|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
histoire abracadabrante
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie miał wyboru. A co w tym jest dziwnego? Jak mi się piekarnik zepsuje to też kupuję nowy. Starsze auto i tak zostanie w rodzinie - dla mamy, bo chwilowo była bez. Mamy nadzieję, że już naprawione. Teraźniejszy mechanik stwierdził, że jego poprzednik powinien w ramach reklamacji porządnie założyć turbinę i wymienić uszkodzone przez niego części. Ale ojciec nie chce już mieć z tym panem więcej do czynienia.
||
|
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() do lekarzy tez się chodzi kilku jak diagnozę jeden kiepska postawi , albo nie postawi wogóle bo nie umie
|
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapytałam tylko, czy da się coś z tym jeszcze zrobić, a nie pytałam o ocenę postawy mojego ojca.
||
|
|
|
#4565 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
nowy silnik kosztuje mniej niz nowe auto. Wg mnie mechanik ma racje. Poprzednik ponosi odpowiedzialność za turbinę i tu kwestia powinna zostac załatwiona reklamacyjnie. A jak Twoj ojciec nie chce... to coz, oznacza to, ze nie moze dochodzić zadnych roszczeń, bo nie chce zalatwienia sprawy w kolejnosci jaka byc powinna.
|
|
|
#4566 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Rozeznanie
|
Moze przez pośredników.
|
|
|
|
#4568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że różnica cenowa jest wyraźna. Ale jeśli chodzi o daną rzecz, jako o narzędzie (w tym wypadku niezbędne do wykonywania zawodu) to nabiera to trochę innych wymiarów. Powiem ojcu, że jeśli nie chce reklamować auta u tego mechanika to musi olać sprawę, bo przecież nie wypłaci mu pieniędzy z kasetki, za kilka słów ojca. Z resztą chyba nie ma sensu tracić nerwów na tego pana. Skoro przez 3 tygodnie nie złożył porządnie części to auto może stać u niego miesiąc, dwa i dłużej, a zapewne dalej źle to zrobi.
Edytowane przez makarona Czas edycji: 2014-10-09 o 10:12 |
||
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz adblocka? Może sobie zainstaluj?
|
|
#4570 |
|
Zasiedzenie
|
U mnie też otwierają się strony-syfy ale je po prostu zamykam. Jak klikniesz w okienko filmu ponownie, to powinien się noramlnie odtwarzać film.
Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4572 | ||
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Dziękuję! Cytat:
|
||
|
|
|
#4573 |
|
Zasiedzenie
|
No to nie wiem
![]() Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
#4574 |
|
histoire abracadabrante
|
nieaktualne
Edytowane przez bujdanaresorach Czas edycji: 2014-10-09 o 13:36 |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wyglądają pierwsze konwersatoria na studiach zaocznych w małej grupie? Czy wykładowcy zagadują każdego z osobna? Sprawdzają wiedzę jaką mamy czy po prostu pytania są zadawane do tematu o którym mowa? Czy cicha osoba, która bardzo nie lubi się wypowiadać w takim gronie powinna się obawiać?
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4845201 3]1. Jeśli masz status studenta, to składek nie odprowadzasz. Jeśli nie masz - składki odprowadzasz. Tak czy siak do stażu pracy się zlecenie nie liczy.
2. W pralce się nie odprała, tylko została? Może Vanish?[/QUOTE] 1.No właśnie mam status ucznia. Czyli rozumiem, że składki emerytalne mam opłacone czy nie? 2. Tak, została. To z rossmanna?
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
halo! ktoś pomoże?
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
|
|
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
czy używała któraś z Was programu do tworzenia mozaiki? chciałam zrobić mały prezent dla bliskiej mi osoby, takie zdjęcie zrobione z małych wspólnych fotek i szukam czegoś sprawdzonego i łatwego w usłudze
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie tabletki ziolowe polecacie na uspokojenie? W sensie nie ze nerwy jako wkurzenie tylko placz czy cos hehe
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
#4580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chcę kupić telefon. czy będzie jakaś znacząca różnica w cenach jakie są teraz, a jakie będą w okolicach grudnia/stycznia? |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczaca moze nie ale jakas na pewni, telefony spadają bardzo szybko. |
|
|
|
|
#4582 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie bardziej światopoglądowe
![]() Czym są dla Was odwiedziny ? Dla mnie to wpadnięcie na kawe/ obiad/ weekend i spędzenie czasu z gospodarzem. dla mojego TŻta to przyjazd kogoś z rodziny na kilka dni - tygodni. Gospodarz chodzi po pracy, normalnie żyje, gotuje, a gość siedzi w domu i spi/ odpoczywa/ zaprasza kolegów. Mój TŻ mówi, ze mam błędne wyobrażenie o goscinie, bo jeśli ktoś chce u mnie być to musze się zgodzić i umilić mu ten pobyt. A jak to jest u Was ? I jeszcze jedno pytanie. Podczas mojej i mojego TZta nieobecności ktoś z jego rodziny przebywał u nas ( miał coś do załatwienia w mieście, udostępniłam mu klucze). Gdy wróciłam okazało się ( odkryłam sama, miało to być ukryte ), że ktoś spał w moim łożku i mojej pościeli. Nie spodobało mi się to. Moi znajomi mówią, ze to ok i że jestem dziwna, że mam takie poglądy. A Wy jak uważacie ? Jak to u Was wygląda ? |
|
|
|
#4583 |
|
Copyraptor
|
Dla mnie "odwiedziny" to wizyta na kawę/piwo na jeden wieczór. Jesteśmy z TŻ dość niegościnni chyba, bo chociaż niektórych znajomych chętnie ugościmy na noc, to raczej tego unikamy. I nie ma u nas zwyczaju wpadania na dłużej niż 1 dzień, dwa, jeżeli ktoś przyjeżdża z daleka i nie opłaca mu się wracać tego samego dnia.
Nie do pomyślenia jest dla mnie sytuacja, że ja idę do pracy, a ktoś zostaje w naszym mieszkaniu i się szarogęsi
|
|
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
Ile można zarobić pracując przy zbieraniu owoców za granicą (1-2 miesiące...)? Tak naprawdę +/-
|
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Odwiedziny to dla mnie przyjście na kawę/pogadać.
Kilka razy zdarzyło się nam wyjechać do znajomych na weekend czy przyjmować ich u siebie. Nigdy na dłużej i zawsze właściciel był w mieszkaniu. Nigdy nie zostawiłabym gościa samego na dłużej u siebie. Mam swoje granice prywatności i cierpliwości Lubię swój tryb dnia, życia i dłużej niż na ten weekend nie zniosłabym zaburzenia tego trybu.A już sytuacja z pościelą dla mnie nie do pomyślenia. Co za ludzie pakują się innym do używanej pościeli Czystej nie było czy jakiś fetysz
|
|
|
|
#4586 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() odwiedziny - kawa, kolacja, wspólne oglądanie meczu itp. ale zapowiedziane i umówione, a nie że nagle ktoś dzwoni do drzwi i wpada na kawę. chociaż w sumie pewnie by się wtedy ten ktoś kawy ze mną i tak nie napił, bo nie zostałby wpuszczony nie otwieramy domofonu jeśli na kogoś nie czekamy. na dłuższe wizyty wpada np. moja kuzynka z chłopakiem, na jakiś weekend itp. ale oni są zawsze mile widziani i lubimy się z nimi spotykać na wspólne wyjścia, a że mieszkają 80km od nas, to zostają na noc czy dwie. ale to też raz na jakiś czas, a nie co miesiąc. nie wyobrażam sobie sytuacji, że my chodzimy do pracy a ktoś u nas mieszka przez tydzień i się gości w naszym mieszkaniu ![]() jedyny wyjątek - brat tż. ma klucze i raz na ruski rok się u nas przenocuje nawet jak nas nie ma w domu. |
|
|
|
|
#4587 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie też, bo odbieram to jako to, że ja pracuje na czynsz i opłaty, a ktoś sobie na mój koszt wypoczywa. Czyli nie jestem dziwna. Ogolnie zawsze postawiłam na swoim i gośc został usunięty po 3 dniach i szedł się gościch do innych na kolejne dni. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
też tak uważam. Lubię pobyć sama w moich 32 metrach. Mnie krępuje czyjaś obecność. A TŻ mowi, że jak gośc chce to może siedzieć ile chce -miesiąc nawet. |
||
|
|
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Już goszczenie ich na drugi dzień strasznie mnie męczy i nie mogę się doczekać aż wyjadą. Co do spania w mojej pościeli, to nie ma o tym mowy. Góra mojego domu jest tylko do użytku domowników i nikt nie ma prawa tam postawić nogi bez mojej zgody. Nigdy nie zgodziłabym się na pozostawienie kogoś w moim domu samego, takie mam dziwactwo (nie zgodziłam się żeby nielubiana kuzynka przeczekała 1-2 h mszę na 1 listopada z dzieckiem w moim domu, mogła iść jeszcze do innej rodziny, żeby nie było). Ale jestem straszna
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktos przyjezdza na dluzej to juz pobyt haha Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4590 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

nowy silnik kosztuje mniej niz nowe auto.