Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 14:59   #4561
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość

Zaczynam dziś 32 t.c.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dziekuje wam za modlitwe i wsparcie, z mala bez zmian w sumie ale dzis juz jej tak nie uciekają oczka,zaczynamy sie uczyc ssac...co do glowki to dopiero dowiemy sie za 2 dni a dodatkowo wdala jej sie jakas infekcja po wenflonie w główce...
trzymamy mocno

my na 18 idziemy do rodziców na rybkę
i na jakiś film w 3d
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:01   #4562
AnitkaKotek
Raczkowanie

Z calego serca trzymamy kciuki za malutka Laurke,musi i bedzie wszystko dobrze. Bylam dzis w naszym mieszkaniu z mama i ogarnelam znaczy mama kochana ogarnela troche. Caly czas brzuch twardnieje i pobolewa. Dziewczyny macie jakas wydzieline z pochwy? Bo ja mam taka zoltawa...
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:04   #4563
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dopiero dzisiaj zamówiłam, więc nie mam jej jeszcze. Ale taką samą ma bratowa i bardzo mi polecała właśnie tą firmę, jej mała ma 2,5 roku a pościel jak nowa.
o to super ja chciałam Feretti, ale droga jest....

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
To musiałam przoczyć post odd Ciebie.
Napisze Ci jak to było z bratowa tej mojej przyjaciółki. Ona troszke gorzej sie poczuła i pojechała do Escu, tylko juz teraz nie wiem czy wcześniej dzowniła do dr Birnackiego, czy akurat miał dyżur, ale był przy jej porodzie. Chciała siłami natury rodzić, ale miała już zielone wody płodowe i zrobili jej cc. Cały czas lekarz był przy niej i nawet został dłużej bo razem z jej mężem poprosili żeby był do końca. Pawełek musiał zostac troszkę dlużej z racji tych zielonych wód płodowych, ale opieką była zachwycona. Pionizacje miała po 6 godzinach.
Ja też mam wizytę przedporodową 18 października Może zadzwoń sobie i zapytaj czy mogłabyś sie przepisac do innego lekarza jeśli masz jakieś wątpliwości, bo ja o tej dr Kmiecik to też nie słyszałam nic. Może jakaś nowa? Chociaż wiesz jak to jest, może okazac się całkiem dobrym specjalistom. Ja jak dzwoniłam tam zapisać się, to kobietka z rejestracji zapytała mnie czy chcę do jakiegoś konkretnego lekarza, i powiedziałam że do dr Biernackiego, dlatego że o nim akurat słyszałam
Wiem, że na cc umawiają nawet na godzinę. 7 rano przyjeżdżamy, 7,30 maluszek z nami Przyspieszone tempo, ale jak to jest z siłami natury to nie wiem.
To masz troszkę drogi do Escu. Ja mam 70 km i tak sobie myślę, czy jakby się zaczęło czy zdążę i w ogóle.
zastanawiam się właśnie czy przepisywać się do kogoś innego, zaraz zapytam u kogo miała moja bratowa. W sumie to i tak żadnego z tamtych lekarzy nie znam - tylko o tym Biernackim słyszałam, że jest dobry. No ale jak już pójdę raz do tamtej babki, to głupio później będzie powiedzieć, ze chcę kogoś innego przy porodzie....
A na którą masz? Ja na 14:00

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
--
Eh a u mnie perypetie z meblami ciąg dalszy.. normalnie zła jestem.. wzięłam się za czyszczenie komody w sypialni - postanowiłam ją ładnie odświeżyć - półki wyjęłam, zawartość i przeleciałam wszystko antybakteryjnym i przeciwgrzybicznym środkiem.. i jak tak czyściłam to nie pomyślałam.. oparłam się o osłonkę (deska pod szufladami) i złamałam.. no nic - rękę też sobie rozcięłam - a w domu zero wody utlenionej - mam czysty spirytus - to przemyłam.. tż wkurzony podwójnie.. bo raz, że się uszkodziłam, dwa, że komoda rozwalona.. spoko - pomógł mi zabandażować.. usiadł przed kompem i oświadczył, że jedzie po nową komodę - ☠☠☠☠a przez neta zamówił nową!
Teraz wsiadł w samochód i pojechał.. do sąsiedniego miasta, bo u nas w naszym nie mieli tego modelu na stanie.. ręce mi już opadły.. ale przynajmniej ta stara komoda idzie na śmietnik.. tylko znów będzie każdy pies z innej wsi..
Zabiorę się może za robienie obiadu.. eh..
ooo kurcze... dobrze, ze nic poważnego Ci się nie stało
a czy to jedna z tych komód, które chciałaś wywalić, żeby jedną większą wstawić? Jeśli tak, to może uda się tżta zawrócić?

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:08   #4564
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

zastanawiam się właśnie czy przepisywać się do kogoś innego, zaraz zapytam u kogo miała moja bratowa. W sumie to i tak żadnego z tamtych lekarzy nie znam - tylko o tym Biernackim słyszałam, że jest dobry. No ale jak już pójdę raz do tamtej babki, to głupio później będzie powiedzieć, ze chcę kogoś innego przy porodzie....
A na którą masz? Ja na 14:00
Myślę, że jak pójdziesz już do tej kobietki to lepiej u niej zostać. Chyba, że jeszcze przed wizytą u niej, teraz spróbować się przepisać. Ale to już intuicja Ci podpowie
Ja też mam na 14. To gdzieś tam będziemy razem w poczekalni
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:08   #4565
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

ooo kurcze... dobrze, ze nic poważnego Ci się nie stało
a czy to jedna z tych komód, które chciałaś wywalić, żeby jedną większą wstawić? Jeśli tak, to może uda się tżta zawrócić?
Nie.. ta była z naszej sypialni.. wywalić chciałam jego szafy z drugiej sypialni/graciarni.. No nic.. ale jak już pojechał to mógł od razu kupić komodę dla dziecka.. prawda? Eh, odechciewa mi się.. nie wiem czy to ta sobota jakaś taka czy to te ciążowe hormony (dupony)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:12   #4566
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Nie.. ta była z naszej sypialni.. wywalić chciałam jego szafy z drugiej sypialni/graciarni.. No nic.. ale jak już pojechał to mógł od razu kupić komodę dla dziecka.. prawda? Eh, odechciewa mi się.. nie wiem czy to ta sobota jakaś taka czy to te ciążowe hormony (dupony)

nie wiem jak tam u Was w jukeju, ale u nas pogoda jest w sam raz na kłótnię, awanturę, płacz... idealna

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-15, 15:13   #4567
dyltharra
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie do mamus stanu wolnego - jakie nazwisko dajecie swoim dzieciom? Swoje czy ojca?
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 15:18   #4568
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak tam u Was w jukeju, ale u nas pogoda jest w sam raz na kłótnię, awanturę, płacz... idealna
u nas 'złota polska jesień' - jest nawet ładnie, choć już chłodno (17 stC) i o dziwo nie pada..

Stary 2012-09-15, 15:19   #4569
AnitkaKotek
Raczkowanie

skad ja znam pogaadanki o meblach :p zasatanawiam sie czy kupic szafe do salonu do kompletu czy komode do sypialni ... komoda jest mniejsza i zawsze mozna ustawic na niej przewijak i kosmetyki nie?
Stary 2012-09-15, 15:19   #4570
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie do mamus stanu wolnego - jakie nazwisko dajecie swoim dzieciom? Swoje czy ojca?
my ustaliliśmy, że dajemy nazwisko tż.. a nuż się kiedyś hajtniemy chociaż nie widzę tego hehehe

Stary 2012-09-15, 15:22   #4571
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
my ustaliliśmy, że dajemy nazwisko tż.. a nuż się kiedyś hajtniemy chociaż nie widzę tego hehehe
Na poczatku pytalam M jak On to widzi, ale stwierdzil, ze chyba powinno miec po mamie... Dzis oznajmil, ze zalezy mu, zeby miala Jego nazwisko - mi to niby rybka bylo na poczatku, ale dzisiaj mnie to jakos uderzylo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 15:24   #4572
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
u nas 'złota polska jesień' - jest nawet ładnie, choć już chłodno (17 stC) i o dziwo nie pada..
U nas strasznie. Mycha moja marudzi i sama nie wie czego chce. Teraz oglada garfilda i wcina pajowke. Hm. . .do rozwiazania bede siedziala u mamy a tu jest przedszkole dla takich maluchow. Moze powinnam ja zapisac na pare tygodni? Tylko boje sie ze bedzie zaraz chora. :/ a jak wasze dzieci w przedszkolach?
Stary 2012-09-15, 15:25   #4573
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Pościel ta: http://allegro.pl/amy-zdrowa-posciel...566602354.html Kolor gold india.
A łóżeczko niezłożone to nie mam jak zdjęcia zrobić
śliczna

Cytat:
--
Eh a u mnie perypetie z meblami ciąg dalszy.. normalnie zła jestem.. wzięłam się za czyszczenie komody w sypialni - postanowiłam ją ładnie odświeżyć - półki wyjęłam, zawartość i przeleciałam wszystko antybakteryjnym i przeciwgrzybicznym środkiem.. i jak tak czyściłam to nie pomyślałam.. oparłam się o osłonkę (deska pod szufladami) i złamałam.. no nic - rękę też sobie rozcięłam - a w domu zero wody utlenionej - mam czysty spirytus - to przemyłam.. tż wkurzony podwójnie.. bo raz, że się uszkodziłam, dwa, że komoda rozwalona.. spoko - pomógł mi zabandażować.. usiadł przed kompem i oświadczył, że jedzie po nową komodę - ☠☠☠☠a przez neta zamówił nową!
Teraz wsiadł w samochód i pojechał.. do sąsiedniego miasta, bo u nas w naszym nie mieli tego modelu na stanie.. ręce mi już opadły.. ale przynajmniej ta stara komoda idzie na śmietnik.. tylko znów będzie każdy pies z innej wsi..
Zabiorę się może za robienie obiadu.. eh..
uuuu, współczuję. A przy moim dzisiejszym humorze pewnie bym go zdrowo opierdzieliła
Cytat:
nooooooo, u mnie niby ładnie, tyle że zimno, ale od rana mam takie nerwy, że szok. Dobrze, że tż do pracy poszedł, bo by chyba był 1 na liście do kłótni w sumie, nie mam nikogo innego. A tak się wyżywam sprzątając. Już umyłam piekarnik, mikrofalę, wstawiłam 2 prania, zmywanie. Zaraz się biorę za kafelki. Pomaga na nerwy
Stary 2012-09-15, 15:25   #4574
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Na poczatku pytalam M jak On to widzi, ale stwierdzil, ze chyba powinno miec po mamie... Dzis oznajmil, ze zalezy mu, zeby miala Jego nazwisko - mi to niby rybka bylo na poczatku, ale dzisiaj mnie to jakos uderzylo
Mój od razu chciał, żeby było jego nazwisko.. ja tam obstawiałam, żeby dać moje (bez polskich znaków i bez końcówek odmiennych -ska -cka czy innych takich - a u niego i polskie znaki i nazwisko odmienne, co w Anglii jakoś średnio się sprawdza). No, ale skoro się upiera to niech mu będzie - lepiej to niż by nie chciał dać nazwiska . Moja znajoma dała dzieciom podwójne nazwiska.

Stary 2012-09-15, 15:26   #4575
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Myślę, że jak pójdziesz już do tej kobietki to lepiej u niej zostać. Chyba, że jeszcze przed wizytą u niej, teraz spróbować się przepisać. Ale to już intuicja Ci podpowie
Ja też mam na 14. To gdzieś tam będziemy razem w poczekalni
moja bratowa była też u kobiety, dr Kapala ( lub Kapała) bo w smsach nie mam polskich liter
napisała mi jeszcze, że ta lekarka bardzo się przejmowała i ona była z niej bardzo zadowolona - na cc zapisała ją na swój dyżur, ale podobno to różnie bywa

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-15, 15:27   #4576
Cecilia89
Zadomowienie

agasobo, to witaj w klubie i Tobie również gratuluję już 8. miesiąca

muminek88, trzymam za Was kciuki
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:29   #4577
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
nooooooo, u mnie niby ładnie, tyle że zimno, ale od rana mam takie nerwy, że szok. Dobrze, że tż do pracy poszedł, bo by chyba był 1 na liście do kłótni w sumie, nie mam nikogo innego. A tak się wyżywam sprzątając. Już umyłam piekarnik, mikrofalę, wstawiłam 2 prania, zmywanie. Zaraz się biorę za kafelki. Pomaga na nerwy
ja dopiero zrobiłam jedno pranie, zaczęłam wyschnięte z suszarki zbierać i jakoś..... nic mi się nie chce...........

a pogoda u nas była wczoraj ładna... słoneczko świeciło - dzisiaj szaro, buro i chłodno

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
agasobo, to witaj w klubie i Tobie również gratuluję już 8. miesiąca
dziękować

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-15, 15:30   #4578
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

uuuu, współczuję. A przy moim dzisiejszym humorze pewnie bym go zdrowo opierdzieliła

No ja jakoś od rana nie w humorze.. zabrałam się za sprzątanie właśnie by odreagować .. stąd mycie szafek, wywalanie niepotrzebnych rupieci.. zepsucie komody nie było celowe, ale tż stwierdził jak to typowy samiec, że problem trzeba rozwiązać - więc rozwiązał kupując nową..

No dobra.. już mi trochę nerwy przeszły - przynajmniej komoda będzie nowa.. dobra.. może go namówię na coś z tej samej serii.. sama zamówię i już :P jak on może to ja też :P

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-15 o 15:39
Stary 2012-09-15, 15:33   #4579
Cecilia89
Zadomowienie

A ja dzisiaj bez energii. Nie mam siły na nic, trochę jednak zmusiłam się i posprzątałam odrobinę. Coś robić trzeba
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 15:42   #4580
agasobo
Zadomowienie

KAMILKA: maly je juz 2ml mleka co trzy godziny. normalnie szal jest przesliczny moj syneczek, nawet go jeszcze dotknac nie moge

Cytat:
No ja jakoś od rana nie w humorze.. zabrałam się za sprzątanie właśnie by odreagować humor.. stąd mycie szafek, wywalanie niepotrzebnych rupieci.. zepsucie komody nie było celowe, ale tż stwierdził jak to typowy samiec, że problem trzeba rozwiązać - więc rozwiązał kupując nową..
może lepiej, że kupił.... mój by powiedział: Kochanie ja to naprawię..... i czekałabym pół roku, albo rok

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-15, 16:02   #4581
MiciaKicia
Zakorzenienie

a ja poodkurzałam, tz pościerał podłogi a teraz prasuje ja mu tylko składam koszulki:brzydal :

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:09   #4582
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
a ja poodkurzałam, tz pościerał podłogi a teraz prasuje ja mu tylko składam koszulki:brzydal :

szczęściara
ja właśnie włączam żelazko.... grrrr

a mój tż dzisiaj ma 2 wesela, już mi obiecał weselne smakołyki jak wróci mmmmmm schabik z morelką..... jamiiiiiii

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-15, 16:47   #4583
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam dziś 32 t.c.
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:47   #4584
marti86
Zakorzenienie

Muminku

Halawaya jak nie masz to pozycz od znajomych kota i psa i zrob jak w tej reklamie

Zjadlam kilka winogron i znow mam jazde z cukrem a zjadlam kanapke i z 5 kulek i cukier mam znow 150((((((((((((

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:48   #4585
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość

Witam się z wami w 28 tygodniu czyli III TRYMESTRZE matko 7 miesiąc... kiedy to zleciało.....

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Na FB wieści od magdyef - w szpitalu zostanie do poniedziałku, ale wszystko już dobrze, skurczy brak, wyniki super
Stary 2012-09-15, 16:49   #4586
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Zjadlam kilka winogron i znow mam jazde z cukrem a zjadlam kanapke i z 5 kulek i cukier mam znow 150((((((((((((

do poniedziałku już niedaleko
mam nadzieję, że Ci pomogą, bo jak nie będziesz jadła, to nam niedługo znikniesz chudzielaszku

idę wziąć ciepły prysznic, bo czuję ucisk tam na dole.... mam nadzieję, że mały nie zobaczył, że prasowanie ma się ku końcowi i że nie chce wychodzić jeszcze

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-15, 16:49   #4587
dyltharra
Raczkowanie

A co myslicie o kolysce? Bylam dzis z M w Baby Maxx i namawial mnie na kolyske... Tylko czy jest sens?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 16:50   #4588
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
my dzis zaczynamy 32 ale jakos nie ma we mnie euforii...ta swiaomosc ze jeszcze jest za wczesnie i jest jak jest mnie dobija odetchne chyba dopiero jak zacznie sie 37

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
No i ja też wylądowałam w szpital skurcze co kilka minut, a nic dzisiaj nie robiłam, zadzwoniłam do ginka, kazał od razu na IP jechać, leżę z kroplówką z fenoterolu i dostaję sterydy w zastrzykach, do poniedziałku tu zostanę tęsknie za Klaudią
ps. Na szczęście z szyjką wszystko ok.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Dzisiaj z moją córeczką zaczynamy 32 t.c., czyli 8 miesiąc
Stary 2012-09-15, 16:56   #4589
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Halawaya jak nie masz to pozycz od znajomych kota i psa i zrob jak w tej reklamie

tak.. chyba tak trzeba by było.. no nic.. tż właśnie skręca nową komodę - nawet mi się podoba

Jak ty ten cukier kontrolujesz? masz aparat specjalny do tego? u mnie po glukozie to nie dali mi znać jaki wynik (ale powiedzieli, że będą dzwonić tylko jak będzie coś nie tak). Sama nigdy nie wpadłam na to by kontrolować samemu.

Stary 2012-09-15, 17:00   #4590
weronika23
Zakorzenienie

martii biedulko trzymaj sie
bozeee ale mi sie nic dzis nie chce masakra
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości