|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Cytat:
wydawac to ci sie moze duzo rzeczy idz do lekarza nich wyreguluje ci cykle duza juz jestes wiec proponuje troche poczytac o tabletkach "po" one nikogo nie zabijaja zamiast wypisywac takie bzdury. :-/ ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
nie wiem ile masz lat ? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-03-24 o 09:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Przyczajenie
|
mam okres od ladnych paru lat co30dni ostatnio tylko zdarzylo mi sie po28 caly miesiac chorowalam tuz po okresie bralam antybiotyki i rozne leki jak;/ zwykle w polowie cyklu wydawalo mi sie ze mam dni plodne-sluz przezroczysty ciagnacy i sporo go bylo do tego bol brzucha klucie w jajniku...i wiem ze to nie metoda ale 2dni przed tym kiedy powinnam dostac okres>16< kochalam sie z chlopakiem bez zabezp.-wiem to nie metoda ale pod wplywem chwili ludzie robia dziwne rzeczy...nadszedl pn.a okresu nie mam do dzis,zrobilam dwa testy 1po tyg,drugi dzis oba negatywne...wiec juz po terminie @ chyba by cos pokazaly?czy stres albo te antybiotyki mogly rozregulowac mi okres?dodam ze wtedy tez mialam dziwny sluz ciagna sie ale byl bardziej metny,teraz mam wodnisty i dziwny nie jak przed @ ale boli mnie brzuch itd;/
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- dodam ze chlopak nie zrobil tego w... |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
musisz iść do lekarza ale skoro testy wykazały że nie jesteś w ciąży to chyba taka jest prawda. Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Rozeznanie
|
[quote=paula78;11598120]wydawac to ci sie moze duzo rzeczy idz do lekarza nich wyreguluje ci cykle
duza juz jestes wiec proponuje troche poczytac o tabletkach "po" one nikogo nie zabijaja zamiast wypisywac takie bzdury. :-/ jestem katoliczka i mam prawo miec swoje poglady na ten temat wiec twoj sarkazm jest tutaj nie na miejscu skoro napisalam ze nie chce zazywac tej tabletki to znaczy ze nie chce. Napisalam tutaj nie dlatego ze mam problem z nieregularnymi cyklami (bo co z tym zrobic to ja akurat doskonale wiem i jestem w trakcie leczenia) ale z zupełnie innego powodu tylko zauwazylam ze na tym forum bardzo czesto ludzie sie dowartosciowuja kpiac z innych zamiast im pomagac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt cie nie zmusza do ich zazywania swoja droga czy kosciol nie preferuje metod naturalnych ?masz meza bo kosciol tez zabrania stosunkow przedmalzenskich. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-03-24 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
|
Witam! Uspokoiłam sie troche czytajac wczoraj wasze opinie na temat mojej sytuacji. Wiem, że to głupie i troche upierdliwe ale myśle, że jesli znalazłybyscie sie w mojej sytuacji to miałybyscie takie same odczucia. Pamiętacie moją sytuacje? w czwartek prawie dwa tygodnie temu doszlo do pieszczot z moim partnerem. Jego płyn znalzał sie na moich palcach. ubrałam się (wiem, że podczas ubierania sie mozna zetrzec plemniki prawda?I wtedy one juz nie zyją? i nie sa groźne prawda) wróciłam do domu po 15 minutach i poszłam siusiu. Wiem, że dotknęłam tymi palcami
![]() Z gory dziekuje za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi nigdy w życiu nawet do głowy by nie przyszło że tak mogę zajść w ciążę ale ok, stresujesz się- tylko nie musisz znowu pytać o to samo, raz wystarczy.. dostałaś przecież odpowiedź jak się stresujesz to wybierz się do biblioteki poczytaj coś o życiu plemnika i o zapłodnieniu bo ileż można powtarzać, że tak w ciążę nie zajdziesz wyluzuj ![]() ^^ stronę wcześniej już dostała odpowiedzi od wytrwałych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Przyczajenie
|
...... Czy jest mozliwe ze jestem w ciązy? Uprawialam petting z moim chlopakiem, wytrysku nie bylo, ale okres mam regularny juz 3 miesiąc, tyle ze mam dziwnie nadęty brzuch i odbija mi sie. a jak wpisuje te objawy w google, to co druga odpowiedz: ze to ciaza.. ratunkuuu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Ile minelo czasu od tego zdarzenia?
Jesli nie bylo mozliwosci przeniesienia nasienia to nie mozesz byc w ciazy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Przyczajenie
|
w styczniu i od tamtego czasu mam normalnie okres. Tylko tez czytalam ze zdarza sie ze przez pierwsze kilka miesiecy wystepuje.... ajjjj..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Nie jestes w ciazy kochana... wydety i brzuch i odbijania to nie ciaza od razu.. mysle ze tu winna jest twoja dieta. Warto przed wspolzyciem troche sie wtajemniczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
jesli od stycznia nie wspolzylas to zrob test nawet nie koniecznie rano
#4606 |
Przyczajenie
|
a jezeli istnialo przeniesienie spermy na palcach? widac w ogole w 3 miesiacu ze sie jest w ciazy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
|
Mimo wszystko dziekuję! Po prostu moje samopoczucie ciągle mnie zmyla....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
właśnie przestań o tym myśleć. to @ dostaniesz. i napewno w ciąży nie jestes
#4609 |
Przyczajenie
|
to jest najgorsze, ze po prostu nie da sie o tym nie myslec!!ehhhhhhhhhhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
No to prawda,że nie da się o tym nie myśleć ! ;O ...i to jest najgorsze ! ;/
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
bylam dzis u ginekologa i przy usg stwierdzil ze endometrium jest powiekszone i ze to moze byc ciaza z naciskiem ze to jest ciaza...mam problemy z cyklami i hormonami okres mam raz na 7 tyg..wspolżylam tydzien po @ bez wytrysku ale ta wiadomosc zbila mnie z nóg;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
oo to pewnie ja też jestem..
![]() |
#4613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no i fakt faktem przecież katolik i prezerwatywa,to grzech śmiertelny ![]() dobrej nocki kobietki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
zrobilam dzis test wyszedl negatywny ale to dopiero 10 dzien...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze to czy mam męża to moja sprawa, po drugie jak dla mnie istnieje subtelna różnica pomiędzy seksem przedmałżeńskim czy stosowaniem prezerwatyw a istnieniem ludzkim i po trzecie w moim poście pytałam o coś zupełnie innego więc nie wiem komu mają służyć Twoje wypowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny.Mam problem ,może coć trochę mi pomożecie swoimi odpowiedziami.Jak kiedyś wcześniej już pisałam od 5 lat biorę microgynon.Od jakiegoś czasu mam bez przerwy obawy przed ciążą.Byłam u lekarza psychiatry i stwierdził ,że to depresja i przepisał mi leki.A było to w styczniu i było nawet okey.Od stycznia zabezpiczam się dodatkowo prezerwtywą i globulkami ,no bo trochę przyjmowałam leki i tak się przyzwycziłam.Ateraz moj problem .W marcu dostałam normalnie okres z odstawienia ,oczywiście krótki i mało obfity ,ale ostatnio tak mam.12 i 13 marca współrzyłam z mężem [12 zaczełam brać nowe opakowanie pig]16 marca wzięłam pigułkę i po godz zwymiotowałam .Więc od razu wzięłam szklankę z wodą i poszłam po zapasową tabletkę .Popiłam ,zaniosłam szklankę i jak wróciłam ,to stwierdziłam ,że nie pamiętam momentu jak wkładałam pigułkę do buzi [Nie wiem jak można nie pamiętać ,czy znowu powraca moja choroba i tak się nakręciłam ,że nie wiem czy ją połkłam,napewno coś popijałam]Wiem że to głupie.No i się zaczeło myślenie o ciąży W iem współżyłam przecież w prezerwatywie i z globulką [nie pękła nie zsunęła się tylko sobie myślę ,że może dotknęłam się do pochwy ,a może miałam brudną rękę .Ale z drugiej strony ,to plemniki by nie przeżyły w środku plemnikobóczym 4 dni po tym jak ewentualnie nia zażyłabym tej pigułki.Dodam ,że od listopada ciągle boli mnie brzuch i piersi.W tamtym i tym miesiącu zauważyłam ,że brzuch zaczyna mnie boleć zaraz po 1 pigułce ,a piersi zawsze od połowy cyklu.A do tego wczoraj [mam 17 dzień cyklu]przy kąpieli sprawdzałam sobie szyjkę izauważyłam trochę jednorazowego śluzu z krwią i ,że wewnątrz szyjki mam jakieś zgrubienie .Trochę się zaniepokoiłam tym śluzem ,czy to normalne przy tabletkach,a może to ciąża.Test robiłam po 12 dniach neg. Ale jak myślicie ,czy w tym przypadku jest ciąża możliwa .W grudniu miałam robione usg ze względu na ból brzucza i ok.A moze czas zmienić pig.A może to była dopiero teraz owulacja.
Edytowane przez lili 13 Czas edycji: 2009-03-25 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
allebazi,
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
tez mi sie tak wydaje dlatego napisalam w powyzszym poscie kolezance ze jej wypowiedzi nie byly odpowiedzia na moje pytanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy mogłam zajsc w ciąze?
Hej dziewczyny!
Od miesiąca przyjmuję tabletki anty i wczoraj jak wyczytałam jeden szczegół z ulotki innych leków, to mało nie upadłam ![]() Znalazłam w temacie interakcji innych preparatów z tabletkami parę podpunktów, " wypełniłam " dwa: brałam witaminę C ( jakiegoś tygodnia trzyma mnie przeziębienie ) i brałam leki na bazie dziurawca. Co do tego dziurawca - są to leki na uspokojenie i nie jest to kwestia jednej herbatki wypitej raz na jakiś czas, tylko brałam kilka tych tabletek w ciągu paru dni, jak i czasem przed snem. Dziurawca brałam wcześniej niż witaminę C. Do tego miałam naprawdę mnóstwo stresów. Czy tabletka mogła nie zadziałać? Jeszcze teraz jestem przeziębiona, ale tak dziwnie ... Zazwyczaj jak jestem chora, to od razu gorączka i nie wiadomo co, a teraz tylko katar i ból głowy pierwszego dnia. Koleżanka, która była w ciąży mówiła, że na początku ciąży często są przeziębienia. Piłam też sok grapefruitowy. Przez sam sok bym nie panikowała, ale teraz skoro nim jeszcze mogłam " dołożyć " do tego całego bigosu ... Wiem, wiem, test, ale teraz nie mam w ogóle kasy, co najwyżej jutro bym musiała kupić rano. P.S. Pytałam farmaceutkę, czy nie ma interakcji z innymi lekami. :/ Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-03-25 o 10:43 Powód: dopisuję |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla kosciola tej roznicy niema wiec taki z ciebie katolik jak ze mnie blondynka dostalas odpowedz ,twoje dni plodne rownie dobrze mozna wywrozyc z fusow lub z wlosow czarnego kota . EOT. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.