Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-23, 11:58   #4591
Kika83
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
można zobaczyć różnicę
19.t.c.

20.t.c.

Faktycznie różnica jest , ale wydaje mi się że ja też tak będe miała bo z dnia na dzień mnie tak wybiło że szok

1 kwiecień ?? 2009 r.

http://www.suwaczek.pl/cache/9b6005826f.png
Kika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 12:10   #4592
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
mój brzuch?
wg. pierwszego usg termin mam na 27 lutego, wg. drugiego usg na 01.03 a wg. OM na 03.03

śliczna para, śliczne zdjęcia
zgadzam się, zdjęcia pierwsza klasa;] ja to mam troszkę prymitywne....ale to nic, bobaskowi zrobię sesję profesjonalna

a czemu się dziwisz Zanka? ja bym chciała, żeby mi już troszkę więcej urósł - chociaż i tak już na tyle mam duży, że nawet jak leże to nie jest płaski. No ale tak czy inaczej to mam niewielki, ostatnio poruszenie u mnie w firmie było bo umieściłam Adrianka na NK a nie wszyscy wiedzieli - co oznacza, że wcale tak dobrze "wywiad" nie działa

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 13:08   #4593
Tim3Pink
Raczkowanie

Dzień Dobry kurcze miałam jakieś problemy z wejściem na strone ;/

Tak patrze, patrze i aż mi głupio, bo wy tak wszystko kupujecie a ja nie mam jeszcze nic hehe ;D

Wogule to chciałam sobie zrobić USG 3d, ale oczywiście w Nowym Targu nikt nie posiada takiego urządzenia brrr musiałabym wybrać się dopiero do Krakowa i tak zrobię jeżeli się wyrobie bo to już 22 tydzień a podobno do 26 powinno się robić, bo potem nie wyraźnie widać bo dzidzia duża;/a powiedzcie mi jaka jest cena ??? orientujecie się?? i jaka różnica cenowa miedzy 3d a 4d? ;*
Tim3Pink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 13:13   #4594
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o takim wozku? Mnie zalezy aby byl jak najlzejszy, wiec pompowane kola odpadaja.
http://www.wozkifoteliki.pl/brevi-go...5b738bdaf96e3f

lub ten
http://www.wozkifoteliki.pl/design-a...5b738bdaf96e3f

mam nadzieje, ze uda mi sie cos znalesc w podobym stylu za mniejsze pieniadze (bo cena tego jest troche za wysoka)

to ja jeszcze raz podciagam
Stary 2008-10-23, 13:18   #4595
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
to ja jeszcze raz podciagam
mi się takie wózki z wyglądu nie podobają,
pewnie są lżejsze i może funkcjonalniejsze,
ale jakoś ja najpierw stawiam na wygląd potem na resztę
i nie są po prostu w moim guście.

mi też wizaż przed chwilą nie działał

zaraz mężuś z pracy wraca poprzytulam go
jeszcze dziś i jutro aplikuję tabletkę a potem będę wolna

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 13:18   #4596
gosiunia22
Zadomowienie

Raspberry, obydwa ładne Poczytaj wypowiedzi na forach, moze ktoś miał taki wózek - ciężko radzić w ciemno, jak się go nie używało...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 13:35   #4597
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
mi się takie wózki z wyglądu nie podobają,
pewnie są lżejsze i może funkcjonalniejsze,
ale jakoś ja najpierw stawiam na wygląd potem na resztę
i nie są po prostu w moim guście.

mi też wizaż przed chwilą nie działał

zaraz mężuś z pracy wraca poprzytulam go
jeszcze dziś i jutro aplikuję tabletkę a potem będę wolna
dziekuje za odp. No wlasnie u mnie wyglad nie ma znaczenia. Byle wozke byl praktyczy i w maire zgrabny i leciutki

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Raspberry, obydwa ładne Poczytaj wypowiedzi na forach, moze ktoś miał taki wózek - ciężko radzić w ciemno, jak się go nie używało...
bede musiala, ale malo osob mialo te wozki. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak pojsc do sklepu i samej przetestowac troche.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 13:45   #4598
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Raspberry mi się bardzo podobają te wóżki,na pewno będą bardzo funkcjonalne zazdroszcze,bo dla mnie to za wysoka cena

ale sama właśnie wydałam kolejne pieniądze,mąż mnie zabije kupiłam monitor oddechu bo jest okazja,a ja czycham na okazje,normalnie kosztuje 499zł a ja kupiłam za 380zł
http://www.allegro.pl/item459513419_...are_ac401.html

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 13:56   #4599
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
Raspberry mi się bardzo podobają te wóżki,na pewno będą bardzo funkcjonalne zazdroszcze,bo dla mnie to za wysoka cena

ale sama właśnie wydałam kolejne pieniądze,mąż mnie zabije kupiłam monitor oddechu bo jest okazja,a ja czycham na okazje,normalnie kosztuje 499zł a ja kupiłam za 380zł
http://www.allegro.pl/item459513419_...are_ac401.html

Tak cena jest straszna. Mam nadzieje, ze mi sie uda upolowac cos podobnego i lepszej cenie.

Ale fajny ten monitor oddechu. mnie siostra mi powiedziala, ze takie cos to ja musze miec, bo bardzo sie przydaje. Gratuluje zakupu
Stary 2008-10-23, 14:10   #4600
Tim3Pink
Raczkowanie

Dziewczyny a może orientuje się, któraś czy w Krakowie w Galerii Krakowskiej lub w pobliżu jest sklep z wózkami, bo jak już pojadę z moim na zakupy to chciałabym wszystko od razu kupić na miejscu, bo tak jeździć szwendać się to mi nie na rękę ;/
Stary 2008-10-23, 14:15   #4601
Tim3Pink
Raczkowanie

i co myślicie o ''sterylizatorze'' bodajże tak to się pisze ;] ? chyba przydatny prawda?
zresztą ciągle wyczytuje coś w tych czasopismach ... np takie urządzenie do odciągania mleka z piersi to jest całkiem fajna sprawa, bo jak chcesz zostawić brzdąca pod opieką kogoś to zawsze może pić twoje mleko ;] i na poczatku najlepiej podobno nie stosować butelek tylko łyżeczką taką specjalną, zeby się dzidziuś cyca nie oduczył

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 14:16   #4602
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tim3Pink Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może orientuje się, któraś czy w Krakowie w Galerii Krakowskiej lub w pobliżu jest sklep z wózkami, bo jak już pojadę z moim na zakupy to chciałabym wszystko od razu kupić na miejscu, bo tak jeździć szwendać się to mi nie na rękę ;/
Kurcze tam to chyba wszystko jest. Duzo sklepow dla dzieci ale czy konkretnie wozki??? tego nie pamietam. Moze wejdz na glowna strone galerii i zobacz jakie maja tam sklepy
Stary 2008-10-23, 14:19   #4603
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Tak cena jest straszna. Mam nadzieje, ze mi sie uda upolowac cos podobnego i lepszej cenie.

Ale fajny ten monitor oddechu. mnie siostra mi powiedziala, ze takie cos to ja musze miec, bo bardzo sie przydaje. Gratuluje zakupu
no też muszę to kupić takie sprzęcicho to naprawdę dobre i przydatne ;]
i to w aptece można chyba dostać nie? i tam gdzie AGD czy nie za bardzo?

sorry, ze tak nie w jednym poscie, ale cały czas coś innego do głowy mi przychodzi
Stary 2008-10-23, 14:21   #4604
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze tam to chyba wszystko jest. Duzo sklepow dla dzieci ale czy konkretnie wozki??? tego nie pamietam. Moze wejdz na glowna strone galerii i zobacz jakie maja tam sklepy
Eh no powiem Ci, że o tym nie pomyślałam tak muszę zrobić dzięki za podpowiedź ;]
Stary 2008-10-23, 14:32   #4605
Tim3Pink
Raczkowanie

raspberry69 a powiedz mi od kiedy ty znasz już płeć swojej dzidzi? ? i na normalnym USG sprawdzałaś? bo ja już 21-22 tydzień i nie wiem jeszcze dopiero 7 listopada prawdopodobnie bede wiedziec wszystko, bo to połówkowe // A widze, że dużo dziewczyn wie dosyć wczesnie płec nie wiem czy tylko ja mam tempom panią gin hehe czy ktoś też podobnie ma? Zresztą pytałam się kiedy bedzie pleć wiadoma to ona na to a jeszcze ho-ho-ho może nastepnym razem będę już patzreć ;/ czyli własnie teo 7 listopada;/ dlatego też chce się wybrać na to 3d do KRAKOWA, bo wczesniej i lepiej widzieć bedę a taka pamiatke to zawsze fajnie mieć...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 14:48   #4606
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
raspberry69 a powiedz mi od kiedy ty znasz już płeć swojej dzidzi? ? i na normalnym USG sprawdzałaś? bo ja już 21-22 tydzień i nie wiem jeszcze dopiero 7 listopada prawdopodobnie bede wiedziec wszystko, bo to połówkowe // A widze, że dużo dziewczyn wie dosyć wczesnie płec nie wiem czy tylko ja mam tempom panią gin hehe czy ktoś też podobnie ma? Zresztą pytałam się kiedy bedzie pleć wiadoma to ona na to a jeszcze ho-ho-ho może nastepnym razem będę już patzreć ;/ czyli własnie teo 7 listopada;/ dlatego też chce się wybrać na to 3d do KRAKOWA, bo wczesniej i lepiej widzieć bedę a taka pamiatke to zawsze fajnie mieć...

ja dowiedzialam sie 3 dni temu . Wyszlo na normalnym sug. Tzn, na tym sprzecie robi sie tez 3di 4d wiec nie wiem, moze to od sprzetu zalezy??
Stary 2008-10-23, 14:49   #4607
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
ja nie znam za bardzo sklepów z wózkami ale faktycznie Krakowska jest tak ogromna,ze pewnie się coś znajdzie

Cytat:
no też muszę to kupić takie sprzęcicho to naprawdę dobre i przydatne ;]
i to w aptece można chyba dostać nie? i tam gdzie AGD czy nie za bardzo?
ja myslę,że najtaniej i najwiekszy wybór w internecie,mi zależało na komplecie z nianią elektroniczną.W sklepach ceny są dopiero ogromne

Dziewczyny mam coś śmiesznego.Poprosze zrobić mały test Paniom które znają już płeć swojego potomstwa i podzielić się czy istnieje jakaś zgodność.Bo mi jak nic wychodzi,że będę miec chłopaka
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka.html

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 14:56   #4608
Tim3Pink
Raczkowanie

za nim odpisze na wiadomości to wiecie co hehe jak zacytowac kilka postów? wiem, że coś z tymi dwiema kreskami trzeba nacisnąc ale jak dokladnie to nie zabradzo;/
Stary 2008-10-23, 15:27   #4609
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
ja nie znam za bardzo sklepów z wózkami ale faktycznie Krakowska jest tak ogromna,ze pewnie się coś znajdzie

ja myslę,że najtaniej i najwiekszy wybór w internecie,mi zależało na komplecie z nianią elektroniczną.W sklepach ceny są dopiero ogromne

Dziewczyny mam coś śmiesznego.Poprosze zrobić mały test Paniom które znają już płeć swojego potomstwa i podzielić się czy istnieje jakaś zgodność.Bo mi jak nic wychodzi,że będę miec chłopaka
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka.html

Jakies głupoty pisza na tej stronie bo mi sie nic nie sprawdza wszystko na odwrot....

"Jeśli ciągnie cię do słodkich smaków, bez przerwy marzysz o słodyczach i owocach, urodzisz córkę. A jeśli najchętniej pałaszujesz produkty białkowe, takie jak mięso czy ser - będziesz miała syna"

Do konca 3 m-c nie ciagnelo mnie wogole do slodkosci zreszta wczesniej tez nie, raczej, teraz jem wiecej slodkiego, zawsze i teraz lubie kwasne, slone itp, owoców jadłam duuuuzo wiecej niz wczesniej i sie nie zgadza bo jest syn, produkty bialkowe - przed ciaza przepadałam bardziej teraz na nabial patrzec nie moge mieso czasem jem wiec znowu sie nie zgadza bo wg tego powinna byc corka a jednak jest syn

"Ale czy wiedziałaś, że jeśli nie chcesz jeść piętki chleba, oznacza to, że dziecko będzie miało płeć żeńską? To przekonanie wydaje się w swej genezie nieodgadnione. Czyżby piętka była symbolem fallicznym...?

Tego nie wiem bo pietki chleba jadałam jako dziecko teraz wogole

"Również z twojego zachowania można podobno wyczytać, czy nosisz w sobie dziewczynkę czy też chłopca. Jeśli w ciąży często miewasz humory, najprawdopodobniej urodzisz córkę. Taki przesąd odzwierciedla wyraźnie stereotyp kobiety, jako istoty histerycznej - gdy się taka zagnieździ w brzuchu innej, trudno z nimi obiema wytrzymać. Na szczęście stereotyp to coś, z czym możemy walczyć"

Ja miewam humory wieksze duzo niz wczesniej a nie ma corki tylko syn wiec znowu sie nie zgadza

"Istnieje też zupełnie niezwykła teza o tym, że dziewczynka urodzi się, jeśli kobieta sypiając w ciąży, zazwyczaj odwraca się w stronę południa, natomiast chłopiec, jeśli na północ. Ale jak w takim razie orzec płeć dziecka, jeśli nasze łóżko ustawione jest w taki sposób, że mamy możliwość wyboru jedynie pomiędzy wschodem a zachodem...?"

Ja lubię spac w strone polnocy czyli tyłem do sciany na prawym boku, ale to od zawsze i tak akurat mam lozko ustawione wiec powiedzmy ze po czesci sie zgadza ale nie do konca bo ja zawsze tak spałam! Wiec tutaj sie raczej nie sprawdza

"Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. Jeśli natomiast twój brzuch kształtem przypomina arbuza, twoje włosy nabrały rudego połysku, a piersi są wyjątkowo piękne lub lewa jest większa od prawej - urodzisz dziewczynkę"

Zbednego tłuszczu nie mam nigdzie w ciazy tzn przed ciaza owszem ale teraz mi rosnie tylko brzuch i to nie z powodu tłuszczu, otoczek ciemnych nie mam, mocz ciemno zolty, suche dlonie mialam zawsze, a wlosy na nogach nie rosna mi szybciej wiec znowu sprzecznosc

"Takie zgadywanki często odwołują się do ogólnego wyglądu kobiety w ciąży. Jeśli wszyscy mówią ci, że nigdy jeszcze tak pięknie nie wyglądałaś - będzie syn, bo "dziewczynka zabiera urodę". Ale możesz też kierować się własnymi odczuciami. Jeśli miewasz w ciąży bóle głowy - oznacza to, że w brzuchu rozwija się człowiek płci męskiej. Podobnie, jeśli twoje stopy są zimniejsze niż przed ciążą. A jeśli na początku ciąży męczyły cię "poranne nudności - na bank będzie dziewczynka"

Zgadza sie tylko to ze wyładnialam podobno a to niby na chlopca.....wiec sie zgadza
Boli głowy nie mam wogole w ciazy (moze 1 raz) wiec sie nie zgadza bo jest syn
Poranne nudnosci meczyły mnie i to bardzo i dlugo wiec znowu sie nie zgadza bo powinna byc corka a jest syn!

Obraczki nie mam wiec nie robilam testu

"Możesz też zabawić się w numerolożkę i dodać do siebie swój wiek przy zapłodnieniu oraz numer miesiąca, w którym do niego doszło. Parzysta liczba wróży chłopca, nieparzysta dziewczynkę. Prawda, jakie proste? A teraz wystukaj kilka innych cyfr i umów się na następne USG. Na pewno umierasz z ciekawości"

Tutaj sie zgadza bo liczba wyszła parzysta wiec na chlopca

Tak wiec sprawdzilo sie tylko w 2-3 rzeczach a w wieszkosci wyszlo na odwrot wiec sumujac ten tescik powinnam miec dziewczynkę a jest chłopak

A te filmiki o planowaniu płci są dobre sie usmialam, zeby była dziewczynka trzeba sie starac 4-5 dni przed owulacja lub 12 h po owulacji , trzeba jesc duzo magnezu i wapnia dobre i ze na dziewczynke musi byc płytka penetracja tzn ze przez cały miesiac mam uzywac gumek a 4-5 dni przed owulacja zrezygnowac z nich i kochac sie najlepiej po bozemu bo jest płytka penetracja (chyba) hehe trzeba bedzie nastepnym razem sie zastosowac ;-]
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 15:51   #4610
dull
Raczkowanie

Cytat:

na zakupy wózkowe do galerii sie nie wybieraj bo sa jedynie w Smyku i to spacerówki - parasolki w ilosci sztuk moze 5 Za to przy Zakopiance jest sklep gdzie mozna co nie co poogladac http://www.4kids.com.pl/onas.html

i jeszcze w entliczku podobnoteż jakiś wybór choc sama nie bylam wiec nie moge potwierdzic http://www.entliczek.pl/index.php?p0=1&p1=26
dull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 15:54   #4611
Tim3Pink
Raczkowanie

a jeżeli chodzi o mnie choc az nie wiem jeszcze co bedzie;] to wygląda to tak:

"Jeśli ciągnie cię do słodkich smaków, bez przerwy marzysz o słodyczach i owocach, urodzisz córkę. A jeśli najchętniej pałaszujesz produkty białkowe, takie jak mięso czy ser - będziesz miała syna"

Tutaj uczucia mam mieszane, bo tak naprawde do niczego mnie nie ciągnie ani do jednego ani do drugiego jem raczej różnie troche tego troche tego ;] ale nie dlatego, że mnie ciągnie tylko tak poprostu;] (czyli ta teza o niczym narazie nie świadczy,bo napewno nie jest to obojniak

"Ale czy wiedziałaś, że jeśli nie chcesz jeść piętki chleba, oznacza to, że dziecko będzie miało płeć żeńską? To przekonanie wydaje się w swej genezie nieodgadnione. Czyżby piętka była symbolem fallicznym...?

Hmm zawsze lubiałam pietke chleba, ale narazie jakoś nie jem;/ czyli na dziewczynke

"Również z twojego zachowania można podobno wyczytać, czy nosisz w sobie dziewczynkę czy też chłopca. Jeśli w ciąży często miewasz humory, najprawdopodobniej urodzisz córkę. Taki przesąd odzwierciedla wyraźnie stereotyp kobiety, jako istoty histerycznej - gdy się taka zagnieździ w brzuchu innej, trudno z nimi obiema wytrzymać. Na szczęście stereotyp to coś, z czym możemy walczyć"

Ufff tutaj to humory, humory i jeszcze raz humory to akurat mowią mi wszyscy hehe, czyli znowu dziewczynka ;]

"Istnieje też zupełnie niezwykła teza o tym, że dziewczynka urodzi się, jeśli kobieta sypiając w ciąży, zazwyczaj odwraca się w stronę południa, natomiast chłopiec, jeśli na północ. Ale jak w takim razie orzec płeć dziecka, jeśli nasze łóżko ustawione jest w taki sposób, że mamy możliwość wyboru jedynie pomiędzy wschodem a zachodem...?"

Uff u mnie to własnie między tym wschodem a zachodem...?"więc nie wiem co to oznacza ;/

"Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. Jeśli natomiast twój brzuch kształtem przypomina arbuza, twoje włosy nabrały rudego połysku, a piersi są wyjątkowo piękne lub lewa jest większa od prawej - urodzisz dziewczynkę"

Tutaj znowu na dziewczynkę ;] hmm

"Takie zgadywanki często odwołują się do ogólnego wyglądu kobiety w ciąży. Jeśli wszyscy mówią ci, że nigdy jeszcze tak pięknie nie wyglądałaś - będzie syn, bo "dziewczynka zabiera urodę". Ale możesz też kierować się własnymi odczuciami. Jeśli miewasz w ciąży bóle głowy - oznacza to, że w brzuchu rozwija się człowiek płci męskiej. Podobnie, jeśli twoje stopy są zimniejsze niż przed ciążą. A jeśli na początku ciąży męczyły cię "poranne nudności - na bank będzie dziewczynka"

Narazie nikt nic mi nie mówi hehe, ale moja mama ze mną w ciązy też się wcale nie zmieniała no tylko grubla troszke hehe podobnie jak ja ;] boli glowy nie mam wogule żadko nawet przed ciaza tego nie mialam, moje stopy to zawsze byly cieplunie;] nudnosci to kazdy przeciez raczej ma wiec nie wiem z tej teori przewaza znowu bardziej na dziopke;]

"Możesz też zabawić się w numerolożkę i dodać do siebie swój wiek przy zapłodnieniu oraz numer miesiąca, w którym do niego doszło. Parzysta liczba wróży chłopca, nieparzysta dziewczynkę. Prawda, jakie proste? A teraz wystukaj kilka innych cyfr i umów się na następne USG. Na pewno umierasz z ciekawości"

i tutaj też dziewczynka hmmmmmm co do tego testu to fdopiero jak sie dowiem plci stwierdze czy cos w tym prawdy było ;] narazie nic nie moge powiedziec, ale jak bedzie dziewczynka to, albo sie z testem zgodze, albo to bedzie przypadek;] jak chlopiec no to sie nie zgodze ;]
Stary 2008-10-23, 15:58   #4612
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dull Pokaż wiadomość
na zakupy wózkowe do galerii sie nie wybieraj bo sa jedynie w Smyku i to spacerówki - parasolki w ilosci sztuk moze 5 Za to przy Zakopiance jest sklep gdzie mozna co nie co poogladac http://www.4kids.com.pl/onas.html

i jeszcze w entliczku podobnoteż jakiś wybór choc sama nie bylam wiec nie moge potwierdzic http://www.entliczek.pl/index.php?p0=1&p1=26
Uff widzisz o tym nawet nie pomyślałam no tak jest tam cos takiego;] i wybór chyba też maja ;]
więc sprawa wozka juz uzgodniona ;]
a gdzie są najładniejsze mebelki dla dzidziusia oczywiscie też w Krakowie ...
Stary 2008-10-23, 16:02   #4613
Tim3Pink
Raczkowanie

http://www.4kids.com.pl/onas.html nopowiem Ci, że ten sklep całkiem całkiem, bo nie tylko wozki, ale i inne przydatne rzeczy pewnie bedziemy musieli TIRA pozyczyć jak chcemy wszystko naraz kupic hahahahaha
Stary 2008-10-23, 16:03   #4614
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
ostatnio coraz częściej śni mi się mój dzidziuś albo poród
dobtrze wiedziec ze nie tylko mi sie ciagle sni

Cytat:
No wlansie ta cena Mnie udalo sie go za 600 zl taniej kupic a nawet wiecej bo wtedy funt lepiej stal.
Na przyszlosc rada: niech siostra kupi na ebayu i dogada sie ze sprzedajacym ze wysle po niego kuriera, koszt 20 funtow a tyle albo wiecej zaoszczedzi wzgladem kupna w sklepie w uk...

Cytat:
można zobaczyć różnicę
19.t.c.

20.t.c.
mozna, faktycznie ale ci malenstwo rosnie, jak na drozdzach

Cytat:
i co myślicie o ''sterylizatorze'' bodajże tak to się pisze ;] ? chyba przydatny prawda?
zresztą ciągle wyczytuje coś w tych czasopismach ... np takie urządzenie do odciągania mleka z piersi to jest całkiem fajna sprawa, bo jak chcesz zostawić brzdąca pod opieką kogoś to zawsze może pić twoje mleko ;] i na poczatku najlepiej podobno nie stosować butelek tylko łyżeczką taką specjalną, zeby się dzidziuś cyca nie oduczył
Sterylizator bardziej sie przyda jak karmisz butelka, bo jak piersia to nie bardzo...

Kochane, a co to jest monitor oddechu?

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 16:05   #4615
dull
Raczkowanie

[quote
a gdzie są najładniejsze mebelki dla dzidziusia oczywiscie też w Krakowie ...[/quote]

hmm tego to juz nie wiem ja kupie tylko łóżeczko i przewijak na łóżeczko i może jakąś półeczke nad, a na ciuszki wygospodaruje miejsce w naszej szafie. Pokój dla malucha niby stoi pusty ale na razie nie chce go urządzać bo i tak na poczatku bedzie korzystał tylko z łóżeczka u nas w sypialni.
Stary 2008-10-23, 16:09   #4616
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
dobtrze wiedziec ze nie tylko mi sie ciagle sni

Na przyszlosc rada: niech siostra kupi na ebayu i dogada sie ze sprzedajacym ze wysle po niego kuriera, koszt 20 funtow a tyle albo wiecej zaoszczedzi wzgladem kupna w sklepie w uk...

mozna, faktycznie ale ci malenstwo rosnie, jak na drozdzach

Sterylizator bardziej sie przyda jak karmisz butelka, bo jak piersia to nie bardzo...

Kochane, a co to jest monitor oddechu?
Tak tak wiem, ale to tak na przyszłość to fajna sprawa bo nie trzeba sie męczyć z tym parzeniem ...

A monitor oddechu to jest bodajże z tego co czytałam alarmuje gdy dziecko przestaje oddychać a u noworodków tego trzeba pilnować, bo mają słabo rozwinięte płuca i zdarza się, że przestają oddychać i wtedy trzeba do szpitala szybciutko // mam nadzieje, że nie pokręciłam ;D ale konkretnie pewnie dziewczyny odpowiedzą na to pytanie ;]
Stary 2008-10-23, 16:13   #4617
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dull Pokaż wiadomość
[quote
a gdzie są najładniejsze mebelki dla dzidziusia oczywiscie też w Krakowie ...
hmm tego to juz nie wiem ja kupie tylko łóżeczko i przewijak na łóżeczko i może jakąś półeczke nad, a na ciuszki wygospodaruje miejsce w naszej szafie. Pokój dla malucha niby stoi pusty ale na razie nie chce go urządzać bo i tak na poczatku bedzie korzystał tylko z łóżeczka u nas w sypialni.[/QUOTE]
No tak na początku to wiadome więc i ja powinnam najpierw kupić łóżeczko a później zająć się urządzaniem osobnego pokoju, a tak to przecież narazie mieszkamy z rodzicami ale w tym tygodniu mamy już zamiar znaleźć mieszkanie jeśli się uda najlepiej 3 pokojowe i do wynajęcia bo planujemy za 2 lata budować dom więc nie opłaca się kupować
Stary 2008-10-23, 16:14   #4618
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
hmm tego to juz nie wiem ja kupie tylko łóżeczko i przewijak na łóżeczko i może jakąś półeczke nad, a na ciuszki wygospodaruje miejsce w naszej szafie. Pokój dla malucha niby stoi pusty ale na razie nie chce go urządzać bo i tak na poczatku bedzie korzystał tylko z łóżeczka u nas w sypialni.
No tak na początku to wiadome więc i ja powinnam najpierw kupić łóżeczko a później zająć się urządzaniem osobnego pokoju, a tak to przecież narazie mieszkamy z rodzicami ale w tym tygodniu mamy już zamiar znaleźć mieszkanie jeśli się uda najlepiej 3 pokojowe i do wynajęcia bo planujemy za 2 lata budować dom więc nie opłaca się kupować[/QUOTE]
jakoś pomieszałam tom moją ostatnią wiadomość, ale mam nadzieje, że jakoś się połapiecie ;]
Stary 2008-10-23, 16:15   #4619
Tim3Pink
Raczkowanie

Boże i znowu hehe i po co ja to cytuję jak nie umiem !!! ;/
Stary 2008-10-23, 16:18   #4620
dull
Raczkowanie

Ceny wózków w internecie nie zawsze są aż tak korzystne. Ostatnio oglądałam wózek który mnie interesował w sklepie i kosztował tylko 50 zł wiecej niż w sieci a sprzedawca był gotowy negocjować i dołozyc jakies gratisy w stylu parasolki.
A w ogole dziewczyny nie kupujcie jeszcze wózków.Mowie o nowych bo okazje z allegro to wiadomo. Gwarancja leci od zakupu wiec lepiej kupic jak najpozniej Teraz poki jeszcze mozemy sie ruszac trzeba sobie wyrobic zdanie a potem po nowym roku wysłac kogos juz po ten upatrzony model
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości