![]() |
#4561 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Niemcy :)
Cytat:
ja mieszkalam w pl w takiej dziurze, ze spotkanie scouta to chyba cud nad cudem. czesciej krowy na dzien spotykalas niz ludzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony w wielu krajach jest program tego typu... Next Top Model... i nawet Tyra Banks z amerykanskiej wersji jakos nie potrafi wypchnac w swiat swoich modelek... a leci chyba juz 10 czesc tego programu... gdzie musze przynzac dziewczyny naprawde sa interesujace...
#4563 |
Raczkowanie
|
hej Bierka83
![]() witam Luba ![]() cześć ZZOZZ ![]() ZZOZZ no z tym modelingiem, to chyba musi być dobra gimnastyka żeby coś osiągnąć, co do programu to chyba warto pójść, ale tylko po to żeby się czegoś nauczyć, tak jak Desti powiedziała. Ale raczej wolałabym do agencji, chociaż tam też czort wie, kiedy ktoś Cię zauważy. Tak na prawdę ciężko coś powiedzieć, musisz próbować---->czytaj--->rozpychać się łokciami ![]() Co do Tyra Banks, to z tego co kojarzę, niedawno był chyba jakiś program z nią na żywo, w którym pokazywali jak robią jej lewatywę ![]() więc podziękował za taką karierę..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4565 |
Raczkowanie
|
tak myślałam, że trochę niedoinformowana jestem =)
a tak z innej strony....jakże ta babka musiała być głupia, żeby zrobić coś takiego publicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Wybieram sie na pare dni do Niemiec i nie wiem za bardzo na kiedy zaplanowac powrot korci mnie zostac o jeden dzien dluzej i pojsc na jakies zakupy, ale sek w tym ze ten dzien to bylaby niedziela i boje sie wszystko bedzie pozamykane.
Czy w niedziele sklepy, centra handlowe sa otwarte?
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
no niestety nie, wszystko zamknięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Raczkowanie
|
w końcu, po 3 dniach skrajnej samotności mój mężczyzna przyjeżdża z delegacji do domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
pewnie zjadlby pierozka
![]() EDIT: a tak mi sie przypomnialo, ze w dziale o zwierzetach jest szczurzy watek ![]()
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-11-07 o 10:43 Powód: skleroza :] |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#4572 |
Raczkowanie
|
Czeisc Dziewczyny,
czy orientuje sie ktos z Was jak wyglada sprawa z pozwoleniem o prace ( na praktyki) jesli ktos zamierza w Niemczech rozpoczac szkole pielegniarska. Istny cyrk z tym pozwoleniem o prace.... Teraz nie wiem czy takie pozwolenie ma szkola wystawic, skora wyznacza miejsce praktyk, czy tez szpital, skoro warunkiem rozpoczecia szkoly jest pozwolenie o prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Ja juz mialam pozwolenie na pobyt i na prace wiec nie mam pojecia ale watpie zeby szkola miala to zalatwic. Jak masz potwierdzenie przyjecia do szkoly to powinni Ci pozwolenie wydac w urzedzie. Jak nie masz potwierdzenia i od tego czy dostaniesz pozwolenie zalezy Twoje miejsce w szkole to gorzej widze... z tym, ze jakby nie bylo musisz sie dowiedziec w urzedzie... pomijajac, ze jak zawsze co Land to obyczaj wiec nikt Ci tu pewnie nie bedzie w stanie udzielic 100% odpowiedzi.
#4574 |
Raczkowanie
|
dobry dobry =)
dziewczyny, powiedzcie, czy na początku Waszego życia w Niemczech też siedziałyście w domu? powiedzcie co wtedy robiłyście? bo ja siedzę, znaczy w domu, ale wiecie posprzątać i zrobić obiad to żadna filozofia, chodzi mi o to co robiłyście w wolnym czasie, jakies hobby, albo nauka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
ja siedzialam dwa lata w domu i na koniec myslalam, ze mnie cos trafi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4576 |
Raczkowanie
|
no właściwie to mnie już trafia, Ty przynajmniej spędzałaś więcej czasu z mężem, bo mój to ciągle pracuje weekendy niby wolne, ale też przy pracy
![]() ![]() co do zdjęć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Ula a masz jakies ksiazki ?? ... ja mialam do gramatyki... i cwiczenia... no i tylko niemiecka tv... potem zaczelam z ksiazkami dla dzieci... mialam powrot do dziecinstwa
![]() ![]() to jest tez faja strona... z gramatyka i roznymi tekstami -> - klik - zdjecia swietne ![]() ![]() EDIT: Neuschwanstein ciagle jeszcze nie zrobiony ?? ...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-11-11 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
a przy okazji zdjec... u mnie na blogu nowe zdjecia maluchow
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Ula, czyzby ukryty talent ??
![]() A czemu za szkole wychodzi tak duzo?? Szukalas w VHS?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Raczkowanie
|
Desti tak mam, ale w Polsce....zapomniałam wziąć ją ze sobą jak się przeprowadzałam
![]() a teraz została mi książka i ćwiczenia do drugiej klasy liceum.....nawet nie wiem skąd, i prehistoryczne książki, które dostałam od teściowej, ale sama forma odstrasza....dzięki za linka, przyda się ![]() co do Neuschwanstein to nie wiem, byłam tam we wrześniu, ale podejrzewam, że jeszcze remontują, bo to ogromna budowla ![]() dzięki za komplementa dziewczyny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
no taki ukryty, że aż się sama zdziwiłam, że coś tam potrafię cyknąć ![]() a co to jest VHS? u mnie tak dużo, bo to jakiś intensywny kurs, z resztą w moim miasteczku to nic innego nie ma....za mała wioska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Konto usunięte
|
Ja robilam VHS ale dla pracujacych 2 razy w tygodniu po 1,5h. Kurs trwal 2,5 m-ca, zrobilam wszystkie kursy z grundstufy . Kazdy placilam prywatnie i kosztowal niecale 100€
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
o właśnie znalazłam, u mnie w miasteczku też jest, później Gregor zadzwoni i się popyta co i jak
![]() ![]() Desti piękne te Twoje sierściuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Ula ja tez mam Delfina cz.II (ksiazka plus cwiczenia) jak chcesz to moge Ci wyslac to co mam
![]()
#4587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Desti to bardzo miłe z Twojej strony, ale dziękuję ![]() a też na początku miałaś problemy z mówieniem? w sensie, ja się wstydzę, bo wydaje mi się, że mam rosyjski akcent ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Calkiem mozliwe, ze VHS bedzie mial kurs wlasnie z Delfinem
![]() Ja wlasnie dlatego poszlam na kurs, zeby w koncu zaczac mowic... bo mialam dokladnie takie same uczucie (no moze oprocz akcentu, bo rusa sie zawsze pozna a my przewaznie mowimy bezakcentowo... co akurat na Bawarii i tak sie rzuca w ucho ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- i dziekuje dziewczyny w imieniu maluchow za komplementy ![]()
#4589 |
Zakorzenienie
|
Ja juz teraz nie mam oporow przed mowieniem. Nabralam pewnosci i mowie, a ze czasem powiem nie ten rodzajnik, to juz niewazne
![]() ![]() Na poczatku wstydzilam sie isc do piekarni po bulki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
ja pamietam, ze kiedys mnie denerwowalo bo snilam po niemiecku ale jak cos mialam zalatwic to slowa nie moglam wydusic
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.