![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
Pewnie przespał. Mela śpi całymi dniami teraz.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Rozeznanie
|
Kociaki Wasze słodkie
![]() ![]() ![]() Anitast, Nimfa - tradycyjnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Safirka jakoś teraz świętuje pierwsze urodziny ![]() W upały odpoczywamy sobie tak, a Euzebiusz ma 4 miesiące i już wiadomo, że jest kotem wysokościowym ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-07-02 o 07:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
A jeszcze jak polski kocur
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Dokładnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Mój pies, Melman skończył 30 czerwca 7 lat ![]() Persilla podobno jest jakoś z czerwca- lipca. Świętuje 18 lipca, kiedy go przywieźliśmy. zima: Cham- 17 lutego lato: Melman- 30 czerwca lato: Persilla- 18 lipca jesień: Majlo- 23 września Papugi: Kubunia: kupiłam- 29 lutego Felek: kupiłam -18 marca Lucky : - 3 czerwca Rubi: - 14-15 sierpnia Lilith: - 14-15 sierpnia Elvis: - 14-15 sierpnia Ingrid: - 14-15 sierpnia Scarlett: - 20 maja Bianka: - 20 maja Ależ imprez ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() To Euzebiusz jak Cham: on nie lubi ...hmmm... niskiego poziomu ![]()
![]() |
#4565 |
|
Jakiś czas temu doszła zabawka, ale jak się spodziewałam: szału teraz nie ma.
Może dlatego, że gorąco ![]() Koty same bawić za bardzo się nie chcą, za to lubią paczeć, jak ja się bawię ![]() Pokazałam to Majlowi, to próbował wziąć w pysk ![]() Moje koty wolą opakowanie niż zawartość ![]() Papugi też nie doceniają spreju, za to zabawka przypadła im do gustu ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-02 o 08:51 Powód: 'sie' zamiast 'się' |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
Nie depcze krokusów
|
Ech, ech... Lepiej żeby oboje lekko głodni byli...
Najlepszego ![]() Cytat:
Są bardzo podobne. Urocze, takie pozszywane z innych kotów... Toż biało-rudy to prawie jak biało-czerwony... Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
|
Wiecie, zastanawiam się nad tym: w Tesco widziałam tescową karmę w saszetkach dla kotów. 12 saszetek za 30 zł. Zawartość mięsa- 40 %
![]() Ciekawe, droższa 2 razy od Whiskasa, KK.... ![]() Co myślicie?
#4568 |
Zakorzenienie
|
pokaż dokładny skład, żeby nie bylo ze te 40% to mieso i odpady
#4569 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Horus tak się stęsknił że wczoraj mnie na krok nie odstępował - nawet z lodów zrezygnował a to już o czymś świadczy ![]()
#4570 | ||
KOTerator
|
Cytat:
A jaka nazwa, bo z Tesco 40% ![]() Jak powiedział ktoś mądry, nie ma co liczyć na to, że karma mokra poniżej 35zł za kg będzie dobra jakościowo, ze zróżnicowanym mięsem, w odpowiednich proporcjach b:t:w itp, niestety karma mokra jest albo dobra albo tania. Sucha to trochę inna bajka, ale też np. nie ma co liczyć na tanią suchą rybną karmę ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- I trzeba pamiętać, żeby sprawdzić skład producenta (jak Bozita to skład szwedzki itp) bo np. w oryginale jest napisane, że zawiera konserwanty a później biorą Polacy i tłumaczą drukowanymi literami, że NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW. To nie pojedynczy przypadek. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale kochany ten Horus, ja bym nie wyjeżdzała bez niego ![]()
![]() |
#4572 | ||
KOTerator
|
Żeby nie było, że jestem gołosłowna - dla przykładu wspomniany już tu dziś przeze mnie Butcher's Classic.
Cytat:
a teraz tłumaczenie z serii - Polak potrafi: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
Monika też tak myślę bo lody waniliowe to jego miłość. Innych smaków nie tyka
![]() ![]() Motylku jakby była możliwość to Horus w opasce pirackiej siedziałby na dziobie kajaka ![]()
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ciekawie przetłumaczyli Butchersa ![]()
![]() |
#4575 |
Zadomowienie
|
Motylku sam nie był - cały czas była z nim moja mama. A i tak trzy dni to był najdłuższy czas na jaki go zoastawiłam i myślę że ja to bardziej przeżyłam niż on
![]() ![]()
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
a widzisz, masz trochę inną sytuację niż ja. Ja z wakacji dawno juz zrezygnowałam, wolę siedzieć z psami. Samych bym ich nie zostawiła, a nie mam nikogo spełniającego moje wymagania
![]()
#4577 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Imię Safirki zgapiłam z książki - to było imię smoczycy z "Eragona" ![]() Euzebiusz zwiedza coraz wyższe poziomy, muszę pomyśleć nad jakimś wysokim drapakiem, albo półkami na różnych wysokościach, coby koty miały swoje królestwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję w imieniu Safiry ![]() Krysia i Melcia - kotki Frankensteina ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ziazik tak się ostatnio zastanawiałam jak mówicie na Euzebiusza? Ma jakieś zdrobnienie? ![]() ![]() Polecam drapak sufitowy - u mnie im wyżej tym lepiej. Szafki wiszące w kuchni też są w użyciu. Między szafami mamy też zwykłą deskę i Horus jest zadowolony. ![]()
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio widziałam taki regał, którego półki miały otwory w różnych miejscach i którędy kot może się przedostać na samą górę i chyba coś takiego zrobimy, bo i tak zamówimy pana od mebli, bo nam wyposażenia jeszcze brakuje, to zrobi do kompletu. Przy drzwiach będzie z jednej strony wysoka szafka, z drugiej regał na książki i to też chcemy połączyć nad drzwiami jakąś właśnie deską, żeby sobie tam spacerowały. Safira też okupuje szafki kuchenne wiszące, Euzebiusz jest na etapie blatów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na jakiejś stronie widziałam dom przystosowany dla kota z dużą ilością półek. Moje marzenie.....Zaraz link znajdę ![]() ![]() http://pieknoinspiracji.blogspot.com...-zwierzat.html
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mam nadzieje ze pisze w dobrym watku, a jesli mnie to prosze mnie skrzyczec i odeslac w dobre miejsce. Przekopalam internet w lewo i prawo, ale potrzebuje rozmowy z kims o naszym kocurku. Wczoraj do naszego mieszkania dolaczyl osmiotygodniowy koci wspóllokator. Zwierze zabralismy z domu, gdzie bylo 5 innych kotów i 3 ogromniaste psy. Eks-wlascicielka powiedziala ze kotu nalezy poswiecac szczególnie duzo uwagi przez najblizszy tydzien no bo on przyzwyczajony do innych kotów itd. Dziwne to bylo dla mnie juz jak to mówila, bo w czasie wizyty u niej kot wyrywal jej sie z rak i chowal do najblizszej szpary, nie mial wcale ochoty na jakiekolwiek intrakcje. Po przyjezdzie do domu okazalo sie ze kocur jest totalnie przerazony, ciagle sie trzesie i nie ma mowy zeby go potrzymac na kolanach ani przez moment. Zamknelismy go w pokoju zeby sie oswajal powoli z miejscem i co jakis czas go odwiedzamy. Caly czas siedzi w kuwecie albo pod kaloryferem, wchodzi we wszystkie szpary, nie wychodzi. Na poczatku syczal, teraz mnie juz akceptuje chyba nieco i tego nie robi. Daje sie glaskac w miejscu gdzie siedzi (ale nie lubi brania na rece). Dzisiaj nawet troche pomruczal. Zalatwil sie poza kuweta (a jest nauczony zalatwiania sie do). Wczoraj wszedl w niewielka szpare gdzie byly kable elektryczne i niestety musielismy go wyciagac sila, bo podejrzewalismy ze nie mógl wyjsc (nasza wina, nie pomyslelismy ze kot moze tam wejsc). Po tym zastawilismy to oczywiscie aby wiecej sie to nie powtórzylo. Po tym zdarzeniu kocurek siedzial u mnie na kolanach dobre 20 minut, jadl mi z reki, po czym zaczal sie wyrywac wiec puscilismy go do swojego pokoju. Moja mama mówi ze on jest po prostu przestraszony i ze mu przejdzie za pare dni. z Tztem mielismy wczesniej koty w swoich domach rodzinnych, wiec temat nam jakby nie obcy, ale to pierwszy "nasz" kot w domu i pewnie zbytnio panikujemy. Bardzo martwie sie tym ze zalatwil sie poza kuweta i tym, ze siedzi ciagle po katach, jakby sie przed nami chowal. Jedyny plan jaki mam to taki zeby po zjedzeniu obiadu wstawic go do kuwety. Poradzcie mi dziewczyny co robic, albo powiedzcie ze bedzie dobrze i to tylko reakcja kotka na stres. Potrzebuje chyba glosu doswiadczenia.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
lepiej jedz z nim szybko do weta
#4584 |
Zakorzenienie
|
Chorea myślę, że Twoja mama ma rację, z opisu wygląda, że mały jest przerażony jeszcze nowymi okolicznościami, potrzebuje czasu..A macie inne zwierzęta czy tylko jego? Na siłę nie ma co go wyciągać, jedynie jak jest okazja, jest nieco spokojniejszy to sadzać do kuwety, mówić łagodnie, głaskać.. W ogóle jak na ośmiotygodniaka to jakoś zbyt bojaźliwy mi się wydaje, jakby go coś złego spotkało..
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- To teraz nie dziwię się, że Leośka nieco się jej boi ![]() Ziazik Kotusie przeurocze ![]() ![]() Głaski urodzinowe dla Melmanka ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-07-02 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Po pierwsze - do weta na przegląd. Trzeba kota odrobaczyć i umówić na szczepienie, pogadać o ciachaniu itp. Ośmiotygodniowy kociak to straszne maleństwo, chyba za wcześnie został zabrany ![]() ![]() Po drugie - daj mu czas i ciszę. Po trzecie - nie wierz byłej właścicielce, że kociak potrafi korzystać z kuwety, możliwe, że Cię okłamała i musisz go tego nauczyć sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
chorea, z Twojego opisu wynika, że kociak jest przerażony i może trochę nieprzyzwyczajony do człowieka, ale całe szczęście jest w takim wieku, że się jeszcze całkowicie oswoi, tylko potrzeba na to kilku dni/ tygodni. Co do kuwety, to po pierwsze jak mówi Monika, może właścicielka trochę przesadziła z tym, że kociak jest nauczony czystości, a po drugie wizyta w kuwecie to czynność intymna też dla kota i jeśli czuje się niepewnie w nowym domu, to moze się po prostu bać wejść do kuwety i robi po kątach
![]() nie sądzę, żeby kociaka spotkało coś złego,myślę, że nie jest przyzwyczajony do ludzi, jeśli właściciele mieli 5 kotów i 3 psy, to pewnie mu nie poświęcali tyle uwagi, ile kociak potrzebował, siedział z innymi kotami a ludzie są dla niego jakąś tam nowością |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Nie depcze krokusów
|
Chorea - kociak nie wygląda na zbytnio zsocjalizowanego ani przyuczonego do czegokolwiek. Ostatnio gościłam 2-miesięcznego kociaka i w 3 dni u mnie zapomniał swojego poprzedniego domu i pani, a mojego dorosłego kota przyłapałam na uczeniu go higieny.
Je, pije, myje się - przy Was, w samotności? Będzie Wam ciężko, ale dacie radę. Osobiście polecam branie na ręce na siłę i karmienie z rąk - jako dziecko przyzwyczajałam w ten sposób dzikie wioskowe kotki. Cytat:
Też muszę kupić. Jaki wzięłaś, ile watów?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | ||||
Raczkowanie
|
Watson jest odrobaczony i nie ma pchel. Na wizyte do weta oczywiscie idziemy (chcemy malego zaszczepic i po prostu sprawdzic), ale wydawalo mi sie ze lepiej odczekac kilka dni zeby sie kot nie stresowal ponowna wycieczka w transporterze. Wczoraj mój Tz napisal do eks-wlascicielki aby podala nam dokladna date urodzenia malego (abysmy tych szczepien nie zrobili zbyt wszesnie), ale wciaz brak odpowiedzi.
Przestraszylas mnie troche ta odpowiedzia. Czy cos podejrzewasz? (a moze to po prostu mala ironia byla ze przezywam?) Cytat:
dziekuje za odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzis po dluzszym glaskaniu zaczal lizac i lekko podgryzac mi palce, traktuje to jako dobry znak. dziekuje wam serdecznie za odpowiedzi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
chorea, z tego co piszesz kociak robi postępy, więc to tylko kwestia czasu, kiedy będzie sam się pakował na kolana i mruczał jak komórka z alarmem wibracyjnym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
KOTerator
|
Dotarło legowisko mrożące. Plusz jest tak gruby, że się nie mam co o kotki martwić, ciężko nawet przez to zimno wyczuć, dopiero jak się chwilę poleży to jest chłodniej. Panienki przetestowały tak na szybko i poszło do prania. Będzie ekstra do transportera a i w domu się przyda, polecam. Można faktycznie zrobić samemu, worek na zamek i wrzucić do tego wkłady do lodówki turystycznej i już jest, nie trzeba za euro z zachodu zamawiać
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.