Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-09, 17:11   #4591
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Melduje,iż warsztaty Mama wie uwazam za najlepsze na jakich bylam p. Zawitkowski zaje.isty chcialam tam kupic jego ksiazke, ale znalazlam na merlinie 13zl taniej to zamowilam przez neta

A oto dzisiejsze zdobycze nieulotkowe

Załącznik 7013636

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Genialne zdobycze! Dasz jakiś namiar na ten cykl warsztatów? Będą gdzieś powtarzać?
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 17:44   #4592
oriane
Rozeznanie

U mnie w mieście niestety nie ma sklepu ikea

Nasza szkoła rodzenia jest na nfz, bo wybrałam ją jeszcze jako położną i nic nie płacimy. Wiele osób mi polecało. Zobaczymy jak będzie

Na moje miasto mama wie na razie nie jest rozpisane, mam nadzieję, że jednak się pojawią
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 18:03   #4593
SportMama
Raczkowanie

Super zdobycze!!! Dziewczyny czy Wy też tak macie,że Wam krew z nosa leci? Chwila miałam spokoju i znowu się zaczyna...do pracy biorę dwie bluzki wrazie czego,ale to męczące.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 18:13   #4594
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Super zdobycze!!! Dziewczyny czy Wy też tak macie,że Wam krew z nosa leci? Chwila miałam spokoju i znowu się zaczyna...do pracy biorę dwie bluzki wrazie czego,ale to męczące.
Tak

I U mnie np 4 dni budzę sie z nosem pełnym krwi, później jest dwa tygodnie spokoju.

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 18:39   #4595
SportMama
Raczkowanie

Pytałam się lekarza i mówi,że to normalne.Tylko w pierwszej ciąży takich cudów nie miałam....
Stary 2017-04-09, 19:53   #4596
ZieloonaTruskawka
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Wam tez sie zepsula cera w ciazy? Normalnie mam pizze zamiast twarzy od jakiegos miesiaca! :/ Pamietam, ze w pierwszej ciazy moja skora az promieniala, a tu taki klopsik... Juz sama nie wiem czy to wina hormonow czy objadania sie slodyczami :-|
ZieloonaTruskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 19:58   #4597
SportMama
Raczkowanie

Ja mam cerę wyjątkowo ładną.Chyba, to nagroda za to,że przed ciążą nie była rewelacyjna...Nawet przestałam używać podkładu...A słodyczy prawie nie jadam ,ale przed ciążą też nie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 20:12   #4598
itakasia
Zakorzenienie

witam po weekendzie
w piątek byłam w smykolandzie, kupiłam kilka ubranek i już mam definitywnie szlaban nic innego nie wpadło w oko
wczoraj byliśmy od 9 do 14 z córkami na regionalnym konkursie piosenki, dwie starsze dostały wyróżnienia w swoich kategoriach wiekowych a najmłodsza zajęła 1 miejsce. później wpadłam na godzinkę do domu na obiad i zdążyłam upiec biszkopt. później obiecne lody z dziećmi, najstarsza poszła do kina z koleżankami, młodsze odstawiliśmy do moich rodziców bo mąż mnie niespodziewanie zabrał na Kult akustycznie koncert trwał 3h i jak wróciliśmy to padłam ze zmęczenia dziś były moje psiapsiółki z 3city spędziłam cudną niedzielę. teraz mąż gotuje pomidorową na jutro bo już zapowiedziałam, że jutro leżę i pachnę

Cytat:
Przedstawiam Wam ciuszki w h&m jest promocja przy zakupie powyzej 100zl 20% taniej

Załącznik 7009806Załącznik 7009811Załącznik 7009816
śliczne zakupy
Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z półkowego. 460g maluch waży i wszystko prawidłowo
super wieści

Cytat:
Swietne
ja tez nie umiem odpoczac..wymyslilam sobie pulpeciki w sosie pomidorowo-koperkowym i zrobilam. zeby bylo lepiej to sama mielilam na nie piers z indyka...(pocieszenie ze sa zarabiste!), pozniej zamiast usiasc i poczekac na szanownego malzonka odkurzylam cala chate jemu zostawiajac jedynie umycie lazienki.. a teraz
pwiem Wam ze po tym tygodniu l4 poza wynudzeniem sie w poniedzialek to ja wcale nie czuje sie wypoczeta... nie chode do pracy to szaleje w kuchni i w domu... i mysle ze ten tydzien nie bedzie lepszy bo przedswiateczny przeciez...
witaj w klubie zawsze sobie obiecuję, że zwolnię, ale jakoś nie wychodzi
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
To prawda, moja siostra jest upośledzona w stopniu znacznym oficjalnie. I oficjalnie jest to spowodowane nieprawidlowym przebiegiem porodu, lekarz mamie naciskal mocno na brzuch zeby siostre wypchnac..:/ miala zasinioną główkę.
trudno sobie wyobrazić, taka tragedia przez nieudolność lekarza
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj sie przeforsowałam cały dom posprzątałam z szorowaniem fug i innych. Męża widziałam 30 sekund bo po pracy musiał do moich rodziców jechać pomóc ojcu tylko reklamówkę z zakupami zostawil i jeszcze nie wrócił... Córka dzisiaj kończy dwa latka, za godzinę idzie spać a tatuś nie zdarzył jej jeszcze życzeń złożyć i nie wiadomo kiedy wróci... Gości dzisiaj nie mamy przez to zapalenie płuc na Wielkanoc wszystko przełożyłam. Siostra u mnie była sie " pożalić" no i niedawno pojechała i teraz i ja złapałam doła...
współczuję fatalnego dnia, tulę i życzę lepszego nastroju
Cytat:
Napisane przez ZieloonaTruskawka Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Witam wszystkie Mamy

Tyle czasu sie czasu sie czailam, zeby tutaj cos napisac i dopiero dzis nastal ten moment:P
witaj
Cytat:
Dzien dobry

8:30 a ja juz:
Załącznik 7012581

A co tam pokusze Was oreo na patyku. Ponad 4 zl, rozboj w bialy dzien, ale pychota
smacznego, dobrze, że lubię właściwie tylko nasze toruńskie z L. i mcFlurry

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja dla Zawitkowskiego polazłam tam i dla Itakasi
Tylko nam pierwsza pomoc zamienili na prezentacje Chicco z położną ze szpitala, ktora raczej odstraszała niż zachęcała do rodzenia z nia

Dali mi smoczek i musze oddać komuś, żeby nie kusił
zupełnie zbędne było Chicco ale towarzystwo wyborne
Stary 2017-04-09, 20:21   #4599
oriane
Rozeznanie

W 1 trymestrze bardzo mi się pogorszyła cera, miałam prawie całą brodę w krostkach. Teraz mam cerę w sumie taką jak przed ciążą, czasami coś wyskoczy, ale tragedii nie ma
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 20:52   #4600
Lalalandia
Rozeznanie

Ja mam dramatyczna cerę w tej ciąży. Aż mi się płakać chce. Jakieś plamy i wogole bez podkładu to do ludzi nie wychodze😒

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Itakasiu ale masz zdolne coreczki😊
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 21:10   #4601
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Genialne zdobycze! Dasz jakiś namiar na ten cykl warsztatów? Będą gdzieś powtarzać?
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość

Na moje miasto mama wie na razie nie jest rozpisane, mam nadzieję, że jednak się pojawią
Z tego co wiem to dzisiejsze było ostatnim w edycji wiosennej. Mówili, że kolejny cykl będzie na jesień. Tam mozna wziać udział w ciązy i z dzidzią do 6 mż, więc załapiecie sie na jesien

Wróciłam do domu z warsztatów, zjadłam obiad (podgrzany z wczoraj ) i zamiast zajac sie blogim lenistwem bo mąż wybył na mecz..to ja tylek zawinelam i pojechalam do rodziców i dopiero wróciłam...a teraz leze zmeczona.. no niereformowalna i jeszcze zaprosiłam ich jutro na obiad i na ciasto (obiad i ciasto musze jutro oczywiscie zrobic)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 21:43   #4602
gunis
Rozeznanie

O matko jaką mam ochotę na leczo

Oooo

Stary 2017-04-09, 23:00   #4603
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
O matko jaką mam ochotę na leczo

Oooo

Jezuuuu...gunis....teraz to ja tez!!!!

Stary 2017-04-09, 23:18   #4604
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Jezuuuu...gunis....teraz to ja tez!!!!

Muszę wyniuchac, czy mój ma ochotę jutro na zakupy

Stary 2017-04-10, 05:28   #4605
malenka1889
Zadomowienie

Dzień dobry. Witam sie po tym słabym weekendzie... Idę dzisiaj na glukoze, wiec trzymajcie za mnie kciuki. Problem był z kim córkę zostawić ale szwagierka sie zaoferowała na te kilka godzin. No zobaczymy jak cycus mamusi to przezyje. No nic nie będę pisała jak było wczoraj ale nadmienie, ze niedziela wyszła gorsza od soboty. Mam nadzieje, że wszystko sie poukłada, wyniknęło sporo problemów rodzinnych i aż boje sie jutra...

Koniec moich wywodów, leże z córką jeszcze w łóżku i życzę wam spokojnego dnia.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 06:02   #4606
diablica80
Zakorzenienie

Malenka kciuki. Ja jadę odebrać moje wyniki...

A co do weekendu - współczuję takiego słabego końca tygodnia. Chcesz to wyżal się na fb... nie, to staraj się myśleć pozytywnie i zostawić to za sobą - o ile się da.

Buuuziaki 😘😘😘

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 06:18   #4607
crescent
Zakorzenienie

Kciuki dziewczyny. Za badanie i wyniki

Stary 2017-04-10, 06:21   #4608
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Dzien dobry

8:30 a ja juz:
Załącznik 7012581

A co tam pokusze Was oreo na patyku. Ponad 4 zl, rozboj w bialy dzien, ale pychota

No no no królewskie śniadanie

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

hej mamusie! witajcie po weekendzie

itakasia moje gratulacje zdolniachy te twoje córy

Cytat:
Melduje,iż warsztaty Mama wie uwazam za najlepsze na jakich bylam ...
A oto dzisiejsze zdobycze nieulotkowe

Załącznik 7013636

Całkiem spoko te zdobycze, u mnie niestety nie ma tych warsztatów

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Tarta żurkowa

Rolada ze schabu nadziewana oliwkami i suszonymi pomidorami - dzisiaj w gazecie przepis znalazłam i będę robić

Woow, wygląda przepysznie i tak wykwintnie i pomyśleć, że ja planuję makowca i zwykłą sałatkę, wstyd mi teraz chyba mam za niskie aspiracje

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
A z ta sZkoła rodzenia to zrobię Tak, że zadzwonię jutro i zapytam czy można się wbic w trakcie.
Mąż wg grafiku nie będzie mógł być na każdych zajęciach, więc nie wiem jak to zrobić z oplata.
Ja mam za darmo, a osoba towarzysząca 200 zł za cały kurs albo 30 zł za pojedyncze spotkanie (11 zajec). Chyba zrobimy tak, ze będziemy płacić za te, na których będzie. Coś go ominie, trudno. Moja obecność jest chyba ważniejsZa...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Super, że jednak uda Ci się z tą szkołą, ja nie zapisałam się na żadną szkołę, ale będę miała kontakt z położną i wydaje mi się, że mi to wystarczy, mój tż nie ma możliwości chodzenia więc musiałabym sama a bardziej zależałoby mi aby to właśnie on przyswoił jakąś wiedzę o porodzie i noworodkach, kąpieli, przewijaniu itp

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam sie po tym słabym weekendzie... Idę dzisiaj na glukoze, wiec trzymajcie za mnie kciuki. Problem był z kim córkę zostawić ale szwagierka sie zaoferowała na te kilka godzin. No zobaczymy jak cycus mamusi to przezyje. No nic nie będę pisała jak było wczoraj ale nadmienie, ze niedziela wyszła gorsza od soboty. Mam nadzieje, że wszystko sie poukłada, wyniknęło sporo problemów rodzinnych i aż boje sie jutra...
wszystko napewno się ułoży, kciuki za poprawę sytuacji w domu

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 06:34   #4609
diablica80
Zakorzenienie

MAGIA ta tarta jest bajecznie prosta. I ma taki swojski smak także no...żadne tam wykwintnosci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 07:00   #4610
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
MAGIA ta tarta jest bajecznie prosta. I ma taki swojski smak także no...żadne tam wykwintnosci

A jak prosta, to ja poproszę przepis😊

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 07:06   #4611
Smadziorek
Raczkowanie

Cytat:
Mnie nastraszyła moja szwagierka, która powiedziała, że ze swoim synkiem musiałam zmieniać ubranka nawet 8 RAZY DZIENNIE (!!!!!!), bo mały ulewał jak szalony, obsikiwał ciuchy przy zmianie pieluch i w ogóle niezły był z nim bajzel A nie była przygotowana na to wyprawkowo zupełnie.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

A, i mówiła jeszcze, że z jakiegoś powodu jej te najmniejsze pieluchy zawsze przeciekały. Dopiero jak miał kilka miesięcy, przestały jej przeciekać. Mamy, ratujcie! <3

Hejka witam się po weekendzie niedziela była piękna cały dzień z młodą na dworze i padła spać o 19 i mam miała czas dla siebie :0

Nie chce nic mówi ale ja też z 6 razy dziennie przebierałam aż musiałam robić akcje na lumpy po śpiochy pierwsze pare miesięcy to pralka chodziła u mnie 2 razy dziennie. dlatego teraz przy remoncie łazienki zażyczyłam sobie suszarkę
Smadziorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 07:13   #4612
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
A jak prosta, to ja poproszę przepis😊

Z tego przepisu robiłam
http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/201...i-zurkiem.html
Stary 2017-04-10, 07:17   #4613
Smadziorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nancyyyy Pokaż wiadomość
Dziewczynu ja juz po wizycie. Wszystko ok . Mały Gabriel waży 600g ☺mam twardnienia brzucha ale szyjka narazie 51 mm więc chyba loozik. Ja mam 6.5 kg na plusie wiec już mniej kolorowo😣😣znam już mniej wiecej termin cesarki 01.08 jesli wszystko pójdzie ok. Moj syn to chyba jakiś myśliciel. Reka przy glowie juz 3 usg😮albo ssie kciuk...
Powodzenia reszcie wizytujacych😀😀😀trzymam kciukiZałącznik 7007391

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Cudowny ja już na wagę nie wchodzę czekam do wizyty
Stary 2017-04-10, 07:18   #4614
diablica80
Zakorzenienie

No i z krzywą mam zagwozdkę, wyniki odebrałam...

102 na czczo - 2 godzin wcześniej w domu mierzyłam i było 92 - glukometr mam dobry - to wiem .... i teraz wola lekarza co z tym zrobi...

Po godzinie 163, po dwóch 125, szału nie ma ale w normie....

Dalej będę utrzymywała dietę, i chyba powtórzę test za jakiś miesiąc w okolicach 28 tygodnia.

Co mnie zaniepokoiło to mam podwyższone d-dimery dobrze, że niedługo wizyta bo szału dostałabym chyba z niepewności a dr google różnie mówi
Stary 2017-04-10, 07:26   #4615
Smadziorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej troche Was poczytałam ale wszystkiego nie nadrobię, młody ma mega etap rozwojowy na 2 latka, strasznie daje czadu, wysiadam juz emocjonalnie, musze Tz powiedzieć żebyśmy sie z ktoras babcia umówili zeby go wzięła na weekend bo ja musze odpocząć psychicznie bo juz nie ogarniam życia i świata.

JUDIS -Trzymaj sie! na pewno szew pomoże i bedzie szczęśliwy finał w sierpniu!

magia to ja - super ze serducho zdrowe!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
moja młoda też mam bunt dwulatka mała złośnica też nad tym myślałam zeby na weekend ja zabrali ale ja jeszcze jej na noc nie zostawiałam i nie wiem czy nie musiałabym w nocy po nią jechać ale ten pierwszy rak kiedyś musi być
Stary 2017-04-10, 07:30   #4616
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki 😚

Cytat:

102 na czczo - 2 godzin wcześniej w domu mierzyłam i było 92 - glukometr mam dobry - to wiem .... i teraz wola lekarza co z tym zrobi...

Dalej będę utrzymywała dietę, i chyba powtórzę test za jakiś miesiąc w okolicach 28 tygodnia.

Co mnie zaniepokoiło to mam podwyższone d-dimery dobrze, że niedługo wizyta bo szału dostałabym chyba z niepewności a dr google różnie mówi
Nie znam się niestety, ale skoro piszesz, że mieście się w normie to oby na wizycie sie potwierdziło 😘

Stary 2017-04-10, 07:31   #4617
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Dzięki 😚

Nie znam się niestety, ale skoro piszesz, że mieście się w normie to oby na wizycie sie potwierdziło 😘

Pierwszy wynik nie mieści się niestety w normie

Ale też ja całe życie mam wysokie cukry na czczo - i w ciąży one są takie same ale normy dla ciężarnych są też inne...i bądź tu mądra
Stary 2017-04-10, 07:33   #4618
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszy wynik nie mieści się niestety w normie

Ale też ja całe życie mam wysokie cukry na czczo - i w ciąży one są takie same ale normy dla ciężarnych są też inne...i bądź tu mądra
No właśnie, to jest to, że na nas ciążówki trzeba mieć poprawkę jak odzie choćby o normy.

Stary 2017-04-10, 08:05   #4619
Smadziorek
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry!
Widzę, że weekendy upływają z dala od kompa, bo mało nabazgrałyście (na szczęście! mało nadrabiania )
Ja się lenię niemiłosiernie, leżę sobie w łóżku, po śniadaniu, z maseczką na twarzy

Oooo, mnie dziś rano mój TŻ wkurzył tym, że mi ZNOWU wyżarł ciemną czekoladę Kupuję sobie po kilka tabliczek 90% na czarną czekoladową godzinę, a ten zamiast kupić sobie albo odkupić, zawsze mi je cichaczem wyżera. Obudziłam się z gigantyczną chętką na kilka kostek czekolady do kawy, a tu pustki. Nic, nihil, tragedia. Grrrrr.Obiecał, że skoczy do sklepu i mi odkupi, ale do tej pory się nie ruszył.

O to, to - dlatego nic dziś nie robię

Fajowski, ale ja bym nie miała gdzie postawić takiego ogromnego fotela... Ale też mi się taki marzy...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Dziewczyny, rzućcie jakieś inspiracje na stół świąteczny, bo mi poza sernikiem, mazurkiem kajmakowym, makowcem, kutią (której nie lubię), jajkami nadziewanymi na ciepło i na zimno, żurkiem i sałatkami, nic nie przychodzi do głowy...
polecam roladę ze szpinakiem i łososiem pycha

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:

nie czytaj juz doktorka google bo zwariujesz, jak możesz i do wizyty nie wytrzymasz w niepewności to zadzwoń do swojego lekarza.
Stary 2017-04-10, 08:07   #4620
a_nn_a_
Zadomowienie

Pamiętacie moj eksperyment doniczkowy? Dzisiaj mi poniedziałek umili widok rozkwitnietych tulipanów 😍 chwałę się i dziele radością 😊1491808061227.jpg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości