![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Ja też jestem Zabrzanką, ale początkującą, bo przeprowadziłam się niecałe pół roku temu z Gliwic
![]() Jeśli chodzi o makijaż to malować mnie będzie pani Agnieszka http://www.studio-amelia.pl/ . Zdjęcia makijaży w galerii może nie są zbyt zachęcające (nie wiem dlaczego takie wybrała :/ ), ale malowała mnie już parę lat temu na studniówkę i byłam bardzo zadowolona, ostatnio okazało się, że 2 osoby z rodziny też ją znają i były zadowolone z makijażu ![]() A czy znacie jakąś dobrą, ale nie koszmarnie drogą kwiaciarnię w Zabrzu? Na razie mam na oku kwiaciarnię Helianthus w Gliwicach, bo jest niedaleko mojego fryzjera, więc będę miała po drodze po kwiatek do włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
skad Ty masz?
![]() |
#4593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Jak zaczynaliśmy planować wesele, to nasza początkowa lista gości liczyła ok 50 osób, a nagle jak opracowujemy listę do zamówienia zaproszeń to się nam rozmnożyło do prawie 70 osób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Przyczajenie
|
Piekary śląskie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
my kołoczy nie będziemy tam brać ani ciasteczek, też nas nie zachwyciły
zastanawiam sie nad tym ciastem orzechowym, sernik z mandarynka deser makowo serowo kokosowy, waham sie nad deserem tiramisu, ciastem z galaretka z owocami , deserem cytrynowym bo oni moga zrobić więcej rodzai ciast ale w mniejszej ilości, no i jak sie zamowi ciasto to dowoz tańszy, ale nie wiem jakie te ciasto wziasc, wiec jeśli ktoś ma jakieś propozycje to piszcie wiem naewno ze orzechowe pyszne i deser makowo serowo kokosowy a tort mamy tak, ciasto na gorze to brązowe z tymi ktoś o tym pisał jakies kulki czekoladowe, druga- rumowe, z rodzynkami nasiąkniętymi rumem 3cia- z wiśniowa wkładka tez ciemne, kremowe, bo wokół jest z cukru, ze śmietany ma inny kształt, z cukru bardziej opływowe
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woleliśmy właśnie wziąć bardziej suche ciasta, bo wesele w lipcu, więc jak będzie gorąco to te ciasta mogą się rozpłynąć, zresztą wtedy nawet nie chce się jeść takich kremowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Raczkowanie
|
A dzięki ja fryzjera już mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
Kobitki odpiszcie mi na moje pytanie jesli chodzi o delegacje Plissssssssssss
![]() Buty do slubu male rozmiary -gdzie ladne sa ?? Bo w czwartek jade ale niewiem gdzie - Okolice Jbie,wodzislaw,rybnik |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ale różnei to bywa, różne sa "działowe tradycje". Przede wszytskim najlepiej dowiedzieć się jak to bywało wcześneij.. Ja wysyłam powiadomienie o ślubie, adresuję na mój dział - dotrze do szefa i reszty ![]() Oczywiście jeśli w dziale są przyjaciele pary młodej sa indywidualnie zapraszani na ślub na normalnych zasadach. A wogóle.. już mi od tych weselnych inspiracji głowa puchnie.. Jakie macie wyjątkowe pomysły na Wasze słuby? Jakies takie drobnostki, którymi chcecie urozmaicić ten dzień..? U mnie: truskawki w czekoladzie, białej i mlecznej, słodycze (np żelki, kulki) kolorowe różowe w przeźroczystych pojemnikach na osobnym stole, kwiaty: peonie, płatki róż do sypania przed kościołem w rożkach, te małe pojemniczki do robienia baniek w kształcie tortów dla dzieci, zdjęcia z dzieciństwa w ramkach ..
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-01-31 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My ciasta mamy w restauracji, ale dobierzemy napewno pomarańczowe bo mnie urzekło i jeszcze coś. Jedliście bankietówki kajmakowe?? Pyyychaaaa. Ale że dużo rzeczy robię z kajmaku zamierzam spróbować zrobić je w domu, jeśli się udadzą, policzę koszty i może zrobię je sama ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Raczkowanie
|
kajasia222
tez mam nadzieje, ze zjemy każda wartswe, u nas to wychodzi 20zl taniej z ciastem, a skad będziesz mieć ciasto myśmy tam jedli jedno ciasteczko z strasznie tłustym kremem zamówię u tradycyjnej kucharki : ule, orzeszki, kostkę rumową, nasze tradycyjne ![]() kołocz zamierzam wziąsc w łaziskach na orzeskiej, auto znalazłam audi a6, za cały dzień 450 zl ![]() muszę sie umówić i będzie dobrze ja mam 96 gości!! zaproszenia dopiero zamówiłam
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2011-01-31 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Raczkowanie
|
Amandi, ja tez myslalam o płatkach,chcialam zeby moze chrzesnica je sypana przed nami-wlasnie nie wiem jak to ma byc
![]() Poza tym myslalam o puszczaniu latajacych lampionów w nocy,ale kupie do wypróbowania paczkę, Podziekowania dla rodziców - chce uniknac publicznej wymowy, myslalam o KULI balonowej,ale nie wiem, co ma w tym balonach byc,kiedy spadną,zeby to bylo tylko dla rodziców. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też chcę namiary na tą fryzjerkę co potrafi zdziałać cuda ![]()
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() jesteśmy ze sobą już 6 rok. Ślub planujemy na 30 czerwca 2012. Mamy juz na oku te najważniejsze "rzeczy", ale umów narazie nie podpisywalismy (z powodów, które opisałam na założonym przeze mnie wątku), więc data może się jeszcze zmienić na inną sobotę lata 2012. Suknia, kwiaty, zaproszenia itp. - tym zajmę się, jak już będę miała to, co wymaga zaklepania terminu, ale nie ukrywam, że już coś tam zaczęłam przeglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Wtajemniczenie
|
My z Tż planujemy taki mix pierwszego tańca tzn.wstęp powaga a potem idziemy na całość
![]() ![]() co do podziękowań to tak jak Senseds nie chce żadnych oficjalnych wystapień tylko może po błogosławieństwie podziękujemy rodzicom i wręczymy jakieś upominki (narazie jeszcze nie znalazłam nic konkretnego) nie moge się też zdecydowć na bukiet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
ja mam w św.Kmilu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
my będziemy miec jakis spokojny 1 szy taniec, oboje ie potrafimy tanczyc, takze bedzie to najgorszy punkt programu
sami tez nie wiemy co dac rodzicom, ciekawe co by moj TZ powiedzial by podziekowac rodzicom po błogosławieństwie, mnie si eto bardzo podoba, bo nie cierpie publicznych wystapień
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
mnie sie nie uda zaciagnac mojego na kurs tanca
![]()
#4618 |
Raczkowanie
|
Hej, czy któraś z Was miała okazje bawić się na weselu, na którym gości zabawiał duet wodzirej i dj Hamer & Kris z Tychów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zadomowienie
|
Mój też dał się namówić
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.