|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 07
mi sie sciaga ale czy poslucham to sie okaze
![]() Kasiu ja rowniez zycze powodzonka na jutrzejszej wizycie ja tak samo jak Ty nie denewruje sie zbytnio bo zawsze mi sie wydaje ze jest ok...strach dopiero przychodzi jak siedze na samolocie wtedy to modle sie zeby bylo ok i zawsze jest mam nadzieje ze tak dotrwam do konuszka
|
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu - czekamy jutro na same dobre wiadomości!
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chce pracować jak najdłużej, ale tak mi się ciężko chodzi... Mam taki ból w pachwinach, że ledwo łażę. Męczy mnie on już od dłuższego czasu, ale teraz stał sie wyjątkowo dokuczliwy. Mam jeszcze trochę załatwiania to z ZUS-em, to z pracownikiem. Oczywiście najchętniej wziełabym kogoś na staż z biura pracy, ale narazie chyba nie mają pieniędzy i nie przydzielają z tego powodu pracowników, a nie mogę czekać do poczatku następnego roku bo takiego człowieczka trzeba jeszcze przeszkolić. Zaczynam teraz z drugiej strony patrzeć na pracowników i muszę wam powiedzieć, że to wcale nie jest takie łatwe. Niby takie bezrobocie, a nie można znaleźć osoby, która by się nadawała. Ja nie wymagam cudów, tylko kogoś kto pociągnie to wszystko przez te 3-4 miesiące chociaż na tyle żeby sie kręciło i żeby klienci nie zaczęli od nas odchodzić. Odkładałam to wszystko na później, ale dłużej już nie można. Brr, lubię swoją pracę, ale ta biurokracja, urzędy i formalności wykończają mnie.
Marti, ja nie miałam wątpliwości, że będziesz dzielna. Za wszystkie dziewczyny z wizytami trzymam kciuki, bo wiem, że większość jednak przeżywa z tego powodu mniejsze lub większe stresy tak samo jak ja. A wszystkie nocne marki sio spać. A nie robię tego tylko czytam te ogromne ilości postów, które produkujecie w środku nocy. Ja wprawdzie też przespałam się wieczorkiem, ale mam nadzieję, że nie przeszkodzi mi to w normalnym śnie
|
#4594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dopiero zdalam sobie sprawe po fakcie jak sie poplakalam bo dostalam opieprz ,ze mialam juz wczesne skurcze a robie ciezkie rzeczy.....i naprawde z chcecia poszlabym do pracy a nawet do szkoly zbey miec kontakt z ludzmi i zeby zajac sobie jakos czas
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Maszko a czym dokladniej sie zajmujesz jesli mozna wiedziec/??/ja chyba dzis pojde wczesniej spaciulki...
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
ano, nuda bywa straszna
tylko teraz to już chyba za późno trochę na podejmowanie decyzji o pójściu do szkoły czy pracy,Madziulko- teraz to już trzeba się doturlać do terminu;-))) I nie przesadzać, tym bardziej, jak się miało kłopoty, skurcze itd. oj, nas też czeka wielkie przedświąteczne- przedporodowe sprzątanie. Mąż musi wymyć okna, ale resztę na pewno odwalę sama, tym bardziej, jak mnie najdzie przedporodowy power, o jakim właśnie piszą grudniówki;-)))) |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieje ze takiego powera dostane przed swietami co bym mogla troszke dla mamy pomoc
|
|
|
|
#4598 |
|
Raczkowanie
|
hmm...mam nadzieję, że uda się wam ściągnąć i posłuchać. (dodam tylko, że to są pliki spakowane) może coś źle robię, ale skoro jadze udało się ściągnąć, to chyba jest ok...
wyklejam linka do drugiej części: http://s004.wyslijto.pl/?file_id=88863562525499366702 |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sciagnelam bez problemu
|
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że i ja się doczekam na takiego powera bo jak na razie to nic mi się nie chce. Jeszcze nigdy nie byłam tak rozleniwiona. Chociaż rozleniwiona to nienajlepsze słowo, ale jednak najlepiej oddaje mój stosunek do jakiejkolwiek pracy
.Adriano, mi się też ściaga, jeszcze to trochę potrwa bo mój domowy komp to straszna nędza, ale jednak idzie Marti, pracuję w agencji reklamy, już prawie 10 lat i już tęsknię za pracą
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
mwoisz ze zajmujesz sie reklamowaniem-ciekawe zajecie
|
|
|
|
#4602 |
|
Raczkowanie
|
marti, gratuluje wygranej
![]() wszystkim wybierającym się jutro do gina albo położnej życzę samych dobrych wiadomości. ja też chciałam jak najdłużej pracować, nawet do świąt, ale niestety od poniedziałku jestem na zwolnieniu. Co prawda powodem zwolnienia jest grypa, ale lekarz wystawił mi L4 do 18 grudnia! Wąpie, że potem jeszcze wróce do pracy, tym bardziej, że gin kazał więcej odpoczywać, a w mojej pracy często jest "bieganina". Wypożyczyłam więc kilka książek, mam też troche zaległych filmów do obejrzeni no i prace do napisania...także nudzić się raczej nie będę. |
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie spać nie mogę , niewiem znowu czemu;(
A co do tych gazików to już sama niewiem , najwyżej je kupię i mam to w nosie. Ja tez nie lubię się nudzić w domu, chciałabym pracować ale mam zakaz, do tego chciałabym tyle rzeczy zrobić w domu a też za bardzo nie mogę , do tego brzuch już coraz bardziej zaczyna przeszkadzać. Już czasem niemogę się doczekać kiedy już go mieć nie będę ale zdaję sobie sprawę, że jak urodzę to czasu na wielkie porządki nie będzie. Babeczki trzymajcie się jutro u lekarzy
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem co sie dziejhe,ale sciagnelkam muzyczke dla bobas ai zapisalam,pojawilo mi sie w dziwnym poliku i nie moge posluchac przez zaden muzyczny program
![]() A Wy posluychalyscie? mowie o pierwszej czesci.. MOze zabiore sie za druga.. Ale sie wkurzam ![]() Chyba pojade na jakas stacje po dr witta,bo mam na niego ochote na poprawe humoru
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sciagniesz go z tej stronki ![]() http://underpl.org/program-252-winrar_3.61_pl.html Ikonka do tych piosenek po sciagnieciu powinna wygladac nastepujaco: bez☠tytułu.JPG Jesli wyglada inaczej to oznacza, ze nie masz wspomnianego przeze mnie programu
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Jaga jestes boska
)))))))))))))))))J upi w koncu moge sluchac muzyczki!!dziekii wielkie![]() Jestes moim góru komputerowym )
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama niewiele sie znam na kompach Ale ja z natury uparta jestem i jesli nie moge czesoc na kompie obejzec to oznacza, ze czegos brak i tak szukam po necie programikow
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko, ja jeszcze raz z tym filmem, czy po scaleniu pojawiala ci sie dokladnie ta informacja?
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1161453780 Chodzi o to, czy bylo info, ze scalenie SIE POWIODLO, lecz plik CRC nie dostepny?
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
tak to bylo wlasnie..powiodlo sie ,ale plik crc niedostwpny:/
Masz jeszcze jakis pomysl? ![]() cmoki
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogole wrocilam przed chwila ze stacji,kupila sobie kubusia a maz dostal piwko,za dobrze ma ze mna
![]() Ta muzyczka dla bobasa mnie rozczula,jest tyle slodkich dziwekow ![]() dobranoc
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
fibian i jak ta komoda??? kupiłaś tą ciemniejszą czy jaśniejszą? a co do ceny, to no proszę, tak myslałam, że można cos taniej znaleść...będe musiała u siebie poszukać. kurcze ale CI zazdroszczę!!!
|
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
miuzik się ściąga
adriana Wielkie Dzięki!!! mam nadzieję, zę odpali bez problemu![]() wszystkim mającym dziś wizyty - samych pomyslnych wieści!!! KAsiu Tobie zazdroszczę, że taka jesteś pełnosprawna u mnie w sumie nie jest najgorzej, ale te bolace i puchnące dłonie i kolana mnie strasznie męczą...maszko wiem jak to jest z pracownikami, niby ludzie szukają pracy i niby wzieli by wszystko co jest a jak przychodzi co do czego to im się nie chce. oczywiście nie mówię o wszystkich, ale spotkałam całkiem sporo takich osobników ![]() marti - gratulacje!!!! to teraz mozesz szaleć i wydawać kasiorę ![]() u mnie dziś kończy się kłaść podłoga w jednym pokoju - NARESZCIE!!!- w poniedziałek będzie cyklinowanie, potem trzeba pomalować i może wreszcie przyszły tydzień rozpocznie ise remont dużego. kurcze, z przynajmniej 2 tyg opóźnieniem!!! obyśmy zdążyli przed porodem
|
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Sohf - kupiłam w kolorze teak, bo mam już łózeczko w tym kolorze.
Jeszcze jej nie złożylismy , ale w sklepie mi się podobała. W sklepie są jeszcze 2 sztuki, mogłabym Ci kupić, ale co z transportem? (Mieszkam w Radomiu) Oczywiście życzę wszystkim dziewczynom które mają dziś wizyte u gina samych dobrych informacji. Trzymam kciuki!!
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, teraz Was pięknie proszę o pomoc w zakupach.
1. Ręczniki - ile ich potrzebuję? Ile kupić takich normalnych a ile takich z kapturkiem na "po" kąpieli? 2. Laktator - aventu , ręczny? 3. Buelki - ile i jakie na początek? 4. Pościel - czy jakdziecko śpi w śpiworku (takim bez rękawków) to przykrywać je kocykiem czy kołderką? 5. gruszka - kupować?? 6. Sterylizator do butelek - kupować?? 7. szczotka do włosów - z naturalnego włosia? 8. kosmetyki jakie, ile i co? (po Waszych sugestiach zastanawiam się pomiędzy oliatum a bubchen). Co mam kupić? Płyn do kapieli , szampon, oliwke? 9. Czapeczki - ile sztuk? Jakie macie czapeczki na dwór?(w sklepie te na dwór wydaja mi się wszystkie duże) 10. wanienka - kupić ten wkład plastikowy czy gąbkowy? Widziałam te plastikowe ale boję się,że może bvć niewygodny dla dziecka. Czy na taki plastik kładzie się np. ręcznik? 11. Chusteczki do dupki - jakiej firmy? (pampers?) 12. Rożek - jakiej firmy? 13. Artykuły apteczne - napiszcie co mam kupić bo nie mam bladego pojęcia (te gaziki o których piszecie, ile paczek, sól fizjolgiczna do przemywania oczek , bepanthen na brodawki (maść czy krem?) i co jeszcze? 14. Smoczek też? Jakiej firmy? 15. Ceratka pod prześcieradło - ile sztuk? , Prześcieradło - jakie: flanelowe czy zwykłe? Mam nadzieję,że Was tą listą nie przestraszyłam. Napiszcie proszę ile możecie. Jesli coś jeszcze pominełam to dodajcie Czekam na Wasze uwagi
|
#4616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam kilka zdjeć...co prawda kiepskiej jakości, ale powiedzce czy serio brzuszek jest tak bardzo nisko...sama zauważyłam, że opadł, ale odką wszyscy zaczęli o tym mówić, to się martwię |
|
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
Fibian, ja sobie zrobilam liste tego co potrzebuje na podstwie rad Rzabby i listy ktora wkleila Anitka kilka dni temu.
Z tego co czytalam na roznych forach opinie dziewczyn to pewne rzeczy w ogole na poczatek nie sa potrzebne- potwierdza to program ,,mamo juz jestem". Mianowicie ja na podstawie tego co czytalam np w ogole nie kupuje: -posciel- dzidzia i tak spi bez poduszki, wystarczy ja tylko przykryc np kocykiem albo zapakowac w spiworek( bezpieczniejszy od kocyka), baldachim- zbiorowisko kurzu, ochraniacze na lozeczko- wg lekarzy pediatrow i poloznych zbedne, jedynie moga powodowac ze dziecku jest duszno -gruszka- lekarze odradzaja -sterylizator- nie wiadomo czy sie przyda, chyba Marti pisala zeby sie z tym wstrzymac -laktator- najlepiej poczekac jak to bedzie z pokarmem i kupic po porodzie Rozek- ma byc bez poduszki w srodku i usztywnienia, zawsze mozna zamiast kupowac zrobic z kocyka mieciutkiego- i kocykiem szczelnie zawinac dziecko. Chodzi o to zeby dzidzius mial cieplo i przytulnie i zeby Tobie bylo wygodnie np karmic w tym. Znajoma miala gotowy sztywny rozek i nie uzyla ani razu tak byl niewygodny Wanienka- gabka to ponoc siedlisko bakteri-polozne odradzaja, a moja kolezanka uzywala i chwali sobie,wklad plastik-moze byc niewygodny dla dziecka, dziewczyny radza wsadzac do wanienki reczniczek, pieluchy. Na grudniowkach Aranka chyba polecala ,,foczke" Smoczek- silikonowy, co do firm, to dziewczyny u nas podawaly ale nie pamietam, musisz sie cofnac wstecz kilka dni i poczytac Kosmetyki- im mniej tym lepiej, niezbedne min na poczatek tylko. Ponoc Nivea jest super, a np Johnsons uczulaja. Na pewno zelazny zestaw to krem do pupy( linomag lub sudokrem- ten drugi czytalam duzo negatywnych opini), plyn do mycia/ kapieli cialka i wloskow, krem do buzi z filtrem, spirytus do pepuszka, oliwka jak dziecko ma sucha skore( uwaga- oliwka to najwiekszy uczulacz z tego co pisza- jak jest wysypka to pierwsze podejrzenie pada na oliwke), chusteczki do pupy ( nie wiem juz jakich firm, tez dziewczyny pisaly ale nie pamietam jakie a nie zapisalam). Oilatum- jak dziecko na sucha skore wrazliwa to jak najbardziej. Co do firmy Bubchen- bardzo sobie dziewczyny chwala, ale drozsze niz Nivea. Natomiast ktoras z dziewczyn u nas pisala, ze tylko Nivea, Bubchen juz nie- ma ,,atest' PTP???? Dziewczynki, jak cos to mnie poprawiac i prostowac |
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Co do laktatora to na pewno dobre opinie ma Avent, ale nie wiem jak sie sprawdza reczny a jak ten drugi. Ja poczekam z tym jak juz urodze i wtedy pojde do poradni laktacyjnej. Tam mi powiedza co i jak i zorientuje sie jaki powinnam kupic jakby co. Kolezanka miala i taki i taki i z tym recznym nie mogla sobie dac rady- sciaganie trwalo wieki.
|
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Lublinianka - dzięki!
Wydaje mi się,że masz nisko brzuszek, ale ja tez mam tak ,że czasem brzuch mam niżej, a czasem dziecko jest pod żebrami. Zależy od tego jak się dziecko ułoży. Więc może Twoje maluszkio tak się akurat ułozyły
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
Simona - dzięki, ale jak zapakuję dziecko w śpiworek (mam taki sam jak na zdjeciu - nie jest puchowy, raczej cienki)to i tak dziecko muszę przykryć kocykiem albo kołderką
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

ja tak samo jak Ty

na poprawe humoru