|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - program TVN - cześć II
Oj z tym podkreslaniem.to róznie bywało, w przypadku Adama też było to przedstawione tak, że to jest jego mieszkanie, tyle pracy włożył w urządzanie, Asia podziwiała piękny salon itd. Potem gdzieś coś siostra przebąknęła, że on się czuje od Asi gorszy bo ona ma mieszkanie, a zanim się program skończył to ktoś na fb wrzucił screen z ogłoszenia Adama na FB o treści "SZUKAM MIESZKANIA 3 POKOJE NA WYNAJM MAX 1000ZL“. To już było w momencie kiedy jego związek z nową dziewczyną był odkryty.
Martyna też była przedstawiana jako taka, która mieszka sama, że lepsza od Przemka z akademika, tymczasem wynajmowała tylko pokój, co nie było jasno powiedziane, później można było się z kontekstu domyślic, że wynajmuje pokój. Tak samo Agata pani biznesłomen. |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Konto usunięte
|
Bo właśnie to podkreślanie mnie bawi, bo widać jaka słaba minipulacja, ludzie zdążą hejtowac albo achiochowac xd a tu zonk. Słaba reżyseria i sprawa się rypła, ludzie odkryli scieme
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Agata też miała tylko pokój? No to znów szok, bo byłam przekonana że całość wynajmuje.
U Martyny też właśnie dopiero później z kontekstu można się było domyślić. Tak, z Adamem też faktycznie było to tak przedstawione na poczatku, jakby to jego mieszkanie było. Więc widać jak łatwo czasami można łatwo zmienić kontekst, coś niedopowiedzieć, coś przemilczeć i każdy sobie dopowiada co chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co więcej, naprawdę mało osób miało w tym programie swoje mieszkanie czy mieszkało samemu; nawet np. Marcin, dyrektor hotelu, mieszkał bodajże z siostrą (z tego co pamiętam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Szczerze to tam większość coś wynajmowała albo mieszkała z rodzicami, no i Przemek z akademika, gdyby nie te jego gadki ze to idealne miejsce do życia, a droga do tego żeby szybciej uciułać na własny kąt, to bym w ogóle nie analizowała tego akademika. Bo to żadna różnica tak naprawdę, gdzie się wynajmuje pokój.
Martyna mieszkała na kartonach i raczej się o jej poziomie mieszkania nic nie mówiło w programie, a już Jacek to maasarka, wynajmuje pokój i jeszcze tyle lat z tym samym kolorem ścian (to już słowa Natalii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
To akurat bez dwóch zdań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
A Agata czy Martyna nie były kilka lat mlodsze niz Jacek?
Nie wiem czy 30.latek musi się dorobić mieszkania, ale jak warunki w tym wynajmowanym były bardzo kiepskie (np. brudno) to jednak o czymś swiadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Konto usunięte
|
o rany, ja juz niewiele pamiętam, poza tapetą w dolary exmęża Ani(?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Ja w żadnym mieszkaniu testu białej rękawiczki nie robiłam, ale mieszkanie w którym mieszkał Jacek było owszem, w bardzo niskim standardzie, ale w kategorii "brudno/syfnie" jednak wygrywała imo Martyna, ze zwojami kabli wszędzie i śmieciami na podłodze w kuchni. Oczywiście absolutnym królem syfu był Przemek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam, że nie chcę mi się patrzeć, ale nie pamiętam jakiegoś szczególnego bałaganu u Martyny. Cytat:
Cytat:
Nie sądzę, że w Polsce to coś dziwnego, że 30-latek nie ma swojego mieszkania przy naszych zarobkach i cenie nieruchomości. Ale po prostu jego podejście do tego mieszkania nie przypadło mi do gustu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Mnie tam mało czyje podejście w tym programie się podobało
![]() Nie wiem czy pamiętacie taki program "bitwa o dom", gdzie uczestnicy wykańczali mieszkania, w pierwszym sezonie była taka Rita, doktorantka, która po rozwodzie wróciła do akademika. Tylko, że jej pokój w akademiku wyglądał tak: http://zyciewedlugbrunetki.blogspot....rzeni.html?m=1 I ciekawa teraz jestem, czy ktoś by ją i Przemka postawił na jednej szali, bo "ojej jak to można w tym wieku w akademiku" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten przykład, który przytoczyłaś, pokazuje, że w akademiku można mieszkać wręcz "luksusowo" w zakresie wystroju wnętrz. Ale nadal przestrzeń jest mała, a prywatność - żadna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, akademik to jest inny styl życia. Pomijam już różne ograniczenia dotyczące godzin odwiedzin w akademiku, nocowania bliskich osób, itp. Jednak mieszkanie nawet i wynajmowane na spółkę z koleżanką to zupełnie inny poziom życia.
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Ja też u Martyny jakiegoś wielkiego syfu nie pamiętam, ale przyznaje że nie oglądałam super uważnie. Chociaż też uważam, że te kartony jakoś do telewizji mogła trochę ogarnąć. Z drugiej strony, tak było bardziej autentycznie
![]() No ale Przemek wyśmiewający Martyne to też było już przegięcie ![]() Chociaż i tak najbardziej żenującą osobą z wszystkich sezonów był jak dla mnie Grzesiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Konto usunięte
|
Ślub od pierwszego wejrzenia - program TVN - cześć II
Grzesiek to prawda, ale napił sie za cudze, poruchal, pozwiedzal.
![]() ![]() ![]() O i sztućce mu przynieśli do jego chaty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Jejku, jak sobie przypomnę Grześka i to jego "króliczku" do Ani, to mam ciary żenady, naprawdę. Dla mnie to najgorszy typ jednak w programie, Przemek był chociaż zabawny (choć i chamski, ta jego "kaczka" też niewiele lepsza w sumie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Konto usunięte
|
Grzesiek był wyrachowany i dobra bajeczkę umiał odegrać, a Przemek chyba jest po prostu hmmm... specyficzny
![]() Chociaż przyznam, że Grześka się łatwiej oglądało niż Przemka. Przemek po prostu całym sobą mnie odrzucał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Ja nie umiem chyba ocenić, który był gorszy. Na samym początku to Przemek sprawiał lepsze wrażenie, taki był żywo szczęśliwy. A potem... Masakra. Grzesix od początku wyglądał na wyrachowanego sukinkota no i takim się okazał. Chyba obaj byli siebie warci tak naprawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Konto usunięte
|
dzisiaj z ciekawosci weszłam na strone slubu i FB, ale na fb nic nie ma a na stronie dalej wisi zaproszenie do zgłaszania sie
![]() znalazłam tez oryginalna wersje DK, ale niestety bez napisów ang ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
U Agi i Wojtka we vlogmasie #16 współpraca z Letyshops.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
No "kaczka" brzmi arcydziwnie, ale z drugiej strony ludzie mówią do siebie w przeróżny sposób. Jednak w momencie kiedy Przemek wiedział, że u Martyny nie ma szans i próbował ją deprecjonować na każdym kroku (czy to takim pseudonimem, czy dogryzkami o mieszkaniu i motywacji życiowej), to sądzę, że to był u niego wynik kompleksów i chciał ją zrównać do siebie, a to już mi zalatuje toksykiem. Bo jakby on sobie po prostu tam żartował, nawet występował w stroju jednorożca, bo co ma do stracenia, skoro dała mu kosza, ale jej nie obrażał, to ja wcale bym go jakoś negatywnie nie odbierała.
No i dla mnie faworytem wszystkich edycji pozostanie już Adam, bo Przemek i Grzesio jacy by odpychający nie byli, to chociaż próbowali coś ze swoimi "żonami" i jeszcze potrafili sklecić zdanie w języku polskim, szczególnie Przemek, a Adam no niestety nie radził sobie z tym najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Human Being
|
Żadne wprost nigdy na takie pytanie nie odpowiedziało, ale patrząc na ich instagramowe "życie" wydaje mi się, że przechodzą albo przechodzili jakiś kryzys. Kiedy Łukasz wrócił na insta po kradzieży jego konta, w komentarzach pojawiało się pytanie czy są razem i specjalnie później wchodziłam na na jego profil, żeby zobaczyć czy odpowiedział, ale nic takiego nie zrobił, a większość tych pytań pokasował...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wieczór,
dzisiaj imieniny m.in. Dariusza ![]() Czego byście mu życzyli? Cieszył się Waszą sympatią? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.