|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Mam pytanko... ostatnio twardnieje mi troche brzuch... i nie tylko jak Maly kopie, tylko taki poprostu zbity jest... czy to normalne?? czy moze powinnam pojsc do lekarza??
Też tak macie??
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak wogóle jak kogos interesuje to x-landery xa sa w promocji na allegro za 999 tylko granatowo bezowy, a za 1150 normalne kolory
![]() Wlasnie namawiam męza do wczesniejszego zakupu , a on chce w styczniu dopiero
|
#4593 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że teraz nie mam funduszy na wozek, bo chce wlasnie ten kupić
|
|
#4594 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Marta89;9538387]Tez twardniał mi brzuch. Lekarz przepisał mi nospe i diphergan. Przeszło mi po tygodniu. Więc lepiej idz z tym do lekarza. Mój nawet się zastanawiał, czy nie położyć mnie w szpitalu, ale naszczescie się obeszło bez tego.
Własnie wyczytalam ze ten diphergan jest na: lekiem na alergie
|
#4595 | |
|
Raczkowanie
|
[quote=Stokrotka81;9538776]
Cytat:
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki.
Do mnie dziś przyszły dwie koszule nocne dla mam karmiących Gaci poporodowych jeszcze nie mam ale też zastanawiam się czy kupić te siateczkowe czy flizelinowe? Ale przymierzać nie będę - po co się dołować A ja mam od rana nerw, bo przyszło mi pismo z ZUSu, że moja sprawa jest nadal w toku, gdyż w zasadzie to nie wiedzą, dlaczego nie starałam sie o urlop zdrowotny i nie wiadomo czy takowy w ogóle mi przysługuje. Oczywiście od razu tam zadzwoniłam i nazdałam babie, że jak moge się starać o urlop zdrowotny na ciągłym L4 z powodu CIĄŻY a nie choroby zawodowej. Przy czym pani odpowiedziała, że takie pismo musi im przysłać zakład pracy, bo do nich już napisali, a do mnie przysłali jedynie informację o problemie i z powrotem mój wypełniony wniosek o śwaidczenie rehabilitacyjne, z którym UWAGA: nic nie mam robić, bo niczego w nim nie brakuje, ale mam go do ZUSu po prostu znów odwieźć Pytam, po jaką cholerę mi go odesłali??????????? |
|
|
|
#4597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też sie zastanawiam między x-landerem xa i xq ![]() Cytat:
![]() raptem nic nie widza nic nie słyszą...a przecież po coś do cholery te kasy pierwszeństwa są!! kiedyś byłam świadkiem jak mama z maleństwem w foteliku przeciskała sie właśnie przez cała kolejkę to patrzyli się na nią z takim wyrzutem, że jak ona śmie wogóle przed nich się wpychać grrrrrr Karuzelkę dostałaś śliczną, a Twoich rodzice jak sie urodzi maleństwo będą na bank baardzo nim zainteresowani
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogą to być zwyczajne skurcze Braxtona - Hicksa, które na tym etapie ciąży są normalne (obserwuj ile trwa to twardnienie - "braxtony" są od kilku do ok. 30 sekund i powinny być niebolesne). Może też być tak jak u mnie, że te twardnienia trwały za długo i dzięki temu od ponad miesiąca łykam te wstrętne prochy na wytłumienie skurczy (Fenoterol + Isoptin40) i brykam sobie z rozwarciem na opuszek palca i lekko skróconą szyjką... takie oto efekty owych skurczy... No i musiałam tydzień odleżeć w szpitalu z diagnozą "zagrożenie porodem przedwczesnym". A wogóle to byłam u małej niuni, która finalnie została nazwana Olivką ![]() ![]() Jest śliczna, maciupka i tylko śpi, je i brudzi pieluchy... Kochana mała istotka i wypisz wymaluj tatuś
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie powiem, mój TŻ jest "z leksza" przerażony
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nasz wspaniały,biedny zus!!! mi mija miesiac jak przyszło pismo ze wszczeto postepowanie wyjasniajace ,mój numer dowodu im sie nie zgadza [zmieniałam miejsce zamieszkania i mam nowy dowod] i dlaczego poszłam na zwolnienie..nie bede pisac co o tym mysle bo mnie z forum wyrzucą .20 pazdziernika miałam dostac pensje a tu nic ,badaja sprawe -specjalnie tak długo bo wiedza ,ze jak sprawa sie wydłuzy i urodze to nie beda musieli mi płacic.szkoda nerwów -zus powinni zlikwidowac bo brac to biora ale jak cos sie nalezy to juz nic nie dostaniesz!
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Ale mam czytania poza tym wczoraj wieczorem skonczylismy przeprowadzke i paaaaaadam w nocy spac nie moge w innym miejscu poza tym Olek tak kopie ze szok Narazie jest ok zobaczymy czy bedzie tak zawsze ... |
|
|
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gatki poporodowe mam 2 rodzaje, ale czytałąm, że zdecydowanie lepsze są te siateczkowe - odradzano te drugie, ale jak jest - to nie wiem. A przepraw z ZUS-em Wam współczuję! Też jestem za likwidacją i prywatyzowaniem wszystkiego!!! Niestety, odkąd jestem na własnym utrzymaniu leczę się prywatnie i takich jak ja jest naprawdę sporo! A to co mi zabierają z pensji przez te lata - starczyło by z pewnością na macieżyńskie! Sama będę miała pewnie dużo pytań dot. ZUS-u i pewnie też problemy, bo jestem na moim pierwszym L4 w życiu, a na dodatek dowód osobisty jeszcze na stare nazwisko :-( Do tej pory (1,5 roku) nie zmieniłam
|
|
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Właśnie pierwszy raz uruchomilismy karuzelkę. Melodie ma takie ... hmmm sympatyczne ale i dość męczące. a te świecące motylki co widac na suficie przy zgaszonym świetle sprawiaja że kręci sie w głowie - więc nie wiem czy to dobry wynalazek dla tak wrażliwych istotek. Co do rodziców- jestem im na prawde bardzo wdzięczna. Tylko przy wczorajszym humorze wszytko było w stanie tylko pogłębic moja złość. Siobhan- tobie zyczę aby dziadek wreszcie poczuł sie dziadkiem- bo to bardzo zaszczytna rola. Buziaki dla Was i życze zdrówka na jutro byście za bardzo nie pomarzły podczas spacerków po cmentarzach. Bo ja zazwyczaj wracam przewiana - no ale mam do odwiedzenia min. 4 cmentarze. |
|
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
Ja mialam dzisiaj wizyte u gina i naszczescie wszystko jest tak jak powinno
Mala idealnie pokazala dzisiaj pupe i dokladnie bylo widac ze miedzy nozkami ma tylko szpareczke poza tym ma juz glowke na dole i rozwija sie prawidlowo,moja szyjka dluga i zamknieta a skorcze o ktorych mowilam sa jak najbardziej prawidlowe a to ze sprawiaja mi bol wynika z tego ze mala cos tam glowka uciska przy skorczach... w kazdym badz razie mam sie nie martwic i juz zaczac oszczedzac najlepiej gdybym w miare mozliwosci jak najwiecej lezala... A teraz ide juz spac bo niestety dopadlo mnie chorobsko i cytryna z miodem juz nie pomaga dlatego wyslalam TŻ do apteki po jakies homeopatyczne leki na gardlo i nos...
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Hugo juz na swiecie
nie wiem dokladnie ile trwal porod no o 10 przyjaciolka byla juz w szpitalu a o 16.45 dostalam esa ze juz sie rozpakowala czyli chyba niezle jak na 2 porod
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie znalazłam to forum i tak tu miło i sympatycznie, że postanowiłam się przyłączyć... Termin mojego maluszka mam na 25 stycznia , 27 tydz. i 6 dni Jeszcze nie znam płci bo moje dzieciątko jest bardzo wstydliwe i ciągle sie zasłania... No ale we wtorek (4.11.) ide na USG 3D... także dowiem sie czegoś wiecej o moim bobasku... Najważniejsze żeby było zdrowe... Ja obecnie nie pracuje... Siedze w domku i sie obijam ![]() Naczytalam sie tutaj, że wiekszośc z Was ma prawie wszystko gotowe na przyjscie maluszka... ja jestem bardzo do tyłu z tym wszyskim.. Jakoś tak mi sie nie śpieszy... chociaż troche mnie przeraziłyście i chyba powoli od poniedziałku zaczne coś kupować... Pozdrowionka dla wszystkich cieżarówek ![]() |
|
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
A witamy nową mamusię! Ale nas już dużo! Spokojnie, na pewno zdążysz ze wszystkim! Poza tym te zakupy - to takie przyjemne...
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, kupiłam wczoraj brykę dla naszego maleństwa
Tak, jak mówiłam mój wybór padł na XA. Kupilismy w kolorze ASH za 930 zł. W sumie zastanawialismy się nad tym błękitnym, ale stwierdziliśmy że granatowo beżowy jest praktyczniejszy, bo mniej widać np. plamy. Wózek jest fajowy. Bawiliśmy się nim cały wieczór. Nawet moja teściowa pochwaliła i powiedziała, że super się prowadzi ![]() No i kupiliśmy fotelik - nosidełko Graco Logico S z bazą. Jak już chyba pisałam te fotelik pod względem bezpieczeństw zdobywa tyle samo punktów w testach co Maxi Cosi, a dalismy za komplet z bazą 400 zł więc sporo taniej (promocja była). Fotelik też wypasiony i trochę większy niż maxi cosi, dzięki czemu maluchowi będzie wygodniej. A baza to super rzecz, bo nie trzeba kombinować z zapinaniem pasami tylko klik i fotelik wpięty
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie bardzo chwale ten wozek
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
930 zł za 2 w 1 ? fotelik kupuje sie osobno?
ogladałam ostatnio ten wózek w sklepie i spodobał mi sie,jest taki zgrabniutki. a cena bardzo korzystna. i nie bede chyba cudowac i wybiore własnie ten wózek. |
|
|
|
#4611 |
|
Raczkowanie
|
Mysmy tez wczoraj kupili x landera xa kolor grafitowy spacerowka a gondolka zielona. Chcialam wszystko zielone ale tylko grafitowa spacerowka byla na promocji. Calosc kosztowala nas 1054 zl. Dzisiaj z TZ skladalismy i faktycznie super sie prowadzi /przynajmniej po mieszkaniu/. Postanowilismy go nie wkladac spowrotem do pudelka tylko niech sobie stoi i czeka na Niunie do stycznia.
|
|
|
|
#4612 |
|
Raczkowanie
|
Dużo popularnością cieszy się x lander xa
też chcę go kupić, ale męczy mnie ta nie przekładana raczka :/ a czy całą spacerówkę da się przełożyć w druga strone, czy takiej pcji tez nie ma?
|
#4613 |
|
Raczkowanie
|
Musze Cie zmartwic tez nie ma opcji przekladanania spacerowki. Z początku też sie mocno zastanawialam czy kupic ten wozek bez tej funkcji ale poczytalam na forach o tym wozeczku i dziewczyny ktore go uzywaja sa bardzo zadowolone i twierdza ze nie jest to tak powazna "wada" by go skreslac. Jestem ciekawa co bede mowila jak zaczne mojego bobaska wozic w nim wozic
|
|
|
|
#4614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że X-lander XA króluje. Ja ostatnio zastanawiam się też nad Mura 4 Maxi cosi - tylko ta cena, ale w wielu firmach można skorzystać z zakupu kredytowanego i wychodzi całkie nieźle. Już miałam wybranego Mutsy 4 rider - tylko każda gondolka strasznie dziwnie skacze na stelażu i niestety sprzedawca potwierdził, że tak się dzieje z każdym i to ze względu na tą przedziwną konstrukcję stelaża - która co prawda wyróżnia ten wózek - ale mnie akurat najmniej się podoba
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dzis 1 listopada..czyli jest szansa ze ktoras sie rozpakuje za jakies 1.5 miesiaca
czyli 6tyg czyli to bardoz bardzo malo ![]() pojechalismy dizs do mothercare i kupilam sobie nowe spodnie ciazowe bo juz te co mam mnie uciskaja za bardzo do tego kupilam ksiazeczke/album 1 rok zycia dziecka -taki neutralny zeby i dla dziewczynki i chlopca pasowalo patrzylam tez na staniki ale najwieksze mieli F a u mnie G witam nowa mamusie zaraz dopisze do listy..jestes juz 3 mamusia z wyspy
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tu czytam u tych brykach dla maleństw.. i wlasnie ogladalam ten wozeczek
x lander xa... Całkiem całkiem na obrazku ... przy najblizszej okazji jak bede w centrum to musze sie mu przyjrzec doklaniej i wypróbowac... ![]() A ja dzisiaj ciezka nocke mialam Poszłam spac o 2 w nocy a juz o 6 rano malenstwo zaczęło koziołkowac... Chyba zrobiło sobie dyskoteke w moim brzuchu.. ![]() No i tak do 7:30 ... bo o tej godz to zglodnialam i zrobilam sobie gorącą czekolade i herbatniki kokosowe... mmmm Objadlam sie i chcialam dalej spac ale nie dalo rady... Wiec taki dzisiaj caly dzien przybita chodze... Jakbym poimprezowala na halloween.. Dziekuje za przygarniecie do forum ... buziaczki dla mamusiek |
|
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Ja również witam nową Mamusię
Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko dla naszego Maluszka
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fotelik mogę polecić, według mnie jest super, bardzo praktyczny. Nie mam pojęcia, wiem że u nas w samochodzie można zamontowac bazę. Ale są też te foteliki w sprzedaży bez bazy i wypadają one świetnie w testach, a sa tańsze niz mai cosi.
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i jak przez internet to podaj stronkę
|
|
#4620 |
|
Raczkowanie
|
Tak mnie naszły wątpliwości...
Do tej pory kupiłam tylko kremy do pupci: Sudocream i Alantan. Ale może lepiej zacząć tylko od zasypki? Któraś z Was będzie stosować zasypkę?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Adaś
poza tym wczoraj wieczorem skonczylismy przeprowadzke i paaaaaadam 

Dziekuje za przygarniecie do forum ... buziaczki dla mamusiek