|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mne nic ciekawego dzis powtórka z tych pycha ruskich kotletów plus bedzie losos i reszta sałatki z feta. |
||||
|
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak robiłaś? Cytat:
|
||
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mnie mało, byłam dwa dni u rodziców i jadłam to co ugotowali. Dziś schabowe, puree, i ogorki zwane jęzorami. Znakomite. Wczoraj były gołąbki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam pieczonego łososia z pastą z suszonych pomidorów, do tego kolorowe fusilli z czosnkiem i szałwią no i sałatka na winie. Makaron był nieco suchy, z kolei do sałatki zrobiłam za dużo winegretu. I jak to razem wymieszałam - bajka Dzisiaj zjem właśnie resztę makaronu z sałatką, a TŻ swoją porcję łososia bo wczoraj wrócił późno i był już po obiedzie. Do tego zrobię mu ryż z czymś tam. Mam też jeszcze ugotowane brokuły to machnę sałatkę z fetą. |
||
|
|
|
#4595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Ja też miałem gołąbki
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jednak były ruskie z patelni, brak czasu. Dziś po pracy trzeba zrobić zapasy zakupowe na tydzień, witaj czerwona strefo w całym Trójmieście. Może leniwe zrobię? Zależy jak wrócę do domu? Mam plan posiłków na cały tydzień, to do sklepów już nie pójdę.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pelagia obiad wygląda obłędnie! A ogorki jęzory są też pod inna nazwa, kanapkowe. To takie długie , cienkie plastry ogórka w zalewie z octu o curry. Pycha U mnie dzis barszcz na kosci wędzonej z ziemniakami i cebulką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś z myślą o córce cały obiad na parze:
- ryba w papilotach z jarzynami (marchew, seler, natka pietruszki), - talarki ziemniaczane, - brokuły. Trzeba będzie jakąś treściwą kolację zrobić. Ale nie powinno być z tym problemu, bo lodówka się nie domyka - mąż dziś pojechał przed szóstą(!) rano na zakupy. My także od jutra w czerwonej strefie, więc teraz może być dramat w sklepach.
Edytowane przez damdalena Czas edycji: 2020-10-16 o 15:56 |
|
|
|
#4599 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Podpowiedzcie mi proszę jeśli zrobię pesto szpinakowe ( szpinak, feta, czosnek, sól i pieprz ) to czy mogę dodać potem śmietankę/śmietanę do tego na patelni czy to będzie ok czy nie bardzo? Bo chce potem wrzucić makaron i kurczaka do tego
No i tak zastanawiam się nad tym czy to będzie ok czy przesada.... a jeśli mogę dodać to co lepiej - śmietanka 30% czy śmietana 12/18/30% ( wtedy pol opakowania czy całe ) ??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Dzieki z sera mam tylko fetę, goudę i warszawski Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś barszcz że wczoraj z kupnymi pierożkami tortellini, oraz domowe burgery Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Ajjj ze tez nie mam mozarelli raz na jakiś czas kupuje ale teraz nie mam nie ma nic lepszego niż ciągnący się ser ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moi rodzice robili, jeszcze kilka słoików zostało Cytat:
![]() TŻ wczoraj w ciągu dnia pojechał do Makro, ale tam kolejka na 2h stania. Za to w małym osiedlowym Lidlu pustki, ale to było południe. Ja kupiłam 2 siaty warzyw na targowisku i na tydzień mamy spokój. Na obiad mieliśmy po trochu wszystkiego - resztę łososia, makaronu i sałatki, ryż z warzywami i jajkiem Jamiego (taki sobie) i sałatkę brokułową z fetą i sezamem. Dziś będą faszerowane pyrki. Zaraz idę robić
|
||
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie chyba będzie pieczarkowa na rosole tylko najpierw musze rosół ugotować
|
||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Zupa krem z brokułów i żółtej marchwi.
Na drugie będzie jakiś makaron. Muszę przyznać, że w termomiksie zupy-krem naprawdę wychodzą idealne. Smakowało nam wybornie, konsystencja kremowo-puszysta - i mówię to ja, która nie przepadam za zupami, w których nic nie pływa Wysłane z mojego Moto C Plus przy użyciu Tapatalka Edytowane przez damdalena Czas edycji: 2020-10-17 o 15:07 |
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Pelagia - czym faszerujesz ziemniaki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4609 |
|
Przyczajenie
|
U mnie dziś na ogórkowa, kupiłam sobie słoik ogórków kiszonych z krakusa, bo domowych w tym roku brak, wyszła bardzo dobrze, pierwszy raz z kupionych ogórków robiłam, na drugie roladki po ślasku
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Akurat wyszło sprzątanie lodówki, resztki szynki, salami, kilka pieczarek, papryka surowa i pieczona ze słoika. To wszystko podsmażone razem z cebulą i czosnkiem, wnętrzem ziemniaków i plasterkami goudy. A na wierzchu mozzarella. Wyszło dość spoko, chętnie spróbuję z innym farszem, może z a'la bolońskim albo z szarpanym mięsem? |
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Pelagia o jezu dzisiaj akurat szukałam przepisu na te łódeczki
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś mieliśmy tortille nadziane kurczakiem, ogórkiem świeżym i konserwowym, pomidorem, sałatą a to wszystko w sosie czosnkowym.
Tortille, jako placki same w sobie też robiłam sama ![]() IMG_20201017_182023-01.jpeg |
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Ja mialam dzis na obiad zupe z cukini (przepis z kwestii z smaku) oraz zapiekanki z warszem pieczarki, cebulka, szyneczka, serem oraz po zapieczeniu posypane korniczonkami, szalotka, pomidorkami koktajlowymini suszona cebulka. Ja wiem ze to tylko zapiekanki, banal ,ale byly obledne 🤩
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4615 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Ale apetyczne ojjj zjadłabym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Melkmeisje znalazłam dokładne przepisy do Twojej Sałatki w necie i musze przyznać ze oba sosy pyszne i swietnie pasuja...
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2020-10-17 o 20:53 |
|
|
|
#4617 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
A u mnie tak jak wczoraj się pytałam, makaron tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem, czosnkiem i feta oraz sosem śmietanowo-serowym
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Przy okazji mieliśmy krokiety z pieczarkami i żółtym serem a ze dużo naleśników zostało to zrobiłam farsz ze szpinakiem, feta, czosnkiem i żółtym serem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testujemy już tydzień, ale rozczarowań jest trochę. Na szczęście kolacja była dziś udana, bo termomiks zrobił dobry sos boloński do spaghetti.Wysłane z mojego Moto C Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. nie umiem gotowac takiego pietrowego obiadu. Ze cos tam na parze. Nizej warzywa a jeszcze nizej zupa sie robi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto C Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

to może z makaronem, takim a'la aglio olio. Coś wymyślę
na szczęście mam wyjście awaryjne 

.

kolację zrobić. Ale nie powinno być z tym problemu, bo lodówka się nie domyka - mąż dziś pojechał przed szóstą(!) rano na zakupy. My także od jutra w czerwonej strefie, więc teraz może być dramat w sklepach.

raz na jakiś czas kupuje ale teraz nie mam
nie ma nic lepszego niż ciągnący się ser 

Testujemy już tydzień, ale rozczarowań jest trochę. Na szczęście kolacja była dziś udana, bo termomiks zrobił dobry sos boloński do spaghetti.