Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 15:11   #4561
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
szpilka a moze przelicz sobie,co Ci sie bardziej oplaca:
1.zgarac kase i szukac nowe pracy
2.pracowac dalej,ale:
a.od pensji musisz pewnie odjac koszty dojazdu i opieki nad Helenka,a odprawe masz na czysto .Tylko pewnie nie masz placonych skladek.

Muffi bidulek malutki .Niech mu jak najszybciej przechodzi.

Basen Bahy za☠☠☠*** ,ja ogladalam z daszkiem u gory,ale poki co nie mam miejsca na balkonie,poczekam na nowy .

Kupilam malej pilke pluszowa,sliniaczek i mate,bo na kocach twardo,a dywan brudny i nie chce jej na nim klasc.Likwiduja sklepik i oczywiscie przecenione .I przyszla kolejna paczka z ciuszkami,tym razem dla niej i mlodego zamowilam,sliczne ciuszki ,a ta jakosc

chwal sie juz, co tam zamowilas?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
jak woła i woła i się nikogo doczekać nie może to zaczyna płakac łezkami, tak na serio...potem jak ją biorę na rączki to jeszcze się tak powietrzem zachodzi...

jejku trzymaj się...coś maluszkowi pomogło? lepiej?

gratki

dzisiaj od rana siedziałyśmy u mamci. pospacerowałam po starych moich dziurach...nowe płoty, elewacje...a wszędzie trąbią, że kryzys...
moja pani od wczoraj namiętnie dada przy tym ośliniona po pas

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

miałam rodzić siłami natury i tak urodziłam, ale zupełnie przypadkiem...jak stwierdził mój gin obecny przy porodzie - gdyby nie moja siostra(poród rodzinny) to bym miała cc, był w szoku że dałam radę, bo było ze mną naprawdę źle...
kobiety powinny mieć wybór. to nasza d*** i nasz brzuch...
juz odzyl, ale to pewnie przez przeciwbolowe, bo antybiotyk to raczej jeszcze nie zadzialal. Tylko oczywsicie znow problem, bo nie chce lekow brac

a czemu zle? Mala sie zle ulozyla czy jak? Jak nie chcesz to nie pisz

mlody dzis przy obiedzie powiedzial ''mama'' co tam, ze to jeszcze nie to,i tak bylam zachwycona

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:14   #4562
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
nasz płacze łzami chyba ze udaje

moja bratowa w 21tc opłaca sobie cc, nie oceniam bo sama żem cesarzowa tylko ze wskazań - co sądzicie o takim rozwiązaniu w przypadku zdrowej ciaży?

ja uważam że każdy powinien mieć prawo decydować... wiadomo, operacja to ryzyko, ale skoro można powiekszac piersi, robic liposukcje, bla bla bla ( i milion innych) to niech decyzja o porodzie również należy do matki.... dodam, że w przypadku gdy wybieramy CC powinno się za to płacić, no a CC ze wskazań medycznych za free

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:20   #4563
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Padam z nóg przez ten upał. Amelka marudzi, ja nie mam czasu na nic. Tu pranie, tu trzeba obiad ugotować, sprzątnąć, zająć się dzieckiem - brakuje mi po prostu na to wszystko już rąk

Baha basen super, dziś zamawiam - taki jak Ty masz, albo ten http://allegro.pl/basen-teczowy-z-da...363083800.html muszę jeszcze z chłopem przedyskutować

Elfik w temacie cc na życzenie - pomyślałam tak jak goldi czy ona w ogóle chce mieć dziecko skoro nie chce rodzić i z góry zakłada, że nie będzie karmić. Dla mnie to dość "dziwne", żeby nie użyć bardziej brzydkiego słowa Rodziłam naturalnie i cesarki po prostu się boję, a z własnej woli pchać się pod nóż i jeszcze za to płacić - to nie dla mnie.

kasia_aa kupuję zwykłą jaglaną

Muff dużo zdrówka i buziaków dla Was

Goldi - w temacie chrupek -> jeśli Amelka zje obiad daję jej chrupacza, a jeśli nie zje to nie daje Poza tym myślę, że ten jeden czy dwa chrupki aż tak jej nie zapchają, a co więcej - nauczy się jeść normalnie z rączki. Myślę, że tu jak we wszystkim trzeba z umiarem

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:32   #4564
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w swojej pracy, pogadac o powrocie.
I nie chcą mnie, nie mają miejsca, szykuje im się rewolucja z moim dziale. I najchetniej wypłacili by mi odprawę i rozwiazali ze mna umowe za porozumieniem stron. Ale wiedzą ze po złożeniu wniosku o obniżeniu etatu nie mogą mnie nie przyjąć i i mam ochronę przez rok.
A ja zrobiłam w ciąży kurs ksiegowości co ich zdziwiło bardzo i może łatwiej bedzie mi znaleźć obowiązki.
I nie wiem co zrobić czy wracać, czy brać odprawę i szukać czegoś.
Z jednej strony zwiałabym z firmy bo tak jest katastrofa jakaś, szkoda gadac nawet. Kiedyś wam pisałam jak mnie potraktowali w ciąży. A zdrugiej strony szkoda mi umowy na czas nie określony i boje sie niepewności i szukania nowej pracy.
Wiem ze jak wróce to bedzie okropna nerwówka w parcy.

ja bym wróciła i rozglądała się za czymś innym... wychodze z załoeżenia że kto nie ryzykujem nie wygrywa..... jak znajdziesz cos fajnego to odprawe wezmiesz i po sprawie

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
nie wiem sama, jest ciepłą osobą i miłą, ale bardziej chce mój brat, chyba z jego inicjatywy to macierzyństwo

hmmmm... dziwna sytuacja oby jej się odwiudziało i żeby deprechy nie złapała czy dziecia nie odrzuciła, bo będzie masakra... trzymam kciuki... jeszcze może jej się dowidzi 21tc to dopiero półmetek

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
goldi
mlody ''na prochach'' wiec zachowuje sie juz normalnie (czyt. ciaga krzesla po pokoju i odkrywa ''tajemne przejscie'' miedzy lawa i kanapa, szkoda, ze nie odkryl jeszcze jak wyjsc, bo musze go co chwile wyciagac )

jesli ggoraa nie bedzie miala neta do konca watku i zadna sie nie podejmie sprawy, to moge poprowadzic kolejny, jesli nie macie nic ''naprzeciw''

p.s. kapec taty to taka fajna zabawka jest

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

p.s. 2 od tych nerwow wczorajszych dostalam rozwolnienia

z tego co wiem ggorraa to jeszcze troche, wiec jestem za fajnie że sama się zgłosiłaś i nie trzeba na szybko kogoś wyznaczać

trzymam kciuki za szybką reakcje na antybiotyk i jeszcze szybszy powrót do zdrowia dla Filipka
i się nie przejmuj... skoro nie jest Ci znany płacz z bólu to ... niestety trzeba najpierw go poznać żeby móc odróżnić... tak ja myślę :P

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze juz rozmawiałyscie na ten temat ale jakoś sobie nie zakodowałam - nie bijcie to kasze jaglaną to kupujecie taka normalną nie jakąś specjalnie dla niemowląt nie?

zwykłą, zwykłą

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:34   #4565
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

U nas już po burzy, tzn. przeszła bokiem, ale temp. spadła do 18 stopni, przyjemnie chłodno jest Zaraz zakładam małej spodnie, bluzę i mykamy do parku.

Baha ... dziękuję za przepis, ale odpada w naszym przypadku, bo ja nie mogę nabiału (a tak jest ser żółty i majonez). Martynka ma skazę białkową.

Mufinko ... ale Filipek się musi nacierpieć Biedactwo, trzymam kciuki by szybko przeszło.

Goldi ... TY szczęściaro!!! Mi jak wychodziły ósemki, to aż szczękościsku dostałam, ale za to mam wszystkie 4. Choć dolne pokrzywiły mi zęby, a po aparacie miałam uśmiech jak z hollywood Cóż muszę je usunąć jak najszybciej bo mi nadal jedynki się przez nie rotują Tej zimy sie zdecyduję na chirurga stomatologicznego, bo nie ma wyjścia.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:01   #4566
pokszyfka
Zadomowienie

muff rodziłam jakieś 25h, byłam tak wypompowana, że przy parciu za każdym razem zaliczałam odlot...na porodówkę zadarli mnie pod pachy...nie ma czego wspominać. z dzieckiem było wszystko ok
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:30   #4567
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

[QUOTE=muffinka90;34258466]Ciezki dzien i ciezka noc za nami... Filip przeplakal wczoraj caly dzien, zanosil sie,trzasl i padal z placzu, budzil sie i od nowa pojechalismy w koncu na pogotowie, bo to nienormalne jest... godzine stalismy w kolejce z placzacym dzieckiem, zgadnijcie czy ktos byl tak uprzejmy i nas wpuscil malo tego, baba wcisnela nam sie w kolejke: ja tylko na chwile ale w koncu weszlismy, mowie babce co i jak, pierwsze pytanie: dlaczego ten syrop co dostalismy w srode bral tak krotko, nie mial nawet szans zadzialac, jakbysmy dostali go na tydzien to malemu nic by nie bylo, a tak to poszlo wszystko na uszy i antybiotyk dosztalismy na 7dni, do tego paracetamol na zmiane z ibuprofenem co 4h. Mlody kaszlal, jeczal i poplakiwal cala noc...

kurcze, współczuje jak diabli
witam
w koncu doczytałam u nas tak:
-ja zdrowa, polip sie wchłania wiec operacji na szczęscie nie bedzie przynajmniej narazie
-u młodej juz 3 kawałeczek ząbka widać, ale ciągle sie nie przebił wiec młoda koncertuje, nie wiem czy przez ten upał czy przez zeby czy cos innego
-wczoraj okazało sie ze dostałysmy sie od wrzenia do złobka, a ja dzis miałąm telefon, ze jest miejsce na zastępstwo i wracam przynajmniej na rok do pracy
- co do cc na życzenie, ja tak miałam, ponieważ sie bałam i nie chciałam rodzić, w trakcie okazało sie ze to była swietna decyzja, bo i tak by sie tym skoćzyło
co jeszcze nie wiem

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:35   #4568
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Baha basen super, dziś zamawiam - taki jak Ty masz, albo ten http://allegro.pl/basen-teczowy-z-da...363083800.html muszę jeszcze z chłopem przedyskutować

jak to dobrze mieć dwoje dzieci
ja mam taki po olim - musze go tylko odkopac:
http://allegro.pl/muchomorek-basen-d...351456446.html

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Co odkrylam przed chwila!!!! DLubalam sobie w paszczy(nie wnikajcie dlaczego) i wybil mi sie zab madrosci!!! SZOK! dlaczego nic nie czulam? caly nie wyszedl, dopiero kawalek
i nawet nie poczułaś ze modrzejsza się stałaś?! no ja nie wiem, nie wiem

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
moja chyba nigdy więcej niż 10 min nie jadła, nigdy nie patrzyłam na zegarek poza 2ma dobami po porodzie gdzie notowałam na karteczce niemal co do sekundy to były czasy ale po wyjściu odpuściłam i olałam... mała idzie równo po 50 centylu, a je ile tam chce, choc jak widze ze ciumka to zabieram, zby nie kojarzyla z zabawką

standardowo ok 5-6 min je
my tez w tych granicach - max. 5 min

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:37   #4569
elf27
Zadomowienie

MUFF przykro mi z powodu Fifiego, mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie bidulek, ale te nasze pociechy muszą się nacierpieć

DALIA, odmieni się jej, ja też się bałam. Moja bratowa jest rzeczywiście przerażona macierzyństwem, mówi że nie wyobraża sobie zmiany pieluszki z kupą bo się brzydzi, że wpadnie w doła jak włosy jej będą wypadać tak jak mnie, jest na diecie bo boi się tyć i nie je nabiału odkąd nasz mały ma alergię, bo "chyba by się zabiła jakby jej dziecko miało."

Ale mi łeb dzisiaj pęka
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:38   #4570
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość

kurcze, współczuje jak diabli
witam
w koncu doczytałam u nas tak:
-ja zdrowa, polip sie wchłania wiec operacji na szczęscie nie bedzie przynajmniej narazie
-u młodej juz 3 kawałeczek ząbka widać, ale ciągle sie nie przebił wiec młoda koncertuje, nie wiem czy przez ten upał czy przez zeby czy cos innego
-wczoraj okazało sie ze dostałysmy sie od wrzenia do złobka, a ja dzis miałąm telefon, ze jest miejsce na zastępstwo i wracam przynajmniej na rok do pracy
super ze złobkiem (my nadal czekamy ) no i z pracą

Stary 2012-05-22, 16:39   #4571
elf27
Zadomowienie

Cytat:
muff rodziłam jakieś 25h, byłam tak wypompowana, że przy parciu za każdym razem zaliczałam odlot...na porodówkę zadarli mnie pod pachy...nie ma czego wspominać. z dzieckiem było wszystko ok
o matko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 16:45   #4572
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

DALIA, odmieni się jej, ja też się bałam. Moja bratowa jest rzeczywiście przerażona macierzyństwem, mówi że nie wyobraża sobie zmiany pieluszki z kupą bo się brzydzi, że wpadnie w doła jak włosy jej będą wypadać tak jak mnie, jest na diecie bo boi się tyć i nie je nabiału odkąd nasz mały ma alergię, bo "chyba by się zabiła jakby jej dziecko miało."

elfik
a Twoja bratowa jest w ciąży? bo przegapilam
jeśli nie to może i lepiej bo mi z tego co piszesz wyglada że jeszcze po prostu chyba nie dojrzała do macierzyństwa jesli przerażają ja takie błahostki (no oprócz alergii, bo to poważna sprawa), a jesli jest w ciązy to nadzieja w tym ze jak maleństwo się juz pojawi, to sama będzie się śmiala ze swoich obaw

Stary 2012-05-22, 16:48   #4573
elf27
Zadomowienie

OLI jest w 21tc, ma 33 lata
Stary 2012-05-22, 17:07   #4574
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
OLI jest w 21tc, ma 33 lata
to w sumie jeszcze wczesna ciąża, może jak poczuje pierwsze silniejsze kopniaki to poczuje się już MAMĄ nie znam w sumie kobiet u ktorych nie wytworzyłby się instynkt macierzyński po porodzie

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:

Oliveira przepiekna jest ta sukienka! ja bym szukala jeszcze na 9-12mcy od razu jest cudowna!!!

a wiesz ze to jest myśl

Stary 2012-05-22, 17:09   #4575
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
looo matko tragedia,a myslalam ze u mnie bylo przerabane :/
ja nad ranem w trakcie porodu(bo rodzilam od 18dnia poprzedniego) bylam przywiazana do 4 kroplowek,3 z glukoza 1 z oksytocyna zeby niby przyspieszyc skurcze
ale mam dzisiaj dzien,masakra nie wiem czy to przez upal,mala caly dzien marudzi,nie chce spac,na macie zle,w wozku zle,w domu zle,na spacerze zle,znow z parku speiprzalam bo taki byl dym
jedynie raczki mamy moga byc
tz ja wzial na spacer a ja co,sprzatc musialam,bo juz tz mi mowi ze w lazience na mnie czeka rodzina mietka(tak tak,u nas to ja zabijam pajaki ktore zwiemy mietkami i takimi innymi )

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczynki poklikajcie mi w baner
seona pozazdroscilam Ci i tez biore udzial w konkursie
i klik dla Ciebie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 17:10   #4576
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
nie żałuj, nie dobra, TŻ powiedział że obrzydliwa
no to już nie żałuję

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:17   #4577
wariateczka88
Zadomowienie

muffinko zdrowia dla synka
elfik haha a ta babeczka o ktorej mowisz ze w ciazy i planuje cc to niczym kolezanka mojej sis,zaszla w ciazę i caly czas mowila ze to bachor,i ze ona planuje cc bo zaden bachor nie bedzie decydowal kiedy ma rodzic
i jak urodzila brala tabletki na zatrzymanie laktacji zeby nie karmić,a i tak dostala pokarm na 3 dzien
zal mi jej bylo jak jej słuchałam,ona wszem i wobec opowiadała ze wpladla,ze nie możliwe ze jest w ciąży bo nie planują dziecka(baba 30lat zamężna i nie wie skąd się dzieci biorą?)
A nie ma jakaś mamuska z wrocka na zbyciu parasolki do wózka uniwersalnej?

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-05-22 o 17:18
Stary 2012-05-22, 17:19   #4578
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mi łeb dzisiaj pęka
mni tez.juz drugi dzień zresztą.nie mam siiły czytać ani w ogóle funkcjonować

Stary 2012-05-22, 17:20   #4579
Oliveira79
Zadomowienie

Baha STO LAT!!! dla Miśka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 18:17   #4580
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczynki poklikajcie mi w baner
nie ma sprawy-juz dwa razy kliknęłam.postaram się pamiętać

Stary 2012-05-22, 18:24   #4581
ela3010
Zadomowienie

Hej

Ja u rodziców cały dzień.

Muff cieszę się że Filipkowi już lepiej. A mój starszy miał uszy w wieku 7mcy, jeden jedyny raz, potem dopiero w wieku 3 lat, jak już poszedł do przedszkola.

Natomiast mój Miluś nie maruda ostatnio, zęby wyszły, brzuś nie boli więc ok.

Dziś dałam mu na obiadek barszcz czerwony z ziemniakami, zajadał aż miło.

Jutro się szczepimy, ma jeszcze jakieś furkoty po katarku, i nie wiem czy go zaszczepią czy nie.

A słyszałyście coś takiego że w upały się nie szczepi dziecka
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 18:35   #4582
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam Holle

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

tez masz dobre sny...

widzialam na FB basenik dlaczego nei zarejestrowalam, ze mlody sam siedzi? mocno sie zdziwilam zdjeciem |

Jakoś mi uciekło...

Oli, mój smoczków z Aventu tez nie trawił, były jakies takie cieńkie, uciekalły mu z buzi. Wszystkie inne ok.

Dziewczyny basenik i te zwierzaczki kupiłam w Realu. Basen 59,99, zwierzaki 7 albo 8 zł/szt.
Dla dziewczynek były akcesoria z HELLO KITTY

A taki zwykły basenik dmuchany kosztował 9,99 zł.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
bylam z mlodym 3godz na dworze! 1godz chodzilam, 1godz przelezelismy na plazy, 1godz pochodzilismy i posiedzielismy w parku

Co odkrylam przed chwila!!!! DLubalam sobie w paszczy(nie wnikajcie dlaczego) i wybil mi sie zab madrosci!!! SZOK! dlaczego nic nie czulam? caly nie wyszedl, dopiero kawalek

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Mama mnie mile zaskoczyla... zalatwila mi dzis, ze bede mogla jezdzic konno calkiem za free do woli u jednego z jej znajomych bo sam nie ma czasu jezdzic codziennie a wiadomo, kon codziennie powinien chodzic
nie no jasne, koń nie używany, zamiera

witaj w klubie, ja mam od roku kawałek mądrości - dalej ni hu hu
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 18:46   #4583
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Oli, mój smoczków z Aventu tez nie trawił, były jakies takie cieńkie, uciekalły mu z buzi. Wszystkie inne ok.
moja nie trawi aventu właśnie dlatego że jest wyjątkowo sztywny i twardy (tak mi się przynajmniej wydaje) i taki okrągły, a ona przyzwyczajona do MAM, czyli całkowite przeciwieństwo tego wszystkiego

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
J

nie no jasne, koń nie używany, zamiera
co fakt, to fakt

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

młoda własnie zasnęła - ale byla zmeczona przy kąpaniu taki koncert dała... padla jak kawka i co z tego, skoro za 2,5 h i tak się obudzi na żarełko

Stary 2012-05-22, 18:48   #4584
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej

Ja u rodziców cały dzień.

Muff cieszę się że Filipkowi już lepiej. A mój starszy miał uszy w wieku 7mcy, jeden jedyny raz, potem dopiero w wieku 3 lat, jak już poszedł do przedszkola.

Natomiast mój Miluś nie maruda ostatnio, zęby wyszły, brzuś nie boli więc ok.

Dziś dałam mu na obiadek barszcz czerwony z ziemniakami, zajadał aż miło.

Jutro się szczepimy, ma jeszcze jakieś furkoty po katarku, i nie wiem czy go zaszczepią czy nie.

A słyszałyście coś takiego że w upały się nie szczepi dziecka
naprawde?my tez z Beatka jutro na szczepienie się wybieramy,ale ja nie wiem czy ja zaszczepia bo nie wiem jak to z jej waga w koncu ehh

Wymianka

Stary 2012-05-22, 18:56   #4585
fatal21
Wtajemniczenie

Mojej jeszcze nie w głowie kapiel i spanie.Aktualnie odkryła przewroty i je doskonali
Stary 2012-05-22, 19:00   #4586
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
szpilka a moze przelicz sobie,co Ci sie bardziej oplaca:
1.zgarac kase i szukac nowe pracy
2.pracowac dalej,ale:
a.od pensji musisz pewnie odjac koszty dojazdu i opieki nad Helenka,a odprawe masz na czysto .Tylko pewnie nie masz placonych skladek.

Muffi bidulek malutki .Niech mu jak najszybciej przechodzi.

Basen Bahy za☠☠☠*** ,ja ogladalam z daszkiem u gory,ale poki co nie mam miejsca na balkonie,poczekam na nowy .

Kupilam malej pilke pluszowa,sliniaczek i mate,bo na kocach twardo,a dywan brudny i nie chce jej na nim klasc.Likwiduja sklepik i oczywiscie przecenione .I przyszla kolejna paczka z ciuszkami,tym razem dla niej i mlodego zamowilam,sliczne ciuszki ,a ta jakosc
foty chcemy!

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Padam z nóg przez ten upał. Amelka marudzi, ja nie mam czasu na nic. Tu pranie, tu trzeba obiad ugotować, sprzątnąć, zająć się dzieckiem - brakuje mi po prostu na to wszystko już rąk

Elfik w temacie cc na życzenie - pomyślałam tak jak goldi czy ona w ogóle chce mieć dziecko skoro nie chce rodzić i z góry zakłada, że nie będzie karmić. Dla mnie to dość "dziwne", żeby nie użyć bardziej brzydkiego słowa Rodziłam naturalnie i cesarki po prostu się boję, a z własnej woli pchać się pod nóż i jeszcze za to płacić - to nie dla mnie.

kasia_aa kupuję zwykłą jaglaną

Muff dużo zdrówka i buziaków dla Was

Goldi - w temacie chrupek -> jeśli Amelka zje obiad daję jej chrupacza, a jeśli nie zje to nie daje Poza tym myślę, że ten jeden czy dwa chrupki aż tak jej nie zapchają, a co więcej - nauczy się jeść normalnie z rączki. Myślę, że tu jak we wszystkim trzeba z umiarem
pewnie macie racje z tymi chrupaczami ale ja nauczona bylam od malego ze chrupki, chipsy, wszystko z szeleszczacych opakowan jest "be". stad pewnie moje podejscie do tego

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
U nas już po burzy, tzn. przeszła bokiem, ale temp. spadła do 18 stopni, przyjemnie chłodno jest Zaraz zakładam małej spodnie, bluzę i mykamy do parku.

Baha ... dziękuję za przepis, ale odpada w naszym przypadku, bo ja nie mogę nabiału (a tak jest ser żółty i majonez). Martynka ma skazę białkową.

Mufinko ... ale Filipek się musi nacierpieć Biedactwo, trzymam kciuki by szybko przeszło.

Goldi ... TY szczęściaro!!! Mi jak wychodziły ósemki, to aż szczękościsku dostałam, ale za to mam wszystkie 4. Choć dolne pokrzywiły mi zęby, a po aparacie miałam uśmiech jak z hollywood Cóż muszę je usunąć jak najszybciej bo mi nadal jedynki się przez nie rotują Tej zimy sie zdecyduję na chirurga stomatologicznego, bo nie ma wyjścia.
18st toz to zimnica ja dzis nogi opalilam, szkoda, ze nie moge chodzic w gatkach po miescie bo tak nogawki zostaly nieopalone
ja wolalabym zeby mi te madre zeby nie wychodzily wcale... kurde to mlody zabkuje i cierpi, a mi sie wybil niezauwazony
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:00   #4587
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mojej jeszcze nie w głowie kapiel i spanie.Aktualnie odkryła przewroty i je doskonali

my juz tak mamy wyregulowany rytm, że o 20:00 to młoda juz zwykle 30 min kima

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 19:01   #4588
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
no to troche sie narodzilas... ja skurcze dostalam o polnocy, a urodzilam o 18,15. Tez troche mi to zajelo. Najbardziej wkurzylo mnie, z przyjechala na porodowke kobieta, doslownie 10min i miala corke na rekach
Stary 2012-05-22, 19:02   #4589
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
jak to dobrze mieć dwoje dzieci
ja mam taki po olim - musze go tylko odkopac:
http://allegro.pl/muchomorek-basen-d...351456446.html

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

i nawet nie poczułaś ze modrzejsza się stałaś?! no ja nie wiem, nie wiem

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

my tez w tych granicach - max. 5 min
nieee
Stary 2012-05-22, 19:02   #4590
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
pewnie macie racje z tymi chrupaczami ale ja nauczona bylam od malego ze chrupki, chipsy, wszystko z szeleszczacych opakowan jest "be". stad pewnie moje podejscie do tego

no nie mów ze nie lubisz sobi pochrupać tego "be" czasem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości