Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 12:07   #4561
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

KAROLAJN

KATARZYNKA dobrze, że wyciągnęłas

TESO za Twoje wyniki i pobranie moczu!

SKYLIE masz tyle energii że uważaj abyś czasem na tej miotle nie odleciala

SURKA za szczepienie.

Młody pospal 30 min i znowu wyje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:08   #4562
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

W Kauflandzie od jutra słoiczki Hipp- Dania owocowe od 4. miesiąca za 2,35zł
Chyba tanio?

Wróciliśmy ze 1,5h spacerku..jeszcze chlebek i wędlinkę kupiłam i zajrzałam do sklepu dziecięcego za śpiworkami do wózka. Jednak zamówię na All, bo cena tutaj mnie zabiła.

Mały właśnie próbuje przekręcić się brzuszek, ale coś mu nie wychodzi..zapomniało mu się chyba jak to szło

Jem bułkę słodką z owocami i kruszonką i popijam inką

Zasiadam do nadrabiania

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:09   #4563
paulinka777
Raczkowanie

Moja Córcia od kilkudziesięciu minut brzuszkuje na macie i fascynuje się szeleszczącymi elementami co chwila śmiejąc się do mnie w głos
Stary 2013-11-27, 12:09   #4564
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Niania ma tylko jedno, ale za to maluch nie ma za bardzo kontaktu z innymi dziećmi co też jest ważne Mega trudne to są decyzje niestety i w większości, jak to w życiu bywa, coś kosztem czegoś
to jest argument mojego męża dla żłobka- że mała będzie miała kontakt z innymi dziećmi. u nas wokół mieszkają ludzie z odchowanymi dziećmi, więc mała nawet nie ma rówieśników.
Stary 2013-11-27, 12:10   #4565
misiaczka555
Wtajemniczenie

Margo współczuje przeżyć z cycem, zawiało grozą myślałam że takie rzeczy to tylko na początku laktacji możliwe. Oby cyc "wyzdrowiał"
EvSkyle Marysia i Wojtuś mnie rozbawili, są cudowni
Surka za szczepienie
Tweed tz niech się kuruje pod kołdrą w domku. Ciągle w pracy ten twój pracoholik
Arrabita nie wiem jak jest ze słodzikiem przy KP, ale ja bym tego świństwa nie jadła to już lepiej brązowy cukier
Karo dobrze że już w domku. Tesniłam
Idzia współczuje migreny mnie wczoraj przed snem dopadła, myślałam że będę walić łbem w ściane z bólu
Teso wow jaka hemo brawa

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:14   #4566
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
W Kauflandzie od jutra słoiczki Hipp- Dania owocowe od 4. miesiąca za 2,35zł
Chyba tanio?
DZZIĘKI!! Jutro lecę, bo moja królewna to jabłuszko tylko Hippa je Swoją drogą - hipp ma, jak dla mnie, najmniej gęste dania i najlepsze w smaku bo inne to trochę kwasidła

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:15   #4567
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
noc kiepska dziecko mi się popsuło
Rano najadłam się tyyyyyle strachu że aż mnie do kibelka pogoniło
podawałam Szumkowi witaminę D, wycisnęłam i zobaczyłam że jeszcze w kapsułce trochę zostało i chciałam mu do końca wycisnąć, a palce miałam już lekko śliskie od tego płynu i wpadła mi ta kapsułka do buzi Szymka, on zaczął językiem ją popychać aby połknąć, wsadziłam mu palucha do buzi i zaczęłam szukać tego, już cała w panice, podniosłam go by nie połknął, udało mi się wyciągnąć, porysowałam mu troszkę dziąsło paznokciem i się biedaczek rozpłakał, ile sie strachu najadłam

Poczytam was przy śniadaniu i śmigam no pocztę
Miałam identyczną sytuację

Chciałam przekazać naszemu Św. Mikołajowi, że dostaliśmy z Antosiem przesyłkę
Dzię-ku-je-my !!
Żżera mnie ciekawość co tam jest bo za nic nie mogę zmacać przez papier ale i tak się bardzo cieszę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 12:20   #4568
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
nimm 2; łakocie i witaminy
właśnie nie mogłam sobie przypomnieć co to za cukierki z tym nadzieniem

Paulinka super że córcia lubi na brzuszku leżeć moja Misiolina odkąd przewala się z brzuszka na plecy nie leży na brzuchu nawet pół minuty już nie mam pomysłu jak ją "unieruchomić"
Dzoan zjadłabym taką bułę mniam mniam. Ale nie mogę☠bo jem słodycze tylko w weekend

60 przysiadów zrobione
zgadnijcie kto się przyłączył do akcji przysiadowej?
mój mąż

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Idę ogarnąć pokój po Majulkowych wygłupach i idziemy na spaceros jak tylko wstanie (śpi już 1h20min)

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:49   #4569
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Surka,weź mnie nie denerwuj...
Oczywiście żartuję,ale zazdroszczę bardzo przespanych nocy.Widać wszystko w przyrodzie się wyrównuje,moja córa też tak spała fantastycznie,za to przy Jaśku muszę nadrobić nocne czuwanieJako że wzmożony nocny apetyt to u nas oznaka powrotu do zdrowia,to nie marudzę,tylko się cieszę.Rano wystarczy pod powieki zaaplikować zapałki,i można dalej funkcjonować
Mało nas było ostatnio,bo kryzys dopadł mojego maluszka,dużo płacze i doszedł do wniosku,że noszenie na rękach to jest to,co lubi najbardziej(oprócz karmienia w nocy)Wczoraj przed szczepieniem pani dr zbadała mi dziecia bardzo dokładnie,jest zdrowy,wszystko ok.Szkoda,że w książeczkę zdrowia nie wpisała wyników pomiarów,pewnie zapomniałaOd operacji minął miesiąc,a Jachu mi przybrał w tym czasie 1,075 kg.I tak jest chudym szczupakiem,ale widać,że zaczął przybieraćNo i rośnie,nogi ma długaśne.Aż szkoda,że nie będzie zawodowym koszykarzem.
Zaraz Was nadrobię,a teraz tak na szybko:
Dzoan-nie wiesz,że rude laski są najfajniejsze?
Krysia2608-zawału można dostać czytając Twoją relację;dobrze,że diagnoza się nie potwierdziła
Eve-pocieszy Cię,jak napiszę,że wczoraj padło moje auto,a dzisiaj Tż?Przytulam w bólu.A zaczynałam się rozkręcać jako kierowca-mamuśka,bo jeszcze po porodzie nie prowadziłam.
Perse-jak ja sobie pomyślę,co mogą słyszeć moi sąsiedzi w nocy,kiedy mały jest głodny,to już zaczynam się przygotowywać do rozprawy o ograniczenie spraw rodzicielskich.Swoją drogą,nie jestem przyzwyczajona do cienkiej płyty między mieszkaniami.Słyszę,jak mój sąsiad chrapie
brawo za wagę

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43907864]

Są ale na posiew to sie nie nada, trzeba bezposrednio do kubeczka [/QUOTE]

Hmmm...a jak po urodzeniu Mikołjowi pobierali mocz na posiew to właśnie miał woreczek

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

U nas wróciły nocne kolki
Z jednej piersi młody je ładnie, a do drugiej wyje Sciągam pokarm z tej z ktorej nie chce jesc i widze, że potrzebuje duzo wiecej czasu zeby sie rozkręcić. Dlatego mlody ma wnerwa, ale po czasie leci w miare. Nie sciagam jakis mega ilosci, ale dzis za jedno posiedzenie bylo 110ml czyli mysle ze mlody gdzies ze 150ml bylby w stanie wydoić. No ale żeby doić to najpierw musiałby praktycznie na sucho ciagać, bo leci po czasie. A, że leci po czasie to on nie chce doić, no błędne koło
To może przed karmieniem zanim podasz tą pierś to rozbujaj ją laktatoream aż zacznie lecieć i wtedy podaj dzieciowi

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Paulinka super że córcia lubi na brzuszku leżeć moja Misiolina odkąd przewala się z brzuszka na plecy nie leży na brzuchu nawet pół minuty już nie mam pomysłu jak ją "unieruchomić"
Dzoan zjadłabym taką bułę mniam mniam. Ale nie mogę☠bo jem słodycze tylko w weekend

60 przysiadów zrobione

mój mąż

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Idę ogarnąć pokój po Majulkowych wygłupach i idziemy na spaceros jak tylko wstanie (śpi już 1h20min)
o co chodzi z tą akcją z przysiadami???
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:52   #4570
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry
Czytam was na bieżąco,przepraszam że się nie wbijam w rozmowy i nie cytuję,ale brak weny mam dziś do odnoszenia się i dyskusji. Spałam dziś 4 godziny i jestem trochę jak zombie. Rano pokłóciłam się z tż, potem do 13 się nieodzywaliśmy do siebie,a potem wyszedł do pracy nawet się nie żegnając... Po raz kolejny stwierdzam,że faceci są beznadziejni. Zmagam się od wczoraj z wysypką? odparzeniem? na pupie Gabi, sama nie wiem co to jest, takie małe krostki. Dziś ją wykąpie w krochmalu,może to pomoże. Z oczkiem jest widoczna poprawa. Niedługo na kontrolę idziemy po skończeniu kropelek. Wybaczcie,że tak tylko o sobie, o nas. Uciekam,bo zaraz wpadnie siorka moja (cioteczna) z prostownicą i będziemy coś działać z moimi włosami, a potem mamy z bratem egzamin do bieżmowania,oby się udało za pierwszym podejściem

dzoan dzięki za info,robie w takim razie napad na Kaufland jutro

lachryma pisałaś,że fotoksiążka do ciebie już dotarła,tak? pochwalisz się? jeszcze nie zamówiłam swojej, a jestem ciekawa jak wygląda już zrobiona, jaka wielkość itd.
Stary 2013-11-27, 13:00   #4571
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
DZOANA, zgadzam sie z Lachryma, tupnij i pokaz, ze to nie smarkaty foch, tylko prawdziwe rozczarowanie i prawdziwy żal Jestes piękną, serdeczną, mądrą i wrazliwą kobietą, wspaniałą mamą, wspaniałym człowiekiem i nie zaslugujesz na to, żeby przez kogokolwiek moczyć chusteczki, szczegolnie z powodu najblizszych sercu osób . Serce mi sie kraje (kraja??...) kiedy czytam, ze po raz kolejny placzesz i tracisz wiarę w siebie, bo ktos Ci po chamsku dowalil ponizej pasa . Kochana, tak mi Ciebie zal... ja do pewnego momentu reagowalam identycznie, uszy po sobie i w bek pod prysznicem... nie wiem w sumie, kiedy to sie zmienilo, pewnie przejscie od lez do zlosci i wscieklego milczenia wiaze sie mocno z poczuciem wlasnej wartosci (obecnie mam przerosniete ) i pewnosci siebie... Ty, Joan, wciaż walczysz z uporem godnym lepszej sprawy o to, zeby nikogo nie rozczarowac, wszystkiemu sprostac, zawsze kazdemu dogodzic. Nic, co Ci teraz powiem, ja czy ktorakolwiek z nas, nie zmieni tego z dnia na dzien. Zresztą to jest piekna i godna pozazdroszczenia cecha charakteru - aczkolwiek mocno uciazliwa dla osoby, ktora ją posiada. Wiec nie, nie zmieniaj się na silę - czas i doswiadczenie Cie troszke zmieni, ukonstytuuje, utwardzi. Ty sie tylko nie pozwol zdeptac wewnetrznie, kochana, bo o tym, jak wiele jestes warta nie stanowi opinia innych, nawet rodzicow czy męża, a jedynie Twoja wlasna samoocena. Na tyle, na ile dalas mi sie poznac - masz w sobie takie wyjatkowe, szlachetne i kruche Dobro przez duze D - niestety ludzie wykazują tendencję, by takich jak Ty wkopac z powrotem do szeregu, wykorzystac, wyzyc sie na nich, tanim kosztem - ICH kosztem - zrobic sobie dobrze. Czasem nawet ludzie, ktorym w gruncie rzeczy na Tobie zalezy i normalnie daliby sie pochlastac za Ciebie, gdyby bylo trzeba. Upraszczajac - przypomnij sobie te wszystkie porzekadla o perlach, wieprzach i miekkim sercu-twardej doopie. Nie wiem, Dzoana, moze mantruj sobie za kazdym razem "jestem ok, mam rację, dam radę" az do skutku, albo jeszcze lepiej - znajdz w swoim otoczeniu kogos (przyjaciolka, forum Wizaz, ktokolwiek), kto bedzie w Ciebie wierzyl bez granic i Cie tą wiarą zarazi. Potrzebujesz tgo najbardziej wlasnie teraz, bo juz niedlugo takim ktosiem stanie sie Twoj Loluś i wtedy sama zobaczysz, jak Ci skoczy samoocena - kiedy raz, drugi i sto piecdziesiaty, przegladajac sie w oczach i duszy synka, zobaczysz, jak wspaniala, madra, silna i w ogole NAJ jestes wedlug niego. No sorki, ale Lol sie w tej kwestii mylic nie moze, babo!
Reasumujac - popracuj nad sobą, nie otoczeniem, a jestem pewna, ze otoczenie zmieni swoje podejscie do Twojej osoby . Nigdy, przenigdy nie wątp, że jesteś jak milion dolarow i wiecej

Lilo pije Kubusia nierozcienczanego.
Kubus ma same naturalne skladniki i tylko cukier trzcinowy i chyba kwas askorbinowy (? albo mam zacmienie umyslu wlasnie), wiec mam nadzieje, ze jej nie zatruwam z glupoty i niedbalstwa.
A sloiczkow zadnych nie kupuję, sama tworzę paputki rozne
Aaaa, i ktos pytal o banana - my nie obrabiamy, miksujemy jedynie i ew. rozrabiamy kapką mleka

EDIT: Dzoana, bo mi sie mysl urwala : no wiec bylam dokladnie takim wrazliwcem jak Ty i wszyscy wkolo robili mnie w ch.u.ja do momentu, kiedy zrozumialam, ze to nie ja jestem nie teges, tylko oni sie zwyczajnie mylą - bo ja akurat z cala pewnoscia dam sobie swietnie radę, ogolnie poprzestawiam góry i skoro tyle razy mnie kopano, a ja dalej idę naprzod, to widac dojdę tam gdzie chce i koniec tematu.
Niewatpliwie ogromny wplyw na to mialy moje dzieci, szczegolnie Iza, za co do konca zycia bede jej wdzieczna i zawsze powtarzam, ze to ona uczynila mnie wlasciwie tym, kim jestem dzisiaj.
Nie moi rodzice, przyjaciele, nie mezczyzni, z ktorymi bylam zwiazana i nie ten jedyny, ktoremu przysięgalam, tylko bezgraniczna ufnosc najbardziej bezbronnej i najbardziej mojej istoty na swiecie.
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
dzoan kochana... tak mi ciebie szkoda bo tak jak napisała Oli, widać, że jesteś bardzo delikatną, wręcz kruchą, wrażliwą osóbką i też mam wrażenie że sporo osób to wykorzystuje, bo wie, jak łatwo cię zranić. Też myślę, że kluczowym elementem tutaj jest twoja pewność siebie. Ja w poprzednim związku zachowywałam się pdobnie jak ty, nie potrafiłam wywalczyć co moje, szacunek był na entym miejscu, a ja praktycznie przy każdej próbie rozmowy płakałam. Teraz mamnormalnego, fajnego faceta i zachowuję się zupełnie inaczej. Więc daj znać tżtowi, że jego zachowanie wybitnie cię dobija i tak jak chyba lachryma napisała, pokaż mu konsekwentnie, że albo cię wspiera i stoi za toba murem w kazdej sytuacji (bo to jest dla mnie bardzxo wazne), albo niech spada bo i tak radzisz sobie sama rewelacyjnie.
Dziękuję Dziewczyny..naprawdę.. Ja mam świadomość, że moja pewność siebie mocno kuleje.. Zawsze 20 razy roztrząsam, to co komuś powiedziałam, to co zrobiłam.. zastanawiam się co sobie ktoś o tym pomyśli, o moim zachowaniu, o tym co zrobiłam, powiedziałam.. głupie i męczące to jest jak nie wiem.. Wygląda to tak jakbym nie była pewna swojego zdania i postępowania.. Zawsze tak było.. I choć wewnętrzny głos krzyczał we mnie, że to ja mam rację, nigdy nie potrafiłam tej racji bronić.. Od razu byłam skaza na porażkę..a moje problemy równane z ziemią.
Zresztą lata kłótni z własnym ojcem i utwardzanie mnie w przekonaniu, że jestem beznadziejna, też zrobiły swoje
Nie potrafię tak ładnie jak Ty Oli ubrać w słowa tego co czuję, ale Twoje słowa pomogły mi choć trochę uporządkować myśli. Dziękuję za tak miłą ocenę mojej osoby..od razu mi się cieplej w sercu zrobiło

Marionette super, że skok sobie poszedł precz Co do czyszczenia noska różnie bywa.. zazwyczaj Olek popłakuje, ale odkąd zaczęłam przed czyszczeniem psikać mu roztworem soli morskiej oczyszczanie idzie sprawniej a do samego spraya przyzwyczaił się i już nawet nie płacze..

Cytat:
U mnie ostatnio domowe fast foody: pizza, tortilla, zapiekanki i gorące psy

Ghia współczuję zmęczenia.. też mam często takie dni, że brak mi sił zacząć dzień..zwłaszcza gdy na dworze ponuro.. Ja biorę tylko witaminy i kapsułki z kwasami Omega-3.. Nie wiem co można jeszcze na wzmocnienie

Perse oj ciężką noc mieliście.. Olek też już drugą noc jakiś dziwny..przy odkładaniu do łóżeczka płacze i nie może zasnąć od razu.. i też nie wiem o co chodzi, bo na rękach mi śpi, a na płasko od razu się wybudza.. zaśnie w końcu i już normalnie drzemkuje, ale czemu ten płacz? nie wiem ja wszystko tłumaczę mini skokiem

tweed dla boskiego dziecka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 13:01   #4572
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie.

Przepraszam, że nie ma mnie ostatnio w ogóle Jestem załamana Wysypka Kamila po krótkotrwałej poprawie wróciła w znacznie gorszym stopniu Już nie wiem co robić Jest cały w czerwonych plamach, łącznie z plecami i brzuchem. Ta dermatolożka to jakaś chyba tępa strzała jest... Byliśmy u niej wczoraj drugi raz i kazała nam małego kąpać raz w tygodniu, bo woda go podrażnia Nasz pediata jak to usłyszał dzisiaj, to powiedział, że skonsultujemy się jeszcze z innym dermatologiem... Nic tylko po lekarzach jeździmy Mały kiepsko śpi, bo wszystko go swędzi. Musi spać w skarpetkach na rączkach, bo całą główkę miał podrapaną
A najlepsze, że ta dermatolożka kazała mi zrezygnować z kp, bo to moje mleko na pewno go uczula

Jestem załamana i nie wiem co robić A najbardziej się boję, że to może być łuszczyca, bo TŻ ojciec choruje Staram się nie dopuszczać takiej myśli i póki co nie podpowiadamy takiej możliwości lekarzom

Podczytuje was po troszku, kiedyś nadrobię
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:05   #4573
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
lachryma pisałaś,że fotoksiążka do ciebie już dotarła,tak? pochwalisz się? jeszcze nie zamówiłam swojej, a jestem ciekawa jak wygląda już zrobiona, jaka wielkość itd.
jest raczej cieniutka, miękka, większa od formatu standardowego zeszytu (jest w kwadracie). wydaje się być dobrze zrobiona, dobrze sklejona. zdjęcia i napisy są dobrej jakości. papier jest śliski i błyszczący. za tą cenę nie narzekam

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.

Przepraszam, że nie ma mnie ostatnio w ogóle Jestem załamana

trzymaj się dzielnie i niech ta wysylka pójdzie precz.
biedne te dzieciaczki z tymi problemami
Stary 2013-11-27, 13:05   #4574
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
o matko, ja tez trzymam na dole Mam marite, wiec sam stelaz to 10kg

chodziło mi o sama gondole z alkiem, chociaz teraz to i tak ze 13kg do targania

ja bralam gondole w rece i znosiłam
Ale teraz, jak alek rosnie i chodze w kozakach, ktore sa na obcasie, to jest ciezko, bo mieszkam na 3piętrze
Ja chodze na spacery z nosidełkiem na stalażu. Gondola jak z tż

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A ja zaraz uciekam na szczepienie. Jak na złość Lila śpi, a chciałąm ją jeszcze przed wyjściem nakarmić

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43907587]To zmien buty na takie bez obcasow
Ze starszakiem tez trzymalam stelaz w wozkowni a gondole znosilam z1 pietra razem z malym.. Jakos dalam rade choc starszak byl niezla klucha.. Przenioslam go do spacerowki jak mial pol roku bo sie juz w gondoli nie miescil.

Moje dziecko spalo mi teraz 2,5 h. totalna hibernacja.

Zaraz zbieram sie i jedziemy do lab z moczem na posiew

Zdaje sie, ze dzisiaj jestem dla wszystkich niewidzialna. [/QUOTE]

Jedliśmy dziś pierwszy raz jabłiszko, poprasowałam, zrobiłam pranie, powiesiliśmy na balkonie, nakarmiłam, teraz dziecko zasneło
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:09   #4575
lachryma
Zakorzenienie

oj dzoan, dzoan, co z Ciebie wyrośnie
naprawdę, uwierz w siebie dziewucho. wydajesz się być fajna, zabawną kobietą. tylko szkoda, że Twój mąż tego nie docenia. Bądź silna, postaw na swoim i przede wszystkim nie wierz ludziom, którzy mieszają Ciebie z błotem podważając Twoją wartość.
Stary 2013-11-27, 13:15   #4576
dzoan
Zakorzenienie

Tyle z Was ma teraz kiepskie nocki, że współczuję i głasiuję zbiorowo
surka gratuluję tych dobrych nocek

karolajn jeszcze raz bardzo mi przykro...

Cytat:
A u nas po kaszce spanie było do 1-2 i ryk taki jakby z tydzień nie jadła! A na samym mleku spanie do 4, czasem do rana... Kaszkę je TZ, bo nie chce wyrzucać
Co najlepsze - ostatnio zasypia o 21! Jemu też chyba odstawię kaszkę

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zasadą jest, że zęby wychodzą parami, u jednego dziecka będzie najpierw góra, u innego dół
jak ja wielu rzeczy jeszcze nie wiem

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
noc kiepska dziecko mi się popsuło
Rano najadłam się tyyyyyle strachu że aż mnie do kibelka pogoniło
podawałam Szumkowi witaminę D, wycisnęłam i zobaczyłam że jeszcze w kapsułce trochę zostało i chciałam mu do końca wycisnąć, a palce miałam już lekko śliskie od tego płynu i wpadła mi ta kapsułka do buzi Szymka, on zaczął językiem ją popychać aby połknąć, wsadziłam mu palucha do buzi i zaczęłam szukać tego, już cała w panice, podniosłam go by nie połknął, udało mi się wyciągnąć, porysowałam mu troszkę dziąsło paznokciem i się biedaczek rozpłakał, ile sie strachu najadłam

Poczytam was przy śniadaniu i śmigam no pocztę
kurcze też się zawsze obawiam, że ta kapsułka się wyślizgnie i Mały się udławi
za opanowanie sytuacji

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43906544]
Przed chwila odebralam swoje wyniki z morfologii i ob i sa super, hemoglobine mam 14

Walczylam rano aby pobrac malego mocz na posiew bezposrednio do kubeczka. po jednym przeoczeniu i kupie na recznik, udalo sie. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam sie i ja przy sniadanku

Wojciech odwieziony do przedszkola (dzieki Ci mezu ze codziennie robisz to Ty

Cwiczenia zaliczone. Jestem z siebie dumna, Ewa Chodakowska jest ze mnie dumna, maz pewnie tez bedzie jak wroci

A teraz łapię ze miotle i bede wymiatac
i ja jestem z Ciebie dumna za tyyle energii od rana

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
To "cos" jest z żelatyny i jakby dziecko połknęło to nic mu by sie nie stało u nas to Tż zjada
on też wyznaje moją zasadę 'kupione musi być zjedzone'?

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Rude sa cool a do tego charakterne wiec moze DZOAN nagada tz az mu w piety pojdzie
Mój mąż za to twierdzi i zawsze powtarza, że 11 na 10 rudych jest fałszywe

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dzoan
Rockyyy
Przez mniejszą kopię tż'ta. Kolejna noc jak daje mi wycisk. Teraz jestem pewna, że to nocne kolki. Wygooglowałam i jakiś dr napisał, że są do 6 miesiąca-to jestem ugotowana.
Tak jak pisałam od 5 nie spałam, musiałam zjeść śniadanie żeby choć połowicznie odzyskać energię. Na spacer niestety nie mam siły.
Tż już się poprawił. Wczoraj nawet na zakupy poszedł sam.
oby Tż już taki został! A nocek standardową współczuję, bo masz podobnie przerypane jak ja

kejt jak uda mi się zrobić ładne zdjęcie, to się Wam pokażę w rudościach

Stary 2013-11-27, 13:23   #4577
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
jest raczej cieniutka, miękka, większa od formatu standardowego zeszytu (jest w kwadracie). wydaje się być dobrze zrobiona, dobrze sklejona. zdjęcia i napisy są dobrej jakości. papier jest śliski i błyszczący. za tą cenę nie narzekam

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

trzymaj się dzielnie i niech ta wysylka pójdzie precz.
biedne te dzieciaczki z tymi problemami
Pokażesz fotkę fotoksiążki?
Stary 2013-11-27, 13:28   #4578
Rockyyy
Zakorzenienie

Pozdro ze spaceru sniegu nie ma ale slonko swieci

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Teso-dopiero doczytalam.Ja Cie widze

Ewusia-brawa za 5 miesiecy

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Katarzynka-niefajna przygoda z ta kapsułka, dobrze ze sie Szymek nie zadlawil

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Paulinka-jak sie dowiem wiecej ze zlobkiem to napiszr

Stary 2013-11-27, 13:30   #4579
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mój mąż za to twierdzi i zawsze powtarza, że 11 na 10 rudych jest fałszywe
rudy to nie kolor włosów, rudy to charakter

baloniku- załącznik. na tej drugiej focie moja dłoń wydaje się być dużo większa od książki- tak wyszło z aparatem w fonie

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-11-28 o 11:08
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 13:34   #4580
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Z katarem męczyliśmy się miesiąc z tego co nas "nauczyli" w szpitalu:
-zakroplić solą fizjologiczną (jest podobno o wiele lepsza niż woda morska) i oklepywać po pleckach, po czym wyczyścić nosek
-czyścić max 3 razy dziennie (!)
- nasivin soft stosować, ale 5 dni tylko
- maść majerankowa
- otwarte okna w pokoju

Jasne, ale wszystko ma swoje plusy i minusy tak naprawdę. Liczymy się z tym, że mała będzie chorować, ale może się też zdarzyć tak, że nie będzie nas to spotykało tak często - TZ jak chodził do żłobka to do dziś teściowa wspomina, że wszystkie dzieci chorowały a on twardziel Rok temu jego chrześniaczka poszła i zachorowała poki co 2 razy, także liczę na dobrą odporność

Niania ma tylko jedno, ale za to maluch nie ma za bardzo kontaktu z innymi dziećmi co też jest ważne Mega trudne to są decyzje niestety i w większości, jak to w życiu bywa, coś kosztem czegoś
A dlaczego max 3x dziennie?
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

60 przysiadów zrobione
mój mąż

super, że mąż przysiada z Tobą ja ostatnio robię przysiady z Filipem na rękach, ale ze 20 :P Mam zakwasy

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.

Przepraszam, że nie ma mnie ostatnio w ogóle Jestem załamana Wysypka Kamila po krótkotrwałej poprawie wróciła w znacznie gorszym stopniu Już nie wiem co robić Jest cały w czerwonych plamach, łącznie z plecami i brzuchem. Ta dermatolożka to jakaś chyba tępa strzała jest... Byliśmy u niej wczoraj drugi raz i kazała nam małego kąpać raz w tygodniu, bo woda go podrażnia Nasz pediata jak to usłyszał dzisiaj, to powiedział, że skonsultujemy się jeszcze z innym dermatologiem... Nic tylko po lekarzach jeździmy Mały kiepsko śpi, bo wszystko go swędzi. Musi spać w skarpetkach na rączkach, bo całą główkę miał podrapaną
A najlepsze, że ta dermatolożka kazała mi zrezygnować z kp, bo to moje mleko na pewno go uczula

Jestem załamana i nie wiem co robić A najbardziej się boję, że to może być łuszczyca, bo TŻ ojciec choruje Staram się nie dopuszczać takiej myśli i póki co nie podpowiadamy takiej możliwości lekarzom

za poprawę!

My wróciliśmy ze spaceru. Pi*dzi i 0 stopni... brrr...zostawiłam Wam prezenty dwa w K.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:36   #4581
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

My po spacerku. Dzisiaj tylko godzina, z zegarkiem w ręku.
Zimno jak nie wiem :/

Magdalenne współczuję problemów ze skórą
Dzoan Tobie - problemów z TŻem, ale to akurat sama przerabiam non-stop, więc nic mądrego nie napiszę, skoro sama sobie nie radzę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:41   #4582
cynamon_owa
Zadomowienie

Magdalenne- u takich maluchów nie pojawia sie tak szybko luszczyca- bądź dobrej myśli. Bardzie myslalabym o AZS.
Stosuj emolienty do kąpieli i zobaczysz czy jest jakas poprawa. Kciuki za Kamilka!

Kciuki też za oczy Gabi i Szymka :thumbup:

Teso- brawo za siuski i hemoglobine.
Dzoan- ja Ci juz kobieto pisałam... Słuchaj co lachryma prawi- mężczyźni kochają zolzy

Życzę też dużo sił i energii po nieprzespanych nocach wszystkim potrzebującym wliczając w to siebie

Chwale sie i swój Klub Laktacyjny
Adaś w poniedziałek ważył 5,055kg a dzisiaj 5,14kg
I spryciula mała, jak odwrocilam sie żeby wziąć pieluche, wyciągnęła sobie sonde z nosa. Wczoraj wyciągnął do połowy i mu ja wepchnelismy a dzisiaj wyciągnął całą i sie zaczął śmiać
Ciekawe czy tak mu będzie radośnie jak będzie musiał leki połknąć- najwyzej wsadza mu nowa
Póki co upajam sie widokiem syna bez sondy- ostatni raz widziałam go w takim stanie 19 września... Zaraz sie chyba porycze z radości..

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

I dziękując wszystkim jeszcze raz za wszystkie kciuki przesyłam zdjęcie ponad 5kg Adasia bez sondy

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:43   #4583
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Stary 2013-11-27, 13:45   #4584
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Chwale sie i swój Klub Laktacyjny
I spryciula mała, jak odwrocilam sie żeby wziąć pieluche, wyciągnęła sobie sonde z nosa. Wczoraj wyciągnął do połowy i mu ja wepchnelismy a dzisiaj wyciągnął całą i sie zaczął śmiać
Ciekawe czy tak mu będzie radośnie jak będzie musiał leki połknąć- najwyzej wsadza mu nowa
Póki co upajam sie widokiem syna bez sondy- ostatni raz widziałam go w takim stanie 19 września... Zaraz sie chyba porycze z radości..

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

I dziękując wszystkim jeszcze raz za wszystkie kciuki przesyłam zdjęcie ponad 5kg Adasia bez sondy

super!!

Filipiśko

Stary 2013-11-27, 13:46   #4585
cynamon_owa
Zadomowienie

No to nie będzie jednak zdjęcia bo ta aplikacja to jednak dziadostwo
Jak tylko uda mi sie skorzystać z laptopa to wstawie.

Stary 2013-11-27, 13:47   #4586
lachryma
Zakorzenienie

mała śpi już 4 godziny... na dworze... mam nadzieję, że jej nos nie odpadnie od tego zimna
Stary 2013-11-27, 13:51   #4587
Agrafka86
Wtajemniczenie

Trzymajcie kciuki. Mój neurolog dzwonił do mnie że mam przyjechać do Niego na dyżur, bo musi zobaczyć czy choroba postępuje czy na razie jest ok.
Ostatnio widział mnie na cc

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:53   #4588
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki. Mój neurolog dzwonił do mnie że mam przyjechać do Niego na dyżur, bo musi zobaczyć czy choroba postępuje czy na razie jest ok.
Stary 2013-11-27, 13:54   #4589
cynamon_owa
Zadomowienie

Agrafka- kciuki! A jak sie ogólnie czujesz?

Stary 2013-11-27, 13:57   #4590
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Filipiśko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości