mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-31, 12:57   #4591
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Mam pytanko... ostatnio twardnieje mi troche brzuch... i nie tylko jak Maly kopie, tylko taki poprostu zbity jest... czy to normalne?? czy moze powinnam pojsc do lekarza??

Też tak macie??
Stary 2008-10-31, 13:01   #4592
Stokrotka81
Wtajemniczenie

A tak wogóle jak kogos interesuje to x-landery xa sa w promocji na allegro za 999 tylko granatowo bezowy, a za 1150 normalne kolory

Wlasnie namawiam męza do wczesniejszego zakupu , a on chce w styczniu dopiero
Stary 2008-10-31, 13:15   #4593
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Mam pytanko... ostatnio twardnieje mi troche brzuch... i nie tylko jak Maly kopie, tylko taki poprostu zbity jest... czy to normalne?? czy moze powinnam pojsc do lekarza??

Też tak macie??
Cytat:
A tak wogóle jak kogos interesuje to x-landery xa sa w promocji na allegro za 999 tylko granatowo bezowy, a za 1150 normalne kolory

Tez twardniał mi brzuch. Lekarz przepisał mi nospe i diphergan. Przeszło mi po tygodniu. Więc lepiej idz z tym do lekarza. Mój nawet się zastanawiał, czy nie położyć mnie w szpitalu, ale naszczescie się obeszło bez tego.

Szkoda, że teraz nie mam funduszy na wozek, bo chce wlasnie ten kupić
Stary 2008-10-31, 13:48   #4594
Stokrotka81
Wtajemniczenie

[quote=Marta89;9538387]Tez twardniał mi brzuch. Lekarz przepisał mi nospe i diphergan. Przeszło mi po tygodniu. Więc lepiej idz z tym do lekarza. Mój nawet się zastanawiał, czy nie położyć mnie w szpitalu, ale naszczescie się obeszło bez tego.

Własnie wyczytalam ze ten diphergan jest na: lekiem na alergie
Stary 2008-10-31, 13:56   #4595
Marta89
Raczkowanie

[quote=Stokrotka81;9538776]
Cytat:
Napisane przez Marta89 Pokaż wiadomość
Tez twardniał mi brzuch. Lekarz przepisał mi nospe i diphergan. Przeszło mi po tygodniu. Więc lepiej idz z tym do lekarza. Mój nawet się zastanawiał, czy nie położyć mnie w szpitalu, ale naszczescie się obeszło bez tego.

Własnie wyczytalam ze ten diphergan jest na: lekiem na alergie
No ja tez jak to przeczytałam, to byłam w szoku, co on mi przepisał. Ale jak się dowiedziałam, to ma działanie przeciwskurczowe i to dość duże,a w szpitalu, to w zastrzykach to podają. Ale też lekarze przepisują to, jak kobiety bardzo dużo wymiotuja. Także to jakis wielofunkcyjny lek jest dosłownie. Mi pomógł, tylko że ma działanie nasenne i mnie bardzo po nim głowa bolała.
Stary 2008-10-31, 14:44   #4596
freshona
Zadomowienie

Hej laseczki.
Do mnie dziś przyszły dwie koszule nocne dla mam karmiących Gaci poporodowych jeszcze nie mam ale też zastanawiam się czy kupić te siateczkowe czy flizelinowe? Ale przymierzać nie będę - po co się dołować

A ja mam od rana nerw, bo przyszło mi pismo z ZUSu, że moja sprawa jest nadal w toku, gdyż w zasadzie to nie wiedzą, dlaczego nie starałam sie o urlop zdrowotny i nie wiadomo czy takowy w ogóle mi przysługuje. Oczywiście od razu tam zadzwoniłam i nazdałam babie, że jak moge się starać o urlop zdrowotny na ciągłym L4 z powodu CIĄŻY a nie choroby zawodowej.
Przy czym pani odpowiedziała, że takie pismo musi im przysłać zakład pracy, bo do nich już napisali, a do mnie przysłali jedynie informację o problemie i z powrotem mój wypełniony wniosek o śwaidczenie rehabilitacyjne, z którym UWAGA:
nic nie mam robić, bo niczego w nim nie brakuje, ale mam go do ZUSu po prostu znów odwieźć
Pytam, po jaką cholerę mi go odesłali???????????
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 15:08   #4597
mumi24
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Marta89 Pokaż wiadomość
Szkoda, że teraz nie mam funduszy na wozek, bo chce wlasnie ten kupić
Też sie zastanawiam między x-landerem xa i xq
Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość

A ja trochę sie poużalam:

Wczoraj miałam megadoła/rozdrażnienie.
Rano wstałam gotowa do roboty, pojechałam do tesco na zakupy. Tam klub emerytów i rencistów- megakolejki i mimo że stoisz z brzuchem pod sama brode nikt nie ustąpi Ci pierszeństwa. A niestety ja mam tak, że mdleje, jak stoję. Myśłam że wykorkuję .
Póżniej odwiedziny poczty polskiej. Kooolejka jak za czasów kartek, stanęłam w niej za jakiś dzidkiem który smierdział bardziej niż zsypy w wieżowcach. Po 5 min stania zrezygnowałam. Pojechałam do komputerowego gdzie gościu nie dośc że nie umiał odpowiedziec na żadne pytanie to próbował mi wcisnąc jakis sprzęt do kompa zupełnie mi niepotrzebny za niebagatenlą sumę -dupek.
Następnie pojechałam na pocztę główną - ku mojemu zdziwieniu, mała kolejka. podchdze do oknienka- a tam przerwa półgodzinna a w innym okienku paczki już nie wyślesz - grrrrrr. Na koniec zaliczyłam oddział poczty w drugim karńcu miasta gdze równiez stojąc w kolejce wreszcie wysłałm paczkę- i tak straciłam pół dnia, humor i spokój ducha.
Wróciłam tak zła że mąż nie mógł mnie poznać, rozbolał mnie brzuch i nie mogłam za nic sie wziąć mimo iż miałam wielkie plany.
Wieczorem przyjechali rodzce, mąż zrobił kolacje pod moje dyktando.Pięknie, ładnie dopóki mamusia sobie nie ubzdurała że na dziecko trzeba bata, trzeba je chartować i przyda mu sie wstrząs :O. Oniemiałam. Póxniej dziwiła sie że jak to Ona mogła w 9 miesiącu malowac kuchnie i przerzucać skrzynki w sklepie- szlag mnie trafiał. Na koniec obdarowała mnie ciuszkami- dla dziewczynki, krojem przypominające koncówke lat 80.

W sumie moich rodziców bardziej interesuje nasz pies nisz wnuk- mam nadzieje że sie to zmieni.

Na koniec dostałam od Nich sympatyczny prezencik- chyba gwoli udobruchania- piekna karuzelę do łóżeczka. Foto w załączniku.
Ile nerwów zjadłam - to moje. Ale to już chyba wachania nastrojów i hormonki mnie tak podbuzowują. Zazwyczaj duzo trudniej nadepnąć mi na odcisk, a do mamy juz sie przyzwyczaiłam, ale wczoraj to juz cisnienie skakało mi do granic normy.

Wybaczcie za zrzędzenie- ale musiałam sie wygadać.
w kolejkach trzeba poprostu podejść jak najbliżej kasjerki, poczekać aż skończy z obsługiwanym klientem i powiedzieć że chcesz skorzystać z przysługiwanego pierwszeństwa- co ty sami to Cię nigdy te zgredy nie przepuszczą
raptem nic nie widza nic nie słyszą...a przecież po coś do cholery te kasy pierwszeństwa są!!
kiedyś byłam świadkiem jak mama z maleństwem w foteliku przeciskała sie właśnie przez cała kolejkę to patrzyli się na nią z takim wyrzutem, że jak ona śmie wogóle przed nich się wpychać grrrrrr

Karuzelkę dostałaś śliczną, a Twoich rodzice jak sie urodzi maleństwo będą na bank baardzo nim zainteresowani

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 15:27   #4598
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak macie??
Ja bym radziła tego nie bagatelizować, bo z twadnieniem brzucha bywa różnie.
Mogą to być zwyczajne skurcze Braxtona - Hicksa, które na tym etapie ciąży są normalne (obserwuj ile trwa to twardnienie - "braxtony" są od kilku do ok. 30 sekund i powinny być niebolesne).
Może też być tak jak u mnie, że te twardnienia trwały za długo i dzięki temu od ponad miesiąca łykam te wstrętne prochy na wytłumienie skurczy (Fenoterol + Isoptin40) i brykam sobie z rozwarciem na opuszek palca i lekko skróconą szyjką... takie oto efekty owych skurczy... No i musiałam tydzień odleżeć w szpitalu z diagnozą "zagrożenie porodem przedwczesnym".

A wogóle to byłam u małej niuni, która finalnie została nazwana Olivką Jest śliczna, maciupka i tylko śpi, je i brudzi pieluchy... Kochana mała istotka i wypisz wymaluj tatuś

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 15:36   #4599
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
A wogóle to byłam u małej niuni, która finalnie została nazwana Olivką Jest śliczna, maciupka i tylko śpi, je i brudzi pieluchy... Kochana mała istotka i wypisz wymaluj tatuś
W zeszłą sobotę byliśmy na ślubie znajomego, potem poszliśmy do nich na kawkę i ciacho. Siostra pana młodego dała mojemu chłopu potrzymać swoją Emilkę, mój TŻ przejęty, że to TAKIE maleństwo. Mamusia małej uświadomiła mojego TŻta, że niunia po pierwsze ma już miesiąc, a po drugie wcale nie jest takim okruszkiem - gdy się urodziła, miała 3900g.
Nie powiem, mój TŻ jest "z leksza" przerażony
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 16:23   #4600
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Hej laseczki.
Do mnie dziś przyszły dwie koszule nocne dla mam karmiących Gaci poporodowych jeszcze nie mam ale też zastanawiam się czy kupić te siateczkowe czy flizelinowe? Ale przymierzać nie będę - po co się dołować

A ja mam od rana nerw, bo przyszło mi pismo z ZUSu, że moja sprawa jest nadal w toku, gdyż w zasadzie to nie wiedzą, dlaczego nie starałam sie o urlop zdrowotny i nie wiadomo czy takowy w ogóle mi przysługuje. Oczywiście od razu tam zadzwoniłam i nazdałam babie, że jak moge się starać o urlop zdrowotny na ciągłym L4 z powodu CIĄŻY a nie choroby zawodowej.
Przy czym pani odpowiedziała, że takie pismo musi im przysłać zakład pracy, bo do nich już napisali, a do mnie przysłali jedynie informację o problemie i z powrotem mój wypełniony wniosek o śwaidczenie rehabilitacyjne, z którym UWAGA:
nic nie mam robić, bo niczego w nim nie brakuje, ale mam go do ZUSu po prostu znów odwieźć

to nasz wspaniały,biedny zus!!! mi mija miesiac jak przyszło pismo ze wszczeto postepowanie wyjasniajace ,mój numer dowodu im sie nie zgadza [zmieniałam miejsce zamieszkania i mam nowy dowod] i dlaczego poszłam na zwolnienie..nie bede pisac co o tym mysle bo mnie z forum wyrzucą .20 pazdziernika miałam dostac pensje a tu nic ,badaja sprawe -specjalnie tak długo bo wiedza ,ze jak sprawa sie wydłuzy i urodze to nie beda musieli mi płacic.szkoda nerwów -zus powinni zlikwidowac bo brac to biora ale jak cos sie nalezy to juz nic nie dostaniesz!

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 17:37   #4601
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Hej kochane
Ale mam czytania poza tym wczoraj wieczorem skonczylismy przeprowadzke i paaaaaadam w nocy spac nie moge w innym miejscu poza tym Olek tak kopie ze szok
Narazie jest ok zobaczymy czy bedzie tak zawsze ...

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-31, 19:16   #4602
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Hej laseczki.

A gdzie zamówiłaś koszule do karmienia - bo ja właśnie poszukuję?
Gatki poporodowe mam 2 rodzaje, ale czytałąm, że zdecydowanie lepsze są te siateczkowe - odradzano te drugie, ale jak jest - to nie wiem.
A przepraw z ZUS-em Wam współczuję! Też jestem za likwidacją i prywatyzowaniem wszystkiego!!! Niestety, odkąd jestem na własnym utrzymaniu leczę się prywatnie i takich jak ja jest naprawdę sporo! A to co mi zabierają z pensji przez te lata - starczyło by z pewnością na macieżyńskie! Sama będę miała pewnie dużo pytań dot. ZUS-u i pewnie też problemy, bo jestem na moim pierwszym L4 w życiu, a na dodatek dowód osobisty jeszcze na stare nazwisko :-( Do tej pory (1,5 roku) nie zmieniłam
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 19:29   #4603
bezsenność
Zadomowienie

Hej kochane!

Właśnie pierwszy raz uruchomilismy karuzelkę. Melodie ma takie ... hmmm sympatyczne ale i dość męczące. a te świecące motylki co widac na suficie przy zgaszonym świetle sprawiaja że kręci sie w głowie - więc nie wiem czy to dobry wynalazek dla tak wrażliwych istotek.

Co do rodziców- jestem im na prawde bardzo wdzięczna. Tylko przy wczorajszym humorze wszytko było w stanie tylko pogłębic moja złość.
Siobhan- tobie zyczę aby dziadek wreszcie poczuł sie dziadkiem- bo to bardzo zaszczytna rola.

Buziaki dla Was i życze zdrówka na jutro byście za bardzo nie pomarzły podczas spacerków po cmentarzach. Bo ja zazwyczaj wracam przewiana - no ale mam do odwiedzenia min. 4 cmentarze.
Stary 2008-10-31, 19:57   #4604
Glizda87
Rozeznanie

Ja mialam dzisiaj wizyte u gina i naszczescie wszystko jest tak jak powinno Mala idealnie pokazala dzisiaj pupe i dokladnie bylo widac ze miedzy nozkami ma tylko szpareczke poza tym ma juz glowke na dole i rozwija sie prawidlowo,moja szyjka dluga i zamknieta a skorcze o ktorych mowilam sa jak najbardziej prawidlowe a to ze sprawiaja mi bol wynika z tego ze mala cos tam glowka uciska przy skorczach... w kazdym badz razie mam sie nie martwic i juz zaczac oszczedzac najlepiej gdybym w miare mozliwosci jak najwiecej lezala... A teraz ide juz spac bo niestety dopadlo mnie chorobsko i cytryna z miodem juz nie pomaga dlatego wyslalam TŻ do apteki po jakies homeopatyczne leki na gardlo i nos...
Stary 2008-10-31, 20:27   #4605
pani z herbata
Zadomowienie

Hugo juz na swiecie
nie wiem dokladnie ile trwal porod
no o 10 przyjaciolka byla juz w szpitalu a o 16.45 dostalam esa ze juz sie rozpakowala
czyli chyba niezle jak na 2 porod

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 23:07   #4606
kellysss
Zakorzenienie

Smile Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Witam serdecznie wszystkie mamuśki styczniowo-lutowe...

Własnie znalazłam to forum i tak tu miło i sympatycznie,
że postanowiłam się przyłączyć...

Termin mojego maluszka mam na 25 stycznia , 27 tydz. i 6 dni ...
Jeszcze nie znam płci bo moje dzieciątko jest bardzo wstydliwe
i ciągle sie zasłania... No ale we wtorek (4.11.) ide na USG 3D...
także dowiem sie czegoś wiecej o moim bobasku...
Najważniejsze żeby było zdrowe...

Ja obecnie nie pracuje... Siedze w domku i sie obijam
Naczytalam sie tutaj, że wiekszośc z Was ma prawie wszystko gotowe
na przyjscie maluszka... ja jestem bardzo do tyłu z tym wszyskim..
Jakoś tak mi sie nie śpieszy... chociaż troche mnie przeraziłyście i chyba powoli od poniedziałku zaczne coś kupować...

Pozdrowionka dla wszystkich cieżarówek

kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 23:14   #4607
skoja
Rozeznanie

A witamy nową mamusię! Ale nas już dużo! Spokojnie, na pewno zdążysz ze wszystkim! Poza tym te zakupy - to takie przyjemne...
Stary 2008-11-01, 07:35   #4608
passionfruit
Zakorzenienie

Hej, kupiłam wczoraj brykę dla naszego maleństwa Tak, jak mówiłam mój wybór padł na XA. Kupilismy w kolorze ASH za 930 zł. W sumie zastanawialismy się nad tym błękitnym, ale stwierdziliśmy że granatowo beżowy jest praktyczniejszy, bo mniej widać np. plamy. Wózek jest fajowy. Bawiliśmy się nim cały wieczór. Nawet moja teściowa pochwaliła i powiedziała, że super się prowadzi
No i kupiliśmy fotelik - nosidełko Graco Logico S z bazą. Jak już chyba pisałam te fotelik pod względem bezpieczeństw zdobywa tyle samo punktów w testach co Maxi Cosi, a dalismy za komplet z bazą 400 zł więc sporo taniej (promocja była). Fotelik też wypasiony i trochę większy niż maxi cosi, dzięki czemu maluchowi będzie wygodniej. A baza to super rzecz, bo nie trzeba kombinować z zapinaniem pasami tylko klik i fotelik wpięty
Stary 2008-11-01, 09:24   #4609
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Hej, kupiłam wczoraj brykę dla naszego maleństwa Tak, jak mówiłam mój wybór padł na XA.
dobry wybor ja sobie bardzo chwale ten wozek

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 10:01   #4610
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

930 zł za 2 w 1 ? fotelik kupuje sie osobno?
ogladałam ostatnio ten wózek w sklepie i spodobał mi sie,jest taki zgrabniutki.
a cena bardzo korzystna. i nie bede chyba cudowac i wybiore własnie ten wózek.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 10:19   #4611
zasada nr 001
Raczkowanie

GG do zasada nr 001

Mysmy tez wczoraj kupili x landera xa kolor grafitowy spacerowka a gondolka zielona. Chcialam wszystko zielone ale tylko grafitowa spacerowka byla na promocji. Calosc kosztowala nas 1054 zl. Dzisiaj z TZ skladalismy i faktycznie super sie prowadzi /przynajmniej po mieszkaniu/. Postanowilismy go nie wkladac spowrotem do pudelka tylko niech sobie stoi i czeka na Niunie do stycznia.
zasada nr 001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 10:29   #4612
Marta89
Raczkowanie

Dużo popularnością cieszy się x lander xa też chcę go kupić, ale męczy mnie ta nie przekładana raczka :/ a czy całą spacerówkę da się przełożyć w druga strone, czy takiej pcji tez nie ma?
Stary 2008-11-01, 13:36   #4613
zasada nr 001
Raczkowanie

GG do zasada nr 001

Musze Cie zmartwic tez nie ma opcji przekladanania spacerowki. Z początku też sie mocno zastanawialam czy kupic ten wozek bez tej funkcji ale poczytalam na forach o tym wozeczku i dziewczyny ktore go uzywaja sa bardzo zadowolone i twierdza ze nie jest to tak powazna "wada" by go skreslac. Jestem ciekawa co bede mowila jak zaczne mojego bobaska wozic w nim wozic
zasada nr 001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 14:38   #4614
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Hej, kupiłam wczoraj brykę dla naszego maleństwa Tak, jak mówiłam mój wybór padł na XA. Kupilismy w kolorze ASH za 930 zł. W sumie zastanawialismy się nad tym błękitnym, ale stwierdziliśmy że granatowo beżowy jest praktyczniejszy, bo mniej widać np. plamy. Wózek jest fajowy. Bawiliśmy się nim cały wieczór. Nawet moja teściowa pochwaliła i powiedziała, że super się prowadzi
No i kupiliśmy fotelik - nosidełko Graco Logico S z bazą. Jak już chyba pisałam te fotelik pod względem bezpieczeństw zdobywa tyle samo punktów w testach co Maxi Cosi, a dalismy za komplet z bazą 400 zł więc sporo taniej (promocja była). Fotelik też wypasiony i trochę większy niż maxi cosi, dzięki czemu maluchowi będzie wygodniej. A baza to super rzecz, bo nie trzeba kombinować z zapinaniem pasami tylko klik i fotelik wpięty
Mam pytanie jeśli chodzi o fotelik z bazą - czy w każdym aucie można taką bazę zamontować? Bo ja czytałam, że tylko nowe modele mają możliwość zamontowania bazy, że większość aut tej możliwości nie posiada?
Widzę, że X-lander XA króluje. Ja ostatnio zastanawiam się też nad Mura 4 Maxi cosi - tylko ta cena, ale w wielu firmach można skorzystać z zakupu kredytowanego i wychodzi całkie nieźle. Już miałam wybranego Mutsy 4 rider - tylko każda gondolka strasznie dziwnie skacze na stelażu i niestety sprzedawca potwierdził, że tak się dzieje z każdym i to ze względu na tą przedziwną konstrukcję stelaża - która co prawda wyróżnia ten wózek - ale mnie akurat najmniej się podoba
Stary 2008-11-01, 15:41   #4615
pani z herbata
Zadomowienie

dziewczyny dzis 1 listopada..czyli jest szansa ze ktoras sie rozpakuje za jakies 1.5 miesiaca
czyli 6tyg czyli to bardoz bardzo malo

pojechalismy dizs do mothercare i kupilam sobie nowe spodnie ciazowe bo juz te co mam mnie uciskaja za bardzo do tego kupilam ksiazeczke/album 1 rok zycia dziecka -taki neutralny zeby i dla dziewczynki i chlopca pasowalo

patrzylam tez na staniki ale najwieksze mieli F a u mnie G

witam nowa mamusie zaraz dopisze do listy..jestes juz 3 mamusia z wyspy

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 16:25   #4616
kellysss
Zakorzenienie

Tak tu czytam u tych brykach dla maleństw.. i wlasnie ogladalam ten wozeczek
x lander xa...
Całkiem całkiem na obrazku ... przy najblizszej okazji jak bede w centrum to musze sie mu przyjrzec doklaniej i wypróbowac...

A ja dzisiaj ciezka nocke mialam
Poszłam spac o 2 w nocy a juz o 6 rano malenstwo zaczęło koziołkowac...
Chyba zrobiło sobie dyskoteke w moim brzuchu..
No i tak do 7:30 ... bo o tej godz to zglodnialam i zrobilam sobie gorącą czekolade i herbatniki kokosowe... mmmm
Objadlam sie i chcialam dalej spac ale nie dalo rady...
Wiec taki dzisiaj caly dzien przybita chodze...
Jakbym poimprezowala na halloween..:x_ko tek:

Dziekuje za przygarniecie do forum ... buziaczki dla mamusiek
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 17:21   #4617
Seviljanka
Raczkowanie

Ja również witam nową Mamusię

Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko dla naszego Maluszka Tzn. TŻ złożył bo chcieliśmy sprawdzić czy wszystko jest ok. Niedługo przyjdą ciuszki i wszystko sobie sprawdzę, spiszę by dokupić no i za jakiś miesiąc wezmę się za pranie... Jeszcze 3 miesiące do przybycia naszego Szczęścia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 17:30   #4618
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
930 zł za 2 w 1 ? fotelik kupuje sie osobno?
ogladałam ostatnio ten wózek w sklepie i spodobał mi sie,jest taki zgrabniutki.
a cena bardzo korzystna. i nie bede chyba cudowac i wybiore własnie ten wózek.
Tak, 930 zł za 2 w 1, a fotelik kupilismy osobno, bo nie chciliśmy fotelika X-landera, ponieważ nie jest kwalifikowany w testach i nie wiemy jak wygląda sprawa bezpieczeństwa maluszka. A to dla nas najważniejsze.
Ale fotelik mogę polecić, według mnie jest super, bardzo praktyczny.

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeśli chodzi o fotelik z bazą - czy w każdym aucie można taką bazę zamontować? Bo ja czytałam, że tylko nowe modele mają możliwość zamontowania bazy, że większość aut tej możliwości nie posiada?
Nie mam pojęcia, wiem że u nas w samochodzie można zamontowac bazę. Ale są też te foteliki w sprzedaży bez bazy i wypadają one świetnie w testach, a sa tańsze niz mai cosi.
Stary 2008-11-01, 20:24   #4619
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
passionfruit a gdzie kupowaliście wózeczek w sklepie czy przez internet, bo mnie interesuje wersja błękitna xa, i czy był w tej samej cenie co ash?
a i jak przez internet to podaj stronkę

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 20:52   #4620
Seviljanka
Raczkowanie

Tak mnie naszły wątpliwości...

Do tej pory kupiłam tylko kremy do pupci: Sudocream i Alantan. Ale może lepiej zacząć tylko od zasypki? Któraś z Was będzie stosować zasypkę?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości