|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze lepszy, poniewaz maz zamowil mi lapka, wiec moze uda mi sie czasem z Wami poczatowac. Obecnie bardzo mi sie teskni a nie mam jak przy kompie posiedziec, zeby z Wami popisac. A tak to Nadie na dywan, lapka tez i bedzie git ![]() MoniaK Mam nadzieje, ze Twoj plan sie powiedzie ![]() ![]() Bylismy na spacerze. Pogodna niestety do ![]() Nadia nawet sie nie obudzila. Ciekawe czy czuje, ze jest juz w domu ![]() Grazin Jakies wiesci juz sa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
tak
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że kupa się poprawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
kochana jestem w szoku
ze tak super wszystko pamietasz ![]() niestety nie wiem czy po soi nie było gorzej więc od wczoraj wieczór dostaje nutramigen spowrotem ![]() pisałam wcześniej, że dzisiaj dieta jałowa, marchewka, dynia, królik, ziemniaki, woda do picia - o ile wypije żadnych soków jabłkowych i żadnych deserków byłam w sklepie z mięsem i chciałam kupić króliczka ale dzisiaj nieczynne - jutro i świeże mięsko będzie tak szybko wychodzą zęby górne???????????????????? ?????? wczoraj się przyglądałam Oleńkowym dziąsełkom górnym i przewituje jej prawa górna jedynka ![]() 6-8 miesięcy – pierwsze pojawiają się zwykle dwa dolne siekacze przyśrodkowe; 7-9 miesięcy – zaczynają wyrzynać się górne siekacze przyśrodkowe; 9-13 miesięcy – pojawiają się siekacze boczne, dolne wyprzedzają górne; 12-15 miesięcy – wyrzynają się pierwsze trzonowce mleczne (na tym etapie dziecko ma 12 ząbków); 16-18 miesięcy – wyrzynają się kły – również dolne wcześniej niż górne; 20-30 miesięcy – wyrzynają się drugie trzonowce, uzupełniając pełen zestaw zębów mlecznych. Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-07 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Wtajemniczenie
|
jakoś nie mogę się do Was wbić... mimo, że tłoku wcale nie ma...
#4565 | |||
Raczkowanie
|
Dziendobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zosia czyscioszek bo juz wyobrazalam ja sobie cala kolorowa jak tecza hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam taką nadzieję... Ale Gabi chyba nieźle śpi, nie? No coś Ty! Pisz co u Ciebie ![]() Jak Karolcia? Jak Wiki w szkole?
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
delicadeza czym se zasłużyłam na całuska?
![]() ![]() ![]() andziot po stokroć ![]() ![]() ![]() ![]() anula no super Ci Zosieńka spała! Próbuj, próbuj! Może już niedługo będziesz calutką noc spała!! ![]() Olliwka bo za mało waży? To można z tego powodu szczepnieni przełożyć ![]() amarcia tęskno za tobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Witam ![]() u nas nocka dziwna... Piotruś spał, ale jakoś na cycu wisiał...niby nie głodny, ale poprzytulać się chciał... Pogoda nam się psuje coś ![]() Ale na spacerek zaraz idziemy ![]() Mam chrapkę na to tiramisu ![]() ![]() TO chyba na tyle ![]()
#4568 |
Zakorzenienie
|
matall Tak strasznie jestem ciekawa, dlaczego nasze dzieci czasem w nocy takie dlugie przerwy sobie robia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Proszę i życzę smacznego
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Serio. Ale mam nadzieję, że niedługo zaczną przesypiać noce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Ja juz jestem w domku od godziny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też nie mogę ![]() dzień dobry nocka nie za specjalna, ale szkoda pisać. Byliśmy już na spacerku misiek sobie pospał a teraz buszuje na macie. miłego dnia ![]()
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
nie narzekam
![]() -------------------------------------------------------------------------------------------- meżul pojechał na rozmowę ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------- spacer zaliczony, cieplutko dziś, Gabrysia mi chyba do wieczora nie wytrzyma, bo wstała o 15 ze swojej ostatniej drzemki ![]() zbieram siły na ciężki wieczór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o widzę, że Aguś juz wyjaśniła, ale w szoku jestem, bo moja Ania jeszcze szcerbata ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze po 18 jej nie kąpałam boję się, że jak ją tak szybko wykąpię i ululam, to się obudzi o północy i nie będzie chciała dalej spać ![]() ![]() a Ty przetrzymujesz dłużej czy jak ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wstanie po 15 to daje rade wytrzymać ale o 15 już nie bardzo ![]() najczęściej nie kładę jej już spać, czasem przyspieszam trochę wieczorne rytuały jak już nie da się wytrzymać ... zobaczymy .... Edit: chyba jednak będzie drzemka ![]() już stęka
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-11-07 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eda zaś właśnie przysnął, więc powinien akurat ładnie się zmęczyć do 19:30-20:00 ![]() I zauważyłam, że druga dolna jedynka też idzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ola czasem wstanie o 2 i do 4 nie śpi... teraz ostatnio jest bardzo marudna, ząb jej wyrasta coraz bardziej więc dzisiaj chyba dam jej paracetamol ![]() bo dentinoxem smaruję ale nie pomyślałam, że może jej to nic nie daje i bardzo ją boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Rozeznanie
|
Witamy sie i my po weekendowym szaleństwie imprezowym
![]() Maciuś był przegrzeczny więc mamusia mogła zaszleć i wczoraj mnie główka bolała ![]() ![]() ![]() Dzisiaj urzędowe rzeczy załatwiałam a Maciuś z babcią był Później grabiłam z synusiem liście tak było cieplutko i przyjemnie że zajęło nam to 3 godz ![]() Spóźnione życzenia dla weekendowych solenizantów ![]() ![]() Andziot ![]() idę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które maja fejsa
mozna pobrać kupon rabatowy -25% na zakupy w MOHITO ważny do 13.11 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agus, kurde to istnieje w ogóle COŚ co może pomóc Oli ? Matall, a robiłaś z jakiegoś gotowca czy jak ? Bo wygląda bardzo smacznie Mniaaam Basienka opowiadaj ! Andziotko, jeszcze 20min jak patrze teraz na zegarek. Twój Tż ma tyle kciuków i pozytywnych mysli z naszej strony, że MUSI się kurcze udać... A Gabik może Cię zaskoczy ![]() Gusiu nie kumam... to nie masz kompika? To z czego do nas piszesz?? Chyba,że z foniku ![]() ![]() ![]() Gosiek, współczuję nocki ![]() Anulka, jak tam po fizjoterapeucie? Robię sałatkę z tunczyka, choć na to miałam składniki w lodówce ![]() No i mamaoptymistka gdzie ? Jejku faktycznie pustki tu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
skad to wszystko wiesz co, gdzie kiedy? ![]() kliknełam dla mamy bo b. lubi ten sklep dziekuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
daisy wklejałam linka do przepisu
![]() Podać jeszcze raz?
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
w aptekach młówią, że nie ma leku na AZS
lekarze rozkładaja ręce trzeba próbować zwalczyć to tym, co jest dozwolone sterydy, nie przegrzewanie, uważanie na jedzenie i czekać czekać aż dziecko z tego wyrośnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() skąd ? moja szwagierka jest maniaczką zakupów i mi mówi co gdzie i jak poza tym cały dzień mam włączonego fejsa, wizaż (to dla przyjemnosci w chwili gdy pije kawe, lub czekam aż mi sie programy odblokuj), emaila, gg jako, że klienci się porozumiewają ze mną na różne sposoby "jestem cały czas internetowa" i czasem na fejsie sobie zerkam na te strony mohito, reserved, top secret, smyk 5-10-15 (ostatnio było w reserved 30% zniżki, ale do 30.10 i nie zdążyłam) i inne takie aha i polub TOP SECRET lub TROLL (to jedna i ta sama firma) dostalam smsa z -20% zniżki na wszystkie kolekcje i mam pokazac go przy kasie ) do 13.11 ![]() kochana niespodzianka w emailu -30% na 5-10-15 ważny do 15.11 ja nie skorzystam, bo jeszcze nie otwarli Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-07 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
andziot
![]() Daisy Mamy kompa, ale Nadia nie da mi dluzej posiedziec ![]() ![]() ![]() Z lapkiem bede miala latwiej. Nadia lubi sie ze mna bawic na podlodze, wiec laptopik zawsze moze stac obok, nie? ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-11-07 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, melduję się, że żyję
![]() Nie mam czasu na wizaż, nie wiem co u Was... Wróciłam do pracy wcześniej niż planowałam. Do tego remont w salonie mamy - trwa już długo, a to dlatego, że robimy sami z Tż-tem ![]() - choć już końcówka, na szczęście ![]() Izuśka wspaniała, super dziewuszka z niej. Nie choruje, pięknie rośnie, a energii ma tyle, że mogłaby kilkoro dzieciaków obdarować ![]() Szaleństwo w kąpieli - kąpie się tylko na brzuchu (nie ma innej opcji ![]() ![]() Na przewijaku dzieją się sajgonki; wszystko łapie, wywala - a to do łóżeczka, a to na podłogę ![]() ![]() W łóżeczku ustawia się w poprzek i nogami wykopuje (!) wyjmowane szczebelki. Poza tym ulubiona zabawa - kopanie w przewijak, aż podskakuje do góry ![]() ![]() ![]() Ale co najważniejsze - ani razu nawet kataru nie miała, zdrowa jak ryba ![]() W listopadzie idziemy na szczepienie p-ko WZW, wtedy też się zważymy - ale coś pewnie około 7,5 (jak nie więcej) kg będzie ![]() Aha - polubiła obiadki, gorzej z deserami i soczkami. Jednak nie ma to jak mięcho ![]() Wklejam Izunię dla Ciotek Wizażowych i serdecznie Was pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
u nas krótka drzemka
![]() Ktoś pamięta jaki aparat ma Eweska? i daisyyy też daj znać, proszę ![]() Listopadowa, śliczna córeczka ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-11-07 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wstawilam zdjątka jesiennej Anulki, jakby ktoś miał ochotę zobaczyc to zapraszam ![]()
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
listopadowa
super Izunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.