|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Anula dobrej pogody zyczę i ładnej opalenizny
![]() ![]() Iwka no nie taka głęboka ta wieś bo netka masz ![]() Apuś dziękuje za buziaki ![]() minia burza fajna jest ![]() u nas przedwczoraj lało cała noc a wczoraj było tak duszno, ze myslalam, ze zejde w castoramie ![]() zeby było lepiej to musiałoby lac z 2 dni ![]() eve miłego grillowania ![]() edit: kropka co Ty taka cicha ostatnio ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-07-13 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Rozeznanie
|
Dzięki Kanciu
![]() U nas lało przez całą noc, i teraz jest super powietrze ![]() Do tego mielismy mega rozrywkę w nocy, darmowy recital piosenki biesiadnej ![]() ![]() ![]()
#4593 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Ja się boję burzy, więc jak już ma być to wolę żeby była w nocy jak ja śpię ![]() Anula, udanego urlopiku i nie spiecz się tak jak ja ![]() ![]() ![]() eve, udanego grillowania ![]() U nas w bloku coś ostatnio też dużo imprezują ![]() ![]() ![]() Dzisiaj ok 14 jedziemy do mojej siostry na wieś, bo jej córcia a moja chrześnica ma 6 urodzinki ![]() ![]() Acha, mam newsa: Matiemu wychodzą 4 jedynki na raz ![]() ![]() Udanej niedzielki mamuśki ![]()
#4594 |
Zadomowienie
|
Hejka,
u nas po burzy super powietrze ![]() ![]() ![]() No a potem raz juz po latach piorun trafił w nasz blok (kurcze ja chyba przyciągam te pioruny) i wszystko co było w gniazdku spaliło się w całym pionie, pomimo, iż sa przecież piorunochrony ![]() juleczko trzymam kciukasny za bezbolesne wyklucie się jedyneczek Dzisiaj Olivcia pospała do 9 ja wstałam nakamiłam ją, a TŻ spał dłużej bo pracował do rana. I własnie o "świcie" wpadł szwagier bo się stęsknił za Olivką ![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli życzę, zmykam do rosołu
#4595 |
Zakorzenienie
|
Juleczka no widzisz
![]() ![]() kupiłam małemu sandałki z Gufo, w ccc sa przeceny, któras juz chyba to pisała ![]() ![]() nie było łatwo kupic bo: 1. jak są ze sztywna piętką, to twarda podeszwa 2. jak miekka podeszwa, to bez regulacji przednich pasków 3. jak jest regulacja przednich pasków to piętka tez jest pasek masakra normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() i dla dziewczynek jest o wiele, wiele większy wybór ![]() póżniej wkleje fotkensa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
juleczko nie ma obawy, nie spiekę się. Dziś niestety bez słońca, ale dobrze, że nie pada. Poprawy pogody nie zapowiadają
![]() Gratulujemy ząbków Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
witam.Caly dzien od wczoraj w zabieganiu...Alanek spi wiec cos moge wyskrobac.Jutro tez dosc ciezko...zaczynam poszukiwania nowego domu,apartamentu
![]() A tak wogole to przylapalam dzisiaj mojego malego cwaniaka jak sie po schodach wspinal...straszne myslalam ze mi serce gardlem wyjdzie ...no i jeszcze moj wielce myslacy maz zostawil drzwi wejsciowe otwarte a Alan korzystajac z okazji wyczworakowal na spacer przed dom...ale ubaw!!! No to na tyle ide do kapieli sie troche zrelaksowac!!! Juleczka gratulacje za zabki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
magsch a jaki apartament sobie wymarzyłas
![]() strasznie tu cicho ![]() ostatnio myślałam o Kasi mw, dawno się nie odzywała. Ja też niedługo stracę neta i się zastanawiam czy mnie nie zapomnicie ![]() dyta tez zamilkła ![]() Xantia daj jakies foty ze spotkań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wróciliśmy wczoraj wieczorem znad morza. Było super. Tylko pogoda w kratkę. Mikołaj szalał na piasku i w wodzie. Jak dobrze pójdzie, to pod koniec miesiąca jedziemy jeszcze raz. A teraz poczytam, co napłodziłyście przez ten tydzień ![]()
#4600 |
Zakorzenienie
|
Teraz króciutko, bo zaraz jadę na dworzec zawieźć Michałka i jego mamę na pociąg. Było rewelacyjnie, dzieci się razem fantastycznie bawiły, jadły, zasypiały... Opiszę później, teraz wklejam jedno zdjęcie.
#4601 |
Zakorzenienie
|
Kancia wymarzylam?????przede wszystkim w nowym budownictwie...mam juz jeden na oku...salon z kuchnia na dole do tego lazienka na gorze dwie sypialnie i dwie lazienki...teraz mieszkam w duzym domu no i jest za wielki jak na nasza mala trojke...problem w tym ze ten nasz dom jest dos stary no i nawet jak mam wlaczone ogrzewanie non stop to zimno tutaj jak w kostnicy...a W noeym mieszkaniu zalezy mi zeby bylo cieplo juz mam dosc chodzenia w bluzach po domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam i połowy już nie pamiętam
![]() Buziaki dla dzieciaczków, które świętowały ![]() Zdjęcia dzieci świetne. Hania i Olivka - widać, że świetnie się bawiły nad morzem. Co do jedzenia - Mikołaj je już to wszystko, co my (a właściwie to nawet więcej ode mnie, bo ja to strasznie wybredna jestem ![]() Owoce typu jabłko czy banan, podane w kawałkach do rączki, gryzie sam. A jeśli chodzi o spanie - pobudka ok. 8.30, drzemka ok. 11.30 (różnie czasowo- od 30 min do 2 godz nawet), czasem jeszcze po obiedzie (ale raczej na spacerze niż w domu). Wieczorem zasypia ok 21. Nad morzem zastrajkował i chodził spać nie wcześniej niż o 22. Poza tym na drugi dzień po przyjeździe zeszło mu całe uczulenie z ciałka, więc wychodzi na to, że nasza kranówka mu nie służy. Jeszcze sam nie chodzi. Raz stanął bez trzymania i tyle. Zębów 6. Zdjęcia z wyjazdu:
#4603 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miałam fantastyczny weekend!
Dzieciaki bawiły się razem fantastycznie. Wymieniały się smoczkami i zabawkami, razem jadły, zasypiały, naśladowały jedno drugiego. Tam, gdzie szło jedno, drugie za nim podążało. 1. Bawimy się na macie, no może trochę poza, ale dzielimy się zabawkami ![]() 2. Na spacerze w wózkach, pogadaliśmy trochę ![]() 3. Noooo, zabawki na macie to jednak jest świetna atrakcja 4. Ala pokazuje Michałkowi jak się buduje wieżę 5. Musimy wyprać nasze ubranka Cały piątek, sobotę i niedzielę spędziłyśmy tylko i wyłącznie na zapewnianiu atrakcji naszym dzieciom. I szczerze Wam powiem, że to był jeden z najpiękniejszych weekendów w moim życiu. Była plaża, piaskownica, plac zabaw, wspólne karmienia... Po prostu bosko!!
#4604 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze kilka
#4605 |
Zakorzenienie
|
I ja jeszcze aniołka z aureolą dołączam
![]() Ala dziś sobie sama nałożyła na głowę te korale i tak w nich paradowała po domu ![]()
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilę, żeby powidzieć dobranoc
![]() ![]() xantia super ta pierwsza fotka czy maluchy walczą o to kto pierwszy "skorzysta" z WC??? ![]() ewa no MIkołaj jak zwykle elegancik w 100%, moja to po minucie cała z piasku była ![]() kanciu ja dzisiaj też myślałam o Kasi, chciałam eve PW wysłać, czy wie co u niej słychać. I wystawiaj dupsko, za samo pomyślenie o tym, że ktoś mógłby o Was zapomnieć ![]() magsch życzę owocnych poszukiwań U nas znowu burza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki żeby Olivia po 2 tyg. przerwy "zaakceptowała" nianię i rozłąkę z nami.
#4607 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki trzymamy! Ja też zaraz idę spać. Myślę o Michałku i jego mamie. Siedzą teraz w pociągu... do 7 rano. Michaś generalnie to niejadek - czego po nim wcale nie widać ![]() ![]()
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
Wpadłam na minutke i mówię:
1. PIERWSZA ![]() 2. Miłego dnia życzę wszystkim 3. Ładnej pogody także 4. Kurcze ale mi się chce spać, toż to środek nocy ![]() Czekam na nianię i uciekam do pracy (xantia dzięki za kciukasy)
#4609 |
Zakorzenienie
|
Ja też na minutkę
![]() DRUGA ![]() Ala dziś wstała, popatrzyła na łóżeczko turystyczne, w którym spał Michaś, rozłożyła rączki i mówi MA! (czytaj: nie ma ![]() ![]() U nas leje od wczoraj non stop. A mi nic się nie chce ![]()
#4610 |
Zakorzenienie
|
my przerwa w deszczu + koszmarek nocny
![]() ![]() uściski i mimo deszczu udanego dnia moje drogie mamy ![]()
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Emcia wielki buż z okazji roczku od ciotki i Apuśka ![]() Hanutka buziol na miesięcznicę ![]() ewa fajne fotki ![]() xantia fajnie, ze wypoczęłaś ![]() ![]() minia Ty to się masz z ta burza ![]() u nas po staremu ![]() ![]() ![]() ![]() zawsze robił maks 1 dziennie ![]() ps. butki 1. te kosztowały 39 zł 2. 9.90 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie już z naszego domku!
EMCIA STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAnusiu buźka! xantia- pozazdrościc weekendu, wspaniale,że Ala i Michaś tak sobie "podpasowali", fotki sa najlepszym dowodem ewa- rewelacyjny wypoczynek i Mikołaj oczywiście ![]() My też wypoczęłyśmy cudownie! Najważniejsze jednak to ,że mogłam spojrzeć na moje dziecko w innym otoczeniu i odkryć wiele jej cech, których w domu nie dostrzegałam. Werka już fajnie chodzi na czworaka, wspina się do stania na kolankach z oparciem, pokazuje różne rzeczy typu "nie ma", "a fe". Sądzę,że ten wyjazd przyspieszył jej rozwój, bawiła się tam z kuzynką o 10 miesięcy starszą i to też był duży plus tego pobytu. No i pokarmowo poszlałyśjmy: bułeczka drożdżowa, rybka z grilla, jajecznica na masełku, lody, fasolka szparagowa, itp. Pogoda była cydna, a więc taras i ogród to główne m-ca zabaw. Kilka odsłon wczasującej Werki: 1/ Werka huśtająca 2/ Werka w piasku się bawiąca 3/ Werka indiańska 4/ Werka błotna 5/ Werka jeziorna 6/ Werka od mamy odpoczywająca
#4613 |
Zakorzenienie
|
Iwka sliczne fotki
![]() ![]() widze, ze Werka w jeziorku szalała ![]() ![]() co do umiejetnosci to zauwazyłam, ze to czesto tak jest, ze zmiana miejsca daje dzieciom dodatkową energie i chęć odkrywania nowych rzeczy ![]() my jesli nie dostaniemy kluczy do mieszkanka do konca lipca to jedziemy z Apusiem do moich rodziców na tydzien ![]() ![]() ![]() widze ze barwa tez sie odnalazła ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Wtajemniczenie
|
kanciu ja tam też wolę morze...,ale mieszkamy w Olsztynie, a tu jest 7 jezior w obrębie miasta i nie sposób z tego nie skorzystać
![]() a jakie są szanse ,że dostaniecie klucze do końca lipca, ale przeciągają swoja drogą
#4615 |
Zakorzenienie
|
no własnie nic nie wiadomo
![]() ![]() zadzwonił w zeszły piatek to mowili, ze pod koniec lipca będa dzwonic i podpisywac umowy ![]() takze nadal czekamy ![]() budowa miała byc ukończona 15 czerwca a tu nadal konca nie widac. Myslę, ze do konca lipca skonczą bo juz TBS teraz jest stratny bo przeciez od miesiaca ludzie powinni czynsz płacic a TBS kredyt spłacac. Cierpliwie czekamy... najgorsze jest to, ze tutaj mamy umowe do konca lipca i 1 sierpnia jestemy bezdomni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki !
EMILKO WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NA ROCZEK ![]() ![]() ![]() HANIU, BUZIAKI NA MIESIęCZNICę ![]() ![]() ![]() Xantia, foteczki super, fajnie, że odpoczęłyście i miałyście miły weekend z Alusią ![]() ![]() ![]() magsch, no to trzymam kciuki, żeby nowe lokum było cieplutkie i przytulne ![]() ![]() ewa, super, że wyjazd wam się udał ![]() ![]() miniu, wow ![]() ![]() Patrilko ![]() kanciu, no to dobrze, że z kupkami Apusia już ok ![]() A buciki bardzo ładne i cena atrakcyjna ![]() ![]() Trzymam kciuki za szybkie oddanie kluczy najemcom ![]() iwka, fajnie, że odpoczęłaś i zobacz jak Werci posłużył wyjazd ![]() ![]() ![]() U nas ok, wczorajsze urodzinki siostrzenicy udane pomimo iż lało przez cały czas, bo siedzieliśmy na dworzu ale pod daszkiem ![]()
#4617 |
Zakorzenienie
|
Juleczko mi tez sie 2 bardziej podobaja ale na razie sie nie nadaja
![]() ![]() ale wykukałam juz superowe adidaski z firmy Walky podeszwa super giętka, lekkie i ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
przeczytałam co napisałyście, pooglądałam piękne zdjęcia.
i znów poniedziałek. weekend super, jak tylko zgram fotki wrzucę. Tymcio zachwycony mrówkojadem i mega grzeczny. ja to mam anioła nie dziecko. podróż w burzy, pioruny z nieba, miałąm stracha... a mój syn przespał. zasypiał bez problemu około 21 i budził się z uśmiechem na twarzy o 8-9 rano ![]() znajomi myślą o dziecku i po naszej wizycie to chyba się zdecydują od razu. Tymek zrobił reklamę wszystkim dzieciom. a i my też mysleliśy kupić buciki Tymkowi, jedne z elefanten są super, ale nie było rozmiaru i kolor czerwony. Tymek ma chyba wysokie podbicie sopy bo nie każde butki mu wchodzą
#4619 |
Zadomowienie
|
Emilko ,Haniu wielkie buziolki!!!!
![]() Byłam dziś w kontroli z niki.Gardełko już ok. osłuchowo czysto ale katarek nadal leczymy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dołączam zdjęcie tym razem TŻ-a i Niunia ze swojim kotkiem którego nam ktoś ukradł ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||||||||
Konto usunięte
|
...a na innym forum...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszce raz dziękujemy za prezencik, ![]() ![]() GRATULUJEMY zbliżających się perełek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie zdążyłyśmy nawet kawki wypić, pogadać, poznać się lepiej, ... ![]() ![]() Maks zakupy zniósł wspaniale, biegał po sklepach, "zabawiał" ekspedientki, znosił nam do przymierzalni różne akcesoria ze sklepów. ![]() Cytat:
![]() u nas też była okropna burza, wiało, lało, i ściemniało w jednej chwili.. ale ja lubię burze. ![]() ![]() Cytat:
![]() A Werka cud- malina, ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.