Wszystko o Avonie 4 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 18:24   #4591
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag
Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
czy biżuteria avonu ma jakąś gwarancję? Kupiłam komplet fern kiedy tylko pojawił się w katalogu (ponad pół roku temu) i jedna strona zawieszki się zniszczyła, wygląda jakby warstwa zewnętrzna się zdarła. Nigdy nic takiego mi się nie stało, nie wiem czy jest na to jakaś gwarancja?
ma, ale tylko 3 miesiące !! !! !! niestety jak wszystko
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:28   #4592
polak17
Raczkowanie

GG do polak17

treselle seduction ma nute wanili
i o ile dobrze pamietam to jeszcze dreamlife jednak on uz wycofany;placze;
polak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:37   #4593
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
ma, ale tylko 3 miesiące !! !! !! niestety jak wszystko
Zegarki mają dłuższa gwarancję dodaną w pudełku

dreamlife był ostatnio w internetowej
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:45   #4594
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Hosenko, jak tam ta nowa szminka z UCR Blonde cośtam? daje coś ten balsam w środku? czekam na wrażenia
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:53   #4595
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Hosenko, jak tam ta nowa szminka z UCR Blonde cośtam? daje coś ten balsam w środku? czekam na wrażenia
Szminka, a raczej ten "balsam" w środku szczypie i chłodzi

Mam naturalnie dosyć duże usta więc za bardzo się nie wypowiem czy powiększa ale mimo wszystko wydają się inne Gładkie, apetyczne
Nawilża dosyć dobrze, ale miałam ją chwilę na ustach więc moze tak nie być
Jutro będa testy

Dostałam też próbkę szminki Pro-To-Go Classic Beige (czy jakoś tak ) i znowu u mnie wygląda jak kupa To jasny brąz, dosyć kryjący. Mam 2 próbki i wiecie co? Wydaja mi się o niebo lepsze niż szminka Perfect Pink którą dostawały konsultantki. Są miękkie, dobrze nawilżają, miękko i przyjemnie się nakładją a pełnowymiarowa jest taka sobie. Czyżby pozbyli się w ten sposób wadliwej parti??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:00   #4596
gayenka
Zakorzenienie

Hosenko wezmiesz ze soba te szminke wiesz gdzie? i te probeczki chetnie bym obadala przed zamowieniem
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:09   #4597
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wkleiłam fotki szminek o diamentowym połysku i UCR Blonde Ambition.
Mam jeszcze ochotę na kilka inncyh kolorów

Mam Hosenka pytanie odnośnie tej nowej UCR.Jak zwykle ładnie opisałaś odcień nabytej szmineczki a mnie interesuje jeszcze czy mrowi jak te błyszczyki powiększające usta i czy rzeczywiście powiększa?Poza tym napisz czy ma jakiś zapach i jaki oraz jakie ma właściwości tz,czy nawilża,jak z trwałością (o ile już ją wypróbowałaś)i w ogóle co o niej sądzisz ale chyba przypadła ci do gustu skoro chcesz jeszcze inne odcienie.

Co do tych o diamentowym połysku też mam tę pink diamond i rhinestone rose i rzeczywiście są fajne ale niestety bardzo delikatne.Jedna rozpłynęła się tz.sztyf zmienił się w rozlany placek gdy zostawiłam ją w torebce a torebkę na ogrzewanej podłodze samochodowej a druga złamała się w pół i szyft muszę przechowywać w pustym opakowaniu po szmince i nakładć pędzelkiem.Tak więc radzę na nie uważać.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 19:18   #4598
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość
Hosenko wezmiesz ze soba te szminke wiesz gdzie? i te probeczki chetnie bym obadala przed zamowieniem
Gajuś, no jasne

najlepiej przegrzeb fotki moich zbiorów i pisz

Linki podrzuce Ci na PW jeśłi tak wolisz

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
Mam Hosenka pytanie odnośnie tej nowej UCR.Jak zwykle ładnie opisałaś odcień nabytej szmineczki a mnie interesuje jeszcze czy mrowi jak te błyszczyki powiększające usta i czy rzeczywiście powiększa?Poza tym napisz czy ma jakiś zapach i jaki oraz jakie ma właściwości tz,czy nawilża,jak z trwałością (o ile już ją wypróbowałaś)i w ogóle co o niej sądzisz ale chyba przypadła ci do gustu skoro chcesz jeszcze inne odcienie.
Tak jak napisałam wcześniej - w odpowiedzi an post luskap - czuć szczypanie, chłodzenie, nawilża
Nie mam porównania do błyszczykow
Zapachu jakiegoś szczególnego nei wyczuwam. Miałam ją chwilę na ustach więc póki co nie wypowiem sie jak z trwałością.

Cytat:
Co do tych o diamentowym połysku też mam tę pink diamond i rhinestone rose i rzeczywiście są fajne ale niestety bardzo delikatne.Jedna rozpłynęła się tz.sztyf zmienił się w rozlany placek gdy zostawiłam ją w torebce a torebkę na ogrzewanej podłodze samochodowej a druga złamała się w pół i szyft muszę przechowywać w pustym opakowaniu po szmince i nakładć pędzelkiem.Tak więc radzę na nie uważać.
Są dosyć miekkie, to fakt Ale dzięki temu fajnie się nimi mazia

Instagram

Stary 2008-11-03, 19:23   #4599
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Gajuś, no jasne

najlepiej przegrzeb fotki moich zbiorów i pisz

Linki podrzuce Ci na PW jeśłi tak wolisz

Pewnie ze chce obadam sobie co i jak i dam znac

Ps.Krecik wlasnie dostal na kolacje Twoja salatke
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:01   #4600
ashiva
Wtajemniczenie

wypróbowałam dziś (dopiero dziś niestety..) złote pędzelki (nie wszystkie) i chciałam podzielić się opinią na ich temat, zatem pędzelki spisały się bardzo dobrze, te do cieni ładnie rozprowadzają cienie na powiece, tym bardziej "rudym" można zrobić linię nad górna powieką, ponieważ jest dość sztywny i lekko na końcu ścięty, bardzo fajnie się spisały, jeszcze użyłam tego do różu, nałożyk "placek" i pięnie roztarł róż do naturanego rumieńca bardzo jestem z nich zadowolona, tego do ust i gąbeczki prawdopodobnie nie będę używała bo jakoś nie mam w zwyczaju ale i tak uważam że zakup bardzo udany ze swojej strony polecam
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:31   #4601
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam też próbkę szminki Pro-To-Go Classic Beige (czy jakoś tak ) i znowu u mnie wygląda jak kupa To jasny brąz, dosyć kryjący. Mam 2 próbki i wiecie co? Wydaja mi się o niebo lepsze niż szminka Perfect Pink którą dostawały konsultantki. Są miękkie, dobrze nawilżają, miękko i przyjemnie się nakładją a pełnowymiarowa jest taka sobie. Czyżby pozbyli się w ten sposób wadliwej parti??
U mnie klientki sobie wybierały szminki Pro-To-Go z próbek i są zachwycone. Dwie osoby kupiły i już chcą kolejne w innych kolorach, ale muszą czekać do katalogu 01/2009.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 21:00   #4602
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie sprawdziłam dzwoniąc
Może tak jest tylko na pierwszą dostawę do COK z danego katalogu, albo zrezygnowali z tego wydłużenia, zanim zaczęli stosować nowy harmonogram
a pod który nr dzwonić w sprawie pyt. o dostawę na COK? jak myślicie? infolinia? czy mój COK? czy BOK?

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 21:58   #4603
mikipalka
Raczkowanie

Byłam dzisiaj na szkoleniu- poziom pierwszy. Spotkanie trwało ponad dwie godziny. Bardzo mi się podobało. Kosmetyczka każdej dziewczynie lub pani dobrała pielęgnację. Kolejne szkolenie "makijazowe" za trzy tygodnie. Najbardziej cieszę się na zestawy, które można (po 1 kpl) zakupić przez 4 kolejne katalogi od szkolenia.
mikipalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 05:43   #4604
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
a pod który nr dzwonić w sprawie pyt. o dostawę na COK? jak myślicie? infolinia? czy mój COK? czy BOK?
Mysle ze COK - najlepiej tam gdzie odbiera sie paczki.
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 06:46   #4605
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie klientki sobie wybierały szminki Pro-To-Go z próbek i są zachwycone. Dwie osoby kupiły i już chcą kolejne w innych kolorach, ale muszą czekać do katalogu 01/2009.
Ja tez mam stałe klientki na te szminki

Chodziło mi o porównanie próbek do szminki którą dostałam jako konsultantka - ta jest twarda, nie nawilża tak jak próbka.

Instagram

Stary 2008-11-04, 07:08   #4606
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
no tak ale to się podciaga pod 3miesięczną gwarancję, a ta zawieszka ma grubo ponad pół roku
możesz spróbowac zareklamować, jako normalny produkt korzystając z rękojmi, czyli masz rok czasu jesli zakup nie spełnia twoich oczekiwań, jeśli to jest faktyczna wada materiału powinni przyjąc, bo w końcu nie chodzi o to zę po pół roku produkt przestał się podobać, tylko że jest wadliwie wykonany. ja bym spróbowała wymienić na nowy.

Cytat:

chyba większość pomadek, błyszczyków i innych mazideł które mają za zadanie powiększać optycznie usta, ma właściwości początkowo mrowiące, bo właśnie przez to mrowienie usta "pęcznieją" i wydają się pełniejsze
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 08:12   #4607
Hosenka*
Zakorzenienie

Pomalowałam się rano (ok 6.30) szminką UCR Blonde Ambition
Wypiłam kawę, herbatę i nadal jest widoczna - co prawda już nie tak wyraźnie jak rano, ale jest
Jest rzejrzysta - jak dla mnie mogłaby być bardziej kryjąca, mniej perłowa i ciut ciemniejsza - no ale to już co kto woli.

Jesli któraś z Was ma/będzie miałą jakieś kolory tej szminki to bardzo proszę o zdjecia i opis koloru

Instagram

Stary 2008-11-04, 08:46   #4608
alehcar
Rozeznanie

Ja również muszę pochwalić zestaw pędzelków do makijażu. Są troszkę dłuższe niż ten mini pędzelek, który pojawiał się w katalogu przy cieniach mineralnych. Jeden z nich (ten ciemniejszy, do cieni) jest podobnie zakończony jak mini pędzelek, ale jest zdecydowanie grubszy i ma większą powierzchnię malowania. Z kolei ten jaśniejszy do cieni faktycznie świetnie się nadaje do robienia kresek np. pod dolną linią rzęs ( do tej pory robiłam to patyczkiem kosmetycznym ). Pędzelek do ust dosyć twardy, jeszcze go nie wypróbowałam, ale myślę że będzie się dobrze, precyzyjnie sprawdzał przy obmalowywaniu konturu ust. Pędzelek do pudru/różu nie za duży, wygodny, ale radzę go nie wąchać
W wątku z katalogami wkleiłam też kompaktową konturówkę do oczu - Emerald, bardzo fajna, mięciutka, będzie dobrze widoczna nawet na bardzo ciemnych cieniach.
Przyłączam się do pytania o zapach i poziom krycia chłodzących błyszczyków.
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 08:59   #4609
Barwinek
Raczkowanie

A ja mam prośbę - czy mógłby ktoś wkleić skład korzennego kremu do stóp? Albo tylko napisać, czy jest tam Sodium Laureth/Lauryl Sulfate (bo w głęboko nawilżającym jest)...
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 09:15   #4610
Limonatka
Zakorzenienie

o właśnie, a a propo tego korzennego kremu do stóp. czuć w nim miętę albo mentol? bo ja tego nie cierpię w kremach do stóp niestety. a ten korzenny baaaaardzo mnie kusi, bo lubię takie klimaty. pod warunkiem, że nie ma mentolu czy tam mięty czy kamfory.

Stary 2008-11-04, 09:31   #4611
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie, a a propo tego korzennego kremu do stóp. czuć w nim miętę albo mentol? bo ja tego nie cierpię w kremach do stóp niestety. a ten korzenny baaaaardzo mnie kusi, bo lubię takie klimaty. pod warunkiem, że nie ma mentolu czy tam mięty czy kamfory.
Nie czuć ani w scrubie ani w kremie.

Instagram

Stary 2008-11-04, 09:46   #4612
Limonatka
Zakorzenienie

świetnie, no to zamówię

Stary 2008-11-04, 09:54   #4613
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
świetnie, no to zamówię
Ja też, na bank. jestem uzależniona od korzennych aromatów. lepiej mi się śpi jak sie nasmaruję takimi aromatycznymi mazidłami
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 11:20   #4614
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
możesz spróbowac zareklamować, jako normalny produkt korzystając z rękojmi, czyli masz rok czasu jesli zakup nie spełnia twoich oczekiwań, jeśli to jest faktyczna wada materiału powinni przyjąc, bo w końcu nie chodzi o to zę po pół roku produkt przestał się podobać, tylko że jest wadliwie wykonany. ja bym spróbowała wymienić na nowy.

No właśnie, masz rację. Zgodnie z ustawami konsumenckimi produkty w Unii Europejskiej podlegają nawet dwuletnej gwarancji na jakość wykonania. Avon przyznaje się do tego tylko w przypadku zegarków, ale powinno to dotyczyć wszystkich produktów niekosmetycznych. Proponuję domagać się tego co jest w przepisach,a nie dawać się im kiwać. Oni przyjmują tylko ten okres 3 miesięczny ze względu na własną wygodę, bo tak łatwiej im rozliczać zwroty. Ale to jest niezgodne z prawem.Poza tym boją się przyznać do tak długiej gwarancji na produkty chińskie, bo wiedzą,że one nie wytrzymają tak długiego użytkowania.Życzę powodzenia w dochodzeniu do swoich praw.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 12:29   #4615
polak17
Raczkowanie

GG do polak17

dostalem dzisiaj paczke. Katalog 15 postaram sie wkelic zdjecia
bizuteria justine: naprawde ladna. polecam
bizuteria virginia-te koraliczki na lancuszku sa plastikowe i moim zdaniem szpeca cala reszte np te krysztalki ktore wygladaja calkiem calkiem
naszyjnik tatum-ladne dlugie perly zawieszone na zwylkym sznurku-choc nie widocznym
naszyjnik maryam ni to plastik ni to szkol ale nie dalbym za to 10 zl
torebka rachel- ladna wielkoscia nie jest oszalamiajaco wielka ale taka do pracy-jak to moja kolezanka powiedziala nadaje sie idealnie.
zel pod prysznic i balsam po goleniu u by ungaro moim zdaniem nie przypomina zapachu perfumu sam perfum w skali 1-10 ma 6 ladniejszy jest noir christiana
pro control- pierwsza woda z serii pro ktora mi sie podoba. szkoda ze wszystkie sa bez atomizera\
opinie kolezanek:
balsam do ciala z polyskiem-lekki polysk srednie nawilzanie
neonowy tusz do kresek(niebieski)-dlugo sie utrzymuje i swietnie "iskrzy"
torebka francesca-czasami lepsze dodaja do gazet typu viva-ta opinia mnie rozwalila
z serii anev-zapomnialem to wypelniacz zmarszczek ten jakby w sztyfcie jest swietny, naprawde wypelnia i niweluje wieksza zmarszki wokol oczu.
serum aktywnie liftingujace-skora po 5 minutach jest jedrniejsza po 2 tygodnia widac poprawe.
Stary 2008-11-04, 12:30   #4616
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Barwinek Pokaż wiadomość
A ja mam prośbę - czy mógłby ktoś wkleić skład korzennego kremu do stóp? Albo tylko napisać, czy jest tam Sodium Laureth/Lauryl Sulfate (bo w głęboko nawilżającym jest)...
Nie ma.
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 12:38   #4617
sylwiasylwunia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aviiieee Pokaż wiadomość
Ja mam Wg mnie dominuje kokosowy zapach i trudno dopatrzeć się tu wanilii.
dla mnie to czysty kokos, i jeszcze raz kokos
sylwiasylwunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 15:38   #4618
2018070520180950
Konto usunięte

witam mam pytanie, skladalam z k15na ! termin i przyszlo normalnie,
teraz zlozylam w piatek na II termin i nadal nie wystawili faktury a w historii zamowien jest amowienie ktore zloylam.

kolezance bardzo zalezy na kosmetykach boje sie ze nie dojda
jestem rok w avonie ale zawsze w ciagu dnia-dwoch mi wystawiali fakture co mam zrobic teraz?
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 16:57   #4619
Karolin@@@
Raczkowanie

Dawno tu nie zaglądałam ale po ostatniej zmainie kolorówki sie pogubiłam, doradźcie proszę który podkład matujący o konsystencji musu jest najbardziej zbliżony do dawniego odcienia cream

potrzebne mi są również pewne braki z katalogu 15, przeczytałam kilka stron postów ale niestety nic poza niepewną miniaturką kremu nie znalazłam :-( Czy byłby mi ktoś w stanie pomóc? byłabym bardzo wdzięczna
Karolin@@@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:53   #4620
polak17
Raczkowanie

GG do polak17

co do podkladu w musie to stary cream to nowy natural beige

witam mam pytanie, skladalam z k15na ! termin i przyszlo normalnie,
teraz zlozylam w piatek na II termin i nadal nie wystawili faktury a w historii zamowien jest amowienie ktore zloylam.

a nie masz przypadkiem zaleglosci? bo mogli Ci wstrzymac paczkenajlepiej dzownic do Warszwy bo powiem Ci szczerze ze oni maja straszny bajzel na stronie
numer do biura (22) 878-28-00

Edytowane przez polak17
Czas edycji: 2008-11-04 o 17:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości