|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Faktycznie różnica jest , ale wydaje mi się że ja też tak będe miała bo z dnia na dzień mnie tak wybiło że szok ![]()
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czemu się dziwisz Zanka? ja bym chciała, żeby mi już troszkę więcej urósł - chociaż i tak już na tyle mam duży, że nawet jak leże to nie jest płaski. No ale tak czy inaczej to mam niewielki, ostatnio poruszenie u mnie w firmie było bo umieściłam Adrianka na NK a nie wszyscy wiedzieli - co oznacza, że wcale tak dobrze "wywiad" nie działa ![]()
![]() |
#4593 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Tak patrze, patrze i aż mi głupio, bo wy tak wszystko kupujecie a ja nie mam jeszcze nic hehe ;D Wogule to chciałam sobie zrobić USG 3d, ale oczywiście w Nowym Targu nikt nie posiada takiego urządzenia brrr musiałabym wybrać się dopiero do Krakowa i tak zrobię jeżeli się wyrobie bo to już 22 tydzień a podobno do 26 powinno się robić, bo potem nie wyraźnie widać bo dzidzia duża;/a powiedzcie mi jaka jest cena ??? orientujecie się?? i jaka różnica cenowa miedzy 3d a 4d? ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja jeszcze raz podciagam ![]()
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
mi się takie wózki z wyglądu nie podobają,
pewnie są lżejsze i może funkcjonalniejsze, ale jakoś ja najpierw stawiam na wygląd potem na resztę i nie są po prostu w moim guście. mi też wizaż przed chwilą nie działał zaraz mężuś z pracy wraca ![]() jeszcze dziś i jutro aplikuję tabletkę a potem będę wolna ![]()
#4596 |
Zadomowienie
|
Raspberry, obydwa ładne
![]()
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4598 |
Wtajemniczenie
|
Raspberry mi się bardzo podobają te wóżki,na pewno będą bardzo funkcjonalne
![]() ![]() ale sama właśnie wydałam kolejne pieniądze,mąż mnie zabije ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item459513419_...are_ac401.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ![]() Ale fajny ten monitor oddechu ![]() ![]()
![]() |
#4600 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a może orientuje się, któraś czy w Krakowie w Galerii Krakowskiej lub w pobliżu jest sklep z wózkami, bo jak już pojadę z moim na zakupy to chciałabym wszystko od razu kupić na miejscu, bo tak jeździć szwendać się to mi nie na rękę ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
i co myślicie o ''sterylizatorze'' bodajże tak to się pisze ;] ? chyba przydatny prawda?
zresztą ciągle wyczytuje coś w tych czasopismach ... np takie urządzenie do odciągania mleka z piersi to jest całkiem fajna sprawa, bo jak chcesz zostawić brzdąca pod opieką kogoś to zawsze może pić twoje mleko ;] i na poczatku najlepiej podobno nie stosować butelek tylko łyżeczką taką specjalną, zeby się dzidziuś cyca nie oduczył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i to w aptece można chyba dostać nie? i tam gdzie AGD czy nie za bardzo? ![]() sorry, ze tak nie w jednym poscie, ale cały czas coś innego do głowy mi przychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Raczkowanie
|
raspberry69 a powiedz mi od kiedy ty znasz już płeć swojej dzidzi? ? i na normalnym USG sprawdzałaś? bo ja już 21-22 tydzień i nie wiem jeszcze dopiero 7 listopada prawdopodobnie bede wiedziec wszystko, bo to połówkowe // A widze, że dużo dziewczyn wie dosyć wczesnie płec nie wiem czy tylko ja mam tempom panią gin hehe czy ktoś też podobnie ma? Zresztą pytałam się kiedy bedzie pleć wiadoma to ona na to a jeszcze ho-ho-ho może nastepnym razem będę już patzreć ;/ czyli własnie teo 7 listopada;/ dlatego też chce się wybrać na to 3d do KRAKOWA, bo wczesniej i lepiej widzieć bedę a taka pamiatke to zawsze fajnie mieć...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dowiedzialam sie 3 dni temu ![]() ![]()
![]() |
#4607 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mam coś śmiesznego.Poprosze zrobić mały test Paniom które znają już płeć swojego potomstwa i podzielić się czy istnieje jakaś zgodność.Bo mi jak nic wychodzi,że będę miec chłopaka ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Raczkowanie
|
za nim odpisze na wiadomości to wiecie co hehe jak zacytowac kilka postów? wiem, że coś z tymi dwiema kreskami trzeba nacisnąc ale jak dokladnie to nie zabradzo;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies głupoty pisza na tej stronie bo mi sie nic nie sprawdza wszystko na odwrot.... "Jeśli ciągnie cię do słodkich smaków, bez przerwy marzysz o słodyczach i owocach, urodzisz córkę. A jeśli najchętniej pałaszujesz produkty białkowe, takie jak mięso czy ser - będziesz miała syna" Do konca 3 m-c nie ciagnelo mnie wogole do slodkosci zreszta wczesniej tez nie, raczej, teraz jem wiecej slodkiego, zawsze i teraz lubie kwasne, slone itp, owoców jadłam duuuuzo wiecej niz wczesniej i sie nie zgadza bo jest syn, produkty bialkowe - przed ciaza przepadałam bardziej teraz na nabial patrzec nie moge mieso czasem jem wiec znowu sie nie zgadza bo wg tego powinna byc corka a jednak jest syn "Ale czy wiedziałaś, że jeśli nie chcesz jeść piętki chleba, oznacza to, że dziecko będzie miało płeć żeńską? To przekonanie wydaje się w swej genezie nieodgadnione. Czyżby piętka była symbolem fallicznym...? Tego nie wiem bo pietki chleba jadałam jako dziecko teraz wogole "Również z twojego zachowania można podobno wyczytać, czy nosisz w sobie dziewczynkę czy też chłopca. Jeśli w ciąży często miewasz humory, najprawdopodobniej urodzisz córkę. Taki przesąd odzwierciedla wyraźnie stereotyp kobiety, jako istoty histerycznej - gdy się taka zagnieździ w brzuchu innej, trudno z nimi obiema wytrzymać. Na szczęście stereotyp to coś, z czym możemy walczyć" Ja miewam humory wieksze duzo niz wczesniej a nie ma corki tylko syn wiec znowu sie nie zgadza "Istnieje też zupełnie niezwykła teza o tym, że dziewczynka urodzi się, jeśli kobieta sypiając w ciąży, zazwyczaj odwraca się w stronę południa, natomiast chłopiec, jeśli na północ. Ale jak w takim razie orzec płeć dziecka, jeśli nasze łóżko ustawione jest w taki sposób, że mamy możliwość wyboru jedynie pomiędzy wschodem a zachodem...?" Ja lubię spac w strone polnocy czyli tyłem do sciany na prawym boku, ale to od zawsze i tak akurat mam lozko ustawione wiec powiedzmy ze po czesci sie zgadza ale nie do konca bo ja zawsze tak spałam! Wiec tutaj sie raczej nie sprawdza "Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. Jeśli natomiast twój brzuch kształtem przypomina arbuza, twoje włosy nabrały rudego połysku, a piersi są wyjątkowo piękne lub lewa jest większa od prawej - urodzisz dziewczynkę" Zbednego tłuszczu nie mam nigdzie w ciazy tzn przed ciaza owszem ale teraz mi rosnie tylko brzuch i to nie z powodu tłuszczu, otoczek ciemnych nie mam, mocz ciemno zolty, suche dlonie mialam zawsze, a wlosy na nogach nie rosna mi szybciej wiec znowu sprzecznosc "Takie zgadywanki często odwołują się do ogólnego wyglądu kobiety w ciąży. Jeśli wszyscy mówią ci, że nigdy jeszcze tak pięknie nie wyglądałaś - będzie syn, bo "dziewczynka zabiera urodę". Ale możesz też kierować się własnymi odczuciami. Jeśli miewasz w ciąży bóle głowy - oznacza to, że w brzuchu rozwija się człowiek płci męskiej. Podobnie, jeśli twoje stopy są zimniejsze niż przed ciążą. A jeśli na początku ciąży męczyły cię "poranne nudności - na bank będzie dziewczynka" Zgadza sie tylko to ze wyładnialam podobno a to niby na chlopca.....wiec sie zgadza Boli głowy nie mam wogole w ciazy (moze 1 raz) wiec sie nie zgadza bo jest syn Poranne nudnosci meczyły mnie i to bardzo i dlugo wiec znowu sie nie zgadza bo powinna byc corka a jest syn! Obraczki nie mam wiec nie robilam testu ![]() "Możesz też zabawić się w numerolożkę i dodać do siebie swój wiek przy zapłodnieniu oraz numer miesiąca, w którym do niego doszło. Parzysta liczba wróży chłopca, nieparzysta dziewczynkę. Prawda, jakie proste? A teraz wystukaj kilka innych cyfr i umów się na następne USG. Na pewno umierasz z ciekawości" Tutaj sie zgadza bo liczba wyszła parzysta wiec na chlopca Tak wiec sprawdzilo sie tylko w 2-3 rzeczach a w wieszkosci wyszlo na odwrot wiec sumujac ten tescik powinnam miec dziewczynkę a jest chłopak ![]() A te filmiki o planowaniu płci są dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na zakupy wózkowe do galerii sie nie wybieraj bo sa jedynie w Smyku i to spacerówki - parasolki w ilosci sztuk moze 5 ![]() ![]() ![]() i jeszcze w entliczku podobnoteż jakiś wybór choc sama nie bylam wiec nie moge potwierdzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
a jeżeli chodzi o mnie choc az nie wiem jeszcze co bedzie;] to wygląda to tak:
"Jeśli ciągnie cię do słodkich smaków, bez przerwy marzysz o słodyczach i owocach, urodzisz córkę. A jeśli najchętniej pałaszujesz produkty białkowe, takie jak mięso czy ser - będziesz miała syna" Tutaj uczucia mam mieszane, bo tak naprawde do niczego mnie nie ciągnie ani do jednego ani do drugiego jem raczej różnie troche tego troche tego ;] ale nie dlatego, że mnie ciągnie tylko tak poprostu;] (czyli ta teza o niczym narazie nie świadczy,bo napewno nie jest to obojniak ![]() "Ale czy wiedziałaś, że jeśli nie chcesz jeść piętki chleba, oznacza to, że dziecko będzie miało płeć żeńską? To przekonanie wydaje się w swej genezie nieodgadnione. Czyżby piętka była symbolem fallicznym...? Hmm zawsze lubiałam pietke chleba, ale narazie jakoś nie jem;/ czyli na dziewczynke "Również z twojego zachowania można podobno wyczytać, czy nosisz w sobie dziewczynkę czy też chłopca. Jeśli w ciąży często miewasz humory, najprawdopodobniej urodzisz córkę. Taki przesąd odzwierciedla wyraźnie stereotyp kobiety, jako istoty histerycznej - gdy się taka zagnieździ w brzuchu innej, trudno z nimi obiema wytrzymać. Na szczęście stereotyp to coś, z czym możemy walczyć" Ufff tutaj to humory, humory i jeszcze raz humory to akurat mowią mi wszyscy hehe, czyli znowu dziewczynka ;] "Istnieje też zupełnie niezwykła teza o tym, że dziewczynka urodzi się, jeśli kobieta sypiając w ciąży, zazwyczaj odwraca się w stronę południa, natomiast chłopiec, jeśli na północ. Ale jak w takim razie orzec płeć dziecka, jeśli nasze łóżko ustawione jest w taki sposób, że mamy możliwość wyboru jedynie pomiędzy wschodem a zachodem...?" Uff u mnie to własnie między tym wschodem a zachodem...?"więc nie wiem co to oznacza ;/ "Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. Jeśli natomiast twój brzuch kształtem przypomina arbuza, twoje włosy nabrały rudego połysku, a piersi są wyjątkowo piękne lub lewa jest większa od prawej - urodzisz dziewczynkę" Tutaj znowu na dziewczynkę ;] hmm "Takie zgadywanki często odwołują się do ogólnego wyglądu kobiety w ciąży. Jeśli wszyscy mówią ci, że nigdy jeszcze tak pięknie nie wyglądałaś - będzie syn, bo "dziewczynka zabiera urodę". Ale możesz też kierować się własnymi odczuciami. Jeśli miewasz w ciąży bóle głowy - oznacza to, że w brzuchu rozwija się człowiek płci męskiej. Podobnie, jeśli twoje stopy są zimniejsze niż przed ciążą. A jeśli na początku ciąży męczyły cię "poranne nudności - na bank będzie dziewczynka" Narazie nikt nic mi nie mówi hehe, ale moja mama ze mną w ciązy też się wcale nie zmieniała no tylko grubla troszke hehe podobnie jak ja ;] boli glowy nie mam wogule żadko nawet przed ciaza tego nie mialam, moje stopy to zawsze byly cieplunie;] nudnosci to kazdy przeciez raczej ma wiec nie wiem z tej teori przewaza znowu bardziej na dziopke;] "Możesz też zabawić się w numerolożkę i dodać do siebie swój wiek przy zapłodnieniu oraz numer miesiąca, w którym do niego doszło. Parzysta liczba wróży chłopca, nieparzysta dziewczynkę. Prawda, jakie proste? A teraz wystukaj kilka innych cyfr i umów się na następne USG. Na pewno umierasz z ciekawości" i tutaj też dziewczynka hmmmmmm co do tego testu to fdopiero jak sie dowiem plci stwierdze czy cos w tym prawdy było ;] narazie nic nie moge powiedziec, ale jak bedzie dziewczynka to, albo sie z testem zgodze, albo to bedzie przypadek;] jak chlopiec no to sie nie zgodze ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
więc sprawa wozka juz uzgodniona ;] a gdzie są najładniejsze mebelki dla dzidziusia oczywiscie też w Krakowie ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
http://www.4kids.com.pl/onas.html nopowiem Ci, że ten sklep całkiem całkiem, bo nie tylko wozki, ale i inne przydatne rzeczy pewnie bedziemy musieli TIRA pozyczyć jak chcemy wszystko naraz kupic hahahahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||
Zadomowienie
|
dobtrze wiedziec ze nie tylko mi sie ciagle sni
![]() Cytat:
mozna, faktycznie ![]() ![]() Cytat:
Kochane, a co to jest monitor oddechu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Raczkowanie
|
[quote
a gdzie są najładniejsze mebelki dla dzidziusia oczywiscie też w Krakowie ...[/quote] hmm tego to juz nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A monitor oddechu to jest bodajże z tego co czytałam alarmuje gdy dziecko przestaje oddychać a u noworodków tego trzeba pilnować, bo mają słabo rozwinięte płuca i zdarza się, że przestają oddychać i wtedy trzeba do szpitala szybciutko // mam nadzieje, że nie pokręciłam ;D ale konkretnie pewnie dziewczyny odpowiedzą na to pytanie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No tak na początku to wiadome więc i ja powinnam najpierw kupić łóżeczko a później zająć się urządzaniem osobnego pokoju, a tak to przecież narazie mieszkamy z rodzicami ale w tym tygodniu mamy już zamiar znaleźć mieszkanie jeśli się uda najlepiej 3 pokojowe i do wynajęcia bo planujemy za 2 lata budować dom więc nie opłaca się kupować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś pomieszałam tom moją ostatnią wiadomość, ale mam nadzieje, że jakoś się połapiecie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Boże i znowu hehe i po co ja to cytuję jak nie umiem !!! ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
Ceny wózków w internecie nie zawsze są aż tak korzystne. Ostatnio oglądałam wózek który mnie interesował w sklepie i kosztował tylko 50 zł wiecej niż w sieci a sprzedawca był gotowy negocjować i dołozyc jakies gratisy w stylu parasolki.
A w ogole dziewczyny nie kupujcie jeszcze wózków.Mowie o nowych bo okazje z allegro to wiadomo. Gwarancja leci od zakupu wiec lepiej kupic jak najpozniej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.