|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Cytat:
) bez kasy jestem, ale popatrzę też na tę firmę, bo jakoś nie czuję różnicy w moich butach. A miałam Adidasa, Nike'a i teraz Asicsa. Nike miał, mam wrażenie, ciut za duży drop, zawiozłam je ostatnio do Polski, Adidasy są rozchodzone, a Asicsy x3 jakoś żadne mnie nie zachwyciły. Tzn. są ok, ale bez szału ![]() Cytat:
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
||
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też zaczepiają luzie. Ostatnio w parku dwie panie z kijkami mnie poprosiły o zrobienie zdjęcia. Staram się być uprzejma, ale zanim się ustawiły i rozłożyły plakat w rękach (bo okazało się, ze są na jakimś zjeździe nordic walking), to trochę wychłodniałam. Kiedyś zawołał mnie pan szukający czegoś w trawie i krzyczy, że dużo koniczynek czterolistnych, podbiegłam (bo nigdy żadnej nie znalazłam), chwilkę popatrzyłam, ale nie znalazłam żadnej on za to miał ich sporo. Po chwili ten pan wyjął woreczek, w którym miał już wysuszone koniczynki pojedynczo "zalaminowane" i mi jedną wręczył, życząc sukcesów biegowych. To było miłe Do dzisiaj mam tę koniczynkę na szczęście i przed zawodami o niej myślę, aby przynisła mi to szczęście --- U mnie biegowo poprawnie. Nie opuszczam treningów, za chwilę będę kończyć miesiąc budowania bazy, potem wchodzę na wyższy poziom. W poniedziałek idę do fizjo, bo noga delikatnie daje o sobie znać. A jak zaczną mi się mocne treningi, to może być wteyd gorzej. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, pamiętaj jednak, ze czasami lepiej jedne zawody odpuścić, by nie spaprać sobie bardziej. Trzymam kciuki
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje 6,8 km
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja pobiegłam dzisiaj ten bieg niepodległości, jak się okazało było tylko 6,5km a nie 7 czas 41:39 chyba dobrze, skoro normalnie 6km robię w 42-44 minuty no i przynajmniej nikt o drogę nie pytał większość trasy biegłam sobie w okolicach jednej pani z psem, trzymała dość równe tempo, więc było fajnie. przechodziłam do marszu więcej niż planowałam niestety. o dziwo początek trasy pod górkę dość lajtowo, potem było gorzej na koniec wymarzłam przy losowaniu nagród, a nie nie wygrałam. wylosowali tylko nr o jeden dalej niż mój
|
||
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#4567 |
|
Winter is coming
|
Calore gratki za bieg!! Udalo mi sie, kolano nic nie bolało, zyciowka pobita, wyszlo 57:59, a wg endomondo nawet lepiej. Jestem bardzo zadowolona i moj apetyt na półmaraton jeszcze wzrosl
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie życzę Ci źle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widzieliście medale z biegu niepodległości w poznaniu? w kształcie miecza |
|
|
|
|
#4571 |
|
Winter is coming
|
fajne były!
widziałam ![]() chcę mój pierwszy półmaraton właśnie w Poznaniu zrobić. Fajnie mieć medal w domu
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
CALORE gratuluję biegu.
Ja melduję 12,7 km. Druga połowa z pościgami zombie, ale tylko 2 były. Jeszcze dostałam @ w trakcie biegu. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Ja tez mam dzisiaj życiowke pod względem dystansu. Chłop ma l 4 i marudzi, a mnie nie dogoni na szczęście. I fajny nowy teren znalazłam. |
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się niestety zatrzymałam w postępach, nie żeby do tej pory były jakieś szałowe. Doszłam do wniosku, że mnie bieganie nudzi. Mogłoby to być motywacją, żeby trenować bieganie szybciej, ale... nie umiem wyjść ze strefy komfortu i pocisnąć, żeby przekroczyć bariery. Głowa, głowa, głowa
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Melduję aktywny długi weekend
Sobota 7km, niedziela 5 km, poniedziałek 11,5 km ![]() Medal z Poznania widziałam, bardzo ładny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Umnie wczoraj 9,5 km
Biegam tylko raz w tygodniu dla podtrzymania formy, ale generalnie bieganie mi się nie nudzi. A medal-mieczyk z Poznania boski
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduje 10,7 km. Tempo takie jak na początku biegania. Jakiś gorszy dzień mam.
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Winter is coming
|
violino jeśli nudzi to nic na siłę... Szkoda tracić czas na coś co nie sprawia frajdy, jest tyle różnych sportów że możesz szukać dalej
![]() lenor, dziunkowa gratki za biegi Dziunkowa ja we wtorek zrobiłam dramatyczny czas na 8km, a niedzielę była życiówka na 10. Takie słabsze biegi też są potrzebne Dziś może się wybiorę z przyjaciółką na jakiś krótki bieg, ona biega bardzo wolno bo dopiero wraca do formy po ciąży, ale ja też mam ochotę na taki leniwy trening :p
|
#4578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nudzi mi się w tym sensie, że jak biegnę to mi się nudzi, po drodze. Jak słucham muzyki, jeszcze jakoś leci, ale nie zawsze trafiam na playlistę, która mnie na dłużej zatrzyma. Spróbuję z audiobookami. Cytat:
![]() Sportów nie lubię żadnych, a do tego parę innych czynników wpłynęło na to, że padło na bieganie. Sprawia mi frajdę, ale tylko czasami. Nie umiem cisnąć i wymagać od siebie, to nie mam efektów, żeby mieć z nich frajdę częściej - proste
||
|
|
|
#4579 |
|
Winter is coming
|
A w jakich terenach biegasz? Ja np. Bardzo lubię biegać po lesie, po mieście mniej i nie sprawia mi to tyle frajdy. Moze potrzebujesz czasu, postęp tez motywuje i daje kopa do działania
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje tylu biegów, dziewczyny
![]() U mnie pierwsza dycha w tym miesiącu. Dziś było ok, ale wcześniej przez jakiś tydzień strasznie trudno było mi złapać normalny, głęboki oddech ![]() Bardzo bym chciała biegać po lesie, ale nie mam nic takiego w okolicy, a najbliższy tak zwany las to trochę profanacja. Generalnie już się pogodziłam z moją nieciekawą dzielnią ![]() Violino, ja mam dość podobnie, bo też nie cisnę. To idiotyczne, ale mam straszną blokadę, bo z tyłu głowy gdzieś mi siedzi, że być może nie powinnam się pchać w bieganie. No ale luzowanie psychiczne dzięki bieganiu jest dla mnie motywacją
|
#4581 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A parki są zwykle małe i jeszcze nudniejsze niż bieganie po ulicach. Jasne, że postęp motywuje Ale bez trenowania sensu stricte postęp jest marny ![]() Ale melduję, że będę dalej prowadziła próby biegów z audiobookiem. Zrobiłam dziś 4km, ale naprzemiennie 2min szybszego biegu + 1-2 marszu. I audiobook chyba dość skutecznie odciągnął mnie od samego biegania Zobaczymy, jak to wyjdzie na dłuższą metę. Cytat:
![]() Do tego nie mam prawa jazdy i wszelkie biegi muszę robić w zakresie dojścia/dobiegnięcia. Gdybym mogła pojechać (autobus nie wchodzi w grę ze względu na powrót) gdzieś dalej, to na pewno by to urozmaiciło biegi. Cytat:
|||
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co wy na to by po prostu na koniec tygodnia zrzut z np Endomondo wklejać
![]() Mnie to bardzo motywuje jak ktoś tyle przebiegł, a ja np dałam ciała i na następny raz dostaje kopa by dorównać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
rozbiegałam trochę zakwasy po niedzieli, 5,2km 38min. coś nie mogłam przyspieszyć tym razem. dziwne, że największe zakwasy mam na tyłku i z tyłu ud
można wrzucać zrzuty z endomondo itp, ale raz w tygodniu to chyba za często. w poprzednich wątkach widziałam, że dziewczyny sumowały na koniec miesiąca wszystkie swoje kilometry, może to by było lepsze. myślę, czy by nie zapisać się na styczeń na 5km przełajów
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Super
to jak nic muszę iść dzisiaj biegać mimo deszczu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu widać, w jakim pięknym kraju mieszkamy Fajny pomysł z audiobookiem ![]() Cytat:
Nie wiem, czy są w nim tygodniowe raporty, ale w Stravie tak.
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
violino zdecydowanie brakuje Ci planu, nawet jeśli nie potrafisz się jego trzymać
Próbuj w takim razie marszo-biegów, gdzie każde bieganie starasz się biec szybciej i na większość swoich możliwości. Najważniejsze, żebyś ustaliła dokładne odległości/minuty, w których biegniesz, a w których idziesz i tego się trzymaj. Np. 5 min bieg, 3 min marsz; albo 1km bieg i 200 m marsz - i tak 3-5x. I wystarczy, że tego się będziesz trzymać, na razie bez patrzenia na tempo biegu. Zobaczysz jak trening szybko Ci zleci ![]() ---- Ja powoli wracam do biegania, kończę miesiąc wprowadzenia do treningów po roztrenowaniu i od przyszłego tygodnia zaczynam właściwe treningi. W tym okresie robię niecałe 25-30km tygodniowo, od następnego będę robić 30-45km tygodniowo (jak się uda). Wrzucam swoje treningi z endomondo (miesięczne, tygodniowe), widać moją przerwę i powolny powrót do biegania. Mierzę akurat Polarem i wrzucam do endomondo, więc pomiary w miarę dokładne, ale myślę, że wrzucanie takich wyników nawet mierzone endomondo są ok, wiadomo że może być pomiar błędu, ale myślę ze to margines do zaakceptowania, bo się nie ścigamy
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Super to wygląda
a robisz to w celu wysmuklenia czy pokonania swoich ograniczeń?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pewnie, że to takie tam kosmetyczne nieścisłości Ostatnio nawet przeglądałam te raporty na stronie i bardzo mi się spodobały, ale jakoś nie skojarzyłam, że można to zrobić z kompa, a nie tylko z apki, żeby tu wrzucić To załączam moje
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd zwolniłam (w tym miesiącu), to waga sama leci w dół, to potwierdza zasadę, że jeżeli chce się chudnąc to na niższym poziomie intensywności trzeba biegać. Cytat:
![]() No nie jest ciekawie, na razie jeszcze biegam na zewnątrz, akurat tak mi trenigi wypadają, że jest "okno smogowe". Rano i późnym wieczorem ze smogiem u mnie strasznie. Jednak jak skończy się wiatr, który smog rozwiewa, to przerzucam się na bieżnię mechaniczną na siłowni, by wybiegać te km. Ostatnie zdjęcie jest ze stravy?
||
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
A nie da się siebie nawzajem pododawać do znajomych?
Ja bym wolała na co dzień widzieć, co tam wyprawiacie. Statystyki miesięczne jakoś mnie nie motywują
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

) bez kasy jestem, ale popatrzę też na tę firmę, bo jakoś nie czuję różnicy w moich butach. A miałam Adidasa, Nike'a i teraz Asicsa. Nike miał, mam wrażenie, ciut za duży drop, zawiozłam je ostatnio do Polski, Adidasy są rozchodzone, a Asicsy x3 jakoś żadne mnie nie zachwyciły. Tzn. są ok, ale bez szału 

Do dzisiaj mam tę koniczynkę na szczęście i przed zawodami o niej myślę, aby przynisła mi to szczęście 
Trzymam kciuki, pamiętaj jednak, ze czasami lepiej jedne zawody odpuścić, by nie spaprać sobie bardziej. Trzymam kciuki 

Dziś może się wybiorę z przyjaciółką na jakiś krótki bieg, ona biega bardzo wolno bo dopiero wraca do formy po ciąży, ale ja też mam ochotę na taki leniwy trening :p

to jak nic muszę iść dzisiaj biegać mimo deszczu
a robisz to w celu wysmuklenia czy pokonania swoich ograniczeń?