Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-21, 15:19   #4591
fenomenka84
Raczkowanie

Dot.: Kielce

madziadominik wyborowa kosztuje tam 18.59 za pół litra, dzwoniłam do kilku innych hurtowni, ale w Ro&Ma była najtańsza, byliśmy też zobaczyć w Makro, Tesco i Realu ale w tej hurtowni jednak najtaniej mieli.
izus123 te buty możesz zakupić przez internet na stronie sklepu ryłko ja "zaokrąglone" kupiłam w Cymbeline, możesz też popatrzeć na stronie białebuty, tam też są z zaokrąglonym czubem

Dzisiaj w końcu moja mama zakupiła kreacje na wesele kupiła sukienkę tak jak chciała i do tego jest taki fajny żakiet, także już następna sprawa z głowy
Jeśli chodzi o bieliznę, to ja na przykład szukałam kompletu z bardotka i naprawdę fajna bardotkę ciężko było znaleźć, musiała przede wszystkim dobrze trzymać sie na biuście i podnieść go też troszkę byłam w tych ssklepach które wymieniła madziadominik, ale nic nie znalazłam, byłam też w Tęczy, Puchatku, ale w końcu trafiłam do Szame i tak kupiłam super komplet, (już kiedyś go wklejałam) jestem zadowolona bo stanik leży naprawdę super i robi to co trzeba
dagunia24 jeśli chodzi o bukiet to 3 najbardziej mi sie podobanawet mam go na komputerze, ja myślę o którymś z poniższych, ale nie mogę sie zdecydować
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 15:30   #4592
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

fenomenka jak dla mnie to numer 4 jest po prostu rewelacja. normalnie aż mi dech zaparło na jego widok .
ma coś w sobie poprostu
Stary 2008-06-21, 15:39   #4593
fenomenka84
Raczkowanie

madziadominki ten bukiet jest też moim faworytem bo są w nim zarówno candateski, które bardzo mi sie podobają jak i róże do których mam słabość no i właśnie potrzebuję bukietu w takich ciepłych kolorach mam nadzieję że jakbym się zdecydowała to florystka wyczaruje taki bukiecik
Stary 2008-06-21, 15:55   #4594
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

dodatkowo plus to właśnie ten kolor.
mam nadzieje że znajdziesz kogoś kto wyczaruje ci takie cudeńko
Stary 2008-06-21, 16:47   #4595
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Bukiecik nr 4 rzeczywiscie super! Bardzo fajnie dobrane gatunki kwiatow, szalowy!
Czy juz nie odzyskamy tej jednej strony forum? Tez nie moglam sie wczoraj zalogowac.

A gdzie w Kielcach mozna kupic jakas fajna sukieneczke na wesele, ale czyjes nie swoje. Pamietam, ze interesujace wzory mieli w Puchatku. Polecicie cos jeszcze?

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 17:00   #4596
chelsee
Przyczajenie

Dagunia widzę że w mamy ten sam gust, mi się podobają 3 i 4,w 3 jest ładne połączenie z jasniutką zielenią, goździk tez by pasował w tym kolorze. 4 też super..Jak pójdziesz ze zdjeciem to pani spokojnie ci wyczaruje.Za wiązankę moja i swiadkowej, butonierki, przybranie samochodu zapłaciłam tylko 400zł. Dodatkowo zamawiałm u tej pani pudełka w kwiatach z cukierkami-dla rodziców.

Dziewczyny te posty co zaginęły to napewno któraś pisała o damie pik na leonarda przy ul. wesołej. Sama zreszta kupowalam tam biustonosz przyklejany bez ramiaczek, sprawdzil sie rewelacyjnie.
chelsee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 19:29   #4597
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

chelsee dziękuję bardzo za informację to nie dużo cieszy mnie to bo jak usłyszałam w innej kwiaciarni, że za dwie wiązanki mam zapłacic koło 500 to zdębiałam to mówisz, że samochód jeszcze udekorowali to super. Ja właściwie próbuje dobrac wiązanke pod te kwiaty na sukni podobają mi się też 3 i 4 ale boję się, że ta 4 wiązanka zginęłaby w tej sukni i dlatego myślałam, żeby było coś zielonego a 3 wiązanka ma. Zrobie tak, że pójdę ze zdjęciami wiązanek i ze zdjęciem kwiatów na sukni myślę, że ta Pani już mi doradzi i będzie dobrze a, że Twoja wiązanka była śliczna to mam głowę spokojną

fenomenka84 ta 4 wiązanka najładniejsza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-21, 21:23   #4598
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Ile płaciłyście za grawer na obrączkach? My za imiona i daty (27 znaczków) zapłaciliśmy 67zł.
Kupujecie pudełeczka na obrączki? My od złotnika dostaliśmy nieładne i na dodatek nie zamyka się, bo nasze obrączki są za szerokie
Dziewczyny a ja napisałam do was wiadomość a tu jej nie ma i już nie pamiętam co pisałam ;-)

My mieliśmy w cenie grawer i ładne pudełka, ale w tej cenie...

Madziadominik
Nie wim czy pytasz o to kto w kościele wyciąga pudełko. U nas i o ile wie raczej w większości kościołów, starszy zanosi obrączki do zachrystii a potem u nas wynosił je pan kościelny i podawał księdzu. Oczywiście można wykorzystać dzieci żeby zaniosły na poduszce (mnie się to akurat nie podoba).

agulla

A gdzie masz wesele, bo ja równiez z tych okolicpochodzę
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 22:54   #4599
izus123
Raczkowanie

Fenomenka- bukiet4 jest cuuudny! A we wlosach tez bedziesz miala?

Nie moge znalezc na str.rylko,ale dzieki za info.mowisz,ze nie jest tak zle z tymi okraglymi przodami?

Chelsee,gdzie robilas wiazanke,sliczna!
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 09:41   #4600
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

izus123, chelsee pisała do mnie na str 152 gdzie kupiła wiązankę
Stary 2008-06-22, 10:02   #4601
Kocurski
Raczkowanie

Dziewczyny, a ja polecałam też sklep z bielizną w bramie na Sienkiewicza, naprzeciwko NOT-u. Kupiłam śliczny komplecik ecru z odpinanymi ramiączkami.
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 10:04   #4602
izus123
Raczkowanie

Dzieki Dagunia,poszukam Ale numery stron to kwestia ustawien,ja np.mam teraz strone 416,bo na jednej stronie pokazuje mi sie okolo 10 postow
Stary 2008-06-22, 11:34   #4603
bartolina
Raczkowanie

Fenomenka wiązanka nr 4 super, rewelacja

Dziewczynki, jeżeli chodzi o bieliznę to ja pisałam o Kamelii na Zagórskiej, jak ja u nich byłam to mieli duży wybór i panie potrafiły doradzic, nie wciskały nic na siłę - ja jestem zadowolona z zakupu. Jest jeszcze jeden sklep z bielizną na Żeromskiego w którym jest wyprzedaż bo go likwidują, dlatego ceny sa konkurencyjne, jak ja tam byłam to mieli parę fajnych kompletów z tym że ja nie kupiłam nic dla siebie bo mojego rozmiaru już nie mieli, ale może któraś z Was coś znajdźie.
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 11:37   #4604
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez chelsee Pokaż wiadomość
Dagunia wiązanke zamawiałam na Panoramicznej w małej kwiaciarni po schodkach, na przeciwko tempa. Polecam ci bardzo tą panią. Dzieki za namiary za ten komis , kompletnie o nim nie wiedziałam, musze sie tam przejechać, słyszałam tylko , że w komisach nie chca przyjmowac drogich sukienek, albo chca, tylko pewnie mało płacaTak wygladała moja wiazanka,:

izus - cytuje specjalnie dla Ciebie

Stary 2008-06-22, 12:16   #4605
fenomenka84
Raczkowanie

izus123 kwiat we włosach jak najbardziej chcę mieć, jeśli wybiorę bukiet nr 4 to chyba skłonie się ku róży oczywiście takiej samej jak w wiązance
wysłałam ci na priv kilka propozycji obuwniczych
Stary 2008-06-22, 13:13   #4606
agulla.@
Raczkowanie

Co do Awangardy to mi własnie tam powiedzieli 100% drożej za uczesanie w niedziele. Dlatego im podziekowałam i zapisałam sie do Ani Swiebody na Wesołej. Narazie moje wrazenia sa pozytywne, zadnej zaliczki nie trzeba placic i cennik niedzielny taki sam jak w sobote. Duzo pozytywnych opinii o niej tu czytałam wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

My kupowalismy obraczki w Skorpionie. Grawer i pudełeczko (dosc ładne) byly w cenie. U nas w kosciele przed msza obraczki wykłada sie na srebrna tace, wiec pudełeczko nie ma najmniejszego znaczenia. Dzieci niosace obraczki - nie dla mnie.

tiffi - info o miejsu mojego wesela wysyłam na priv

No i jeszcze raz najlepsze zyczenia dla dziewczyn, które miały slub w ten weekend Poprzednie zyczenia znikneły...
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 13:27   #4607
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
Co do Awangardy to mi własnie tam powiedzieli 100% drożej za uczesanie w niedziele. Dlatego im podziekowałam i zapisałam sie do Ani Swiebody na Wesołej. Narazie moje wrazenia sa pozytywne, zadnej zaliczki nie trzeba placic i cennik niedzielny taki sam jak w sobote.
Czyli w Awangardzie za sobote i niedziele placi sie wiecej? Zapisalam sie do nich, ale nie zapytalam o cene...Jesli jednak jest az tak drogo, to mam jeszcze czas zapisac sie gdzies indziej.

Stary 2008-06-22, 13:58   #4608
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Czyli w Awangardzie za sobote i niedziele placi sie wiecej? Zapisalam sie do nich, ale nie zapytalam o cene...Jesli jednak jest az tak drogo, to mam jeszcze czas zapisac sie gdzies indziej.
Nie. Chyba sie nie zrozumiałysmy... Podwójna cena jest tylko w niedziele, bo wówczas salon jest zamkniety i otwieraja go specjalnie na zyczenie klientki. W soboty normalna cena, z tego co ja sie oreintuje to ślubne uczesanie kosztuje tam ok 80zł, wiec w niedziele 160zł...
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 14:11   #4609
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Podwójna cena jest tylko w niedziele, bo wówczas salon jest zamkniety i otwieraja go specjalnie na zyczenie klientki. W soboty normalna cena, z tego co ja sie oreintuje to ślubne uczesanie kosztuje tam ok 80zł, wiec w niedziele 160zł...
Dzieki, ale rzeczywiscie zdzieraja w niedziele...

Stary 2008-06-22, 15:55   #4610
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208
Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Czy w Kielcach kuppie takie butki,dokladnie takiego modelu bede poszukiwac,a "szpic" wciaz kroluje i okraglutkich jest niewiele
Izus buciki jakie zalaczylas na zdjeciu maja w Rylko na Sienkiewicza(ostatnio nawet je mierzylamale juz ostatnie pary i nie wszystkie numery,ja zakupilam juz i tez w Rylko ale przez internettam maja wszystkie numery,nawet polowki(37.5).
Szczerze powiedziawszy to zakup bucikow sprawil mi nawiekszy problem,wybor jest niewielki i wszyskto na jedno kopyto)

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
zapisałam sie do Ani Swiebody na Wesołej. Narazie moje wrazenia sa pozytywne, zadnej zaliczki nie trzeba placic i cennik niedzielny taki sam jak w sobote. Duzo pozytywnych opinii o niej tu czytałam wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
agulla,ja tez umowilam sie do p.Ani mam nadzieje,ze opinie sa prawdziwe.W tym tygodniu ide do niej,czasem moje wrazenie jest tak samo wazne jak samo czesanie

Aha,dziewczyny!Zakupilam wreszcie moja ukochana i najpiekniejsza suknie!!!Myslalam ze bede miec z tym wiekszy problem zwazywszy na fakt ze do slubu zostalo juz tylko 3m-ce ale bez problemu mozna jeszcze zamowic suknie w salonie na termin wrzesniowy tylko z polskiej kolekcji(ja tam na metke nie patrzea suknia ktora zamowilam a wczesniej zamierzylam mnie urzekla i podobno cala w niej promienialam gdy mialam ja na sobie,teraz jestem pewna ze choc bede widziec wile innych pieknych sukni ta wlanie jest ta JEDYNA!!!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-06-22 o 17:48 Powód: proszę używać funkcji multicytowania a nie pisać post pod postem
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 17:48   #4611
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

a ja w ten weekend zapisałam się do fryzjer (bo jak mówiłam awangarda coś mi nie leżała) na bocianku. pani podeszła do mnie z życzliwością i znajomością tematu. od razu powiedziała mi jaką fryzure mi proponuje co może dodatkowo zrobić itp. powiedziała zeby przyszła w sierpniu do niej na pogawędke to wtedy omówimy dokłądnie jak i co zrobić. i za to wszystko tylko 60zł. dlatego też dziękuje Gosiaczek1211 za to że kiedyś o tej pani napisała a poźniej na priva mi dodatkowo ją poleciła

po czym wychodząc od fryzjera weszłam do salonu kosmetycznego i umówiłam sie tak na zdobienie paznokci i makijaż. pani również wydała mi się kompetentna i widać że nie chciała wyciągać kasy bo jak zapytałam o makijaż próby to powiedziała że fakt można to zrobić ale jak będe np miała inne wesele albo panieński żeby sprawdzić ich usługi. koszt 70zl.

powiem wam ze dopiero teraz jestem zadowolona z wyboru i czuje jakieś takie bezpieczeństwo w przeciwności do poprzednich decyzji w sprawie fryzjera i makijażu.

dziś natomiast kupiłam buty. nie są to typowe ślubne buty ale do mojej sukienki i stylowo i kolorystycznie będą pasować. jako ze moja suknie jest z organzy opalizujacej + ujawnia kolor ciemny ecri, różowy i łososiowy zdecydowałam się na beżowe buty które też dopasowują się do koloru dodatków. i znów jestem zadowolona z zakupu

uffff ale się opisałam ale potrzebowałam podzielić się wrażeniami
Stary 2008-06-22, 18:32   #4612
lucie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
a ja w ten weekend zapisałam się do fryzjer (bo jak mówiłam awangarda coś mi nie leżała) na bocianku. pani podeszła do mnie z życzliwością i znajomością tematu. od razu powiedziała mi jaką fryzure mi proponuje co może dodatkowo zrobić itp. powiedziała zeby przyszła w sierpniu do niej na pogawędke to wtedy omówimy dokłądnie jak i co zrobić. i za to wszystko tylko 60zł. dlatego też dziękuje Gosiaczek1211 za to że kiedyś o tej pani napisała a poźniej na priva mi dodatkowo ją poleciła

po czym wychodząc od fryzjera weszłam do salonu kosmetycznego i umówiłam sie tak na zdobienie paznokci i makijaż. pani również wydała mi się kompetentna i widać że nie chciała wyciągać kasy bo jak zapytałam o makijaż próby to powiedziała że fakt można to zrobić ale jak będe np miała inne wesele albo panieński żeby sprawdzić ich usługi. koszt 70zl.

powiem wam ze dopiero teraz jestem zadowolona z wyboru i czuje jakieś takie bezpieczeństwo w przeciwności do poprzednich decyzji w sprawie fryzjera i makijażu.

dziś natomiast kupiłam buty. nie są to typowe ślubne buty ale do mojej sukienki i stylowo i kolorystycznie będą pasować. jako ze moja suknie jest z organzy opalizujacej + ujawnia kolor ciemny ecri, różowy i łososiowy zdecydowałam się na beżowe buty które też dopasowują się do koloru dodatków. i znów jestem zadowolona z zakupu

uffff ale się opisałam ale potrzebowałam podzielić się wrażeniami

mogłabyś napisac do ktorego salonu fryzjerskiego na bocianku się zapisałaś?
lucie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 18:38   #4613
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez lucie Pokaż wiadomość
mogłabyś napisac do ktorego salonu fryzjerskiego na bocianku się zapisałaś?
salon nina. to jest w pawilonach na konopnickiej.
Stary 2008-06-22, 18:44   #4614
lucie
Przyczajenie

Cytat:
salon nina. to jest w pawilonach na konopnickiej.
dobrze znam ten salon i panią Nine. Tak się składa, że bierzemy ślub w tym samym dniu, ja o godz 18.00
Stary 2008-06-22, 19:23   #4615
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
dobrze znam ten salon i panią Nine. Tak się składa, że bierzemy ślub w tym samym dniu, ja o godz 18.00
o proszę . też się tam czeszesz?
ja o 16 tylko ze w rodzinnej miejscowości mojej mamy 58km od kielc . do fryzjera umówiłam się na 9:30 tak aby zdążyć jeszcze zrobić makijaż, dojechać na miejsce i ubrać się na spokojnie
Stary 2008-06-22, 19:36   #4616
lucie
Przyczajenie

Cytat:
o proszę . też się tam czeszesz?
ja o 16 tylko ze w rodzinnej miejscowości mojej mamy 58km od kielc . do fryzjera umówiłam się na 9:30 tak aby zdążyć jeszcze zrobić makijaż, dojechać na miejsce i ubrać się na spokojnie
nie, jestem juz umówiona do innego fryzjera na 10.00, ale mialabym blisko do niny dlatego pytalam. Teraz poszukuje kosmetyczki, niestety "moja" wyjeżdza na wakacje
Stary 2008-06-22, 19:51   #4617
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
nie, jestem juz umówiona do innego fryzjera na 10.00, ale mialabym blisko do niny dlatego pytalam. Teraz poszukuje kosmetyczki, niestety "moja" wyjeżdza na wakacje
jeśli chodzi o kosmetyczkę (masz na myśli makijaż) to trzeba przejrzeć ten wątek i na 100% coś znajdziesz. najczęsciej polecana jest pani z salonu na rogu jagiellońskiej i grunwaldzkiej (p. Marta). ale znając życie to tam jest już komplet na nasz dzień. poza tym jedna z dziewczyn polecała panią kasie z kącika urody na koziej. aha i jeszcze salon na dalekiej (p. ewa pela).
Stary 2008-06-22, 20:01   #4618
lucie
Przyczajenie

Cytat:
jeśli chodzi o kosmetyczkę (masz na myśli makijaż) to trzeba przejrzeć ten wątek i na 100% coś znajdziesz. najczęsciej polecana jest pani z salonu na rogu jagiellońskiej i grunwaldzkiej (p. Marta). ale znając życie to tam jest już komplet na nasz dzień. poza tym jedna z dziewczyn polecała panią kasie z kącika urody na koziej. aha i jeszcze salon na dalekiej (p. ewa pela).

jeśli chodzi o Marte to jest to moja koleżanka i właśnie ona wyjeżdza na wakacje niestety Dzięki za odpowiedż
Jaki ten świat mały
Stary 2008-06-22, 21:03   #4619
izus123
Raczkowanie

Fenomenka-Twoja pomoc bedzie bedzie bezcenna Dziekuje za namiary
Karothka-dziekuje za cytat,milo z Twojej strony
Doriso-Bardzo fajnie,ze udalo Ci sie zamowic suknie w tak krotkim terminie,uffff,pocieszyla s mnie A jaka suknie wybralas,masz fotki?jaki model?

Buty to dla mnie bardzo wazna czesc garderoby,uwierzcie mi dziewczyny,szalenie trudno dobrac buty kiedy mam paluszki po kilku zabiegach ortopedycznych Nie moge nosic butow w szpic,nie moge dopuscic,zeby mnie obcisnely w kostce i mam pol numer roznicy miedzy jedna stopa,a druga....o matko,ja jakas z defektem jestem Nie widac tego wszystkiego golym okiem,chirurg-ortopeda spisala sie na medal,ale problem z doborem wygodnych butow ma straaaszny i musze wydawac na to kupe kasy

Madziadominik-kurcze,jaka ty masz pamiec,sypiesz kosmetyczkami,jak z rekawa,ja to najwazniejsze info musze zapisywac w moim "rozowym notesie slubnym",juz zapowiedzialam kolezankom,ktore beda braly slub po mnie,ze sluze ta moja rozowa skarbnica wiedzy,hi,hi...

Lucie-albo ja przeoczylam,albo piszesz na watku slubnym pierwszy raz.jesli tak,to WITAJ,jak Twoje przygotowania?

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-22 o 22:14
Stary 2008-06-22, 21:22   #4620
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Dzieki, ale rzeczywiscie zdzieraja w niedziele...

Dziewczyny, niektóre salony zdzierają nawet w soboty i inne dni. Moim zdaniem zapłaciłam bardzo dużo za fryzurę próbną tzn. 120zł. a czas wykonania fryzury to 40 min. (fakt fryzura była ładna)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości