?
A może szkoda marnować i pora wrócic na siłownię?
Bo wiem z doświadczenia, że sto skrętnych brzuszków dziennie na kaloryfer nie wystarcza.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2008-12-18 o 14:07
Stary 2008-12-18, 14:36   #4578
irkax
Zakorzenienie

Swoją drogą przeczytałam jeszcze raz całą dyskusję od momentu, kiedy Favkes podała linka do artykułu i powiem Wam, że poczułam się dziwnie.
Mam bardzo mieszane odczucia. BARDZO BARDZO mieszane.
Zupełnie inaczej czyta się teraz te posty, wiedząc, kto jest autorką artykułu.
I naszła mnie taka refleksja, właściwie to truizm chyba, że zanim się coś napisze na forum, to trzeba sobie zadać pytanie, czy tak samo odważne byłyby nasze osądy/ słowa/posty, gdybyśmy musiały je skierować bezpośrednio do osoby zainteresowanej.
I co kiedy okazuje się, że my tę osobę znamy, a nawet lubimy?

Stary 2008-12-18, 15:22   #4579
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Swoją drogą przeczytałam jeszcze raz całą dyskusję od momentu, kiedy Favkes podała linka do artykułu i powiem Wam, że poczułam się dziwnie.
I naszła mnie taka refleksja, właściwie to truizm chyba, że zanim się coś napisze na forum, to trzeba sobie zadać pytanie, czy tak samo odważne byłyby nasze osądy/ słowa/posty, gdybyśmy musiały je skierować bezpośrednio do osoby zainteresowanej.
Właśnie , dlatego też nie chciałam podpisywać się swoim nickie - by opinie nt. były OBIEKTYWNE.
Zmroziło mnie kiedy przeyczytałam:

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Będę wredna - po tym tekście o niszy to znać

Wydawszy z siebie smętne: Hy hy...

Ajj, czepiasz się, Sabb. Naczytało się dziewczę recenzji, pomerdało mu się z Rock Crystal, przeca to Durbano i tamto Durbano, każdy by się pomylił...
no. hmmm. nie nie pomylił się. Dla mnie Tourmaline - jest czytsty - nie w sensie czystości - ale w sensie tego, ze to samo kadzidło - esencja ... kadzidło kadzidło i jeszcze raz kadzidło Tylko ono - nic poza tym, żadnych domieszek - niczym nie sprofanowane .. najprawdziwsze tylko ono.
czy to:
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Ten artykuł jest po prostu straszny.
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Wszystko co jest tam poprawne, pochodzi z innych stron.
Cytat:
Dziwny ten artykuł o niszowcach, brak mu spójności, czyta się to jak zbiór cytatów, a nie logiczny wywód. No i te półki i Nu w roli niszowca, gdzieś to niedawno czytałam i nawet wiem gdzie
Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Artykulik napisany sztywno, poprawnie - wcale bym się nie zdziwiła, gdyby ktos faktycznie poprzerabiał znalezione u nas na Wizażu opinie i zrobił z nich średnio dający się czytać bełkocik. Widać, że pisała to osoba, dla której perfumy nie są żadną pasją - porównajcie to z opisami Sabbath, Favkes czy Khy
ekhem ekhem

Strasznie Was lubię dziewczyny - ale tak się zastanawiam, czy czytając jakikolwiek tekst nt. perfum ( to dotyczy tez mnie ) nie napisany przez którąś z nas, nie jesteśmy trochę ... jak by to ująć ... złośliwe?
Czy nie za bardzo uzuprujemy sobie wszechwiedzę w tej materii ?
Czy jesteśmy w stanie pozytywnie ocenić taki artykuł, kiedy rzeczywiście nie jest pisany przez wizażankę ??

Zastanawia mnie to ...

ps. no i teraz nie wiem czy mam pisać dalej czy nie. Bo wydaje mi się, że powyżej zacytowane opinie były szczere. A jeśli tak ... no to ... no cóż ... nie chcę się bawić w grafomaństwo. Jeśli coś robić to dobrze, a jeśli nie dobrze - to lepiej wcale.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 15:50   #4580
gwaihally
Zadomowienie

Favkes, niechcący zafundowałaś nam wszystkim bardzo pożyteczną lekcję Wiem że niezamierzoną, ale i tak chwała Ci za to.
Baj de łej, ja przeczytałam ten artykuł już po tym jak Favkes się do niego przyznała i pomyślałam sobie, że przecież od razu widac że to Wizażanka i że osoba zna się na rzeczy. Ale licho wie, pewnie, co by mi zaraz pochodziło po głowie, gdybym myślała, że to ktoś zupełnie obcy.
Acha, i żeby nie było tak zupełnie idealnie: trochę literówek się wkradło i parę machlojek stylistycznych chiba. Ale się moze nie wypowiadam, bo polonistka ani filolożka ze mnie żadna, a wręcz odwrotnie.

Edit. Acha, i jeszcze jedno. Ten artykuł może i najrewelacyjniejszy nie jest, ale i tak powinnaś pisać jeśli tylko masz ochotę i gdziekolwiek chcesz, bo reprezentujesz nas i nasza wiedzę przed światem, tak samo zrestą jakby którakolwiek z nas pisała taki artykuł. Więc jeśli ktokolwiek ma do tego zaparcie, to powinien pisac. Nawet jeśli by miało to być troszkę mniej składnie niż by napisała jakaś gładka dziennikareczka-profesjonalistka, która pięknie i stylistycznie pisze, ale za to nie zna na rzeczy. Czyli według mnie ogólnie przedsięwzięcie na plus, resztę się dopracuje, to jasne.

Edytowane przez gwaihally
Czas edycji: 2008-12-18 o 15:58
gwaihally jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:27   #4581
Polly_
grozi wypollizowaniem

Myślę, ze możliwe, że się czepiamy troszkę, ale akurat moja krytyka dotyczyła bardziej takiej tępawej stylistyki, ten artykuł wydaje mi się (nadal) trochę beznamiętny( sorry Favkes) Ale czytałam artykuł o perfumach na jakimś portalu dla kobiet i bardzo mi się podobał, potem się zorientowałam że to wizażanka pisała. Swoją drogą nie mogę sobie przypomnieć co to za portal był,a chętnie bym tam wróciła (że coś z intymnościa miał w nazwie?)Jest też jeden blog o którym wiem że wizazanka pisze i mi sie nie podoba wcale, więc nie jest to tak do końca z tym uprzedzaniem się...A trochę mną zatrzęsło, bo bloga Sabbath przeglądam regularnie, więc mnie szybko uderzyło wiadomo co.
Stary 2008-12-18, 16:28   #4582
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

Strasznie Was lubię dziewczyny - ale tak się zastanawiam, czy czytając jakikolwiek tekst nt. perfum ( to dotyczy tez mnie ) nie napisany przez którąś z nas, nie jesteśmy trochę ... jak by to ująć ... złośliwe?
Czy jesteśmy w stanie pozytywnie ocenić taki artykuł, kiedy rzeczywiście nie jest pisany przez wizażankę ??

Zastanawia mnie to ...

ps. no i teraz nie wiem czy mam pisać dalej czy nie. Bo wydaje mi się, że powyżej zacytowane opinie były szczere. A jeśli tak ... no to ... no cóż ... nie chcę się bawić w grafomaństwo. Jeśli coś robić to dobrze, a jeśli nie dobrze - to lepiej wcale.
Pewnie, że pisać. Będzie coraz lepiej.
Tylko nie przepraszać za popełnione teksty, bo to bardzo sugerujące ("asekuracyjnym zakończeniom" mówię nie) i uwzględniać wszelkie nawiązania. Dla mnie inspiracja była ewidentna.
Z drugiej strony przepraszam, że było tak ostro, ale ja z tą strona, pomimo że jeszcze prawie pusta, mam już niemiłe skojarzenia. Głównie przez nachalną reklamę, którą próbowali sobie zrobic na wizażu.

Mnie już pokarało...
Kurier nie zdążył dostarczyć mojego wniosku wizowego do firmy pośredniczącej i najprawdopodobniej nie zdążą mi jej wyrobić do 29.12. A 30 miałam lecieć.
Więc albo będę miała maraton dom-Kraków-Wawa-Moskwa w niecałe 2 dni, albo znowu z wyjazdu NIC.
Stary 2008-12-18, 16:33   #4583
Polly_
grozi wypollizowaniem

Pisać! Treść dobra była merytorycznie, styl każdemu odpowiada inny, a w ogóle praktyka czyni mistrza!

Coś dla miłośniczek Durbano
prostownica z turmalinowymi płytkami
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-277760

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-12-19 o 19:06 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj"
Stary 2008-12-18, 16:42   #4584
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Jak tam świąteczne nastroje? U mnie żadne Pogoda raczej do szukania sznura, jak napisała Papuga Jutro mam kolejne jazdy - mam nadzieję, że ostatnie przed świętami.

Zawsze tak czekałam na święta, czułam ten nastrój a teraz lipa Ale klarują mi się plany sylwestrowe, czego się kompletnie nie spodziewałam Mała "domówka" ale w towarzystwie przyjaciółki i we Wrocławiu

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:46   #4585
Polly_
grozi wypollizowaniem

Aha! Favkes! Witam w klubie miłośniczek Persenu!
Madziczka-strasznie romantycznie wyglądasz i wzrok taki zamglony....

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2008-12-18 o 16:49
Stary 2008-12-18, 16:49   #4586
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Aha! Favkes! Witam w klubie miłośniczek Persenu!
Ja natomiast lubię Kalms - "rozluźnia" ale bez uczucia senności i otępienia

Frank Zappa

Stary 2008-12-18, 16:49   #4587
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Myślę, że nie byłyby tak odważne. Byłyby dupowłażące albo żadne. A to nie tylko dlatego, że takie z nas z natury dupowłazy, ale dlatego, że tak to już jest na Wizażu, że kiedy napisze się szczerze coś, co dotyczy bezpośrednio albo nawet dalece posrednio jakiejś Wizażanki, to zaraz znajdzie się grupa obrońców, którzy oskarżą piszącą o atak.

No niestety, tak jest i sama się na tym złapałam kiedyś, kiedy ze szczerym (daję słowo) oburzeniem wsiadłam na Rozterkę nie mając racji.
Niestety, nie mając. I piszę "niestety" nie dlatego, że musiałam to przyznać (bo nie musiałam, choć z potrzeby serca zrobiłam to) ale dlatego, że bardzo lubiłam osobę, której postępowania Ona oceniła krytycznie.

Cytat:
Właśnie , dlatego też nie chciałam podpisywać się swoim nickie - by opinie nt. były OBIEKTYWNE.
Zmroziło mnie kiedy przeyczytałam:
Favkes, jesteś pewna, że chcesz to drążyć?

Cytat:
no. hmmm. nie nie pomylił się. Dla mnie Tourmaline - jest czytsty - nie w sensie czystości - ale w sensie tego, ze to samo kadzidło - esencja ... kadzidło kadzidło i jeszcze raz kadzidło Tylko ono - nic poza tym, żadnych domieszek - niczym nie sprofanowane .. najprawdziwsze tylko ono.
czy to:
Fav, ja tak sobie myślę, że potrzebne Ci są dokładniejsze testy.
Cytat:
Widzisz... Moje oburzenie, podobnie jak napisała poniżej Polly, wynikało z tych zapożyczeń. Gdybyśmy wiedziały, że to wizażanka, pewnie rozjasniloby nam to trochę, skąd wzięły się w tekście opinie z Wizażu i pewnie uznałybyśmy, że jako współtworząca to forum ma do nich większe prawo, niż osoba postronna. Tak myślę.

Co do samego tekstu i zbieżności z tym, co piszę i myślę... To chyba wyjaśniłyśmy sprawę dokładnie między sobą we dwie.
Pisałam już, że szanuję to, że się odezwałaś do mnie, szanuję Twoją cywilną odwagę, zapewniłam, że sie nie gniewam i nie gniewam się serio , ale teoretycznie wyobraź sobie Fav, że to nie Ty jesteś autorką tego tekstu. I że czytasz to, co tam jest napisane sądząc, że to ktoś, kto po prostu popasożytował sobie na naszych poglądach? Czy nie wydaloby Ci się to dziwne? Niewłaściwe?
Wiem, że trudno się postawić w takiej sytuacji, ale rozumiesz?

Z resztą, ja cytowałam już swoją własną wypowiedź, w której pisałam, co myślę o tekście (zważ, że mimo urazy nie była to opinia negatywna!) i co mnie w nim wkurzyło (moje zdania i moje opinie - a nie nierzetelność).

Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Baj de łej, ja przeczytałam ten artykuł już po tym jak Favkes się do niego przyznała i pomyślałam sobie, że przecież od razu widac że to Wizażanka i że osoba zna się na rzeczy. Ale licho wie, pewnie, co by mi zaraz pochodziło po głowie, gdybym myślała, że to ktoś zupełnie obcy.
Pochodziłoby Ci po głowie, że ktoś zerżnął opinie z Wizażu (a może tez że moje?).

Cytat:
Myślę, ze możliwe, że się czepiamy troszkę, ale akurat moja krytyka dotyczyła bardziej takiej tępawej stylistyki, ten artykuł wydaje mi się (nadal) trochę beznamiętny( sorry Favkes) Ale czytałam artykuł o perfumach na jakimś portalu dla kobiet i bardzo mi się podobał, potem się zorientowałam że to wizażanka pisała. Swoją drogą nie mogę sobie przypomnieć co to za portal był,a chętnie bym tam wróciła (że coś z intymnościa miał w nazwie?)Jest też jeden blog o którym wiem że wizazanka pisze i mi sie nie podoba wcale, więc nie jest to tak do końca z tym uprzedzaniem się...A trochę mną zatrzęsło, bo bloga Sabbath przeglądam regularnie, więc mnie szybko uderzyło wiadomo co.
Fav chyba bardzo starała się pisać obiektywnie, profesjonalnie, właśnie beznamiętnie. Co przy jej pełnych emocji "normalnych" opisach musiało wymagać duuużo wysiłku.
A mną, podobnie jak Tobą, zatelepała nie sama treść, tylko też to, co "wiadomo co".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 16:50   #4588
taka taka
Zakorzenienie

ja też bym chciała przeczytać artykuł o niszy, ale albo oślepłam, albo jest napisany takimi bladymi, małymi i niewyraźnymi robaczkami
mogę coś z tym zrobić ?
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:52   #4589
Polly_
grozi wypollizowaniem

mnie Persen nie otępia własnie, wręcz potrafiłam się po nim godzinami uczyć w sesji, a uspokajał moją panikę i gonitwę myśli i pozwalał się skupic.
Madziczka, myślę, że to własnie ten look który powinnać zastosować na stałe

ło matko ja chyb aza wolno nawijam klawiaturą
No i właśnie gdybym w tym konkretnym przypadku wiedziała że to wizazanka to bym była spokojniejsza, a tak to reakcja była taka że
1-portal nowy
2-usiłuje siętu reklamować
3-żeruje na wizazu i blogach wizazanek

A tak trochę żeby namieszać bardziej, to jak zaczęłam czytać bloga Sab to nie wiedziałam że ona jest z wizazu, dopiero potem mi się informacje połaczyły w mózgu, no i nie uprzedziłam sie

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-12-19 o 19:56 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj"
Stary 2008-12-18, 16:56   #4590
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madziczka, myślę, że to własnie ten look który powinnać zastosować na stałe

Polly - mój dzisiejszy look jest typowo jajcarski. Na poważnie - uważam, że w tych lokach wyglądam strasznie

Frank Zappa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości