TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 20:56   #4561
libra777
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
trzymamy kciukasy, lenucha już dwa miechy ponad bez smoczka, 2 dni był tylko meksyk. A dziś na spacerze wybadała u dziewczynki smoka na sznurku i już się na niego zaczajała
oj mój jak by zobaczył też by pewnie się czaił
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dla chopców są nne nocniczki. Jak kupowałam dla Zosi to pani pytała dla chłopca czy dziewczynki i to nie o kolor chodziło. One są wyższe z przodu
to my pewnie też mamy ten dziewczęcy
Cytat:

Ja po 30-ce tyłam od picia samej wody
ja to chyba nawet od patrzenia
Zosia słodka
Ferrou to dobrze że nic w sumie nie wyszło , ale teraz nie wiadomo co to było może na tle alergicznym

U nas dzień bez smoka jakoś minął , najgorzej było przy usypianiu i później wieczorek jak już był zmęczony i marudził ale nie poddałam się , i teraz wieczorem zasnął w miarę szybko.

Wieje u nas jakby sie kto powiesił , masakra Mika wiaderka po całym podwórku latały
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:58   #4562
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszły wyniki Kubusia z Karpacza, oczywiście nic nie wyszło... tak jak podejrzewałam, po prostu taki przejściowy okres był.
No to super to dobre wieści

2 tygodnie już polowałam i dzisiaj się udało obciąć trochę kitkę Zosi. Ciekawe co ja zrobię jak będzie trzeba tak ładnie i na poważnie włosy obciąć
Stary 2011-04-07, 21:01   #4563
agnieszka09
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NAJLESZEGO DLA PRZYSTOJNEGO ERWINKA,SLICZNIUTKIEJ ZOSI I PIEKNOOKIEJ OLUNI....DUZO ZDROWKA,USMIECHU I MILOSCI RODZICOW:roza :

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:03   #4564
ania p
Zakorzenienie

Miałam pełno pocytowane ale już się pogubiłam więc skasowałam
Bardzo dziękuję za zyczenia dla OLi

Izazula - ja swinia jedna nie złozyłam Zosi za co bardzo przepraszam ale już się pogubiłam w tym wszystkim także ucałuj Zosiaczka urodzinowo ode mnie

Martuko - super że masz chłopaka i dziewczynkę . że ubierasz je inaczej bo bliźniaków nie powinno się ubierać tak samo .

Baobabek ja bym z nią pogadała bardzo nie ladnie się zachwouje w stosunku do Ciebie , raz że to Twoja siostra a dwa że nic jej do tego na co wydajesz swoja kasę .

Ja dziś cały dzień zaganiana z teściową byłam w wawie na badaniach , SZymka do i z przedszkola pare sklepów zaliczyłam u kolezanki byłam i tak dzionek zleciał .
Ole dzis urodzinowo brat nakarmił frytkami z MC donalda . smakowało jej starsznie , ten to jej zawsze coś wciśnie dobry brat .
Stary 2011-04-07, 21:09   #4565
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja Erwinowi włosow nie obcinam bo ma cudne loki po mamusi

Agnieszka jak nastroje przed USG? Powodzenia Martw się tylko o to żeby ciąża nie była za mnoga np czworaczki czy trojaczki

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Ania mój nugetsy z mc wcinał, ale bez panierki, a dokładnie pół jednego. Tam moim zdaniem powinni mieć coś dla takich maluchów, ja biorę na siłe lody kupuje żeby mu wafelka dać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:12   #4566
libra777
Zakorzenienie

Mój też ma loki i na razie nie obcinam niech lata jak buszmen
Stary 2011-04-07, 21:16   #4567
agnieszka09
Wtajemniczenie

PL MADZIA taka by byla moja reakcja
ojej zadnych nawet blizniakow...ostatnio kazalam przyzec tz czy oby napewno tam jest jedno
boje sie...nie moge sie na niczym skupic

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 21:21   #4568
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLESZEGO DLA PRZYSTOJNEGO ERWINKA,SLICZNIUTKIEJ ZOSI I PIEKNOOKIEJ OLUNI....DUZO ZDROWKA,USMIECHU I MILOSCI RODZICOW:roza :
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Izazula - ja swinia jedna nie złozyłam Zosi za co bardzo przepraszam ale już się pogubiłam w tym wszystkim także ucałuj Zosiaczka urodzinowo ode mnie

.
Zosię ucałuję rano bo już śpi. A Ty się nie przejmuj bo ja nawet nie zauważyłam a do tego jeszcze te wczorajsze problemy z wizażem

Cytat:
ojej zadnych nawet blizniakow...ostatnio kazalam przyzec tz czy oby napewno tam jest jedno
Pierwsza reakcja to szok a później - zawsze mozesz pomyśleć o bliźniakach martuko
Stary 2011-04-07, 21:37   #4569
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

dieta MŻ czy coś innego?
...
nie jem po 18, mniej słodyczy, pieczywa, ziemniaków i to na tyle

a ja obejrzałam film w milczeniu, aż mi łezka poleciała. Nawet nie wyobrażam sobie co te rodziny czują;/ a najbardziej szkoda tych małych dzieci, które zostały

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:45   #4570
mrowak
Zakorzenienie

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie....cokolwiek o takim wózku tudzież nasuwają się jakieś spostrzeżenia... http://allegro.pl/wozek-cybex-topaz-...548701305.html
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:49   #4571
agnieszka09
Wtajemniczenie

IZAIZULA oj jakos sobie nie wyobrazam Karinki i blizniakow to juz za duzo i to o wiele

MROWAK ja widzialam u nas w sklepie mamaspapas....i nawet mialam go kupic,bardzo fajny wizualnie wyglada

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-04-07, 21:58   #4572
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
nie jem po 18, mniej słodyczy, pieczywa, ziemniaków i to na tyle

a ja obejrzałam film w milczeniu, aż mi łezka poleciała. Nawet nie wyobrażam sobie co te rodziny czują;/ a najbardziej szkoda tych małych dzieci, które zostały
też staram się tak robic, z wyjątkiem punktu pierwszego-ja nie mam czasu jeść w ciągu dnia i niestety zostaje mi czas gdy mała już spi czyli koło.20

też oglądałam film i pomyślałam sobie, że człowiek wnerwia się na drugiego człowieka o nieposkładane ciuchy, rozrzucone książki, pierdoły, a tamci ludzie już nigdy tego nie zrobią, nie będą mieli okazji...Wypowiedź kobiety, która na końcu powiedziała, że oddałaby reszte życia za jeden dzień spędzony z mężem, a potem dodała, że właściwie nawet za jedną godzinę, a potem gotowa byłaby umierać zrobiła na mnie ogromne wrażenie.

a wcześniejsze pytanie co do wózka właściwie cofam-daszek jakiś taki płytki-przyzwyczailam się, że w mojej kolumbrynie-Inglesinie mogę Gabryśkę praktycznie całkkowicie zakryć budą i teraz wszystkie wydają mi się za krótkie
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:05   #4573
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja Erwinowi włosow nie obcinam bo ma cudne loki po mamusi

Agnieszka jak nastroje przed USG? Powodzenia Martw się tylko o to żeby ciąża nie była za mnoga np czworaczki czy trojaczki

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Ania mój nugetsy z mc wcinał, ale bez panierki, a dokładnie pół jednego. Tam moim zdaniem powinni mieć coś dla takich maluchów, ja biorę na siłe lody kupuje żeby mu wafelka dać

Ja ostatnio zrobiłam takie z pomysłu na czy innego cuda , tam jest panierka i robi się je z piersi kurczaka i piecze w piekarniku , SZymek wcinał tylko się dymiło Ola jadła bez panierki właśnie .

Cytat:
ktokolwiek widział, ktokolwiek wie....cokolwiek o takim wózku tudzież nasuwają się jakieś spostrzeżenia... http://allegro.pl/wozek-cybex-topaz-...548701305.html
Kiedyś ludzie narzekali na jakość tapicerek w cybexach ale nie wiem może już coś się zmieniło wizualnie sa śliczne
Stary 2011-04-07, 22:21   #4574
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777;26222579
[B
Ferrou [/B]to dobrze że nic w sumie nie wyszło , ale teraz nie wiadomo co to było może na tle alergicznym

Wieje u nas jakby sie kto powiesił , masakra Mika wiaderka po całym podwórku latały
niby miał robione czy ma alergię, ale z krwi i wyniki były w normie. ale za rok mamy tam pojechać na kontrolę
Stary 2011-04-08, 05:07   #4575
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie sie juz tydzien @ spoznia, ale bylka u gina boi mi sie jakies cholerstwo przyplątało i swedzialo i pieklo i cuda na kiju ale w ciazy nie jestem.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

carolajka hahahahahhahahah!!!!!
przeczytałam początek i mi się micha uśmiechnęła, doczytałam dalej i klops

Cytat:
Kilka zdjęć mojej pannicy a później nadrabianie od wczoraj

1. Moja I-sza godzinka na świecie
2. Próba nowej fryzury przed imprezą
3. Torcik (pychotka)
4. Udaję że dmucham a mama ryczy po drugiej stronie
5-6. Tu wygłupy z bratem
7. Inne zastosowanie zabawki (zrobiła sobie pchacz)
ależ piękność kurcze, dziewczyny ja nie komentuję wszystkich zdjęć, ale te nasze dzieciaki są niesamowite co jedno to ładniejsze, a wszystkie są przesłodkie

Cytat:
Ale torta miała fajnego. A pannica już duża, i pomyśleć że to dopiero rok

A wiesz że wiedziałam że to napiszeszteż tak pomyślałam, ale wtedy by gołębie u tej panny siedziały na balkonie a nie u mnie

no już po 30 dupa rośnie od samego patrzenia na jedzenia, a po 40 to i od myślenia Po Eryku schudłam w ciągu 2 mc, a po Erwinie dopiero po 8mc, a i jeszcze bym troszke chciała
ty mnie nie strasz, bo mi za 3 lata 30 stuknie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
oj mój jak by zobaczył też by pewnie się czaił

to my pewnie też mamy ten dziewczęcy

ja to chyba nawet od patrzenia
Zosia słodka
Ferrou to dobrze że nic w sumie nie wyszło , ale teraz nie wiadomo co to było może na tle alergicznym

U nas dzień bez smoka jakoś minął , najgorzej było przy usypianiu i później wieczorek jak już był zmęczony i marudził ale nie poddałam się , i teraz wieczorem zasnął w miarę szybko.

u nas też masakryczny wiatr, teraz też...ja mam pranie na tarasie, to jest tak poplątane, że aż strach po nie iść wczoraj prądu nie było i poszliśmy spać po 20 ej

Cytat:
też tak myślę, że ciężko i strasznie męczące jest wychowanie bliźniaków, ale chyba tylko na początku w tych najgorszych miesiącach, kolki, ulewania itp. Ale jak tulę mojego misia czy baraszkujemy we 3 po kąpieli na łóżku to nie raz tak do tż mówię, że super by było mieć jeszcze jedną parę tych słodkich rączek i nóżek i taką buźkę wiecznie uśmiechniętą poza tym, zobacz jak nasze dziewczyny izaizula i martuko sobie świetnie radzą a tak wogóle to u mnie w rodzinie bliźniaków sporo, mój dziadziuś ma bliźniaka i ja jestem "narażona", a zazwyczaj bliźnięta są przy drugiej ciąży - tak mi dr powiedział. hehehe a moje pierwsze pytanie na pierwszym usg było: "czy jedno???, ale czy na pewno jedno??", zamiast czy wszystko w porządku...

A ja jakoś tak po tym ostatnim "zbałamuceniu" przez tż dziwne obawy mam, do @ jeszcze prawie 2 tyg, a ja mam cycki napompowane i dziwne boleści w podbrzuszu... nie pamiętam pierwszych objawów ciąży ale kurna nie dopuszczam takiej myśli teść by chyba padł

U nas dzisiaj nocka w porządku, tż Kubusia usypiał (po raz 1 w jego życiu), wstałam tylko raz dać mu mleko, bo nie chciał zjeść na noc i od 18 ej do 2 w nocy nic nie jadł. A tak wogóle to nie chce mi coś mleka pić, w dzień już wogóle nie tknie, na noc zje może ze 120 ml w nocy tak ze 150 ml i rano zanim wstanie to zje 150. no nic uciekam się szykować do szkoły

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 06:55   #4576
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Cytat:
też oglądałam film i pomyślałam sobie, że człowiek wnerwia się na drugiego człowieka o nieposkładane ciuchy, rozrzucone książki, pierdoły, a tamci ludzie już nigdy tego nie zrobią, nie będą mieli okazji...Wypowiedź kobiety, która na końcu powiedziała, że oddałaby reszte życia za jeden dzień spędzony z mężem, a potem dodała, że właściwie nawet za jedną godzinę, a potem gotowa byłaby umierać zrobiła na mnie ogromne wrażenie.

Ja też wczoraj oglądałam ten film. I to był chyba jedyny film o Smoleńsku w którym nie było polityki, nienawiści, jakiś dziwnych insynuacji.
Ja uwielbiam filmy dokumentalne Ewy Ewart- w sobotę o 12.30 na tvn24 lecą.
Strasznie poryczałm się na tym filmie. Mnie najbardziej rozkleiły wspomnienia tego młodego chłopaka który stracił żonę i jak jego mała córeczka (niespełna dwuletnia) nie radziła sobie z tym bólem (godzinami waliła głową w szczebelki i wołała mama) on też sobie z tym nie radził. Na samo wspomnienie tego już ryczę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 06:58   #4577
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
twarda bądź, brawo dla ciebie, bo to odstawianie smoka to dla rodzica nie mniejszy stres niż dla dziecia- te lamenty....ale teraz będzie już z górki.
Ja w pierwszym dniu tylko schowałam, a drugim już powywalałam na amen-żeby MNIE nie kusiło (a młoda jeszcze przez kilka dni pokazywała na półeczkę gdzie smoki stały)

Cytat:
aguś, wszystko będzie dobrze, dlaczego miałoby nie być?

Cytat:
ja widziałam wczoraj na spacerze-lenka się bawiła z właścicielką takiej fury-ale za dużo nie pomogę, z wyglądu maclarena przypomina (nie dziwota), ładny, zgrabny

Cytat:
a wcześniejsze pytanie co do wózka właściwie cofam-daszek jakiś taki płytki-przyzwyczailam się, że w mojej kolumbrynie-Inglesinie mogę Gabryśkę praktycznie całkkowicie zakryć budą i teraz wszystkie wydają mi się za krótkie
tak daszek płytki dość. A czemu chcesz swoją inglesinę zmienić?
Mi się z wyglądu podoba inglesina trip -6kg waży (i ma wyciągany daszek)
Oglądałam je przypadkiem w sklepie, a na all tylko używki są-może wycofywany jest?
I dużo tych lekkich parasolek ma bardzo krótkie, szczątkowe podnóżki-jak młode nie śpi to ok,ale jak lubi polegiwać, to dłuższy lepszy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj nocka w porządku, tż Kubusia usypiał (po raz 1 w jego życiu), wstałam tylko raz dać mu mleko, bo nie chciał zjeść na noc i od 18 ej do 2 w nocy nic nie jadł. A tak wogóle to nie chce mi coś mleka pić, w dzień już wogóle nie tknie, na noc zje może ze 120 ml w nocy tak ze 150 ml i rano zanim wstanie to zje 150. no nic uciekam się szykować do szkoły
ale w nocy dużo je, to może właśnie nadrabia dzień.
A mój stary to raczej nie uspyia lenuchy, bo ja trzeba przez szczebelki trzymać a mu się łapy nie mieszczą

I u nas co noc to gorsza, ciągle się gnojek budzi, wierci i albo powykręca i się drze albo się sama rozplącze => sru na brzuch=> na równe nogi i po spaniu. A ja muszę przy niej siedzieć aż zaśnie, bo jak się położę to historia od nowa się zaczyna.
A często też własnie wydaje mi się że "już"śpi, kładę się (na czujce, w stresie że zaraz czeka mnie to samo...), przysypiam i....wszystko od nowa sie zaczyna....
Macie jakiś pomysł co ja mam z nią zrobić? (od razu mówię, że ignor nie wchodzi w grę-jak wstanie to nie umie się sama położyć i już po spaniu....)

A jakie mm podajecie maluchom? i ile razy dziennie?

ja daję NAN 3 (rano 180 i wieczorem, 6miarek + kasza)

I jak dzieci skazowe? na co zmieniłyście pepti/nutramigen???
wykazują wasze młode jeszcze objawy? dajecie im nabiał? moja po nanie ok, nabiału trochę daję, (codziennie do kaszy łyżeczkę, dwie jog.natur) i czasem na podwieczorek serek homo naturalny z owocami, ale chyba jak za dużo zje to tez parchy wyłażą. I chyba po pomidorach są i po kupnej marchewce. I czasem jak nic nowego nie daję to też wyłażą...Także u nas wszystko ostrożnie dajemy.
Pediatrzyca mówiła, że mogła się ta alergia przenieść i teraz być np. na roztocza jakieś....stary jest alergikiem, więc wszystko możliwe

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:06   #4578
P0P70
Zakorzenienie

Evitka - my dalej podajemy Pepti. Czasami jej dam trochę jogurtu naturalnego albo serka. Ale tak niewiele. Pewnie niedługo spróbujemy jej dać jakieś normalne ale się boję bo my już ze 3 razy robiliśmy podejście i sie nie udało. I pomijam fakt że ona przyzwyczaiła sie do tego mleka i je jakoś je a inne ją nie interesują.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:15   #4579
evitka21
Zakorzenienie

pop, no popatrz jak się do tego syfiatego płynu przyzwyczaiła. Ale nie dało rady w sensie, że objawy skazowe jakieś wychodziły, czy że nie akceptowała smaku?
I przy przestawianiu będziesz pewnie musiała jej mieszać na początku

Dzieki za info o tych dokumentach ewart, popatrzę. A nie wiecie może kiedy powtórka tego o smoleńsku będzie jakaś? wczoraj zasnęłam po 21...

Stary 2011-04-08, 07:17   #4580
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Trzymamy kciuki, jak wrócisz od lekarza od razu zazdrosnym ciotkom foto z USG skanuj
Cytat:
Bardzo ładnyNo ale bym szukała czegoś z większą budą
Cytat:

Macie jakiś pomysł co ja mam z nią zrobić? (od razu mówię, że ignor nie wchodzi w grę-jak wstanie to nie umie się sama położyć i już po spaniu....)

I jak dzieci skazowe? na co zmieniłyście pepti/nutramigen???
wykazują wasze młode jeszcze objawy? dajecie im nabiał? moja po nanie ok, nabiału trochę daję, (codziennie do kaszy łyżeczkę, dwie jog.natur) i czasem na podwieczorek serek homo naturalny z owocami, ale chyba jak za dużo zje to tez parchy wyłażą. I chyba po pomidorach są i po kupnej marchewce. I czasem jak nic nowego nie daję to też wyłażą...Także u nas wszystko ostrożnie dajemy.
Pediatrzyca mówiła, że mogła się ta alergia przenieść i teraz być np. na roztocza jakieś....stary jest alergikiem, więc wszystko możliwe
Może zakup do spania jąkąś przytulankę, przy Eryku poskutkowało. Erwi śpi z pieluchą, no i w łóżeczku turystycznym, bo w zwykłym się obijał bo wędrował po całym łóżku. Dużo ładniej już śpi

Mój dostał ostatnią receptę ma pepti i mam mu zmieniac na zwykłe i wprowadzać nabiał. Na dziisiaj w planach mam twarożek. No i lekarka powiedziała że teraz dzieciakom dużo mniej mleka potrzeba, dwa posiłki mleczne starczą, a posiłkiem też jest np jogurt. Ja narazie się trzymam rano i wieczorem kaszka, i w dzień serek. Więc muszę mu jadłospis pozmieniać, tylko nie mam pomysłu, bo zrobił strajk na kanapki.

Stary 2011-04-08, 07:27   #4581
evitka21
Zakorzenienie

to ja z uporem maniak polecam "dorosłe" kasze z owocami i kapką jogurtu lu mm. Moja uwielbia,
jak chcesz to napisze jak to przygotowuje.
I owsianka na wodzie + wyżej wymienione

I też lub serek homo natur + owoce (słoiczkowe, zwykłe,suszone) + trochę kaszki (orkiszowa, jakaś normalna, lub ew.kleik)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-04-08 o 07:29
Stary 2011-04-08, 07:31   #4582
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

muszę popróbować, a swoją drogą to takie kaszki prosto się robi bo tylko wodę zasypujesz, a tu już większe przygotowania
Tak myślałam nad omletem, albo kaszą kuskus

Stary 2011-04-08, 07:39   #4583
evitka21
Zakorzenienie

ale ja gotuję większą ilość na 2 czasem 3 dni i do pudełka, potem w mirofali podgrzewam.

I te wszystkie kaszki ryżowe, to sam cukier i trochę płatków ryżowych.
No a prawdziwa kasza to samo zdrowie, pełno naturalnych witamin i mikroelementów, błonnik...

Jak chcesz na szybko to polcam kaszki czeskie NOMINAL, do dostania w sklepach ekologicznych lub na all. To kaszki instant, składają sie z samych zbóż, bez ŻADNYCH dodatków smakowych. Wyglądają jak bułka tarta (i trochę tak smakują), do owoców i do nocnego mleka dla nas super. Są ryżowe, orkiszowe, wielozbożowe, jaglane, owsiane, gryczane...
I taniocha ja płace 6zł za 300gr (taniej niz kleik ryżowy)
http://allegro.pl/listing.php/search...tant&country=1
na all oczywiście drożej

kuskus, jako kasza pszenna est najmniej wartościowa spośród kasz (podobnie jak manna). Znaczy i tak lepsza niż dzieciowe, ale jednak inne wartościowsze. Ale jest tez kuskus razowy, to może lepszy (zdrowszy) niż zwykły

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-04-08 o 07:46
Stary 2011-04-08, 07:40   #4584
anakazar
Zakorzenienie

Evitka moja mała je bebilon rano i wieczorem po 210 ml.

Jeju u mnie wichury ciąg dalszy.Ciemno na dworzu,deszcz wisi w powietrzu;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:41   #4585
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ma któraś taką zabawkę, bo chcę małemu kupić na zajaczka, http://allegro.onet.pl/fisher-price-...542145027.html

Stary 2011-04-08, 07:47   #4586
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
niby miał robione czy ma alergię, ale z krwi i wyniki były w normie. ale za rok mamy tam pojechać na kontrolę
no mój tez miał z krwi jak miał 6 miesięcy i nic nie wyszło a alergia jakaś jest jak byk , ciągle ma skurcze oskrzeli
Cytat:
Macie jakiś pomysł co ja mam z nią zrobić?
weź ją do siebie
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
I pomijam fakt że ona przyzwyczaiła sie do tego mleka i je jakoś je a inne ją nie interesują.
to pewnie tak samo jak sie człowiek do gorzkie kawy przyzwyczai i tylko taką pije
Cytat:

Może zakup do spania jąkąś przytulankę, przy Eryku poskutkowało. Erwi śpi z pieluchą, no i w łóżeczku turystycznym, bo w zwykłym się obijał bo wędrował po całym łóżku. Dużo ładniej już śpi
mój tez z pieluchą śpi a przytulanka to została wyeksmitowana za burtę

Też miałam oglądać ten film ale zapomniałam ale po waszych opisach może dobrze że nie oglądałam bo zryczałabym sie jak nic.
Dosyć mam już słuchania o Smoleńsku ale jednocześnie strasznie mi szkoda tych ludzi co zostali

U nas kolejna nocka bez smoka przebiegła ok. tylko że o 5 juz pobudka była Miko zaczął rykolic i już nie chciał usnąć i tak już od 5 nie śpimy , czacha mi dymi jak cholera
Stary 2011-04-08, 07:52   #4587
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja też wczoraj oglądałam ten film. I to był chyba jedyny film o Smoleńsku w którym nie było polityki, nienawiści, jakiś dziwnych insynuacji.
Strasznie poryczałm się na tym filmie. Mnie najbardziej rozkleiły wspomnienia tego młodego chłopaka który stracił żonę i jak jego mała córeczka (niespełna dwuletnia) nie radziła sobie z tym bólem (godzinami waliła głową w szczebelki i wołała mama) on też sobie z tym nie radził. Na samo wspomnienie tego już ryczę.
A ja nie ogądałam bo za bardzo się emocjonuję. Podsłuchiałam tylko trochę a i tak łzy się cisnęły.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 07:53   #4588
libra777
Zakorzenienie

Evitka a w jakim sklepie te kaszki kupujesz?
Jako pierwsza kaszka może też być jaglana jest to jedna z najzdrowszych kasz i najstarsza.Mój też wcina kasze i lubi
Stary 2011-04-08, 07:53   #4589
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie na tym momencie się poryczałam też bardzo lubie filmy Ewy Ewart.
bardzo fajny film

Cytat:
A jakie mm podajecie maluchom? i ile razy dziennie?
ja daję NAN 3 (rano 180 i wieczorem, 6miarek + kasza)
Zosia pije nestle junior

Cytat:
Dzieki za info o tych dokumentach ewart, popatrzę. A nie wiecie może kiedy powtórka tego o smoleńsku będzie jakaś? wczoraj zasnęłam po 21...
powtórka na tvn24 w sobote o 19.50 albo w niedziele na tvn o 23.35

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:59   #4590
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny a wy tak zachwalacie tą kaszę zwykłą manne w tych niebieskich kartonikach?

http://www.kwejk.pl/obrazek/32544/%C5%9Bwi%C4%99ta.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości