|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Mam pytanko... ostatnio twardnieje mi troche brzuch... i nie tylko jak Maly kopie, tylko taki poprostu zbity jest... czy to normalne?? czy moze powinnam pojsc do lekarza??
Też tak macie??
#4592 |
Wtajemniczenie
|
A tak wogóle jak kogos interesuje to x-landery xa sa w promocji na allegro za 999 tylko granatowo bezowy, a za 1150 normalne kolory
![]() Wlasnie namawiam męza do wczesniejszego zakupu , a on chce w styczniu dopiero ![]()
#4593 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że teraz nie mam funduszy na wozek, bo chce wlasnie ten kupić ![]()
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
[quote=Marta89;9538387]Tez twardniał mi brzuch. Lekarz przepisał mi nospe i diphergan. Przeszło mi po tygodniu. Więc lepiej idz z tym do lekarza. Mój nawet się zastanawiał, czy nie położyć mnie w szpitalu, ale naszczescie się obeszło bez tego.
Własnie wyczytalam ze ten diphergan jest na: lekiem na alergie ![]()
#4595 | |
Raczkowanie
|
[quote=Stokrotka81;9538776]
Cytat:
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki.
Do mnie dziś przyszły dwie koszule nocne dla mam karmiących ![]() ![]() A ja mam od rana nerw, bo przyszło mi pismo z ZUSu, że moja sprawa jest nadal w toku, gdyż w zasadzie to nie wiedzą, dlaczego nie starałam sie o urlop zdrowotny i nie wiadomo czy takowy w ogóle mi przysługuje. Oczywiście od razu tam zadzwoniłam i nazdałam babie, że jak moge się starać o urlop zdrowotny na ciągłym L4 z powodu CIĄŻY a nie choroby zawodowej. Przy czym pani odpowiedziała, że takie pismo musi im przysłać zakład pracy, bo do nich już napisali, a do mnie przysłali jedynie informację o problemie i z powrotem mój wypełniony wniosek o śwaidczenie rehabilitacyjne, z którym UWAGA: nic nie mam robić, bo niczego w nim nie brakuje, ale mam go do ZUSu po prostu znów odwieźć ![]() ![]() Pytam, po jaką cholerę mi go odesłali??????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też sie zastanawiam między x-landerem xa i xq ![]() Cytat:
![]() raptem nic nie widza nic nie słyszą...a przecież po coś do cholery te kasy pierwszeństwa są!! kiedyś byłam świadkiem jak mama z maleństwem w foteliku przeciskała sie właśnie przez cała kolejkę to patrzyli się na nią z takim wyrzutem, że jak ona śmie wogóle przed nich się wpychać grrrrrr ![]() Karuzelkę dostałaś śliczną, a Twoich rodzice jak sie urodzi maleństwo będą na bank baardzo nim zainteresowani ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogą to być zwyczajne skurcze Braxtona - Hicksa, które na tym etapie ciąży są normalne (obserwuj ile trwa to twardnienie - "braxtony" są od kilku do ok. 30 sekund i powinny być niebolesne). Może też być tak jak u mnie, że te twardnienia trwały za długo i dzięki temu od ponad miesiąca łykam te wstrętne prochy na wytłumienie skurczy (Fenoterol + Isoptin40) i brykam sobie z rozwarciem na opuszek palca i lekko skróconą szyjką... takie oto efekty owych skurczy... No i musiałam tydzień odleżeć w szpitalu z diagnozą "zagrożenie porodem przedwczesnym". A wogóle to byłam u małej niuni, która finalnie została nazwana Olivką ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie powiem, mój TŻ jest "z leksza" przerażony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to nasz wspaniały,biedny zus!!! mi mija miesiac jak przyszło pismo ze wszczeto postepowanie wyjasniajace ,mój numer dowodu im sie nie zgadza [zmieniałam miejsce zamieszkania i mam nowy dowod] i dlaczego poszłam na zwolnienie..nie bede pisac co o tym mysle bo mnie z forum wyrzucą .20 pazdziernika miałam dostac pensje a tu nic ,badaja sprawe -specjalnie tak długo bo wiedza ,ze jak sprawa sie wydłuzy i urodze to nie beda musieli mi płacic.szkoda nerwów -zus powinni zlikwidowac bo brac to biora ale jak cos sie nalezy to juz nic nie dostaniesz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Ale mam czytania ![]() ![]() ![]() Narazie jest ok zobaczymy czy bedzie tak zawsze ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gatki poporodowe mam 2 rodzaje, ale czytałąm, że zdecydowanie lepsze są te siateczkowe - odradzano te drugie, ale jak jest - to nie wiem. A przepraw z ZUS-em Wam współczuję! Też jestem za likwidacją i prywatyzowaniem wszystkiego!!! Niestety, odkąd jestem na własnym utrzymaniu leczę się prywatnie i takich jak ja jest naprawdę sporo! A to co mi zabierają z pensji przez te lata - starczyło by z pewnością na macieżyńskie! Sama będę miała pewnie dużo pytań dot. ZUS-u i pewnie też problemy, bo jestem na moim pierwszym L4 w życiu, a na dodatek dowód osobisty jeszcze na stare nazwisko :-( Do tej pory (1,5 roku) nie zmieniłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Właśnie pierwszy raz uruchomilismy karuzelkę. Melodie ma takie ... hmmm sympatyczne ale i dość męczące. a te świecące motylki co widac na suficie przy zgaszonym świetle sprawiaja że kręci sie w głowie - więc nie wiem czy to dobry wynalazek dla tak wrażliwych istotek. Co do rodziców- jestem im na prawde bardzo wdzięczna. Tylko przy wczorajszym humorze wszytko było w stanie tylko pogłębic moja złość. Siobhan- tobie zyczę aby dziadek wreszcie poczuł sie dziadkiem- bo to bardzo zaszczytna rola. Buziaki dla Was i życze zdrówka na jutro byście za bardzo nie pomarzły podczas spacerków po cmentarzach. Bo ja zazwyczaj wracam przewiana - no ale mam do odwiedzenia min. 4 cmentarze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
Ja mialam dzisiaj wizyte u gina i naszczescie wszystko jest tak jak powinno
![]()
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
Hugo juz na swiecie
nie wiem dokladnie ile trwal porod no o 10 przyjaciolka byla juz w szpitalu a o 16.45 dostalam esa ze juz sie rozpakowala czyli chyba niezle jak na 2 porod
#4606 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Własnie znalazłam to forum i tak tu miło i sympatycznie, że postanowiłam się przyłączyć... Termin mojego maluszka mam na 25 stycznia , 27 tydz. i 6 dni ![]() Jeszcze nie znam płci bo moje dzieciątko jest bardzo wstydliwe i ciągle sie zasłania... No ale we wtorek (4.11.) ide na USG 3D... także dowiem sie czegoś wiecej o moim bobasku... Najważniejsze żeby było zdrowe... Ja obecnie nie pracuje... Siedze w domku i sie obijam ![]() ![]() Naczytalam sie tutaj, że wiekszośc z Was ma prawie wszystko gotowe na przyjscie maluszka... ja jestem bardzo do tyłu z tym wszyskim.. Jakoś tak mi sie nie śpieszy... chociaż troche mnie przeraziłyście i chyba powoli od poniedziałku zaczne coś kupować... Pozdrowionka dla wszystkich cieżarówek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Rozeznanie
|
A witamy nową mamusię! Ale nas już dużo! Spokojnie, na pewno zdążysz ze wszystkim! Poza tym te zakupy - to takie przyjemne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Hej, kupiłam wczoraj brykę dla naszego maleństwa
![]() ![]() No i kupiliśmy fotelik - nosidełko Graco Logico S z bazą. Jak już chyba pisałam te fotelik pod względem bezpieczeństw zdobywa tyle samo punktów w testach co Maxi Cosi, a dalismy za komplet z bazą 400 zł więc sporo taniej (promocja była). Fotelik też wypasiony i trochę większy niż maxi cosi, dzięki czemu maluchowi będzie wygodniej. A baza to super rzecz, bo nie trzeba kombinować z zapinaniem pasami tylko klik i fotelik wpięty ![]()
![]() |
#4609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
930 zł za 2 w 1 ? fotelik kupuje sie osobno?
ogladałam ostatnio ten wózek w sklepie i spodobał mi sie,jest taki zgrabniutki. a cena bardzo korzystna. i nie bede chyba cudowac i wybiore własnie ten wózek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
Mysmy tez wczoraj kupili x landera xa kolor grafitowy spacerowka a gondolka zielona. Chcialam wszystko zielone ale tylko grafitowa spacerowka byla na promocji. Calosc kosztowala nas 1054 zl. Dzisiaj z TZ skladalismy i faktycznie super sie prowadzi /przynajmniej po mieszkaniu/. Postanowilismy go nie wkladac spowrotem do pudelka tylko niech sobie stoi i czeka na Niunie do stycznia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
Dużo popularnością cieszy się x lander xa
![]()
#4613 |
Raczkowanie
|
Musze Cie zmartwic tez nie ma opcji przekladanania spacerowki. Z początku też sie mocno zastanawialam czy kupic ten wozek bez tej funkcji ale poczytalam na forach o tym wozeczku i dziewczyny ktore go uzywaja sa bardzo zadowolone i twierdza ze nie jest to tak powazna "wada" by go skreslac. Jestem ciekawa co bede mowila jak zaczne mojego bobaska wozic w nim wozic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że X-lander XA króluje. Ja ostatnio zastanawiam się też nad Mura 4 Maxi cosi - tylko ta cena, ale w wielu firmach można skorzystać z zakupu kredytowanego i wychodzi całkie nieźle. Już miałam wybranego Mutsy 4 rider - tylko każda gondolka strasznie dziwnie skacze na stelażu i niestety sprzedawca potwierdził, że tak się dzieje z każdym i to ze względu na tą przedziwną konstrukcję stelaża - która co prawda wyróżnia ten wózek - ale mnie akurat najmniej się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dzis 1 listopada..czyli jest szansa ze ktoras sie rozpakuje za jakies 1.5 miesiaca
czyli 6tyg czyli to bardoz bardzo malo ![]() pojechalismy dizs do mothercare i kupilam sobie nowe spodnie ciazowe bo juz te co mam mnie uciskaja za bardzo do tego kupilam ksiazeczke/album 1 rok zycia dziecka -taki neutralny zeby i dla dziewczynki i chlopca pasowalo patrzylam tez na staniki ale najwieksze mieli F a u mnie G witam nowa mamusie zaraz dopisze do listy..jestes juz 3 mamusia z wyspy ![]()
#4616 |
Zakorzenienie
|
Tak tu czytam u tych brykach dla maleństw.. i wlasnie ogladalam ten wozeczek
x lander xa... Całkiem całkiem na obrazku ... przy najblizszej okazji jak bede w centrum to musze sie mu przyjrzec doklaniej i wypróbowac... ![]() A ja dzisiaj ciezka nocke mialam ![]() Poszłam spac o 2 w nocy a juz o 6 rano malenstwo zaczęło koziołkowac... Chyba zrobiło sobie dyskoteke w moim brzuchu.. ![]() No i tak do 7:30 ... bo o tej godz to zglodnialam i zrobilam sobie gorącą czekolade i herbatniki kokosowe... mmmm Objadlam sie i chcialam dalej spac ale nie dalo rady... Wiec taki dzisiaj caly dzien przybita chodze... Jakbym poimprezowala na halloween.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
Ja również witam nową Mamusię
![]() Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko dla naszego Maluszka ![]() ![]()
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fotelik mogę polecić, według mnie jest super, bardzo praktyczny. Nie mam pojęcia, wiem że u nas w samochodzie można zamontowac bazę. Ale są też te foteliki w sprzedaży bez bazy i wypadają one świetnie w testach, a sa tańsze niz mai cosi.
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a i jak przez internet to podaj stronkę ![]()
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
Tak mnie naszły wątpliwości...
Do tej pory kupiłam tylko kremy do pupci: Sudocream i Alantan. Ale może lepiej zacząć tylko od zasypki? Któraś z Was będzie stosować zasypkę?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.