|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Ja sie powoli zbieram trzymajcie za nas!!!!!!
|
|
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
To prawda, zmęczenie ciąąąąągle czuło się na początku ciąży. Teraz jest tak jak dawniej tyle, że brzuch rośnie i on czasem ciąży (w ciąży
). Jaroszania co tam pieczesz za ciasto? Mmmmmmmmmm ale bym zjadła ..........jakiekolwiek:za rlok: Ja dzisiaj mam wene do pracy i lepiej ją wykorzystam. |
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
anuhaaaaaaaaaa i Liatris dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłyście, mi też tak leci podczas dmuchania, raz mi tylko dostałam takiego mocnego krwotoku sam z siebie...
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Jagna - zaciskamy kciuki!!!!
Aniu - podobno II trymestr jest najfajniejszy. Charakteryzuje się właśnie powrotem lepszej formy i przypływem energii no i brzuszki mamy jeszcze w miarę wygodnym formacie ![]() Liatris - wiesz coś czuję że moje maleństwo po urodzeniu zmobilizuje mnie jednak do założenia tej działalności A jako że w branży działam już od 12 lat to mam nienajgorsze pojęcie o moim zawodzie no i zdążyłam jak to się mówi ,,wyrobić sobie markę", tym bardziej że i tak opracowuję prywatne projekty i muszę się pochwalić że w zeszłym roku zrobiłam dwa projekty domów które zostały już zrealizowane (dom mojej cioci i moejj siostry). Jedynym minusem mojej sytuacji jest to że nie mam uprawnień do samodzielnego projektowania więc zawsze muszę szukać jakiegoś architekta żeby mi projekt podpisał ale jest to drobna niedogodność ....PS: a ha! wypróbowałam wczoraj ten Elancyl na rozstępy - na razie duży plus za fajny zapach i dobre wchłanianie
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
Ja szczerze mówiąc tez zastanawiam sie nad wlasną działalnością. Tylko jeszcze chwilke. Chce wykorzystac to co mi sie nalezy w tej chwili, pózniej macierzynski i jeszcze urlop... z tym urlopem za 2009 to tez niezły pomysł... A poźniej zobaczę... Wystartuje jeszcze raz firmy - z której zrezygnowałam na rzecz tego ... niepowiem czego gdzie pracuję teraz.
Jesli mnie przyjmą to super - To duza firma która robi duze dobre projekty (dlaczego ja z nich zrezygnowalam??? ). Minus będzie taki ze będę musiała tracic godzine na dojazd w jedna stronę(dlatego własnie z nich zrezygnowałam). Ale jesli okaze sie ze warto dla nich pracowac - po prostu wrócimy do wrocławia na dobre (teraz od dwóch lat mieszkamy w świdnicy). Jesli mnie nie przyjmą - zakładam działalnosc tutaj i robie konkurencję mojemu obecnemu szefowi - i zostanie z niego miazga Ale poki co staram sie o tym nie myslec bo mi cisnienie skacze - czas wyciszenia jakos mi nie słuzy - ja musze działać inaczej wariuje.
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 szkl mąki 1 szkl cukru jeden biały budyń 3 jaja 2 łyżeczki pr do pieczenia owoce masło utrzeć z cukrem,dodawać po jednymjajku.gdy masa będzie gładka wsypać proszek,budyń i mąkę.Ciasto podzielić na dwie częsci.blachę wysmarować masłem,wyłożyć jedną część ciasta a na nią owoce,przykryć drugą warstwą ciasta i piec ok 40 minut w 170st ja robilam akurat z brzoskwiniami i truskawkami
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
jaroszania z energia to roznie... sa dni kiedy mam ochote robic wszstko a sa dni kiedy bym tylko lezala...
np. dzis... cala noc nie spalam i nadal nie moge sobie poradzic z moim problemem pomozcie... tydzien temu powiesila sie dziewczyna z mojej starej szkoly w pl... ledwo ja znalam ale znalam... wczoraj na internecie znalazlam jej zdjecie... wiszacej na drzewie, od tamtej pory caly czas mam ten widok przed oczami, nie umiem sobie z tym poradzic, cala noc przelezalam pod koldra z otwartymi oczami... po co ktos w ogole zrobil takie zdjecie??
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
izzi - nie próbowałas kombinowac z uprawnieniami w ograniczonym zakresie?
Bo skoro Ty masz tak długi staż pracy i jesli przypadkiem na poczatku tej pracy zarejstrowałaś sobie książke praktyk ... to obowiazują Cie stare przepisy odnośnie wykształecenia ... wielu moich znajomych, którzy mają tylko studia inzynierskie, zalapało sie w ten sposob że zrobilo uprawnienia w pełnym zakresie(a oficjalnie trzeba miec mgr inż.), prawo było po ich stronie bo książki rejestrowali przed 2005r. czyli przed nowelizacją Prawa Budowlanego. Ty mogłabys sie zalapac na prawo przed nowelizacją w bodajrze 1999 (o ile dobrze pamiętam). warunek książka praktyk zarejestrowanya przed tym rokiem. Wtedy o ile dobrze pamietam, technik mógl miec uprawnienia w ograniczonym zakresie - czyli domki podbijałabys sobie sama.
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Wiktorynko - no niestety skończyłam tylko policealne studium architektoniczno-budowlane i od razu po skończeniu tej szkoły wybito nam z głowy pomysły odnośnie robienia uprawnień. O ironio losu to mój szef (wówczas prezes SARP) sam popierał inicjatywę zlikwidowania możliwości robienia uprawnień w ograniczonym zakresie ludziom takim jak ja... Ale wiesz co, powiem szczerze że mam fajnego zaprzyjaźnionego architekta z Legionowa (robię dla niego dużo opracowań rozbudowy domów a i projekty poważniejsze się zdarzają) więc nie jest to dla mnie jakiś problem. Rozliczamy się po przyjacielsku - i ja jestem zadowolona i on
![]() Kaolinait - po pierwsze NIE OGLĄDAĆ TAKICH RZECZY W NECIE I TV. Musimy teraz oglądać tylko rzeczy ładne, estetyczne i dobre. Po drugie - na pewno to zdjęcie nie przedstawia rzeczywistości (może to tylko Photoshop i manipulacja) bo nie sądzę żeby policja udostępniała takie materiały opinii publicznej. Po trzecie - jak tylko zaczniesz o tym myśleć spróbuj zastąpić ten widok w swojej wyobraźni czymś innym ... nie wiem .. piękną łąką z kwiatami, myśl o tym jak będzie cudownie jak już Twoje maleństwo się urodzi, wyobrażaj sobie jak będziesz się nim zajmowała itd... Musisz po prostu wyrzucić to ze swojej głowy...
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
izzi.. dziekuje, niestety to zdjecie bylo autentyczne,rozpoznalam ja i okolice... bylo zrobione przez kogos przypadkowego, przed policja jeszcze
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Kaolinat, aż mnie ciary przeszły, jak sobie wyobraziłam...brrr... teraz pooglądaj sobie jakieś przyjemniejsze rzeczy w necie - porody na przykład
nie, żartuję, ale może faktycznie spróbuj myśleć o czymś .. ładnym. odmóżdż się trochę. zbyt wiele myśli tylko szkodzi.. zaraz będzie "moda na sukces" więc jest szansa
|
#4603 |
|
Rozeznanie
|
Kaolinat
współczuję Ci ogromnie. Kobieta w ciąży nie powinna narażać się na takie widoki. Nie powinnaś o tym myśleć i rozpamiętywać, chroń swoje dobre samopoczucie psychiczne, to bardzo ważne tak samo jak stan zdrowia. Gdy nachodzi Cię ten widok, staraj się przywoływać z pamięci inne pozytywne obrazy. Trzymaj się ! |
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczynki... staram sie juz o tym nie myslec, buszuje po necie szukajac rzeczy dla maluszka
Nabuko naszczescie nie wiem na ktorym kanale w stanch leci Moda na Sukces ;D i czy w ogole leci hehe
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem co czujesz bo ja jakis miesiac temu oglaldalam w tv program o takiej opetanej dziewczynie i do tej pory spie przy swietle bo slysze charczacy glos hitlera
|
#4606 |
|
Rozeznanie
|
Nie oglądać mi więcej takich rzeczy i smarować się "maściami" przeciw rozstępom.
|
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
tak jest Liatris
hehe no moj brzuchol juz taki inny sie robi hehe ;D i smaruje caly czas
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
kaolinat, faktycznie , zapomniałam , że ty na obczyźnie jesteś..żałuj, tu moda na sukces leci niezmiennie, dzień w dzień już kilka tysięcy odcinków
![]() co do maści, przyznaję się bez bicia, że .. hmm.. olałam problem.. wieczorami myślę głównie o tym, żeby się położyć, zasnąć i nie mieć mdłości, więc smarowanie nie wchodziło w grę... ale wiecie co? od trzech dni nie było pawika ![]() ![]() ![]() ale ciiiiii
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie ogladam mode na sukces
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
ja też, ale nikomu nie mów
![]() ![]() ![]()
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
to ja Wam przerwe serial i pokaze brzuszek w 17tc hehe
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Kaolinait - nooo! kochana piękny brzunio!!!!! A psiak przeuroczy!
A co do rostępów to ja już torchę ich mam ale tylko na pupie ..ale to takie sprzed kilkunastu lat ... przytyło mi się nagle w okresie dojrzewania więc wiem jak to wygląda... no a że raczej wolałabym więcej nie mieć to się gorliwie namaszczam co wieczór Śmiałam się ostatnio z mojej siostry bo mi napisała smsa że bardzo schudła ostatnio i że stał sie cud bo celulit jej zniknął ... ale niestety razem z cyckami Poza tym ona bardzo długo karmiła córkę piersią chyba ze 2 lata i jak się z nią ostatnio widziałam to się też uśmiałyśmy nieźle bo ona mi prawiła komplementy jakie to ja mam teraz ,,balony" duże i sprężyste a potem spojrzała na swoje piersi i stwierdziła że takie lekkie flaczki jej się porobiły
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem w szkou, ze w tym tc mozna miec juz taki brzuchol. niesprawieliwe
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kaolinat, brzusio śliczny
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
jaroszania, na innym forum widzialam mamuske w 15tc z wielka pileczka... ah zazdrosc normalnie :P
|
#4616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
oj mam, chcialabym zeby duuuuzy juz byl hehe
ale widze ze juz rosnac zaczyna coraz szybciej
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
przeciez masz wielki! jestes dopiero w 17tc przeciez
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
no dobra niech Ci bedzie
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
ładny brzuszek, a jaka słodka, biała "pudliszka"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

).
no i brzuszki mamy jeszcze w miarę wygodnym formacie 

pomozcie... tydzien temu powiesila sie dziewczyna z mojej starej szkoly w pl... ledwo ja znalam ale znalam... wczoraj na internecie znalazlam jej zdjecie... wiszacej na drzewie, od tamtej pory caly czas mam ten widok przed oczami, nie umiem sobie z tym poradzic, cala noc przelezalam pod koldra z otwartymi oczami... po co ktos w ogole zrobil takie zdjecie??