Styczniówki 2018 - część II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-14, 19:30   #4591
amparo27
Zadomowienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Nikopoia, w takiej sytuacji to faktycznie jedyne co możesz zrobić to wymusić pomiar szyjki. To jest tylko chwila, nie wiem czemu lekarzom się nie chce, zwłaszcza gdy są skurcze.

Co do lewatywy, to wolę o tym nie myśleć w ogóle wolę nie myśleć o mojej cc. Jak przyjdzie co do czego to poprostu zrobię co mi każą i będę czekać na pierwsze krzyki Twixów.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 19:51   #4592
Marlena234
Rozeznanie

Ja dla pocieszenia mam koleżankę która powiedziała ze lewatywa to super sprawa i nie wyobraża nie robić. Ogólnie ja się tego nie boję i obowiązkowo będę chciała... i chyba bym wolała w szpitalu ja wykonać na mój pierwszy raz.

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 20:07   #4593
_toja
Zadomowienie

O rany co za tematy

Moje piersi póki co urosły ponad rozmiar, brodawki się zmieniły i trochę siary jest. Lekko bolą ale mniej niż kilka tygodni temu. No i na razie na jednej 1 rozstęp.

Co do lewatywy to na bank będe chciała. Przy parciu lepiej nie myśleć żeby się powstrzymywać przed zrobieniem 2 a podobne mięśnie pracują Poza tym wypadki się zdarzają, myślę że widoki już różne mieli na porodówkach. No i jak to dziewczyny mówią lepiej zrobić na zaś przed nim potem się męczyć jak rana mocno świeża, szczególnie jak sie (oby nie) jakieś niefajne pęknięcie trafi...
No i nie ryzykowałabym lewatywy w domu- bałabym się jak dojadę do szpitala

SweetChoco super, że z mamą szyjecie! Ja bardzo chciałam ale nie mam maszyny a żadna babcia się nie zaoferowała... No nic, dobrze, ze dodatek do wózka dostanę

Edytowane przez _toja
Czas edycji: 2017-11-14 o 20:11
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 20:56   #4594
Barb83
Raczkowanie

Marlena trzymam kciuki,zeby zadnych plamien nie bylo.

LittleBeetle-zdrowka dla corki.

Nikopia-trzymam kciuki,zeby skurcze sie odczepily od ciebie.

Amparo-super,ze twixy juz takie duze☺.

Sweet-piekna posciel☺

Djerba-koktajl byl z pomaranczy,szpinaku i ananasa.pycha..

Odebralam wyniki krwi i moczu.wszystko ok.hemoglobina nawet sie troszke podniosla od zeszlego miesiaca.

Co do lewatywy,to mi robili w szpitalu.czulam sie pozniej lepiej i pewniej przy parciu,teraz na pewno sama poprosze po przyjezdzie do szpitala.

Piersi mam w tej chwili troche powiekszone,alenie sa obolale.byly na poczatku przez jakies 3-4miesiace.
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 21:02   #4595
Lovvi23
Zadomowienie

Ja przed cc nie miałam lewatywy robionej, może nie było na nią czasu? Nie wiem.

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 21:21   #4596
_toja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość

A nie głodzili Cię przed?
Stary 2017-11-14, 21:33   #4597
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
A nie głodzili Cię przed?
W sumie to glodzili cała noc i rano była cesarka.

Stary 2017-11-15, 08:02   #4598
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:

ooo to nowość. mnie głodzili a i tak miałam.
ale nie było tak strasznie
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 08:40   #4599
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blue_Turkus Pokaż wiadomość
ooo to nowość. mnie głodzili a i tak miałam.
ale nie było tak strasznie
u mnie tak samo.. nie dość że głodzili to jeszcze rano opróżnili

ja chyba gorzej wspominam zakładanie cewnika.. chyba miałam jakąś mało doświadczoną pielęgniarkę
Stary 2017-11-15, 10:07   #4600
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry

Wczoraj wieczorem skurcze znowu zaatakowały leżę pod pompą z lekiem. Na szczęście działa i się dziady wyciszyły. Nie tracimy optymizmu, musi być dobrze. To co robią chłopaki w brzuchu to prawdziwe wesołe miasteczko. Wulkany energii mi się trafiły

Coosik dzisiaj wizytuje? Tak mi się kojarzy, więc kciuki

Stary 2017-11-15, 10:19   #4601
cooos_ik
Zadomowienie

Melduję się po wizycie
Matka nie przytyla ani gram, dzidzia na szczęście 200g więc mamy 1700g szczęścia

Co do swedzenia to wygląda to bardziej na uczuleniowe (krostki) i mam brać wapno, póki co na dwa dni odstawić też lęk na wątrobę bo może on mnie zaczął uczulac jeżeli nie to coś z jedzenia, muszę dietę elomonacyjna wprowadzić.
Wody mam również w dolnej granicy normy więc do tego kontrolowania

Amparo dobrze, że się wyciszyly te skurcze, trzymam mocne kciuki żeby się nie powtorzyly

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:35   #4602
Blue_Turkus
Raczkowanie

Amparo uuu czyli jednak chyba zostaniesz do końca. Trzymamy kciuki.

Oj tak cewnik byl straszny. Ja jeszcze po wyciagnieciu mialam normalnie tam skurcze chyba mi zle zalozyli czy cos to bylo okropne.
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:45   #4603
agaciaaas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za Wasze kciuki naczekałam się na to usg, ale się wreszcie doczekałam. Znowu mi się trafiła małomówna lekarka co ostatnio ale coś tam się dowiedziałam. Mój gigancik przybrał 160g teraz Twixy ważą 1160 i 1580. Przepływy nadal prawidłowe, szyjka nadal 17 mm. Jestem ciekawa co ze mną zrobią, czy będzie wypis czy leżymy dalej. Póki co cieszę się, że nie jest gorzej i gigancik wziął się i przybiera

Dzięki, że przypomniałyście o segregatorze pediatrycznym, muszę mężowi zlecić żeby zamówił.

Super, że Twixy rosną.

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, uszyłyśmy z mamą kołderkę i podusię do łóżeczka. Teraz zabieramy się za ochraniacz
Załącznik 7314486

Zazdroszczę umiejętności, super kocyk.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam się Was zapytać jak tam Wasze (.)(.) ?
Ja od paru dni mam jakieś takie nabrzmiałe i zastanawiam się czy wiązać to z piciem tej pokrzywy (ona ponoć wzmaga produkcję mleka ) czy tak po prostu już czas..
Przyznam szczerze, że nie pamiętam jak to było w poprzednich ciążach
Moje bez zmian, na początku bolały i trochę urosły, teraz w zasadzie nic się z nimi nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
fiolek dzięki nie mam fb, może dlatego nie wiedziałam i wspołczuję fachowca, łączę się w bólu.

piersi mam nabrzmiałe od samego początku ciąży, szybko urosły, a siara jest przynajmniej od 21tc, wtedy zauważyłam że wypływa. W sumie ciągle trochę rosną, dlatego nawet nie kupuję karmników w ciąży, czekam na czas po porodzie.

SweetChoco ale piękne!

Skoro Twój lekarz, mówi, że powinnaś zostać, to pewnie wie co mówi. A mąż Cię "nie chce" bo troszczy się o Was
niestety nie mam z kim skonsultować skurczy. Byłam łącznie u 5 ginekologów (u wszystkich w moim mieście i jeszcze jakiś w mieście obok). Nikt nic sobie z tych skurczów nie robi dopóki nie szkodzą szyjce. A ostatnio usg szyjki miałam 20t2d, półtora tyg po wyjściu wtedy ze szpitala. Tylko mój gin robił usg szyjki.
Dzisiaj wyczytałam, ze im większy dzieć tym skurcze będą silniejsze i częstsze. I że kiepska hemoglobina i za mało czerwonych krwinek są "skurczogenne". U mnie to by pasowało
Kciuki, żeby te skurcze dały Ci spokój i co najważniejsze, żeby nie szkodziły szyjce.

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj wieczorem skurcze znowu zaatakowały leżę pod pompą z lekiem. Na szczęście działa i się dziady wyciszyły. Nie tracimy optymizmu, musi być dobrze. To co robią chłopaki w brzuchu to prawdziwe wesołe miasteczko. Wulkany energii mi się trafiły

Coosik dzisiaj wizytuje? Tak mi się kojarzy, więc kciuki

Dobrze, że jesteś pod kontrolą. Rozumiem, że na razie nic nie mówią o wypisie?

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie
Matka nie przytyla ani gram, dzidzia na szczęście 200g więc mamy 1700g szczęścia

Co do swedzenia to wygląda to bardziej na uczuleniowe (krostki) i mam brać wapno, póki co na dwa dni odstawić też lęk na wątrobę bo może on mnie zaczął uczulac jeżeli nie to coś z jedzenia, muszę dietę elomonacyjna wprowadzić.
Wody mam również w dolnej granicy normy więc do tego kontrolowania

Amparo dobrze, że się wyciszyly te skurcze, trzymam mocne kciuki żeby się nie powtorzyly

Gratki! I oby przeszło to swędzenie i wody ciągle były w normie.

Jako ciekawostkę wam powiem, że pieluchy tetrowe we wzorki różnią się między sobą w dotyku i to dość znacznie. A brane były od tego samego sprzedawcy, dokładnie ten sam opis i cena.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:48   #4604
emeczka
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny

Rzadko zaglądam, bo już czuję, jak bardzo czas się kurczy. Jutro zaczynam 35. tydzień, czas kończyć przygotowania, bo czasy coraz mniej pewne a tu wciąż tyle do zrobienia!

Bardzo Wam współczuję skurczów i innych nieprzyjemnych dolegliwości, trzymam za Was kciuki.

A u mnie skurczów brak, od tygodnia za to leci siara (jak lekko ucisnę sutki). Za to mam problem z płytkami krwi. Zawsze miałam niskie, ale teraz lecą w dół. Tydzień temu były na poziomie 140, wczoraj już 133 zobaczymy co lekarz powie w poniedziałek. Ale raczej nie będzie zachwycony, bo już przy 140 kręcił nosem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:51   #4605
LittleBeetle
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Przyszłam się wygadać. Wrócę do domu to nadrobię Was
Byłam krew do badania oddać. Pielęgniarka do mnie, że prześlicznie w ciąży wyglądam. Poszłam do lumpka a tam babka pyta na kiedy termin, no to odpowiedziałam, dodała że jej córka ma na już. Poszłam dalej, słyszę jak do córki dzwoni 'no na styczeń ma to gdzie tam jeszcze!a brzuch jak Twój!!!' masakra z ludźmi o.O
Pomijam, że mam płaszcz gruby, bluzę pod spodem i wcale nie uważam bym miała nie wiadomo jak wielki brzuch(92cm w pasie) ale jakoś się nieswojo poczułam...

Stary 2017-11-15, 11:04   #4606
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

amparo oj to niedobrze że dalej masz te skurcze, dobrze że jesteś w szpitalu pod opieką.
Moje dziecię też szaleje, dzisiaj mam brzuch wygięty w prawo bo tam sobie siedzi moje dziecko. Wygląda to komicznie
coosik Mam nadzieję że to uczulenie przejdzie po wapnie. A jak z tymi wodami? Masz leżeć? Mam nadzieję że to nic bardzo groźnego
LittleBeetle Tracę wiarę w ludzi momentami, chamsko obgadują, a wiadomo że każdy ma inny organizm i inaczej wygląda osoba wysoka z brzuszkiem inaczej niska. Wkurzają mnie takie porównania, w dodatku teraz jak jest zimno i mamy warstwy ubrań na sobie to kto tam widzi jaki naprawdę wielki jest brzuch.

Ja dzisiaj jadę znów na szkołę rodzenia, podoba mi się tam. Nikt nikogo nie ocenia, fajna grupa, dużo pytań i o dziwo panowie bardzo zaangażowani w dyskusje. Cieszę się bardzo że zdecydowaliśmy się tam zapisać.

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 11:05   #4607
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Przyszłam się wygadać. Wrócę do domu to nadrobię Was
Byłam krew do badania oddać. Pielęgniarka do mnie, że prześlicznie w ciąży wyglądam. Poszłam do lumpka a tam babka pyta na kiedy termin, no to odpowiedziałam, dodała że jej córka ma na już. Poszłam dalej, słyszę jak do córki dzwoni 'no na styczeń ma to gdzie tam jeszcze!a brzuch jak Twój!!!' masakra z ludźmi o.O
Pomijam, że mam płaszcz gruby, bluzę pod spodem i wcale nie uważam bym miała nie wiadomo jak wielki brzuch(92cm w pasie) ale jakoś się nieswojo poczułam...

Jakaś dziwna ta babka Chyba nie wiedzialabym czy śmiać się czy płakać. Znacie się? Znasz jej córkę?

Dzień dobry tak swoją drogą
Wczoraj poprasowalam i poukladalam w komodzie wszystkie ciuszki dla malej
Zostało mi jeszcze wyprac pościele

Najlepsze jest to, że dalej nie mamy zielonego pojęcia jak ustawić sypialnie żeby to wszystko miało ręce i nogi.

Stary 2017-11-15, 11:18   #4608
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
LittleBeetle Tracę wiarę w ludzi momentami, chamsko obgadują, a wiadomo że każdy ma inny organizm i inaczej wygląda osoba wysoka z brzuszkiem inaczej niska. Wkurzają mnie takie porównania, w dodatku teraz jak jest zimno i mamy warstwy ubrań na sobie to kto tam widzi jaki naprawdę wielki jest brzuch.
no jakim to tonem jej powiedziała
Jakbym naprawdę sześcioraczki w brzuchu miała
No wiadomo, że organizmy różne są...
Cytat:
Jakaś dziwna ta babka Chyba nie wiedzialabym czy śmiać się czy płakać. Znacie się? Znasz jej córkę?
no mi się śmiać zachciało później trochę przykro zrobiło. Babka obca totalnie
a tu mój brzuchol albo ja mam spatrzony punkt widzenia ale nie uważam by był jakiś ponadprzeciętny
Stary 2017-11-15, 11:24   #4609
agaciaaas
Zadomowienie

Little mały ten Twój brzuszek. Ludźmi nie ma się co przejmować, głupoty gadają. W ogóle nie znoszę takiego porównywania brzuchów. Każdy organizm jest inny.

Dziewczyny można melisę w ciąży? Albo coś innego, co chociaż trochę pomoże mi się uspokoić?

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 11:25   #4610
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry
Dzięki dziewczyny, ja już się nie spodziewam, że mi te skurcze przejdą, skoro mam je dzień w dzień od 18tc.
amparo dobrze, że jesteś cały czas pod kontrolą i leki działają. Oby jak najrzadziej musieli je podawać
cooos_ik a jak tam, malutka ułożyła się główkowo? Mam nadzieję, że mimo tych wód wszystko jest ok, a wapno pomoże na swędzenie
emeczka nie jest aż tak źle z Twoimi płytkami. Ja miesiąc temu miałam blisko 100 z tendencją mocno spadkową, jutro mam badania i aż się boję co pokaże wynik. Jadłam ananasy i piłam wodę kokosową, jak pisałaś, zobaczymy czy coś pomogło u mnie
LittleBeetle Masz przecież mega zgrabny brzusio!! Nie przejmuj się, jakaś dziwna ta babeczka.
Na pocieszenie kilka dni temu ciotka męża zobaczyła mnie pierwszy raz od dawna i pytała ile mam tam dzieci w brzuchu, bo chyba więcej niż jedno i że chyba zaraz rodzę. Złapałam totalny dystans do tych sytuacji, dużo się śmieję z mojego brzucha i to pomaga. Wczoraj pytam przekornie męża na mini-spacerze "Czy wyglądam grubo?" Mąż: "Tak."
SweetChoco fajnie, że udała Wam się grupa na sr

Dzisiaj teściowa robi dla nas pierogi, dodam że najlepsze na świecie

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Little mały ten Twój brzuszek. Ludźmi nie ma się co przejmować, głupoty gadają. W ogóle nie znoszę takiego porównywania brzuchów. Każdy organizm jest inny.

Dziewczyny można melisę w ciąży? Albo coś innego, co chociaż trochę pomoże mi się uspokoić?
Można oczywiście, ale najlepiej nie po ciężkim posiłku, bo spowalnia trawienie. Magnez też pomaga się uspokoić w razie czego

Edytowane przez nikopoia
Czas edycji: 2017-11-15 o 11:26
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 11:29   #4611
fiolek7317
Zakorzenienie

Amparo dobrze, ze dzieciaczko super sie czuja i szaleja, a Ciebie byle jak najmniej lapaly te okropne skurcze!

Coosik gratuluje wizyty, mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do tego co Cie uczula.

Little maly masz brzuszek, ja tez grubo sie ubieram, wchodze w swoje kurtki, a mi ostatnio laboratorantki wyskoczyly, ze mam duzy brzuch. Co kobieta to inny. A baba z lumpka okropna!

Agaciaaas tak jak najbardziej mozesz pic melise, nawet wskazana w ciazy.

Zadzwonil fachowiec od remontu, ma dzisiaj juz przyjsc i zobaczyc co jest do zrobienia. Mam nadzieje, ze juz jutro zacznie i w koncu sie doczekalam!

Stary 2017-11-15, 11:32   #4612
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Ludźmi nie ma się co przejmować, głupoty gadają. W ogóle nie znoszę takiego porównywania brzuchów. Każdy organizm jest inny.
Dokładnie! pierwszy raz czegoś takiego doświadczyłam i chyba najbardziej zaskoczył mnie brak taktu tej kobiety
Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, ja już się nie spodziewam, że mi te skurcze przejdą, skoro mam je dzień w dzień od 18tc.
LittleBeetle Masz przecież mega zgrabny brzusio!! Nie przejmuj się, jakaś dziwna ta babeczka.
No długo to już trwa więc pewnie taki Twój urok.
Musiałam przetrawić chyba to nawet nie to, że wzięłam do siebie bo nie uważam tak jak ona tylko hmm po prostu zrobiło mi się dziwnie i dziwią mnie takie teksty na głos wypowiadane, nie wiem co tymi ludźmi kieruje
Stary 2017-11-15, 11:34   #4613
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

fiolek powodzenia z remontem. My startujemy na początku grudnia. Coś czuję że będą jaja z tą naszą sypialnią...
LittleBeetle przecież masz mały brzuszek! Co z tymi ludźmi jest nie tak. Chyba wielkich brzuchów nie widzieli.

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 11:44   #4614
FlexiLyn
Rozeznanie

Ufff nadrobiłam :P

agaciaaas bardzo mi przykro, domyślam się co musiałaś czuć ;/ ja pijam czasami melisę, wydaje mi się, że pita od czasu do czasu nie powinna szkodzić.

cooos_ik Polecam Ci taki balsam z Rossmana Isana Med Urea z mocznikiem. Ja mam skórę atopową, a więc wymaga sporej pielęgnacji i dotychczas używałam Emolium ,ale znalazłam tą Isane na stronie Sorki, skład ma dobry, cenę super i fantastycznie nawilża. Ja właśnie już kończę pierwsze opakowanie Może akurat Ci to nawilży skórę i pomoże przy tym swędzeniu.

Amparo gratuluję wagi u Twixów, już spore ciężarki nosisz

SweetChoco super kołderka u mnie teściowa szyje kocyk, już się nie mogę doczekać, aż zobaczę efekt

LittleBeetle ale masz zgrabny brzuszek! Mój jest większy, a ostatnio babcia TŻ stwierdziła, że wyglądam na 6miesiąc ;p

Wczoraj wizytowałam, od początku jestem na plusie 11kg (a miało być max 10kg w dniu porodu taaa...), a młoda waży 2kg Dalej ułożona główkowo, mam nadzieję, że już tak zostanie, ale kręcioł jest straszny ;p I nie pasuje jej jak śpię na prawym boku. Akurat ma tam nóżki, więc w momencie kiedy się tylko na ten bok przewracam, nóżki z całej siły się odpychają Miała już też pierwszą czkawkę, strasznie śmieszne uczucie

Dzisiaj Panowie montują mi drzwi, a więc kończy się oficjalnie nasz sierpniowy remont

Powiem Wam, że od kilku tygodni mam taką tragiczną zgagę, że co chwila muszę coś brać na nią ;/ Nawet zaczęłam dodawać imbir do soków, a baaaaardzo go nie lubię...

Przyszło też moje zamówienie z Hubi, widziałam, ze pisałyście, ze nie wszystko się Wam zgadza - a nie dzwonił do Was nikt od nich? Bo jak kompletowali moje zamówienie, to pan zadzwonił, powiedział czego nie ma (wzory) i zapytał na co chciałabym, aby wymienił.
FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 11:49   #4615
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
fiolek powodzenia z remontem. My startujemy na początku grudnia. Coś czuję że będą jaja z tą naszą sypialnią...
oby nie!
Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
LittleBeetle ale masz zgrabny brzuszek! Mój jest większy, a ostatnio babcia TŻ stwierdziła, że wyglądam na 6miesiąc ;p

Wczoraj wizytowałam, od początku jestem na plusie 11kg (a miało być max 10kg w dniu porodu taaa...), a młoda waży 2kg
Ja mam porównanie jak z córą byłam w ciąży i różnica to może 1-2cm, wagowo tak samo na tym etapie i przy niej mówili, że mam mały brzuch a tu proszę
To idziemy łeb w łeb
ładna waga już
Stary 2017-11-15, 11:51   #4616
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
Dokładnie! pierwszy raz czegoś takiego doświadczyłam i chyba najbardziej zaskoczył mnie brak taktu tej kobiety

No długo to już trwa więc pewnie taki Twój urok.
Musiałam przetrawić chyba to nawet nie to, że wzięłam do siebie bo nie uważam tak jak ona tylko hmm po prostu zrobiło mi się dziwnie i dziwią mnie takie teksty na głos wypowiadane, nie wiem co tymi ludźmi kieruje
No mówię Ci, że babeczka jakaś dziwna serio. Pamiętaj, że nie każdy miał szczęście wzrastać w dobrym środowisku i ona pewnie zwyczajnie nie czai co to takt i takie inne trudne słowa A tak serio to wiesz, tylko spokój nas uratuje, mi też by głupio było w pierwszej chwili, potem bym się z tego śmiała

FlexiLyn gratuluje udanej wizyty i 2kg szczęścia! Mój Gabryś niestety nie lubi na żadnym boku jak leżę, też strasznie wtedy się szamocze, jakby chciał się uwolnić. A czasem tylko na boku mam ulgę w bólu jak leżę i nie ma rady, muszę na plecy
Gratuluję końca remontu!

fiolek oby Twój remont nie przerodził się w taki długi jak ten u FlexiLyn
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 11:58   #4617
amparo27
Zadomowienie

Coosik, wizyta całkiem udana dzidzia rośnie, a to najważniejsze. Oby wapno Ci pomogło na to swędzenie.

Agaciaaas, póki co nie ma mowy o wypisie. Pompę mam podłączoną na 48 godzin, potem muszą sprawdzić czy mi te skurcze nie wrócą. We wtorek znowu powinnam mieć usg kontrolne i może wtedy wypis jak będzie ok. Lekarze są nieprzewidywalni

Emeczka, zazdroszczę Ci tego 35 tygodnia jeszcze 2 i będziesz donoszona.

LittleBeetle, Twój brzuszek jest tak zgrabny, że się napatrzeć nie mogę, ta babka jakaś pokręcona. To porównywanie brzuszków to jakaś obsesja. Jakby mały brzuch był lepszy od dużego. Każdy jest piękny i ważne, że tam się mieści nowe życie.

Lovi, idziesz jak burza z przygotowaniami

Stary 2017-11-15, 11:59   #4618
_toja
Zadomowienie

Lovvi23 to dziwne że bez lewatywy ale może nie było potrzeby
Fajnie że już poprasowane. Ja czekam na męża bo trzeba zrobić wypad do Ikei po komodę bo nie mam gdzie kłaść rzeczy. Całe szczęście, że udało mi się zrobić "projekt" kącika dla Małej więc wiem względnie co i jak

amparo27 biedna jesteś z tymi skurczami Dobrze, że w szpitalu jesteś to ciągle Cię monitorują..

cooos_ik gratki!

LittleBeetle masakra z tymi ludźmi... co ciekawe mój brzuch wygląda na 2x większy od Twojego a mam 97 cm nie wiem jak to możliwe, może dlatego że w talii jestem mocno wąska i do przodu mi wszystko wyskoczyło

fiolek7317 kciuki z remontem! Oby się udało!

FlexiLyn współczuję zgagi. Jedyne co kiedyś znalazłam jak mnie meczyła to to, żeby nie kłaść się po jedzeniu od razu.
Z Hubi nikt do mnie nie dzwonił- po prostu przysyłali inne wzory a ja miałam niespodziankę. Jak pytałam w mailu o co chodzi to mi odpisali ze mają w aukcji napisane, że jak nie ma danego wzoru to dają inny...

Trzymajcie kciuki, może w weekend mąż wróci! Już nakupiłam rzeczy na ciasto, będziemy świętować. A jutro USG 3 trym!
Stary 2017-11-15, 12:00   #4619
fiolek7317
Zakorzenienie

FlexinLyn gratuluje konca remontu

Dzieki dziewczyny, mysle, ze pomalowanie scian w sypialni i polozenie paneli wraz z listwami nie beda wielkim wyczynem i w max trzy dni uwinie sie facet.

Stary 2017-11-15, 12:02   #4620
amparo27
Zadomowienie

FlexiLyn, super waga maluszka. A swoją się nie przejmuj, zrzucisz szybko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości