|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXI
oh darling <3 _______ na palcach cicho skrada się miłość. 'książe ? bajkowy dupek. szósty papieros z dedykacją dla Ciebie. I nigdy nie mów, że kochasz tylko po to, żeby kogoś pocieszyć. Nigdy nie mów o wspólnych nocach, skoro wiesz, że jednak nie chcesz. Nigdy nie zostawiaj pijanego, skoro wiesz, że sam pijesz. Nigdy nie mów, że Cię nie ma, lecz po prostu powiedz, że nie chcesz rozmawiać. Nigdy nie mów, że wszystko Ci się we mnie podoba, jeśli nie podoba Ci się nic. Nigdy nie mów, że jestem jedyna, wyjątkowa, skoro wiesz, że to gówno prawda. Nigdy nie całuj, jeśli wiesz, że to dla Ciebie nic nie znaczy, bo dla kogoś może to oznaczać bardzo dużo. Nigdy nie mów "zapomnij", skoro wiesz, że i tak tego nie zrobię, bo nie chcę i nie potrafię. Nigdy nie mów, że to nie jest takie trudne, jeśli wiesz, że dla mnie to najtrudniejsza rzecz jaka kiedykolwiek zrobiłam. Nigdy nie chciej wracać do starych czasów, skoro wiesz, że niedługo zostawisz, złamiesz serce i powiesz "spierdalaj". Proszę Cię, nie kłam. Czy wymagam za wiele?'
|
|
#4562 |
|
Raczkowanie
|
panna_miodowa
przecież wciąż jestem dzieckiem,
dlatego tak bardzo lubię się z Tobą bawić już nie wiem czy jesteś, czy tylko Cię widzę. erotycznie rozchwiana jest moja osobowość surowym ciałem nakarmię Twoją wyobraźnię: jeszcze nie wiesz, co to rozkosz oni przychodzili i obiecywali, szarpali nerwy i uda, a później zostawiali, żeby wrócić
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
To aż dziwne, jak sprawy nigdy nie układają się po naszej myśli.'
Edytowane przez niczego_po_trochu Czas edycji: 2010-10-27 o 19:06 |
|
|
|
#4564 |
|
Konto usunięte
|
panna_miodowa - ja też love, wielkie love! <3
zlodziejka - okradałam ![]() wyrzucę miłość do kosza. 'Mobiles are better than boyfriend atleast we can switch off' ![]() / komórki są lepsze od chłopaków, (telefony) przynajmniej można wyłączyć/ |
|
|
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
desiree01 dreams_x33 so_steadfast rumuneczkaxd KaMa2704 neversaynever _changime ciiri - tak moje panny okradłam Was . <3
Mimo wszystko całuj, nie przestawaj.. Wiem, że później będzie boleć, ale ja żyję teraźniejszością, więc do cholery nie zadawaj tyle pytań czy chce, czy nie tylko dalej całuj mnie !
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
autoagresja- padam...
![]() ___________________ Wykopuję sobie do Ciebie tunel- łyżeczką. Od herbaty. Zachowywał się jakby się bał, że mu zniknę, prysnę jak bańka mydlana a przecież to On był moim marzeniem...
|
#4567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś tu, ale Cię nie ma. To takie niepoprawne. ___________________ hold me like a pillow. |
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
_changime - dziękuje słońce .
' i są momenty , gdy uśmiechasz się do świata ,
bo wiesz , że możesz wszystko . ' 'Ubierasz najładniejszą bluzkę, prostujesz włosy i delikatnie się malujesz.. Wychodzisz z domu i zapierdalasz przez pół miasta żeby się z nim spotkać a on ci mówi, że to koniec.. Nie komentujesz tego - spoglądasz mu jedynie prosto w oczy i ze łzami odwracasz się i idziesz.. Sama jeszcze nie wiesz gdzie, ale idziesz.. Włączasz odtwarzacz w telefonie i każda piosenka przypomina Ci jakąś chwilę spędzoną z nim.. Wewnątrz toczy się walka uczuć, z jednej strony w**** a z drugiej niezrozumienie i ból.. Tak na prawdę jeszcze do ciebie nie dociera, że dzisiejszej nocy nie będzie słodkiego eska na dobranoc.. A jutro nie będzie kolejnego spotkania i wspólnego oglądania filmu.. Tak na prawdę jeszcze nie zdajesz sobie sprawy ile ten koleś namieszał Ci w głowie, Jak zmienił twoje życie i ile będziesz musiała zmienić.. Teraz jedynie słuchasz głupich piosenek próbując ogarnąć jakoś to wszystko.' |
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
Extremalna -cudne, okradam ♥ ♥ ♥ I czego oczekujesz?! że rzucę Ci się na szyję i od tak Ci wybaczę? ♥ ♥ ♥ Mam tego dość! świat znowu sypie mi się przed oczami a obok nie ma nikogo kto mógłby mnie pocieszyć. ♥ ♥ ♥ Tak bardzo chcę płakać, ale nie mogę bo obiecałam że będę silna, obiecałam... ♥ ♥ ♥
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" Edytowane przez kreskowa Czas edycji: 2010-10-27 o 21:07 |
|
|
|
#4570 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje Miśki <3
( mordka się cieszy) Nensie( jaram się tą pios.), Sharmila, Kofeina w RedBullach - kradnę <3 i też masz tak, że w pewnym momencie nie kontrolujesz swoich emocji i one dosłownie wypływają? a gdy wszystko zawiedzie zostanie mi tylko usiąść i powiedzieć, że jestem żałosna. otulił moje zmarznięte policzki, które były już różowe uśmiechnął się i powiedział, że 'za nic w świecie.' mówię, że inni mają do czynienia z inteligentną osobą, ale czy inteligenta osoba pyta się milion razy dziennie 'dlaczego?', a nocami opróżnia ze swojego organizmu tęsknotę pod postacią łez, czy uśmiecha się na każdym kroku by dojść do domu i uśmierzać ból ostrym narzędziem? Nie. jestem kobietą tęskniącą, która dzięki swej inteligencji się pozbiera. historia uwielbia zataczać koła. tylko czemu ja po raz kolejny muszę w ten sam sposób dostawać po dupie? ostatnio zadaje zbyt wiele pytań, zbyt dużo razy denerwuje się gdy nie uzyskuje sensownej odpowiedzi. znajdź ciekawszy argument, ten mnie nie przekonuje. (...) kolejny dzień niczym nie różniący się od poprzedniego zerwała się z łóżka myśląc, że to już ranek, że trzeba wyjść znaleźć odpowiednich ludzi i znowu wrócić do mieszkania. Jednak nie 18:18, wcale to nie pomagało. Kolejna tabletka nasenna rozpoczęła wędrówkę wzdłuż jej przełyku. Godzina 23:24. Za późno na miłość, świat wydawał się spokojniejszy, łyk trunku, odwiedziny w toalecie. ' wyrzucenie' z siebie zbędnych produktów, tabletka na sen, bo rzeczywistość jest brutalna i kolejny błogi sen. tym razem mnie w nim nie odwiedziłeś. zostałam w nim sama. gdy się tęskni podręczniki stają się dziwnie ciekawe, by tylko na chwilę zagłuszyć tą myśl. wtedy nawet w czytaniu o układzie wydalniczym się zatracam. wiem to bezsensu, ale przetłumacz to memu sercu. trzymajmy się tego, że to przeziębienie.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2010-10-27 o 20:28 |
|
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
Miłość jest jak zapalniczka,
duża i mała, świeci i gaśnie . ______________ ... a Ty księżniczko ruszaj w świat , przed Tobą całe życie ... ! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
_____________________ 'Still You want to kill yesterday coz it takes too long. Yeh, it takes too long.' Wciąż chcesz zabić wczoraj, bo zabiera zbyt wiele. Tak, to zabiera zbyt wiele.. 'I know what You're feeling, I got through it.' Wiem co czujesz, przeszłam przez to.. 'Will he think me weak if I tremble when I speak?' Czy pomyśli, że jestem słaba, jeżeli głos mi zadrży? 'Just a twist in time and You could be mine. Just a sip of wine and You could be mine. Just a kiss devine..' Tylko zwrot w czasie i mogłeś być mój. Tylko łyk wina i mogłeś być mój. Tylko niebiański pocałunek.. 'In many years they may forget this love of ours or that we met. They may not know how much You meant to me.' Przez tyle lat mogli zapomnieć o naszej miłości i o tym, że się spotkaliśmy. Mogą nie wiedzieć jak dużo dla mnie znaczyłeś..
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
niczego_po_trochu , no love_no love you - kradnę ! ![]() maanslaughter- bierz skarbie so_steadfast-nowe objawienie wizażu , boskie opisy Dziś byłam strasznie zajęta, ale mimo tego i tak znalazł się czas na myślenie o Tobie.
Skoro mnie nie kochasz, to po co na mnie patrzysz? Czemu wszyscy pragną księcia? Przecież on nie istnieje. Dla niego ważny jest mecz w telewizji, piwo i spotkania z kumplami, szkoda, że nie ja. Może i mniej niż wczoraj, ale tęsknię. Najbardziej lubię gdy jesteś zawstydzony, prześlicznie wyglądasz.
|
#4574 |
|
BAN stały
|
...
już najwyższa pora by przyznać się, tak tęskniłam, Ty dobrze o tym wiesz. lubiła środy, tylko w nie bezkarnie mogła się wpatrywać w niego. nadmierna ilość % w mojej krwi, wyłączony telefon, by przypadkiem nie wykręcić Twojego numeru . określona ścisłość naszej znajomości, rozluźniła się, wszystkie węzły marynarskie, rozplątały się . nie trzyma nas przy sobie już nic . tęsknie, tak beztrosko siedzę sobie tutaj i tęsknie, i zadaje sobie pytanie 'a Ty, a Ty co robisz ?' wyglądasz jak milion dolarów, tylko jednego Ci brak. brak Ci serca księżulku ośmiu boleści . ... Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2010-10-27 o 22:19 |
|
|
|
#4575 |
|
Przyczajenie
|
"Nie boję się obcych. Bardziej od nieznajomych przerażają mnie bliscy, których oczu nie poznaję."
"Każdy dzień, każdą noc przeżyć chce tylko dla Ciebie. Każdy dzień, każdą noc pozwól mi być Twoim cieniem. Każdy dzień, każdą noc wierzyć chcę Twoim słowom że w każdy dzień, w każdą noc bedziesz obok." |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
bądźcie świadome tego, że wiele dają mi te pochwały,
od takich ważnych cudeniek na tym forum. ; * dziękuję ! i kurdę, opamiętajcie się może co ? bo czytanie ciągle tych samych opisów, nie jest fajne.. i wcale nie wchodzi się tutaj z takim zapałem i radością jak kiedyś. daj mi więcej siebie
|
|
#4577 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boskie !
` Tak wiele oddałabym za nich, A oni za szluge, daliby mnie zabic. Nie wiesz jak to jest kiedy serce płaczę krwią, Po prostu świat wypadł mi z rąk. Daj mi poczuć, ze wciąż jesteś przy mnie, Choć podświadomość mówi mi że to koniec.` KaWu <3 (małe przeróbki ;p) Pierwszy raz w życiu załamała się aż tak bardzo. Owszem już wiele razy przez problemy miłosne miała tak zwanego `dola` ale w porównaniu do tego co czuła teraz, był niczym. Dziewczyna, która była wiecznie uśmiechnięta i zawsze mimo wszystko radośnie witała dzień - straciła swój blask. Przeklina każdy poranek bo wolałaby się nie obudzić. Nikt jej nie zauważa, jest traktowana jak powietrze, ponieważ nie robi nic żeby być w centrum uwagi- nie to co dawniej. Potrafiła wyjść na środek korytarza w szkole i robić najgłupsze rzeczy z koleżankami, jakie tylko można sobie wyobrazić. Każdego rozśmieszała do łez. Teraz nikt nie zwraca na nią uwagi, siedzi sama w kącie z słuchawkami w uszach. Kiedy była szczęśliwa ludzie z nią rozmawiali, lubili ją. Teraz kiedy widać łzy w jej oczach, oraz ogromne worki pod oczami przez nieprzespane noce- nikt nie odezwie się do niej słowem. Dlaczego? Bo ludzie boją się pytać; co się stało, kto Ci to zrobił ? Nie chcą mieszać się w smutek innych, bo tak samo jak szczęście jest on zaraźliwy. Ludzie boją się smutku, boją się samotności. Lecz nikt nie pomyślał, że ona kiedyś też się bała, a mimo wszystko starała się pomóc tym osobom. A teraz? Może liczyć jedynie na głupie cześć, bo nikogo nie stać na nic więcej.... I cierpi bo już nikogo nie obchodzi co się z nią stanie. Bo nagle wszyscy przyjaciele przestali być przyjaciółmi i nikt przy niej nie został. Z dnia na dzień straciła wszystko. Ale żyje. Dała radę. Tylko ile razy jeszcze sobie poradzi, skoro już teraz nie ma siły mając dopiero 15 lat ? Daj mi powód by być, By nadal przy Twoim boku trwać... A teraz daj mi chodź jeden powód by nie odejść. Daj mi powód by być, Bo nie wiem jak długo jeszcze dam radę być z Tobą. Mówię o Tobie z uśmiechem w sercu i naglę słyszę; Co Ty dziewczyno robisz? Przecież on nie jest Ciebie wart. I cała radość znika, nic nie dają tłumaczenia; `przecież ja to spie.przyłam, on jest boski.` Jeśli będziesz kogoś kochał kiedyś tak jak ja Ciebie, A potem nieoczekiwanie przestaniesz dla niej istnieć; Zadzwoń. Z chęcią wysłucham Twoich cierpień a na koniec powiem; ` nie łudź się i tak nie dasz rady, spójrz na mnie- wrak człowieka. Jedyne co ci pozostało to upijać się by o niej nie pamiętać. Powodzenia życzę, w nowym życiu- tym bez sensu, bo bez niej.`
|
|
#4578 |
|
Przyczajenie
|
- ja Go chyba kocham... tylko mu nie mów .
- On to na pewno wie i się cieszy. - skąd wiesz ? - bo stoi za Tobą i się uśmiecha.
"Każdy dzień, każdą noc przeżyć chce tylko dla Ciebie. Każdy dzień, każdą noc pozwól mi być Twoim cieniem. Każdy dzień, każdą noc wierzyć chcę Twoim słowom że w każdy dzień, w każdą noc bedziesz obok." |
|
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
ale i tak wciąż jestem dziewczyną z pizzerni obok.
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
witam.
Inne, a potrafią stworzyć jedność, inne a takie same.. - Widzisz te trzymające się za ręce babcie ? Kiedyś też takie będziemy prawda ? Widząc zdjęcie gdzie jestem usmarowana szminką mamy, gęba sama się uśmiecha. Zmieniłam się, bardzo się zmieniłam. Zrobiłam się bardziej chamska. Nie grzeczna. Wulgarna. Nawet mój charakter pisma się zmienił. Brakuje mi Ciebie i Ciebie i Ciebie, a najbardziej Ciebie.
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny z calego serducha
pero por dentro, entiende que no puedo y a veces me pierdo
/ ale w środku rozumiem, że nie mogę i czasami gubię się. sonrío, cuando me enamoro / uśmiecha się, kiedy mnie kocha. no me lastimes mas el corazón, deja la incertidumbre. que no tengo 7 vidas como un gato ni mala intención. yo no soy como un juguete de tu diversión. no me trates como un nino que el partido va sin dirección. / nie rań bardziej mojego serca, zostaw niepewność. nie mam siedmiu żyć jak kot lub złośliwość. nie jestem jak jakaś zabawka dla Twojej rozrywki. nie traktuj mnie jak dziecko, które nie ma gdzie się podziać. que era que sentías cuando me mirabas, que era que sentías cuando me tocabas / co to było za uczucie, gdy na mnie patrzyłaś, co to było za uczucie, gdy mnie dotykałaś. 'consejo' - haga lo que sienta su corazón / 'rada' - poczuj swoje serce (posłuchaj go).
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#4582 |
|
Przyczajenie
|
____
Uwielbiam Cię za to,że jesteś,że im dłużej Cię znam,tymbardziej przybywa mi powodów do uwielbiania mocniej. Uwielbiam za wszystko i za nic,z każdym dniem będę Cię uwielbiała co raz bardziej. Za to,że nie da się o Tobie zapomnieć♥
"Każdy dzień, każdą noc przeżyć chce tylko dla Ciebie. Każdy dzień, każdą noc pozwól mi być Twoim cieniem. Każdy dzień, każdą noc wierzyć chcę Twoim słowom że w każdy dzień, w każdą noc bedziesz obok." Edytowane przez 19Monika91 Czas edycji: 2010-10-28 o 11:50 |
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
don't try to impress him in return - it's not the best time for that.
błąkała się po piętrach szukając wspomnień... każdy dźwięk, każdy szept... wszystko przypomina Ciebie. nigdy nie przestaniesz kogoś kochać tylko nauczysz się bez niego żyć. ale wspomnień nie może przytulić ani dotknąć... ja i tak pie*dole te Twoje udawane love. no cóż, dzieje się tak że Ty okradasz mi serce, jedni kradną mi dobrą opinię, a te kolejne kradną mi Ciebie. to wszystko i tak kręci się wokół Ciebie. Edytowane przez ameel Czas edycji: 2010-10-28 o 11:51 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
neversaynever kradnij kradnij
![]() Moje serce woła jak oszalałe, ze chce pokochać ciebie .. puste obietnice pozostał tylko żal . otoczona ciszą _________________ ... a Ty księżniczko ruszaj w świat , przed Tobą całe życie ... ! Edytowane przez no love_no love you Czas edycji: 2010-10-28 o 12:29 |
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
__________________ "
czekam, aż któregoś dnia ktoś zostanie moją czterolistną koniczyną, wielka podkową, garnkiem złota na końcu tęczy. szczęściem, po prostu. Zgubmy się we własnych uśmiechach. Znajdźmy własną drogę pośród kropli deszczu. Dojdźmy na kres świata. Odkryjmy zagadkę początku i końca tęczy. Nauczmy kochać własne serca. Zerwijmy każdą czterolistną koniczynę. Policzmy wszystkie gwiazdy na niebie. Pokonajmy bezwzględne bariery rzeczywistości. Razem... Czy wiesz jak to jest, kiedy każdy moment wprawia Cię w niemy zachwyt nad życiem, a nawet fizyka, której nie cierpiałaś staje się łatwa i prosta, bo napędu dodają Ci wczorajsze pocałunki od najpiękniejszego chłopaka pod calutkim słońcem? Nie wiesz? Żałuj. Ostatni raz spowiadałam się jakiś miesiąc temu. Zadaną pokutę odprawiłam. Popełniłam następujące grzechy: kocham Go, uwielbiam Go, śnię o Nim, myślę o Nim, marzę o Nim, wypisuję Jego inicjały w każdym możliwym miejscu i obsesyjnie dotykam Go myślami. Więcej grzechów nie pamiętam, ale za wszystkie bardzo, bardzo żałuję. "
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wam robaczki. ; **
jestem tą, która zostanie, gdy każdy odejdzie. |
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Witam talenciary.
Niektóre może mnie pamiętają, trzeba nadrobić co nie co widzę. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~ " Bliżej i bliżej, podejdź do mnie jeszcze, może usłyszysz dla kogo bije moje serce. " " Kocham te wszystkie sny, bo jesteś tam. Ty jesteś w każdym z nich. " Przymykam oczy na wszystkie krzywdy jakie mi wyrządziłeś. Tylko wróć... " Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy. " - uwielbiam to. I znowu ten cholerny burdel w głowie, którego nie idzie ogarnąć. " I guess we never really moved on It's really good to hear your voice saying my name It sounds so sweet Coming from the lips of an angel Hearing those words it makes me weak And I never wanna say goodbye " tł. " bardzo dobrze jest słyszeć twój głos mówiący moje imię on brzmi tak słodko pochodzi z ust anioła słyszenie tych słów to mnie osłabia i nigdy nie chcę mówić do widzenia " ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~ _______________________
18.10.2010 - D. <3 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie patrz na mnie takim wzrokiem, nie ugnę się pod ciężarem twojego ego. masz takie słodkie usta. i smutne oczy. nie pytaj czy otworzę, wejdź. otworzysz się przy mnie. dajesz mi siłę do walki i odbierasz nadzieję na lepsze jutro. tango rozpaczy i zgubnej miłości, gorzkiej i złej, w twoich ramionach krzywdzona i kochana jednocześnie.
Edytowane przez agattee Czas edycji: 2010-10-28 o 13:17 |
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
naiwnie -
paralogiczna - ja się jaram całą płytą! <3 Kilometry nie są dobrą wymówką na zakończenie znajomości. Bo gdy Ci zależy na kimś, starasz się, niezależnie od tego co was dzieli. Bo przecież najważniejsze jest to co nas łączy, prawda? Uwielbiałam gdy mówiłeś 'mała będzie dobrze, nosek do góry', mogłam być wtedy pewna, że zrobisz wszystko by uśmiech znów pojawił się na mojej twarzy. Nareszcie mogłam Ci powiedzieć prawdę. Usiedliśmy na łące. Mówiłam jak bardzo Cię kocham, jak wiele radości wprowadzasz w moje życie, jak bardzo mi na Tobie zależy. A Ty? stałeś niewzruszony z wyrazem twarzy typu "mam to w gdzieś" i spytałeś czy możemy już wracać bo spóźnisz się na trening. tak naprawdę wszyscy jesteśmy tacy sami, poskładani pół na pół, ze złości i obojętności. i od czego zacząć zmiany? Kiedy jest lepiej? Kiedy tańczysz i słabo słyszysz muzykę, czy gdy stoisz w miejscu, a wszystkie dźwięki są wyraźne? W życiu każdego zdarzają się wzloty i upadki. Dlaczego zawsze z tych dwóch możliwości pamiętamy te gorsze doświatczenia? łatwiej mi będzie zmierzyć się z Twoją tragedią nić z moimi władnymi demonami. (te wszystkie opisy są z mojego notatnika, z tego względu że nie pamiętam które napisałam ja, to wszystkie nie mają cudzysłowia. Przepraszam, jeśli się powtórzyły )
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
<3
* * * nauczyłam się żyć, oddychać, budzić się i chodzić spać bez ciebie. mam 16 lat. podcięli mi skrzydła zanim nauczyłam się latać. tak na szybko.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.