Ślub od pierwszego wejrzenia - program TVN - cześć II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-12-14, 13:40   #4591
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - program TVN - cześć II

Oj z tym podkreslaniem.to róznie bywało, w przypadku Adama też było to przedstawione tak, że to jest jego mieszkanie, tyle pracy włożył w urządzanie, Asia podziwiała piękny salon itd. Potem gdzieś coś siostra przebąknęła, że on się czuje od Asi gorszy bo ona ma mieszkanie, a zanim się program skończył to ktoś na fb wrzucił screen z ogłoszenia Adama na FB o treści "SZUKAM MIESZKANIA 3 POKOJE NA WYNAJM MAX 1000ZL“. To już było w momencie kiedy jego związek z nową dziewczyną był odkryty.

Martyna też była przedstawiana jako taka, która mieszka sama, że lepsza od Przemka z akademika, tymczasem wynajmowała tylko pokój, co nie było jasno powiedziane, później można było się z kontekstu domyślic, że wynajmuje pokój. Tak samo Agata pani biznesłomen.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-14, 13:43   #4592
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Oj z tym podkreslaniem.to róznie bywało, w przypadku Adama też było to przedstawione tak, że to jest jego mieszkanie, tyle pracy włożył w urządzanie, Asia podziwiała piękny salon itd. Potem gdzieś coś siostra przebąknęła, że on się czuje od Asi gorszy bo ona ma mieszkanie, a zanim się program skończył to ktoś na fb wrzucił screen z ogłoszenia Adama na FB o treści "SZUKAM MIESZKANIA 3 POKOJE NA WYNAJM MAX 1000ZL“. To już było w momencie kiedy jego związek z nową dziewczyną był odkryty.

Martyna też była przedstawiana jako taka, która mieszka sama, że lepsza od Przemka z akademika, tymczasem wynajmowała tylko pokój, co nie było jasno powiedziane, później można było się z kontekstu domyślic, że wynajmuje pokój. Tak samo Agata pani biznesłomen.
Ta Agata chyba najgorsza w zachowaniu na tle innych dziewczyn. Totalnie jej odwalilo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-14, 13:54   #4593
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Bo właśnie to podkreślanie mnie bawi, bo widać jaka słaba minipulacja, ludzie zdążą hejtowac albo achiochowac xd a tu zonk. Słaba reżyseria i sprawa się rypła, ludzie odkryli scieme
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-14, 14:06   #4594
maddzia007
Zakorzenienie

Agata też miała tylko pokój? No to znów szok, bo byłam przekonana że całość wynajmuje.
U Martyny też właśnie dopiero później z kontekstu można się było domyślić.

Tak, z Adamem też faktycznie było to tak przedstawione na poczatku, jakby to jego mieszkanie było.

Więc widać jak łatwo czasami można łatwo zmienić kontekst, coś niedopowiedzieć, coś przemilczeć i każdy sobie dopowiada co chce
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-14, 16:32   #4595
sublips
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w sumie swoje zdanie wyraziłam, że sądzę, że jak ktoś idzie do takiego programu, to raczej powinien się postarać wynająć chociaż na jego czas całe mieszkanie, ale też nie widzę w tym nic niesamowitego, że Agata czy Martyna mieszkały ze współlokatorami. Młode kobiety, Agata jeszcze studiująca i chyba sama się utrzymywała, więc kompletnie mnie to nie dziwi, że wybierają tańszą opcję. To zupełnie inny poziom niż 30-latek mieszkający w akademiku i jeszcze twierdzący, że się nigdy z niego nie wyprowadzi .

Co więcej, naprawdę mało osób miało w tym programie swoje mieszkanie czy mieszkało samemu; nawet np. Marcin, dyrektor hotelu, mieszkał bodajże z siostrą (z tego co pamiętam).
sublips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-14, 17:30   #4596
silesianna
Zakorzenienie

Szczerze to tam większość coś wynajmowała albo mieszkała z rodzicami, no i Przemek z akademika, gdyby nie te jego gadki ze to idealne miejsce do życia, a droga do tego żeby szybciej uciułać na własny kąt, to bym w ogóle nie analizowała tego akademika. Bo to żadna różnica tak naprawdę, gdzie się wynajmuje pokój.
Martyna mieszkała na kartonach i raczej się o jej poziomie mieszkania nic nie mówiło w programie, a już Jacek to maasarka, wynajmuje pokój i jeszcze tyle lat z tym samym kolorem ścian (to już słowa Natalii ) no ale minęło parę lat i Jacek się całkiem spoko urządził.
Stary 2020-12-14, 18:25   #4597
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Ja w sumie swoje zdanie wyraziłam, że sądzę, że jak ktoś idzie do takiego programu, to raczej powinien się postarać wynająć chociaż na jego czas całe mieszkanie, ale też nie widzę w tym nic niesamowitego, że Agata czy Martyna mieszkały ze współlokatorami. Młode kobiety, Agata jeszcze studiująca i chyba sama się utrzymywała, więc kompletnie mnie to nie dziwi, że wybierają tańszą opcję. To zupełnie inny poziom niż 30-latek mieszkający w akademiku i jeszcze twierdzący, że się nigdy z niego nie wyprowadzi .

Co więcej, naprawdę mało osób miało w tym programie swoje mieszkanie czy mieszkało samemu; nawet np. Marcin, dyrektor hotelu, mieszkał bodajże z siostrą (z tego co pamiętam).
Mnie w Przemku najbardziej bawiło to, że czepiał się kartonów w mieszkaniu Martyny i robił z niej nieogara, podczas gdy sam mieszkał w akademiku i nie miał nawet sztućców ani talerzy. Niezła hipokryzja.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-12-14, 18:31   #4598
silesianna
Zakorzenienie

To akurat bez dwóch zdań
Stary 2020-12-14, 18:45   #4599
Kalindaa
Zadomowienie

A Agata czy Martyna nie były kilka lat mlodsze niz Jacek?
Nie wiem czy 30.latek musi się dorobić mieszkania, ale jak warunki w tym wynajmowanym były bardzo kiepskie (np. brudno) to jednak o czymś swiadczy.
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-14, 18:56   #4600
Konto usunięte

o rany, ja juz niewiele pamiętam, poza tapetą w dolary exmęża Ani(?)
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-14, 19:17   #4601
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość

Nie wiem czy 30.latek musi się dorobić mieszkania, ale jak warunki w tym wynajmowanym były bardzo kiepskie (np. brudno) to jednak o czymś swiadczy.
Ja w żadnym mieszkaniu testu białej rękawiczki nie robiłam, ale mieszkanie w którym mieszkał Jacek było owszem, w bardzo niskim standardzie, ale w kategorii "brudno/syfnie" jednak wygrywała imo Martyna, ze zwojami kabli wszędzie i śmieciami na podłodze w kuchni. Oczywiście absolutnym królem syfu był Przemek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-14, 20:16   #4602
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to tam większość coś wynajmowała albo mieszkała z rodzicami, no i Przemek z akademika, gdyby nie te jego gadki ze to idealne miejsce do życia, a droga do tego żeby szybciej uciułać na własny kąt, to bym w ogóle nie analizowała tego akademika. Bo to żadna różnica tak naprawdę, gdzie się wynajmuje pokój.
Martyna mieszkała na kartonach i raczej się o jej poziomie mieszkania nic nie mówiło w programie, a już Jacek to maasarka, wynajmuje pokój i jeszcze tyle lat z tym samym kolorem ścian (to już słowa Natalii ) no ale minęło parę lat i Jacek się całkiem spoko urządził.
No dla mnie jednak różnica - Martyna, lat 25, więc skończyła dopiero co studia, sama się utrzymuje w Warszawie, więc nic dziwnego, że może mieć mieszkanie z koleżanką. Przemek z kolei bez sztućców, talerzy, naczyń, mieszkaniec akademika, a akademik to jednak inny standard niż mieszkanie Martyny - dla mnie bez porównania. Może w ogóle się rozpakowywała, więc dlatego te kartony (choć tego nie rozumiem, mogła się przygotować na występ w telewizji).

Przyznam, że nie chcę mi się patrzeć, ale nie pamiętam jakiegoś szczególnego bałaganu u Martyny.
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Mnie w Przemku najbardziej bawiło to, że czepiał się kartonów w mieszkaniu Martyny i robił z niej nieogara, podczas gdy sam mieszkał w akademiku i nie miał nawet sztućców ani talerzy. Niezła hipokryzja.

No to już w ogóle abstrakcja, że on się jej czepiał.
Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość
Ja się wcale Natalii nie dziwię. Fajnie że Jacek się ogarnął, ale nie wiadomo też, na ile to nie był wpływ - wbrew pozorom - właśnie tego programu, gdzie kobieta wprost powiedziała, że jej takie warunki nie pasują.
Nie sądzę, że w Polsce to coś dziwnego, że 30-latek nie ma swojego mieszkania przy naszych zarobkach i cenie nieruchomości. Ale po prostu jego podejście do tego mieszkania nie przypadło mi do gustu.
Stary 2020-12-14, 22:01   #4603
silesianna
Zakorzenienie

Mnie tam mało czyje podejście w tym programie się podobało ale nie widzę zbytniej różnicy między Martyną i Jackiem. Przemek jak mówiłam jest bezapelacyjnym krulem wszystkiego, ale GDYBY mieszkał w tym akademiku w miarę czysto, schludnie i na poziomie to co to za różnica czy to pokój w bloku czy pokój w akademiku?
Nie wiem czy pamiętacie taki program "bitwa o dom", gdzie uczestnicy wykańczali mieszkania, w pierwszym sezonie była taka Rita, doktorantka, która po rozwodzie wróciła do akademika. Tylko, że jej pokój w akademiku wyglądał tak: http://zyciewedlugbrunetki.blogspot....rzeni.html?m=1
I ciekawa teraz jestem, czy ktoś by ją i Przemka postawił na jednej szali, bo "ojej jak to można w tym wieku w akademiku"
Stary 2020-12-14, 22:11   #4604
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tam mało czyje podejście w tym programie się podobało ale nie widzę zbytniej różnicy między Martyną i Jackiem. Przemek jak mówiłam jest bezapelacyjnym krulem wszystkiego, ale GDYBY mieszkał w tym akademiku w miarę czysto, schludnie i na poziomie to co to za różnica czy to pokój w bloku czy pokój w akademiku?
Nie wiem czy pamiętacie taki program "bitwa o dom", gdzie uczestnicy wykańczali mieszkania, w pierwszym sezonie była taka Rita, doktorantka, która po rozwodzie wróciła do akademika. Tylko, że jej pokój w akademiku wyglądał tak: http://zyciewedlugbrunetki.blogspot....rzeni.html?m=1
I ciekawa teraz jestem, czy ktoś by ją i Przemka postawił na jednej szali, bo "ojej jak to można w tym wieku w akademiku"
Wiesz co, dla mnie to jest duża różnica - akademik czy pokój. Przede wszystkim w akademikach dzielisz zazwyczaj kuchnię czy łazienkę nie z jedną osobą, ale z kilkoma. Prywatność jest mała, ściany bardzo cienkie, w akademiku jednak są imprezy (w których nie trzeba uczestniczyć, jasne, ale nie ma co moim zdaniem oczekiwać od studentów ostrego przestrzegania ciszy nocnej, bo to jednak okres w życiu, w którym sporo ludzi się bawi).

Ten przykład, który przytoczyłaś, pokazuje, że w akademiku można mieszkać wręcz "luksusowo" w zakresie wystroju wnętrz. Ale nadal przestrzeń jest mała, a prywatność - żadna.
Stary 2020-12-14, 23:21   #4605
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Dokładnie, akademik to jest inny styl życia. Pomijam już różne ograniczenia dotyczące godzin odwiedzin w akademiku, nocowania bliskich osób, itp. Jednak mieszkanie nawet i wynajmowane na spółkę z koleżanką to zupełnie inny poziom życia.

fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-15, 08:33   #4606
maddzia007
Zakorzenienie

Ja też u Martyny jakiegoś wielkiego syfu nie pamiętam, ale przyznaje że nie oglądałam super uważnie. Chociaż też uważam, że te kartony jakoś do telewizji mogła trochę ogarnąć. Z drugiej strony, tak było bardziej autentycznie

No ale Przemek wyśmiewający Martyne to też było już przegięcie jak dla mnie cały ten facet to jakaś porażka. Ta akcja z tym przebraniem się za jednorożca (ja na miejscu Martyny udawałabym że go nie znam, serio), akcja z ex na imprezie urodzinowej. No nie, koleś był beznadziejny pod każdym względem według mnie.

Chociaż i tak najbardziej żenującą osobą z wszystkich sezonów był jak dla mnie Grzesiek
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-15, 08:35   #4607
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Ślub od pierwszego wejrzenia - program TVN - cześć II

Grzesiek to prawda, ale napił sie za cudze, poruchal, pozwiedzal. trzeba przyznać, ze sie ustawił chłopak
O i sztućce mu przynieśli do jego chaty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-15, 08:48   #4608
sublips
Zakorzenienie

Jejku, jak sobie przypomnę Grześka i to jego "króliczku" do Ani, to mam ciary żenady, naprawdę. Dla mnie to najgorszy typ jednak w programie, Przemek był chociaż zabawny (choć i chamski, ta jego "kaczka" też niewiele lepsza w sumie).
Stary 2020-12-15, 09:11   #4609
Konto usunięte

Grzesiek był wyrachowany i dobra bajeczkę umiał odegrać, a Przemek chyba jest po prostu hmmm... specyficzny
Chociaż przyznam, że Grześka się łatwiej oglądało niż Przemka. Przemek po prostu całym sobą mnie odrzucał
Stary 2020-12-15, 17:33   #4610
silesianna
Zakorzenienie

Ja nie umiem chyba ocenić, który był gorszy. Na samym początku to Przemek sprawiał lepsze wrażenie, taki był żywo szczęśliwy. A potem... Masakra. Grzesix od początku wyglądał na wyrachowanego sukinkota no i takim się okazał. Chyba obaj byli siebie warci tak naprawdę.
Stary 2020-12-15, 17:39   #4611
Konto usunięte

dzisiaj z ciekawosci weszłam na strone slubu i FB, ale na fb nic nie ma a na stronie dalej wisi zaproszenie do zgłaszania sie

znalazłam tez oryginalna wersje DK, ale niestety bez napisów ang wiecie gdzie mozna obejrzec jakies zagraniczne wersje (z ang napisami) albo coś podobnego? tylko nie w stylu 90 day fiance ani wersji ukraińskiej (chyba, że jest inna niż ta z astrologiem)
Stary 2020-12-17, 18:43   #4612
kiss of night
Zakorzenienie

U Agi i Wojtka we vlogmasie #16 współpraca z Letyshops.
kiss of night jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 19:04   #4613
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość
U Agi i Wojtka we vlogmasie #16 współpraca z Letyshops.

Widzialam. I jaka ukryta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 19:34   #4614
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Jejku, jak sobie przypomnę Grześka i to jego "króliczku" do Ani, to mam ciary żenady, naprawdę. Dla mnie to najgorszy typ jednak w programie, Przemek był chociaż zabawny (choć i chamski, ta jego "kaczka" też niewiele lepsza w sumie).
O kurde, ta "kaczka" była przedziwna. Czy którakolwiek dziewczyna na początku znajomości (bo po latach związki różne są słówka) uznałaby za mile powitanie "cześć kaczko"?

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 21:10   #4615
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
O kurde, ta "kaczka" była przedziwna. Czy którakolwiek dziewczyna na początku znajomości (bo po latach związki różne są słówka) uznałaby za mile powitanie "cześć kaczko"?

Nie? Pierwsze co to przyjrzalabym się swoim nogom

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 22:19   #4616
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Nie? Pierwsze co to przyjrzalabym się swoim nogom

A ja nogom i kuperkowi
Stary 2020-12-17, 23:47   #4617
sublips
Zakorzenienie

No "kaczka" brzmi arcydziwnie, ale z drugiej strony ludzie mówią do siebie w przeróżny sposób. Jednak w momencie kiedy Przemek wiedział, że u Martyny nie ma szans i próbował ją deprecjonować na każdym kroku (czy to takim pseudonimem, czy dogryzkami o mieszkaniu i motywacji życiowej), to sądzę, że to był u niego wynik kompleksów i chciał ją zrównać do siebie, a to już mi zalatuje toksykiem. Bo jakby on sobie po prostu tam żartował, nawet występował w stroju jednorożca, bo co ma do stracenia, skoro dała mu kosza, ale jej nie obrażał, to ja wcale bym go jakoś negatywnie nie odbierała.

No i dla mnie faworytem wszystkich edycji pozostanie już Adam, bo Przemek i Grzesio jacy by odpychający nie byli, to chociaż próbowali coś ze swoimi "żonami" i jeszcze potrafili sklecić zdanie w języku polskim, szczególnie Przemek, a Adam no niestety nie radził sobie z tym najlepiej.
Stary 2020-12-18, 11:34   #4618
malypeszek
Raczkowanie

Cytat:
Cóż, z uprzejmości pominę wątek zdjęć Agnieszki i Wojtka , ale ostatnio zaczęłam wchodzić na profil Łukasza i Oliwii - i rzeczywiście ciekawi mnie, czy są razem, ale pewnie nie mają zamiaru tego zdradzić.
Oliwia i Łukasz się rozstali?
malypeszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-18, 12:10   #4619
darkness_pratt
Human Being

Żadne wprost nigdy na takie pytanie nie odpowiedziało, ale patrząc na ich instagramowe "życie" wydaje mi się, że przechodzą albo przechodzili jakiś kryzys. Kiedy Łukasz wrócił na insta po kradzieży jego konta, w komentarzach pojawiało się pytanie czy są razem i specjalnie później wchodziłam na na jego profil, żeby zobaczyć czy odpowiedział, ale nic takiego nie zrobił, a większość tych pytań pokasował...
darkness_pratt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-18, 18:11   #4620
Sisi188
Raczkowanie

Dzień dobry wieczór,

dzisiaj imieniny m.in. Dariusza

Czego byście mu życzyli? Cieszył się Waszą sympatią?
Sisi188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości