|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018r. / cz. 9
To moje pierwsze . Tak robiłam badania. Cukier i na tarczycę .. wszystko w normie. Co jeszcze powinnam zrobić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila czasu nie cofniesz. Nerwy nie pomogą. Jutro dostaniesz leki i będzie dobrze
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila
oj, to glukoza tez do zbicia, poczytaj o diecie o niskim IG, inaczej chyba tylko insulina w ciazy to wszystko jest do wyregulowania, nie martw się, tylko trzeba działac od razu, bo teraz taki najwazniejszy czas kiedy wszystko sie u maluszka kształtuje trzymam za Ciebie kciuki !
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Robotek, LaLoca, Paulina dziękuję za wsparcie
![]() ![]() ![]() Paulina dobrze że się wyjaśniło, szkoda że w tą stronę ale jeśli się cieszysz to jest super i jeszcze listopad może być Twój ![]() Icannotfly a co Cię tak wczoraj wzruszylo na top model? Też oglądałam ![]() Kaaari super że na wizycie wszystko ok, bardzo Ci kibicuje bo "znam" Twoją ciąże prawie od początku i gdyby nie moje przeboje byłabym teraz na tym samym etapie ![]() AnnaLenna witaj ja mam 34,w kwietniu 35 i też czuję oddech czasu na plecach ![]() Googlebox nigdy nie oglądałam ani nawet nie słyszałam o tym, ale dziś zobaczę jak tyle z Was mówi że fajne. Jakiś czas temu pisałam Wam o książce tylko nie pamiętałam tytułu. Już sobie przypomniałam "Jeszcze jeden oddech" polecam historia lekarza który stał się pacjentem Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem wam tak..ja to nawet bym wolała zeby z jego hormonami było cos nie tak. Np z prolaktyną czy tsh bo wtedy banalnie sie to leczy a moze sie okazać ze to byl głowny powod obnizonej lekko płodności...
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie starania o pierwsze dziecko.
Najlepiej, żeby lekarz zlecił Ci badania. Mi np. wyszedł bardzo niski progesteron i za wysoka prolaktyna oraz tsh i nad tym pracuję. |
|
|
|
#4598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć AnnaLenna
Zapraszamy ale ostrzegam że ten wątek jeszcze bardziej Cię nakreci bo my tu w kółko o jednym A konsultowalas się z ginekiem odnośnie badań przed staraniami?
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Po ostatnim nieudanym cyklu postanowiłam trochę odpuścić forum ale nie do końca się udało bo mimo tego, że się nie udzielałam to i tak czytałam co u Was ![]() Miałam nie myśleć o testowaniu, staraniach ale mi nie do końca wychodzi. Zbliża się termin @ no i cały czas o tym myślę. Próbuje sie nie nakręcać, nie testuję w tym cyklu, no chyba że @ się będzie spóźniać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam 32 lata i też starałam się o pierwsze dziecko i śmiem twierdzić ,że to forum przynosi szczęście także głowa do góry. Czasem trzeba się wygadać a nikt Cię lepiej nie zrozumie niż dziewczyny tutaj a masz jakiegoś dobrego ginekologa?co do programów jestem Fanką ślubu od pierwszego wejrzenia od pierwszego sezonu to co ten koleś wczoraj odwalił ... no nie no ja to bym jeszcze tego samego wieczora wróciła do domuDziewczyny , kiedy wasi ginekolodzy pytali czy chcesz zwolnienie w przypadku ciąży? |
|
|
|
|
#4602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam lekarz powiedział wczoraj ze u mężczyzn fajnie bo prosto znaleźć ale leczenie często mało skuteczne Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
zawsze można się wygadac wyzloscic i uspokaja mnie to ![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o zwolnienie to w pierwszej ciąży sama zapytałam swoją gin w 12 tyg czy da. Może później sama by zaproponowała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tylko tyle robiłam, no jeszcze zwykła morfologię. Cytat:
![]() Cytat:
A gin na NFZ to od pierwszej wizyty pytała czy chce ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Sunshine cześć kope lat
jeszcze Pajka przepadla nam!
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie pierwszy raz ginka zapytała gdzieś w 10 tygodniu chyba czy chce zwolnienie ale nie chciałam
potem na każdej wizycie pytała już czy chce. Ale myślę że wczesniej jakbym poprosiła to by nie było problemu. Siedzę na poczekalni, zaraz wchodzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać po ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
To jest bardzo ciekawe zagadnienie, ten stosunek lekarzy do wystawiania zwolnień kobietom w ciąży.
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Bry,
witam się 1 dc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe staraczki
![]() Mnie nie pytały o zwolnienie, ale ja ostatnio zapytałam tak, żeby wiedzieć jaki ma stosunek na przyszłość to wyszło, że to bardziej moja decyzja kiedy chce i jak się czuje. Kelpie przytulam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Mnie od pierwszej wizyty pytał czy chce, lekarz prywatny, zawsze odmawialam, w połowie 8 Mc już nie zapytał tylko wypisal
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba pojde jakos od nowego roku...to bedzie 16/17 tc ogolnie moj gin pytal sie na 1 wizycie czy chce zwolnienie z powodu plamienia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4615 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o telewizje to tez lubię oglądać googlebox i domotv hgtv ogólnie
kuchenne rewolucje ale to tez od niedawna bo nie miałam polskiej telewizji wcześniej w sumie.
|
|
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;86084887]Jeśli chodzi o telewizje to tez lubię oglądać googlebox i domotv hgtv ogólnie
kuchenne rewolucje ale to tez od niedawna bo nie miałam polskiej telewizji wcześniej w sumie.[/QUOTE]domotv i hgtv też oglądam , mój TZ się czasem wkurzao to bo nic innego nie pozwalam mu włączyć ![]() idę w czwartek do ginka i ciekawa jestem czy będzie się pytał o to zwolnienie Ciastko kciuki za wizytę
|
|
|
|
#4617 | |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o zwolnienie u nas na dobra sprawę nie ma czegoś takiego, można iść za psie pieniądze na chorobowe co się nie opłaca kompletnie, a to tez max na określony czas.
Później jedynie można zacząć rok macierzyńskiego wcześniej zanim dziecko się urodzi co jest bez sensu bo wiadomo ze chce się spędzić ten czad już z dzieckiem wiec planuje pracować do praktycznie końca, wybrać jakiś urlop i iść na macierzyński jak będę oczywiście kiedyś w ciąży w ogóle. A i macierzyński płatny jest tez tylko 39 tygodni z tych 52 wiec dużo znajomych wraca do pracy po 6-8 miesiącach max. 90% płatny jest tylko przez pierwsze 6 tygodni.. później już grosze. Także macie dobrze jakby nie było w Polsce dziewczyny i trochę zazdroszczę bo będę musiała szybko do pracy raczej wracać :/ ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Mój na te kanały nic nie mówi i ze mną tez ogląda nawet ale jak włączę kuchenne rewolucje to od razu jest „Ło jeny znów ta baba” |
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;86084948]Jeśli chodzi o zwolnienie u nas na dobra sprawę nie ma czegoś takiego, można iść za psie pieniądze na chorobowe co się nie opłaca kompletnie, a to tez max na określony czas.
Później jedynie można zacząć rok macierzyńskiego wcześniej zanim dziecko się urodzi co jest bez sensu bo wiadomo ze chce się spędzić ten czad już z dzieckiem wiec planuje pracować do praktycznie końca, wybrać jakiś urlop i iść na macierzyński jak będę oczywiście kiedyś w ciąży w ogóle. A i macierzyński płatny jest tez tylko 39 tygodni z tych 52 wiec dużo znajomych wraca do pracy po 6-8 miesiącach max. 90% płatny jest tylko przez pierwsze 6 tygodni.. później już grosze. Także macie dobrze jakby nie było w Polsce dziewczyny i trochę zazdroszczę bo będę musiała szybko do pracy raczej wracać :/ ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Mój na te kanały nic nie mówi i ze mną tez ogląda nawet ale jak włączę kuchenne rewolucje to od razu jest „Ło jeny znów ta baba” My oboje lubimy kuchenne rewolucje i wszystkie programy na hgtv o urzadzaniu i remontach. Tu jesteśmy zgodni ![]() Problem zaczyna się jak TŻ enty raz ogląda ranczo a ja przyjaciół ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż z bólem muszę stwierdzić, że przyjaciele mi się znudzili Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Kelpie o nie
![]() Cuddly jakiej narodowości jest tż? Zawsze zadziwialy mnie takie pary dwujęzyczne
|
|
|
|
#4620 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mialam takiego przypadku wśród znajomych wiec nawet nie wiem dokładnie chorobowe jest 28tyg max, płatne tez jest mało, może jakaś przerwa niepłatna nawet nie wiem, no albo wcześniejszy macierzyński.Wiem ze jakby trzeba było leżeć np w ciągu ostatnich 4tyg do terminu trzeba wziąć już wcześniej macierzyński. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

trzymam za Ciebie kciuki !

to co ten koleś wczoraj odwalił ... no nie no ja to bym jeszcze tego samego wieczora wróciła do domu

zawsze można się wygadac wyzloscic i uspokaja mnie to 

potem na każdej wizycie pytała już czy chce. Ale myślę że wczesniej jakbym poprosiła to by nie było problemu.
daj znać po 

chorobowe jest 28tyg max, płatne tez jest mało, może jakaś przerwa niepłatna nawet nie wiem, no albo wcześniejszy macierzyński.