![]() |
#4561 | |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Ja tak. Tylko na meningokoki jeszcze nie szczepiłam i nie wiem czy w ogóle będę.
![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Tym razem to raczej na pewno zwykle zatrucie ☺
Zresztą dziecko nie wykazuje żadnych niepokojących oznak, pełne sil hasa po macie, a matka marzy, żeby ucięło sobie już drzemkę ![]() ELVE i jak Twoja córka przeszla to szczepienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4563 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez szczepilam na pneumokoki i tez mamy za darmo
![]() Na rotawirusy ani meningokogi nie szczepilam, ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Moja zniosla dobrze szczepienie jak cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4564 |
po drugiej stronie szafy
|
Bezproblemowo, ona w ogóle nie miała żadnych objawów poza nieco obolałymi nóżkami w miejscu szczepienia i po dużej senności po pierwszej dawce.
Bolesne też jakoś bardzo nie było, 6w1 bolało ją zdecydowanie bardziej. Kupiłam zabezpieczenia na szuflady, przykleiłam bez asysty dziecka, młoda po znalezieniu się w pokoju od razu ruszyła do rozpracowywania zabezpieczeń ![]() ![]()
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Ja szczepiłam na pneumokoki ale razem z infanrixem 5w1... po drugiej dawce Grześ miał obie nóżki czerwone no i miałam hardcorowy nieutulonego płacz przez jakąś godzinę...
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Ja szczepiłam, zniosła ok, ale my nie mieliśmy żadnego problemu po szczepieniach na razie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Czyli wychodzi na to, że wszystkie szczepiłyście. Z kolei u listopadowych mam praktycznie żadna nie szczepila. My odpukać narazie też dobrze znosimy szczepienia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
To tylko u nas druga dawka trochę namieszała... dlatego też boje się tego szczepienia po skończonym roku... no ale cóż... trzeba się na to psychicznie przygotować.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja sobie to tak wykombinowałam, że chcę mala ewentualnie po roku zaszczepić, wtedy jest mniej dawek 😜
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4570 |
po drugiej stronie szafy
|
Pytanie tylko, czy jeśli szczepionka jest przeznaczona na konkretną ilość dawek, to nie będzie mniej skuteczna jeśli się ją poda w zmniejszonej ilości?
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
ELVE to jest pewnie grubszy temat, ale z tego co się orientowałam to dziecku do jakiegoś wieku można podać pierwszą dawkę i później wedlug harmonogramu adekwatnego do wieku kolejne i wtedy też ta szczepionka jest skuteczna.
Dotyczy pneumokoków ☺ ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Zresztą świadczą o tym też takie akcje, jak ta w moim mieście, gdzie dzieci, które idą do żłobka lub przedszkola, a nie były wcześniej szczepione na pneumokoki, mają te szczepienia za darmo. Gdyby nie były wtedy skuteczne, to taka akcja nie mialaby sensu. Zapytasz, to po co wcześniej szczepić, a ja odpowiem biznes is biznes 😜 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
Kolejna zła nocka za nami...płaczki co godzinę...jestem jak zombi...
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4573 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
![]() U nas tak wygląda większość nocy od nie pamiętam kiedy.
![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Szwedka a jak noce u Was teraz wyglądają?
![]() |
#4575 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki diablica ze pytasz, nocki sa juz lepsze... wrocily do normy. Spi do 5-5,30, nie jest zle.
Nie wiem co to bylo czy zęby, a moze glodna? Teraz daje jej na noc kaszke sliwkowa lyzeczka, ale zje tylko 60-90ml i dojada jeszcze niewielka iloscia mleka bo do 60ml. Moze to dzieki kaszce spi dluzej ![]() Ojjj wspólczuje Wam nocek, może idą zęby kolejne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Chociaż u Ciebie lepiej
![]() Jeśli u nas to zęby...to niech już wyłażą ![]() Na razie cisza i bez zmian tylko dwa ![]()
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
uploadfromtaptalk1468403449772.jpg
Tadaaaa ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4578 |
po drugiej stronie szafy
|
Nasz też właśnie przyszedł
![]() U mnie to nie jest kwestia dni, tylko miesięcy niestety. Od kilku do kilkunastu razy w nocy do niej wstaję i przykrywam, odkrywam, daję smoczek, włączam Szumisia, głaszczę, takie tam. Podejrzewam, że gdybym nic nie robiła, to efekt by był taki sam ![]()
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak...olać się nie da...jak stęka to widocznie ma powód
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapraszamy do wspolnego wątku
![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=928336 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=928336 Za nami też ciążka noc, małą tak męczył katar, że ledwo oddychała. Już nie mam pomysłu co jej na ten katar dać, bo już ponad dwa tygodnie go ma ![]() Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-07-13 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4581 |
po drugiej stronie szafy
|
Już? Myślałam że dociągniemy do 5tys postów
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Biedny nosek malutki ![]()
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu pomagały. Niby nie powinno się ich tak wcześnie używać ale dwie kropelki na gorącą wodę, michę stawiasz w pokoju i niunia oddycha takim orzeźwionym powietrzem. Mi pediatra pozwoliła...nie za często - dwa razy dziennie tak robiłam i na noc do spania.
![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DIABLICA mnie właśnie pediatra powiedziała, że absolutnie mam nie smarować takimi rzeczami typu aromactiv itd. Inhaluję ja co wieczór solą fizjologiczną, śpimy przy otwartym oknie, żeby się lepiej oddychało. Wydaje mi się, że to z refluksu, to co zje jej się cofa w nocy i leci do noska. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-07-13 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | ||||||||||||||||||
Wtajemniczenie
|
KOCHANE ZATRZYMAŁAM SIĘ NA 150STRONIE I WIĘCEJ CHYBA NIE NADROBIĘ... mam gości cały tydzień, poza tym mój szkodnik już normalnie wstaje przy wszystkim i mocno ćwiczy chód dostawny przy sofie, ławie, drzwiach, a nie potrafi jeszcze za każdym razem ładnie usiąść i nieraz stoi i marudzi bo się boi spocząć, a zdarza się, że upadnie, więc cały czas muszę być przy niej w gotowości
![]() pediatra mi powiedział, że dzieci jedzące regularnie żółtko wcześniej zaczynają chodzic, a ja mojej daję co drugi dzień calutkie żółtko Cytat:
![]() gratki za próby raczkowania, teraz to się dopiero zacznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak przyjedziesz do PL możesz zrobić małemu morfologię, bo na tym etapie nasze mleczko nie dostarcza wystarczająco żelaza, jak będzie ok to olej temat. ja z moją też miałam masakrę, nic poza cycem się nie chwyciła, nie zmuszałam na siłę, bo się dziecko zniechęci, ale próbowałam codziennie, aż przyszedł dzień kiedy zjadła łyżeczkę, później dwie, a teraz zjada 130/150ml kaszki i 190ml obiadu, ale długo to trwało... 3,5 miesiąca potrzebowała, aby dojść do takich ilości, więc cierpliwości. najważniejsze aby morfologię mały miał dobrą... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Rano kaszka ze 130/150ml mleka+co drugi dzień całe żółtko (baaaaardzo tego pilnuję ) ![]() po południu 180/190 ml obiadu przed wieczorem około 200/210ml mm wieczorem 180/200ml mm+półtora miarki kaszki przed spaniem 210/230 ml mm owoce nadal są bleeeee ![]() wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja dzisiaj ważona 8300, więc też nie jakiś byk ![]() super, jeden dylemat z głowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() idę czytać dalej ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wow zazdroszczę ![]() oj to akurat nie jest wyrocznia ![]() bidulka, a może to faktycznie jakiś wirus?!?!? ![]() ja miałam ostatnio rotawirusa, trzymało mnie 3dni!!!!! wymiotowałam, biegunka masakryczna, jeszcze wtedy pierś ode mnie dostawała i co??? raz ją tylko przegoniło, dlatego w takich chwilach cieszę się, że ją zaszczepiłam... Cytat:
Dziewczyny a będziecie szczepić na meningokoki i ospę??? idę czytać dalej ![]() |
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4585 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super jest ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Daisy zdziwisz się jak dojdziesz do końca.... jest nowy wątek już...wspólny
![]() Tam będzie nadrabiania ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A ty juz piszesz na dwóch ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4587 |
Wtajemniczenie
|
hehe zdziwiłam się. nie chciałabyś widzieć mojej miny jak zdałam sobie sprawę że piszę do siebie 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4589 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4590 |
Przyczajenie
|
Hej, też jestem mamą z października 2015, mam na imię Iza, a moja córcia Weronika
![]() ![]() ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-08-24 o 09:16 Powód: usunięcie reklamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.