Kobiety mężczyzn mundurowych:) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 19:14   #4591
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:)

ojj nie mam pojęcia ;/
Stary 2008-07-02, 19:25   #4592
taka aga
Raczkowanie

Z opowiesci zaprzyjaznionej starszej pani, ktora w sanatorium bywa regularnie dwa razy do roku Ciechocinek Kolobrzeg itp. wnioskuje, ze musi byc tam rewelacyjnie
podstawa jest na pierwszym wieczorku tanecznym upatrzyc sobie pana bo pozniej wszystkie co lepsze sztuki pozajmowane
co do wojskowego sanatorium to slyszalam kiedys ze babki placa 50%
mam nadzieje ze jak moj TZ wroci to tez sie wybierzemy wiec MARTYS czekam na relacje
ciekawe czy beda wieczorki taneczne
taka aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 08:24   #4593
kasia1978
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martyś1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny potrzebuję doradztwa
jadę z mężem do sanatorium do lądka zdrój i chciałabym wiedziec ile może mnie wynieść bo mąż ma darmo
wiem że nocleg po 25 zł a co z jedzeniem?? mozna brac śniadanie i obiad tylko?? co proponujecie zwiedzac??

pozdrawiam milego wieczora

Witam Ja byŁam w LĄdku w 2007 roku i byLo super co do jedzenia to nie trzeba wykupywaĆ peŁnego wyŻywienia musicie dobrze rozplanowaĆ dni bo jak chcecie zwiedzaĆ to nie ma sensu wykupowac obiadow i kolacji ja wykupilam tylko sniadania czesc obiadow bez kolacji i wystarczylo. pozaty mozna zapisac sie na wycieczki organizowane przez sanatorium dla TZ jedna jest sponsorowana (przynajmniej tak bylo w zeszlym roku). My bylismy z 2 latkiem za nocleg nic nie dpolacalismy za dziecko ale nie ma osobnego lozka wyzywienia nie warto dzieciom wykupowac naje sie z rodzicami a polowki sa bez sensyu bo czasami jak bylo mieso z sosem to dziecko z polowka nie dostawalo miesa tylko sos i nie bylo dodatku dla dziecka z polowka.
Pozaty pobyt super niedrogo i duzo atrakcji z zabiegow spokojnie skorzystacie wspolnie i bedziecie mieli ich nawet nadmiar. Zwiedzac tez jest co i 2 tygodnie to za malo zeby wszystko zobaczyc . My za rok jak mÓj TZ wroci z Iraku znow jedziemi.
Tak na poczatek to polecem zobaczyc Wambierzyce safarii w Czechach Kudowe zdroj (a tam muzeum zabawe zaby rzemiosla) jak chcecie zobaczyc jaskinie niedzwiedzia to tylko na miejscu na zorganizowanej wycieczce albo zarezerwujcie wczesniej przed wyjazdem. W razie pytan moge podac wiecej informacji bo duzo sie dzieje przez te 2 tygodnie i byloby sporo pytac ale w razie co sluze porada .
A co do warunkow pobytu to wystarczy zadzwonic do biura kuracjusza i tam wszysto dokladnie wytlumacza i poradza.
Zycze milego pbytu i wielu wrazen
Pozdrawiam
kasia1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 08:52   #4594
martyś1984
Rozeznanie

Witam serdecznie
dzięki za radę bardzo wiele mi podpowiedziałaś i wiem ile min wziąść kasy nie wiem czy rezerwować do Skalnego Miasta i Wiednia?? mówisz że nawet mąż ma gratis wycieczki?? <jupi> jeszcze lepiej a powiedz mi kiedy sie płaci za nocleg i wyzywienie przed turnusem czy po?? pozdrawiam miłego dnia

Cytat:
Napisane przez kasia1978 Pokaż wiadomość
Witam Ja byŁam w LĄdku w 2007 roku i byLo super co do jedzenia to nie trzeba wykupywaĆ peŁnego wyŻywienia musicie dobrze rozplanowaĆ dni bo jak chcecie zwiedzaĆ to nie ma sensu wykupowac obiadow i kolacji ja wykupilam tylko sniadania czesc obiadow bez kolacji i wystarczylo. pozaty mozna zapisac sie na wycieczki organizowane przez sanatorium dla TZ jedna jest sponsorowana (przynajmniej tak bylo w zeszlym roku). My bylismy z 2 latkiem za nocleg nic nie dpolacalismy za dziecko ale nie ma osobnego lozka wyzywienia nie warto dzieciom wykupowac naje sie z rodzicami a polowki sa bez sensyu bo czasami jak bylo mieso z sosem to dziecko z polowka nie dostawalo miesa tylko sos i nie bylo dodatku dla dziecka z polowka.
Pozaty pobyt super niedrogo i duzo atrakcji z zabiegow spokojnie skorzystacie wspolnie i bedziecie mieli ich nawet nadmiar. Zwiedzac tez jest co i 2 tygodnie to za malo zeby wszystko zobaczyc . My za rok jak mÓj TZ wroci z Iraku znow jedziemi.
Tak na poczatek to polecem zobaczyc Wambierzyce safarii w Czechach Kudowe zdroj (a tam muzeum zabawe zaby rzemiosla) jak chcecie zobaczyc jaskinie niedzwiedzia to tylko na miejscu na zorganizowanej wycieczce albo zarezerwujcie wczesniej przed wyjazdem. W razie pytan moge podac wiecej informacji bo duzo sie dzieje przez te 2 tygodnie i byloby sporo pytac ale w razie co sluze porada .
A co do warunkow pobytu to wystarczy zadzwonic do biura kuracjusza i tam wszysto dokladnie wytlumacza i poradza.
Zycze milego pbytu i wielu wrazen
Pozdrawiam

Pani mgr inż już od 30 czerwca 2009 r.
martyś1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 14:22   #4595
martyś1984
Rozeznanie

Hej jakie plany na weekend??
Moje są zaplanowane --> Łódź--->no i wieczorem Dni Pajęczna <lol>
Dni Pajęczna 2008
Sobota, 05.07.2008
16:00 Soldiers
17:00 Coverband Krzyk
18:00 Al-Fatnujah
19:30 Noł Nejm (kabaret)
21:00 Big Cyc
23:00 dyskoteka (DJ)

Niedziela, 06.07.2008
14:00 mecz piłki nożnej Samorząd - Służby Mundurowe
17:00 Studio Yapa (dla dzieci)
18:00 Krzysztof Piasecki (kabaret)
19:30 Maciek Silski
21:00 Krzysztof Krawczyk
23:00 zabawa (Avanti)

na co mielibyscie ochote??
<jupi>Big cyc

buziaczki na polepszenie humorku i pogody

Stary 2008-07-04, 14:30   #4596
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martyś1984 Pokaż wiadomość
(...)
na co mielibyscie ochote??
<jupi>big cyc

zdecydowanie big cyc i coś z kabaretów...
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 14:43   #4597
ladyKA
Raczkowanie

Witam Was dziewczynki trochę z innej beczki, też jestem przyszłą żonką mundurowego a dokładnie żandarma z Gliwic. Jest w tej chwili na misji w Czadzie, wyjechał w kwietniu i odliczałam najpierw dni później tygodnie a teraz już miesiące... i tak 17 lipca miną 3 miesiące czyli połowa ale jak same dobrze wiecie w wojsku nic nie jest pewne i jeszcze się może przedłużyć bardzo za Nim tęsknię ostatnio mieliśmy świetny kontakt przez internet, czasami nawet kilka godzin dziennie a teraz dojechali kolejni i jest problem ale na duchu podtrzymuje mnie myśl o tym co nas czeka po Jego przyjeździe. Mieszkanko w budowie i ślub w przyszłym roku... i oczywiście Nasze uczucie które już tyle przetrwało i jest coraz mocniejsze. Pozdrawiam Was Wszystkie
ladyKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 07:50   #4598
ajrisz2
Rozeznanie

GG do ajrisz2

Moj tez jest z gliwic i mial jechac w kwietniu do Czadu. Ale na jednym poligonie zrobil sobie powazne "ala" i nie pojechal no i juz nigdzie nie pojedzie bo w OSZW wkrotce konczy sie mu kontrakt i nie ma co przedluzac juz.

http://niekochane.com.pl Katowickie Niekochane

http://www.pustamtiska.pl

Nakarm zwierzę ze schroniska jednym kliknięciem!

ajrisz2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 19:04   #4599
ladyKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajrisz2 Pokaż wiadomość
Moj tez jest z gliwic i mial jechac w kwietniu do Czadu. Ale na jednym poligonie zrobil sobie powazne "ala" i nie pojechal no i juz nigdzie nie pojedzie bo w OSZW wkrotce konczy sie mu kontrakt i nie ma co przedluzac juz.
Szkoda bo właśnie rozmawiałam z Moim i powiedział że Marcin to fajny chłopak
podobno to skręcenie kolana wiem bo Mój jest ratownikiem medycznym bardzo mi przykro z tego powodu ale jak widać nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, serdecznie pozdrawiam
Stary 2008-07-08, 07:38   #4600
ajrisz2
Rozeznanie

GG do ajrisz2

A to moj mial chyba ten uraz wczesniej troche Irek sie nazywa I wlasnie sie zbliza termin rezonansu magnetycznego. Zobaczymy na nim wyjdzie

Stary 2008-07-08, 09:40   #4601
ladyKA
Raczkowanie

Cytat:
A to moj mial chyba ten uraz wczesniej troche Irek sie nazywa I wlasnie sie zbliza termin rezonansu magnetycznego. Zobaczymy na nim wyjdzie
Ups to życzę powodzenia oby wsztsko się dobrze skończyło, a na jakim poligonie miał ten wypadek??
Stary 2008-07-08, 11:16   #4602
chilanes
Zakorzenienie

Pozdrawiam Panie Mundurowe ja od poniedziałku zaczynam urlopik Jeeee!!! Całe 3 tygodnie laby!!!
Tylko dalej nie mamy noclegu w krakowie ;(
Stary 2008-07-08, 12:09   #4603
klaudiaaa86
Zadomowienie

Chilanes 3tyg urlopu??? Fajnie masz,gdzie tyle dawaja?

Ajrisz moj Tz tez ma cos z kolanem.jakis uraz sprzed 5lat i nie raz daje we znaki niezle A to Twoj rezygnuje z Zw na dobre???

LadyKa czad hmm to chyba jedno z miejsc w ktore bym nie puscila Tz narazie mam spokoj z misjami na jakies 2.3lata ( z tego co mowil Tz ale on to jest CYGON wiec nie wiadomo)

Pozdrawiam i milego dniaa wszystkim ktore to czytaja a grupka nieliczna

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:36   #4604
ladyKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
LadyKa czad hmm to chyba jedno z miejsc w ktore bym nie puscila Tz narazie mam spokoj z misjami na jakies 2.3lata ( z tego co mowil Tz ale on to jest CYGON wiec nie wiadomo)
klaudiaaa86 Dlaczego właśnie do Czadu byś go nie puściła?? Ja się cieszę, że to nie jest Afganistan albo Irak.
Stary 2008-07-08, 13:32   #4605
martyś1984
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Mam do was sprawę
Tym razem nie dotyczy naszego wątku tylko pomoc w pisaniu pracy magisterskiej więc zlitujcie sie nad biedną studentką i wypełnijcie ankietę to jest anonimowe http://webankieta.pl/ankiety/w1hpqs5oo0v2

dziekuję i pozdrawiam serdecznie

Stary 2008-07-08, 13:33   #4606
taka aga
Raczkowanie

Czesc kobiety te nowe i starsze stazem
orientuje sie moze ktoras z Was czy jest problem z wyslaniem listu albo paczki do bazy w Libanie i jak to zrobic??? pytalam u zrodla ale chlop musi sie zorientowac wiec troche to potrwa
ja przy dobrych wiatrach urlopuje w sierpniu a na pewno w pazdzierniku jak TZ w koncu wroci

Pozdrowienia
Stary 2008-07-08, 13:39   #4607
martyś1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka aga Pokaż wiadomość
Czesc kobiety te nowe i starsze stazem
orientuje sie moze ktoras z Was czy jest problem z wyslaniem listu albo paczki do bazy w Libanie i jak to zrobic??? pytalam u zrodla ale chlop musi sie zorientowac wiec troche to potrwa
ja przy dobrych wiatrach urlopuje w sierpniu a na pewno w pazdzierniku jak TZ w koncu wroci

Pozdrowienia

Hej
Do Libanu paczki nie wysyłaj bo ci zginie na poczcie wysyłałam mężowi tylko listy i kartki miłosne przyjedzie to sobie otworzy jak ja jemu zbierałam kolekcję różności
pozdrawiam

Stary 2008-07-08, 13:52   #4608
taka aga
Raczkowanie

niedobrze
nagralismy dla chlopa ze znajomymi 2 filmiki a wlasciwie 3 minutowe urywki zeby sobie powspominal jak sie spedza sobotnie wieczory w Polsce i 3 sekundowy urywek idzie przez internet godzine czasu wychodzi na to ze poczta polska bedzie szybsza niz internet
Stary 2008-07-08, 16:11   #4609
ajrisz2
Rozeznanie

GG do ajrisz2

LadyKa a jak jest w tym Czadzie? niebezpiecznie? slyszalam ze dwoch zolnierzy z Gliwic wrocilo niedawno z Czadu z jakims powaznaymi urazami.
Wiec sama nie wiem

Do mojego dzwonili dzis czy chce jechac do Czadu na druga zmiane cos im chyba kadry brakuje w tych Gliwicach

A poligon to ja juz nie pamietam ktory, w zeszlym roku to bylo:/ w kazdym razie baaardzo dawno temu..

Tak, moj na pewno rezygnuje z Oesow.
chcialby sie dostac do zwyklej ZW ale to raczej niemozliwe bo tam wszystko po znajmosci a inaczej i tak ciezko..
Do policji bedzie jeszcze probowal no i sie zobaczy co to bedzie

Tez mi sie wydaje ze Czad lepszy niz Irak czy Afgan

Martys chetnie wypelnilabym Twoja ankiete ale niestety nie mam na ten temat zielonego pojecia

Stary 2008-07-08, 18:54   #4610
chilanes
Zakorzenienie

Klaudia - kochana, w sumie wg umowy mam 4 ale to już podobno przesada, by na raz wybrać z resztą zawsze się jakiś wolny dzien przyda A gdzie dają? W biurze, choć normalnie niby 2 tygodnie, a następne dwa po 1-2 dni... Takie kichanie. Ja się sprzeciwiłam, powiedziałam, że chcę normalny urlop i że mi wisi, czy się firma zawali, czy nie bo i tak mi grosze dają

martyś - ja to nie wiem, czy mogę wypełnić, bo nieobiektywna może bym była ;P (pracuję)
Stary 2008-07-08, 18:58   #4611
ladyKA
Raczkowanie

Cytat:
LadyKa a jak jest w tym Czadzie? niebezpiecznie? slyszalam ze dwoch zolnierzy z Gliwic wrocilo niedawno z Czadu z jakims powaznaymi urazami.
Wiec sama nie wiem
ajrisz2 to Ci powiem, że mój się uśmiał jak o tym usłyszał, różne plotki tam chodzą podobno o jakiś marszach wytrzymałościowych itp. Co do bezpieczeństwa to jedyne co im realnie zagraża to wysokie temperatury (a Mój to wręcz uwielbia, jak byliśmy na wycieczce na Saharze to powiedział, że chce tam jeszcze wrócić - no i jest) i teoretycznie choroby - zdarzyło się parę odwodnień (za mało chłopaki piją WODY oczywiście) ale podłączył do kroplówki i wszystko ok i jedno zapalenie wyrostka a poza tym ok.

Cytat:
Do mojego dzwonili dzis czy chce jechac do Czadu na druga zmiane cos im chyba kadry brakuje w tych Gliwicach
No ale chyba się nie zdecyduje?? A może jednak

Cytat:
Tak, moj na pewno rezygnuje z Oesow.
chcialby sie dostac do zwyklej ZW ale to raczej niemozliwe bo tam wszystko po znajmosci a inaczej i tak ciezko..
Do policji bedzie jeszcze probowal no i sie zobaczy co to bedzie
To jedyne co pozostaje to życzyć powodzenia i oby było po Jego/Waszej myśli...
Stary 2008-07-08, 19:38   #4612
kinia2511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Pozdrawiam Panie Mundurowe ja od poniedziałku zaczynam urlopik Jeeee!!! Całe 3 tygodnie laby!!!
Tylko dalej nie mamy noclegu w krakowie ;(
Chilanes miłego wypoczynku!!!
Ja mogę powiedzieć że kończy mi się dłuuuugi urlop bo wychowawczy i od 1 sierpnia do pracy Fajnie było ale udomowić się nie dam
Tak więc moi pcjenci - drżyjcie!!

Witam Was kochane
ze starej gwardii nasza kochana Chilanes się ostała , ja regularnie czytam, bo jakoś nie zawsze jest ochota, do wklikania swojego słowa tutaj..

Pozdrawiam Was cieplutko i pewnie nie będę umiała powstrzymać sie od zdania relacji z powrotu na łono Służby Zdrowia
kinia2511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 19:58   #4613
aania_20
Zakorzenienie

Do CZadu? Dzięki serdeczne... po ostatnim artykule w gazecie na temat warunków to tylko współczuć tym, którzy tam są....
Chillanes, na długo tego noclegu w Krakowie szukasz? I co konkretnie? Bo może coś podpowiem?
Martyś, ja to Ci nie wypełnię bo mam to szczęście (albo i nie) że w domu jednorodzinnym mieszkam
Taka Aga, filmik w zwykłej kopercie możesz zaryzykować, powinno dotrzeć. JA pisałam to dochodziło, w przeciwną stronę było ciekawiej - z Libanu do Warszawy 4 dni, z W-wy do mnie 4 tygodnie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 20:28   #4614
ladyKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Do CZadu? Dzięki serdeczne... po ostatnim artykule w gazecie na temat warunków to tylko współczuć tym, którzy tam są....
Wiesz... gazety czasami przedstawiają różną prawdę... przede wszystkim to jest misja wojskowa a nie wczasy więc warunki mają na miarę możliwości wojskowych, chociaż Mój raczej nie należy do tych co narzekają a to jego pierwsza misja więc nie ma porównania. Czytając gazety a później weryfikując to z TZem okazuje się, że nie zawsze jest tak jak tam piszą.

On zawsze chciał jechać na jakąś misję, zanim mnie poznał ale teraz chyba już mu trochę przeszło. A ja wolałabym żeby nigdzie nie wyjeżdżał ale ... taka praca ... a że go kocham to jestem cierpliwa i wyrozumiała.
Stary 2008-07-08, 20:41   #4615
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyKA Pokaż wiadomość
Wiesz... gazety czasami przedstawiają różną prawdę... przede wszystkim to jest misja wojskowa a nie wczasy więc warunki mają na miarę możliwości wojskowych, .........
Też mi się tak wydaje, no i pozostaje tylko mieć nadzieję że gazety "ubarwiają"
Cytat:
On zawsze chciał jechać na jakąś misję, zanim mnie poznał ale teraz chyba już mu trochę przeszło. A ja wolałabym żeby nigdzie nie wyjeżdżał ale ... taka praca ... a że go kocham to jestem cierpliwa i wyrozumiała.
To samo mam... i tylko wkurzam się jak słyszę teksty "jak Ty możesz tyle wytzrymać żeby się z nim nie widzieć....." no ale po co mam tłumaczyć, jak i tak nie zrozumie tego żadna która nie jest w takiej sytuacji. A ja, no cóż.... powoli się przyzwyczajam, no bo co innego mogę zrobić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 20:47   #4616
ladyKA
Raczkowanie

ajrisz2 masz świetny avatarek. Mam w domu takiego czarnego kiciusia
Stary 2008-07-08, 20:52   #4617
ladyKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To samo mam... i tylko wkurzam się jak słyszę teksty "jak Ty możesz tyle wytzrymać żeby się z nim nie widzieć....." no ale po co mam tłumaczyć, jak i tak nie zrozumie tego żadna która nie jest w takiej sytuacji. A ja, no cóż.... powoli się przyzwyczajam, no bo co innego mogę zrobić
aania_20 I o TO chodzi! właśnie dlatego cieszę się, że znalazłam to forum.
A ile już tych misji przeżyłaś?
Stary 2008-07-08, 21:40   #4618
ajrisz2
Rozeznanie

GG do ajrisz2

LadyKa dzięki

ja mam teraz w domu 7 kicisiow ale w tym 3 maluchy 7 tygdniowe na tymczasie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a1be1036f.html

Sa urocze

Swoich tylko czworka

Ja do misji nie moglabym sie przyzwyczaic. Jest mysle wiele rzeczy do ktorych moge sie przyzwyczaic ale raczej nie to

Stary 2008-07-08, 22:07   #4619
chilanes
Zakorzenienie

Kiniu - kochana pozdrawiam, buźka
Stary 2008-07-09, 06:56   #4620
klaudiaaa86
Zadomowienie

LadyKa w Czadzie jest wiele gorzej niz w Afganie,ze wzgledu na choróbska i na to ze tamci ludzie nie maja zachamowan.Zarcie gorsze bo nawet kuchnia podobno nie zrobiona i te wszystkie robale i swinstwo.Ja przezylam Liban i Afgan, do libanu spokojnie bym moze jeszcze puscila Tz ale Czad nigdy.

Ajrisz z gliwic beda jeszcze 2 zmiany w grudniu lecialy do czadu,strasznie duzo ich tam wysylaja- cholera wie po co!?

Taka_Aga paczek ja niemoglam wysylac przynajmniej do bazy w gorach nie wiem jak nad morzem.niestety ale filmik 3min jak jest na aparacie to mozna zmienejszyc w programie i spokojnie poslac poczta mailowa.mysmy tak robili pozdr i milego dniaa
U nas bedzie zaraz dosc konkretnie lało!

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości