|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie czy ktoś z Was albo z rodziny, znajomych pracuje podręcznikiem "Odkrywam siebie i świat"?
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
chciałabym porozosyłać cv po przedszkolach, w ciemno, bez ogłoszeń o prace.
co powinnam napisać w treści mejla? dzien dobry, nazywam się XYZ i jestem studentką V roku, na kierunku blabla. jestem zainteresowana praca na stanowisku w Waszym przedszkolu. w załączniku zamieszczam swoje cv. czekam na kontakt, pozdrawiam YXZ
![]() |
#4594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie waszym a państwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]()
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do nauczycieli 1-3, którzy są wychowawcami. Jak piszecie plan pracy? Dopiero zaczynam pracę i nie wiem co mam w tym planie zawrzeć?
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Dołączę i ja
![]() Studiuję niestacjonarnie filologię polską ostatni rok (od października) i w lutym kończę podyplomówkę (3 semestry) z edukacji przedszkolnej na tej samej uczelni (Uniwersytet Rzeszowski). Z pracą kiepsko ![]() Zastanawiam się na kolejne studia po studiach, żeby jakoś się przebic przez tą masę absolwentów. Praca w szkole/ przedszkolu to moje marzenie ![]() Tym razem myślę czy nie iśc na terapię pedagogiczną, a może oligo? Co jest bardziej ,,przyszościowe''? dziękuję za każdą odpowiedź ![]()
![]() |
#4600 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
To zależy w jakim charakterze byś chciała pracować, nauczyciel, terapeuta czy pedagog? ja bym wybrała oligo.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi. Na początku moim priorytetem było nauczanie języka polskiego (najchętniej SP) ale widzę że muszę byc o bardzo elastyczna na rynku pracy i po swoich doświadczeniach w szkole z dziecmi z zespołem Aspergera i autyzmem, myślę że mogłabym byc terapeutą. Chciałabym pracowac i w klasach integracyjnych jak i w szkołach integracyjnych. Nawet nie mam dużego pola manewru- jeśli dostałabym JAKĄKOLWIEK pracę w szkolnictwie to brałabym ją z przyjemnością.
Przepraszam za błędy, ale nie mam kilku polskich znaków w moim laptopie złomku ![]()
![]() |
#4603 |
Szalony Kapelusznik
|
jak polski bierz terapie - dojda Ci zajecia z dyslektykami np., jak autyzm bierz oligo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Pani Pedagog
![]() Stąd mój wielki dylemat ![]() Pani Pedagog, lubię czytac twoje wypowiedzi. Napisz po jakim jesteś kierunku studiów i gdzie pracujesz. ![]() justka89 jak w nowej pracy?
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Jak naprawdę odnajdujesz się w pracy z dziećmi z ZA czy autyzmem to idź w to. Z tego co widzę to coraz więcej dzieci się z tym pojawia (albo teraz to zaczyna być dostrzegane i prawidłowo diagnozowane).
W tym roku u nas w szkole też zaczął naukę chłopiec z ZA, wszyscy zostaliśmy przeszkoleni tak pi razy drzwi, żeby w razie czego na korytarzu móc zareagować. Ale w klasie jest nauczyciel wspomagający. Dziewczyna z nim chodzi po korytarzach i pilnuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chce być przedmiotowcem, nie lubie wystawiania ocen,chyba ze z zachowania. Wole pracowac te kilka h wiecej i nie musiec sie tym interesowac. W tym roku, przynajmniej na dzień dzisiejszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w pracy jest cudownie. Spełniam się. Robię to co na prawdę lubię, moje powołanie. Obawiałam się początku, ale nie potrzebnie, od pierwszego dnia super mi sie pracowało z moimi urwiskami pomimo 6h siedzenia w sali, bo pogoda beznadziejna, padało, a świetlicę i salę gimnastyczną nam zalało. Cytat:
To fakt, jest coraz więcej takich dzieci, widać po naszej szkole ile klas się otwiera z dziećmi z autyzmem. Im wcześniej się zdiagnozuje, odpowiednio podchodzi, terapia itp tym dziecko ma większe szanse na dobre funkcjonowanie w społeczeństwie w późniejszym życiu.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
anlejka właśnie ja mam takie zadanie w szkole asystowac chłopakowi z ZA.
Nie ukrywam że bardziej chciałabym isc w stronę języka polskiego, ale u mnie na podkarpaciu na prawdę nie ma ofert ![]() Przygotowanie do pracy na poziomie edukacji wczesnoszkolnej i dziecka sześcioletniego 2014/2016 Pedagog szkolny 2014/2016 Zarządzanie instytucją oświatową w reformowanym systemie edukacji 2014/2015 Zarządzanie zasobami ludzkimi 2014/2015 Edukacja i rehabilitacja osób z niepełnosprawnością intelektualną 2014/2016 Wychowanie przez sztukę we wczesnej edukacji Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza 2014/2016 Nauczanie przyrody w reformowanej szkole podstawowej Terapia pedagogiczna 2014/2016 Edukacja przedszkolna 2014/2016 Profilaktyka społeczna i resocjalizacja 2014/2016 Specjalistyczne usługi opiekuńcze 2014/2015 Asystent rodziny 2014/2015 Edukacja i rehabilitacja osób z autyzmem 2014/2016 Diagnoza dziecka i jego rodziny 2014/2015 Mierzenie jakości pracy szkoły, ewaluacja i pomiar dydaktyczny Surdopedagogika. Edukacja i rehabilitacja dzieci i młodzieży z wadą słuchu. Grubą czcionką podkreśliłam kierunek na który się zapiszę, czyli tak jak doradzałyście będzie to oligo. Trochę będę miała misz- masz w CV: filologia polska edukacja przedszkolna oligofrenodpedagogika ![]()
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Tak, to będzie oligo. Teraz rozszerzają nazwę. Mój kierunek od tego roku akademickiego będzie właśnie oligofrenopedagogika edukacja i rehabilitacja osób z niepełnosprawnością intelektualna.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Pani Pedagog, skąd jesteś że masz tyle ofert pracy jako nauczycielka polskiego? Przeprowadzę się od razu
![]()
![]() |
#4611 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny. Tutaj mnie jeszcze nie było
![]() ![]() Kocham dzieci, od zawsze się z nimi lepiej dogaduję niż z dorosłymi, więc co do tego czy się nadaję nie mam wątpliwości ale obawiam się o pracę... Wszędzie piszą, że po tym kierunku kompletna kicha z pracą... Ale czy faktycznie? Znam parę dziewczyn po pedagogice i wszystkie( po przedszkolnej) pracują w zawodzie... Warto? Nie warto? Sama nie wiem co zrobić...Ale kusi mnie baaardzo ![]() PS. Pracuję w biurze w firmie handlowej i perspektywa ucieczki stąd od tych raportów, faktur, umów i aneksów dodaje mi skrzydeł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 | ||
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest tu ktoś kto pracuje w zerówce na Tropicielach? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Pani Pedagog, zgaduję ze na zachodzie tego południa. Ja też jestem z południa, ale w okolicach Rzeszowa i z pracą jest ciemna rozpacz :/
![]() |
#4616 |
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi, chociaż przyznam, że spodziewałam się nieco bardziej optymistycznych...
Dalej nie wiem co robić :/ Wiem na pewno, że nie lubię mojej obecnej pracy i nie wyobrażam sobie przesiedzeć przy tym durnym biurku, przed komputerem, ze stosem dokumentów do emerytury... A te diabelnie niskie zarobki w prywatnych placówkach to serio są aż tak diabelne? No do minimalnej krajowej chyba muszą dobijać ![]() Hmm...zawsze można otworzyć własne i zatrudniać kogoś za grosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4618 |
Konto usunięte
|
No cóż każdy własny biznes to użeranie się z przepisami i gonitwa po urzędach- znam to dokładnie, bo robię to obecnie za mojego szefa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
Raz zaproponowali mi na rozmowie 4 zł - mogłam sobie wybrać czy 4 na rękę bez umowy, czy z umową ale 4 brutto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla własnego komfortu psychicznego nawet nie zapytałam jaka ta płaca ma być ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.