Podkarpackie Panny Młode... - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 21:58   #4591
zareczona
Raczkowanie

Dot.: Podkarpackie Panny Młode...

bardzo fajna
i tren ma podpinany na zewnątrz?
ja swoją suknie kupiłam rok przed weselem, przypadkiem ją wyczaiłam, zakochałam się w niej i musiałam kupić a udało mi się bo dałam za nią 450 wiec okazja była
zareczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 22:44   #4592
Malgos_12
Zakorzenienie

Isia - całkiem ładna ta sukienka, ale mierz dużo zanim wybierzesz, żebyś miała porównanie. Ja myślę, że jeśli tren będzie podpinany na zewnątrz to może się dość mocno odznaczać... szkoda, że nie masz zdjęcia na sobie.

Zaręczona - a masz zdjęcie sukienki?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:46   #4593
zareczona
Raczkowanie

Małgoś_12 jest na 152 stronie tego wątku i na
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541138&page=32 tylko muszę ją zawieźć do krawcowej ale to znajoma więc na pewno nie będzie mnie to dużo kosztowało
Stary 2011-10-18, 23:57   #4594
Malgos_12
Zakorzenienie

No tak, zapomniałam, że dodałaś to zdjęcie; podoba mi się góra twojej sukienki i te marszczenia... dół dla mnie troszkę "ciężko" wygląda, może przez zdobienia na materiale hmm nie wiem, ale to nie mnie ma się podobać a jaki to jest materiał? tafta??
Stary 2011-10-19, 00:10   #4595
zareczona
Raczkowanie

tak tafta
Stary 2011-10-19, 20:03   #4596
jusztyska
Zadomowienie

Obie suknie bardzo mi się podobają!!
ta z trenem bardzo w moim stylu

Zareczona - Twoja suknia też mi się bardzo podoba, ale pomyslałabym nad przerobieniem bolerka na "lżejsze"
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:57   #4597
isia_isia
Przyczajenie

Jestem lekko podłamana....

terminy masakryczne u Gąsiorów... 2012 to tylko listopad i grudzień, a 2013 to do kwietnia i od października... żadnej, żadniusieńkiej sobotki wiosenno-letniec...nic..nic..nic.. .

Zaproponowano nam termin 1 maj 2013... co jest środą... ale dłuugi weekend jakby nie było - kto by mógł i chciał wziałby sobie na 2 maja wolne, kto nie to by nie pił i poszedl do pracy, a później 3,4 i 5 maja wolne... i goście z daleka też mieliby więcej czasu na powroty... No ale środa?? Co WY o tym myslicie??

No i jak nie ta sala... to jakąś jeszcze ktoś mi poleci, o której może znowu nie słyszałam?! Panie z okolic KROSNA/JASŁA?
isia_isia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:29   #4598
Malgos_12
Zakorzenienie

Nie myślałam, że aż taka masakra w niektórych salach. Ja moją też dość wcześnie zamawiałam. Nie wiem, z jednej strony to całkiem niezły termin, bo więcej wolnego ale z drugiej ludzie często wyjeżdżają na taki weekend.
Przykro ja z okolic Ropczyc jestem więc nie pomogę w tym temacie.
Stary 2011-10-19, 22:44   #4599
paula54
Zakorzenienie

jeśli Ci nie zależy na obsłudze całkowitej w jednym miejscu - możesz spróbować tak, jak my mieliśmy. Tzn sala w remizie, Gąsiorowie jako catering. Tylko wtedy musisz zamówić dekoratorkę, salę posprzątać i odwieźć naczynia, jeśli zostaną. Ale masz ten plus, że bawisz się do której chcesz
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:49   #4600
zareczona
Raczkowanie

jusztyska nie kupilam tego bolerka
,
isia_isia może spróbuj jeszcze w innych salach popytać, np nie daleko Gąsiorów zajazd Wodnik ( nie jestem pewna) w każdym razie taki biały lokal nie daleko, tam jest też bardzo ładna sala

jak coś jeszcze wpadnie mi do głowy to napisze

a i jest jeszcze w Kombornii Dwór sliczny obiekt, naprawde, są tam organizowane też spore wesela, terminy powinni mieć wolne

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

z tego co wiem Gąsiorowie dają naczynia i też je zabierają ze sobą, tylko jak się ich nie bierze na poprawiny to trzeba samemu odwieźć ale wg mnie to się nie kalkuluje brać katering na jeden dzień jeżeli robi się wesele z poprawinami
Stary 2011-10-19, 23:00   #4601
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja mam salę przy hotelu i też mogę bawić do której chcę, nie mamy ograniczeń czasowych i jak dla mnie dużym plusem jest to, że przychodzę jako gość i tak będę miała mnóstwo załatwień więc nie chciałabym jeździć na salę i pilnować ... po prostu przychodzę, bawię się i wychodzę
Stary 2011-10-20, 00:05   #4602
paula54
Zakorzenienie

Gąsiorowie dają naczynia i zabierają, tak jak piszesz, ale jeśli goście wciąż mają na talerzu jedzenie, to go nie zabiorą jak już zamykają kuchnię po poprawinach, tylko zostawiają do odwiezienia na drugi dzień.
Ja właśnie nie miałam tak, że byłam jak gość. Ale z drugiej strony byłam dumna, że wzystkie nawet najdrobniejsze elementy to nasza zasługa a nie kogoś innego. Owszem, chodziłam jak zombie 2 dni ale nie żałuję tego ani odrobiny
Stary 2011-10-20, 00:42   #4603
Malgos_12
Zakorzenienie

Paula podziwiam, ale jak dla mnie to strata czasu chociaż przecież np. sali sama nie stroiłaś, tylko miałaś dekoratorkę, a u mnie też ja wystroją tylko nie muszę przy tym być... może ja na to inaczej patrzę, bo nie jestem na miejscu, ale nie chciałabym martwić się o takie rzeczy przed weselem.
Stary 2011-10-20, 06:52   #4604
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zareczona Pokaż wiadomość
jusztyska nie kupilam tego bolerka
,
isia_isia może spróbuj jeszcze w innych salach popytać, np nie daleko Gąsiorów zajazd Wodnik ( nie jestem pewna) w każdym razie taki biały lokal nie daleko, tam jest też bardzo ładna sala

jak coś jeszcze wpadnie mi do głowy to napisze

a i jest jeszcze w Kombornii Dwór sliczny obiekt, naprawde, są tam organizowane też spore wesela, terminy powinni mieć wolne[COLOR="Silver"]
i
łooo materdejum toż to porażka ta Kombornia!!!
Ceny - kosmos, obsługa - chamska ,... Nikomu, nikomu nikomu nie polecam!!!!!!

A Wodnik rzeczywiście jest, ale nie znam ich sali Jakoś przeoczyłam ...

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:05   #4605
zareczona
Raczkowanie

ja byłam raz w Kombornii i baaardzo mi się podobało
Stary 2011-10-20, 10:51   #4606
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia_isia Pokaż wiadomość
daty ślubu nie mam, slai nie mam, nic nie mam ... ale typ sukienki chyba już wybrałam... miałam taką na sobie i się lekko zauroczyłam...

http://www.slubne.pl/index.php?pid=3...&pos=1&shift=2

co sądzicie??
Bardzo ładna, a nie jest ciężka?
Zastanawiam się, czy właśnie po podpięciu trenu nie będzie takiego kaczego kuperka. Oby nie.
Cytat:
Napisane przez zareczona Pokaż wiadomość
Małgoś_12 jest na 152 stronie tego wątku i na
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541138&page=32 tylko muszę ją zawieźć do krawcowej ale to znajoma więc na pewno nie będzie mnie to dużo kosztowało
Mi się nie podoba. Bolerko i rękawiczki w ogóle odpadają. Góra jest ładna, ale dół wydaje mi się ciężki. Ale, nie mi ma się podobać
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Paula podziwiam, ale jak dla mnie to strata czasu chociaż przecież np. sali sama nie stroiłaś, tylko miałaś dekoratorkę, a u mnie też ja wystroją tylko nie muszę przy tym być... może ja na to inaczej patrzę, bo nie jestem na miejscu, ale nie chciałabym martwić się o takie rzeczy przed weselem.
Czy dekoratorkę trzeba pilnować? Dajesz wytyczne, mówisz jak cchesz i przychodzisz na gotowe.
Cytat:
No i jak nie ta sala... to jakąś jeszcze ktoś mi poleci, o której może znowu nie słyszałam?! Panie z okolic KROSNA/JASŁA?
http://www.artishotel.pl/pl/przyjecia-weselne
http://www.doradowesela.pl/ tylko Dorado jest w Miejscu Piastowym
http://www.venusplaza.com.pl/
http://www.bengol.rze.pl/index.php
http://www.glorietta.pl/ Iwonicz Zdrój
http://www.krosno-twist.republika.pl/
http://www.hotel-imperial.pl/index.php

Aaaaa, dziewczątka, w niedziele będę w Polsce Wypadł nam urlop z nienacka, we wtorek zarezerwowałam bilety i lecimy W ogóle nikt o tym nie wie, tylko znajomi, którzy mają nas odebrać z lotniska! Zrobimy wszystkim niespodziankę I normalnie przez ten urlop jeszcze bardziej nie chce mi się iść do pracy! A no i będziemy się urlopować przez 20 długich dni strasznie się cieszę!
Także, jakbyście miały czas i były wszystkie w okolicach Krosna i miały ochotę na spotkanko, to w klubie mogę zostawić mój numer tel, Talk ma mój nr gg, bo na forum raczej nie zaglądnę, a gg mam w komórce, także możemy się zgadać jakoś
Stary 2011-10-20, 12:04   #4607
Ifwka
Zakorzenienie

Ja jestem jak najbardziej za jakims spotkaniem
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 15:50   #4608
jusztyska
Zadomowienie

Co do sal, ja zgadzam się z Paulą, spokojnie można sobie wynająć jakąś salę przy domu ludowym, czy remizie

Co do Wodnika - mają teraz bardzo ładną salę, był tam remont, super to wygląda, ja miałam od nich catering, też jestem zadowolona bardzo! Jak się ma ich na innej sali to ubierają krzesełka w pokrowce, stroją stoły, dają bukiety na stoły, a na swojej sali mają bardzo eleganckie krzesełka

a sale, które chyba nie były jeszcze wymieniane:

Można też popytać w Ostoi w Klimkówce jakieś wolne terminy są, ja osobiście tam nigdy nie byłam, ale rodzicom moim się tam podobało

Albo w Rymanowie w Jasiu Wędrowniczku, fajna sala, ale w specyficznym klimacie wystrojona

Jeśli byłoby wesele do 80 osób to też może "Straszny dwór" w rymanowie zdr albo Zielony Domek,

Co do spotkania jestem za! Tylko ostatnio kiepsciej u mnie z czasem, ale może jakoś byśmy się zgadały

Edytowane przez jusztyska
Czas edycji: 2011-10-20 o 15:54
Stary 2011-10-20, 16:07   #4609
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość

Albo w Rymanowie w Jasiu Wędrowniczku, fajna sala, ale w specyficznym klimacie wystrojona
Fajny lokal miło go wspominam bo byłem tam na weselu kolegi, wziąłem ze sobą aparat i robiłem zdjęcia po tym weselu postanowiłem robić zdjęcia ślubne. Lokal super moim zdaniem, choć nie wiem jak teraz bo to 7 lat temu było.
Stary 2011-10-20, 18:48   #4610
talkative2
Zakorzenienie

co do tej Komborni - mam same złe opinie od wszystkich , którzy mieli styczność. Łącznie ze znajomymi, którzy odwiedzając lokal i pytając kelnerki ile kosztuje orientacyjnie 'talerzyk', usłyszeli "dużo".

W Ostoi byłam oglądać salę bardzo ładna, ale w sumie nie pamiętam czemu zrezygnowaliśmy nie wiem czy ktoś nie mówił, że chłodne jedzenie dostał, ale głowy sobie uciąć nie dam. W każdym razie wstępnie się zapisaliśmy a później zrezygnowaliśmy.

Jaś Wędrowniczek mi się na wesele nie podoba za bardzo ogólnie fajna knajpka , ale specyficzny klimat i nie weselny wg mnie

Aaaa i jeszcze o Twiście wiem sporo - także jakby coś można pytać na prv

Blue - ale dawno nie pisałaś! Ja oczywiście na spotkanie jestem chętna, ale dopiero przed Wszystkimi Świętymi Teraz jestem w Krk , więc odpada....

Mam w ogóle taki zapiernicz, że głowa mała. Dzisiaj od 8:30 miałam zajęcia i tyle co wróciłam ... I to fuksem, bo na seminarium byłam druga w kolekcje do promotora (poszłam się pokazać ) . Plan zajęć na początku nie wyglądał groźnie, ale okazało się, że na każde ćwiczenia mam robić tyle projektów, że siedzimy z koleżanką między zajęciami i po zajęciach, żeby coś trochę ogarniać. Jest tego ogrom!
Jak dobrze, że jutro popołudniu weekend!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2011-10-20 o 18:51
talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:10   #4611
Malgos_12
Zakorzenienie

Bluesky - może źle się wyraziłam, ale miałam na myśli, że pewnie trzeba otworzyć takiej dekoratorce sale, potem zamknąć... zresztą przy wielu weselach pomagałam i wiem jak to wygląda... więc dlatego bym się nie zdecydowała, ale mniejsza z tym, każdy robi jako mu wygodniej i w dzisiejszych czasach cenowo niestety trzeba patrzeć.

Poza tym fajnie masz z urlopem, aż 20 dni?? to przecież prawie miesiąc, ja mogę tylko pomarzyć, będę miała szczęście jak dostanę 2 tyg na moje wesele I co jak co ale na podróż poślubną muszę 2 tygodnie mieć i wytrzasnę je choćbym miała bezpłatny wziąć.
Stary 2011-10-20, 19:15   #4612
bluesky89
Zakorzenienie

Talk nie pisałam długo, bo też w sumie byłam zalatana, ciągle praca, jeszcze stres, bo taka komisja miała przyjechać, jak przychodziłam do domu to padałam na pyszczek, prysznic i słodkie lenistwo przed tv. Teraz już luzik, bo w poniedziałek byla ta komisja i żyje urlopem. W ogóle jakoś do mnie nie dociera, że za dwa dni będziemy w Polsce
Aaa, no co do sal to własnie Ostoja jeszcze. Znajomy w tamtym roku miał tam wesele, w tej nowe sali i wszyscy byli zadowoleni, takze można popytać.
A teraz lecę na zakupy z TŻ, żebyśmy przeżyli do niedzieli i mieli jakiś makaron czy cuś na powrót. Także zostawiam w klubie nr tel. I wpadnę się pożegnać na forum w sobotę rano chyba a na razie miłego wieczorku dziewczynki
Stary 2011-10-20, 20:55   #4613
jusztyska
Zadomowienie

Blue to mam nadzieję do zgadania w Polsce
ja na ten weekend standardowo do Lublina na zjazd
Stary 2011-10-21, 00:07   #4614
paula54
Zakorzenienie

co do sal - jest jeszcze wenus w Moderówce i to coś po drugiej stronie

Ja też tylko na chwilkę, bo zalatana jestem. Nie dość, że mam szczura sercowca (po zrobieniu mu RTG i całej masy testów okazało się, że musi do końca swojego długiego życia brać tabletki... ale będzie dobrze ), to jeszcze jutro jadę do Łodzi na 2 dni na konferencję naukową. Także odezwę się dopiero jak wrócę
Udanego weekendu
Stary 2011-10-21, 00:16   #4615
olifcia222
Raczkowanie

Hej Dziewczynki!
Witajcie nowe PM-ki !!

Cytat:
Jestem lekko podłamana....

terminy masakryczne u Gąsiorów... 2012 to tylko listopad i grudzień, a 2013 to do kwietnia i od października... żadnej, żadniusieńkiej sobotki wiosenno-letniec...nic..nic..nic.. .

Zaproponowano nam termin 1 maj 2013... co jest środą... ale dłuugi weekend jakby nie było - kto by mógł i chciał wziałby sobie na 2 maja wolne, kto nie to by nie pił i poszedl do pracy, a później 3,4 i 5 maja wolne... i goście z daleka też mieliby więcej czasu na powroty... No ale środa?? Co WY o tym myslicie??

Ja tak szybciutko napiszę restauracje w Jaśle i okolicach, które przychodzą mi do głowy.

http://www.zajazdpodskala.pl/ ---> ładna restauracja, ale terminy odległe i miejsca (jak dla mnie) mało. Sala, która wg. nich jest na 170 osób dla mnie na max 120. Dobre jedzenie oraz plusem jest hotel;
http://www.restauracjalowisko.pl/ ---> restauracja ładna, ale dzielona. Siedzi się w jednej sali, a w drugiej bawi. No chyba, że jest małe wesele to pomieszczą się wszyscy w dużej sali.
http://www.hotel-malopolska.pl/pl ---> nie w moim stylu
http://www.artishotel.pl/ --> szczególnie polecam pawilon ogrodowy
http://www.hotel-imperial.pl/index.php ---> ładna restauracja, jedzenie dobre, wesele do 120 osób.

Nowo powstałe restauracje, które mogą mieć jeszcze wolne terminy na rok 2012:
www.restauracja-afrodyta.pl/ --->podobno ładna restauracja (osobiście jeszcze nie byłam, ale wiem z opowieści), dobre jedzenie i piękny plener przy restauracji (altanki, fontanna itp.) co widać w galerii na zdjęciach. Oczywiście plusem jest hotel przy restauracji.

I druga...
http://perlajaslo.pl/ ---> bardzo ładna, nowa restauracja. Jedzenie nie wiem jakie, nie słyszałam. Hotel przy restauracji. Tu są 3 zdjęcia - http://www.eholiday.pl/noclegi-qg563..._gallery_photo
olifcia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:42   #4616
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Blue to mam nadzieję do zgadania w Polsce
ja na ten weekend standardowo do Lublina na zjazd
Też mam kochana taką nadzieje
Stary 2011-10-21, 21:38   #4617
Gruszko
Raczkowanie

To ja tezkorzystam z tych salowych podpowiedzi dzięki!
Gruszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:10   #4618
bluesky89
Zakorzenienie

Ja się kochane żegnam. Napiszę pewnie dopiero po powrocie, także trzymajcie się cieplutko!!!! buziaczki
Stary 2011-10-22, 11:55   #4619
line_87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hej
też jestem tutaj nowa i mam pytanko
jest tu jakaś PM z Mielca??
Ja
Stary 2011-10-22, 12:20   #4620
chandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olifcia222 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!
Witajcie nowe PM-ki !!

Ja tak szybciutko napiszę restauracje w Jaśle i okolicach, które przychodzą mi do głowy.

http://www.zajazdpodskala.pl/ ---> ładna restauracja, ale terminy odległe i miejsca (jak dla mnie) mało. Sala, która wg. nich jest na 170 osób dla mnie na max 120. Dobre jedzenie oraz plusem jest hotel;
http://www.restauracjalowisko.pl/ ---> restauracja ładna, ale dzielona. Siedzi się w jednej sali, a w drugiej bawi. No chyba, że jest małe wesele to pomieszczą się wszyscy w dużej sali.
http://www.hotel-malopolska.pl/pl ---> nie w moim stylu
http://www.artishotel.pl/ --> szczególnie polecam pawilon ogrodowy
http://www.hotel-imperial.pl/index.php ---> ładna restauracja, jedzenie dobre, wesele do 120 osób.

Nowo powstałe restauracje, które mogą mieć jeszcze wolne terminy na rok 2012:
www.restauracja-afrodyta.pl/ --->podobno ładna restauracja (osobiście jeszcze nie byłam, ale wiem z opowieści), dobre jedzenie i piękny plener przy restauracji (altanki, fontanna itp.) co widać w galerii na zdjęciach. Oczywiście plusem jest hotel przy restauracji.

I druga...
http://perlajaslo.pl/ ---> bardzo ładna, nowa restauracja. Jedzenie nie wiem jakie, nie słyszałam. Hotel przy restauracji. Tu są 3 zdjęcia - http://www.eholiday.pl/noclegi-qg563..._gallery_photo
ja polecam Zajazd Pod skałą. Sama miałam tam wesele, byłam również na weselach znajomych.
Piękne miejsce z dużym parkingiem. Jedzenie świetne, obsługa również, właściciel bardzo sympatyczny i wszystko da sie z nim załatwić.
Z terminami rzeczywiście nie jest ciekawie ale można się tego wszędzie spodziewać.
Ja byłam pod wrażeniem sali - w neutralnych barwach ale bardzo elegancka, mi się podobało.Również plusem jest hotel.
Ja mogę polecić z czystym sumieniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości